Menu

Mistä on hyvä loma tehty?

Mistä on hyvä loma tehty?
Seikkailuista, luontoelämyksistä, yhdessäolosta, lepohetkistä.

Niistä on hyvä loma tehty.

Olen taas viime päivinä ollut valinnanvaikeuden edessä: Lähteäkö talvilomalla valloittamaan lumisia vuoria Dolomiiteille ja selvittämään, millainen onkaan Venetsia talvisena aamuna, kun turistijoukot ovat toisaalla, siellä missä aurinko lämmittää. Vai lähtisinkö minäkin auringon alle paratiisilomalle viettämään laiskoja päiviä? Ehkäpä vihdoinkin Malediiveille, sinne paratiiseista paratiiseimpaan – paikkaan, missä arjella ei ole mitään sijaa. Tai jos sittenkin seikkailemaan? Kiertämään Marokkoa, nukkumaan Berberi-teltassa Saharan tähtitaivaan alla, tutustumaan Marrakechin palatseihin ja kipuamaan kohti Atlas-vuoriston korkeuksia.

Kun lomaa ja rahaa on rajallinen määrä, on syytä puntaroida matkavaihtoehtoja huolella etukäteen, ettei tule tehtyä huteja, sellaisia joista Ei koskaan enää -postauksessani kerroin.

syksy2016-43

Loma Saimaalla, puhtaan järviluonnon äärellä, ei voi koskaan olla huti.

Saimaa

Suomalaista lomaidylliä parhaimmillaan.

Kun nuorempana lomaonnea oli aurinkotuoli uima-altaan laidalla, ovat vuodet tehneet minusta vaativamman – myös matkaillessa, tai paremminkin erityisesti matkaillessa. Vaikka talven pimeys saisikin minut haikailemaan rantapäivistä, eivät aurinkoparatiiseikseni kelpaa enää mitkä tahansa turistien kansoittamat torremolinokset, joista aitoja elämyksiä on turha etsiä – puhumattakaan niistä rauhallisista rantapäivistä. Jos loma-aamuna joutuu heräämään kukonlaulun aikaan varaamaan aurinkotuolia, ei voitane puhua enää rentouttavasta lomasta – eikä allasbaarista kantautuva mökämusiikkikaan tee minua erityisen onnelliseksi.

järviluonto

Saimaan rannalla ei tarvitse pelätä joutuvansa mökämusiikin uhriksi.

Vaikka mielikuvissani rento rantapäivä palmun alla rauhallisessa paratiisissa, turistilaumojen ulottumattomissa, meren aaltoja kuunnellen kuulostaakin kiireisen työviikon keskellä täydellisyyden huipentumalta, voi todellisuus olla toinen. Todellisuudessa aaltojen tuijottelu jaksaa viehättää vartin  – enkä edes erityisesti pidä auringossa hikoilusta.

– Olisikohan Malediivit minulle siis täysin väärä matkakohde? Suorastaan huti?

Ollakseen täydellinen loman on oltava muutakin kuin lepoa, rauhaa ja aurinkoa. Täydellinen loma on seikkailuja ja uusia kokemuksia ja elämyksiä. Ja luontoihminen kokee tietysti parhaat elämykset kauniin luonnon keskellä. Paras loma tarjoaakin aisteja hivelevää luontoluksusta, sellaista luksusta, joka saa kamera-addiktin pään sekaisin.

– Voisiko yhdistelmä Venetsia – Dolomiitit tarjota tätä luontoluksusta ja kaipaamiani elämyksiä –  elämyksiä  sielulle ja  silmille?
– Varmasti.
Mutta että talven keskeltä talveen, kylmään palelemaan!?
Tätä täytynee vielä miettiä. 

Seikkailuja tarjoavat varmasti myös kaupunkilomat ja kiertomatkat. Marokon kiertomatka kuulostaa näin keski-ikäisen korvaan jo kunnon seikkailulta. Mutta ehtiikö tällaisella kiertomatkalla edes levätä?

Onko Marokko jo liikaa? Liikaa seikkailuja ja erityisesti liikaa aikatauluja ja kiirettä? 

Miten tämä voikin olla näin vaikeaa.

Jottei vaatimuslista jäisi turhan lyhyeksi, olisi minulla vielä yksi toive listalle lisättäväksi:
täydellisellä lomalla ruoka on parempaa kuin kotona ja aamupalan saa syödä täydellisessä hiljaisuudessa – esteetikon silmää hivelevässä ympäristössä, totta kai.

Siis

 • hiljaisuutta, rauhaa ja lepoa
 • seikkailuja, uusia kokemuksia ja elämyksiä
 • luontoluksusta
 • ei liian kylmää muttei kuumaakaan
 • hyvää ruokaa (ja juomaa) kauniissa ympäristössä.

Hmm…
Ihan kuin jotain puuttuisi.

Puuttuu tietysti se tärkein eli hyvä seura, joka kruunaa aina onnistuneen matkan.

Saimaa

Lähteäkö jonnekin tuttuun ja varmaan vai kohti uusia seikkailuja?

Juuri tällaisen onnistuneen matkan, jossa kaikki täydellisen loman elementit olivat kohdallaan, vietin itse asiassa pari viikkoa sitten.

Eikä edes tarvinnut lähteä merta edemmäksi kalaan, sillä syksyn lomaparatiisini sijaitsi täällä Itä-Suomessa, kotikonnuillani Savonlinnassa, kolmisenkymmentä kilometriä kaupungin keskustasta itään – siis vain puolen tunnin ajomatkan päässä kotioveltani.

syksy

Syksy tarjoaa luontoluksusta.

Kaikki ei tietenkään heti sujunut aivan suunnitelmien mukaan, enkä tiedä, johtuiko se taivaan kappaleiden huonosta asennosta tai retkijumalten ikävistä kepposista, mutta jostain syystä tapaamisemme ystäväni kanssa joutui vaihtamaan kalenterissa paikkaa useampaan otteeseen ennen onnistumistaan.

Mutta hyvää kannattaa odottaa.
Ja meidän pieni lomasemme todella oli hyvä.
Se oli kaikkea sitä, mitä hyvältä lomalta kaipaan.

Se oli seikkailua ja luontoluksusta.

luontoretki

Elämyksiä ja hyvää seuraa.

(Loman paras luontoelämys koettiin tässä laavun vierustalla päiväkahveja nautiskellessa, kun utelias norppa tuli meitä rantaan moikkaamaan.)

retkeily

Hyvää ruokaa (ja juomaa) kauniissa ympäristössä.

(Hyvän ruoan eteen piti kyllä hieman tehdä töitä: kerätä ensin metsästä tatit ja kantarellit, mutta potut tuli mökille melkein kuin manulle illallinen – suoraan anopin pottumaasta. Kiitos anoppi!

Ruokana oli tatti-vuohenjuustorisottoa sekä kantarelli-vuohenjuustokeittoa. Resepteistä kiitos Beach House Kitchen -blogin Helille.
Ja rakkaan ystäväni Piian äidille kiitos herkullisesta saaristolaisleivästä + reseptistä. Kyllä minä vielä itsekin sitä aion leipoa!)

luonnossa

Hiljaisuutta, rauhaa ja lepoa.

syksy

Aamulla kuvasin tuulen kaislikossa.

syksy

… ja auringon kultaisilla lehdillä.

Ja sellaista kauneutta ja luontoluksusta, joka sai kamera-addiktin pään sekaisin.

tähtitaivas

Illalla kuvasin taivaan ja sen miljoonat timantit.

Tällaisten lomapäivien jälkeen, kun on saanut viettää mökkielämää ihanien ystävien kanssa kaiken tämän kauneuden keskellä, voi todella sanoa olleensa täydellisellä lomalla – lomalla, jonka muistaa vielä pitkään!

Mutta entä ne talviloman matkasuunnitelmat?
En minä taida vieläkään osata päättää <3.

Mutta entä Sinä, millainen on loma sinun mieleesi?


Olen julkaissut tämän blogikirjoituksen kuvat aiemmin Instagaramissa, josta löydät minut nimellä @heidimaailmanaarella, ja tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka ideana on jakaa matkailuinspiraatiota ja hyvää reissufiilistä Instagram-kuvien avulla. 

Tempauksen järjestäjinä toimivat
TravelloverRimmalaura ja Muru Mou.
Lue ohjeet täältä.

Maailman äärellä on myös Facebookissa ja Twitterissä. Tervetuloa mukaan matkoilleni <3.

Copyright © 2016 Maailman äärellä – Heidi Lehtosaari. All rights reserved.

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

32 Comments

 • Annika Ruohonen
  6.10.2016 at 09:39

  Ihania kuvia! <3 Täydellinen loma on juuri niitä asioita, jotka mainitsit. <3 Sopiva määrä uusia kokemuksia ja hemmottelua. <3

  Reply
 • Maailman äärellä / Heidi
  6.10.2016 at 09:42

  Kiitos Annika! Tämä syksy on ollut kyllä niin kuvauksellinen. Ja pian päästään seikkailemaan. Ai että! ❤️

  Reply
 • Terhi / Muru Mou
  6.10.2016 at 09:48

  Tuo lista asioista, jotka tekevät lomasta onnistuneen, voisi olla minun kynästä! Rauhaa pitää ilman muuta olla, enkä halua hotellissa olevan mitään allasbaarimökää. Jos mahdollista, valitsisin hotelliksi aikuisten hotellin, tai sitten ainakin huoneen kaukana uima-altaalta 🙂 Hyvä ruoka ja juoma on myös tärkeitä tekijöitä, ja siksikään ne pahimmat turistikohteet ei kuulu minun suosikkilomakohteisiin. Niissä turistiravintoloissa kun usein tarjotaan aivan kelvotonta ruokaa…
  Tsemppiä reissukohteen valitsemiseen! Se on vaikea tehtävä, tiedän… 🙂

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   6.10.2016 at 09:58

   Kiitos Terhi kommentistasi! Joo, se allasbaarimökä on ihan kamalaa. Joskus muinoin (muuten Mallorcalla :)) valitsimme siskoni kanssa hotellin, jossa oli ikäraja 18 vuotta. Ajateltiin, että se on sellainen rauhallinen, mutta voi apua, se olikin brittien bilehotelli! Se oli aikana ennen Tripadvisoria :). Nykyään olen oppinut tekemään taustatyön vähän tarkemmin – mikä on tietysti yksi tekijä, mikä vaikeuttaa ja monimutkaistaa lomakohteen valintaa :D. Saa nähdä, minne lopulta talvilomalla päädyn…

   Reply
 • Jonna / Lempipaikkojani
  6.10.2016 at 10:03

  Hih, tämä lista voisi olla suoraan minunkin kynästäni. Itselleni matkoilla tärkeintä on luonto ja rauha, mutta myös mielenkiintoinen historia tai monipuolinen kohde muuten. Pelkkään rantalomaan kyllästyn pian ja mitkään meluisat baarit eivät vedä lainkaan puoleensa.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   6.10.2016 at 11:27

   Näinpä, vaikka välillä kaipaankin täältä hektisestä arjesta palmun alle ja kuvat paratiisisaarilta saavat minut huokailemaan, niin pelkkä rantalomailu saa tosiaan pitkästymään. Olen niin levoton lomalainen, että en minä aurinkotuolilla malta pysytellä. Mutta kyllä minä silti Malediiveille haluan – kerran elämässä. Ja voihan siellä vaikka snorklailla, seikkailua sekin :). Mutta jos rantalomalle lähden, täytyy rannan sitten todella olla “kuin matkailumainoksesta”. Ranta, joka on pakattu täyteen turisteja, on kauhistus.

   Reply
 • Anna
  6.10.2016 at 11:07

  Vau, miten hieno toi kuva tähtitaivaasta!! <3

  Reply
 • Maailman äärellä / Heidi
  6.10.2016 at 11:10

  Kiitos Anna! Elämäni ensimmäistä kertaa yritin kuvata tähtiä. Toivoin näkeväni revontulet, mutta ne jäi näkemättä mutta upeat tähdet ja Linnunrata oli jo elämys ❤️.

  Reply
 • Johanna @ Out of Office
  6.10.2016 at 11:50

  Kommentit taitavat nyt toistaa itseään (yllä sama), mutta kun luin tuota en voinut kuin ajatella että olisin itse voinut kirjoittaa samanlaisia ajatuksia 🙂 Tappelu aurinkotuoleista ja linnunlaulun peittävä mökämusiikki droppaa tunnelmani tehokkaammin kuin mikään muu.

  Ja tuota lukiessani totesin että niinpä. Se olisi se Malediivit todennäköinen huti minullekin. Snorklaisin ympäri pientä atollisaarta räpylät viuhuen, kunnes näyttäisin rusinalta, ja miettisin että mitäs sitten.

  Itsekin Venetsiassa helmikuussa käyneenä suosittelen sitä lämpimästi. Aurinko jo vähän lämmittää, mutta muutaman askeleen voi ottaa ihan omaankin tahtiin turistimassojen puuttuessa. Ja ne aikaiset aamut!

  Meidän luontoluksusta arvostavien maisemaonnellisten ehkä kuuluukin matkustaa vastavirtaan? Karttaa huippusesonkeja ja vellovia turistimassoja.

  Mennä sinne missä maisemalle – ja luonnolle on tilaa <3

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   6.10.2016 at 12:07

   Kiitos Johanna ihanasta kommentistasi!
   Vellovat turistimassat saavat tosiaan aikaan vain ahdistusta. Mitä enemmän on matkustanut, sitä enemmän arvostaa luonnon rauhaa ja onnelliseksi tekeviä maisemia. Talvinen Venetsia kiehtoo, mutta entä jos siellä onkin vastassa niin kylmä koskeus, etten osaa muuta ajatella kuin “voi että kun olisikin valinnut Malediivien auringon” :).
   Kun olisikin loputtomasti lomapäiviä (ja rahaa), ei olisi mitään ongelmaa: menisin ensin Venetsiaan ja Dolomiiteille ja se jälkeen aurinkoparatiisiin lämmittelemään.

   Reply
 • Outi
  6.10.2016 at 12:26

  Tällä hetkellä minua houkuttelisi rauhallinen, lämmin ja meren äärellä oleva lomapaikka. Sellainen pieni pusuloma tuon oman ukkelin kanssa <3

  Reply
 • Maailman äärellä / Heidi
  6.10.2016 at 12:28

  Pusuloma kuulostaa ihanalta ❤️.

  Reply
 • sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa
  6.10.2016 at 19:35

  Mä niin ymmärrän. Kuka haluaa kaupunkeihin turistimassojen keskelle, kun voi mennä luontoon ja hiljaisuuteen. Kaupungeistakin minuun usein uppoaa ne pikkukaupungit, jossa ei ole “mitään” nähtävää. Luonto ja hiljaisuus, joo kelpaa.

  Reply
 • Noora | Kerran poistuin kotoa
  6.10.2016 at 20:43

  Onneksi hyvä loma voi toteutua niin monella eri tavalla ja monessa eri kohteessa. Mä olen huomannut, että olen tullut varsin päättäväiseksi siitä, miten haluan ja erityisesti miten en halua reissujeni sujuvan. Monesta asiasta olen valmis joustamaan, mutta reissuista enää harvoin. Siksi kohde ja erityisesti matkaseura ovat nykyään äärimmäisen tärkeitä. Mä vähän pelkään myös vääriä kohdevalintoja. Siksi yritänkin nykyään jos en nyt pelata varman päälle niin ainakin valita sen verran monipuolisen kohteen, että sen luulisi tarjoavan mulle jotain. Syksyn reissu on jo mietitty, mutta ensi talven/kevään kohteista ei ole vielä mitään tietoa. Vähän jo kutkuttaa se, että saa alkaa puntaroida sitä minne menee ja kenen kanssa. Vaiko yksin.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   7.10.2016 at 08:49

   Minulla on onneksi niin hyvää matkaseuraa, ettei sitä tarvitse pähkäillä: jos ei mies pääse reissuun, on minulla luotoystävä, joka innostuu aina. Menisikin vaikeaksi, jos vielä seuraakin pitäisi mietti :). Eilisillan nimittäin taas pähkäilin talven kohdetta. Jouluksi matka on jo varatt (huh) mutta talviloma aiheuttaa pänvaivaa…

   Reply
 • Jenni / Unelmatrippi
  6.10.2016 at 21:15

  Olen ihan samaa mieltä: loman on oltava muutakin kuin lepoa, rauhaa ja aurinkoa. Oikeastaan taidan itse kaivata näistä lähinnä viimeistä. 🙂 Mä tykkään lomalla katsella paikkoja ja tehdä jotain, eli pitää olla jotain katseltavaa ja tehtävää. Ei välttämättä mitään supererikoista, mutta jotain kuitenkin. Pelkkä uima-allas ei todellakaan riitä, vaikka uiminen ihan kivaa onkin. Samat talven lomakohteiden mietinnät ovat omalla tontilla tällä hetkellä kiivaasti käynnissä. Kyse on aika paljon rahastakin, sillä heti vuodenvaihteen jälkeen on aika tyyristä lentää esim. Aasiaan. Jonne haluaisin. Mutta eiköhän tämä tästä lutviudu. 🙂

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   7.10.2016 at 08:52

   Pähkäily talvikohteesta jatkuu täälläkin. Josko sittenkin Madeiralle vaeltamaan tai Granadaan ja Sierra Nevadalle. Apua, en osaa päättää! 🙂

   Reply
 • virpis (@taynnatieontar1)
  7.10.2016 at 08:37

  Hieno kuvaus täydellisestä lomasta! Minä kyllä täydestä sydämestä suosittelen Dolomiitteja, mutta että talvella…No jokatapauksessa Dolomiitit on huikea elämys mihin vuodenaikaan vain. Aion itsekin vielä joskus palata sinne vaeltamaan, niin paljon jäi viimeksi näkemättä.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   7.10.2016 at 08:55

   KIitos Virpi! Niin, sitä minäkin vielä mietin, että onkohan se Dolomiitit talvella jo liioittelua. Ehkä sinne palelltuu. Jos sittenkin Madeiralle vaeltamaan, on siellä ainakin himpun lämpimämpää. Toisaalta niin rakastan Italiaa. Toisaalta muutama päivä paratiisissa auringon alla tekisi taven keskellä niin hyvää. Mutta koko viikkoa ei jaksa loikoilla. Mitä enemmän mietin, sitä hankalammaksi käy… Mutta Dolomiiteille ehdottomasti joskus, mietin vielä, onko se kuitenkin kesäpaikka…

   Reply
   • virpis (@taynnatieontar1)
    8.10.2016 at 00:32

    Tulipa vielä mieleeni, että talvisin Dolomiitit kutsuu huimapäitä laskettelun iloihin joten välttämättä ei turistivapaata vyöhykettä silloinkaan. Vaikka varmasti rauhallisia sopukoitakin löytyy. Minä menisin sinne aikaisin keväällä kun talviurheiluväki on jo lähtenyt ja vaellusväki ei ole vielä saapunut. 🙂

    Reply
    • Maailman äärellä / Heidi
     8.10.2016 at 09:28

     Tämä on hyvä huomio! Kiitos Virpi!
     Mies tykkää kyllä itsekin entisenä kilpalautailijana laskea, mutta minua ei laskettelu kauheasti innosta, joten se ei olisi Dolomiiteilla minulle mikään välttämättömyys. Enemmän tykkäisin tosiaan vaan kävellä ja kuvata :). Ehkä haluan kokea Dolomiitit ensimmäistä kertaa kevät- tai kesäaikaan, ja jos ihastun, lähteä sitten toinen kerta sinne talvella. Lisäksi huomasin, että Venetsiassa on talvilomani aikaan karnevaalit eli se onkin ihan tupaten täynnä porukkaa – kun idea oli juuri nähdä Venetsia silloin, kun siellä ei ole juurikaan turisteja. Taitaa mennä ihan uusiksi kaikki ja pikku hiljaa näyttää, että olen hylkäämässä kaikki nämä kolme kohdeta, joista ensin haaveilin… Argh. 🙂

     Reply
 • Hanna / Ranskatar reissaa
  7.10.2016 at 13:36

  Mäkin tykkään siitä, että lomalla on paljon aktiviteetteja ja tekemistä. Pelkkä aurinkoloma ei oikein tunnu omalta jutulta. Toisaalta välillä sellainenkin on tarpeen, sillä viikko Fidzillä rentoutumista keskellä maailmanympärimatkaa oli ihanan rentouttavaa vaihtelua kaikkeen seikkailuun 🙂 Mutta kuten totesitkin, voi hyvän loman viettää myös Suomessa. Kesällä käväisin Naantalissa ja se oli täydellinen yhdistelmä merimaisemia, rentoutumista ja hyvää ruokaa 🙂

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   8.10.2016 at 12:44

   No Fidzi kuulostaa kyllä unelmalta! ja pitäähän sitä ihmisen välillä levätäkin, ja jos saa levätä Fidzin kaltaisella paratiisisaarella niin kelpais mullekin… erityisesi, jos matkaan on muuten sisältynyt seikkailuja jo yllin kyllin. Malediivitkin voisi olla ihana yhdistettynä johonkin toiseen kohteeseen. Mutta onneksi aina ei elämyksiä tarvitse etsiä kaukaa vaan ihanasta luontoluksuksesta voi nauttia tosiaan Suomessakin. Naantali on mun lepparikaupunkeja <3. Se on tosi samantyyppinen uin kotikaupunkini Savonlinna, vaikka meren sijaan täällä ihaillaan Saimaata.

   Reply
 • Henna /suurin onni
  7.10.2016 at 22:00

  Kauniita kuvia! 🙂 Minulle kelpaisivat kaikki noista vaihtoehdoistasi. Yksi niistä onkin meillä jälleen tänä talvena edessä, enkä malttaisi millään odottaa! Tykkäätkö snorklata? Jos, niin Malediivit on aivan ehdoton kohde ja silloin tekemistä riittää. Jos et, niin ehkä aika käy pitkäksi pelkästään lojua rannalla, vaikka puitteet ovat niin upeat, että varmasti muutama päivä menee vain upeita maisemia ihmetellessä. Malediivit voisi yhdistää vaikkapa Sri Lankaan ja aktiivilomaan siellä, jonka jälkeen lepoa paratiisisaarella?

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   8.10.2016 at 09:23

   Kiitos Henna!
   No nyt olit kyllä arvoituksellinen :). Kerro, minne, minne te olette menossa?
   Tykkään kyllä snorklata, ja mies tykkää lisäksi purjelautailla ja katsoin, et suunnittelemallani saarella saisi ilmaiseksi myös purjelautailla. Kiitos myös vinkistä! Sri Lanka – Malediivit-yhdistelmä kuulostaa kiinnostavalta. Mutta siihen tarvitaan kyllä jo enemmän aikaa kuin viikko, jonka mittainen talvlomani on. Hmmm…On tämä hankalaa 🙂 – mutta sellaista ihanaa hankalaa :).

   Reply
   • Henna
    8.10.2016 at 12:02

    Malediiveillehan me… toiseen kertaan ? En jaksa myöskään löhölomailua, mutta sukeltajalle Malediivit on yksi iso aarrearkku ja snorklatessa kuluu sitten loppuaika. Tällä kertaa meillä on toki myös pieni reissulainen mukana, mutta en malta odottaa rantaleikkitouhuiluja hänenkään kanssa ❤️ Saaren valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota siihen house reefiin, jos snorkaamisesta tykkää, sillä jokaisella saarella ei ole omaa riuttaa ja tällöin joutuu lähtemään erikseen veneretkelle… kun vaihtoehtona on hypätä suoraan omasta rannasta korallien ja kalaston sekaan.

    Reply
    • Maailman äärellä / Heidi
     8.10.2016 at 12:09

     Ihanaa! Kyllä minä tätä vähän aavistelinkin. Sukeltajille aika ei varmasti tosiaan käy pitkäksi! Ja varmasti pikkuisen kanssa tämä on ihan täydellinen loma. Tosi hyvä huomio muuten, ehdottomasti haluaisin, että snorklaamaan voi lähteä omasta rannasta. ja kun mies on meillä vielä innokkaampi snorklaaja, olisi kätevää, että minä voisin rannalla lukea kirjaa (tai kuvata vaikka palmuja), kun mies snorklaa. Kaikkein ihanin olisi sellainen over water villa, mutta on ne niin törkeen kalliita. Mutta joskus vielä! Ihan varmasti. Mutta pitää tosiaan tehdä tutkimustyötä. Ja odotan kyllä, että pääsen lukemaan sinun kokemuksistasi. Ja jos on saarisuosituksia, niin otan vastaan :).

     Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  8.10.2016 at 20:01

  Maabongarilla täydelliseen lomaan liittyy useimmiten myös maa- tai aluepiste. Vaikka kyllä meidän, ei niin tosissamme maabongaustakaan ottavilla, listalla on muitakin kohteita. Siis listalla, jolta sitten käytettävissä olevan loman pituuden, vuodenajan ja fiiliksen mukaan valitaan seuraava tai seuraavat, jos jotain pystyy hyvin yhdistämään. Pidän tuosta listasta, sillä kaikkia siinä olevia kohteita sitten vähän seurailemme lentojen ja/tai valmismatkojen suhteen ja jos hyvä tarjous tai toteutus tulee kohdalle, niin on helpompi tehdä nopea päätös, kun tavallaan on jo päätetty, että tänne mennään lähivuosina.
  Ja nimenomaan mennään, me vannomme yhdessä matkustamiseen, vuosikymmenien mittaan olemme hioutuneet yhteen ja myös hyviksi matkakavereiksi 🙂

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   10.10.2016 at 13:27

   Tällainen lista olisi kyllä siinä mielessä itsellekin kätevä, että olisi helpompi valita aina kohde. No, onhan minulla se unelmalista, mutta monet unelmat on niin vaikeasti saavutettavia ja/tai kalliita, ettei niille nyt ihan vaan lähdetäkään. Pitäisi siis vissiin väsätä toinen lista, sellainen “helppoja unelmia” -lista.

   Onni on oma rakas, joka on myös paras matkaumppani! Minäkin olen onnekseni sellaisen löytänyt <3.

   Reply
 • Annika | travelloverblogi
  29.10.2016 at 13:40

  Olen huomannut ihan saman, että iän ja varsinkin kertyneiden kokemusten myötä ajatus siitä, mitä haluan matkailulta, on todella muuttunut. Kyllä ovat harvassa ne hetket, jotka uima-altaalla tai edes rannalla vietän. Noissa paikoissa kun elämykset ja kokemukset jäävät aika vähiin.

  Jostain pähkäilemistäsi kohteista minulla on kokemusta. Viikon Marokon kierros oli aivan mieletön kokemus. Siellä on helppo ajella autolla. Luontoa ei omalla reissulla ollut, mutta sehän on vain priorisointikysymys. Pari viikkoa olisi ollut parempi. Silloin olisi levollekin jäänyt enemmän tilaa.

  Malediiveista joku tuossa jo antoikin vinkkejä, eli saaren valinnalla tosiaan on merkitystä. Minulle ihan täydellinen oli Canareef Resort, koska itse saari oli aika iso, silä oli hyvä fillaroida, oli jopa järvi, joita ei koko maassa monta ole. Lisäksi sieltä pääsi fillarilla paikalliselle saarelle katsomaan ihan tavallista malediivilaista elämää. Paikallisilla saarilla on resortteja paljon edullisempaa majoitusta, mutta pukeutumisrajoituksia (ja alkoholittomuus). Itse olen miettinyt, että kun palaan, menen ehkä puolet ja puolet, paikalliselle ja resorttisaarelle. Viimeksi olin vain neljä yötä, joten siitä ei ollut jaettavaksi. Mutta se olikin aika erilainen joulu: yksin Malediiveilla.

  Reply
 • rimmanen
  2.11.2016 at 20:21

  Oi mahtavia kuvia ja tähtien kuvaus on oma uusi ihastukseni! Sopivan haastavaa puuhaa 🙂 Täydellinen loma on rento, kiireetön, sopivasti uutta nähtävää, keskellä luontoa, rauhaa ja mukavuutta. En vaadi luksusta ja nukun mielelläni myös teltassa, mutta enää en lähtisi halvimpiin ötököitä viliseviin bungaloweihin Aasian hiekkarannoille.

  Reply

Leave a Reply