Kun matkahaaveesta tuli totta + voita liput matkamessuille

Enpä olisi etukäteen uskonut, millaisen vaikutuksen Lombok – tämä pieni, vehreä Indonesian saari – minuun tekisi.

Kaikki alkoi siitä, kun näin sen kuvan netissä.

Lombok

Se  ei jättänyt minua rauhaan. Oli pakko palata yhä uudestaan katsomaan sitä.
Tallensin sen Pinterestiin omaan Matkaunelmia-tauluuni, sinne Aitutakin ja Seychellien viereen.
Kuvasta tuli minulle pakkomielle, ja viikon päästä tiesin, että minun on pakko päästä kuvan maisemaan!

Kuva joka pakotti lähtemään:

Lombok
(Kuva on lisätty Pinterestiin alun perin täältä: https://indonesia.tripcanvas.co/lombok/unique-hotel/)

Katsoin kartasta, missä tämä paratiisimainen näkymä sijaitsee.
Kirjoitin kirjeen hotelliin.
Parin viikon päästä varasin lentoliput.

Kahdeksan kuukautta myöhemmin olin perillä.

Lombok

Paratiisissa.
Valokuvassa.

Lombok

Lombok

Tämä paratiisimainen maisema oli vain yksi Lombokin ihanuuksista. Kahteen viikkoon Lombokia mahtui niin monta kaunista ja jännää, että minulla on monta tarinaa kerrottavaksi, mutta sitä ennen on sinun vuoro.

Kerro minulle, mikä on juuri nyt sinun matkahaaveesi. Entä mistä tämä haave sai alkunsa?

Kun kommentoit tätä blogipostausta, olet mukana kahden matkamessulipun arvonnassa. Matkamessut  pidetään 19. – 21.1.2018 Helsingin Messukeskuksessa. Jätä kommenttisi lauantai-iltaan 13.1. (klo 24.00) mennessä. Arvonta suoritetaan 14.1. ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostitse. Muistathan siis jättää myös s.postiosoitteesi (se ei näy muille lukijoille).

Onnea arvontaan ja nähdään matkamessuilla ♥.


Matka- ja tunnelmakuvia sekä pieniä matkatarinoitani pääset seuraamaan blogini lisäksi Facebookissani.
Käy kurkkaamassa myös Instagramiani, jonne tallentuvat ne kuvistani kauneimmat.
Blogiani pystyt nyt näppärästi seuraamaan Blogit.fi-sivuston kautta.
Maailman äärellä -matkablogini on myös Twitterissä.
Tervetuloa mukaan matkoilleni.

Copyright © 2017 Maailman äärellä – Heidi Lehtosaari. All rights reserved.

96 Comments

Add yours →

 1. Kirsi Näsi 6.1.2018 — 12:48

  Ihanat ihanat maisemat 😍😍😍
  Sinne joskus vielä menen !

  Liked by 1 henkilö

 2. Sirpa Jääskeläinen 6.1.2018 — 14:26

  Haave on samoissa maisemissa kuin sinun upeat kuvat. Bali. Ja sen pääsemme näkemään mieheni kanssa helmikuussa. Haave lähti myös kuvista ja ystävien matkakertomuksista. Halu nähdä ja kokea Indonesian värit ja tunnelma. Odotamme innolla matkaa!

  Liked by 1 henkilö

 3. Suurin haaveeni juuri tällä hetkellä on Uusi-Seelanti. Ystäväni on reissannut siellä ja Australiassa jo useamman vuoden ja antoi minulle viimeksi Sydneyssä nähdessämme Uuden-Seelannin kartan, johon oli jo merkinnyt valmiiksi reitit ja paikat, jotka haluaa minulle joskus näyttää. Kartta on edelleen hyvässä tallessa toivottavasti tulevaa matkaa varten 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Tällaiset omat aarrekartat ovat kyllä ihania. Uusi-Seelanti on ollut minunkin haaveeni ja vuosia, aina siitä asti kun kun 90-luvun lopulla opetin uusseelantilaisille rotary-vaihto-oppilaille suomea ja opiskelijat esittelivät minulle kirjaa, jossa oli kuvia Uudesta-Seelanista. Sinne on kyllä päästävä! Uusi-Seelanti on muuten mukana myös Matkamessuilla!

   Tykkää

 4. Kun tulee halu päästä johonkin kuvan maisemaan, siitä on harvoin muuta ulospääsyä kuin lähteä matkaan. Upealta näyttää tuo näkymä!

  Tänä vuonna lähdemme vihdoin toteuttamaan omaa, jo kaksikymmentä vuotta mytiintynyttä matkahaavettamme, matkaa Uuteen Seelantiin ❤

  Ja muuten, sattuneesta syystä en halua osallistua messulippuarvontaan 😉

  Liked by 1 henkilö

  • Huomasitko Johanna, että Uusi-Seelanti on myös matkamessuilla? Minä en vielä ihan täysi ole kuopannut tätä omaa Uusi-Seelanti-haavettani, vaikka todennäköisempää valitettavasti on, että valitsemme jonkin hieman lähempänä olevan kohteen. Mutta ennen kuin minulla on energiaa muihin matkasuunnitemiin, minun on selvitettävä, miten käy epäonnen La Palman…
   Ja en tee arpalippua sinulle <3.

   Tykkää

  • Täällä sitä taas ollaan koko sakki, haaveilemassa Uudesta Seelannista 😉 Johanna ottaa varaslähdön, mun olisi tarkoitus lähteä sinne vasta 2021. Erinomaista matkaa Johannalle, jään odottelemaan innolla!
   Sillä välin, kun Uusi Seelanti odottaa, palaan ”kotimaisemiin”, Kreikkaan ja Venäjälle.
   Aidoin ja pitkäaikaisin matkahaaveeni oli kuitenkin Intia. Ehdin haaveilla siitä 16 vuotta, ja vihdoin v2016 vietimme siellä kuukauden. Se oli puhdasta taikaa ❤
   Minäkään en osallistu messulippuarvontaan, pakkaan kohti uutta kotia.

   Liked by 1 henkilö

   • Niinpä! Ja sinullakin jo vuosi valittuna! Voi teitä <3. Milloinkahan minä pääsen tämän suuren haaveeni toteuttamaan. Onneksi on niitä pienempiä, joita voi tässä välissä toteuttaa. Tämänkin viikonlopun olen vietänyt katsellen lentoja ja hotelleja. Joskus tämä matkahaaveilu käy ihan työstä :).
    Onnea Katja sinulle uuteen kotiin.

    Tykkää

 5. Italia ja siellä Napolin ympäristö. Olen ikuinen Italian fani.

  Liked by 1 henkilö

  • Italia ON ihana! MInäkin olen Italia-fani. Viime vuonna pääsin Italiaan kaksi kertaa. Saas nähdä, pääsenkö tänä vuonna. Napolissa on muuten ihan mielettömän hyvää pitsaa ja Napolista pääsee lautalla Procidan saarelle! Se on todellinen helmi, jossa ainakaan vielä pari vuotta sitten ei ollut juurikaan turisteja. Suosittelenkin sisällyttämään Procidan tähän Italia-unelmaasi <3.

   Tykkää

 6. Jenkit. Pientä osaa kerran nähneenä tädin luona käydessä sai janoamaan lisää ja laajemmin tuota maanosaa.

  Liked by 1 henkilö

 7. Havaiji on aina ollut unelmani. Ensimmäistä kertaa haaveilin sinne matkustamisesta jo 16 vuotta sitten, kun pääsin ylioppilaaksi, mutta rahat eivät riittäneet. Toivottavasti joskus toteutuu tämä unelmani.

  Liked by 1 henkilö

 8. Ihana kertomus ja mahtavaa että pääsit toteuttamaan unelmasi! Itse haluaisin päästä matkamessuille suunnittelemaan häämatkaa!

  Liked by 1 henkilö

 9. Amerikkaan ehdottomasti!

  Liked by 1 henkilö

 10. Katselin juuri telkkarista Ville Haapasalon matkailuohjelmaa, jossa hän oli Jamaikalla. Ocho Riosin putoukset ja Magic Mountainin kelkkarata… Sinne olisi huikeaa päästä!
  Minulla on ollut kirjekaverikin Jamaikalta, ties vaikka törmäisin häneen!

  Liked by 1 henkilö

  • Minä en varmaan taikauskoisena uskalla lähteä koskaan Jamaikalle, sillä yläasteella ranskaa opiskellessani yksi muistisääntöni oli ”ne jamais – ei koskaan Jamaikalle” :D.
   Minä muuten yritin tavoittaa ennen jouluista Singaporen reissuani vanhan singaporelaisen kirjekaverini, mutta harmillisesti kirjeeni ei ehkä löytänyt perille (tai sitten Vikhna vaan ei enää halunnut olla yhteydessä). Toivottaavsti sinulla kävisi parempi tuuri!

   Tykkää

 11. Haaveilen niin paljosta! Reissut niin lähelle kuin kauemmas ovat aina mielessä. Haaveilen vaelluksesta Lapissa ensi kesänä (toteutunee?). Lofooteille ja Skotlantiin uudelleen pitäisi päästä. Kalenteriin on merkitty lumikenkäreissu lähikansallispuistoon, vaellusreissu Tsekkeihin ja purjehdusreissu Saaristomerelle.
  Kaveriporukka on juuri Vietnamissa – ehkä löydän itseni jostain sieltä päinkin?

  Liked by 1 henkilö

 12. Ihanaa miten unelmista tulee totta. Itse oikeastaa toivon pitkästä aikaa pääseväni anoppilaan Marokkoon, kovasti on jo ikävä sukulaisia siellä ja tietenkin niitä mausteilta tuoksuvia kujia ja ihania rantoja.
  Mukava arvonnassa ❤

  Liked by 1 henkilö

  • Toivottavasti Outi pääset Marokkoon nauttimaan Marokon väreistä ja tuoksuista pian! On kyllä rikkaus, että on sukulaisia maailmalla.

   Tykkää

   • Totta puhut sukulaisista! Minulla on heitä ympäri Cebun saarta Filippiineillä jossa olen tavannut ehdottomasti ystävällisimmät ja auttavaisimmat ihmiset ( muutkin kuin n. 50 lähisukulaista! ) koko tällä Telluksella! Vaimoni kotisaari Camotes Islands siinä Cebu saaren Pohjoisosan kupeessa parin tunnin laivamatkan päässä on joka kerta sellainen tunne kuin eka kerrankin 2007….. olen kotona!

    Liked by 1 henkilö

 13. Katri Paajanen 6.1.2018 — 21:09

  Haaveista voi tehdä totta 💖
  Juuri nyt selailussa Palermo sekä Teatro Massimo ja ooppera
  T. Katri

  Liked by 1 henkilö

  • Kyllä, haaveet on tehty toteutettaviksi! Jotkin haaveet muuttuvat todeksi hyvinkin nopeasti, mutta sitten on niitä ikiaikaisia, jotka malttavat odottaa vuoroaan vuosikausia. Tämä sinun haaveesi kuulostaa ihanalta eikä edes liian mahdottomalta toteuttaa nopeallakaan aikataululla :).

   Tykkää

 14. Japani. Aikoinaan vaihto-oppilasvuotenani Yhdysvalloissa tutustuin erityisesti japanilaisiin . Ystäviäni on käynyt täällä Suomessa vierailulla, nyt olisi minun vuoroni vierailla heidän luonaan.

  Liked by 1 henkilö

 15. Apua, matkahaaveeni vaihtuvat koko ajan, niitä on pitkä elävä lista. Äsken listasin ainakin Etelä-Ranskan kansallispuistot, Tatran, Georgian. Luin äsken Dan Kieranin Joutilas matkailija -kirjasta tarinan skotlantilaisesta Mullin saaresta, ja nyt olisi sinnekin päästävä😊
  Hauska tarina tuosta yhdestä kuvasta. Me kävimme viime vuonna Comojärvellä vain yhden kuvan tähden (Out of Office -blogin kuva Bellagiosta)

  Liked by 1 henkilö

  • Minulla on ihan samanlainen: pitkä ja elävä lista. On siellä listalla joitain ikiaikaisia, jotka eivät kulu millään, niin kuin se Uusi-Seelanti, joka taitaa kyllä edelleenkin joutua odottamaan vuoroaan, mutta sitten ihan yhtäkiäkin saattaa syntyä uusia haaveita, kun näkee jonkin kuvan, kuulee tarinan. Välillä on jo haaveidensa kanssa niin solmussa, ettei osaa yhtään päättää, minne sitä lopulta lähtisikään. Sinun ja Johannan Comojärvi-kuvat ovat saaneet kyllä minussakin matkakuumetta <3. Samoin kuin se Slovenia…

   Liked by 1 henkilö

 16. Haaveena oli Uluru/Ayers Rock Australiassa. Näin kuvan punaisesta kivestä ala-asteen maantiedon kirjassa ja haave matkustaa ja nähdä tuo kivi seurasi mukana iän karttuessa. Kaksi vuotta sitten, n. 20 vuotta kuvasta haave toteutui. Matkakassasta n. 1/4 meni tuon kiven näkemiseen, mutta se kannatti, hienompaa tähtitaivasta paljain silmin erottuvine galaxeineen en ole muualla nähnyt.

  Liked by 1 henkilö

 17. Sri Lanka on haaveissa. Kaveri kävi siellä ja aivan ihanat maisemat ja mielenkiintoista nähtävää 🤗

  Liked by 1 henkilö

 18. Tuula Tarkela 7.1.2018 — 09:42

  Haaveita on monenlaisia ja usein ne saa aikaan jonkun juttu tai kuvat. Joka vuosi haaveet myös vaihtuu ja usein toteutuu. Kiitos ihanista jutuista.

  Liked by 1 henkilö

 19. Minua on aina kiehtonut Islanti, toivottavasti joskus sinne pääsen. Helmikuussa matkustan mieheni kanssa Madeiralle, josta tuli meidän häämatkakohteemme. Tälle vuodelle haluan kokea monta ihanaa paikkaa Suomen lapissa, yksi kohde voisi olla Pallastunturi ja siellä punaisen hiekan ranta. Ihana lukea sinun kokemuksia reissuistasi ❤️

  Liked by 1 henkilö

 20. Tämän hetkinen haaveeni on Skotlanti, joka alkoi seurattuani Outlander-sarjaa ja sen ihania miljöitä. Islanti ja Malediivit ovat myös kestohaaveita, joihin olisi ihanaa päästä tutustumaan paikan päällä :).

  Liked by 1 henkilö

 21. Unelmani olisi valloittaa koko pallo pitkällä tähtäimellä ja myös viettää kohtuullisen pitkiäkin aikoja reissun päällä esim. 3-6kk ehkä vuosi, kaksikin.. Mutta jos nyt otetaan tämän hetken realiteetit huomioon niin tämän vuoden haaveissa ovat Portugali, Vietnam sekä puolison kotimaa Turkki, joka kylläkin poliittisen tilanteen takia saattaa jäädä käymättä. Tälle on kuitenkin jo vaihtoehto mielessäni nimittäin Kroatia 😀

  Liked by 1 henkilö

 22. Thaimaa on haaveissa =). Mukaan arvontaan!

  Liked by 1 henkilö

 23. Mulla on ollut jo tosi pitkään haaveena päästä San Fransiscoon 😍 Golden Gate vaan on jotenkin niin upean näköinen maamerkki. Frisco kuume vaan nousee aina kun luen jonkun käyneen siellä ja kehuvan paikkaa.

  Liked by 1 henkilö

 24. Hei, haaveilen siirtymistä puoliksi asustamaan lämpimässä ja kesät täällä omalla puutarhamökillä. Niinpä onkin menossa tiedonkeruuvaihe mihin päin sitä haluaisi itsensä sijoittaa talvikaudeksi. Ehkä kuitenkin hieman lähemmäs kuin Indonesiaan. Nyt ensin lyhyitä tutustumisia eri suuntiin, Madeiralta aloitettu…

  Liked by 1 henkilö

 25. Unelma olisi päästä kiertelemään ympäri Amerikkaa. Näkemistä ja kokemista riittäisi varmasti vaikka loppuelämäksi.

  Liked by 1 henkilö

 26. Yhdysvallat (ja erityisesti Florida). Siellä riittäisi nähtävää ja tekemistä.

  Liked by 1 henkilö

 27. Pohjois-Italia olisi haaveena. Varsinkin Gardajärvi ja pikku kylät 🙂

  Liked by 1 henkilö

 28. Tanja Lintunen 8.1.2018 — 09:26

  Haaveena olis matka Mauritiukselle 🙂

  Liked by 1 henkilö

 29. Matkahaave on itseasiassa tällä hetkellä sellainen joka toteutuu 🙂 Maaliskuun puolivälissä odottaa Madeiran vaellusloma. Tämä haave sai alkunsa ihan sinun kauttasi, kun katsoin Instagram-tilisi kautta uskomattomia kuvia Arieiron ja Ruivon ”poluilta”. Kiitos siis vinkistä 🙂
  Haaveen asteella on sitten Etelä-Afrikan safari ja Argentiinassa haluaisin käydä Iguassun putouksilla 🙂

  Liked by 1 henkilö

 30. Mukana arvonnassa! Lähtisin messuille hakemaan vinkkejä vaelluslomiin lasten kanssa 🙂

  Liked by 1 henkilö

 31. Mahtavat maisemat siellä! Vitsi matkakuume on niin kova ja se vaan kasvaa! Ehkä matkamessut voisivat tarjota pientä helpotusta matkanälkään 🙂

  Liked by 1 henkilö

 32. Jotkut kuvat eivät jätä rauhaan. Vuosia sitten asuin Taiwanissa ja luin paikallisen lehden matkailuliitettä jossa oli mielenkiintoinen juttu Kiinasta ja taianomainen kuva josta en saanut katsettani irti. Leikkasin kuvan ja jutun lehdestä ja lisäsin ”Ehkä joskus” kansioon jonne vuosien varrella on kertynyt paljon materiaalia.
  Viime vuoden maaliskuussa viimein matkustin Kiinaan kauniille maaseudulle jossa joet risteilivät riisipeltojen välissä ja vihreiden vuorien huiput pilkistävät sumurenkaan yläpuolelta. Kylä ja sen ympäristö oli juuri niin taianomainen kuin olin kuvitellut mutta vielä kauniimpi.

  Liked by 1 henkilö

 33. Juuri nyt unelmoin vain auringosta ja lämpimästä, mutta eka reissukohde-unelma taisi syntyä joskus ihan 90-luvun alussa, kun mun äiti sai jostain Malediiveiltä otetusta kuvasta tehdyn maisemajulisteen, joka mun vanhemmilla oli sitten makuuhuoneen seinällä. Se ihana paratiisiranta palmuineen, turkoosine merineen ja valkoisine hiekkoineen aiheutti ensimmäisen matkakuumeen n. 10v. meikäläiseen. Malediivit on siitä lähtien ollut mun bucket listillä.

  Liked by 1 henkilö

 34. Haaveilen näkeväni monia paikkoja, joissa on kaunista luontoa. Yksi haaveista toteutuu ensi kesänä, kun lähdemme kodinvaihtoon Honoluluun.

  Liked by 1 henkilö

 35. Bulgariaan,poika perheineen kävi ja kehuivat kovasti

  Liked by 1 henkilö

 36. Yksi toteutumassa oleva haave, jota on palloteltu nyt muutama vuosi, on kesälle suuniteltu (ja osin jo varattukin) roadtrip Jenkkien itärannikolle 🙂 Vielä vasta ”ois kiva” -asteella on sen sijaan haave Uudesta-Seelannista, joka sai alkunsa kun kakskin kaveripariskuntaa kävi tuolla häämatkoillaan.

  Liked by 1 henkilö

 37. Soul kiehtoo tällä hetkellä eniten. Tuttavani on käynyt siellä useasti ja kehunut kovasti kaupunkia.

  Liked by 1 henkilö

 38. Haaveilen jo kovasti keväällä edessä olevasta Kiinan matkasta, on ihanaa kun on jotain mitä odottaa 🙂 Toivottavasti matkamessuilta pääsisi hakemaan jo hieman esimakua tulevasta!

  Liked by 1 henkilö

 39. Siis missäpäin Lombokia tämä maisema sijaitsee? Ihana, pakko päästä myös! Täällä juuri päätettiin miehen kanssa että yhdistetään ensi talvena vihdoin meidän molempien unelmat – Gili Air ja Australia yhdeksi reissuksi. Oli tarkoitus säästää omaan asuntoon, mutta se saa nyt jäädä vähän sivummalle. Reissuun kun täytyy päästä niin silloin ei vaan muu auta kuin lähteä! 😀

  Liked by 1 henkilö

  • Tämä on pohjoisessa, lähellä Rinjani-tulivuorta. Ja lyhyen patikkamatkan päässä aivan ihania vesiputouksia. Kirjoitan tästä vielä lisää blogiin. Me käytiin myös Gili Airilla ja Gili Meno lla. Pikavene Lombokilta Airille kesti 10 minuuttia! Ja Lombok on muutenkin IHANA! Kirjoitan siitä vielä monta juttua, joten jos kiinnostaa niin kannattaa jäädä seuraamaan ❤️.

   Tykkää

 40. Kiina. Olin siellä myös viime vuonna.

  Liked by 1 henkilö

 41. Italian ystävänä lähtisin koska vaan uudelleen…Vielä on näkemättä esimerkiksi Cincue Terre tai Amalfin rannikko – tuo edellä kommentissa mainitsemasi Procida alkoi kiinnostaa.

  Liked by 1 henkilö

  • Ja Procida on näppärä yhdistää Amalfin rannikkoon! Me kävimme samalla reissulla mm. Napolissa, Procidalla, Caprilla, Positanossa, Amalfin kylässä ja Sorrentossa. Oli ihan täydellinen reissu <3. Cinque Terren haluan minäkin vielä kokea, olen nähnyt sieltä niin kauniita kuvia!

   Tykkää

 42. Tuija Hynönen 12.1.2018 — 20:04

  Kyllä meidän monet matkat ovat lähteneet juurikin jostain kuvasta, jonne on sitten päästävä käymään.
  Siksi näitä matkablogeja on ihana lukea ja instagrammissa selailla kuvia❤️
  Ja suunnittelua ja haaveilua joka päivä.
  On niin hyvä olla kun on aina muutama lentolippu kaapissa..❤️

  Liked by 1 henkilö

 43. Voi niitä haaveita on niin monta taas…

  Koska maalis-huhtikuun reissu vaihtui manner-Portugalista Madeiralle, haaveilen edelleen syyslomasta Lissabonissa ja Portossa, Sisiliassa tai Kroatian Rovinjissa…Ja Islannin tulevan road tripin jälkeen Skotlannista ja vähän Irlannistakin…

  Lisäksi haaveilen Hong Kongista ja keväästä Japanissa vaikkapa Kiotossa, Nagoyassa…Erityisesti haaveilen talveksi 2019 pääseväni johonkin paratiisirannalle, ehkä jopa Seychelleille…Ja sitä ennen tammikuiseen Venetsiaan.

  Ja sitten on niitä muita hieman kaukaisempia haaveita….

  Mutta haaveilla on joskus taipumus toteutua. Varsinkin, kun uskoo oikein lujasti.

  Mukana arvonnassa!

  ❤️

  Liked by 1 henkilö

  • Ihania, ihania haaveita. Ja voi sitsi, lähdet Madeiralle! Älkää missatko sitten auringonnousua Arieirolla. Se on taianomaisen kaunis. Minäkin haaveilen Skotlannista, mutta en vielä ole osannut päättää, minkä (tai mitkä) haaveistani tulevana kesänä toteuttaisin. Pitäisi kai pian ruveta suunnittelemaan…
   Seuchellit on muuten ollut minunkin haaveeni jo vuosia. Mutta sitten se pääsee aina unohtumaan, ja harmillisesti joululoman aikaan on niin kamalan kallis.
   Onnea arvontaan :):

   Tykkää

 44. Ihania kuvia 🙂

  Liked by 1 henkilö

 45. Mukana arvonnassa

  Liked by 1 henkilö

 46. Yksi haave ois joskus päästä Sri Lankassa käymään, ihanan näköisiä rantoja siellä ja varmaan hyvä ruoka 🙂

  Liked by 1 henkilö

 47. henna aittomäki 17.1.2018 — 20:03

  thaimaas haluisin käydä

  Liked by 1 henkilö

Jättämällä kommentin piristät päivääni.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: