Kaipuu vie takaisin Havaijille

Havaiji
Kesäkaipuu, kaukokaipuu, seikkailukaipuu.
Kevät on minulle kaipuun aikaa.
Näin käy joka vuosi.
Kun joillekuille iskee kevätväsymys, minä kärsin kevätkuumeesta, joka ilmenee levottomuutena ja kaipuuna.
Mitä ohuemmaksi Saimaan jääkerros hupenee, sitä voimakkaammaksi käy minun kaipuuni.

Päädyin kaukokaipuussani valokuva-arkistoilleni. Vuoden 2012 vaihtuessa vuodeksi 2013 päätin, etten ihan heti palaa Havaijille: 12 tunnin aikaero tuntui jäytävänä väsymyksenä, kun loman jälkeen yritin palata arkeen. Kolmessa vuodessa väsymys on kuitenkin unohtunut ja huomaan kaipaavani takaisin näihin maisemiin.

Havaiji

Havaiji

Havaiji

Havaiji

Havaiji

Havaiji

Havaiji

Havaiji

Havaiji
Kuten huomaat, Havaiji ei ole suinkaan pelkkiä palmurantoja. Kuvia selatessa itse asiassa itsekin hämmästyin, miten vähän olinkaan rantoja kuvannut. Hiekkarantojen sijaan kuvamuistot veivät minut takaisin vehreisiin laaksoihin, sademetsiin, vesiputouksille, savuaville kraatereille ja jylhille rantatörmille.

Havaiji

Havaiji
Muutama rantakuva kuitenkin, vaikka perinteisen rantamakailun sijaan Havaijin rannoilla keskityimmekin bongailemaan merikilpikonnia, delfiinejä ja valaita. Ainut kelvollinen kuvatodiste kuitenkin vain kilpikonnasta. Blogiseulani ei kelpuuttanut delfiinien eviä eikä valaan pyrstöjä.

Havaiji

Havaiji

Havaiji

Havaiji

Havaiji

Havaiji
Joulu 2016 on minulle erityisen merkityksellinen. Vaikka kesäkaipuun kaiherruksessa ajatukseni ovat enimmäkseen 8 viikon päästä alkavassa kesälomassani, mieli rientää välillä jo jouluunkin, sillä silloin haluan tehdä jotain erityistä. Vaikka jouluna 2012 vannoin, että Havaiji on nyt nähty, olen tullut toisiin ajatuksiin. Olen käynyt Havaijin saarista vasta Big Islandilla ja Mauilla, mistä tämän postauksen kuvat ovat. Muun muassa upea luontoparatiisi Kauai on näkemättä. Ja senhän voisi hyvin yhdistää haaveilemaani San Franciscoon. (Kauai-kuume on kasvanut lukiessani mm. Muuttolinnun Havaiji-postauksia). Tai ehkä sittenkin lennän jouluksi New Yorkiin. Onhan minulla siihenkin kaupunkiin erityinen suhde, ja jouluna -16 juhlimme New Yorkin kanssa kymmenvuotistapaamispäiväämme. On minulla vielä muitakin haaveita ja kaipuita…

Sellainen se kevät on. Panee minut kaipaamaan.
Enkä millään malttaisi odottaa.

7 Comments

Add yours →

 1. Viikon päästä tuolla! Ihanaa! Joten jos haluat kasvattaa kuumetta, sitten tulee postauksia suoraan paikan päältä. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 2. No onpa upeita kuvia kauniista maisemista! 😍

  En ole aiemmin ollut erityisen innostunut Hawaijista, mutta juurikin Muuttolinnun Kauai- juttu herätti kiinnostuksen.

  Liked by 1 henkilö

 3. Kiitos linkistä Heidi! Ihania kuvia ja muistoja siullakin Havaijilta! Kauailla ainakin se muu luonto, vesiputoukset ja kanjonit, päihitti ne rannat ylivoimaisesti. Siitä huolimatta, että ne rannatkin oli usein ihania palmurantoja. Se on kyllä kieltämättä rankka reissu Suomesta, vähän niin kuin tänne Australiaankin lähteminen. Monta päivää menee toipumiseen, miulla ainakin molempiin suuntiin matkustaessa, joten ihan viikoksi ei voi lähteä. Harmi, että harvoin on niin paljon aikaa, että voisi koluta kaikki saaret kerralla. Meillä on hirveä kuume takaisin, Maui ja Oahu varmaan ensi kerralla!

  Liked by 1 henkilö

  • Juuri se upea luonto Kauailla kiinnostaa. Joo, viikko ei riitä millään, kyllä siellä muutama viikko pitäisi olla ja Suomessakin pitäisi sitten olla muutama päivä aikaa toipua ennen töihin paluuta. Austraaliaankin olisi ihana päästä. Voi, voi… onhan noita kaipuita, vähän joka suuntaan <3.
   Mauilla on mielenkiintoinen se Road to Hana. Ehkä mutkaisin ajamamme serpentiinitie, ja olikohan matkan varrella jotain 50 vesiputousta ja yli 50 yksikaistaista siltaa ylitettävänä…

   Tykkää

Jättämällä kommentin piristät päivääni.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: