Täydellinen loma Italiassa

IMG_4528
Ranta Sorrentossa

Vietin juuri täydellisen loman Italiassa. Täydellinen ei tarkoita sitä, että koko loma olisi ollut pelkkää auringonpaistetta eikä matkalla olisi sattunut yhtään kommellusta, sillä juuri nämä pienet säröt paratiissa ja tapahtumien arvaamatomuus tekivät lomastani täydellisen.

IMG_4604
Sorrenton uimalaituri aamuauringossa

Lomallani nautin yksinkertaisista asioista. Esimerkiksi allaspäivän jälkeen pilvien kerääntyessä taivaalle oli ihana palata takaisin hotellihuoneeseen, ottaa lasi kuohuvaa ja mennä parvekkeelle katsomaan, kuinka valkeat pilvet muuttuivat hetki hetkeltä tummemmiksi ja  salamat välkkyivät vastarannalla häämöttävän Vesuviuksen yllä.

IMG_4572
Ilta saapui uimalaiturille

Joskus kesken täydellisen aurinkoisen kesäpäivän tuli ukkonen ja näytti äkeän luonteensa. Kun Napolin matkalla kirkas auringonpaiste vaihtui minuuteissa rankkasateeksi, satama, jossa olin odottomassa laivaa Sorrentoon, oli yhdessä silmänräpäyksessä yhtä suurta lammikkoa. Juostessani kymmenen metrin matkan katoksesta laivaan sandaalini ja kesämekkoni kastuivat litimäriksi. Onneksi laivan moottori piti niin kovaa meteliä, etteivät myrkyn äänet kuuluneet sisälle asti ja täten päässeet säikyttämään myrskyihin tottumatonta matkailijaa.

Myös Vesuviuksella luonto näytti mahtinsa. Myrsky puhkesi tälläkin kertaa varoittamatta. Sitten taas juostiin. Tällä kertaa juoksin alas Vesuviuksen rinnettä kohti täpötäydeksi pakkautuvaa pientä myymälää, josta onneksi lämikkeesi sai ostaa kupin kuumaa kaakaota.

IMG_4584
Sorrenton kalastajasatama herää uuteen aamuun

Tietysti täydelliseen lomaan kuului paljon onnellisia pieniä hetkiä. Onnea oli juttutuokio hyvän ystävän kanssa herkullisen aterian äärellä, auringonlasku oman kullan kainalossa kattoterassilla ja rantalaiturilla, pulahdus raikkaaseen meriveteen kuuman päivän päätteeksi, lasi punaviiniä sadekuuron jälkeen rantaterassilla, täydellinen sitruunajäätelö iltakävelyn kunniaksi, lyhyt keskustelu italiaksi hauskan tarjoilijan kanssa, piristävä espresso tuhdin pastalounaan jälkeen, täydellinen valokuva aamuauringon kultaamasta maisemasta…

IMG_4588
Kalastajat iltaruskossa

Pienten onnenhetkien lisäksi täydellinen loma vaatii seikkailuja.  Vaikka Sorronto ei turistikatuineen kuulosta seikkailijan lomaparatiisilta, oli Sorrento tällä kertaa täydellinen lomakohde. Sen lisäksi, että ihastuin Sorrenton kalastajasataman uneliaaseen aamuun, sympaattisiin uimalaitureihin ja aamun hiljaisiin kujiin, Sorrentosta pääsi helposti omille seikkailuille sekä Amalfin rannikolle että Napolinlahden upeille saarille.

IMG_4546
Näköala Amalfin satamaravintolan terassilta

Niin, ja tietysti täydelliseen lomaan kuuluu hyvä ruoka. Kuinka kukaan voisikaan matkustaa Italiaan syömättä niitä suussa sulavan täydellisiä pastoja, pitsoja ja jäätelöitä.  En minä ainakaan! Täydelliseen lomaani kuului siis laskematon määrä pitsoja, pastoja ja jäätelöitä. Myös muutama (heh) espresso ja Prosecco tuli lomalla nautittua.

IMG_4654
Taiteilija ikuistaa Positanon kauneutta
IMG_4593
Positanossa talot on rakennettu päällekkäin
IMG_4591
Positanon maisemia
IMG_4558
Napolilaista elämää
IMG_4581
Vene rantautuu Corricellan kalastajakylään Procidan saarella
IMG_4785
Kesän riemua Corricellalla, Procidan saarella
IMG_4554
Matkalla Caprille
IMG_4541
Caprin kalkkikivikalliot
IMG_4643
Maisema Caprilta
IMG_4662
Pompeji
IMG_4524
Onnellinen lomalainen

Täydellinen lomani oli vastakohta kiireiselle arjelleni, johon kuuluu liuta tylsiä rutiineja. Italian lomalla rutiinit saivat väistyä nautintojen tieltä. Lomalla en siis syönyt aamupalaksi terveyssmoothieta enkä juonut pakuriteetä. En fillaroinut kuntosalille hikoilemaan – en edes käynyt katsomassa, millainen hotellini kuntosalisi olisi ollut. En lukenut sähköpostia ja yritin jopa olla käyttämättä Whatsappia. Täysin en kyllä malttanut sosiaalisesta mediasta pitää taukoa: pitihän minun päivittää edes muutama kuva Instagramiin ja kirjoittaa hieman blogiakin. Mutta mikäpä siinä oli kirjoitellessa hotellihuoneen parvekkeella, kun aurinko paistoi, vastarannalla häämötti majesteetillinen Vesuvius, mansikat ja kirsikat tuoksuivat kipossa ja Prosecco-pullo odotti nauttimista.

IMG_4681
Kotiinpaluu

Kun loma Italiassa päättyi, minulla ei ollut haikea eikä surullinen olo: olihan minulla matkalaukullinen ihania muistoja kotiinviemisiksi.

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat
Destination UnknownKaukokaipuu ja Veera Bianca.
Lue ohjeet täältä.

Minut löydät instagramista nimellä @heidimaailmanaarella
Tein myös vihdoinkin blogilleni Facebook-sivut https://www.facebook.com/maailmanaarella

 

 

12 Comments

Add yours →

 1. Nää kuvat ei yhtään helpota mun Italia-kuumetta 😀 Upea loma ollut teillä. Just sopivan rentoa, mutta kuitenkin tekemistä ja näkemistä. Whatsappista on hyvä pitää taukoa lomalla.

  Liked by 1 henkilö

 2. Täydelliseltä tuo kyllä kuvien perusteella toden totta näyttääkin. 🙂 Ihana Italia!

  Liked by 1 henkilö

 3. Tähän artikkeliin pitää vielä palata monta kertaa uudestaan fiilistelemään! ❤ Kiitos täydelliselle matkakumppanille! ❤

  Liked by 1 henkilö

 4. Tunnelmallisia kuvia! Tuo rantakuva aurinkovarjoineen on lähes ikoninen!

  Liked by 1 henkilö

 5. Ihania reissutunnelmia, kuvia ja värejä! Voisin lähteä itsekin jonnekin parvekkeella maistelemaan kuohuvaa ja päivittämään blogia 😉

  Liked by 1 henkilö

 6. Ihania värejä ja kauniita maisemia. Italiasta vähemmän innostunutkin melkein harkitsee …

  Liked by 1 henkilö

Jättämällä kommentin piristät päivääni.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: