Kymmenen matkakuvaa maailmalta

Istun tietokoneen ääressä ja ulkona paistaa aurinko. Olen tunteja naputtanut töitä ja ajatukset alkavat harhailla. Pakko tehdä välilillä jotain muuta. Mieleeni muistuu Meriharakan kymmenen matkakuvaa -postaus, jonka luin muutama päivä sitten. Nyt on hyvä aika minunkin kaivaa vanhat albumini esiin ja osallistua tähän matkakuvahaasteeseen,  jonka Journey Diaryn Jenna aloitti.

1. Kuva lentokoneen siivestä

siipi
Viime viikonloppuna lensin Geneveen. Sveitsin Alppi-maisemat hurmasivat minut täysin. Jo laskeutuessamme Geneveen sain ihastella kauniita maisemia: valkohuippuisia vuoria, sinisenä hohtavaa Geneve-järveä ja vehreää laaksoa. Geneven lentokentän miljöö on varmasti yksi kauneimmista näkemistäni. 

2. Paras vahingossa onnistunut otos

CIMG0289Maastopyöräilyä Aruballa: ryhdyin kuvaamaan miestäni, kun hän halusi esitellä taitojaa, ja kuinka sitten kävikään…

3. Matkakuva, joka saa hyvälle tuulelle

P1050342
Oma rakas, ihana ystävä, ranta ja edessä huolettomat päivät – tämän hetken muisto ei haalistu.

4. Luontokuva

IMG_2498
Olin ensin sovittelemassa tähän jotain vuori- tai merikuvaa, mutta sitten muistin viimesyksyisen mökkiviikonloppuni Pellossalossa. Herättyäni sunnuntaiaamuna menin ulos nuuskimaan raitista ilmaa.  Järvi oli peilityyni, teeret kukersivat ja sumu nousi järven pinnasta – siinä hetkessä oli jotain maagista.

5. Kuva yläilmoista

IMG_2500
Barcelona on minulle erityisen merkityksellinen paikka: elämäni ensimmäisen kerran matkustin yksin ulkomaille juuri Barcelonaan, kun menin sinne lukion jälkeen au pairiksi. Tästä Antoní Gaudín suunnittelemasta Casa Milàsta on upeat maisemat Barcelonan kattojen ylle ja La Sagrada Famílialle.

6. Postikorttimaisema

Santorini
Tämä kuva on yli kahdeksan vuoden takaa, jolloin olin mieheni kanssa Välimeren risteilyllä. Risteilyn aikana näimme paljon kauniita postikorttimaisemia, mutta Santorini lienee postikorteista kaikkein postikortein valkoisiksi kalkittuine taloineen.

7. Kuva matkaseurasta

Linda_Formentera
Nykyään matkustan useimmiten mieheni kanssa, mutta viime kesän alussa lähdin reissuun kummityttöni kanssa. Vein hänet ylioppilaslahjaksi viikoksi Ibizalle. Tämä kuva on otettu Formenteralta, jossa vietimme yhden päivän. Seikkailimme polkupyörillä pitkin saarta, nautimme auringosta ja ihastuimme Formenteran valkohiekkaisiin rantoihin.

8. Fiilistelykuva palmun alla

CIMG1319
Hawaijilla Mauin hotellin ranta oli juuri sellainen, mistä olin haaveillut, mutta vaikka ranta ja uima-allasalue olivat täydelliset, emme ehtineet juuri lainkaan loikoilla aurinkotuoleissamme seikkailuiltamme.

9. Hyvää huomenta -kuva

CIMG1094
Ensimmäisenä aamuna Los Angelesissa uuvuttavan pitkän lennon ja lyhyeksi jääneen yön jälkeen menimme aamupalalle hotellin vastapäiseen kuppilaan. Aamupalalta jatkoimme amerikkalaiseen tapaan kahvimukit käsissämme läheiselle rannalle, missä meitä odotti yllätys: delfiiniparvet uivat aivan rannan tuntumassa. Täydellinen aamu ja loman aloitus!

10. Lempikaupunkini

CIMG0646
Rakastan pikkukaupunkeja enkä yleensä kiinny suurkaupunkeihin, mutta kukapa ei voisi olla rakastamatta tätä elokuvien kaupunkia, jossa Carrie Bradshawkin asuu.

 

 

10 Comments

Add yours →

 1. Kyllä, NYC on ylivoimainen ykkönen meilläkin!

  Liked by 1 henkilö

 2. Ihania kuvia, ja kiva kun muistutit tästä kuvahaasteesta. Olen lukenut näitä useammasta blogista ja ajatellut, että tämä antaisi hyvän syyn kaivella vanhoja kuva-aarteita. Toi sun luontokuva on erityisesti aivan käsittämättömän upea! Ja maastopyöräilykuva myös, heh! 🙂

  Liked by 1 henkilö

 3. Voi että, tuo Pellossalon kuva on tosi makee! Just täydellinen suomikuva 🙂 Santorini olisi mulle kyllä paikka, jossa haluisin käydä, tosin mieluiten hiljaisempaan aikaan. Se näyttää kaikissa kuvissa ihan uskomattoman kauniilta!

  Liked by 1 henkilö

  • Kiitos Laura :). Pellossalo-kuva on minunkin ehdoton suosikkini ja Pellossalo on muutenkin merkityksellinen paikka minulle. Santorinille ei kannata mennä elokuussa, niin kuin minä tein. Voit varmaan arvata, mikä ryysis siellä oli, kun muiden turistien lisäksi meidän ristelijältä kaikki nousivat maihin ja taisipa satamassa olla toinenkin iso alus. Syksyllä tai keväällä varmasti olisi kivempi vierailuaika.

   Tykkää

 4. Pellossalo menee ykköseksi minullakin. ❤ Matkoilla on ihana käydä, ja Suomeen on aina kiva palata. ❤

  Liked by 1 henkilö

Jättämällä kommentin piristät päivääni.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: