Hurmaava Lissabon

Palataan hetkeksi kesään, auringon paahteiseen Lissaboniin – kaupunkiin, joka hurmaa siloittelemattomalla olemuksellaan.

Romantikkojen kaupunkiin.

Lissabonissa on helppo kulkea ilman päämäärää ja antaa ajan patinoimien kujien valloittaa.
Vietellä suunnitelmien sivuun.
Täällä on helppo unohtaa opaskirjat ja eksyä kartalta kapeille kujille, joiden yllä puhtaat valkeat lakanat tuulessa liehuvat ja kanarialinnut pitävät konserttiaan.
Tämä on kaupunki, jossa aikakin pysähtyy.

Lissabon

Seikkailu alkaa Bairro Altosta

Aamu on vasta alussa, kun me aloitamme kierroksemme.
Bairro Altossa, kukkulan yllä sijaitsevassa kaupunginosassa, joka on kuuluisa yöelämästään, on vielä hiljaista. Illalla saapuvat juhlijat ovat vielä toisaalla, kukin omissa aamun askareissaan, ja ne kaikkein railakkaimmin juhlineet vasta kääntävät kylkeään.

Lissabon

Historiallinen ratikka 28 kulkee huokaillen läpi Lissabonin kiinnostavimpien kaupunginosien

Mekin jätämme uinuvan Bairro Alton ja hyppäämme Lissabonin kuuluisaan keltaiseen ratikkaan, ratikka numero 28:aan, joka kulkee huokaillen läpi Lissabonin, halki kaikkien kaupungin kiinnostavimpien kaupunginosien.

Ne kaikkein innokkaimmat turistit ovat jo ehtineet täyttää tämän legendaarisen raitiovaunun, ja jäljellä on enää ahtaat seisomapaikat vaunun perällä. Sinne me siis survoudumme.

Sitten matka alkaa.
Välillä kivutaan natisten ylöspäin ja sitten taas kolkutellaan alas, kurvissa jarrut kirskuen.
Täällä seitsemän kukkulan kaupungissa meno ei ole koskaan tasaista. Välillä tuntuu melkein kuin olisimme hidastetussa vuoristoradassa.

Raitiovaunun ahtaudessa tunnelma tiivistyy miltei sietämättömäksi kuumuudeksi. Yön hetkellisestä viileydestä ei ole enää jäljellä rippeitäkään.

Trendikäs Chiado houkuttelee shoppailemaan

Lissabon

Bairro Altosta ratikka vie  Chiadoon.  Täällä Lissabonin trendikkäimmässä kaupunginosassa katujen varsia koristavat muotiputiikit ja muotilehdistä tutut merkit. Osa matkustajista hyppää nyt pois ratikasta, ehkä juuri näiden putiikkien houkuttamana.

Sitten kulman takana pilkottaa jo meri, mutta me jatkamme eteenpäin, kohti Alfamaa ja Castelo de São Jorgen linnaketta.

Lissabon

Lissabon-13

Pikku hiljaa seisominen ratikan kuumuudessa käy liian tukalaksi, joten kun ikkunasta alkaa hahmottua Lissabonin vanhin kirkko, vuonna 1150 valmistunut Sé-katedraali, on aika hypätä kyydistä.

Kirkossa viileydessä onkin hyvä hengähtää hetki.
Sitten matkamme jatkuu. Tällä kertaa jalkapatikassa.
Ensimmäiseksi verkkaiset askelemme vievät meidät Santa Lucian näköalapaikalle, josta ihailemme punatiilisten kattojen yli aukeavaa maisemaa.
Ja tietysti merta.

Ja viimeistään täällä turistit kaivavat kameransa esille. Otetaan kuvia merestä ja näistä punatiilikattoisista taloista, jotka sympaattisesti ovat asettautuneet rinteeseen, kukin omalla tyylillään, tietysti kurotellen kohti aurinkoa ja merta.

Ja otetaan kuvia sinusta ja minusta ja meistä. Hörpätään pullosta vettä tai Coca-Colaa ja nauretaan. Ollaanhan lomalla. Ihanan rennossa Lissabonin kaupungissa.

Lissabon

Lissabon

Lissabon

Sitten taas jatketaan. Castelo de São Jorgen linnakkeen kautta sinne kaikkein pyhimpään – romanttisen sielukkaaseen Alfamaan.

Lissabon

Lissabon

Alfama

Alfaman sokkeloisilla kujilla olen kuin toisessa maailmassa. Täällä lakanat, pikkuhousut ja liput laiskasti heilahtelevat kevyessä tuulen vireessä, vieri vieressä, tasa-arvoisina.

Täällä, raitiovaunun kolskeen ulottumattomissa, pääsen osalliseksi kanarialintujen korserttoon, joka jatkuu aina auringonlaskuun asti. Portailla istuvat mummot ja papat vaihtavat kuulumisiaan ja puhuvat elämästä ja politiikasta.
Niin ainakin kuvittelen.

Täällä Alfaman sokkeloisilla kujilla kaikki on vähän rempallaan. Ei haittaa mitään, vaikkei kaikki olisikaan ihan justiinsa ojennuksessa. Se ikään kuin kuluu asiaan. Elämän jäljet saavat näkyä. Ikkunan pielien maali saa rapistua rauhassa, eikä kukaan välitä, vaikka ikkunan alla roikkuva saniainen on väristään päätellen jo elämänsä ehtoopuolella.

Pelargoniat sentään kukoistavat ja hehkuvat kilpaa auringon valossa.

Eikä täällä ole ainakaan tänään häiritseviä turistilaumoja. Meidän  lisäksi vain nuori nainen, joka ikuistaa Alfaman sokkeloita kännykällään.

Lissabon

Lissabon

Lissabon

Lissabon

Lissabon

Graça

Alfaman jälkeen kipuamme taas vähän lisää. Nyt suuntana on Graçan kaupunginosa, joka on miradourojen eli näköalapaikkojen kuningatar.

Ja näköalapaikalle mekin lopulta päädymme. Täältä kirkon kupeessa sijaitsevalta Graçan näköalapaikalta näkee yli Lissabonin keskustan, näiden hurmaavien punatiilikattoisten talojen yli aina Tejojoen ylittävälle 25 de Abril -sillalle asti.

Istahdamme havupuun varjoon. Tilaamme kahvia ja pientä purtavaa, jälkiruoaksi tietysti pastel de natat, Lissabonin omat klassikkoleivokset, joiden erinomaisuudesta jo Azoreiden lomaparatiisissamme työskennellyt Mariana meidät vakuutti.

Ja hyvältähän ne maistuvat – tällaisissa maisemissa.

lissabon-1

Lissabon

Illalla ei välitetä mistään hyvän matkailijan säännöistä: Unohdetaan portugalilaiset herkut ja viitataan kintaalla bacalhau-annoksille ja sardinhoille, turskille ja sardiineille, ja valitaan ruokapaikaksemme Pizzeria Zero Zero. Tilataan Pizzaa, siis pizzaa isolla P:llä ja tietysti viiniä. Pitsa on melkein yhtä hyvää kuin Napolissa, pitsojen Mekassa. Ei nyt sentäs kuitenkaan ihan sellaista kuin Napolin Parhaassa pitseriassa, jossa edelliskesänä ahmin itseni kipeäksi.

Takaisin Bairro Altoon

Ennen auringonlaskua me lähdemme metsästämään Lissabonin parasta miradouroa. Mahat pulleina pitsasta ja sydän kepeänä viinistä.

Paras näköalapaikka löytyy Bairro Altosta.

Lissabon

Lissabon

Täällä se on:
Miradouro de Santa Catarina.
Muutkin ovat tänne jo ehättäneet. On täällä paikallinen bändikin.
Ja ilmassa imelä tuoksu, joka tuo muiston Amsterdamista. Miradouron vieressä, parhaalla näköalapaikalla, sijaitsee kahvila-ravintola Noobai Café, jonne mekin loppuillaksi päädymme – tapas-annosten äärelle.

Lissabon

Kun pimeän tultua palaamme hotellille, läpi Bairro Alton, ovat kadut alkaneet täyttyä juhlivista nuorista. Joukossa on myös krääsämyyjiä ja huumeiden kaupittelijoita. Meillekin huumeita yritetään kaupata, jopa useampaan kertaan.

Juhlijoiden yö täällä Lissabonissa jatkuu vielä pitkään – aina aamuun asti.
Kun klubit avautuvat aamuyöstä, minä olen jo sikeässä unessa,
väsyneenä kaikesta näkemästäni ja kokemastani.
Keräämässä energiaa seuraavaan päivään ja uusiin seikkailuihin.

Cascais
– aurinkoa ja kesän paras kala-ateria

Cascais

Seuraavana päivänä me pakenemme Lissabonin kuumuutta rannalle, Cascaisin pikkukaupunkiin, jonne juna meidät hurauttaa 40 minuutissa.

Totta kai täällä on parhaaseen sesonkiaikaan tungosta, mutta me emme välitä siitä nyt. Rantapäivän kun kruunaa vielä kesän paras kala-ateria ravintola Apeadeirossa (älä annan ravintolan ruman ulkokuoren pettää – ruoka on TODELLA herkullista ja annokset ovat valtavat), on lomapäivä tehnyt tehtävänsä <3.


Matka- ja tunnelmakuvia sekä pieniä matkatarinoitani pääset seuraamaan blogini lisäksi Facebookissani.
Käy kurkkaamassa myös Instagramiani, jonne tallentuvat ne kuvistani kauneimmat.
Maailman äärellä -matkablogini on myös  Twitterissä.
Tervetuloa mukaan matkoilleni.

Copyright © 2016 Maailman äärellä – Heidi Lehtosaari. All rights reserved.

65 Comments

Add yours →

 1. Ihania kuvia, ihanaa kerrontaa! ”Täällä lakanat, pikkuhousut ja liput laiskasti heilahtelevat kevyessä tuulen vireessä, vieri vieressä, tasa-arvoisina.” ❤ Ihan samanlainen kuin se Lissabon missä minä kävin, mutten olisi ikinä osannut kuvailla sitä näin hyvin. ❤

  Liked by 1 henkilö

 2. Ihana juttu, ihanat kuvat ❤

  Palasin tätä lukiessani vuoteen 2009 (?) jolloin olimme tuolla miehen työreissulla "siipeilemässä". Miehellä oli oma iltameno, ja me menimme poikasen kanssa kahdestaan syömään kukkulan Michelin-ravintolaan, "Eleveniin". Se oli Ikimuistoinen kokemus. Lähtiessämme saimme mukaamme kauniilla silkkinauhoilla paketoidut herkulliset muffinssit. Rusinoita elämän pullasta ❤

  Liked by 1 henkilö

 3. Rakastan noita värikkäitä kivitaloja.
  Kivaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua sinulle ❤

  Liked by 1 henkilö

 4. beachhousekitchen/Heli 11.9.2016 — 11:50

  Niin upeat kuvat ja tarina. Omasta Lissabonin visiitistä on jo 10 vuotta, mutta tuollaisena minä sen muistan. Ihana maa ja kaupunki, sellainen pehmeän feminiininen, täynnä värejä ja tuoksuja!

  Liked by 1 henkilö

 5. Voi ihana Lissabon ❤ Kuvailit sen täydellisesti 🙂 Olimme siellä itse viime jouluna ja Miradouro de Santa Catarina oli onneksemme asuntomme ihan lähellä. Siellä kelpasi ihastella auringonlasku jos toinenkin. Kovin mielellään sitä suuntaisi jouluna jonnekin ihan aidosti kuumaan ja lämpimään, mutta näitä kuvia selaillessa tunnustan, että kelpaisi se Lissabon uudemminkin vastaavaan aikaan.

  Liked by 1 henkilö

 6. Kiitos Milla ❤️. No teillä on kyllä ollut huippu paikalla asunto! Minuakin kiinnostaisi nähdä Lissabon talvella, nyt siellä oli vähän turhankin kuuma – varsinkin siinä ratikassa 😊. Portugali kiehtoo minua muutenkin, haluaisin lähteä kiertämään autolla pitkin rannikkoa, pohjoisesta eteläisimpään kolkkaan asti.

  Tykkää

 7. Kauniisti kuvailet Lissabonin tunnelmaa, kuvin ja sanoin. Olen ollut Lissabonissa vain kerran, sekin oli ohikulkumaltkalla jonnekin muualle. En tiedä, miksen ole tuohon kaupunkiin vieläkään virallisesti päässyt. Tiedän, että rakastuisin siihen. Ehkä juuri siksi. Mulla on jo niin monta paikkaa, joissa haluaisin viettää pidempiäkin aikoja, ettei uusille kaupunkirakkauksille taida edes olla enää tilaa. No joo, kyllä tuohon kaupunkiin on vielä päästävä; sen mutkaisille ja rosoisille kujille, fadon tahdittamiin iltoihin ja meren äärelle.

  Liked by 1 henkilö

  • Kiitos Laura. MInä olen nyt ollut Lissabonissa kahdesti, mutta molemmilla kerroilla aivan liian vähän aikaa. Lissabon on sellainen kaupunki, jota olisi ihana koluta kiireettä, viettää siellä ainakin kuukausi, mielellään useampi. Oppia tuntemaan kadut ulkoa. MInulla on ihan sama juttu: niin monessa paikassa haluaisin viettää pitempiä aikoja mutta nykyinen liian sitova työ ei tätä unelmaani tällä hetkellä oikein mahdollista. Yritän siis nauttia kaikista äistä lyhyistäkin pyrähdyksistä täysillä. Ja Lissabon on kaupunki, jossa elosta ei voi olla nauttimatta.

   Tykkää

 8. Tää on näitä matkablogien vaarallisia puolia – yhtäkkiä sitä huomaa haluavansa kaikkialle! 😀 En ole koskaan käynyt Lissabonissa, mutta tämän luettuani kyllä houkuttelisi kovasti. Ihania kuvia ja voin oikein jo aistia tuota kaupungissa vallitsevaa tunnelmaa..:)

  Liked by 1 henkilö

  • Kiitos Anna! No näin justiinsa: matkablogeja lukemalla minun toivelistani vaan venyy ja viruu. Mutta hyvä niin – on tämä matkustaminen vaan niin ihanaa ja on ihana löytää uusia paoikkoja haaveltavaksi. Lissabon on kyllä tosi upea kaupunki. Tykkään!

   Tykkää

 9. Ihanasti kuvailtu Lissabonia! Tämä juttu vaan vahvistaa sitä fiilistä, että sinne pitää päästä ja tulen varmasti ihastumaan kaupunkiin! Jotenkin olen onnistunut käymään Portugalissa useammassa muussakin kaupungissa, mutta Lissabonissa vain lentokenttähotellissa ja linja-autoasemalla 🙂

  Liked by 1 henkilö

 10. Tosi hienoja kuvia! Lissabon on kyllä hieno kaupunki. Sen muistan meidänkin matkalta, että huumeita kaupiteltiin kyllä joka nurkalla ja aukiolla ja risteyksessä ja ihan missä vain. Enemmän kuin missään muualla, missä olemme olleet. Jopa enemmän kuin Barbadoksella, ja se on paljon se 😀

  Liked by 1 henkilö

  • Kiitos Teija! Lissabon on kuvauksellinen kaupunki :). Toden totta, minuakin hämmästytti tämä huumeiden kaupittelu! Olin viime talvilomalla Barbadoksella, mutta me kuljettiin suurimmaksi osaksi niitä syrjäisiä idän ja pohjoisen reittejä, että vain kerran vastaan tuli huumeiden kauppaaja, se oli siellä turistisella länsipuolella.

   Tykkää

 11. Lissabon <3. Tänne haluan palata. Todella kuvauksellinen kaupunki!

  Tykkää

  • Niin minakin haluan palata Lissaboniin – ja itse asiassa haluaisin lähteä road tripille Portugaliin. Viime syksy ahkerasti kierrettiin Espanjaa (mitä ei tietysti voita mikään), mutta kyllä minä Portugaliinkin haluan. Harmi että siellä on ”väärä” kieli. Joskus yritin, tulenko toimeen Portugalissa espanjalla,mutta peijakkaat loukkaantuivat verisesti, kun espanjaa puhuin. Pitäisi vissiin edes alkeet portugalistakin opiskella.

   Tykkää

 12. Bairro Alton, sinne on päästävä. Kuinka onkaan niin, että jokainen Lissabonista kertova posti on niin erilainen. Taitaa olla monipuolinen kaupunki, täynnä valokuvauksellisia paikkoja.

  Liked by 1 henkilö

 13. Kiitos virtuaalimatkasta Lissabonin kujille! Oi, haluan tuonne Alfamaan, mieluiten nyt heti! Ja muutenkin voisin eksyä noille kaduille, jalkapatikassa tai ratikan kyydissä. Tahallinen eksyminen, hidas haahuilu, kun on parasta matkailussa!

  Liked by 1 henkilö

 14. Lissabon on viehättävä kaupunki – ja lisäksi lähellä on kivoja retkikohteita kuten tuo Cascais ja Estoril ja Sintra ja … Hyvä, että edes mahduitte tuohon ratikkaan, viimeksi siihen yrittäessämme saimme odottaa parinkin ratikan verran, että edes kyytiin pääsimme!

  Liked by 1 henkilö

  • Ratikka oli kyllä aikamoisen täynnä ja hellepäivänä turhan kuuma…. Mutta muuten oli hauska kyyti ja ihana, ihana kaupunki. Edellisellä Lissabonin vierailulla – josta oli kyllä vierähtänyt jo yli kymmenne vuotta – kävinkin näissä kaikissa naapurikohteissa: Cascaisissa, Estorilissa ja Sintrassa. Nyt päätettiin ottaa rauhallisemmin ja olla sinkoilematta joka puolelle, koska aikaakin oli niin rajallisesti.

   Tykkää

 15. Lissabon vaikuttaa tosiaan hurmaavalta. Kävin siellä toissavuonna ihan vaan yhden yön yli matkalla Madeiralle. Tosi söpö kyllä oli ilta-aikaankin, olisi kiva päästä näkemään päiväsaikaan. Voisin aivan hyvin tehdä kaupunkiloman joskus Lissaboniin.

  Liked by 1 henkilö

 16. Olin melkein menossa Lissaboniin maaliskuussa, mutta lopulta päädyin kahdeksi viikoksi Sveitsiin. Lissabonin käynnin haaveilusta en ole vielä luopunut, ja kunhan sopiva hetki tulee, niin lähden siellä käymään. Ihanan näköinen ja kuuloinen kaupunki!

  Liked by 1 henkilö

 17. Ihana, ihana postaus! Tuonnehan haluaa heti itsekin! Upeita kuvia, hitsi noita ihania pikku kujia lakanoineen ja kaikkineen! Just niin sellaista mun sielunmaisemaa…yhtä osaa niistä monista! )

  Liked by 1 henkilö

 18. Lissabonissa on joskus lapsena tullut käytyä mutta en muista siltä reissulta kuin tosi hyvän jäätelön ja sen jälkeisen vatsataudin :’D Portugali on kyllä ollut mielessäni että täytyisi sinnekin taas päästä. Jahka kalenterista löytyy tilaa.. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 19. Tämä oli kivasti kirjoitettu ja mukavia kuvia. Minua on alkanut tuo Lissabon kyllä kiehtomaan entistä enemmän, sillä olen nyt niin monta juttua lukenut siitä, ja useampi tuttu on vasta siellä käynyt. Näyttää kyllä tosi kivalle kaupungille, jossa on paljon historiaa. Voi, kun olisi enemmän aikaa…

  Liked by 1 henkilö

 20. Mä odotan innolla, että ehtisin vihdoin Lissaboniin, tai ylipäätään Portugaliin. Olen jo oikeastaan varma siitä, että tulen vähintäänkin ihastumaan. Toivottavasti jopa rakastumaan. Rakastan tuollaisia boheemeja, värikkäitä kaupunkeja, jotka eivät yritä teeskennellä mitään. Sellaisia, joissa voi päämäärättömästi vaellella, eksyä, ihastua ja yllättyä. No, jospa sitten vaikka ensi vuonna 🙂

  Liked by 1 henkilö

 21. Ah, Cascais – vietin tuossa Suomessa vähän tunnetussa kohteessa häämatkani ja viihdyin todella hyvin. Portugali vei todella mukanaan. Cascaisin lisäksi kävimme muualla Portugalin Rivierella, kuten Estorilissa, ja teimme päiväretken Sintraan ja Cabo da Rocalle. Kävimme päiväseltään myös Lissabonissa, mutta visiitti pääkaupunkiin oli – hieman yllättäen – häämatkan tylsin osuus. Valloittavien pikkukaupunkien jälkeen turistien kansoittama ja auringon kuumentama (oli todella kuuma päivä) Lissabon tuntui likaiselta, täydeltä ja hieman tympeältä. Itse en siis oikein innostunut Lissabonista lyhyellä visiitillä, mutta olen valmis antamaan kaupungille uuden mahdollisuuden. Luulen, että Lissabon ei vain sopinut häämatkamme tunnelmaan. Päivän turisti- ja lämpö-överit taas olivat ilmeisesti huonoa tuuria…

  Liked by 1 henkilö

  • Meillekin sattui todella kuuma päivä Lissabonissa. Luulen, että jos matkustan vielä uudestaan Lissaboniin, menen sinne joko keväällä tai syksyllä. Mutta likaisuutta minä en huomannut – ehkä minä tykkäänkin juuri tällaisista ei niin viimeisen päälle puunatuista kohteista. Edellisellä Portugalin reissulla (josta on vierähtänyt jo yli 10 vuotta) minäkin kolusin nämä Sintrat, Cascaisit ja Estorilit mutta jotenkin ne eivät jättäneet kummoisia muistijälkiä. Voimakkain muistijälki minulla edellisvisiitistä oli Bairro Alton bileistä :D.

   Ihan varmasti oman matkan tarkoitus jne. vaikuttaa sihen, miten minkin paikan kokee. Voin uskoa, että kuuma Lissabon ei ole luotu romanttiselle häämatkalle, vaikka omalla tavallaan Lissabon minusta onkin vallan romanttinen <3.

   Tykkää

 22. Anna | Muuttolintu 17.9.2016 — 06:33

  Ihania kuvia ja ihanasti kuvailtu! Hyvin pääsi taas tunnelmiin mukaan ❤ Portugali on korkeella toivelistalla Euroopan kohteista, mies nosti sen jopa ykköseksi, eli eiköhän sinne lähivuosina päästä!

  Liked by 1 henkilö

 23. No höh, jostain syystä kuvat eivät latautuneet iPadille ollenkaan, mutta tämä oli niin kivasti kirjoitettu, että kuvittelin kuvituksen mielessäni 🙂 Lissabonissa kerran käyneenä, tuli fiilis, että sinne pitäisi päästä uudestaan. Meiltä jäi silloin mm. ratikka-ajelu väliin.

  Liked by 1 henkilö

 24. Mä olen suunnitellut ensi kesälle reissua Portugaliin. Erittäin hyvä fiilis välittyi juttusi perusteella. Sinne haluan!

  Liked by 1 henkilö

 25. No nyt on tyylikäs ja taidolla kirjoitettu juttu, upea! ♥ Sen lisäksi, että sain ihastella sanojen sujuvaa soljuntaa ja kauniita kuvia, oli mukava päästä kierrokselle Lissaboniin, sillä sinne en toistaiseksi ole vielä ehtinyt, vaikka kaikki kyseistä kaupunkia kilvan kehuvatkin.

  Liked by 1 henkilö

 26. Lissabon on yksi harvoista Euroopan pääkaupungeista, joka on vielä käymättä. Haluaisin sinne tosi paljon, mutta ei nyt syksyllä tai talvella vaan nimenomaan keväällä tai kesällä. Kätevää, että rantakohdekin löytyy noin läheltä. Kalaravintolat kutsuvat jo mun nimeä!

  Liked by 1 henkilö

 27. Siis miten ihana postaus! Mä olen mielessäni romantisoinut Lissabonin ihan täysin, ja se kuvittelemani Lissabon-fiilis tuli kyllä ihan täysin läpi näistä kuvista ja tarinoista. Pakko päästä pian! Ihan huikean kauniit maisemat ja ihanat kadut ja katot ja kaikki. Kiitos!

  Liked by 1 henkilö

 28. Kirjoitat ihanasti, kuten myös kuvaat ❤ Harmitti kun keväisellä Portugalin matkalla en voinur kuin vaihtaa konetta Lissabonissa!

  Liked by 1 henkilö

 29. Nyt vaan harmittaa, että en oo tuonne vielä kerennyt. Katoin Lontoosta lentoja ja todella edukkaasti pääsee + tasokkaita hotelleita myös hyvällä hinnalla. Ps. Kertakaikkisen silmää hivelevä kuvamatsku! Kiitos tästä postauksesta. 🙂 Ihan mielettömät värit & vibat välittyy!

  Liked by 1 henkilö

 30. Kiva että olit lisännyt myös ravintolasuosituksen loppuun – näitä kaivataan aina 🙂 Lissabon on niiiiin lumoava! Ihanaa tarinankerrontaa syksyiseen Suomeen – lämmittää mieltä 🙂

  Liked by 1 henkilö

 31. Voi Lissabon ❤ Edellisestä kerrastani onkin ihan luvattoman kauan aikaa!

  Liked by 1 henkilö

 32. Niin minullakin oli, ja tällä kertaa oli taas liian vähän aikaa eli tarvitsen vielä kolmannen vierailun – toivottavasti pian ❤️.

  Tykkää

Jättämällä kommentin piristät päivääni.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: