Karun kaunis Barbabos (Terveiset Barbadokselta osa 2)

Barbados rannat
Upea Bottom Bay sijaitsee Barbadoksen kaakkoisrannalla.

Laiskojen rantapäivien jälkeen on aika aloittaa seikkailu. Hotellin parkkipaikalla meitä odottaa minikokoinen Chevrolet, johon pakkaamme tavaramme. Tänään ajamme Barbadoksen itärannikolle, saaren villimmälle ja karummalle puolelle. Keskelle ei mitään, niin kuin St. Lawrence Gapin turistipisteessä työskentelevä englantilaisrouva toteaa.

Barbados autonvuokraus
Barbadoksen saari on on pinta-alaltaan maailman 14. pienin itsenäinen valtio. Se on vain noin 34 kilometriä pitkä ja enimmilläänkin vain 23 kilometriä leveä. Tiet ovat päällystettyjä mutta mutkaisia ja välillä hyvinkin kapeita ja monttuisia,  joten matkanteko etenee melko hitaasti. Liikennettä teillä on kuitenkin yllättävän vähän ja vasemmanpuoleiseen liikenteeseen tottuminen käy alun ihmettelyn jälkeen nopeasti, joten autoilu Barbadoksella osoittautuu (ainakin näin kartanlukijan vinkkelistä) hyvinkin leppoisaksi. Navigaattori on kyllä ehdoton, sillä vaikka Barbadoksen saari on niin piskuinen, teitä täällä on jopa 1600 kilometriä mutta tienviittoja sitä vastoin  hyvin harvakseltaan. Ainakin minun tehtävääni kartanlukijana navigaattori helpottaa kummasti.

Barbados
Autio Cattlewash Beach sijaitsee saaren itärannikolla.

Matkalla kohti Windy Hilliä, missä seuraava hotellimme sijaitsee, kohtaamme tyrskyäviä, lähes autioita rantoja ja luonnon kauneutta, joka saa minut lumoutumaan. Ajamme myös pieneen Bathseban surffikylään, jonka värikkään talot ja leppoisa ilmapiiri saa minut hymyilemään. Tällaista elämän Karibialla kuuluukin olla.

Barbados rannat
Bottom Bayn palmut

Barbados rannat

Barbados rannat

Barbados rannat

Barbados Bathseba
Bathsheban pieni kylä on surffaajien paratiisi.

Barbados Bathseba

Barbados Bathseba
Bathseban rannalla
Barrbados Bathseba
Tent Bay saaren itäosassa

Barbados Bathseba

Barbados rannat
Perillä Windy Hillissä, siellä keskellä ei mitään, meitä odottaa hotellimme Santosha Barbados. Hotellissa on vain neljätoista huoneistoa. Respassa nainen vaikuttaa ilahtuneelta, kun kuulee että olemme Suomesta. Taidamme olla hotellin ensimmäiset suomalaiset turistit. Eikä täällä ole muutenkaan tungosta. Lisäksemme hotellissa on tällä hetkellä vain yksi nuori pariskunta. Hekin ovat saapumishetkellämme omalla seikkailullaan. Saamme siis viettää iltapäivää hotellin uima-altaalla aivan kahdestaan.
Illan pimetessä melkein pelottaa, niin hiljaista täällä on.

Barbados Santosha

Barbados Santosha
Uima-altaalla saamme olla aivan rauhassa. Muita turisteja ei näy!
Barbados Santosha
Näkymä parveekkeltamme saa minut mykäksi onnesta!

Barbadoksen länsipuolella, merentahotellissa kaikki oli minulle vähän liian hienoa, liian siloista. Täällä itäpuolella tunnelma on sopivan rosoinen. Hotellihuoneemme puisessa ulko-ovessa on raot, joista aurinko pilkottaa sisään. Gekko vilistää seinän poikki. Vaikka hotelliltamme on merelle matkaa melkein kilometri, on aaltojen pauhu valtava. Illalla, kun aurinko on vaihtanut paikkaa tähtien kanssa, aloittavat sirkat konserttinsa ja jossain kauempana naukuu kissa. Parvekkeen ohi vilahtaa lepakko, ja yksinäinen hyttynen inisee korvan juuressa.

Jos minulta kysyttäisiin, mikä minulle on luksusmatkailua, minun olisi helppo vastata.
Tämä on minulle luksusta!

57 Comments

Add yours →

 1. Minäkin pidin tosi paljon tuosta käsittämättömän hiljaisesta ja superkauniista itärannikosta. En tosin ole varma, käytiinkö me ollenkaan noin pohjoisessa. Me ei edes vuokrattu autoa, vaan palkattiin taksi kierrättämään meitä 🙂
  Ihania kuvia!

  Liked by 1 henkilö

 2. Tuo viimeinen kuva aiheutti unelmointia täällä meillä. Miehen kanssa näitä kuvia katseltiin ja haaveiltiin kahdenkeskisestä lomasta, jossa saataisiin olla ihan kaksin, juuri niin kuin te nyt.
  Ihanaa lomaa ❤

  Liked by 1 henkilö

 3. Ihania kuvia, kiva nähdä sinut! Tuo hotelli tuolla omassa ylhäisessä yksinäisyydessään olisi juuri sellainen missä viihtyisin. Mitä reittiä lensitte sinne?

  Liked by 1 henkilö

  • Lennettiin Lontoon kautta British Airwaysilla, Lontoossa kentän vaihto. Mut saatiin tosi edulliset lennot, vain vähä päälle 600€. Se hotelli oli ihan helmi! Melkein epätodellisen ihana❤️. Ja monta kertaa halvempi kuin se länsipuolella hotelli. Ruokakaupassakin oli idässä selvästi edullisempaa. Suosittelen ❤️.

   Liked by 1 henkilö

 4. Ooh! Juuri tuollaista olen kuvitellutkin Karibialla olevan, voin vain kuvitella minkälaista olisi seistä noissa maisemissa kuuntelemassa meren pauketta. Hienoa 🙂

  Liked by 1 henkilö

 5. Barbadoksesta tulee vain väistämättä mieleen se, ettei sinne aikoinaan tehty luksusmatkailua, vaan sinne vietiin kalpeita eurooppalaisia orjiksi raatamaan plantaaseille trooppisen auringon alle. Synkkä historia kauniilla saarella.

  Liked by 1 henkilö

  • Me käytiin yhdellä isolla plantaasilla missä oli upea huvila ja mietittiin, että orjavoimillahan tämäkin on tietysti rakennettu. Nykyään Barbadoksella on samantyylinen systeemi kuin Suomessa: maksetaan paljon veroja ja saadaan vastineeksi mm. ilmainen koulutus ja terveydenhoito.

   Tykkää

 6. Tällaiset maisemat hivelevät meikäläisen silmää! En ole koskaan ajatellut haluavani Barbadokselle, mutta näiden kuvien ja tunnelmien myötä saatan halutakin :).

  Liked by 1 henkilö

 7. Aivan mielttömän kauniit maisemat. Nimenomaan karun kauniit. Tuo teidän hotellinne näyttää kyllä hyvältä ja mikäpä sen mukavampaa kun saa koko altaan itselleen 😉

  Liked by 1 henkilö

 8. Ihanaa <3. Ihan täydellisen ihanaa <3!!

  Liked by 1 henkilö

 9. Vau. En ole ennen mitenkään erityisesti hinkunut Barbadokselle, mutta näitten kuvien jälkeen lähtisin vaikka heti. Aurinkoa, rantoja, palmuja. Mitä sitä muuta tarvitseekaan! Minullekin tämä olisi täydellistä luksusta 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Ja varsinkin itäpuolella saarta, siellä missä merivirrat on niin kovia, että uiminen meressä on vaarallista, kaikesta tästä paratiisista saa nauttia lähes yksinoikeudella. Muut turistit kun pakkautuvat saaren länsipuolelle. Eikä sielläkään niitä kyllä riesaksi asti ollut. Ihana, ihana saari!

   Tykkää

 10. Wau! Ihan täydellisiä maisemia. Olisi kyllä minullekin luksusta, ihan huolimatta siitä, missä majoittuisin tai mitä tekisin. En ole käynyt tuolla päin maailmaa koskaan, toivottavasti vielä joskus pääsen. Täällä Suomessa on tällä hetkellä niin harmaata, että tuollaiset maisemat tuntuvat epätodellisilta.

  Liked by 1 henkilö

 11. Barbados on vielä kokematta, mutta listalla on! Värit näyttävät kyllä löytyvän täältäkin, kuten vaikka Bonairelta, siinä suht lähellä 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Minä olen ABC-saarista käynyt Aruballa ja Curacaolla ja tykkäsin kyllä molemmista. Vähän harmittaa, ettei jompaan kumpaan reissuun yhdistetty Bonairea. Joskus haluan vielä sieläkin käydä. Karibian värit oli kyllä uskomattomat – ainakin tähän Suomeen harmauteen verrattuna!

   Tykkää

 12. danielletrini 7.3.2016 — 22:18

  Kivä kuule että tykkäsit mun käverin hotellista, Santosha ja pidit Karibiasta. Käntäsin sun blogi englaniksi jä hän oli iloinen.

  Liked by 1 henkilö

 13. Oi ja ah! Onpa mahtavan näköistä! Voin kuvitella lämmittävän auringon, pauhaavan meren ja tuulen. Miten tuolla ei ole ketään ja saatte nauttia noista rannoista lähes ainoina?! Toivottavasti pääsen itsekin tuonne joskus.

  Liked by 1 henkilö

  • Sitäpä minäkin ihmettelin, että oli niiii-in rauhallista. Itäpuolella ei juuri missään turisteja. Hotellissakin oltiin suurimmaksi osaksi kaksin. Lähikaupassa, jossa käytiin monta kertaa, oli vain paikallisia joka kerta. Ja rannoilla muutama hassu koiranulkoiluttaja ja kalastaja… Länsipuolella, missä isommat hotellit, on sitten enemmän porukkaa.

   Tykkää

 14. Kyllä kelpaisi.
  Tosin en nyt ole ihan varma pitäisinkö tuosta hotellista. Tosin, en myöskään tiedä minkälainen on Barbadoksen hotellitarjonta…

  Liked by 1 henkilö

  • Barbadoksen länsipuolelta löytyy isompia hotelleja, jos sellaisista tykkää. Me oltiin alkuloma sellaisessa merenrantahotellissa merinäköalasviitissä. Ihan kiva, mutta ei taas minun tyylinen – liian hieno😊. Ja siellä oli sitten jo paljon enemmän turisteja.

   Tykkää

 15. Aivan ihana! Lepakon ja hyttysen kun ottaa pois, niin luksusta todellakin! 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Lepakot on ihan harmittomia ja tällä reissulla en saanut edes yhtään hyttysen puremaa (toisin kuin Vitnamissa, missä sain jalat täyteen kutisevia paukamia). Ja itse asiassa se oli vain sen yhden kerran, kun hyttysen kuulin inisevän. Joka puolella saarta tauteja kantavista hyttysistä kyllä varoiteltiin ja iltaisin suositeltiin käytettävän hyttysmyrkkyjä.

   Tykkää

 16. Olipa kiva nähdä Barbadoksesta ihan muuta, kuin mitä itse olen nähnyt. Olen ollut siellä vain päivän risteilyllä. Kuviesi perusteella olen ollut ihan eri maassa! http://www.travelloverblogi.fi/category/amerikka/barbados/ Noille rannoille todella tekisi mieli!
  p.s. Viimeisessä kuvassa näyttää, kuin meri alkaisi naapuritalon takaa. Hassua, miten kuva voi vääristää, jos matkaa on kilometri! Vai oliko sen verran tietä pitkin? Asialla ei mitään merkitystä, mutta kiinnitti huomiota. .)

  Liked by 1 henkilö

  • Olinkin katsonut tämän postauksesi ennen matkalle lähtöä. Mekin oltiin yksi päivä Bridgetownissa mutta eipä se tosiaan ollut saaren parasta antia. Luolalle me ei lähdetty vaan keskityttiin kiertämään autolla rannikkoa, joka oli kyllä saaren parasta antia. Heh, ei se meri ihan siitä naapuritalon takaa lähtenyt vaikka linnuntietä ei nyt ihan kilometrikään. Olen vähän huono arvioimaan matkoja, mutta olisikohan oikea mitta 600m.

   Tykkää

 17. Voi mitkä kuvat, aiheuttivat akuutin palmurantakuumeen! Olen itse käynyt Karibialla vain Hondurasissa, jota ei oikeastaan edes lasketa, mutta ihanaa sielläkin oli. Tuo rosoisuus ja pieni rappioromanttisuus tosiaan sopii tuonne kuin nenä päähän, ihanan näköistä!

  Liked by 1 henkilö

 18. Ihanan tuttuja maisemia, samoilla hoodeilla ollaan kuljettu 🙂

  Liked by 1 henkilö

 19. Näyttipä kauniilta, ei ihme, että kuuluu niihin maailman hienoimpiin paratiisi paikkoihin. Taitaa löytyä samaa vikaa itsessäni. Meillä Kuubassa all inclusive 5tähden hotelli kaikilla mausteilla. Se oli ihan liikaa, enkä siksi pitänyt. Mielestäni luksus =aito paikallinen eikä mikään turistiskitsikrääsä.

  Liked by 1 henkilö

 20. Kuulostaapa ihanalta! Paratiisi melkein vain teille! Nauttikaa!

  Liked by 1 henkilö

 21. Mä en viihtyisi tuolla niin hyvin kuin te, tykkään kyllä uida, mutta jaksan ehkä yhden päivän ottaa aurinkoa ja sitten haluan tehdä jo jotain muuta. Mutta hyvä, että te olette tyytyväisiä ja löysitte luksusta. 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Ei minusta Barbadokselle kannatakaan mennä vain makailemaan altaalla. Tämä paratiisisaari on kuin tehty seikkailuihin. Siellä kannattaa ehdottomasti vuokrata auto ja lähteä kiertämään saarta. Me tehtiin myös patikkaretkiä. Mahdollista on myös lähteä snorklausretkille ja tietysti surffaus on Barbadoksen ykköslaji. Iltapäivällä, kun aurinko ei porota enää niin kovaa, on kiva seikkailujen jälkeen hetki hengähtää altaalla ja pulahtaa viilentävään veteen. Mutta kaupunkilomaa kaipaavalle Barbados ei ole kovin kummoinen, kun siellä on vain oikeastaan se pääkaupunki Bridgetown, joka on puolessa päivässä koluttu.

   Tykkää

 22. jpkukkonen 10.3.2016 — 22:36

  Barbados on mukavampia rantakohteita. Ainut, ettei siellä oikein meinaa olla tasokasta majoitusta tarjolla pl. vuokravillat. Pitäisi ehkä ensi talvena taas lähteä surffaamaan Karibialle 🙂 // Sir Bizler

  Liked by 1 henkilö

  • Riippuu varmasti vaatimustasosta. Meidän eka hotellin merinäköalasviitti oli minulle jo liiankin hieno (ja kallis) mutta Santosha oli kyllä ihan huippu. Toki yksinkertainen kun ei siinä ollut edes ravintolaa, mutta lähellä surffareiden kylää Bathsehaa. Minä voisin sinne lähteä koska tahansa uudestaan, vaikka en osaa edes surffata😊. Karibia on kyllä täysin vienyt sydämeni. Haluan koluta vielä muutkin saaret.

   Tykkää

 23. Niin kaunista! Tuo saaren rauhallinen tunnelma välittyy hyvin kuvista. Karibian saaret ovat vielä aika tuntemattomat itselle. Kyllähän noita maisemia kelpaisi katsella ihan livenä. En tosin tiedä, miten pitkään jaksaisin olla paikkollani yhdessä kohteessa.

  Liked by 1 henkilö

  • Me oltiin Barbadoksella viikko, puolet ajasta länsipuolella ja puolet itäpuolen hotellissa. Auto on ehdoton että pääsee koluamaan saarta. Viikossa ehtii melko hyvin. Jos olisi ollut aikaa vielä toinen vko, olisi päässyt helposti vielä toiselle saarelle. Itsekin olen aika levoton sielu, joten viikossa ehdin paljon.

   Tykkää

 24. Noilla rannoilla viihtyisin minäkin, vaikken juuri rannoista perustakaan! Liian letkeän ihanan oloisia kuvia, uusi matkakohde listalle… Hienolta vaikuttaa!

  Liked by 1 henkilö

 25. i h a n a t paratiisimaisemat – juuri mitä tuokta paikalta odotinkin. PS. tulipahan yllätyksenä kuinka pieni tuo saari on!

  Liked by 1 henkilö

 26. sarisaviranta 12.3.2016 — 14:23

  Ah, mitä ihanuutta!! Tonne on päästävä! Tällä reissubudjetilla tosin ei taideta ihan hetkeen olla menossa…

  Liked by 1 henkilö

 27. Siis juuri sellaista Karibiaa, mistä oon aina haaveillut. Barbados… Se on kuulostanut tosiaankin aina vain kaukaiselta haaveelta. Joku tuollainen leppoisa surffikylä ois kyllä ihan unelma. Hintataso vain estää lähtemästä. 😦

  Liked by 1 henkilö

  • Niin, mikään superhalpa paikka Barbados ei tosiaan ole, mutta ei sen kalliimpi kuin Suomikaan. Itäpuolen kaupoissa selvästi halvempaa kuin länsipuolen turiskohteiden kaupoissa. Ja tämä ihana hotellimme oli vähän päälle sata euroa yöltä, joten hinta-laatu-suhde oli kyllä hotellissa todellaki kohdallaan. Samalla hinnalla ei kyllä esimerkiksi Helsingistä saa mitään lähellekään yhtä ihanaa. Lentoja Barbadokselle saa noin kuudellasadalla eurolla.

   Tykkää

 28. Lumouduin noista palmu kuvista… Kelpais kyllä! Ja tuli noista aaltojen paukkeesta pari paikkaa mieleen, jossa ne on paukkuneet niin kovaa, että nukkumisesta ei ole meinannut tulla mitään… Filippiinit ja Thaimaan Bulone. Haha… 🙂

  Tykkää

 29. Oho, mä en tiennytkään, että Barbados on noin pieni! Pakko tosin on myöntää, etten tiedä Barbadoksesta muutenkaan juuri mitään sen lisäksi, että se on Rihannan kotisaari. Noita kuvia katsellessa ei kyllä jäänyt epäselväksi, miksi kutsut lomaanne luksukseksi! 🙂

  Liked by 1 henkilö

Jättämällä kommentin piristät päivääni.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: