Kun matka meni pieleen ennen kuin ehti alkaakaan

Luganossa
Voi apua! Olen odottanut keväistä viikonlopun matkaamme Sveitsiin jo maaliskuusta lähtien ja nyt näytää pelottavasti siltä, että koko matka menee mönkään!

Minulla on tosi rasittava tapa kytätä säätiedotuksia. Olen asentanut puhelimeeni parikin sovellusta, joilla voin seurata säätä eri puolilla maailmaa. Tulevan matkakohteeni asetan seurattavaksi usein heti, kun varaan matkan. Tai totta puhuakseni seuraan useita kohteita jo ennen kuin matkaa on varattu, jo siinä vaiheessa, kun se on vasta pienenä haaveen alkuna päässäni. Toisessa sovelluksessa seuraan tällä hetkellä esimerkiksi Geneven lisäksi Napolia, Sorentoa, Madridia, Victoriaa ja Maléa. Joo, Madridiin ja Sorrentoon tiedän pääseväni, mutta Victoria ja Malé ovat vasta kaukaisia haaveita.

Koska rakastan aurinkoa, suuntaisin mielelläni aina sinne, missä aurinko paistaa. Kun muutama viikko sitten rupesin seuraamaan Geneven säätä, totesin kauhistuneena, että siellähän sataa, ja paljon. Mutta vappupäivänä sään kytäämiseen tuli pieni katkos, sillä huomasin Facebookista uutisen, joka toi säämurheen tilalle uuden murheen murehdittavaksi. Joku oli postannut Fb:iin Ilta-Sanomien uutisen, ja etusivulla kysyttiin ”Oletko varannut lennot ensi viikolle? Kymmenien tuhansien matk…”. Enempää FB:n sivulta ei paljastunut, ja DNA:n temppuileva nettiyhteys ei suostunut avaamaan Ilta-Sanomien uutista. Kun mieheni vihdoin sai omalla puhelimellaan uutisen ladattua (olin sitä ennen tainnut ehtiä luetella muutaman kirosanan ja manata DNA:n liittymän suohon), pääsin lukemaan koko masentavan totuuden. ”Ilmailualan Unioni on jättänyt varoituksen Finnairiin ja Finnairin alihankkijoihin kohdistuvasta tukilakosta. Tukilakon ajankohdaksi on ilmoitettu 7.5. ja 8.5. klo 6 – 18.00. ” Niinpä tietysti, juuri silloin, kun meidän lentomme lähtisi. Varmuutta lentojen peruuntumisesta ei kuitenkaan vielä ollut, vaan nyt piti malttaa odottaa seuraavan viikon alkuun.

Sunnuntaina, kun palaamme mökiltä kotiin, tulee lisää huonoja uutisia. Yle-uutiset raportoi, että rankkasateiden aiheuttamat tulvat ovat aiheuttaneet Sveitsissä maanvyörymiä ja ovat jo vaatineet kuolonuhreja, ja pahin on kuulemma vielä edessä. Jos siis Finnairin lentokoneet kulkevat, meitä voi olla vastassa harmaiden sadepäivien lisäksi tulvivat kadut.

Tänään, maanantaiaamuna, Finnairin sivulla ei ole vielä luettavana mitään uutta tietoa lennoista. Siellä sanotaan, että matkustusajankohtaa saisi muuttaa, mutta tämän yhden pitkän viikonlopun järkkääminen on jo ollut aikamoisen työn takana. Hotellikin on jo varattu ja maksettu. Siispä päätämme vielä odottaa, mitä Finnair ilmoittaa.

Kävin Sveitsissä ensimmäistä kertaa pari vuotta sitten Milanon reissullamme. Piipahdimme silloin Luganossa, mistä artikkelin kuva on otettu. Niin, silloinkin satoi! Ja ensimmäiseksi juna-asemalta juoksimme H&M:ään ostamaan sateenvarjoja.

Jos Sveitsin matkamme todella menee aivan mönkään, alan jo miettiä, tuoko tämä matkabloggaaminen epäonnea. Aloitin bloggaamisen nimittäin tänä talvena Abu Dhabin reissultamme. Ystäväni oli suositellut Abua aurinkovarmana paikkana, mutta niinhän siinä kävi, että kun me menimme sinne, siellä oli hiekkamyrsky ja muutamana päivänä sadekuurokin yllätti meidät. Uima-altaalla ei silloin tarennut kuin pyyhkeen alla.

Tiedetään: nämä matkamurheet on melkoisen pieniä, jos ne pannaan oikeiden murheiden rinnalle. Mutta kyllä ketuttaa, jos reissu menee mönkään!

(Maanantaina klo 14.12 saan lukea Finavian tiedotteesta, että lakko siirtyy. Uudet päivämäärät ovat 19. ja 20. toukokuuta. Nyt minun tarvitsee jännittää siis enää vaan säätä…)

 

8 Comments

Add yours →

 1. Syö Matkusta Rakasta 4.5.2015 — 23:38

  Oi voi. Nää on näitä juttuja, mille ei mitään voi! Pitää vaan toivoa parasta. 🙂 Itselläkin olis paluu Pariisista tuolloin 19.5… Toivottavasti koko lakko peruuntuu.

  Liked by 1 henkilö

 2. Mitä enemmän reissua odottaa, sen suurempi on harmitus, kun esteitä syntyy. Onneksi lakko siirtyi, ja toivon mukaan pääsette Sveitsiin suunnitelmien mukaan. Auringosta tykkään minäkin, mutta kyllä sateisellakin kelillä kelpaa reissata. Oltiin reilu kuukausi sitten Kööpenhaminassa, ja saatiin ihanasti irti upeita kokemuksia sateesta huolimatta. Toivottavasti kuitenkin kelit ovat kohdillaan, mahtavaa reissua!

  Liked by 1 henkilö

 3. Hienoa, että teidän reissu onnistui kaikesta huolimatta! Eipä sillä etukäteen huolehtimisella taida mitään voittaa… silti uutisia on tietysti pakko seurata. Matkaan liittyy aina niin paljon sellaista, mihin ei voi oikein itse vaikuttaa.

  Liked by 1 henkilö

Jättämällä kommentin piristät päivääni.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: