Köyhäillen Genevessä

Geneve
Usein kevättalvella tulee se tunne: On pakko päästä kesään. On pakko päästä reissuun. Niin kävi tänäkin vuonna. Kun edellisen reissun jäljiltä matkalaukku oli purettu, rupesin jo haaveilemaan uudesta matkasta. Koska keväällä minulla ei ole mahdollisuutta pitää pitkää lomaa, on matkustettava lähelle, jotta kaikki aika ei tuhraantuisi lentokoneissa, junissa, busseissa ja asemilla.

Olimme saaneet moskovalaisilta tuttaviltamme kutsun Moskovaan ja joo, periaatteessa Moskova kiinnostaa, mutta ehkä joskus myöhemmin. Pietarikin on vielä näkemättä, mutta Pietarissa tuskin olisi sen parempi ilma keväällä kuin Suomessakaan.  Mietin myös Dublinia, jossa eräs ystäväni parhaillaan on töissä, mutta lennot vaikuttivat turhan kalliilta. Toinen ystäväni asuu perheineen Geneven lähellä ja Genevestä voisi tehdä reissuja muuallekin Sveitsiin ja Ranskaan, joten Geneve vaikutti kiinnostavalta. Lennot tosin lomaviikonloppuina, helatorstain ja vapun aikaan, olivat aivan liian kalliita, mutta tavallisena viikonloppuna Finnairin lennot sai hieman yli 200 eurolla. Se tuntui jo kohtuulliselta. Sain  järjestettyä perjantain ja maanantain vapaaksi, joten tämän kevään kohteeksi valikoitui Geneve. Hotellin varasin (niin kuin melkein aina) Booking.comin kautta.

Vähän ennen reissuamme alkoi kuitenkin kasaantua eteen mustia pilviä ja näytti siltä, että matka menisi pieleen ennen kuin ehtisi alkaakaan. Mutta onneksi tällä kertaa selvisin säikähdyksellä ja perjantaiaamuna yhdeksän aikaan lentomme lähti Geneveen.

Lento Helsingistä Geneveen kesti alle kolme tuntia, ja Geneven lentokentältä pääsimme (ilmaisilla junalipuilla!) Geneven rautatieasemalle noin 10 minuutissa. Hotellimme Auteuil Manotel sijaitsi noin 5 minuutin kävelymatkan päässä juna-asemalta, joten olimme jo heti yhdentoista jälkeen perillä hotellilla.

Hotel_Manotel
Hotelli Auteil Manotelissa ehdottomasti parasta oli sen sijainti lähellä rautatieasemaa ja Genevenjärveä. Tosin lähellä oli myös Geneven ”punaisten lyhtyjen katu”, jolle tietysti ensimmäisenä päivänä eksyimme mutta jonka jatkossa osasimme kiertää kaukaa. Ilmainen wifi toimi moitteettomasti, ja hotelli oli siisti ja sisustettu kivasti tauluilla, joissa oli näyttelijöiden kuvia menneiltä vuosilta. Huoneemme näköala ei ollut kummoinen, ellei sitten satu tykkämään rautateista ja junista, mutta yllättävän vähän rautatieltä kantautui meteliä huoneeseemme.

Geneve
Hotelliltamme oli alle kymmenen minuutin kävelymatka rantaan, josta tuli suosikkipaikkani Genevessä. Myös paikallisten suosiossa näytti olevan rannassa sijaitseva laituri Bains Des Pâquis, jonne  ihmiset kerääntyivät sekä päivisin että iltaisin. Useat seurueet olivat tulleen rantaan piknikille viinipullot ja eväät mukanaan. Vaikka ensimmäinen päivämme Genevessä oli pilvinen ja hieman sateinen, oli rantaan tullut jopa rohkeita uimareita (ks. ylin kuva).

IMG_0426
Kun aurinko tuli esiin, myös Geneven puistot täyttyivät kesäpäivästä nautiskelijoista.

IMG_0409
Genevessä suositaan pyöräilyä ja turistitkin saavat lainaan polkupyörät neljäksi tunniksi täysin ilmaiseksi – mutta vain jos on passi mukana. Meidän pyöränlainausmatkamme meni mönkään, kun mieheni ikiaikaisessa ajokortissa ajokortin numero oli piilotettu viivakoodin alle ja minun henkilöllisyyspaperini olivat turvassa hotellihuoneemme tallelokerossa. Turhautuneina päätimme luopua pyöräilyideasta.

Geneve on kyllä siitä mukava kaupunki, että sen pystyy kiertämään helposti myös ihan kävellen – ainakin jos on innokas kävelijä (niin kuin minä)!

IMG_9465
Jos tykkää shoppailusta ja Sveitsin hinnat eivät hirvitä, on kaupungissa lukemattomien kello- ja suklaaliikkeiden lisäksi myös toinen toistaan kutsuvampia vaatekauppoja, sympaattisia kirjakauppoja ja houkuttelevia herkkukauppoja, joissa saa kyllä tuhlattua frangin jos toisenkin.

IMG_0378

IMG_0382
Tiesin etukäteen, etä Geneve olisi kallis kohde, mutta en arvannut että ruokaan tosiaan saisimme tuhlattua helposti koko matkakassamme. Tämä vanhassa kaupungissa sijaitseva pikku ravintola Chez Ma Cousine oli yksi edullisimmista löytämistämme. Herkullinen vuohenjuustosalaatti maksoi noin 15 euroa, samalla hinnalla olisi myös saanut puolikkaan grillatun broilerin.

IMG_9384
Ensimmäisenä päivänämme tyydyimme syömään lounaan tässä sympaattisessa kioskissa (kurkattuamme ensin ruokalistoja ja hintoja muutamassa terassiravintolassa), jossa hääri aivan valloittava vanha mies, joka naureskeli epätoivoiselle yritykselleni puhua ranskaa. (Voi kauheaa, miten täydellisesti olinkin onnistunut hukkaamaan kouluranskan päästäni. Olisi pitänyt kerrata edes alkeet ennen matkaa.)

IMG_9456
Vanhassa kaupungissa kävellessämme en tietenkään voinut vastustaa tätä pientä ”crepperietä” (≈letturavintolaa), jossa herkuttelimme sekä suolaisilla että makeilla letuilla. Voin suositella muillekin Le Rozzelia, vaikka TripAdviserissa moni onkin paikkaa haukkunut. Le Rozzelian letut maksoivat kymmenisen euroa kappale.

IMG_0323
Jos olisimme oikein halunneet pihtailla, olisimme voineet tehdä niin kuin monet geneveläiset eli mennä puistoon piknikille. Tosin ei ruoka supermarketeissakaan mitään halpaa ollut. Meidän hotellin vastapäisessä pienessä ruokakaupassa esimerkiksi sama fetajuusto, jonka saan Suomessa lähikaupasta alle kolmella eurolla, maksoi noin viisi euroa, ja halvinkin viinipullo yli kymmenen euroa.

IMG_0374
Vaikka Geneve tosiaan on kallis kaupunki, ei kaikki siellä ole kallista. Esimerkiksi St. Peterin Katedraalin (Cathédrale St-Pierre) torniin, jonne mennään tämän punaisen oven kautta,  pääsee viidellä frangilla ihailemaan maisemaa yli kaupungin kattojen sekä vuorille että Genevenjärvelle.

IMG_0370_2

Näkymä_katedraalilta

Näkymä_katedraalilta

IMG_0319
Halpaa on myös matkustaminen kaupungin sisällä, sillä hotellista turisti saa kortin, jolla voi matkustaa Genevessä ilmaiseksi niin raitiovaunulla, linja-autolla kuin vesibussillakin. Me olimme niin ahkeria kävelijöitä, että hyödynsimme tätä etua vain ylittäessämme Genevenjärven tällä keltaisella vesibussilla.

IMG_0261
Ilmaisia ovat tietysti myös kävelylenkit kauniin Genevenjärven rannalla. Viimeisenä päivänämme Genevessä lähdimme kävelemään rantaa Bains des Pâquisilta YK:n Euroopan päämajalle päin läpi puistoalueiden. Emme kuitenkaan lopulta ehtineet Palais des Nationsille asti, mutta sen sijaan piipahdimme kasvitieteellisessä puutarhassa (Jardin Botanique), jonne pääsi pääsymaksutta. Siellä ihastelimme eri kasvilajikkeiden lisäksi näitä suloisia lampaita, jotka eivät kuitenkaan suostuneet poseeraamaan minulle vaan käänsivät röyhkeästi takapuolen kohti kameraani.

IMG_0292

IMG_9496
Pidin Genevestä erityisesti auringon laskettua, jolloin kaupunki värjäytyi siniseksi ja valot syttyivät katulamppuihin. Myös Geneven tunnetuin nähtävyys Jet d’Eau – 140 metrin korkeuteen yltävä suihkulähde – oli näyttävimmillään iltavalaistuksessa.

IMG_9954

IMG_9926

Öinen_geneve
Koska päädyimme Genevessä pihtailemaan rahojamme ja kiertämään kalliit ravintolat ja kaikki houkuttelevat putiikit kaukaa, huomasimme kotiin päin lähtiessä, että kukkaron pohjalle oli jäänyt muutamia frangeja. Sain siis sittenkin ostettua kotiin tuomisiksi sveitsiläistä suklaata ja fonduepaketin. Voin sitten pitää kotona sveitsiläisittäin fondueillan, joka jäi tällä kertaa matkallamme kokematta.


Vinkkejä Geneveen matkustavalle

 • Kun olet Geneven lentokentällä saanut matkalaukkusi, ota ennen hallista poistumista automaatista lippu, jolla pääset ilmaiseksi Geneveen junalla tai bussilla.
 • Pääset lentokentältä Geneven rautatieasemalle näppärästi junalla, joita lähtee joka 12. minuutti. Junamatka kestää alle 10 minuuttia. Varsinkin jos majoitut Les Pâquis’n alueella, juna on näppärä vaihtoehto.
 • Myös busseja Geneveen lähtee 10 minuutin välein.
 • Jos majoitut Genevessä hotellissa tai hostellissa, saat ilmaiseksi matkalipun, jolla voit matkustaa kaupungin ratikoissa, busseissa, lautoilla ja junissa matkasi aikana.
 • Kaupungin ulkopuolelle matkustaminen onkin sitten kalliimpaa. Esimerkiksi junalippu Genevestä Nyoniin maksaa 9 frangia ja Genevestä Lausanneen (muistaakseni) 23 frangia.
 • Genevessä välimatkat eivät ole kovin pitkiä, joten kaupunkia on kiva kiertää ihan kävellen, mutta turistit saavat lainaan ilmaiseksi myös polkupyöriä neljän tunnin ajaksi näyttämällä passia. Yksi pyörien lainauspiste on esimerkiksi Geveve-järven rannalla lähellä Bains des Paquita.
 • Geneven lähellä on useita upeita kohteita. Tee päivämatka esimerkiksi viehättävään Lausannen kaupunkiin, jonne pääset junalla noin 45 minuutissa, ja Lausannesta voit jatkaa laivalla Ranskan puolella sijaitsevaan Yvoiren keskiaikaiseen kylään. Jos haluat syödä fondueta voit vierailla Gryeren tai Fribourgin kylässä, mutta niihin on jo parin tunnin matka.
 • Jos vuokraat auton, noin tunnin ajomatkan päässä Alpeilla on Chamonix’n viehättävä kaupunki, jossa pääset ihailemaan upeita vuoria. Chamonix’sta kannattaa ehdottomasti nousta gondolihissillä Aguille du Midille!
 • Vaikka Genevessä pärjää paremmin englannilla kuin monessa muussa Sveitsin alueella saati Ranskan puolella vierailemassamme kupungissa tai kylässä, kaikki eivät suinkaan osaa englantia ja ainakin ranskaksi tervehtiminen ja kiittäminen kannattaa opetella.

50 Comments

Add yours →

 1. Hih, me kävimme tuolla asuessamme tosi usein tuossa Cfez Ma Cousinessa kana-annoksilla! Miten olin tuonkin jo unohtanut… Geneve on kiva kaupunki, etenkin kesäisin!

  Liked by 1 henkilö

  • Heh :), tosi hauska yhteensattuma, että tämä ravintola oli yksi teidän kantapaikkoja. Kana jäi meiltä nyt kyllä testaamatta. Meillä loppujen lopuksi olikin tosi hyvä tuuri, sillä eka päivän jälkeen Genevessä oli jo tosi kesäiset säät! Oli ihana kaupunki!

   Tykkää

 2. Genevessä en ole koskaan käynyt mutta tämän artikkelin jälkeen voisin jopa harkita viikonloppumatkaa sinne. Kalliilta tosin kuulostaa, mutta niinkuin sanoit paikallisia seuraamalla voi säästää pitkän pennin 🙂

  Liked by 1 henkilö

 3. Kiitos hyvistä vinkeistä! Me pistäydymme tuolla noin kuukauden päästä. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 4. Kauniita kuvia ja hyviä vinkkejä!

  Liked by 1 henkilö

 5. Tosi hyviä vinkkejä! Olen käynyt tuolla Genevessä vain ohimennen autolla pyörimässä, en muuta. Sieltä jäivät tästä huolimatta mieleen kalliit hinnat – tai eipä Sveitsissä taida oikein missään kovin edullista olla, olen todennut. Mutta kaunista seutua tuo on ehdottomasti ja siksi myös vierailun arvoista. Huippua, että turisteille on järjestetty noita matkalippuja ja polkupyöriä veloituksetta – aivan mahtavaa toimintaa kaupungilta!

  Liked by 1 henkilö

  • Sveitsi oli tosiaan kallis, mutta tosi kauniita paikkoja. Ja Genevestä pääsee tosi näppärästi kaikkiin ihaniin pikkukaupunkeihin Genevenjärven rannalla. Ja pyörien lainaaminen turisteille on tosiaan huippu juttu! Harmi vaan, että meiltä jäi pyörät tällä kertaa saamatta kun se passi unohtui…

   Tykkää

 6. Kävimme Genevessä viime kesänä ja pakko jakaa yksi tapaus sieltä.

  Kävellessäni koin hämmästyttävän näyn – Kleopatra kadulla?!

  Olen nähnyt monenlaista, mutta tämä porttikongista eteeni lennähtänyt, aivan läpinäkyvään valkoiseen musliiniin kääriytynyt ja upealla faaraoiden aikaisella tyylillä itsensä koristellut päiväperhonen typerrytti minut täysin. Oliko kaupungissa larppaustapahtuma?

  Käännyimme kulmasta uudelle kadulle ja nyt koko larppaustapahtuman laajuus valkeni minulle. Erittäin lihaksikas sotilaskönsikäs kantoi vyöllään mitä mielenkiintoisempia ruoskia, ryhmyisiä puusauvoja ja kiilteleviä käsirautoja. Etenkin hänen hyvin korostettu ns. munasuoja ansaitsi heti koristeellisuudessan kunniamaininnan. Hänen ystävänsä olivat pukeutuneet hieman vähemmän mielikuvituksellisesti pakarat paljastaviin nahkahousuihin, verkkosukkiin ja korkeakorkoisiin kiiltonahka saappaisiin. Jep… : D : D

  Punaisten lyhtyjen-alueella liikkuminen, kuten liikkuminen yleensäkin Sveitsissä, on ihan turvallista kaikkina kellonaikoina. Sveitsissä prostituutio on laillistettua, prostituoiduilta vaaditaan toimilupa ja heidän tulojaan verotetaan. Zürichissä on jopa rakennettu prostituoiduille oma drive-in-alue.

  Liked by 1 henkilö

  • Kävinkin meidän reissun jälkeen sinun blogista lukemassa kokemuksistasi. Mulle tuli täysin yllätyksenä, että prostituutio on niin avoimesti siellä esillä. Ei jostain syystä ollut tullut mieleenkään, että Genevessä olisi Punaisten lyhtyjen alue. Nyt siellä rannassa oli jopa näyttely näistä tytöistä. Heitä oli haastateltu ja kuvattu, ja haastattelujen perusteella he olivat todella ylpeitä työstään. Ihan noin hurjaa näkyä me emme kyllä reissullamme kohdanneet! 😊

   Tykkää

 7. Huippuidea, että turistit saa pyörät ilmaiseksi lainaan! Tuollanenhan lisää heti turistien viihtyvyyttä ja arvostusta kohdetta kohtaan. Mulle Genevestä tulee ensimmäisenä mieleen kuninkaalliset ja Prinsessapäiväkirjat -leffat, siksipä oli mielenkiintosta lukea paikasta enemmän. 🙂 En ollut osannut edes ajatella, että siellähän voisi käydäkin..

  Liked by 1 henkilö

  • Geneve ei tosiaan ole sellainen turistimagneetti kuin vaikkapa Rooma, Pariisi tai Barcelona mutta ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka. Mutta eniten minua paikassa kiinnosti oikeastaan se, että siitä pääsee tekemään päiväretkiä Alpeille ja risteilemään laivalla pitkin ja poikin Genevenjärven rantakaupunkeja. Pitäisikin katsoa nämä mainitsemasi elokuvat! Kiitti vinkistä :).

   Tykkää

 8. Tosi hyviä vinkkejä!

  Mies tuli juuri Zürichista ja kertoi tuosta Sveitsin kalleudesta, jonka tietää, mutta silti siitä yllättyy. Kuulema big mac ateria mäkkärissä oli maksanut 12 euroa. Mutta tuo paikallisliikenteen ilmaisuus turisteille on tosi hyvä juttu! Sveitsissä olisi paljon paikkoja, jonne haluaisin, mutta hintataso tosiaan karmaisee.

  Liked by 1 henkilö

 9. Mielenkiintoinen postaus Genevestä, joka on itselle vieraampi paikka. Tosi jees kaupungilta tarjota ilmaisia kuljetuksia, huippu juttu!

  Liked by 1 henkilö

 10. Mielenkiintoinen tämä kohde, harvemmin tullut edes mietittyä vaihtoehtona kun on reissuja suunnitellut. Aika harvinaista varmaan nuo ilmaiset kyyditykset! Kuinkahan moni turisti oikeasti osaa/tajuaa hyödyntää niitä?

  Liked by 1 henkilö

  • Geneve on tosiaan kiva kohde, koska se on niin lähellä monia muita kauniita paikkoja, esimerkiksi Alppeja, joihin reissullani rakastuin. Emme itsekään osanneet kovin plajon hyödyntää ilmaisia kyytejä, sillä olemme niin kovia kävelemään. Kävelimme tällä reissulla itse asiassa niin paljon, että sain penikkataudin ja jalkaa sitten hierottiin jäillä vielä Suomessakin!

   Tykkää

 11. Syö Matkusta Rakasta 25.5.2015 — 15:25

  Kaunis kaupunki ilmeisesti 🙂 Ei ole kyllä ollut koskaan omalla vierailtavien listalla… Luultavasti kalliin hintatasonsa takia.

  Liked by 1 henkilö

 12. Minulle paikan kalleus selvisi vasta paikan päällä. Olin totta kai kuullut, että Sveitsi ja varsinkin Geneve on kallis paikka, mutta en ollut uskonut, että siellä jopa ruoka olisi nin paljon kalliimpaa kuin muualla reissatessani olen tottunut. Mutta olihan siellä juttuja, joita pystyi tekemään ihan ilmaiseksikin – ja upeita maisemia! Vanha kaupunki oli myös ihana: siellä oli niin chic tunnelma, kun kuusikymppiset geneveläiset herramiehet tyylikkäissä puvuissaan polkivat polkulaudoilla terasseille lounaalle! Ihan mahtavaa – jotain sellaista leikkisyyttä kaipasin enemmän tänne Suomeenkin.

  Tykkää

 13. Onpa rennon näköistä meininkiä tuolla puistossa ja rantsussa! En ihmettele, että rantsusta tuli suosikkipaikka. Kyllähän tuolla vinkkupullon jos toisenkin pikniköisi menemään. 😉

  Liked by 1 henkilö

 14. Geneve on kiva! Olen tullut siellä vuosien mittaan käyneeksi töiden puolesta paljonkin ja yhtenä kohokohtana on jäänyt mieleen siellä nauttimani ensimmäinen seitsemän ruokalajin illallinen (kuului sen matkan luontaisetuihin!). Oli muuten upeat safkat!
  Viimeksi kävimme siellä marraskuun lopulla 2010, satoi räntää ja oli märkää, mutta menettelihän se silloinkin.

  Liked by 1 henkilö

  • Vau, seitsemän ruokalajin illallinen kuulostaa kyllä hyvältä! Me tällä reissulla nuukailtiin ruoan kanssa ja säästettiin ruokarahat Sveitsissä reissaamiseen. Jos sitten seuraavalla kerralla panostaisi ruokaan. Olisihan siellä tosiaan ollut upeita ravintoloita valittavaksi. Marraskuussa Geneve taitaa olla aika paljon ankeampi kuin aurinkoisena kevätpäivänä mutta oli se niin eläväinen kaupunki, että tekemistä varmasti riittäisi räntäsateellakin :).

   Tykkää

 15. Geneve on kyllä kaunis kaupunki, jossa ranskan alkeistakin on todella hyötyä. Ihmiset myös antavat rauhassa yrittää puhua, vaikka huomaisivatkin sanojen hakevan eivätkä heti vaihda englanniksi niin pääsee ihan oikeasti hieman harjoittelemaankin 😉

  Liked by 1 henkilö

  • Ihan totta! Ja todella iloisesti suhtautuivat, vaikka ranska kangertelikin. Ranskan puolella saatiin paljon nyrpeänpää kohtelua – liekö ollut sattumaa vai ehkä siinä on todella jotain perää, mitä ranskalaisten ylpeydestä omaa kieltään kohtaan sanotaan.

   Tykkää

 16. Onhan Sveitsi ollut aina hieman hintavampi kuin monet muut paikat lukuun ottamatta Norjaa. Tammikuussa tilanne muuttui radikaalisti pahempaan suuntaan, kun Sveitsin keskuspankki luopui Eurolle asettamasta lattiasta (http://summa.talentum.fi/article/te/uusimmat/136970). Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yhdessä yössä hinnat nousi pahimmillaan 30% jo ennestään korkeahkoista hinnoista. Itse huomasin tämän erittäin hyvin, kun lensin kaksi päivää myöhemmin Geneven kautta Alppireissulle. Siellä osa ravintoloista oli ehtinyt muuttaa Euro-hintoja korkeammaksi ja osa vaihteli niitä pitkin viikkoa. Lasketeltiin nimittäin Ranskan ja Sveitsin rajaseudulla ja vaikka Ranskassa majoituimme, niin kävimme kolmena päivänä Sveitsin puolella laskettelemassa. Pahimmillaan lounaspasta, pieni lasi viiniä ja olut janojuomaksi maksoi 45 €.

  Liked by 1 henkilö

  • En tiennytkään tätä! Eipä ihme, että kaikki oli niin kallista. Yllättävää oli, ettei hotellimme kuitenkaan ollut sen kalliimpi kuin muissakaan Euroopan kaupungeissa. Viini-illalliset ravintoloissa jäi kyllä tällä reissulla meiltä nauttimatta.

   Tykkää

 17. Kivan näköistä! Ja hienoa, että turistit saavat noita etuja, kuten käyttää ilmaiseksi fillaria. Hieman veisi lomafiilistä minulta liian kalliit hinnat, en jaksaisi tsekkailla hintoja koko aikaa ja todennäköisesti sitten eläisinkin reilusti yli budjetin. Eli taidan suunnata Geneveen vasta sitten, kun kukkaron pohja ei ihan helposti ala näkyä 🙂

  Liked by 1 henkilö

 18. Mahtavia vinkkejä :). En tiedä, olenko aiemmin blogeista edes lukenut tästä kohteesta. Näköjään ihan suht ok hinnallakin tuosta reissusta voi selvitä. Voin kuvitella, että tuonne olis mahtava ottaa just se varaslähtö kesään. Näköjään täällä se kesän tulo koko ajan muutenkin viivästyy :D.

  Liked by 1 henkilö

  • Kiva kuulla, Mirka, jos tykkäsit vinkeistä. Geneve ei tosiaan taida olla matkabloggaajien ykköskohde: aika vähän siitä on käsittääkseni kirjoitettu. Keväällä on tosiaan ihana päästä aina hetkeksi kesään täältä Suomesta, ja onneksi meillä oli reissullamme hyvä tuuri, ja Genevessä oli tosi kesäiset kelit :).

   Tykkää

 19. Hyviä vinkkejä! Mulla oli melkein kesällä tiedossa piipahdus Genevessä, mutta sitten saatiinkin havelmmat lennot Zurichista joten näiden käyttäminen jäänee seuraavaan kertaan. Hintataso hirvittää sielläkin, mutta kiva kuulla, että kohtuuhintaisiakin ruokapaikkoja on mahdollista löytää. Toi ilmainen pyöränlainaus kuulostaa tosi kivalta jutulta matkailijoille, vaikka harmi tietysti ettette päässeet siitä nauttimaan!

  Liked by 1 henkilö

 20. Onpa mukava kuulla, että Sveitsissäkin saa jotain ilmaiseksi 😀 SIis meinaan esim. tuota matkalippua kentältä. Huippua! Jotenkin tuntuu, että siellä kaikki maksaa ihan tuhottomasti. Muutenkin oli mukava lukea kokemuksia Genevestä pienellä budjetilla, sillä juuri samalla tavalla mekin reissataan melkein aina – sniiduillen. Harvoin on Sveitissä tullut yövyttyä muualla ku veljen perheen pahnoilla Zurichissä, kun on niin tyyristä, mutta joskus vielä pakko päästä näkemään myös Geneve! 🙂

  Liked by 1 henkilö

 21. Hyviä vinkkejä jos joskus päädymme Geneveen.

  Liked by 1 henkilö

 22. Geneven sijainti on kyllä hyvä tukikohta päiväretkille. Kyllä tuo vuoristo taustalla tekee ihmeitä maisemalle. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 23. Mielenkiintoinen paikka! En tosiaan ole Sveitsissä Zurichin lentokenttää enempää käynyt, ja siellä sain shokin paikan hintatasosta. En luksusta matkoiltani tarvitse, mutta hieman tuo hintataso pelottaa. Haluan kuitenkin Sveitsissä käydä kunnolla ja tuon hintatason vuoksi se reissu tarvitsee ehkä tavallista enemmän taustatutkimusta…

  Liked by 1 henkilö

 24. Hui, kuulostaapa todella kalliilta paikalta! Mutta hyviä vinkkejä olet löytänyt jaettavaksi, niillä säästääkin jo pitkän pennin.

  Liked by 1 henkilö

 25. Arja Riiali 9.7.2019 — 21:46

  Tuli niin ikävä Geneveen…tosi hyvin kuvailet kaupunkia,jossa asuin 9kk n.40v sitten

  Liked by 1 henkilö

Jättämällä kommentin piristät päivääni.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: