Menu

Kauneuden metsästäjä Galiciassa

Updated 31.1.2020
IMG_5973

Keskiaikainen Santiago de Compostela on kauneimmillaan hämärän laskeuduttua, jolloin tunnelma muuttuu lähes taianomaiseksi. Santiagossa kannattaakin viettää siis ainakin yksi yö, että ehtii nauttia Santiagon hämyisestä illasta.

Madridin huonoin puoli on se, ettei täällä ole merta. Niinpä viikonloppuvapaan koittaessa hyppäsin junaan ja aloitin matkan kohti merimaisemia. Paljon nopeammin olisin päässyt meren rannalle, jos olisin matkustanut Barcelonaan tai vaikka Alicanteen, mutta valitsin toisin. Valitsin sateisen Galician. Paitsi että viikonloppuna Galiciassa ei satanut juuri lainkaan. Ainoastaan automatkalla Santiago de Compostelasta Finisterraan ohitimme sadekuuron. Sitä vastoin Galiciassa paistoi aurinko, oli melkein helteistä – ja ne maisemat! Erityisesti merimaisemat.

Galiciassa ei kannata haaskata aikaa kaupunkeihin ja pikkukyliin. Monet niistä on rumia. Paitsi Santiago de Compostela. Se on lumoava. Ja Pontevedra. Ja kummallinen Combarro. Muroskin on oiva paikka pikku pysähdykselle, mutta muuten suosittelen keskittymään maisemiin. Ja niihin rantoihin.

Galiciassa kannattaa ehdottomasti vuokrata auto. Me vuokrasimme sen Santiagosta ja palautimme Vigoon, mistä matkasimme sitten junalla takaisin Madridiin. Vietimme yhden yön Santiagossa ja toisen Combarrossa. Kolme yötä olisi ehdottomasti ollut parempi, tai vaikka koko viikko.

Tällainen oli meidän reittimme kartalla:

Na%cc%88ytto%cc%88kuva%202015-11-04%20kohteessa%2019.55.28

422 kilometriä parin päivän aikana ei kuulosta paljolta, mutta nähtävää olisi riittänyt useammallekin päivälle. Aika todellakin loppui kesken!

Ja reittimme kuvina:

IMG_6021

Aamulla sumun saattelemana lähdimme ajamaan kohti Finisterreä.

IMG_5936

Galician läntisimmällä kolkalla sijaitseva Finisterre (“maailman loppu”) ja erityisesti Cabo Fisterran majakka oli ensimmäinen varsinainen pysähdyksemme. Ja olihan siellä, niitä maisemia (pyhiinvaeltajien ja turistien lisäksi).

IMG_5980

Ajellessamme rantatietä huomasimme tämän majakan…

IMG_5943

… joka johdatti meidät Lariñon upealle, lähes autiolle rannalle.

IMG_6014

Matkalla kohti Combarroa ajoimme useiden rumien kylien läpi, mutta Muroksen kalastajakylä värikkäine veneineen oli pysähtymisen arvoinen paikka.

IMG_5966

O Grove on yksi Galician turistikaupungeista. Kaupunki ei ole kummoinen, mutta O Groven lähellä sijaitseva ranta Praia de Lanzada oli ihastuttava. Siellä me pidimme piknikiä.

IMG_5970

Rantaviivaa ajellessa ei kannata pitää kiirettä, että ehtii nauttia maisemista. Täällä me pysähdyimme kuvaamaan auringonlaskua.

IMG_6019

Sympaattinen Combarro on ehkä Espanjan kummallisin kylä. Varoitus: ruoka-annokset ovat valtavia! Suositeltavaa on tilata äyriäisiä tai muita mereneläviä.

IMG_5986

Pontevedran vanhassakaupungissa on ihana vaellella kiireettä. Kahvilat ovat törkeän halpoja! Kokeile vaikka Savoy-kahvilaa. (Runsas aamiainen maksoi noin 3 euroa!)

IMG_5976

Viimeinen määränpäämme oli Cabo Home…

IMG_5977

… tai siis Cabo Homen lähellä (paikoittain järkyttävän huonokuntoisen hiekkatien päässä) sijaitseva Meliden ranta, joka oli kyllä jokaisen töyssyn arvoinen. Ja huh, vuokra-automme selvisi kuin selvisikin montuista vahingoittumattomana.

Seuraavissa blogipostauksissa tiedossa lisää juttuja ja kuvia näistä Galician helmistä!

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat
Destination UnknownKaukokaipuu ja Veera Bianca.
Lue ohjeet täältä.

Minut löydät instagramista nimellä @heidimaailmanaarella
Blogini on myös Facebookissa:  https://www.facebook.com/maailmanaarella

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

57 Comments

  • Niina
    5.11.2015 at 12:33

    Ihania kuvia❤ . Rumuuskin on tarpeen, jotta kauneus erottuu edukseen ?. Jos olisi vain kauniita paikkoja, voisi sekin ruveta puuduttamaan pidemmän päälle?. Mekin ajeltiin Kreikassa ei niin kauniiden pikkukylien (muutama tönö…) läpi, mutta perille päästyä kaikki reissaaminen oli vaivan arvoista ❤.

    Reply
    • maailmanaarella
      5.11.2015 at 12:36

      Kiitos Niina! Niinpä, ei osaisi arvostaa niitä upeita helmiä, joita matkalla kohtaa, jos kaikki olisi yhtä kaunista. Muistan kuvasi siitä ihanasta Kreikan rannasta! Kyllä sinne Kreikkaankin olisi ihana päästä. ❤️

      Reply
  • Sari.
    8.11.2015 at 14:16

    Aivan mieletöntä, ja varsinkin tuo majakka on ihana! Kyllä kelpaisi tehdä tällainen matka, ja jatkaa siitä sitten vaikka Portugalin puolelle ja… Oi voi kun vain olisi kaikki maailman aika ja raha käytettävissä! 😀

    Reply
    • maailmanaarella
      8.11.2015 at 21:23

      Minäkin ihastuin siihen. Ja olisin todellakin halunnut jatkaa eteenpäin tutkimusmatkaa, mutta piti palata töihin Madridiin. Vaikka ei tämäkään huono olo, mutta kun se meri puuttuu…

      Reply
  • Laura / My Passport Pages
    8.11.2015 at 21:17

    Niin kaunista! Tuo kyllä pätee harmillisen moneen paikkaan että nähtävää olisi enemmänkin, mutta aika vaan loppuu kesken..!

    Reply
    • maailmanaarella
      8.11.2015 at 21:21

      Ihan samaa mieltä! Aina niin käy… ainakin minulle. Kun saisikin vuoden vaan reissata, niin hitaasti kuin ikinä, tutkia joka ikisen nurkan ?

      Reply
  • Jenni / Unelmatrippi
    8.11.2015 at 21:58

    Ihania kuvia. Mä olen heikkona automatkoihin, joten tällainen road trip kuulostaa kyllä enemmän kuin houkuttelevalta!

    Reply
    • maailmanaarella
      8.11.2015 at 22:20

      Kannattaa vaan varata enemmän aikaa kuin meillä oli, että ehtii nautiskella enemmän matkan varrella?.

      Reply
  • Terhi / Muru Mou
    8.11.2015 at 22:33

    Upean näköistä! Minäkin haluan ajelemaan tuollaisiin maisemiin 🙂 Ja nuo halvat hinnat vaan jaksaa hämmästyttää minua…

    Reply
    • maailmanaarella
      8.11.2015 at 22:41

      Ne hinnat hämmästyttää minua edelleen, joka päivä! Olin juuri itärannikolla ystäväni luona, joka viettää täällä eläkepäiviään. Olen vakavasti ruvennut harkitsemaan, josko minäkin sitten tulevaisuudessa. Halpaa ja lisäksi marraskuussakin aurinkoa!

      Reply
  • Syö Matkusta Rakasta
    9.11.2015 at 03:44

    Enpä ole kuullutkaan paikasta aiemmin… Näyttää hienolta, jotenkin raikkaalta!

    Reply
    • maailmanaarella
      9.11.2015 at 10:50

      Galicia on aika monille suomalaisille tuntematonta seutua. Onhan sinne toki hankalampi päästäkin kun ei ole suoria lentoja, niin kuin vaikkapa Barcelonaan… Mutta oli kyllä vaivan näön arvoinen.

      Reply
  • Annika | travelloverblogi
    9.11.2015 at 11:37

    Olen niin moneen kertaan haaveillut autoilusta Espanjassa, mutta aina vain palannut Italiaan. Kiitos näistä. Taas vahvistui, että tuonne olisi joskus mentävä. Todella kaunista.

    Reply
    • maailmanaarella
      9.11.2015 at 11:39

      Suosittelen uskaltautumaan Espanjankin puolelle! Ihana on – vaikka niin on toki Italiakin! ❤️

      Reply
  • Ansku BCN
    9.11.2015 at 12:29

    Onpa kaunista seutua ja kauniita kuvia! Espanjassa on kyllä valtavasti erilaista luontoa ja maisemaa. Tämäkin kolkka on meille vielä ihan vierasta, ei vaan ehdi joka paikkaan!

    Reply
    • maailmanaarella
      9.11.2015 at 12:32

      Mulla ois niin hinku koluta koko Espanja! On tää niin hieno ja monipuolinen. Kahdessa kuukaudessa ei vaan kaikkea ehdi, varsinkaan kun töissäkin pitäs viikot olla ?.

      Reply
  • Tanja/Levoton Matkailija
    9.11.2015 at 22:31

    Voi vitsi mitä kuvia! Todella kauniin näköistä 🙂

    Reply
  • Henna /suurin onni
    10.11.2015 at 15:47

    Nämä kuvathan ovat ihan kuin maalauksia! <3 Kuten jossain aiemmissa kommenteissa olen tainnut mainita, niin en ole koskaan Espanjassa käynyt. Aika runsaudenpula tulee valitessa kohdetta, kun se aika joskus koittaa!

    Reply
    • maailmanaarella
      10.11.2015 at 15:48

      Kiitos Henna! ❤️ Galiciasta löytyi maalauksellisia paikkoja?.

      Reply
  • ikilomalla
    11.11.2015 at 02:47

    Kauneutta tosiaan! Tuo kartta oli kiva lisäys heti alussa. Se konkretisoi hyvin millaisen road tripin teitte! 🙂

    Reply
    • maailmanaarella
      11.11.2015 at 09:40

      Kiitos ikilomalla. Ajattelin, että paikkojen nimet Galiciassa eivät paljoa kerro, joten parempi panna kartta mukaan selventämään?.

      Reply
  • Mika / Lähtöportti
    11.11.2015 at 15:46

    Hienot kuvat, suosikkini oli tuo Pontevedrassa otettu! Mulla on Espanja jäänyt pahasti Italian varjoon, vaikka olen Barcelonassa ja Madridissa käynytkin. Galiciakin kiinnostaisi, mutta yritän päästä ensin Baskimaahan, toivottavasti jo ensi vuonna.

    Reply
    • maailmanaarella
      11.11.2015 at 15:59

      Kiitos Mika! Espanjassa on kyllä paljon kiinnostavaa koluttavaa. Oma Baskimaan kierrokseni jäi aikoinaan tyngäksi, kun yhden päivän San Sebastianissa vietettyäni sairastuin (virus simpukoista) ja viruin ensin kolme päivää hotellissa ja sitten seuraavat kolme sairaalassa tiputuksessa. Joskus siis otettava uusiksi, mutta ilman simpukoita?.

      Reply
  • Jenna / Journey Diary -matkablogi
    11.11.2015 at 21:53

    Ihanaa merimaisemaa! Espanjassa ei muutamaa lomasaarta lukuunottamatta ole tullut vielä käytyä. Espanjassa on niin paljon kaupunkeja, joissa haluan käydä! Tuollainen roadtrip olisi huippu.

    Reply
    • maailmanaarella
      11.11.2015 at 23:32

      Rakastan merimaisemia, joten meren äärellä road trip oli tosiaan aivan mahtava kokemus! Ja joo, ehdottomasti suosittelen tutustumaan myös manner-Espanjaan!

      Reply
  • Miika ♥ Gia | matkakuume.net
    11.11.2015 at 22:04

    Olen joskus kyseenalaistanut sellaisten ihmisten järkevyyttä, jotka viettävät koko lomansa kierrellen autolla ympäri Eurooppaa. Sittemmin kun pääsin itse kiertelemään Toscanan maaseutua, mielipiteeni muuttui aivan täysin. Voin niin nähdä itseni kruisailemassa tuolla Espanjassakin teidän jalanjäljillä. Kerrassaan huikeita paikkoja!

    Reply
    • maailmanaarella
      11.11.2015 at 23:33

      Oli huikeita! Ja mulla on edelleen haaveissa se Toscanassa kiertely! Ehkäpä ensi kesänä tai syksynä! ❤️

      Reply
  • AnnKat
    11.11.2015 at 23:15

    Ihanan näköistä ja kauniita kuvia. Haluaisin itsekin kierrellä Espanjaa joskus enemmän. Suurimmat kaupungit on jo kierrettynä, mutta pienemmät kylät kiinnostaisi erityisesti. 🙂

    Reply
    • maailmanaarella
      11.11.2015 at 23:34

      Kylät ja maisemat, meri ja vuoret ja viinitarhat, niistä minäkin Espanjassa eniten tykkään. Niin, ja niistä tapaksista?.

      Reply
  • Virpi /Täynnä tie on tarinoita
    11.11.2015 at 23:17

    Nyt liikutaan semmosissa maisemissa, että ei voi kuin huokailla! Aivan upeita kuvia!

    Reply
    • maailmanaarella
      11.11.2015 at 23:35

      Kiitos Virpi! Kauneuden metsästäjä oli kyllä onnellinen näiden maisemien äärellä ?.

      Reply
  • Mia / Elämää ja Matkoja
    12.11.2015 at 10:36

    Kaunista, todella kaunista!
    Atlantin rannikolla meri on niin vahvasti läsnä ja tyrskyt erilaisia kuin Välimeren puolella.
    Näihin maisemiin täytyy vielä suunnata!

    Reply
    • maailmanaarella
      12.11.2015 at 10:38

      Tällaiset tyrskyiset merimaisemat on minunkin mieleen, vaikka uimaan en kyllä uskaltautunut…

      Reply
  • pschildt
    12.11.2015 at 21:43

    Oi, paluu viime syksyn Santiago de Compostelan matkamme maisemiin. Ja vielä Finisterrakin – mekin kävimme sielläkin, halusimme ehdottomasti nähdä reitin loppuun asti!

    Reply
    • maailmanaarella
      12.11.2015 at 23:37

      Kävinkin Pirkko lukemassa ennen reissuamme Galicia-postauksesi. Galiciassa olisin viihtynyt paljon pitempäänkin!

      Reply
  • Laura
    12.11.2015 at 21:47

    Kauniita ja tunnelmallisia kuvia, tätä oli mukava lukea 🙂

    Reply
  • Sanna I Siveltimellä
    13.11.2015 at 00:14

    Ihanan kaunista! Ja näkevätkö silmäni oikein, surffaajia? Aallotkin näyttää mukaville 🙂

    Reply
    • maailmanaarella
      13.11.2015 at 00:19

      Kyllä! Galician rannat on suosittuja surffausrantoja!! Ehkä joskus sinne surffailemaan? ?

      Reply
  • Anna Koskela
    13.11.2015 at 11:46

    Tämä osa Espanjaa lukeutuu Bilbaon kanssa kohteisiin, jotka ovat vielä näkemättä. Osittain syynä on se, että suoraan lentämällä on hankala päästä paikalle. Sen sijaan Porto on tuttu Portugalin puolelta, ja hieman samalta näyttää.

    Reply
    • maailmanaarella
      13.11.2015 at 19:34

      Se että suoria lentoja Galiciaan ei ole, on toisaalta hyvä: vähemmän turisteja! Mutta Madridista junayhteys on tosi näppärä, vain viisi tuntia, joten voi yhdistää vaikka Madridin reissuun vallan mainiosti. Minulla oli vähän haaveena, että Madridista käsin kävisin joku vkonloppu Portossa tai Lissabonissa, mutta nyt näyttää siltä, että en ehkä niin pitkälle reissulle malta lähteä täältä…

      Reply
  • Mirje / Kotona kaikkialla
    13.11.2015 at 12:34

    Hienoja kuvia ja upeita maisemia! Tuolla päin on vielä käymättä, sillä Camino de Santiagon vaelluksellammekaan emme päässeet ihan Santiagoon asti. Takaisin siis pitää palata, sekä kävelemään reitti loppuun että kiertelemään enemmänkin näissä maisemissa. Villi valtameri ja auringonlaskut ovat kyllä ihan parhaita 🙂

    Reply
    • maailmanaarella
      13.11.2015 at 19:38

      Taisinkin lukea vaelluksenne postaukset ja etsin sieltä Santiagoa ja Finisterraa, mutta tässä siis syy, miksi en löytänyt ?. Minä haluaisin lähteä kiertelemään seuraavaksi Finisterrasta pohjoiseen mutta saa nähdä, milloin tätä haavetta pääsee toteuttamaan. Asturias, jota minulle täällä Espanjassa myös on kehuttu, on vielä täysin kokematta!

      Reply
  • lena / london and beyond
    13.11.2015 at 19:54

    Hei vau mikä reitti teillä! Sisämaan asukkina mua tekee aina mieli merelle, aina kuin vain mahdollista. Bilbaon rannoilla oli ihana katsella Atlanttia, se on jotenkin niin rauhoittava vaikka villi onkin. Hei mun piti kommentoida sitä suomen opiskelijoidesi blogia, mutta oon ollut vuoteen oma viime päivät joten se on jäänyt. Nyt sain koneen auki ensi kertaa. Olisin ihan superkiitollinen jos laittasit mulle esim FB:ssä sen osoitteen, niin voisin vihdoinkin komentoida. 🙂

    Reply
    • maailmanaarella
      13.11.2015 at 23:35

      Ihan sama juttu: kauhea hinku meren äärelle koko ajan! Voi kurjaa, että oot ollu kipeenä! Laitan sulle viestiä fb:ssa.

      Reply
  • Kohteena maailma / Rami
    13.11.2015 at 23:06

    Tuo alue on kiinnostanut itseä jo pidemmän aikaa – eikä vähentynyt kiinnostus yhtään luettuani postauksesi! Erittäin iso plussa matkareitin kartasta, tekee heti jutusta paljon helpomman, kun yhdistää paikkakunnat kartalle. Usein joudun itse avaamaan Google Mapsin blogeja lukiessa, kun haluan mielenkiintoiset paikat nähdä kartalta.

    Reply
    • maailmanaarella
      13.11.2015 at 23:33

      Kiitos Rami! Pitää siis jatkossakin panna kartta mukaan, jos saman tyyppisistä reiteistä kerron! Kiitos paljon palautteestasi ?.

      Reply
  • Ihania kuvia ja tunnelmia! Kai te nyt Pulpo a la Gallegaa söitte :-)?

    Reply
    • maailmanaarella
      15.11.2015 at 00:33

      Itse asiassa ei, syötiin mustekalaa tosi monella tavalla mutta pulpoa Galician tyyliin söin eka kertaa vasta eilen Madridissa sijaitsevassa Galicia-ravintolassa ja voi hitsi et se oli niin hyvää!!! Pakko mennä uudestaan. Mulla oli galicialainen opas joka osas kyllä viedä niin hyvään paikkaan että ah!❤️

      Reply
  • Mun poikaystävä on Galiciasta ja on ollut monesti viime aikoina puheena lähteä tuonne suunnalle joskus, jopa asuntoautolla. Ilmeisesti tuo sateisuus tuo mukanaan sateenkaaria, joten se olisi lieventävä asianhaara tuon asian suhteen. Luulen muutenkin, että mun henkilökohtaisella oppaalla olisi aika monta sisäpiirivinkkiä tuon alueen tutkimisen suhteen. 🙂

    Reply
    • maailmanaarella
      15.11.2015 at 22:45

      Henkilökohtaiset oppaat on kyllä tosi jees! Minäkin olen täällä Madridissa niin täysillä hyödyntänyt paikallisten vinkkejä! Eikä siellä Galuciassa sina sada! Meidän reissullakin aurinko porotti lähes koko ajan ?.

      Reply
  • Jenni / Globe Called Home
    16.11.2015 at 03:27

    Vaikka rakastan merta, niin musta kaikkein luomavimmalta näissä kuvissa näytti Pontevedran vanhakaupunki!

    Reply
    • maailmanaarella
      16.11.2015 at 12:41

      Pontevedran aamussa todellakin oli lähes taianomainen tunnelma❤️.

      Reply
  • […] Atlantin rannalla. Ajoimme Finisterrasta etelään (tarkemmin Galician reittimme näet täältä) pitkin rantaviivaa. Olimme matkalla Combarroon, kummalliseen pikkukylään, kun näimme yhtäkkiä […]

    Reply
  • Satu VW I Destination Unknown
    29.11.2015 at 15:52

    Voi kuinka kaunista….! Nyt tekisi pieni annos lämpöä ja aurinkoa ihan hyvää, varsinkin jos maisemat olisivat tuota luokkaa 🙂

    Reply
    • maailmanaarella
      29.11.2015 at 18:41

      Galiciasta löytyi tosiaan paljon kaunista ja sääkin oli ihana, vaikka etukäteen minua varoiteltiin sateista. Saa nähdä, miten käy Asturiasissa, minne suunnataan ensi viikolla. Pelolla katselen säätiedotuksia, onko luvassa kauheita sateita, sillä hinku olisi myös vuorille.

      Reply

Leave a Reply