Kuvissa heinäkuun huippuhetket

IMG_4888
Kesäilta Savonlinnan satamassa


Keväällä reissasin Sveitsin hurmaavissa pikkukaupungeissa Genevenjärven rannalla ja nousin Ranskan Alpeille ihailemaan lumihuippuisia vuoria, alkukesästä taas matkustin Italiaan, missä ihastuin Amalfin rannikon tarunhohtoisiin kaupunkeihin, jotka oli rakennettu päällekkäin vuorenrinteisiin, seilasin laivalla Caprille ja Procidaan ja hihkuin innosta. Ja entäpä ne Napolin taivaalliset pitsat?

Sitten tuli heinäkuu.
Heinäkuu ja Suomen kesä.
Heinäkuu ja Suomen sateet.

Olen perinteisesti pyhittänyt heinäkuun Suomi-matkailulle – ja koska niin on aina tehty, niin oli tehtävä tänäkin kesänä – satoi tai paistoi!

Kun heinäkuun Suomi-kierrokseni oli ehtinyt Kristiinankaupunkiin asti, tapasin ruotsalaisen Örjanin, joka kiteytti lyhyessä lausahduksessaan varmasti aika monen suomalaisen tunnot tämän vuotisesta Suomen kesästä.  ”Paska kesä”, Örjan totesi painokkaasti (Nämä olivat muuten niitä harvoja suomenkielisiä sanoja, joita Örjan osasi, tai joita minä kuulin hänen lausuvan).

Voisin aivan hyvin yhtyä tähän kommenttiin ja ruveta surkuttelemaan Suomen kesää, joka ei sitten tänä vuonna tainnut muistaa tulla Suomeen lainkaan, mutta en halua niin tehdä. Olen itse asiassa oppinut tykkäämään sateesta, ja tänä kesänä olen nauttinut joka ikisestä sadepäivästä, sillä sateen rummuttaessa ikkunapeltejä olen hyvällä omallatunnolla voinut kirjoitella blogia, selata satoja, tai jopa tuhansia, valokuvia, joita kesän aikana olen räpsinyt, lukea kirjaa peiton alla, katsoa elokuvia, joissa joku onnellinen muuttaa Toscanaan, tai vain tuijotella ulos ikkunasta ja ihmetellä sadepisaroita, jotka muodostavat rinkuloita järven pintaan.

Ihmisten puheista voisi päätellä, että tänä kesänä aurinkoa ei ole näkynyt lainkaan, mutta kun selaan heinäkuisia Instagram-kuviani, voin todeta, että taitavatpa olla väärässä nuo ruikuttajat. Kyllä aurinko on paistanut tänäkin kesänä!

Entäpä  Suomen suven kauneus verrattuna näkemiini Sveitsin, Ranskan ja Italian super söötteihin kaupunkeihin ja henkeäsalpaaviin maisemiin?  Mielestäni Suomen ei tarvitse kainostella yhtään. Täällä todellakin ON kaunista!

Vai mitä mieltä sinä olet?

IMG_4894
Mökkeilyä kauniina kesäpäivänä Pihlajaveden rannalla
IMG_4997
Edefeltin maisemissa Porvoon Linnamäellä
IMG_4999
Porvoon Emäsalossa nautittiin meren tuoksusta
IMG_5015
Päivä jolloin posti toi kauan odotetut paketin – SUP-laudan, jota kiirehdin heti testaamaan Savonlinnan Haukivedelle
IMG_5049
Leevi-koiranikin innostui suppailusta
IMG_5251
Kalajoella suppailu- ja purjelautailukurssilla
IMG_5129
Ihana kesäpäivä päättyi Kalajoella upeaan auringonlaskuun
IMG_5143
Kalajoen toinen ilta ja toinen upea auringonlasku
IMG_5147
Reippailemassa Kalajoen Siipo-joella
IMG_5216
Kristiinankaupungissa menossa Kanuunakallioille piknikille
IMG_5222
Myös Kristiinankaupungin auringonlaskut hurmaavat reissaajan
IMG_5239
Länsi-Suomen kierros huipentui Pori Jazzeilla Buena Vistan konserttiin
IMG_5259
Takaisin kotikonnuille ja suppailemaan Pihlajaveden sokkeloisille vesille
IMG_5298
Savonlinnan rautatiesillalta on hienot näkymät Olavinlinnalle
IMG_5313
Sulosaari Savonlinnassa on oiva paikka ihailla auringonlaskua
IMG_5331
Veneilemässä Pihlajavedellä auringonlaskun aikaan
IMG_5337
Sininen hetki Kalamajansaaressa Pihlajavedellä
IMG_5339
Heinäkuun lopun ilta Kalamajansaaressa

Kun heinäkuu vaihtuu elokuuksi ja illat pimenevät ja muuttuvat kostean kuulaiksi, mielen valtaa helposti alakulo. Tässäkö tämä oli? Joko se kauan odotettu kesä päättyi? Koulun alkuun on enää matkaa vain muutama lilliputtiaskel ja kotikaupunkinikin alkaa oopperaukauden päätyttyä kietoutua  kerälle odottamaan talvihorrosta.

Minä en ole kuitenkaan valmis luopumaan vielä kesästä. Onhan elokuu eteläeurooppalaistenkin tärkein lomakuukausi. Niinpä elokuun alun kunniaksi matkustan lapsuuteni kesämaisemiin, aikaan jolloin kesät olivat loputtoman pitkiä ja päivät aurinkoisia.

En tule pettymään tälläkään kerralla. Täällä Rikkaveden rannalla, lapsuuteni maisemissa, kesä on aivan niin kuin silloin ennen, silloin kun kaikki kesäpäivät olivat täynnä järvessä (tuntikausien polskimisen jälkeen) kylmästä siniseksi värjäytyneitä huulia, äidin leipomaa mustikkapiirakkaa ja huolettomia hetkiä hehkuvan auringon alla.

Venytän päivän pituutta ja nousen jo puoli viideltä, auringonnousun aikaan  (hieraisen silmiäni herätyskellon pirahtaessa soimaan, mutta päättäväisesti nousen ylös sängystä, vaikka unihiekka silmiä kutittaakin). Nautin kesäaamun kuulaudesta, usvasta järven pinnalla, hetkestä ennen auringonnousua, hetkestä, jolloin koko luonto hiljenee.

IMG_5406
Hetki ennen auringonnousua Rikkaveden rannalla lapsuuden kesämaisemissa
IMG_5407
Ja aurinko nousee

Ja auringon noustua kömmin takaisin aittaan, peiton alle, herätäkseni muutamien tuntien jälkeen uudestaan – tällä kertaa linnun lauluun ja auringon lämpöön, täydelliseen kesäaamuun – sellaiseen aamuun, joita lapsuuteni kesät olivat pullollaan.

IMG_5411
Elokuun aamu Rikkavedellä

 


Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat
Destination UnknownKaukokaipuu ja Veera Bianca.
Lue ohjeet täältä.

Minut löydät instagramista nimellä @heidimaailmanaarella
Blogini on nyt myös Facebookissa:  https://www.facebook.com/maailmanaarella

43 Comments

Add yours →

 1. Kolme viikkoa on takana Suomenlomaa ja vaikka säät ovat olleet epävakaiset niin on kyllä ollut mukavaa! Ja kivoja Insta-kuviakin olen saanut näpättyä, eli säät ovat olleet aivan ok. En valita yhtään tästä säästä ja Espanjan helteisiin paluu ei kauheasti houkuttele 🙂

  Liked by 1 henkilö

 2. Suomi on kyllä upea maa, satoi tai paistoi ja sen näki kyllä hyvin kuvistasi! Itseäni ei myöskään sade pahemmin haittaa, ei muuta kuin gore-texiä päälle ja happihyppelylle 🙂 (tai sitten peiton alle piiloon kirjan kanssa, ei sekään huonompi vaihtoehto…)

  Liked by 1 henkilö

 3. Ihania kesäkuvia! Ja kyllä tämä kesä on ihan hyvä kesä ollut, vaikka ei mittari olekaan kolmessakympissa (tai juuri edes 25C:ssa) huidellut. Ei valittamista, enkä ymmärrä, mistä ne kaikki muutkaan nillittävät… 😀

  Liked by 1 henkilö

 4. Aivan ihania kuvia ja voin niin samaistua noihin sun fiiliksiin. Suomi on hieno maa ja täällä on upeita kuvauksellisia maisemia.

  Liked by 1 henkilö

 5. Kauniita kuvia!! (Tosin täytyy myöntää, etten koskaan ole oikein päässyt neliönmallisten Instagram-kuvien makuun…) Suomen kesä on minusta ihana, satoi tai paistoi. Juuri tällä viikolla todistin japanilaismatkailijoiden nautiskelua ”ihanan viileästä säästä” (=vuoden kuumimmat päivät, lähes tukahduttavaa!). Täytyy myöntää, että sateinen kylmä kesä voittaa Japanin +39c helteet järkyttävällä ilmankosteudella varustettuna. Nagoyassa mm. tietöiden muoviset suojakuvut olivat kuulemma sulaneet muodottomiksi mönteiksi asfaltin vielä heijastaessa kuumuutta! Antaa vähän perspektiiviä sille, mikä on miellyttävä sää ja mikä ei! 😉

  Liked by 1 henkilö

  • Kiitos Reetta. No ei tosiaan kuulosta houkuttelevalta Japanin helteet! Pitäisi varmaan sadesäistä narisijat viedä Japaniin, josko sitten osaisi arvostaa viileää Suomen kesää, joka on itse asiassa nyt kääntynyt tosi lämpimäksi. Tulin juuri uimasta ja tuntui, että järvivesikin olisi nyt lämpimimmillään tänä kesänä.

   Tykkää

 6. Ihanaa! On kyllä mielettömän kaunis maa, siitä ei pääse mihinkään. Tunnustan kyllä muutaman kerran valittaneeni säästä, se kun on pilannut kesäsuunnitelmia. Esim kesäteatteriin kun ei ole kiva mennä istumaan kaatosateessa ja 13 asteen lämpötilassa :D. Mutta on se kesä ja valoisuus vaan parasta.

  Liked by 1 henkilö

  • No se nyt on tietysti ymmärrettävää, että ketuttaa, jos suunnitelmat menee myttyyn. Jättäisin minäkin kesäteatterin välistä tuossa tapauksessa. Keikoilla sadekaan ei haittaa, kun muistaa varautua kertakäyttösadetakilla. Ja samaa mieltä: Suomen kesien valoisuus on ihanaa luksusta! Vaikka ihania on myös elokuun pimeät (lämpimät) illat, kun voi terassille sytytellä lyhtyjä ja vaikka vilttiin kääriytyneenä ulkona ottaa lasin viiniä.

   Tykkää

 7. Niinhän se oli, että monena päivänä ainakin hetkittäin oli aurinkoista, mutta useimmiten aika viileää, mikä ei kuvissa niinkään näy 🙂

  Liked by 1 henkilö

 8. Mun mielestä on ollut ihan hyvä kesä. Joo, vettä on toisinaan ripotellut, mutta kyllä se arskakin on paistanut melkein joka päivä. Ei ole kertaakaan tarvinnut kietoutua paksumpaan takkiin, mikä on jo selkeä kesän merkki! Jakulla on pärjännyt aivan mainosti! 😀

  Upea tuo kuva usvasta järven päällä. Voi kun olisi tänä kesänä ollut enemmän aikaa viettää maaseudulla. No, ensi vuonna sitten 🙂

  Liked by 1 henkilö

 9. Annika | travelloverblogi 10.8.2015 — 09:01

  Ihana asenne! Ja kuvat. Olen kesäkuun alun jälkeen ollut Suomessa vain viikon ja senkin flunssassa, mutta jos somea on uskominen, säät olisivat olleet tosiaan aivan onnettomat. Näköjään eivät. 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Kiitos Annika! Minusta tämä onkin vähän asennekysymys. Olen pakannut Suomi-matkoilleni mukaan aina bikinit ja villasukat – molempia on tarvittu, bikineitä selvästi enemmän (huom. minä uin kyllä talvisin avannossa, että olen aika karaistunut😊). Kurjaa, että olit Suomessa käydessäsi kipeänä.

   Tykkää

 10. Hienoja ja tunnelmallisia kuvia! Piti näytää brasilialaiselle ystävälleni, joka on aivan hulluna Suomeen ja sen maisemiin: on täällä kaunista. Sivuhuomiona totean, että tulin Suomeen elokuun alusta ja nyt täällä on aurinkoista, jopa hellettä!

  Liked by 1 henkilö

  • Kiitos😊. Tulit tosiaan hyvään aikaan Suomeen, jos lämmöstä tykkäät! Minun piti aloittaa tänään työt ja yritinkin aamun työheeneessani koneella istua mutta eihän näin kauniina päivänä pysty tietokoneella istumaan. Päätin että teen tämän päivän työt illalla/yöllä auringon jälkeen ja nautin nyt ihanasta kesäpäivästä. Jos lähtisi lounaan jälkeen vaikka suppailemaan. Kesä ❤️.

   Tykkää

 11. Joo on, Suomi on tosi kaunis kesällä (tai oikeastaan joka vuodenaikana). Upeita kuvia!!

  Liked by 1 henkilö

 12. Suomi on ihana, ja ihaninta on nimenomaan luonto! ❤ Mä olen epäonnistunut surkeasti kotimaanmatkailusuunnitelmissani tänä kesänä, mutta sen vastapainoksi olen kolunnut melkein kaikki Porvoon kolkat pyöräillen, ja sekin on ollut mahtavaa. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 13. Ihana ja tunnelmallinen teksti, ja aivan upeita kuvia. Kannatti herätä puoli viideltä, auringonnousu näyttää kuvissa upealta, ja varmasti luonnossa vielä upeammalta! Kai siellä nyt jo paistaa edes vähän aurinko? Kööpenhaminassa ainakin ollaan vihdoin nautittu kesästä reilun viikon verran! Nimim. Iho kaipaa aloe veraa

  Liked by 1 henkilö

  • Kiitos Terhi, ja kyllä, Suomikin kylpee nyt auringossa. Päivällä oli niin nätti ilma, etten malttanut töitä tehdä koneen äärellä niin nyt olen sitten ”yövuorossa”. Auringonnousu oli tosiaan luonnossa niin ihana! Oli jännä, miten luonto vähäksi aikaa hiljeni täysin. Ei edes tuuli rapisuttanut lehtiä. Ja kaikki muut nukkui sikeitä, kun minä istuin laiturilla huokailemassa kaiken kauneuden keskellä. Voiko olla parempaa?

   Tykkää

 14. Upeista kuvistasi tulee mieleen, että kotimaan matkailua pitäisi kyllä harrastaa huomattavasti enemmän. Ja asiahan on juuri niin, että säälle ei voi mitään mutta omalle asenteelle voi :), eli naama nurinpäin ei kannata olla, vaan pyrkiä nauttia siitä mitä on.

  Liked by 1 henkilö

  • Juuri näin Arna! Kyllä kylmällä ja sateisellakin säällä voi tehdä kivoja juttuja! Ja monesti pukeutumiskysymys: minä esim. ostin kylmiä päiviä varten suppailuun märkäpuvun😊, mutta en kyllä vielä ole tarvinnut. Hyvin on tarennut suppailla kesämekossa, sillä siinä puuhassa tulee hiki!

   Tykkää

 15. Siis eikö mun kommentti oo ikinä tullut tänne? Onneksi tulin uudestaan katsomaan… No, mä valitan kyllä tästä kesästä. Liian moni suunnitelma mennyt myttyyn surkean sään takia. Ärsyttää. Mutta ihania kesäkuvia olet ikuistanut. 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • No höh, jos suunnitelmat on menny myttyyn! Se ei tietenkään ole kivaa. Minulla on tainnut olla vähän tuuriakin matkassa, koska usein siellä, minne tänä kesänä olen mennyt, on paistanut aurinko. Automatkoilla on taas satanut, mutta eipä sitten ole harmittanut istua sisällä! Mutta kesäinen Suomi on kyllä kaunis ja sitä on ihana kuvata❤️.

   Tykkää

 16. Monesta suunnasta tosiaan kuulee sitä, että tää kesä on ollut tosi huono. Itse en oo sitä kyllä huomannut, sillä upeita päiviä on ollut. Toki niitä sateisiakin, mutta kesäsateessa on jotain kivan tunnelmallista. Harmillisesti ukkosia ei ole vielä ollut, mutta nekin monesti tulevat vasta loppukesästä. Ukonilmat on kans kivoja, jos niitä saa sisätiloista seurata. Tää elokuu näyttäis erityisen lämmin olevan, kyllä on kelvannut viimeisen viikon nautiskella auringosta.

  Upeita kuvia oot saanut heinäkuussakin napattua! Ei tosiaankaan näytä kurjalta kesältä. 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Kiitos Lotta! Kaunis oli heinäkuu ja ihana oli viettää sitä Suomi-maisemissa. Ukonilmat ja pienet kesämyrskyt (sellaiset jotka eivät saa tuhoa aikaiseksi, niin kuin esim. Asta) on minustakin upeita seurattavia ikkunan takaa! Nyt elokuussa on ihana aloitella töitä omalla terassilla auringon lämmössä ja pienessä tuulen vireessä.

   Tykkää

 17. Ihana kuulla, että joku on kerennyt nauttiakin heinäkuun niistä vähäisistäkin aurinkoisista päivistä 🙂 Itse muistan heinäkuusta ainoastaan työt, mutta onneksi kesätyöt loppui heinäkuun lopussa ja saan pitää koko elokuun vapaata ennen koulun alkua, kerkeän vielä ottaa kesän takaisin 🙂 Upeita auringonlaskuja!

  Liked by 1 henkilö

 18. Jenni / Globe Called Home 12.8.2015 — 18:59

  Suomen kesä on paras kesä, kun puhutaan siitä Suomen kesästä, joka elää mun mielikuvissa… mutta tänä kesänä olen loppujen lopuksi ihan tyytyväinen, etten päässyt Suomeen käymään, koska se mun vierailuviikko olisi kuitenkin ollut sateinen ja kylmä. Ei harmita niin paljon, ettei näe yöttömiä öitä ja voi polttaa kokkoa kavereiden kanssa saaressa, kun Facebook täyttyy valituksesta ja itse voi kuitenkin loikoilla uima-altaalla nauttien helteestä ja ihaillen samalla lumisia vuorenhuippuja. 😉

  Liked by 1 henkilö

 19. Noin lähtökohtaisesti kaikessa on aina hyvät puolensa. Aina voi jäädä surkuttelemaan huonoja-mitä-tahansa jokaisessa asiassa, mutta se on yleensä aika turhaa.

  Suomi on yleensä kesäisin niin kaunis ja ihana, että vähän etukäteen harmitti olla sieltä tänä vuonna pois. Täytyy silti sanoa että kun on seurannut sääsurkutteluja fb:n kautta, ei ole ihan hirveästi haitannut olla muualla.

  Paremmalla onnella ensikesään. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 20. Suomi on kyllä maa, jossa säät on niin epävakaat että hirvittää. Eipä tää Englanti parempi ole, mutta tuntuu että täällä on tänä vuonna saatu nauttia ihanista kesäsäistä ja Suomessa ei. 😦 Toivottavasti Suomessa olisi nyt loppukesästä kivat ilmat ja saisi nauttia auringosta. Mut onneksi esim supata voi huonommallakin säällä 🙂 Upea tuo viimeisen kuvan hetki – nuo kesäaamut on ihania ❤

  Liked by 1 henkilö

 21. Kiva postaus. Ihan mahtavaa tosiaan tuo Sup-lautailu! Olen niin koukuttunut että aloin harkita oman laudan ostamista 😀

  Liked by 1 henkilö

 22. Kyllä tätä lukiessakin tulee miettineeksi että kotimaastakin löytyy niin upeita paikkoja. Täytyisi useammin ottaa auto alle ja lähteä harrastamaan kotimaamatkailua. Suppaile statukseesi on tainnut tulla tän kesän hitti?

  Liked by 1 henkilö

 23. Itsekin pyhitin heinäkuussa kesälomani Suomen kaupunkeja kiertäessä ja onhan täällä paljon nähtävää ja kuvattavaa. Toki sää olisi parempikin voinut olla, mutta nyt on ainakin ollut hienoja ilmoja jo monta päivää putkeen 🙂

  Liked by 1 henkilö

 24. Ihania kuvia! Täydellinen kesäloma-albumi!

  Liked by 1 henkilö

Jättämällä kommentin piristät päivääni.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: