Savonlinna – lumoava talvikaupunki

Savonlinna
Olen pitkin talvea kulkenut Savonlinnan rantaraitteja ja metsäpolkuja ja ikuistanut kaupunkimme kauneutta kamerallani. Tänä talvena Savonlinnan kauneus on suorastaan lumonnut minut. Kun aurinko on viime viikkoina hehkunut kultaa ja purppuraa ja valkoisena hohtava hanki on narskunut kenkieni alla, olen tullut siihen tulokseen, että Savonlinna on Suomen kaunein ja lumoavin talvikaupunki. Sen on pakko olla, sillä eihän tästä kauniimpaa enää voi olla olemassakaan!

Savonlinna
Savonlinna on saarien kaupunki

Savonlinna on siitä erityinen suomalainen kaupunki, että se on rakennettu useille saarille. Niinpä katsoi Savonlinnassa melkein minne tahansa, vastassa on aina Saimaa! Aika monen savonlinnalaisen talon ja mökin ikkunasta saakin ihailla Saimaata, joka talvella saa timantteja kimmeltävän jää- ja lumipeitteen.

Savonlinna
Kun joulukuun alkupuolella palasin Espanjasta opettajavaihdosta Suomeen, talven ensilumi oli sulanut ja luonto oli ikään kuin välitilassa, odottamassa. Sitten alkoi sataa lunta. Luonto muuttui yhdessä yössä häkellyttävän kauniiksi. Olin jo unohtanut, miten kaunis talvi saattaakaan olla pikkukaupungissa, jossa luonto on läsnä kaikkialla.

Joulukuu_2015-1

Savonlinna
Jopa harmaana ja utuisena talvipävänä Savonlinnasta saattoi löytää uskomatonta kauneutta.

Savonlinna

Savonlinna
Tammikuussa alkoivat pakkaset. Ei enää harmaita ja utuisia päiviä. Luonto oli nyt täynnä värejä: hohtavan sinistä, vitivalkeaa, herkkää vaaleanpunaista, kultaa ja hehkuvaa oranssia.

Savonlinna

Tammikuu_2016-1-8

Tammikuu_2016-1-48

Savonlinna

Savonlinna
Savonlinna on myös siltojen kaupunki

Koska Savonlinna on rakennettu saarille, täällä on tietysti lukuisia siltoja. Yksi kiinnostavimmista silloista on rautatiesilta, joka on muuten yksi Suomen suurimmista. Se avattiin rautatieliikenteelle vuonna 1907. Sillalla on myös kaista kävelijöille, joten sillalle voi mennä vaikka ihailemaan Olavinlinnalla avautuvaa kaunista kansallismaisemaa. Toinen minun suosikkisiltani on Olavinlinnalle vievä silta. Myös Kasinosaarelta Sulosaareen johtava silta on hurmaava. (Katso täältä kesäiset silta- ja Savonlinna-kuvat.)

Savonlinna

Savonlinna

SavonlinnaSavonlinna

Savonlinna
Kaupunkimme ylpeys on maailman pohjoisin keskiaikainen linna  

Sen lisäksi, että Savonlinnasta tekee erityisen sen sijainti useilla saarilla sekä lukuisat, viehättävät sillat, Savonlinnassa on myös maailman pohjoisin keskiaikainen linna. Kuinka moni muu suomalainen pikkukaupunki voi kerskailla omalla linnallaan?

Tämä 1400-luvulla Erik Akselinpoika Tottin toimesta rakennettu linna sijaitsee myös omalla saarellaan, Kyrönsalmen kalliosaarella. On mielenkiintoista ajatella, mitä kaikkea tarinoita tämä ylväs linnamme kätkeekään. Savonlinnassa vierailevalle turistille linna on tietysti ehdoton vierailukohde, mutta aika usein minunkin askeleeni vievät linnalle. Koko linnanseutu ja Savonlinnan pieni mutta sympaattinen vanhakaupunki henkivät historiaa ja tarinoita. Olavinlinna on Savonlinnan ylpeys. Se on romanttinen, jylhä, ylväs ja jopa mystinen!

Tammikuu_2016-1-5

Olavinlinna

Olavonlinna

Olavinlinna

Olavinlinna
Loppiaisen jälkeen alkoi taas sataa lunta. Tuuli ja tuiversi.  Maisema peittyi hetkessä pehmeän valkoisen lumikerroksen alle ja sitten  valoa oli kaikkialla. Maisema hehkui hohtavaa valkoista, lämmintä keltaista, kultaa, viileää oranssia ja sinisen eri sävyjä.

Savonlinna

Savonlinna

Savonlinna

Savonlinna

Savonlinna
Savonlinnan talvi on lumoavan kaunis

Sitten oli pakkasen vuoro. Samaa tahtia kuin pakkanen kiristyi, minun kotikaupunkini kaunistui. Kun kävelin pitkin Saimaan rantoja, siltoja ja idyllisiä pikku kujia, tunsin itseni Liisaksi Ihmemaassa: niin paljon ympärilläni oli  ihmeteltävää. Siellä, missä Saimaa ei ollut saanut kimmeltävää jääpeitettä, se höyrysi auringon kultaamaa höyryä. Puiden oksat, jotka olivat jo aiemmin saaneet kuurapeitteen, notkuivat nyt lumen painosta. Savonlinna oli muuttunut satumaiseksi talviparatiisiksi. Ja minä olin lumoutunut.

Savonlinna

Savonlinna

Tammikuu_2016-1-13

Tammikuu_2016-1-14

Savonlinna

Tammikuu_2016-1-40
Tällaisena lumivalkeana, pakkasen puremana Suomi on mielestäni kaikkein eksoottisimmillaan. Tämä satumaisen kaunis talviparatiisi on juuri se Suomi, jota minä esittelisinkin kaikkein mieluiten ulkomaalaisille ystävilleni.

Savonlinna

Savonlinna

Savonlinna

Savonlinna

Savonlinna

Savonlinna

Savonlinna

Savonlinna

Olavinlinna

Savonlinna

Savonlinna

Olavinlinna

Savonlinna

Savonlinna

Savonlinna

Savonlinna

Savonlinna
Tänään ulkona paukkuu taas pakkanen. Viime yönä rikottiin ennätyksiä, kun Savonlinnassa oli pakkasta yli 34 astetta, mutta minä en pakkasta pelkää. Itse asiassa juuri nyt, pakkaslumen narskuessa kengänpohjien alla ja auringon kimmeltäessä lumihangella en olisi missään muualla mieluummin kuin täällä lumoavan kauniissa talvi-Savonlinnassa – joka on muuten Suomen kaunein talvikaupunki!

*******

Jos sinä olet kuitenkin sitä mieltä, että jokin muu kaupunki Suomessa ansaitsisi Savonlinnan sijaan tämän Suomen kauneimman talvikaupungin tittelin, kirjoita kommenttikenttään, mikä tämä kaupunki olisi ja miksi juuri se ansaitsisi Suomen kauneimman talvikaupungin tittelin.  Jos olet itse bloggaaja, haastan sinut kirjoittamaan jutun omasta talvikaupungistasi.
Ai miksi? No siksi, että Suomi on upea myös talvella!

Haasteen säännöt (Liitä nämä säänöt tällaisenaan oman juttusi loppuun.)
Jos innostut tästä leikkimielisestä haasteesta, mainitsethan omassa blogitekstissäsi, että Maailman äärellä -matkablogi on tämän haasteen äiti, ja liitä juttuusi linkki Savonlinna – lumoava talvikaupunki -juttuun!
Olisin myös iloinen, jos kaikki haasteesta innostuneet ja jutun kirjoittaneet kävisivät linkittämässä juttunsa Savonlinna -lumoava talvikaupunki -postauksen kommenttikenttään! Haasteeseen saa tarttua kuka vaan ja haasteen saa myös panna eteenpäin.
KIITOS!

 

66 Comments

Add yours →

 1. Tiesin asuvani kauniissa kaupungissa, mutta silti kuvat yllättivät ❤

  Liked by 1 henkilö

 2. Upeita ja mielettömiä maisemia kotikaupungista! Savonlinna on kyllä niin kaunis. Sitä on oppinut arvostamaan vasta myöhemmin. Sä oot kyllä niin hyvä vangitsemaan upeita maisemia kuviksi ❤

  Liked by 1 henkilö

 3. Aivan upeita kuvia! Savonlinnan päättäjien pitäisi nyt ymmärtää tehdä näistä postikortteja!

  Liked by 1 henkilö

 4. Savonlinna kuului minun lapsuuden kesiin. Nyt en siellä olekaan käynyt moneen vuoteen.

  Liked by 1 henkilö

 5. Upeita kuvia upeasta kaupungista, kerta kaikkiaan! Nimim. Puumalalaistunut savonlinnalainen

  Liked by 1 henkilö

 6. Savonlinna on kyllä yksi mun suosikki kotimaan kaupungeista. Sielläkään en ole talvella käynyt, joten kiva päästä sinne talvikuvien välityksellä. Hienoja kuvia.

  Liked by 1 henkilö

 7. Aivan upeita kuvia, joissa Savonlinna on todellakin edukseen! Ja olen samaa mieltä, että Olavinlinna on Savonlinnan ylpeys, ehkä koko Suomenkin. Onhan se nyt mahtavaa, että tuollainen linna on ylipäätään säilynyt!

  Suomessa on paljon kauniita kaupunkeja – esimerkiksi Porvoo on vanhojen puurakennustensa ansiosta todella nätti. Se ei kuitenkaan ole kotikaupunkini, joten jätän haasteeseen osallistumisen sen osalta muille. 😉 Itä-Suomessa on monissa paikoissa kaunista juuri Saimaan ansiosta niin kesällä kuin talvella, ja onhan myös esimerkiksi kuohuva Imatrankoski aivan törkeän komea näky. 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Heh, minä olin juuri viikonloppuna Porvoossa ja kyllä, sekin on tosi ihana myös talvella. Värikkäät puutalot on niin sööttejä. Imatrankoskella en ole käynyt kuin kersana. Ehkä joskus pitäisi siis suunnata sinne kuvausreissulle.

   Tykkää

 8. Aivan mielettömiä kuvia! Kyllä Suomi osaa olla upea, etenkin järvet viehättää (syntyperäistä) savolaista aina uudelleen ja uudelleen. Mä en harmikseni saa itteäni pakkaseen kuvaamaan, sillä näpit jäätyy heti. 😀 Tosin ei tässä Tampereen keskustassa noin upeita maisemia oliskaan!

  Liked by 1 henkilö

 9. Sanotaanko, että vaikka linnakuvat ovat upeita, niin kuvat jättivät minut kirjaimellisesti kylmäksi ennen kuin näin sorsat! Kwack kwack kwack kwack!
  On totta, että kuvat ovat omalla tavallaan kauniita, mutta uskaltaisinko sanoa, että Tammisaari eli Raasuporin kaupunki olisi vieläkin hienompi talvella? Myös Fiskaria komistaa talvella sorsapaljous.

  Liked by 1 henkilö

 10. Olipas kauniita kuvia! Kyllä pitää aina välillä yrittää takoa omaankin päähän, miten eksoottisessa maassa sitä elääkään. Kun yrittää nähdä oman kotimaansa turistin silmin, tajuaa äkkiä miten omalla tavallaan kaunis maa Suomi on. Erityisesti kuva veneestä oli mahtava! Laittaisin ehkä kaikken upeimmat kuvat aina ensimmäiseksi blogiin, sillä niihin lukija syventyy eniten ja pisimmäksi aikaa.. Mulla tulee aina vähän skrollattua loppupostaus ja varsinkin jos kuvia on paljon 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Kiitos 😊. Kun syksyn olin Espanjassa ja haastattelin espanjalaisia opiskelijoitani niin tosi monista Suomessa oli tosiaan parasta luonto ja lumi! Juu, tuli vähän innostuttua näitä kuvia laittaessa vaikka aika monta jo karsinkin, joten en ihmettele, jos kaikkiin kuviin ei jaksa syventyä. Kiitos siis vinkistä 😊.

   Liked by 1 henkilö

 11. Todella hienoja kuvia! Ihan turhaan Savonlinnaa hehkutetaan vain ja ainoastaan upeana kesäkaupunkina. Kaunis se todella on myös talvella.

  Sillat minäkin muistan Savonlinnasta. Yhden niistä aukeaminen meinasi myöhästyttää meidät ystävämme häistä 😉

  Liked by 1 henkilö

  • Heh, sillat voi tosiaan aiheuttaa täällä myös myöhästelyä. Asun itse kaupungista katsottuna ison sillan takana, niin olen tosiaan myöhästynyt muutaman kerran töistä ja joskus on jäänyt jumppa väliin, kun olen sillan takana seisoskellut!

   Tykkää

 12. Kuvasi on kyllä kauniita! Eihän tosin läheskään noista kaupunki tule mieleen vaan lähinnä luontokuvat. Itse olen Savonlinnassa muutaman kerran juuri talviaikaan ollut ja kivalta on vaikuttanut. Linna on upea, mielettömän hienolla paikalla kaiken kaikkiaan.

  Saatanpa silti tarttua haasteeseen, sillä Tampere ansaitsee tittelin 😀

  Liked by 1 henkilö

  • Mahtavaa, jos innostut kirjoittamaan Tampereesta! Kyllä kaikista Suomen kaupungeista löytää kauneutta, kun osaa katsoa! Minusta jopa Pieksämäki oli hieno, kun yhden syysloman siellä vietin, mutta sielläkin kaupungin hienous tuli ympäröivästä luonnosta – ei siitä kaupunkia halkovasta pääkadusta. Kaupunkiin kun voi ottaa niin monenlaisen näkökulman. Perinteisempi tiestysti olisi kuvailla kujia, putiikkeja, kaupungin vilinää ja vilskettä. Mutta minusta erityisesti Savonlinnan erityispiirre on juuri tämä upea luonto. Om mahtavaa asua kaupungissa, jossa luonto on niin vahvasti läsnä myös ihan keskustassa.

   Liked by 1 henkilö

 13. Aivan mielettömän hienoja kuvia talvimaisemista ja varsinkin Olavinlinnasta! Ihan parasta matkailumainontaa Savonlinnalle sun kuvat 🙂

  Liked by 1 henkilö

 14. Voi herranen aika, mitä kuvia! Jokainen on kuin postikortti!
  Mietin aluksi, että kyllä Kuopion täytyy olla kauniinpi talvikaupunki, mutta nämä kuvat nähtyäni taidan pysyä ihan hiljaa… 😀

  Liked by 1 henkilö

  • Kiitos Terhi! Kuopio on itse asiassa minun entinen kotikaupunkini ja heti alkoi mieleikuvitus laukkaamaan, minne menisin Kuopion kauneutta kuvaamaan. Tietysti ainakin satamaan ja Rönön sillalle, mutta ruman torin seudun jättäsin kyllä muille… vaikka se mualiman napa onkin :D.

   Tykkää

 15. Olin kuullut monesti, että Savonlinna on tosi kiva kaupunki, mutta yleensä sitä on miulle mainostettu kesäkaupunkina! Kuvista päätellen hyvältä näyttää talvellakin, mielettömiä kuvia! Onko siulla postausta jossain kuvauskalustosta?

  Liked by 1 henkilö

  • Kiitos Anna! Juuri sen takia halusin kirjoittaa Savonlinnan talvisesta kauneudesta, koska useimmiten kaikki tulevat tänne heinäkuussa. Toki täällä nyt on hyvin rauhallista, mutta jos tykkää luonnon kauneudesta ja haluaa päästä esim. järven jäälle luistelemaan niin tämä on ihan mahtava kohde! Minä en ole yhtään tekniken kuvaaja enkä hirveästi kameroista ymmärrä… en siis ole tehnyt postausta kuvauskalustostani. Käytössäni on Canonin 700D. Ihan ok peli peruskuvaukseen, vaikka kyllä minä aina huonojen otosten jälkeen manaan, että ihan surkea vehje ja pitäs saada parempi. Luulen kyllä, että useimmiten vika on kuvaajassa, eikä kamerassa…

   Tykkää

 16. Mielettömiä kuvia! Ja mulle Savonlinna on aina ollut ensi sijassa kesäkaupunki – kuten näköjään monelle muullekin. Jotenkin silti The Talvikaupunki on mulle Rovaniemi.

  Liked by 1 henkilö

 17. Haaste otettu vastaan. Ikävä Savonlinnaan on kova, opiskeluaikoina tuli asuttua Kasinonsaarella ja Miekkoniemellä… Upeita kuvia, saas nähdä millaisia saan aikaan täällä loskan keskellä 🙂

  Liked by 1 henkilö

 18. Savonlinna on kaunis, on sitten kesä tai talvi. Kauniita talvisia kuvia. Mutta yhden talvisen kaupungin voisin tähän nostaa; Naantali. Siinä hohtoa talvellakin. Esim pikkulenkki jäällä ja sen jälkeen kuppikuumaa Naantalin rantaravintolassa. Voisin ottaa haasteen vastaan ja toivottavasti ehdin lenkkeilemään siellä ennen kuin lumet muuttuvat vedeksi.

  Liked by 1 henkilö

  • Oi, olisipa kiva tosiaan lukea talvisesta Naantalista, sillä Naantali on minun suosikkikaupunkejani Suomessa. Siinä on jotain samaa kuin Savonlinnassa. Olen käynyt naanatalissa kolme kertaa, mutta aina kesällä. Ehkä sinun tulevasta jutusta inspiroudun ja suuntaan sinne joskus myös talvella!

   Tykkää

 19. Henkeäsalpaavan upeita kuvia ja maisemia niiden takana. Ehkäpä pitäisi useammin astella ulos talviseen Suomeen etelänlomista haaveilun sijaan. Vaikken kylmyydestä ja talven pimeydestä pidäkään, täytyy myöntää, että kyllä meillä on kaunis maa (tai ainakin Savonlinna) jopa tähän aikaan vuodesta.

  Liked by 1 henkilö

 20. No on kyllä uskomattoman kaunista! Tosin, täytyy kyllä melkein kompata Ramia, viime viikon kävelin Tampereella ympäriinsä silmät pyöreinä ja ihastelin kauniita maisemia päivä toisensa jälkeen ja samalla harmittelin ettei ollut kameraa mukana. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 21. ikilomalla 26.1.2016 — 12:04

  Upeita kuvia kerta kaikkiaan! Ihan lumoavan kauniita! Mikä kamera sulla on käytössä? Huomaa, että laatu on erittäin hyvä kun pienimmätkin yksityiskohdat erottuvat.
  Melkein tuli ikävä Suomen kaunista talvea. Jos pääsisin nyt yhdeksi päiväksi Suomen talveen, niin ehdottomasti tulisin! 😊 👍
  Titta / IKILOMALLA

  Liked by 1 henkilö

 22. Käyn joka kesä kertaalleen Savonlinnan torilla syömässä lörtsyn ja aikataulun salliessa käväisen myös linnalla. Ainoa talvikokemus on parin vuoden takaa, mutta silloin ei ollut lunta maassa. Nämä upeat kuvat riittävät todistamaan, että Savonlinna on Suomen kaunein talvikaupunki – ainakin tänä talvena 🙂

  Liked by 1 henkilö

 23. Otat aivan huippuihania kuvia! Myönnän, etten ole koskaan Savonlinnassa käynyt, mutta nämä kuvat ovat kaupungille aivan parasta matkailumainosta!

  Liked by 1 henkilö

 24. Joskus kesällä, kauan sitten, olemme poikenneet. Mutta hienolta tämä näyttää talvellakin – tai pitäisikö joa sanoa erityisesti talvella!

  Liked by 1 henkilö

 25. Vihaan talvea, kylmää, pakkasta, lunta ja jäätä. Mutta herranjumala tätä sun kuvamaratoniasi! Rakastuin siihen ihan totaalisesti – ei todellakaan ollut yksikään niistä liikaa. Niin taianomaisia ja tunnelmallisia, että nuo nähdessäni haluaisin kyllä päästä itsekin nuo maisemat kokemaan ❤

  Liked by 1 henkilö

 26. sarisaviranta 28.1.2016 — 18:38

  Nyt kyllä ansaitsisi Savonlinna tuon tittelin, näiden kuvien perusteella! Itse en ole koskaan kaupungissa käynyt, mutta näköjään kannattaisi.

  Liked by 1 henkilö

 27. Upeita upeita kuvia. Sen lisäksi että saan ihastella kauniita kuvia tekstistäsi, tuli myös ikävä koti-Suomen talvea!
  Tuli mieleeni, etten ole koskaan käynyt Savonlinnassa talvella, aina vain kesäisin. Mutta onhan Savonlinna upea kesälläkin! Jos pitäisi valita, olisiko Savonlinna mielestäsi enemmän talvi- vai kesäkaupunki?

  Liked by 1 henkilö

 28. Aivan valtavan upeita kuvia! Kyllä noiden perusteella täytyy olla samaa mieltä, Savonlinna on todella kaunis kaupunki! Itse olen käynyt siellä vain kerran, opiskeluaikana viikon mittaisessa harjottelussa, mutta harmillisesti se oli joskus loppusyksystä ja muistikuvat olivat lähinnä pimeitä ja sateisia, sillä kaupunkiin ehdimme tutustua vasta iltaisin töiden jälkeen. Olavinlinnan ympäristö oli kyllä edukseen jopa silloin.

  Helsinkikin on ihana talvikaupunki ja minua harmittaa niin vietävästi, ettemme päässeet Minireissumiehen kanssa juurikaan ulos nyt, kun luonto oli kauneimmillaan, pakkaset olivat niin kovia, että pienten vauvojen oli syytä pysytellä sisällä!

  Tykkää

  • Minua harmitti, kun ma helsingin visiittini oli tänä talvena niin kiireinen, etten mitään ehtinyt. Pitää joskus tulla kyllä ihan kuvausreissulle Helsinkiin. Joo, varmasti parempi pikkumiehen pysytellä vielä pakkasella sisällä. Mutta tuleehan noita talvia 🙂

   Tykkää

 29. Vau! En todellakaan ole talvifani, ja sääliksi käy lintuparkoja jotka tuossa vedessä joutuvat uimaan, mutta kyllä vain näyttää UPEALTA näissä kuvissa! Silti haluaisin Savonlinnaan nimenomaan kesällä, talvikuvia voin katsella täältä blogistasi. :—)

  Tykkää

 30. No niin nyt juttua tehty mutta ei niin kaunista läheskään kuin teillä….johtunee pilvisestä säästä.
  Jatketaan haastetta ja tehdään sama kierros kesällä. http://matkallalahelletaikauas.blogspot.fi/2016/03/naantali-lumoava-talvikaupunki.html

  Liked by 1 henkilö

 31. Aivan mahtavia kuvia vanhasta kotikaupungistani, joka on mielessäni joka päivä ja josta itsekin olen kirjoittanut useammassakin blogitekstissäni. Kiitos mahtavasta jutusta!

  Liked by 1 henkilö

 32. Talvella kaunis ja ENTÄS SITTEN KESÄLLÄ!!

  Liked by 1 henkilö

  • Kesällä tietysti Suomen upein kesäparatiisi! Olen niin ihastunut tähän nykyiseen kotikaupunkiini. Kun muutin tänne, loppukesän aikaan, minua varoiteltiin: ”Odotas kun tulee maraskuu.” Nyt olen nähnyt jo montakin marraskuuta, ja vieläkään en ole säikähtänyt. Saimaan ympäröimä kaupunki on aina kaunis.

   Tykkää

   • Hienoa kuulla miten olet kotiutunut! Mihinkäs täältä lähtisi paitsi Talvisaloon! Tosin vaimoni synnyinmaassa Filippiineillä on toinen koti ja Vantaalla kolmas työpaikkansa ( lentokentällä ) lähellä joten olemme ikäänkuin lähtökuopissa. Muualla kun reissaa niin mottona onkin ”parasta matkalla on kotiinpaluu” ainakin Savonlinnaan jota osaa reissun jälkeen aina vaan enemmän arvostaa.

    Liked by 1 henkilö

Jättämällä kommentin piristät päivääni.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: