Menu

Täydellistä lomamatkaa metsästämässä

IMG_5092_2

Flic-en-flac, Mauritius, syksy 2014

Maanantai 17.8.

Uusi lukuvuosi on taas käynnistynyt, ja saan eteeni uudenuutukaisen lukuvuosikalenterin. Sen sivut ovat vielä ihanasti tyhjillään. Ahkerana työntekijänä ryhdyn heti raapustamaan merkintöjä kutsuvan violettiin kalenteriini. Tärkein tietysti ensiksi: syysloma, joululoma, hiihtoloma. Hiihtoloman kohdalla pysähdyn. Hiihtolomaan on enää 28 viikkoa, eikä minulla ole mitään suunnitelmia tehtynä. Tämä täytyy korjata. Ja pian.

Illalla minulla on vihdoinkin aikaa käpertyä sohvan nurkkaan ja ottaa tietokone esille. Ensimmäinen kohta on helppo. Tiedän haluavani hiihtolomalla länteen, koska joululomalla lennän itään. Nykyään hiihtoloma on kyllä tainnut muuttua talvilomaksi, sillä tokkopa monet koululaiset nykyään enää osaavat edes hiihtää, tai jos osaavat, tuskin viitsivät. Minä en ainakaan viitsi, en ainakaan lomalla. En todellakaan lomalla, jolloin minulla on mahdollisuus matkustaa aurinkoon.

Ennen vanhaan lomamatkan valitseminen oli paljon helpompaa kuin nykyään. Ennen, vielä silloin 90-luvun alussa, kun ensimmäisen oikean lomamatkani itse varasin (siis sellaisen, jonne vanhempani eivät minua vieneet),  ei ollut nettiä vaan matkatoimistosta sai käydä hakemassa nipun eri matkanjärjestäjien oppaita. Niitä sitten luettiin kuin raamattua. Me siskon kanssa valittiin silloin lomakohteeksi Torremolinos. Silloin ei oltu niin ronkeleita. Riitti kun pääsi jonnekin, missä paistaa aurinko ja minne pääsi mahdollisimman halvalla. Oltiin sitten kerralla siellä kolme viikkoa. Kolme viikkoa maattiin vain rannalla niin että muututtiin melkein mustemmiksi kuin mustaihoiset. Suomeen palattua sitten ihmeteltiin, miten kalpeita kaikki muut suomalaiset olivat.

Nyt Torremolinos ei enää riitä, eikä pelkkä rannalla makoilu muiden suomalaisten turistien kanssa kiinnosta. Matkan valitseminen onkin vuosi vuodelta käynyt yhä vaativammaksi projektiksi.

Tällä kertaa kuitenkin kuvittelen pääseväni helpolla. Olen päättänyt haluta Karibialle. Itse asiassa saarikin on jo tiedossa. Haluan Barbadokselle. Olen nimittäin lukenut netistä, että Barbados olisi oikea surffiparatiisi, siis vielä paratiisimpi kuin Kalajoki. Näin minun on helpompi suostutella mieheni mukaan reissuun: hän ei varmasti voi vastustaa matkasuunnitelmaani, jos tietää pääsevänsä jatkamaan purjelautailun harjoittelua.

Tiistai 18.8.

CIMG1323

Maui, Havaiji, joulu 2013

Lomamatkan metsästys on alkanut tuloksekkaasti. Olen löytänyt jo meille lennot Barbadokselle hieman yli 700 eurolla Momondon sivuilta. Ainut huono puoli on, että menomatkalla joudumme viettämään yön Lontoossa, jolloin perilläoloaika Karibialla lyhenee ja matkaankin  tulee lisää hintaa, koska  joudumme maksamaan lentokenttähotellista. Päätän olla välittämättä siitä ja ryhdyn etsimään hotelleja. (En todellakaan suostu nukkumaan lentokentällä kovilla penkeillä, niin kuin vielä parikymppisenä.)

Menen ensin TripAdviserin sivuille ja katson kiinnostavimmat hotellit sieltä. Kalliilta näyttää. Lopulta löydän yhden kohtuuhintaisen Barbadoksen tyrskyiseltä itärannikolta keskeltä ei mitään. Hotelli vaikuttaa kiinnostavalta, en minä keskelle turistiresortteja haluakaan. Mutta että näin syrjässä? Se vaatisi ainakin auton vuokrausta – ehdottomasti. Barbadoksella on kuitenkin vasemanpuoleinen liikenne. Mitenkähän siitä selvittäisi? Hmmm.

Ehkä osan aikaa lomasta voisi olla kuitenkin saaren länsirannikolla lähempänä muuta elämää. Länsipuolella hotelleja on moninkertainen määrä, mutta kiinnostavien hotellien hinnat alkavat olla pilvissä. Kiva olisi hotelli, josta saisi käyttöönsä vesiurheiluvälineitä mutta joka olisi tarpeeksi rauhallinen – sellainen helppo lomakeidas, jossa voisi muutaman päivän ottaa rannalla rennosti.
Mutta täydellistä hotellia ei löydy millään.

Sitten alkaa jo epäilyttää koko saari. Ehkä jokin toinen saari olisi kuitenkin kiinnostavampi. Muistan viime talvena Karibian risteilyllä käyneen ystäväni suositelleen jotain perhosen muotoista saarta, eikä Barbados kuvien perustella kyllä näytä perhoselta. Lähetän ystävälleni viestiä.

Perhosen muotoinen saari on nimeltään Guadaloupe. Ryhdyn selaamaan kuvia Guadaloupesta. Hyvältä näyttää! Mutta sitten tulee seinä vastaan.  En löydä mitään järkeviä lentoja järkevään hintaan. Selaan turhautuneena lentoja Momondosta,  Skyscannerista, Ebookersista sekä suoraan eri lentoyhtiöiden sivuilta.

Sen sijaan törmään muutamaankin tiedotteseen ja blogipostaukseen, joissa kirjoitetaan Karibialle vuoden 2014 aikana rantautuneesta chikungunya-kuumeesta. Chikungunya-kuume on lukemani mukaan vieläkin rajumpi ja kivuliaampi kuin dengue-kuume, ja näitä molempia hyttyset Karibialla levittävät.  Monissa jutuissa vakuutellaan, että käyttämällä hyttyskarkotteita ja pitkähihaisia ja -lahkeisia vaatteita hyttysiltä voi kuitenkin suojautua, mutta kuka nyt haluaa aurinkorannalla kulkea pitkähihaisessa kaavussa? Vuoden 2015 tilanteesta en löydä mitään tietoa. Päätän, että en anna hyttysten säikäyttää minua ja jatkan täydellisen matkan metsästystä.

Keskiviikko 19.8.

Päivällä muutamaan otteeseen vilkuilen Barbadoksen hotelleja, kuitenkin tuloksetta.

Illalla mieheni soittaa minulle työmatkalta. Hänellä on idea. “Mitäs jos mentäis Malediiveille?” Hän on jäänyt miettimään  pahamaineista chikungunya-kuumetta, joka on heittänyt varjon Karibian paratiisisaarille. Minä taas olen juuri lukenut Gian & Miikan  matkablogista, että Fidzillä sijaitseva Leleuvia on MELKEIN yhtä ihana kuin Malediivit. Jos Fidzikään ei pääse Malediivien tasolle, on Malediivien pakko olla upea matkakohde. Googlaan vielä, mitä kerrotaan Malediivien säästä helmikuussa. Juu, tämän on pakko olla merkki: Malediiveilla on juuri helmikuussa menossa vuoden parhaat kelit.

Torstai 20.8.

CIMG0356

Aruba, joulu 2011

Lennot löytyvät melko helposti. Momondon mukaan halvimmillaan Malediivien pääkaupunkiin Maleen lentää 704 eurolla. Tämä lento vaatisi kuitenkin kaksi koneen vaihtoa ja matkustusajaksi tulisi reippaasti yli 20 tuntia. Kaikkein sopivimmat lennot löytyy Turkish Airlinesilta (matkustusaika Helsingistä Maleen yhdellä pysähdyksellä maltilliset 15  tuntia). Hinta kyllä pompsahtaa jo 1017 euroon, mutta matkustusmukavuudesta olen valmis hieman maksamaankin.

Sitten seuraa se vaikeampi osuus eli oikean saaren ja hotellin löytäminen. Tarkemmin sanottuna järkevän hintaisen hotellin löytäminen. Kaikki kiinnostavat hotellit näyttävät maksavan lähes 500 euroa yöltä tai jopa enemmän + palvelumaksu (yli 10% huoneen hinnasta) ja arvonlisävero (myös yli 10%). Toivotonta!

Ryhdyn katsomaan jo paketimatkoja Malediiveille. Finnmatkat näyttäisi lentävän sinne, mutta tekee vain kahden viikon matkoja eikä minulla ole mitään mahdollisuutta olla kahta viikkoa reissussa talvella. Tjäreborgin kautta voi varata omatoimimatkoja reittilennoilla ja Malediiveillekin lentoja ja hotelleja näyttäisi olevan. Halvimmillaan viikko paratiisissa Tjäreborgin kautta maksaisi 1693€. Ei paha, mutta epäilen, että tässä on jokin koira haudattuna…

Niin kuin onkin. Pitihän se arvata, ettei 1693 eurolla voi saada PARATIISIlomaa. Sillä summalla saa matkustaa Helsingistä Maleen lähes vuorokauden. Vaihtaa konetta useampaan kertaan ja istua odottelemassa lentokentillä. Lisäksi Malesta pitää hommata vielä kuljetus saarelle, ensin pienkoneella ja sitten pikaveneellä. Eikä tämäkään suinkaan ilmaista ole! Bungalovikaan ei näytä kovin paratiisimaiselta 80-luvun sisustuksineen.

Mutta jos suostuu maksamaan 832 euroa enemmän, pääsee perille Maleen 15 tunnissa yhdellä koneen vaihdolla ja saa majoittua oikeaan paratiisibungaloviin, nimittäin meren päällä olevaan water bungaloviin, jonka omalta terassilta pääsee tikkaita pitkin suoraan mereen. Lisäksi tietysti joutuu maksamaan kuljetukset Malesta Sun Islandille (232€). Paketin hintaan kuuluu puolihoito. Vaikuttaa aika hyvältä. Täytyy nukkua yön yli ja miettiä.

Perjantai 21.8.

IMG_5130

Flic-en-flac, Mauritius, syksy 2014

Päätän kuitenkin katsoa velä lentoja Barbadokselle. Nyt paras lento Bridgetowniin maksaa 797€, eli hieman enemän kuin aiemmin löytämäni, mutta tällä yhteydellä Englannissa ei tarvitsisi olla yötä vaan nopea koneen vaihto riittäisi ja olisin siis jo lähtöpäivänä perillä Karibialla.

Nyt en enää tiedä, minne edes haluaisin – Karibialle vai Malediiveille, vai olisiko ehkä jokin muu kohde sittenkin parempi. Miten tämä voi olla näin vaikeaa? Lähetän miehelle viestiä. Näen että hän lukee viestini WhatsAppissa, mutta en saa mitään vastausta. Onkohan hän muuttanut mieltään eikä haluakaan Karibialle eikä Malediiveille.

Parasta itsekin ryhtyä tekemään töitä.

Perjantai-ilta

IMG_8090

Kalamajansaari, Savonlinna, syksy 2015

Illalla lähdemme veneellä saareen Saimaalle auringonlaskupikinikille ja leirinuotion äärellä ajatukset karkaavat taas matkoihin. Mieheni (rationalistina) on hylkäämässä Malediiveja. Se on liian kallis. No, onhan se, mutta olisihan se aika ihana. Mutta onhan se tosiaan pirun kallis. Uskotaan: nyt ei ole vielä Malediivien aika.

Onneksi utelias norppa tulee meitä tervehtimään rantaan ja saa minut hetkeksi unohtamaan matkojen suunnittelun ja liian kalliin paratiisiloman Malediiveilla.

Lauantai 22.8.

Lauantai-itana päätän jatkaa matkan metsästystä ja palata alkuperäiseen suunnittelmaan. Menen Momondon sivulle katsomaan, vieläkö siellä on tarjolla se alle 800 euron lento Barbadokselle. Kyllä, siellä se on. Klikkaan “varaa tästä” -nappia ja päädyn toiselle sivustolle, missä tylysti todetaan, että matkaa ei ole tarjolla tähän hintaan, mutta maksamalla kolme TONNIA saisin samat lennot! Ja röyhkeästi kone vielä kysyy: “Jatketaanko varausta?” No, EI jatketa. Ei todellakaan jatketa.

Seuraavaksi katson lentoja Skyscannerista ja Ebookersista – ei mitään. Tarjolla on vain törkeän kalliita lentoja.
Turhauttavaa!

Sitten keksin kokeilla vielä Travellinkin sivuilta. Nyt näyttää paremmalta: lennot Lontoon kautta Bridgetowniin 673,26€. Ainut huono puoli näissä lennoissa on, että joudumme Lontoossa koneen vaihdon lisäksi vaihtamaan kenttääkin, mutta siitä viis. Nämä on meidän lennot! Nämä otetaan!

Sunnuntai 23.8.

Lennot Barbadokselle on varattu.
Karibia kutsuu!

CIMG0225

Eagle beac, Aruba, joulu 2011

(Nyt ei tarvitse enää kuin fiilistellä tulevaa lomaa – niin ja varata vielä ne hotellit…  )

Ps. Jos haluat seurata tulevia matkojani, voit käydä tykkäämässä blogini Facebook-sivuista, niin saat matkajuttuja uutisvirtaasi.

Jos jollakulla on kokemuksia Barbadokselta, otan kiitollisena vinkkejä vastaan!

 

 

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

38 Comments

 • Inxu
  23.8.2015 at 19:03

  No, herranenaika, miten työlästä. Mutta nyt on teillä liput Barbadokselle:) Tuota Lontoon kiepausta ei lasketa eli sinulla edelleen Brittein saaret kokematta….

  Reply
  • maailmanaarella
   23.8.2015 at 19:11

   Kyllä se työstä käy! Milloin lähdetään Britteihin Inxu?

   Reply
 • Sari.
  23.8.2015 at 19:30

  Hahaa 😀 Kuulostaa aivan äärettömän tutulta! Juuri tänään ollaan mekin seilailtu lentoja ja hotelleja syksyn matkalle Jordaniaan, ja jostain käsittämättömästä syystä kaikki tarjolla olevat lennot saapuvat perille Aqabaan puoli neljältä aamulla! Tämä sai minut melkein jo hylkäämään koko kohteen, mutta kyllä me varmaan kuitenkin sinne mennään ja kestetään tuo kamala saapumisaika…. Kun kuitenkin saa lennot niin älyttömän halvalla. Mutta joo, tuttua on, kovin tuttua.

  Reply
  • maailmanaarella
   23.8.2015 at 22:11

   Jordania kuulostaa upealta! Varmasti ikävän saapumisajan arvoinen!

   Reply
 • Ansku BCN
  23.8.2015 at 20:38

  Melkoinen projekti :D. Varmasti mukava hiihtoloma edessä!

  Reply
  • maailmanaarella
   23.8.2015 at 22:12

   Joo, ja projekti jatkuu vielä kun pitää etsiä hotelleja ja lukea arvosteluja ,,, tälläkään hiihtolomalla ei sit hiihdetä ?.

   Reply
 • Annika | travelloverblogi
  23.8.2015 at 21:43

  Ihanaa matkaa teille! Olen ollut Barbadoksella vain osana Karibian-risteilyä, joten vinkkini aika ohuet. Tällaiset jutut olen saaresta kirjoittanut: http://www.travelloverblogi.fi/category/amerikka/barbados/

  Juuri täydellisen matkan löytäminen kulloinkin sopivaan aikaan ja budjettiin nähden käy tosiaan välillä työstä. Guadeloupelle kannattaa katsoa Corsairin lentoja. Ovat paljon Air Francea edullisempia. Yhtiö löytyy harvasta hakukoneesta.

  Reply
  • maailmanaarella
   23.8.2015 at 22:09

   Kiitos Annika vinkeistä! Olin itse asiassa jo käynytkin lukemassa sinun Bridgetown-postauksen mutta luolajuttua en ollutkaan huomannut. Pitääkin harkita, käytäskö mekin siellä. Olin kuullut tästä Corsairista ja kävin sen sivuillakin kattomassa Guadeloupen lentoja mutta meille sopivat lennot oli silläkin kaikki selvästi yli tonnin. Mutta jonain päivänä haluan kyllä vielä sinnekin!

   Reply
 • Jenna
  24.8.2015 at 07:42

  Pitkä uurastus palkittiin! Kuulostaa niin hyvältä. Nyt teillä on jotain mitä odottaa. Lentojen ja hotellien metsästämiseen saa kulutettua loputtomasti aikaa.

  Reply
  • maailmanaarella
   24.8.2015 at 10:02

   Hyvien lentojen bongaus käy joskus tosiaan ihan työstä! Mutta sitten on kyllä hyvä fiilis, kun on saanut varattua unelmien matkan?.

   Reply
 • Henna /suurin onni
  24.8.2015 at 09:27

  Olipa elävästi kirjoitettu, ja kuulostaa niin kovin tutulta tuo kaikki säätäminen ja vääntäminen ja edestakaisin pallottelu! Ja tuo lentojen hinnan muutos viime tingassa Momondon uudelleenohjauksen jälkeen on niiiiin ärsyttävää!! Barbadoksesta ei ole kokemuksia ja muutenkin Karibialla olen viimeksi ollut lapsena, joten muistikuvat ovat hieman hatarat, mutta varmasti ihana loma tulossa! Menkää ihmeessä myös joskus sinne Malediiveille, se on juuri niin upea kuin kehutaan!

  Reply
  • maailmanaarella
   24.8.2015 at 10:07

   Kiitos Henna! On todellakin ärsyttävää toi hintojen muutos! Pakko varmasti joskus päästä myös Malediiveille! Sitä reissua varten pitänee säästää vähän pitempään. Sinne ei taida mitenkään löytää oikeasti edullista matkaa. Se veden päällä oleva bungalovi olis kyllä unelma!

   Reply
   • Henna /suurin onni
    24.8.2015 at 10:14

    Me tehtiin sellainen semibudjettipiipahdus, oltiin viikko 7 kk reissun päätteeksi, joten rahaa ei ollut enää ihan loputtomiin käytettävissä, mutta olipahan mainio tapa lopettaa häämatka. Kannatti kuitenkin sen verran panostaa, että pääsi omalla saarellaan olevaan resortiin. Paikallisten asuttamilla saarilla on nykyään myös paljon hotelleja, mutta julkisilla rannoilla ei saa liikkua uimapuvussa – kaipa monilla hotelleilla on joku rajattu yksityinen ranta, mutta kyllähän tuo vähän pilaa tunnelmaa ja mielikuva Malediiveista on kuitenkin vähän erilainen… Unelmoin myös overwater-bungaloweista, mutta niitä ei tosiaan ihan halvalla saa. Saari, jolla olimme (Fun Island), oli sellainen perustason paikka, ei mitään kovin luksusta, mutta sellainen perushyvä – siistit tilat ja ruokakin oli hyvää, vaikkei mitään ihmeellistä mutta ei mitään valittamistakaan. Saari itsessään oli kuitenkin aivan upea ja riutta sen ympärillä todella hyvä. Muistaakseni maksoimme noin 100€/hlö/yö sisältäen kaikki ruokailut ja lentokenttäkuljetuksen. Seuraavalla kerralla ehkä sitten enemmän luksusta, mutta nyt tämä oli täydellinen tuohon rakoon 🙂

    Reply
    • maailmanaarella
     24.8.2015 at 10:21

     100 euroa yö Malediiveilla ei tosiaankaan kuulosta pahalta! Varmasti ollut täydellinen häämatkan päätös. Malediiveilta tosiaan odottaa erityistä luksusta, joten en minäkään varmaan sellaiselle paikallisten asuttamalle saarelle kuitenkaan haluaisi. Pitää joskus perehtyä oikein kunnolla noihin Malediivien eri saariin. Pitää katsoa myös toi Fun Island. Toisaalta olisi ihana yhdistää reissuun kaksikin eri saarta mutta saarten välillä liikkuminenkaan ei taida olla ihan halpaa puuhaa…

     Reply
 • Kohteena maailma / Rami
  24.8.2015 at 09:55

  Tuttua puuhaa 😀 Itse muuten katselin Guadalopea ensi keväälle ja sinne olisi kyllä Air Francella päässyt kuudella sadalla eurolla. Ainoa iso miinus oli se, että Pariisissa olisi tarvinnut vaihtaa kentää ja meidän kokoonpanolla en siihen lähde. Eli Guadalope jäi toiseen kertaan ja täydellisen lomamatkan etsintä jatkuu…

  Reply
  • maailmanaarella
   24.8.2015 at 09:59

   No edulliset lennot olisi kyllä ollut! Meilläkin edessä Lontoossa kentän vaihto, mutta koska ollaan miehen kanssa reissussa kaksin, eiköhän se onnistu. Toivotaan! Kyllä minäkin joskus myös sinne Guadalopelle haluan! Ja aika monelle muullekin Karibian saarelle?. Ihanaa matkan metsästystä teille!

   Reply
   • Kohteena maailma / Rami
    24.8.2015 at 21:54

    … ja tänään taas Guadalupe nosti uudelleen taas päätään. Joo, muksujen kanssa kentän vaihto kyllä onnistuu, mutta puolisosta en ole niin varma 😉 Katsotaan nyt mitä tuleman pitää, mutta ehkä sitten kuitenkin tuonne 😀

    Reply
    • maailmanaarella
     24.8.2015 at 21:58

     Hienoa, jos valitsette Guadalupen!! Kiva päästä sit lukemaan sinun juttuja sieltä! Me saatiin juuri tänään varattua Barbadoksen hotellit?.

     Reply
 • Jenni / Globe Called Home
  24.8.2015 at 22:38

  Haha, todella tutun kuuloista arvontaa… 😀 Ihan sama meno täälläkin päässä aina reissua varatessa, mutta näin aikaisin ei olla oltu liikkeellä. Me mietitään vielä Karibiaa marraskuulle, tai ehkä sittenkin Väli-Amerikkaa… että tässä jamassa suunnnitelmat. 😀

  Reply
 • maailmanaarella
  24.8.2015 at 22:59

  Minä päätin olla tällä kertaa ajoissa Karibian kanssa, sillä viimeksi kun haaveilin Karibiasta, kaikki suorat lennot Euroopasta olivat ehtineet jo mennä ja järkevään hintaan olisi päässyt vain Jenkkien kautta. Mukavia suunnitelmien tekoa sinulle! Sunnittelu on kyllä mukavaa – vaikka joskus jopa hieman stressaavaa…

  Reply
 • Terhi / Muru Mou
  25.8.2015 at 00:04

  Huh, ajattelin jo, että selviääkö kohde edes tämän postauksen aikana, vai lukeeko lopussa vain “to be continued” 😀 Barbados on käsittääkseni brittien suuressa suosiossa, joten olen katsellut joskus lentoja Thomsonin sivuilta Barbadokselle ja niitä todellakin löytyi todella edullisesti. On varmasti upea paikka!

  Reply
  • maailmanaarella
   25.8.2015 at 09:55

   Selvisi onneksi?, joskus on kyllä mennyt lentojen ja hotellien valkkaamiseen vielä enemmän aikaa. Thomsonia en tainnut katsoakaan, enkä nyt jälkikäteen kyllä uskalla, jos siellä olisi vieläkin edullisemmat lennot ja sitten harmittaisi…

   Reply
 • Mikko Nurminen
  25.8.2015 at 08:10

  “Kun ennen aurinkomatkoi sai kylmii väreitä
  Nykyään harvat hotellit on kyllin päheitä” 🙂

  Aikamoinen operaatio, mutta Barbados on varmasti hieno paikka. Kämppiä kannattaa katsoa myös Airbnb:tä!

  Reply
  • maailmanaarella
   25.8.2015 at 09:58

   Toivotaan, että on hieno! Näkemieni kuvien perusteella vaikuttaa kyllä käymisen arvoiselta. Kattelin myös kämppiä Airbnb:ltä sillä siitä on ennestään hyviä kokemuksia ja syksyksikin on vuokrattuna Espanjasta Airbnb-asunto, mutta Barbadokselta päädyimme lopulta varaamaan kaksi eri hotellia, toisen länsi- ja toisen itärannikolta.

   Reply
 • Mia / Elämää ja Matkoja
  25.8.2015 at 16:03

  Miten tutulta kuulostaakaan tämä säätäminen kohteiden, hotellien ja lentojen kanssa. Nämä kohteet ovat myös meillä haavelistalla, mukava päästä lukemaan kokemuksianne Barbadokselta!

  Reply
 • Tuo tuska matkan varaamisen kanssa on kuitenkin jollain tavalla niin ihanaa siitä huolimatta miten työlästä sopivan matkan löytäminen voi joskus olla!
  Ihanaa, että teillä on nyt lennot varattuna, mukavaa matkan suunnittelua teille! 🙂

  Reply
 • Reetta / Matkasto
  26.8.2015 at 00:05

  Haha, samalla tuskaisaa, mutta kuitenkin jotenkin aina niin viihdyttävää tuo pähkäily! 🙂 Omat matkakohteeni onneksi valikoituvat paljon helpommin: loma on määritelty työnantajan puolesta valmiiksi (kesä-elokuu). Haluis vuorille. Himalajalla on monsuuni, ei kannata lähteä. Uudessa-Seelannissa on keskitalvi, ei kannata lähteä. Eurooppa ei kiinnosta. Jäljelle jää Pohjois-Amerikka = etsitään lennot ja varataan hostelli. Voilá. 🙂

  Reply
 • Arna / Cocoa etsimässä
  26.8.2015 at 08:49

  Tutulta kuulostaa! Mutta on toi suunnittelu ja säätäminen toisaalta kyllä niin hauskaakin, puoli matkaa oikeastaan :). Hienoa, että saitte lennot ja hotellitkin jo varattua. Me ei olla yleensä kovin ajoissa liikenteessä, nytkin mietitään, että vuodenvaihteen jälkeen olis ehkä mahdollisesti kiva lähteä jonnekin, mutta aktivoidutaan todennäköisesti vasta lähempänä joulua (jolloin vilkkaan sesongin takia vaihtoehdot on tietysti kaventuneet jo aika lailla…) =D.

  Reply
 • Haha, tutulta kuulostaa 😀 Huippua reissua Barbadokselle!

  Reply
 • Lotta Watia | Unagidon
  27.8.2015 at 19:21

  Kun pohdinta on Barbadoksen ja Malediivien välillä, niin aika win-win tilanteelta kuulostaa. Itsekin olen aika pähkäilijä ja nää kirjaamasi asiat kuuluu siihen matkan valintaan. Saapahan lopuksi sitten taputtaa itseään selkään, että kuinka hyvä diili tuli valittua. Vaikka aikaa olisikin kulunut luvattoman paljon… 😉

  Mahtista, että reissu on nyt buukattu. Hyvää matkaa! 🙂

  Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  28.8.2015 at 13:08

  Noinhan se usein tapaa mennä, että vaihtoehdot vaihtuvat vähän lennossa – aina on niin paljon mistä valita, vaikka valintakriteerit olisivat mitkä tahansa 🙂
  Barbadoksella ei ole ollut, mutta Malediiveillä kyllä – hieno lomamesta sekin olisi ollut 🙂

  Reply
  • maailmanaarella
   28.8.2015 at 13:13

   Totta, maailmassa on niin paljon ihania paikkoja, joista valita! Safarireissut, joista mm. sinäkin olet kirjoittanut on myös alkaneet nyt kiehtoa. Ja sinne Malediiveille on kyllä joskus myös päästävä!

   Reply
 • lena / london and beyond
  28.8.2015 at 20:38

  Ihan huikea tarina! Just tällaisista matkajutuista tykkään, mainiota. 😀 Ja hei, Karibia….. kelepais. Yllättävän edulliset muuten nuo hinnat, Kuopio-Lontoo-Kuopio kun joskus maksaa 500e. Hinta-laatu suhde Karibian reiteillä hieman parempi. 😀 Heathrowlta on muuten helppo vaihtaa kenttää Gatwickille (teillä luult. tämä yhdistelmä?), National Express taitaa kulkea tuon välin. Pari kertaa kokeiltu.

  Reply
  • maailmanaarella
   28.8.2015 at 20:43

   Olin tosiaan onnellinen löydettyäni näin edulliset lennot! Kiva tietää, että Heathrowlta pääsee näppärästi Gatwickille! Kiitos tiedosta Lena! Minulla ei ole tästä kentän vaihdosta ennestään kokemusta, joten ehdin jo vähän panikoida, ehditäänkö varmasti seuraavalle lennolle!

   Reply
 • Annika Ruohonen
  3.9.2015 at 20:47

  Loman suunnitteleminen on aina niin kivaa mut toisaalta myös ahdistavaa. Hyvin laitat sen sanoiksi!

  Reply
  • maailmanaarella
   3.9.2015 at 20:50

   Ja välillä päätösten teko on niin vaikeeta… Mut on se vaan niin ihanaa, kun on sitten mitä odottaa!

   Reply
 • Milla
  22.8.2016 at 21:37

  Päädyin vanhaan postaukseesi: me kävimme perheen kanssa Guadeloupella kahtena talvena peräkkäin eli 2014 ja 2015. Aivan ihana saari, tai meidän sydämemme se ainakin vei. Kirjoitin talven 2015 reissusta omassa blogissani 🙂

  Reply

Leave a Reply