Menu

Kukkaron kevennys Islannissa (road tripin kulut ja muutama majoitusvinkki)

Updated 30.1.2020

On aika kurkata kukkaron pohjalle ja vilkaista kertynyttä Visa-laskujen nippua ja laskea, mitä rakastuminen Islantiin tuli loppujen lopuksi maksamaan.

Islanti on yksi komeimmista reissukohteista, missä olen käynyt – mutta myös yksi kalleimmista. Jos Islannissa haluaa kiertää koko saaren vuokra-autolla ja asua mukavasti, on tästä onnesta varauduttava vähän (enemmän) maksamaankin.

(Tai toki voi tehdä niin kuin ranskalaiset Martin ja Florian: liftata läpi saaren ja nukkua yöt teltassa.)

Kuinka paljon kymmenen päivän road trippailu tässä häkellyttävän kauniissa maassa siis kevensi kukkaroani?

Mitä maksoi Islannin road trip?

Lennot Helsinki – Keflavik – Helsinki

Lensimme Islantiin tällä kertaa IcelandAirin siivin (kun saimme halvemmalla kuin Finnairilta). Lennot maksoivat 249€/hlö.

Islanti

Auton vuokra + bensat (2850 km)

Suunnitelmissamme oli kiertää Islanti ympäri kehätietä pitkin eikä kaahailla huonokuntoisilla F-teillä, joten tyydyimme pieneen etuvetoiseen Ford Fiestaan, joka  osoittautui meille kahdelle aivan riittäväksi.   Tästä Rentalcars.comin kautta vuokraamastamme Thriftyn autosta maksoimme kahdeksalta päivältä vuokraa 455 € + palautuksesta eri paikkaan lisäveloituksena 30 €.
Vuokran hintaan kuului rajattomat kilometrit sekä vakuutus (1600 euron omavastuu).

Bensaa 2850 kilometrillä kului noin 175 litraa, mikä teki euroissa  280 €.
(Bensiini tässä tulen, jään ja tuulen maassa oli noin 20 senttiä kalliimpaa kuin Suomessa.)

Minun osuudekseni autokuluista tuli siis 383,5€.

Islanti

Majoitukset

Vietimme Islannissa siis 10 päivää ja 9 yötä ja majoitumme 6:ssa eri majapaikassa.

Ensimmäisen yön vietimme Ulfjótsvatnissa, Borealis hotel Selfossissa, melko lähellä Pingvellirin kansallispuistoa. “Hotelli”yö aamiaisineen maksoi 144€.
Tosin meidän huoneemme ei sitten ollutkaan varsinaisen hotellin puolella, vaan päädyimme nukkumaan vanhaan koulurakennukseen. Se oli toki siisti ja rauhallinen ja yhteinen keittiö oli käytössämme, jossa saimme kokkailla itse iltaruoan. Ei siis ihan huono vaihtoehto kumminkaan, vaikkei todellakaan mitään luksusta!

Reissumme kallein majoitus oli Hnappavellrissä, lähellä Jökulsárlónin jäätikkölaguunia sijaitseva Fosshotel Glasier lagoon. Vietimme tässä hotellissa kaksi yötä ja jouduimme maksamaan tästä luksuksesta yhteensä 483€ (kahdelta yöltä). Hintaan kuului erinomainen aamiainen, mutta kaikkein ihaninta hotellissa oli ikkunan takana laiduntavat lampaat ♥.

Islanti hotelli

Etelästä matkamme jatkui itään, missä yövyimme pikkuruisessa Borgasfjördeer Eystrin kylässä, Blabjorg Guesthousessa.  Vaikka olimme valinneet tästä hotellista edullisen huonevaihtoehdon, jossa ei ollut omaa suihkua tai vessaa, oli tämä silti aivan ihana majoituskokemus! Parasta oli heti ikkunan alla myrskyävä meri ja aaltojen äänet, jotka kantautuivat huoneeseemme. Ja tietysti hotellin oma spa – erityisesti taivasalla oleva poreamme, jossa oli ihana rentoutua patikoinnin jälkeen. Ja olihan siellä se hauska tynnyrisaunakin. Hotellin hintaan kuului aamiainen, mutta meillä oli käytössä myös yhteiskeittiö, jossa päivän muut ateriat kokkailimme.
Hinta kahdelta yöltä aamiaisineen oli 272€.

Kaikista ihanin majoituksemme koko Islannin reissun aikana oli Airbnb-mökki lähellä Akureyriä, Sunnuhlíðin pikkuriikkisessä kylässä. Mökin ikkunasta oli maisemat Eyjafjörðurin vuonolle, missä uiskenteli valaita! Ja jopa mökin ikkunasta niitä pystyi bongailemaan. Eivätkä auringonlaskutkaan olleet hullumpia. 

Airbnb-mökki maksoi kahdelta yöltä 358€.

Pohjoisesta matkamme jatkui kohti maailman keskipisteen sisäänmenoaukkoa eli Snæfellsnesin niemennokkaa. Täällä majoituimme Fosshotel Helnarissa hintaan 200€/yö. Hintaan kuului näköala parkkipaikalle ja aamiainen. (Jos kukkarossa olisi ollut enemmän tuohta, olisi huoneen ikkunasta voinut ihastella parkkipaikan sijaan merta.)

Viimeisen Islanti-yömme vietimme Reykjavikissa hotelli Eyja Duldsmedenissä. Yöstä maksoimme  211€. Aamiainen ei kuulunut hintaan mutta ystävällinen respan leidi upgreidasi huoneemme parempaan, koska tilaa hotellissa oli. Tällaisesta palvelusta tykkään! Huone oli esteetikon silmäänkin oikein sopiva.

Majoitukset yhdeksältä yöltä maksoivat yhteensä 1662 €, josta minun osuudeksi lankesi 831 €.

Ruoka ja juoma

Suurimmaksi osaksi kokkailimme ruokamme itse. Olimme jopa tuoneen Suomesta mukana muutaman pasta- ja nuudelipussin sekä kaurapuuroa. Tiesimme etukäteen, että ruoka Islannissa on selvästi kalliimpaa kuin Suomessa, ja erityisesti ravintolakäynnit laihduttavat lomapakkoa. Kävimme kutenkin muutamia kertoja reissumme aikana ravintolassa testaamassa muun muassa paikallista kala- ja lihakeittoa sekä pitsaa. Jo lentokentältä ostimme muutaman viinipullon mukaan matkalle.

Yhteensä ruokaan ja juomaan saimme kulumaan noin 500€ (kaikki kruunut, joita matkallemme olimme ottaneet – viimeiset kruunut törsäsimme suklaaseen lentokentällä ennen kotiin paluuta).
Minun osuus ruoka- ja juomakuluista oli siis 250€.

Tässä vielä muutamia esimerkkihintoja:
hot dog extratäytteillä 4,50€
fish & ships (leirintäalueella, jäätikköpatikoinnin lähtöpisteessä) 20 €
pitsa 24,5€
päivän keitto 10€
kalakeitto + salaatti, leipä & kahvi 20€.

Esimerkkejä ruokakaupan hinnoista:
skyr (500g) 3€, maito 1,30€/l, nektariinit 2,50€/kg, naudan jauheliha 20€/kg.

Tiketit valasristeilylle ja polskimaan

Kävimme reissun aikana kahdessa uimalassa. Ensin polskittiin hieman tyyriimmässä Myvatnin uimalassa 38€/hlö. Sitten edukkaammassa Infinity Bluessa 8€/hlö. Kävimme myös valasristelyllä, jonka päätteeksi pääsimme myös kalastamaan itsellemme ilta-aterian, jonka grillasimme Airbnb-mökillämme.
Valasristeily maksoi 78€/hlö.
Yhteensä tiketeistä siis 124€/hlö.

Islanti

Bussilla vielä lentokentälle

Koska olimme luovuttaneet vuokra-automme jo toiseksi viimeisenä Islanti-päivänä, tarvitsimme kyydin Keflavikin lentokentälle. Hotellimme varasi meille bussikuljetuksen ja hotellilta oli myös kyyti bussille. Bussilipun hinnaksi tuli 25€/hlö.

Kun kaikki kulut ynnätään, tulee yhden hengen loppusummaksi 1862,5€.

Islanti

(Tähän summaan minun pitänee lisätä kulut, jotka tulee uuden kameran hankinnasta. Vakuutusyhtiö tylysti totesi, ettei se korvaa minulle ensimmäisenä Islanti-päivänäni hajonnutta kameraa. Kaiken lisäksi päätin, tästä kamerakatastrofista oppineena, että jatkossa mennään kahden kameran taktiikalla kuvausmatkoille. Tänään tilasinkin itselleni kakkoskameran. Ykköseen pitää vielä hetki säästää…
Islanti ei siis päästänyt minua ihan helpolla, eikä halvallakaan, mutta silti minä Islantiin rakastuin. Jos et jo ehtinyt lukea, niin täältä löytyy rakkaudentunnustukseni islannille.

Islanti-hurmosterveisin Heidi ♥


Matka- ja tunnelmakuvia sekä pieniä matkatarinoitani pääset seuraamaan blogini lisäksi Facebookissani.
Käy kurkkaamassa myös Instagramiani, jonne tallentuvat ne kuvistani kauneimmat.
Blogiani pystyt nyt näppärästi seuraamaan Blogit.fi-sivuston kautta.
Maailman äärellä -matkablogini on myös Twitterissä.
Tervetuloa mukaan matkoilleni.

Copyright © 2017 Maailman äärellä – Heidi Lehtosaari. All rights reserved.

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

18 Comments

  • Outi
    5.7.2017 at 18:06

    Olipas tyyristä, mutta tuskinpa sitä aina noin matkoihin tuleekaan panostettua. Onhan tuolla varmasti ollut ihan hurjan kaunista, ainakin jo kuvista voisi niin päätellä. Tuo mökkimajoitus näyttää ihanalta ja sellaisessa varmasti itsekin viihtyisin.
    Mukavaa loppuviikkoa!

    Reply
    • Maailman äärellä / Heidi
      5.7.2017 at 18:16

      Euroopan kohteeksi tosiaan kallis, mutta ihanuudessaan joka lantin arvoinen. Tämä mökki oli super ihana! Olisi siinä viihtynyt paljon kauemminkin ❤️. Ihanaa viikon jatkoa myös sinulle Outi!

      Reply
  • Liisa
    5.7.2017 at 20:23

    Sympaattisen ja viihtyisän näköisiä hotelleja! Kuten mainitsitkin, Islannissa on tosiaan helppo pihistellä telttailemalla. Leirintäalueita on laajalti ja ne on yleensä hyvälaatuisia. Toinen penninvenytysvinkki on kaupunkien omat uimahallit, jotka on usein edullisempia mutta joista löytyy myös lämpimiä altaita. Sellainen löytyy esim. Reykjavikista ja Höfnistä. Islanti on ihana. <3

    Reply
    • Maailman äärellä / Heidi
      5.7.2017 at 20:44

      Kiitos Liisa kommentistasi! Telttailemalla säästäisi tosiaan monta kruunua! Minä olen vaan välillä niin herkkäuninen ja jopa uniongelmainen, etten osaa teltassa nukkua. Yhden yön olen tänä kesänä käynyt teltassa valvomassa :D. Mutta Islannin majapaikkoja täytyy kiittää siitä, että kaikissa oli super hyvät patjat, peitot ja tyynyt! Etelä-Euroopan lomilla kun vastaan tulee miloin minkinlaista sänkyviritelmää. Nämä uimahallit on myös hyvä vinkki. Pohjois-Islannissa Hofsóssa, meren rannalla, sijaitseva Infinity Blue -ulkouimala oli aika kiva ja näihin tunnetumpiin verrattuna suht edullinenkin (8€). Toki se on aika kaukana kehätiestä, mutta toisaalta aivan upean rantareitin varrella!

      Reply
  • pschildt
    5.7.2017 at 21:22

    Ihanan kallista 🙂
    Jäi uteloittamaan, että minkälainen tapaus tuo kameran rikkoutuminen oli ja miksi vakuutusyhtiö kieltäytyi heti korvaamasta mitään?

    Reply
    • Maailman äärellä / Heidi
      5.7.2017 at 22:21

      Todennäköisesti kamera kärsi sadesäässä kosteudesta, jota tuli sadepisaroina taivaalta ja varmasti tuulen mukana vesiputouksestakin. Jotta vakuutus olisi korvannut, olisi pitänyt tapahtua jotain yllättävää, esim. kameran pudota tungoksessa lätäkköön. Tyhmyydestä ja huolimattomuudesta sakotetaan. Pitää jatkossa miettiä, miten suojata kamera, jos sateella aikoo ottaa kuvia.

      Reply
  • Runway - Kiitoradalla
    10.7.2017 at 12:39

    Kiitos kustannusten avaamisesta! Jopa yllättävänkin hintavaa näköjään majoittuminen, mutta ihan varmasti sen arvoista! Juuri Uuden-Seelannin roadtripin toteuttaneena on myös Islannin roadtrip ehdoton toteutettava, eikä tämä juttusi nyt yhtään tuota suunnitelmaa sivuun syrjännyt – päinvastoin!!! Ja voi että mun poikani hullaantui tuosta valasbongausmahdollisuudesta!!! Eli ei liene vain aikuisten reissu tulossa…

    Reply
    • Maailman äärellä / Heidi
      10.7.2017 at 12:44

      Kiva jos juttu oli hyödyllinen ja tarjosi ehkäpä matkainspiraatiotakin! Valaiden bongailu oli ihan huippua! Majoitukset kannattaa sitten varata hyvissä ajoin, samoin kuin vuokra-auto, sillä vaikutti siltä, että hinnat vain kallistuivat mitä lähemmäksi matkan ajankohtaa tultiin. Oi että, Uuden-Seelannin road trip kuuluu taas minun haaveisiin! Täytyykin käydä kurkkaamassa, onko sinulla juttuja blogissasi tästä ?.

      Reply
      • Runway - Kiitoradalla
        10.7.2017 at 12:48

        Yes, täytyypä pitää mielessä tuo hyvissä ajoin varaaminen, kunhan reissulle konkreettinen ajankohta saadaan! Uuden-Seelannin reissusta on blogissa 2 juttua ja kolmas on tulossa ihan lähipäivinä erityisesti kustannuksista ja karavaanarimatkustamisesta ko maassa. Yksi jotenkin kyllä vapauttava tunne meidän NZ roadtripissä oli kyllä se että meillä ei ollut mitään, ei siis mitään varauksia tehty etukäteen…

        Reply
  • Matkalla lähelle tai kauas
    10.7.2017 at 14:06

    Eipä olisikaan kannattanut tulla tänne katsomaan. Suunnittelemme kaverin kanssa matkaa Islantiin ja kukkaro kevenee ilmeiesti siinä todella paljon…

    Reply
    • Maailman äärellä / Heidi
      10.7.2017 at 14:16

      Hih, niin siinä kyllä helposti käy, ainakin jos haluaa teltan sijaan asua mukavasti ?. Ja ravintoloissa syöminen kyllä rokottaa kukkaroa reilusti, joten ruoanlaitto itse ei ole huono ajatus. Sillä tavalla säästää edes ruokakuluissa.

      Reply
  • Milla
    12.7.2017 at 12:04

    Kiitos hurjasti tosi hyvistä blogipostauksista Islannin maaperältä! Vaikka meidän reissuun on vielä ties miten kauan, ei koskaan voi aloittaa suunnittelua liian aikaisin, eihän? 😀 Olen saanut näistä postauksista tosi hyviä ideoita, ja ainakin tuon yhden majoitusvinkinkin aion hyödyntää tuolta Borgasfjördeer Eystrin kylässä. Tästä se lähtee…;)

    Reply
    • Maailman äärellä / Heidi
      12.7.2017 at 12:10

      Jee, ihan mahtavaa! Se oli tosi kiva majoitus! Huone oli tosi simppeli (otettiin halvemmalta puolelta, jossa mm. yhteisvessat ja suihkut) mutta niin kiva! Jopa vessasta oli mahtava näköala merelle! ? Ja oli super siistiä. Se kylän ainut kauppa on muuten tosi kallis, joten ruokaostokset kannattaa tehdä jo ennen kylään tuloa. Siellä on huippu hyvät patikointimahdollisuudet, jos keli ei ole niin hurja kuin meillä, ja niitä ihania lunneja! Arvaa harmittiko, kun ei ollut toimivaa kameraa, jolla niitä kuvata!

      Reply
  • Johanna @ Out of Office
    22.7.2017 at 23:42

    Ihana tuo artikkelikuvasi lampaineen <3

    Matkailu on kallista, mutta jokaisen siihen investoidun euron arvoista. Hauskan näköisiä majapaikkoja koitte, etenkin tuosta tykkäsin jossa saitte upgreidin pylvässänkyhuoneeseen.

    Luulenpa etten ole koskaan yhdelläkään reissulla ynnännyt kaikkia kuluja yhteen. Voisi loppua meidän reissaaminen lyhyeen jos sen joskus tekisin 😀 Tykkään hirmuisesti ihanista hotelleista, ja olen yleensä valmis investoimaan vähän parempaan huoneeseen. Taitaa Kylmäpihlajan retkikin jäädä tekemättä juuri tästä syystä – ihastuin niiden sviittiin, mutta sinne ei taida saada koiraa ottaa. Ja sen sviitin kuvien näkemisen jälkeen tavalliset huoneet eivät oikein enää säväytä. Hankalaa…

    Reply
    • Maailman äärellä / Heidi
      2.8.2017 at 15:33

      Oi joi, olin unohtanut tähän kommenttiisi vastata. Mutta nyt olen taas yrittämässä paluuta blogin äärelle kesätauon jälkeen.
      Minä oikeastaan olin kuvitellut, että Islannin reissu olisi tullut maksamaan jopa enemmän, joten yhteenlasku toimitus ei ollutkaan niin paha. Ehkä jatkossakin voin ainaki silloin tällöin ynnäillä kuluja. Oma suosikkini Islannin majoituksista oli tämä pikkuriikkinen mökki pohjoisessa. Toki Reykjavikin hotellihuone oli tosi kiva, mutta kokonaisuudessaan hotelli oli no… ihan kiva mutta ei mitenkään erityinen. Pieni mökki keskellä mieletöntä maisemaa taas oli jotain spesiaalia. Samoin siellä Islannin koiliskulmalla oleva Guest House oli kyllä niin positiivinen yllätys. Erityisesti spa-osasto ulkona ihastutti. Minulle ehkä varsinaista huonetta tärkeämpi on huoneen ikkunasta avautuva maisema – mutta mitäpä muuta “maisemaonnelliselta” voisi odottaa <3.

      Reply
  • Ode
    5.9.2017 at 20:57

    Hei! Oman Islanninmatkan aikatauluja suunnitellessa kysäisen sinulta hieman “aikatauluista”. Eli kuinka kauan teillä meni aikaa ajellessa esim. Akureyrin liepeiltä Helnariin ja sitten taas Helnarista Reykjavikiin? Ja sisältyykö aikaan lukuisia pysäyksiä matkan varrella vai melko suoraa ajamista? Samantapaista reittiä (tosin toisin päin) olemme suunnittelemassa ja olisi kiva kuulla paljonko niihin kannattaisi varata aikaa ja osaatko suositella jotain must-pysäyskohteita näiden em. reittien varrelta? Eli olisiko mielestäsi realistista ajatella yhtenä päivänä ajavansa (nähtävyyspysäyksien kera) Reykjavikista Helnariin ja seuraavana päivänä sieltä pohjoisrannikolle (ei kuitenkaan Akureyriin asti)? Toisessa postauksessa kuvailemasi pieni vaellusreitti Helnarin ja Arnarstapin välillä nousi ainakin heti meidän suosikkilistalle!

    Reply
    • Maailman äärellä / Heidi
      5.9.2017 at 21:18

      Hei Ode, ihana että pääset upeaan Islantiin. En enää tarkasti muista meidän ajoaikoja, mutta nämä pätkän olivat sellaisia, joissa oli vähiten nähtävää (toki kauniita maisemia on joka puolella) emmekä kauheasti pysähdelleet. Akureyristä Hellnariin matkaa oli noin 450 km ja me ajeltiin välillä joitain aika pieniäkin sorateitä, joten pelkkään ajamiseen taisi mennä noin 6 tuntia. Hellnarista Reykjavikiin on sellaiset 200 km ja ajoaikaan taisi mennä noin kolme tuntia. Meillä oli tarkoitus käydä matkalla patikoimassa Islannin korkeimmalle putoukselle Glymurille, mutta siihen patikkaan olisikin pitänyt varata se kolme tuntia ja meillä oli ylimääräistä aikaa vain tunti, kun piti kiirehtiä palauttamaan auto vuokraamoon, joten kerettiin kävellä vain pieni pätkä reitistä. Se olisi varmasti ollut hieno, tosin aika vaativa.
      Hellnarin ja Arnastapin välinen patikka oli tosi kiva ja helppokulkuinen. Ehdottomasti suosittelen!
      Toivotatavasti näistä vastauksista oli edes vähän iloa. Minun on ollut tarkoitus kirjoittaa vielä oma juttunsa Islannin länsiosasta (Sillä Hellnarista kannattaa jatkaa vielä sinne niemen nokkaan) ja sitten koontijuttu kaikista ihanuuksista, joita matkalla nähtiin. Mutta en ole vielä ehtinyt. Yritän syksyn aikana! 🙂

      Reply

Leave a Reply