Menu

Madridin parhaat auringonlaskut ja näköalapaikat

Updated 31.1.2020
Madridin Circulo de Bellas Artes

Parasta Madridissa: Auringonlasku ja kuohuvaa Circulo de Bellas Artesin kattoterasilla.

Aina uuteen kaupunkiin matkustettuani minulla on tapana kivuta korkealle tarkastelemaan uutta tuttavuuttani lintuperspektiivistä. Usein tämä korkea paikka on kirkontorni, mutta Madridista löysin suureksi ihastuksekseni jotain paljon parempaa.

Madridin näköalapaikkojen TOP5 + 1

1. Circulo de Bellas Artes

Circulo de Bellas Artes Madrid
Yhdeksi ehdottomaksi suosikkipaikoistani Madridissa on tullut Circulo de Bellas Artesin kattoterassi. Sieltä on ehkä Madridin upeimmat näköalat kattojen yli kaupungin vilkkaille kaduille. Kattoterasille voi tulla päivällä maisemien ihailun lisäksi vaikka juomaan kupin kahvia ja syömään herkullista suklaa- tai omenakakkua. Illalla kattoterassin baarista taas voi tilata coctailin tai lasin kuohuvaa ja nautiskella auringonlaskusta. Kattoterassilla on ravintolan ja baarin lisäksi aurinkotuoleja, joten terassille voi tulla vaikka ottamaan aurinkoa. Terassilla on myös erinomaisesti toimiva wifi, joten minä olen joskus aurinkoisena päivänä suunnannut sinne jopa kannettavani kanssa tekemään töitä. Ei hullumpi etätyöpaikka!

Terassille on 4 euron sisäänpääsy ja kahvikin on Madridin mittapuulla kalliihkoa, mutta silti mielestäni ehdottomasti käynnin (tai useammankin) arvoinen.

2. Templo de Debod

Madridin Templo de Debod

Templo de Debod Madrid
Templo de Debod on yksi  Madridin suosituimmista paikoista ihailla auringonlaskua. Temppeliltä on hienot näkymät myös kuninkaanlinnalle. Tämä egyptiläinen Isis-jumalattarelle rakennettu temppeli Templo de Debod on yli 2000 vuotta vanha. Alun perin se rakennettiin Egyptiin, mutta Egyptin hallitus lahjoitti sen Espanjalle 1960-luvun lopussa kiitokseksi siitä, että Espanja oli ollut auttamassa arvokkaiden historiallisten kohteiden pelastustöissä Assuanin padon rakentamisen aikoihin.  Temppeli tuotiin Madridiin kivi kiveltä ja koottiin uudelleen yhteen Espanjan puistoista, Parque del Oesteen.

3. CentroCentro

Madridin CentroCentro

IMG_6236
Plaza de Cibelesillä sijaitsevan CentroCentron kulttuurikeskuksen näköalatorni ei tarjoa yhtä hienoja puitteita kuin Circulo de Bellas Artesin kattoterassi, mutta sieltäkin on upeat näköalat ympäri Madridin keskustaa. Ennen näköalatorniin menoa kannattaa katsastaa tämän kulttuurikeskuksen vaihtuvat nykytaiteen näyttelyt. Näköalatorniin on kahden euron pääsymaksu. Useimmat kulttuurikeskuksen näyttelyt ovat ilmaisia. Huomaa, että näköalatornikin viettää siestaa eikä ole auki klo 13.30 – 16.00.

4. Teleférico eli Madridin köysirata

Madridin köysirata

IMG_6242
Madridin köysirata on erityisesti lapsiperheiden suosikki, sillä köysiradan päässä, Casa de Campon valtavassa puistossa, on muun muassa eläintarha ja huvipuisto. Minä jätin käynnit eläintarhassa ja huvipuistossa väliin, mutta nautin kovasti gondolihissin kyydistä ja erityisesti sekä hissistä että Casa de Campon näköalatasanteelta aukeavista maisemista. Meno-paluulippu teleféricoon maksaa 5,90€.

5. Faro de Moncloa

IMG_6247

Faro de Moncloa, Madrid
Salvador Pérez de Arroyon suunnittelema Faro de Moncloan näköalatorni ei edusta Madridin kauneinta arkkitehtuuria, mutta näköalatasenteelta, joka sijaitsee  92 metrin korkeudessa, näkee hienosti sekä Madridin kaupungin ylle että Guadarraman vuoristoon. Kirkkaana päivänä tornista näkee jopa läheiseen El Escorialin kaupunkiin. Sisäänpääsy torniin maksaa 3 €.

5 + 1 = Madridin vuoristo Guadarrama ja Guadarraman huippu Peñalara

Madridin vuoristo
Jos haluaa nähdä todella korkealta jotain todella kaunista, kannattaa karistaa kaupungin pahimmat pölyt, hypätä bussin tai junaan kyytiin ja matkustaa Guadarraman vuoristoon. Guadarraman vuoristo on saanut kansallispuiston aseman vuonna 2013 sen luonnonkauden ja monipuolisen eläin- ja kasvilajiston ansiosta. Guadarraman korkein huippu on Peñalara (2428m). Huipulta aukeavat maisemat ovat ehdottomasti vaellusreissun arvoiset. Suosittelen kuitenkin laskeutumaan huipulta ennen auringon laskua. Enemmän vaeltamisesta Guadarraman vuoristossa voit lukea täältä.

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat
Destination UnknownKaukokaipuu ja Veera Bianca.
Lue ohjeet täältä.

Minut löydät Instagramista nimellä @heidimaailmanaarella
Blogini on myös Facebookissa:  https://www.facebook.com/maailmanaarella

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

29 Comments

  • Arna / Cocoa etsimässä
    3.12.2015 at 11:22

    Mahtavia vinkkejä ja todella upeita kuvia! Me tykätään myös nousta korkealle ihailemaan maisemia, ja jos päädytään joskus taas Madridiin, laitetaan nämä vinkit ehdottomasti testiin :). Erityisesti tuo temppelipaikka oli jotenkin ihanan tunnelmallinen.

    Reply
    • maailmanaarella
      3.12.2015 at 12:23

      Kiva jos vinkeistä on iloa! Temppelipaikka oli tosiaan tunnelmallinen, ihan erilaista Madridia!

      Reply
  • Tiina, Kinttupolulla
    3.12.2015 at 11:32

    Hyvä postaus Madridista! Harmi vaan ettei se ollut Roomasta, kun kaipailen juuri itse omassa postauksessa tänä torstaina tällaisia vinkkejä suurkaupunkiin 😉 Nää on juurikin niitä asioita, mitä minäkin kaipailen suurkaupungeissa, eli tähystelypaikkoja kaupungin ylle. Tämä menee korvan taakse ja käyttöön seuraavan kerran Madridissa 🙂

    Reply
    • maailmanaarella
      3.12.2015 at 12:27

      Kiitos Tiina! Joo, minusta tosiaan myös hauskinta aloittaa uuteen kaupunkiin tutustuminen on nousta korkealle, ja sitten illalla pitää päästä ihailemaan auringonlaskua.

      Reply
  • Outi
    3.12.2015 at 12:03

    Köysirata kuulostaa huippukivalta ja näköalakin on kaunis ♡

    Reply
    • maailmanaarella
      3.12.2015 at 12:29

      Se oli kiva! Yllättävän kiva. Ja sieltä periltä on hyvät näköalat kaupunkiin.

      Reply
  • Oi wau mitä kuvia! En ole koskaan käynyt Manner-Espanjassa, kuin noloa, joten Madrid on taatusti vielä lähivuosina matkakohteenamme! Tämä postaus pitää sitten muistaa kaivella esiin 🙂

    Reply
    • maailmanaarella
      3.12.2015 at 15:05

      Kiitos Rimma! Minä taas olen kolunnut kohta koko Espanjan ristiin rastiin :). Olisi kai kohta aika vaihtaa kohdetta… Espanjassa on kyllä plajon ihanaa nähtävää, ja Madrid on hyvä paikka aloittaa.

      Reply
  • Terhi / Muru Mou
    3.12.2015 at 14:33

    Näköala- ja auringonlaskupaikat on aivan must, joten tämä on loistava listaus sille varalle, jos/kun Madridiin päädyn! 🙂

    Reply
    • maailmanaarella
      3.12.2015 at 14:57

      Toivottavasti joskus päädyt myös Madridiin! Tämä on todella monipuolinen kaupunki. Ehdottomasti vierailun arvoinen – ja yksi vkonloppu ei riitä mihinkään! Joten suosittelen varaamaan ainakin viikon.

      Reply
  • Heidi
    3.12.2015 at 17:19

    Madrid on yksi lempikaupungeistani Euroopassa. Olen käynyt siellä kahdesti, mutta vielä kertaakaan en ole päässyt minnekään varsinaiselle näköalapaikalle (tosin olen käynyt Casa de Campossa kävelemässä). Kiitos siis vinkeistä 🙂

    Reply
    • maailmanaarella
      3.12.2015 at 17:24

      Oi, ihana kuulla että tykkäät Madridista! Minäkin olen tähän nyt vähän ihastunut ❤️. Circulo de Bellas Artesin kattoterassi on kyllä ihan must!! Olen käynyt jo viitisen kertaa siellä…

      Reply
  • Merja ja Aino
    3.12.2015 at 18:16

    Ihania paikkoja olet löytänyt sieltä Madridista! Kaappaa mukaasi valoisuutta tänne pimeyden keskelle. ¡Hasta luego! ¡ En febrero!

    Reply
    • maailmanaarella
      3.12.2015 at 18:20

      Hasta pronto guapas! Minulla on paljon teille suositeltavaa täältä Madridista, joten ruvetkaahan jo suunnittelemaan tänne matkaa ?.

      Reply
  • Mulla on ihan tismalleen sama tapa tai ainakin tahtotila aina uuteen kaupunkiin (tai muuten vaan uuteen paikkaan) mennessäni: päästä tiirailemaan mestaa yläilmoista! Sieltä hahmottaa aina jotenkin paremmin uutta ympäristöä, tai niin ainakin kuvittelen 🙂 Madridissa en ole vielä käynyt, joten ihan loistavia vinkkejä tässä postauksessa sitä ajatellen, kiitos! Ja ihan mahtavat kuvat, vauu!

    Reply
    • maailmanaarella
      3.12.2015 at 21:28

      Kiitos Laura! On ollut ihanat paikat valokuvien ottoa ajatellen. Näin minäkin aina ajattelen, että kaupungin saa paremmin haltuun, kun näkee sen yläilmoista.

      Reply
  • Henna
    4.12.2015 at 11:53

    Kun minä joskus sinne Madridiin saakka pääsen, niin taatusti tämän postauksen kaivan esiin! Tosi kivoja vinkkejä! 🙂

    Reply
  • Heidi Stillman
    4.12.2015 at 14:28

    Todella kattava paketti Madridia, kiitos siitä! Olen piipahtanut kaupungissa muutaman päivän pikavisiitillä melkein 30 vuotta sitten, ja kyllä heräsi sellainen pieni kipinä, että siellä voisi piipahtaa uudelleenkin 🙂

    Reply
    • maailmanaarella
      5.12.2015 at 11:07

      Kannattaa! Madrid on hieno, ja niin monipuolinen. Tulossa vielä paljon lisää vinkkejä.

      Reply
  • Annika Ruohonen
    5.12.2015 at 10:45

    Ihania kuvia ja hyviä vinkkejä!

    Reply
  • Annika | travelloverblogi
    5.12.2015 at 21:32

    Kuinka onnistuin missaamaan omalla Madridin-matkallani taannoin nuo kaikki paikat? Ei sillä, että matkani huono olisi ollut ja paljon mukavaa oli, mutta minustakin on kiva katsella paikkoja korkealta kattjen yläpuolelta. Oransseja etelän auringonlaskuja on ikävä.

    Reply
    • maailmanaarella
      5.12.2015 at 23:29

      No seuraavalla Madridin reissulla sitten! Madridissa on niin paljon kaikkea, ettei yhden loman aikana kaikkea voi ehtiä tekemään?. Minä yritän imeä tätä valoa ja aurinkoa oikein urakalla, että selviän Suomen talvesta, kun sinne palaan…

      Reply
  • Teea | Curious Feet
    7.12.2015 at 00:18

    Itsekin tykkään katsella kaupunkeja korkeuksista, joten tässähän on hyviä vinkkejä! Madridissa olen muutaman kerran käynyt, mutta en kyllä muistaakseni näissä paikoissa. Pitää laittaa korvan taakse jos kolmas kerta vielä tulee 🙂

    Reply
    • maailmanaarella
      7.12.2015 at 21:24

      Toivottavasti joskus pääset vielä Madridiin ja katsomaan maisemia ja auringonlaskuja näistä ihanista näköalatorneista :).

      Reply
  • nellahelsinki
    7.12.2015 at 20:18

    Kiitos erinomaisista vinkeistä! Pitää korvamerkata tämä postaus talteen. 🙂

    Reply
  • […] café con lecheä tai lasi viiniä aurinkoisena päivänä. Parasta puistossa on mielestäni Templo de Debodin alue, joka on suosittu paikka auringonlaskun ihailuun. Parque del Oestesta pääsee kätevästi Casa de […]

    Reply

Leave a Reply