Pitkin ja poikin Madridia

IMG_9862
Terveiset Madridista!
Olen nyt majoittunut uuteen kotiini. Kimpsut ja kampsut on purettu. Pikkuruinen asuntoni ei kuitenkaan tunnu ihan vielä kodilta: ulko-oven lukkokin kenkkuilee (Nämä espanjalaiset lukot on niin outoja…) ja tavarat vasta etsivät oikeita paikkojaan.

Luulen kuitenkin, että tämä on paikka, johon on helppo kiintyä. On mukava kun espanjanjalaisen elämän äänet kantautuvat asuntooni. Seinän takana mummo kuuntelee radiota ja kanarialintu laulaa patiolla. Illallisaikaan astiat kilisevät. Aamulla täällä on hiiren hiljaista. Vasta kymmenen aikaan kuulen, kuinka mummo huutaa buenos días José-nimiselle miehelle. Yritän keskittyä kuuntelemaan, mistä mummo ja José puhuvat. Ainakin mummo voi tänään paremmin kuin eilen.  Radiota kuuntelevan mummon lisäksi olen nähnyt vain yhden toisen naapurin, pienen tummaihoisen tytön, joka katsoo minua uteliaasti mutta varautuneesti eikä uskalla vastata tervehdykseeni.

Ensimmäisten päivien aikana olen tutustunut omaan kortteliini ja löytänyt lähikaupan, josta saa kahdella eurolla pullon hyvää punaviiniä, eurolla chorizcoa ja kahdella sipulitortillan, josta riittää useammakasi päiväksi. Vuokraisäntäni José (eri José kuin se, jonka kanssa naapurin mummo puhuu rappukäytävässä) on raapustanut kartan toiselle puolelle neljä suosikkitapasravintolansa nimeä, jotka sijaitsevat ihan kotikulmillani Calle de Ponzanolla (joka on kuulemma juuri nyt yksi Madridin trendikkäimpiä tapasalueita). Yhden lapulle raapustetuista paikoista olen ehtinyt testata: ravintolassa on mukava tunnelma, pieni härkähampurilainen (hamburguesita de buye) maksaa 2,30€, pincho härän tartarpihviä (pincho de steak tartar de solomillo)  3,70€ ja lasi punaviiniä 2,70€ (enemmän kuin pullo lähimarketissa, mutta silti edullista).

Olen ollut täällä 90 tuntia ja saanut pääni aivan pyörälle. Olen ahminut kaikilla aisteillani vida madrileñoa niin, etten edes öisin ole osannut kunnolla rauhoittua nukkumaan. Olen kävellyt jalkapohjani helliksi (55 kilometriä), tutustunut Madridin metroon (näppärä, viileä mutta ainakin Espanjan kansallispäivänä hieman ahdas), nähnyt lukemattomia jylhiä kivitaloja, aukioita täynnä elämää, museoiden edustoilla luikertelevia jonoja, katusoittajia, kerjäläisiä, pappoja puistojen penkeillä, lapsia pelaamassa palloa, houkuttelevia putiikkeja, syksyisiä puistoja, auringon paistetta ja vesisadetta. Olen saanut nauttia pidennetyn viikonlopun verran espanjalaista elämänmenoa. Tänään koittaa sitten arki, espanjalainen arki, ja työt alkaa.

Plaza Mayor
Madridin kaunis ja eläväinen Plaza Mayor, jossa on pidetty aikanaan härkätaisteluja, turnajaisia, julkisia teloituksia ja poltettu kerettiläisiä.
Plaza Mayor
Nykyään Plaza Mayorille kerääntyvät niin turistit kuin paikallisetkin aukion baareihin ja kahviloihin sekä katsomaan performanssitaiteilijoiden esityksiä.

IMG_9693

Gran Vía
Gran Vían varrella on kauppojen lisäksi muun muassa elokuvateattereita.

IMG_9785

Templo de Debod
Templo de Debod – muinaisegyptiläinen temppeli

Kukkakoju

IMG_0089
Madridin suurimpaan puistoon Casa de Campoon voi mennä vaikka köysiradalla, josta on hienot näkymät Madridin ylle.
IMG_9956
Madridin kaunein puisto on Parque del Retiro, jossa madridilaiset vaeltelevat sunnuntaiaamupäivisin.

IMG_9893

IMG_9935
Alfonso III:n muistomerkki Parque del Retirossa.
IMG_9911
Retiron puistossa on mahdollista myös soudella pienellä järvellä.
IMG_9941
Madrid on ihana myös sateella.

56 Comments

Add yours →

 1. Ihanalta kuulostaa Heidi! ❤️ Nauti! ❤️

  Liked by 1 henkilö

 2. Leila Rahkonen-Navia 13.10.2015 — 16:47

  Ihana kurkistella maailmaa ”salamatkustajana”.Oikein antoisia hetkiä sinulle, Heidi. T. Leila

  Liked by 1 henkilö

 3. Aino ja Merja 13.10.2015 — 16:51

  Ihana seikkailu Sinulla Heidi on näköjään alkanut! Olemme, Merja ja Aino aloittaneet juuri espanjan itseopiskelun, kappale 20 a käännös menossa.

  Liked by 1 henkilö

 4. Tosi kiva lukea Madrid-juttuja! Odotan innolla kaikkia insider-vinkkejä 😉

  Liked by 1 henkilö

 5. Kuulostaa niin idylliseltä ja ihanalta, apua! Oikein tosielämän elokuvalta 🙂 nauti ajastasi Espanjassa!

  Liked by 1 henkilö

 6. 55 kilometriä! Onpa mittava vaellus! Minä kyllä menisin heti puistoon pois hälystä ja äänistä. Äänet rupeavat ahdistamaan minua nopeasti.

  Liked by 1 henkilö

  • Helposti tulee käveltyä 20 kilometriä täällä päivässä, ja nyt se alkaa tuntua myös jo pohkeissa. Ollaan kyllä kierretty myös puistoja, ja kyllä se kaunein on matkaoppaissakin mainostettu Retiro. Olin toki käynyt siellä aiemminkin, mutta vain kesällä, ja syksyisen raikkaana se on vielä paljon viehättävämpi!

   Tykkää

 7. Hyvältä kuulostaa, varsinkin edullisen hintaiset ravintolat! Ruska näyttää myös oikein kauniilta. Todella monipuolisen oloinen kaupunki.

  Liked by 1 henkilö

 8. No terve, miten ihanaa arkea saat elää!

  Nauti täysillä, espanjalainen elämä on niin kivaa.

  Liked by 1 henkilö

 9. Kaunista ruskaa näyttää sielläkin olevan!

  Liked by 1 henkilö

 10. Syö Matkusta Rakasta 21.10.2015 — 10:20

  Samanlaisia kotiutumisfiiliksiä kuin itselläkin täällä Shanghaissa. Ihanalta kuulostaa ja muutaman vuoden takaisen visiittini perusteella ihana kaupunki. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 11. Heh, nuo espanjalaiset / etelä-eurooppalaiset lukot osaa kyllä joskus olla varsin ovelia; välillä on kuin kassakaappia availisi tyyliin kolme kierrosta oikeaan-kaksi vasempaan-yksi oikeaan ja potku. 🙂
  Kaupunki vaikuttaa ihanan tunnelmalliselta, melkeinpä kuulen korvissani naapuruston äänimaailman ja haistan ilmassa leijalevan herkullisen ruuan tuoksun. Madrid on vielä päästävä kokemaan ihan livenä!

  Liked by 1 henkilö

  • En ole vieläkään sinut näiden lukkojen kanssa! Työpaikallani lukkoja on vielä ihan joka paikassa: työhuoneessa, luokissa, monistushuoneessa ja jopa vessassa. Ja tuntuu, että ne toimivat ihan miten sattuu, ja eri päivinä eri tavoin… Mutta muuten Madrid on kyllä ihana, tällä kaupungilla on luonnetta. Mutta toi naapurin kanarialintu – pelkään että se on masentunut: en ole kuullut sen juuri enää laulavan.

   Tykkää

 12. Ei hinnat kyllä päätä huimaa! Madridista en muistakaan aikaisemmin blogeista lukeneeni, enkä ole siellä koskaan käynyt, joten mielenkiinnolla jään odottelemaan seuraavia postauksia. Jos Tanskasta joskus muutan pois, voisi Espanja olla yksi hyvä vaihtoehto seuraavaksi asuinmaaksi 🙂

  Liked by 1 henkilö

 13. Kuulostaa ihanalta. Kun hintatasot ovat tuota luokkaa, tulisi varmaan nautittua ulkona syömisestä paaaljon enemmän… Harmi kun espanja ei oikein taivu, muutenhan voisin seuraavaksi muuttaa sinne. 😀

  Liked by 1 henkilö

 14. Minäkin ihastuin Madridiin, kun siellä taannoin vietin pitkän viikonlopun. Noin edullisia paikkoja en löytänyt, mutta aivan ihana oli Mercado de San Miguel -kauppahalli ihan Mayor aukion takana.

  Liked by 1 henkilö

 15. Mulle Barcelona on huomattavasti tutumpi kuin Madrid, vaikka olen siellä pari kertaa piipahtatanutkin. Meri sieltä puuttuu, samoin järvet. Muuten Madrid vaikuttaa kivalta kaupungilta, johon olisi hyvä tutustua joskus enemmänkin ajan kanssa :).

  Liked by 1 henkilö

 16. Kuulostaa todella kivalta, ja niin espanjalaiselta. ❤ Mulla on vielä Madrid näkemättä, mutta kyllä mä vielä sinnekin jossain vaiheessa ajattelin päästä. Jään seuraamaan meininkejä.

  Liked by 1 henkilö

 17. Onpa kaunis puisto ja ihana ruska! En tiedä, uskaltaako tällaista edes täällä mattkabloggaajapiireissä paljastaa, mutta minä en ole koskaan käynyt Espanjassa, vaikka noita käytyjä maita on aika kasa jo kertynytkin… melkoinen aukko sivistyksessä siis! Kiva lukea arjesta siellä, onko pitkä keikka tiedossa?

  Liked by 1 henkilö

 18. Mullakin on aina ongelmia ulkomaalaisten lukkojen kanssa, mutta myös ulkomaalaisilla on ongelmia näiden suomalaisten Abloy-lukkojen suhteen. Kun olin kv-tuutorina vaihtareille, niin oli erittäin tärkeää painottaa heille, että ovi menee automaattisesti lukkoon sulkeutuessaan. Siitä huolimatta yksi tuutoroitavani lukitsi itsensä ulos asunnosta, ja avain tietysti sisällä kämpässä. Ihanaa aikaa Espanjassa sulle! 🙂

  Liked by 1 henkilö

 19. Ihastuin Madridiin viime keväänä, kun siellä kävin. Tuo puisto näyttää uskomattoman upeelta näin syksyllä! 🙂

  Liked by 1 henkilö

 20. Tsemppiä töiden sujumiseen! Madrid näyttää paljon erimmäiseltä, kun olin ajatellut. En ole koskaan käynyt Espanjassa tai katsellut maasta kovinkaan paljon kuvia (paitsi Barcelonasta), mutta kivalta kaupungilta vaikuttaa.

  Liked by 1 henkilö

 21. Ah, miten oli elämänmakuinen postaus jotenkin tämä! Oman lähikaupan ja halvan viinin ja chorizon löytäminen lämmitti mieltäni erityisesti. Nauti Madridista! 🙂

  Liked by 1 henkilö

 22. Teppo/Tämä matka 24.10.2015 — 09:51

  Hyvältä kuulostaa. Kulttuurikaupunki, kolme hienoa taidemuseota kävelyn päässä toisistaan ja siitä vielä Santa Ana:lle Cafe Centraliin livejazziltaan 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Olen aloittanut kulttuurikierroksen hieman tuntemattomimmista taidemuseoista, mutta varmaan jossain vaiheessa käytävä nämä tututkin katsastamassa, koska edellisestä kerrasta on vierähtänyt vuosi jos toinenkin… Café Central on vielä kokematta – kiitos paljon vinkistä! Täytyy tutustua tarjontaan 😊.

   Tykkää

 23. Varmasti hauskaa piisaa. Voisimme itsekin asustella samoilla kulmilla.

  Liked by 1 henkilö

 24. Voih, kuulostaa niin ihanalta tuo kaikki! Nauti matkastasi, mutta niin sinä selvästi teetkin! 🙂

  Liked by 1 henkilö

 25. Kuulostaa ja näyttää niin ihanalta! 🙂

  Liked by 1 henkilö

 26. Ihana seurata tätä sun Espanjan reissua. Oon lukenut puhelimella nää kaikki jutut, mutta sillon helposti kommentointi unohtii. Eli täältä pesee. 😀 Mä niin muistan ton ekan päivän Bilbaossa. Olinhan mä käynyt Espanjassa ennenkin, mutta se oli eka kerta kun tiesin ettei täältä heti lähetäkään pois. Käytiin syömässä ekana päivänä ulkona kolme kertaa (halpaaaaa!) ja käveltiin ihan tuhottomasti. Intoilin ruokakaupoista (Englannin jälkeen hedelmät maistuva hedelmille yms). Tuo ekojen hetkien fiilis on ihan mahtava. Oottelen raporttia viini-alueilta ;))

  Liked by 1 henkilö

 27. ^^ huomasinkin, että Brinasista olikin jo juttua, kun tutkin lisää blogiasi. 🙂 Ps. tuo Secret places, pitää pistää korvan taa. Kuulostaa mainiolta. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 28. Miten ihana postaus! Huomasin hymyileväni leveästi sitä lukiessani 🙂 Juurikin nuo arkipäiväiset kokemukset ja pienet havainnot saattavat lopulta olla matkailun parasta antia.

  Liked by 1 henkilö

 29. Kiitos Lena, kiva kuulla että seuraat Espanjan matkaani! Niin minäkin oikein ahmin juttusi Espanjasta😊. Ihanaa, kolme kertaa ulkona syömässä😀. Joo, meki hämmästellään halpuutta joka päivä. Eilen ostettiin Galician Vigosta panaderíasta iso kassillinen herkkuja ja meni vaan 5€. Suomessa ois menny sanaan yli 20!

  Tykkää

Jättämällä kommentin piristät päivääni.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: