Eräänä päivänä Sorrentossa

IMG_2159
Kun sinä aamuna heräsin,
ilmassa oli haikeutta ja odotusta.

Oli kulunut jo viikko siitä, kun lentokoneeni laskeutui kuumuutta tihkuvaan kaoottisen meluisaan Napoliin, jossa hyppäsin bussiin ja matkasin tänne sitruunoiden ja Limoncellon kaupunkiin Sorrentoon.

IMG_2261
Tämän viikon aikana kaupungin kadut, kaupat ja kuppilat olivat tulleet niin tutuiksi, että tuntui kuin olisin viettänyt täällä jo kuukausia. Hotellista käytin  nimitystä koti ja lounaan jälkeinen espresso oli muuttunut rutiiniksi, vaikka ennen tätä matkaa en espressoa ollut koskaan edes maistanut.

Viikko Italian auringon alla oli ollut täynnä laiskoja tunteja uima-altaalla, pitkiä lounaita ja illallisia buffalomotzarellapitsojen, hehkuvan punaisilla tomaateilla ja oliiviöljyllä höystettyjen pastojen ja suussa rapsahtelevien bruchettojen äärellä, tuulen tuivertamia laivamatkoja Amalfin rannikolla, hellettä ja ukkosmyrskyjä, poksahtelevia Prosecco-pulloja ja kuplivaa naurua.

IMG_2267
Kun sinä haikean kauniina aamuna unenpöpperössä hyvästelin rakkaan ystäväni Annikan, jonka piti palata jo Suomeen, oli aurinko vasta heräämässä aamuun ja kaupungissa vallitsi unelias tunnelma. Kun sinä aamuna panin lenkkarit jalkaan ja lähdin ulos raikkaaseen aamuun, muut turistit olivat vielä nukkumassa vuoteissaan ja kaduilla asteli vain muutama aamuvirkku kissa. Myös satamassa oli odottava hiljaisuus. Lokit olivat kerääntyneet räystäille tähyilemään kauas ulapalle, minne kalastajat olivat tunteja sitten lähteneet kalasaaliitaan pyytämään.

IMG_2173

IMG_2244
Iltaisin iloisesti hälisevistä seurueista täyttyvät rantaravintolat olivat vielä autioina; vain yksinäinen kissa oli toiveikkaana pujahtanut ravintolan ovesta etsimään päivän ateriaansa.

IMG_2139

IMG_2205

IMG_2229

IMG_2111
Mutta yhtäkkiä hiljaisuuden rikkoi lokkien kimeä kirkuna. Kalastajien veneet lähestyivät satamaa ja lokit kieppuivat ahnaina veneiden ympärillä. Seurasin hetken tätä joka-aamuista näytelmää ja jatkoin sitten matkaani rantalaitureille ja keskustan kaduille.

IMG_2203

IMG_2307Rantalaituri sai nautiskella vielä hetken leppoisasta hiljaisuudesta, sillä menisi vielä muutama tunti, ennen kuin ensimmäiset lomalaiset ehtisivät rannalle ja aurinkotuolit täyttyisivät kesäpäivästä nautiskelijoista.

IMG_2313

IMG_2291
Ennen paluuta hotellilleni tein vielä kierroksen vanhassa kaupungissa, jossa minua vastaan tuli vain muutama ystävällisesti tervehtivä vanha rouva ja herra. Iltapäivän tungoksesta ei kaduilla ollut vielä aavistustakaan.

Aamulenkin jälkeen palasin hotellille aamupalalle. Enää ei tarvitsisi odottaa kauaa.

IMG_2497
Muutaman tunnin päästä aamulenkistäni kaupunki vihdoin herää eloon: Ensimmäiset turistit rientävät tutkimaan sandaaliliikkeiden ja Limoncello-myymälöiden hyllyjä ja kalasataman ravintoloissa aletaan valmistaa herkullisia annoksia päivän kalasaaliista. Pian sinne löytävät tiensä myös nälkäisimmät turistit. Lokitkin saanevat palkkansa odotuksestaan. Myös ranta alkaa kuhista elämää, kun aurinkovarjoja auotaan ja aurinkotuoleja siirrellään kohti aurinkoa. Lapset hihkuivat riemua juostessaan kilpaa aaltoihin. Kaupungin odottava hiljaisuus on päättynyt.

Myös minun odotus päätttyy, kun  hotellin respassa näen tutun selän.

IMG_2381
Kun illalla aurinko laskee, saan katsella tätä huumaavaa kauneutta rantalaiturilta oman kullan kainalossa. Yksi lomapäivä on takana, mutta lomaa Italiassa on vielä viikko jäljellä ja odottamassa on monta seikkailua pitkin Napolinlahtea. Päivä Sorrentossa on  ollut täynnä haikeutta, hyvästelyjä, odotusta, jälleennäkemistä, riemua ja rakkautta. Päivä Sorrentossa on ollut yksi niistä lomapäivistä, joita Suomen kylminä talvi-iltoina muistelen viltin alle kääriytyneenä – yksi niistä täydellisistä lomapäivistä <3.

34 Comments

Add yours →

 1. Paremmin ei voisi taaskaan asioita kuvailla. Kiitos Heidi ❤

  Liked by 1 henkilö

 2. Mahtavat kuvat, ja todella fiiliksentäyteinen kirjoitus. Ihanaa, melkein tuntui kuin olisi itse ollut mukana. ❤

  Liked by 1 henkilö

 3. Iih, söpö kirjoitus ja ihania kuvia!

  Italiaa näyttäisi nyt tulvivan joka puolelta, joten kiinnostaisi kyllä itseänikin. Olen kerran käynyt (Rooma ja Pompeiji), mutta tuosta alkaa olla jo 10 vuotta aikaa, joten voisi olla uuden reissun aika. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 4. Ihania kuvia, jotenkin rauhoittava tunnelma. Kunpa saisi olla tuollaisissa maisemissa itsekin <3.

  Liked by 1 henkilö

 5. Voi kun ihanaa, että olet nauttinut Sorrentosta!

  Itse olin hyvin nuiva koko kylälle, ja taisin muutaman happaman sanan laittaa blogiinikin. Annan kyllä paikalle toisen mahdollisuuden tämän kirjoituksen jälkeen : )

  Liked by 1 henkilö

 6. Todella kaunis kirjoitus! Melkein Italiaa erityisesti fanittamatonkin henkilö voisi kuvitella viihtyvänsä tuolla 🙂

  Liked by 1 henkilö

 7. Voi miten lämpimiä, kauniita kuvia!!

  Liked by 1 henkilö

 8. Voi mikä tunnelma!
  Kauan sitten olen ollut, mutta luultavasti nähnyt kaupungista vain väärät paikat. En vaikuttunut. Asuimme Piano di Sorrentossa, lyhyen junamatkan päässä. Se oli hauska paikka. Ei oikeastaan lainkaan turisteja, vanhat papat kokoontuneena torille. Se oli ensimmäisiä matkojani Italiaan, mutta sillä tavalla käänteentekevä, että sen jälkeen meille tuli eka Vespa. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 9. Hienoa kerrontaa, fiilis välittyi tosi vahvasti! Olen tainnut tänne ennenkin kommentoida, että Italia kiinnostaa, mutten ole vielä käynyt paikan päälle. Jonakin päivänä kyllä, sitä ennen pitää tyytyä näihin mukaviin virtuaalimatkoihin, joista tämä oli siis yksi parhaista.

  Liked by 1 henkilö

  • Kiitos Panu, tämäpä oli kauniisti sanottu. Ehdottomasti kannattaa jonain päivänä matkustaa Italiaan: täällä on niin paljon upeita paikkoja! Yksi tämän reissumme helmistä on ollut Procidan saari, jota voin suositella, jos kaipaa jotain erityisen idyllistä. Siitä kirjoitan pian oman artikkelin.

   Tykkää

 10. Todella tunnelmallisia nuo kaupungin vanhat autiot kadut, sellaisia rakastan. Kun tuollaisesta paikasta löytyy joku kiva baari tai ravintola, niin silloin on asiat hyvällä mallilla 🙂

  Liked by 1 henkilö

 11. Ihana, tunnelmallinen tarina. Hetket ennen kaupungin heräämistä ovat ne parhaimmat, kun tuntuu, että on ainoa turisti koko paikassa. Hassut nuo auringonottolaiturit 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Kiitos Terhi! Aamut on tosiaan parhaita. Pitäisi useammin nousta jo auringonnousun aikaan ylös. Silloin on myös kaunein valo kuvausta varten. Auringonottolaiturit on minustakin tosi sympaattiset – vietimme yhden laiskan päivän laiturilla maaten. Oli ihanaa ❤️.

   Tykkää

 12. Kauniita kuvia, jotenkin seesteisiä 🙂

  Liked by 1 henkilö

 13. Se oli kauniisti kirjoitettu se. ♥

  Liked by 1 henkilö

 14. Miten mä en olekaan kuullut Limoncellon kaupungista??? TUo nimikin on jo sellanen että se vaatii tarkempaa tutustumista. 😀 Nää Italia-jutut iskee muhun ihan täysillä, mä oon hurahtanut ja pahasti Italian kulttuuriin ja ruokaan, ja siihen fiilikseen. Pitäisi tutkia enemmän eteläistä Italiaa, nyt ollaan oltu vaan maan keskiosissa enimmäkseen. Tosi kiva lukea näitä fiilistelyjä!

  Liked by 1 henkilö

 15. Kiitos! Ihana mielikuvaretki rakkaaseen Italiaani! Kuvat ja tekstisi tuottavat mielihyvää.

  Liked by 1 henkilö

 16. No johan tuli kuin tilauksesta tämä postaus! Itse asiassa olin aikeissa tulla penkomaan blogiasi, sillä jokin muistikuva oli, että niinkuin olisin nähnyt Napolin ja Sorrenton mainittavan täällä joskus. 🙂 Ja syy tähän; matka Sorrentoon buukattu heinäkuun lopulle! Jeah, fiilikset katossa! 😀

  Liked by 1 henkilö

  • Vau! Mahtavaa❤️. Sorrentosta pääsee lautalla tosi hyvin Caprille, Napoliin ja rannikkokaupunkeihin sekä minun suosikkiini eli Procidan saarelle❤️. Kannattaa siis ehdottomasti hypätä laivaan! Ja Napolissa on sitä mielettömän hyvää pitsaa! Jos olet Eat, pray, love -elokuvan/kirjan fani käyt siellä L’antica Pizzeria Da Michelessä❤️. Siitäkin löytyy juttu blogistani. Pala paratiisia maksoi vain 5€. Ja valitse tuplamozzarella.

   Tykkää

Jättämällä kommentin piristät päivääni.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: