Menu

Phu Quoc – hohtavia auringonlaskuja, torielämää ja surullisia ankkoja

Updated 31.1.2020

Phu Quoc
Phu Quocissa on helppo päästä kurkistamaan paikallisten arkeen saaren pienessä mutta eläväisessä pääkaupungissa Duong Dongissa. Yksi lempipaikkojani täällä on pikkuruinen Dinh Caun ranta ihan keskustan tuntumassa. Arkipäivänä rannalla on rauhallista, mutta auringonlaskun aikaan ja viikonloppuisin ranta täyttyy paikallisista, jotka tulevat rannalle uimaan, kalastamaan, syömään vietnamilaista katuruokaa ja ihailemaan auringonlaskuja.

Phu Quoc

Phu Quoc

Phu Quoc

Phu Quoc_2015-1-42

Phu Quoc

Phu Quoc_2015-1-45

Phu Quoc

Phu Quoc

Ja voi että ne auringonlaskut ovatkin niin kauniita.

Phu Quoc

Phu Quoc
Dinh Cau -rannan vieressä on myös majakka ja pieni temppeli, jonne voi kavuta ihailemaan merta – ja tietysti niitä hohtavia auringonlaskuja.

Phu Quoc

Phu Quoc_2015-1-32

Phu Quoc

Phu Quoc
Duong Dong on niin pieni kaupunki, että siihen tutustumiseen ei tarvitse mitään erityistä suunnitelmaa tai karttaa. Parasta on vaan vaellella ympäriinsä ja nauttia värikkäästä vietnamilaisesta elämästä, joka levittäytyy kaupungin toreille, kujille ja satamaan.

Phu Quoc

Phu Quoc

Phu Quoc

Paikallinen “pikaruokaravintola”

Phu Quoc

Duong Dongin keskustan tuntumassa sijaitseva Sung Hung Co Tu Pagoda on yksi Phu Quocin vanhimmista pagodeista.

Phu Quoc

Phu Quocissa kaikki paikalliset liikkuvat moottoripyörillä ja skoottereilla.

Phu Quoc_2015-1-6

Duong Dongin jokea hallitsevat kalastajien värikkäät veneet.

Phu Quoc

Phu Quoc

Phu Quoc
Värikäimmillään Duong Dong on paikallisella torilla. Joka aamu tori täyttyy elämästä, kun kauppiaat saapuvat paikalle kauppaamaan tuotteitaan. Tarjolla on hedelmiä, vihanneksia, kaloja, äyriäisiä, käärmeitä, sammakoita, kanoja, ankkoja… Ja kaikki on varmasti tuoretta…

Phu Quoc

Phu Quoc

Saisiko olla sammakoita?

Phu Quoc

Phu Quoc

Phu Quocin surulliset ankat

Phu Quoc

Phu Quoc

Phu Quoc

Phu Quoc

Me jätämme sammakot, matelijat ja surullisen näköiset ankat rauhaan mutta eksoottisia hedelmiä käymme torilta ostamassa useampana päivänä. Tuoreet mangot ja lohikäärmehedelmät ovat minun herkkuani.

Phu Quoc

Phu Quoc on tunnettu erityisesti kalakastikkeesta ja pippureista. Kalakastikkeet vieminen pois Phu Quocilta on kiellettyä, mutta pippureita me ostamme useamman pussin kotiin viemisiksi.

Kun paikallisten suosima tori  sulkeutuu, avautuu Night Market. Iltatori on selvästi suunnattu paikallisten sijaan turisteille. Täällä kalojen ja äyriäisten lisäksi tarjolla on Phu Quocin helmiä ja kaikenlaista turistikrääsää. Mutta iltatorilla on myös ravintoloita, joissa tarjotaan aasialaisia herkkuja. Saan täällä elämäni parhaita jättikatkarapuja, joita dipataan mustapippurimurskeesta ja limestä tehtyyn seokseen. Näitä taivaallisia rapuherkkuja käymme lomamme aikana syömässä useampana iltana.

Ruoka-annokset torilla maksavat noin 5-7 euroa. Ne ovat siis kalliimpia kuin hotellillamme Mercurella, mikä on hieman hämmästyttävää, mutta tunnelman ja erityisesti niiden herkullisten katkarapujen takia tori on ehdottomasti vierailun arvoinen.

Phu Quoc

Phu Quoc

Phu Quoc
Duong Dongin ehtii helposti koluta jo yhden lomapäivän aikana, mutta tämä pikkukaupungin arkinen mutkattomuus ja eloisa värikkyys houkuttelee minut palaamaan tänne yhä uudestaan.

Phu Quoc

Seuraavasssa Vietnam-postauksessani pääset seuraamaan seikkailuani skootterilla ympäri saarta.
Luithan jo edellisen postaukseni siitä, millaista luksuslomaa Phu Quocilla voi viettää?

Jos Phu Quoc alkoi kiinnostaa, kannattaa lukea myös Reissuesan, Travelloverin ja Siveltimellä-blogin Sannan kirjoitukset.

Ja tiesithän, että tykkäämällä Maailman äärellä -matkablogin Facebook-sivusta, saat uusimmat seikkailuni suoraan uutisvirtaasi.

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

45 Comments

 • Annika Ruohonen
  17.1.2016 at 17:17

  Lime-pippuri-katkaravut kuulostaa tosi hyviltä! ?

  Reply
 • Stacy
  17.1.2016 at 17:29

  Juuri tuon takia en käy kaakkois-Aasiassa, olisin seonnut täydellisesti, ostanut kaikki ankat ja päästänyt ne vapaaksi, mahdollisen ruokinnan jälkeen. Kwack!

  Reply
  • maailmanaarella
   17.1.2016 at 17:33

   Oli tosiaan ahdistavaa. Jopa reisistä sidotut sammakot säälitti.

   Reply
 • Annika | travelloverblogi
  17.1.2016 at 17:52

  Me oltiin tuolla viikon Vietnamin-kierroksella, joten ehdittiin nähdä ihan liian vähän. Pääkaupunki esimerkiksi näyttää juuri sellaiselta, jossa tietäisin viihtyväni. Aika samanlaista torimeininkiä pääsin onneksi fiilistelemään Can Thossa. Mutta en koskaan mene osastoille, joilla tiedän myytävän eläimiä. Sydäntä sattuu.

  Kiitti linkityksestä. 🙂

  Reply
  • maailmanaarella
   17.1.2016 at 19:59

   Luinkin Phu Quocilla ollessa kaikki Vietnam-juttusi ja sinulla oli kyllä taas sinulle tyypilliseen tapaan todellakin vauhti päällä! Meillä oli aika paljon leppoisampi tahti, ja Phullakin ehdittiin olla yhdeksän päivää. Joo, oli sydäntä riipaisevaa katsoa niitä kahlittuja eläimiä.

   Reply
 • Outi
  17.1.2016 at 18:46

  Aivan ihania nuo auringonlaskusta otetut kuvat.
  Muutenkin rakastan kuvien värejä, keltaista, turkoosia, sinisen eri sävyjä <3
  Kaunista!

  Reply
  • maailmanaarella
   17.1.2016 at 20:00

   Kiitos Outi! Phu Quocilla oli tosiaan niin ihania värejä. Tykkäsin :).

   Reply
 • sarisaviranta
  17.1.2016 at 19:45

  Upeita kuvia kaikki! Varsinkin nuo auringonlaskut.. Ihanan paikallista, niin hyvässä kuin pahassa…

  Reply
  • maailmanaarella
   17.1.2016 at 20:01

   Phu Quocilla pääsi tosiaan vielä nauttimaan ihan paikallisesta meiningistä. saa nähdä, miten on vaikkapa 10 vuoden päästä.

   Reply
 • Meri / Syö Matkusta Rakasta
  17.1.2016 at 19:49

  Mäkin vierailin tuolla 2013. Tykkäsin! Tosin jäätäät rakennusbuumit oli menossa. Olis jännä mennä vaikka viiden vuoden päästa ja nähdä miten paikka kehittynyt. Ainakin googlauksien perusteella kiinnostaa porukkaa kovastikin. Niin ja kärsin myös elämäni pahimman ruokamyrkytyksen täällä.:D

  Reply
  • maailmanaarella
   17.1.2016 at 20:05

   Voi vitsi, sinun juttujasi en jostain syystä huomannutkaan, kun googlettelin reissun päällä kaikkea mahdollista Phusta. Pitää käydä ne jälkikäteen katsomassa. Olihan siellä tosi pajon rakennusprojekteja menossa varsinkin Duong Dongin läheisyydessä. Voi ei, ruokamyrkytys! Minäkin sain tällä reissulla ruokamyrkytyksen, en vielä Phu Quocilla vaan sitten Ho Chi Minh Cityssä, viimeisenä päivänä, kun piti lähteä kotiin. Aloin sitten oksentamaan sotamuseon pihassa. Voit arvata, ettei ollut kauhean kiva matka Suomeen… Uff…

   Reply
 • beentheredondet
  17.1.2016 at 20:35

  Mieli ja silmä lepäsi tässä kun rullaili vaan alaspäin postauksen toinen toistaan kauniimpia kuvia. Todella onnistuitte vangitsemaan paikan “tunnelman”.

  ps. Nuo eläintorit on surullisia, mutta toisaalta samassa lauseessa voi puhua tehotuotannon järjettömyydestä…Molempi pahempi

  Reply
  • maailmanaarella
   20.1.2016 at 12:05

   Kiitos Beentheredondet :). Joo, näinhän se on: tuskin suomalaisilla broilereilla on sen onnellisempi elämä. Taitaa olla päinvastoin!

   Reply
 • Laura / Laurasitinerary
  17.1.2016 at 23:48

  Upeita kuvia! Ja mitä värejä!
  Muistan Kiinan markkinoilta myös elävät kanat ja muut eläimet, jotka auringonpaisteessa odottivat tuomiotaan… :/

  Reply
  • maailmanaarella
   20.1.2016 at 12:06

   Phu Quoc oli kyllä värimaailmaltaan niin hana – täydellinen kuvauskohde :).

   Reply
 • Maarit Johanna
  18.1.2016 at 09:21

  Oo tuli vähän ensimmäisen puoliskon kuvista Aruba mieleen, vaikka se on kuitenkin maailman toisella puolella tuolta katsottuna!

  Yömarketeilla käytiin Thaimassa, mutta ne olivat niin turistoituneita, että vaihdettiin mieluummin päiväsajalle kaikki market-käynnit. Sääliksi käy ankkaparkoja…

  Reply
  • maailmanaarella
   18.1.2016 at 09:59

   Tuolla oli tosiaan ihan sama juttu: päivämarkkinoilla ei nähty yhtään turistia mutta yömarketeilla tuli useampi suomalainenkin vastaan. Mekin on käyty Aruballa, mutta paikan päällä en osannut ajatella, että niillä olisi jotain yhteistä, mutta joo, ehkä niissä eka kuvissa tosiaan on vähän Aruba-fiilistä ?.

   Reply
 • Jerry / Pako Arjesta
  18.1.2016 at 17:33

  Ei ihme, että auringonlaskuja mennään katsomaan tuonne :O! Ja mitä ihmettä ovat krokotiilihedelmät :P? En ole koskaan kuullutkaan, mutta kuulostavat hauskoilta.

  Reply
  • maailmanaarella
   18.1.2016 at 17:58

   Ei ihme, ettet tiennyt mikä on krokotiilihedelmä, koska olin itsekin sekoilut ja kirjoittanut mitä sattuu. Kyseessä oli siis lohikäärmehedelmä eli pitahaya. Nam, se oli hyvää! Ja auringonlaskut oli kyllä joka ilta niin upeita!

   Reply
 • Johanna Hulda
  18.1.2016 at 17:58

  Ihanan värikästä arkielämää, torit ovat kyllä aina niin mielenkiintoisia paikkoja käydä tutkimassa paikallista tarjontaa. Ja auringonlaskukuvat tulivat tarpeeseen tänne pakkaseen! 🙂
  Ankkaraukat, mutta toisaalta veikkaisin, että noilla eläimillä on ollut aika paljon parempi elämä kuin niillä ankoilla ja muilla lihoilla, joita täällä länsimaissa surutta syödään… Omasta mielestäni on vain hyvä, että ne ovat tuossa rivissä ihmisten nähtävillä, eivätkä piilossa katseilta jossain karjankuljetusrekoissa odottamassa tuomiota, niinkuin täällä on tapana. Saisivatpa ankat olla iloisia missäpäin maailmaa vaan!

  Reply
  • maailmanaarella
   18.1.2016 at 18:02

   Ihan oikeassa olet ankka-asiassa. Mieluiten Suomessa ruokalautaselleni valitsenkin riistaa ja kaloja (appiukko on onnekseni ahkera metsästäjä ja kalastaja, joten pakastin täynnä onnellista luomuruokaa).

   Reply
   • Johanna Hulda
    18.1.2016 at 19:05

    Vautsi, se on kyllä esimerkillistä toimintaa, mikäli lihaa lautaselleen valitseepi 🙂

    Reply
 • Noora | Kerran poistuin kotoa
  19.1.2016 at 19:37

  Vietnamissa en ole käynyt, mutta tuonne voisin kyllä mennä! Ihastuttava ja värikäs paikka. Se raidallinen majakka hurmasi mut täysin ja ne värikkäät talot ja veneet samoin. Auringonlaskut tuntuvat kruunaavan koko paikan 🙂

  Reply
  • maailmanaarella
   19.1.2016 at 19:41

   Ja Phu Quoc on mukavan pieni, joten sen ottaa haltuun hyvin viikossa. Voin suositella – vielä se ei ole turistirysä mutta siihen suuntaan sitä kehitetään, joten kannattaa mennä pian! ?

   Reply
 • Sanna I Siveltimellä
  19.1.2016 at 22:34

  Voih ei… Mulle tuli ihan hassu olo, että mää oon ollut tuolla! Ja samalla pieni ikäväkin iski takaisin… Niin tuttuja maisemia ja muistan nuo markkinat (ja eläinparat). Oi vitsi, tuolla oli hauskaa ajella skootterilla 🙂
  Kiitos kaunis myös blogi linkkauksesta 🙂

  Reply
  • maailmanaarella
   19.1.2016 at 22:46

   Skootterireissut oli meilläkin ehkä loman kohokohta! Jopa niin, että tuli haave hankkia oma Vespa… Seuraavassa Vietnam-postauksessa olisi sitten tarkoitus kertoa niistä skootteriretkistä?.

   Reply
 • pschildt
  20.1.2016 at 11:58

  Paljon näytti torilla olevan tarjontaa – ja värikästä sellaista. Tuo pieni temppelikin näytti ovelalta!

  Reply
  • maailmanaarella
   20.1.2016 at 12:08

   Paikalliset taisivat tehdä suurimman osan ostoksistaan juuri täältä torilta, sillä ei siellä Phu Quocilla muuten kovin kummoisia kauppoja ollutkaan.

   Reply
 • Oi nuo auringonlaskut! Vietnamissa olisi mielenkiintoista käydä joskus 🙂

  Reply
 • Ihania kuvia, tuo ranta ja kalastajien veneet ja markkinatkin ja auringonlasku on kuin suoraan matkailumainoksesta 🙂

  Vasta matkablogien myötä olen kiinnostunut Vietnamista kohteena, aiemmin assosioin siihen vain sodan ja tunneliverkostot. Joten kiitos sulle ja muillekin Vietnam-postauksistanne!

  Reply
  • maailmanaarella
   21.1.2016 at 07:44

   Eipä kestä! Kiva jos tykkäsit. Phu Quoc on pieni ja rauhallinen saari, joten siitä on helppo aloittaa Vietnamiin tutustuminen ja tämä saarikohde on näppärä yhdistää Ho Chi Minhin suurkaupunkiin, niin näkee samalla reissulla toisenlainenkin Vietnamin.

   Reply
 • Juho/polulta harhaan
  21.1.2016 at 18:05

  Auringonlaskuista ei vain voi olla tykkäämättä. Kuulostaa muutenkin mukavalta paikalta. Meillä on aina tapana jumittua pieniinkin paikkoihin pitemmäksi aikaa, ja tää paikka vaikuttaa juuri sellaiselta, jossa niin voisi käydä.

  Reply
 • Jenni / Globe Called Home
  22.1.2016 at 02:58

  Hauskoja nuo kalastajaveneet, ja sentään näyttävät suomalaiseen silmään ihan veneiltä! Kun me oltiin pari vuotta sitten Vietnamissa Mui Nessa, niin siellä kalastajat liikkui sellaisilla pyöreillä pesuvadin näköisillä veneillä. 😀

  Reply
 • Huli
  22.1.2016 at 12:54

  Voi miten kaunista ja värikästä! Tykkään! 🙂 Vietnam on vielä kokematta meiltä, jonainen päivänä sitten sinnekin. <3

  Reply
  • maailmanaarella
   22.1.2016 at 13:02

   Duong Dongin värit oli kyllä ihastuttavia! Phu Quoc on kivan pieni paikka, jonka ehtii koluta hyvin lyhyemmässäkin ajassa ?

   Reply
 • ikilomalla
  23.1.2016 at 02:24

  Aivan mielettömän ihana postaus, kaunis paikka, mielettömän kuvat! Tykkään blogistasi tosi paljon!
  Kyllä kiinnostaisi noihin maisemiin ja kulttuureihin suunnata!
  Titta

  Reply
  • maailmanaarella
   23.1.2016 at 08:34

   Voi kiitos Titta! Olipa se kauniisti sanottu. Ehkä te jossain vaiheessa ikilomaanne tonnekin suunnalle eksytte ?.

   Reply
 • Henna /suurin onni
  23.1.2016 at 12:57

  Onpa värikkään ja iloisen näköistä (paitsi nuo ankat…)! Näyttää tosi ihanalta, tuonne voisi joskus eksyä. Vietnam on vielä kokonaan näkemättä, mutta epäilemättä sen aika tulee joskus ja nämä kuvat kyllä vakuuttivat. Listallani hyvin korkealla on vietnamilainen ruoka, tuorerullat sun muut pöperöt ovat sen verran vieneet mennessään, että pakkohan on sitä ihan autenttista päästä joskus maistelemaan 🙂

  Reply
 • Tanja/Levoton Matkailija
  24.1.2016 at 12:36

  Tosi kivan näköinen paikka 🙂 Vietnamissa olisi kiva päästä joskus käymään.

  Reply
 • Kohteena maailma
  24.1.2016 at 20:41

  Vietnam on kiinnostanut pidemmän aikaa, mutta on tullut viime aikoina suunnattua aina Karibian suuntaan. Kuvien perusteella varsin viehättävä paikka, sellainen, minne olisi kiva mennä! Aika yllättävää, että hotellin hinnat oli halvempia kuin night marketilla, mutta elämyksenä suuntaisin mielummin iltaisin jälkimmäiseen. Postauksesi oli hyvää mainosta Phu Quocille!

  Reply
  • maailmanaarella
   24.1.2016 at 21:09

   Minäkin olen useimmin halunnut suunnata Karibialle, jonne seuraavakin matkani muuten suuntautuu. Sen tunnelman takia, ja niiden katkarapujen, mekin iltatorille mentiin syömään vaikka hotellin rantaravintolakin oli omalla tavallaan tunnelmallinen – sellainen romanttinen ❤️.

   Reply
 • Ella - Matkalla kaiken aikaa
  14.2.2017 at 17:46

  Piti tulla vielä fiilistelemään sun Phu Quoc -juttuja oman reissun jälkeen. Oltiin niin eri puolella saarta niin tuntuu kuin ihan eri paikassa olisi ollut 😀 Ihania kuvia – kuten sun blogissa aina!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   14.2.2017 at 19:11

   Oi että, pitääkin mennä katsomaan, joko olet ehtinyt kirjoittaa juttuja. Pitäisi kyllä tehdä töitä, mutta jos ihan vähän…

   Reply

Leave a Reply