Pingviinien saarella

Keskellä Magalhãesin tyrskyävää salmea, aivan Chilen eteläisessä kärjessä, sijaitsee Magdalenan saari. Se on kummallisin paikka, missä olen koskaan käynyt. Saari nimittäin vilisee pingviinejä. Niitä on ihan joka puolella!

pingviini

Magdalenan saari on alle neliökilometrin kokoinen, tuulten ja tyrskyjen karuksi kuluttama saari. Eikä saarella todellakaan ole muuta kuin pingviinejä, sekä saaren korkeimmalla kohdalla nököttävä yksinäinen majakka.

Kun kevät marraskuun tienoilla saapuu Patagoniaan, tulevat nämä veikeät frakkitakit saarelle pesimäpuuhiin. Joka vuosi noin 69 000 pingviinipariskuntaa valloittaa saaren noin puolen vuoden ajaksi.

Ja perässä tulevat uteliaat turistit.
Sellaiset kuin me.

pingviinisaarella

pingviini

Pingviinien kohtaaminen on jo kauan ollut haaveeni. Suurimmat toiveeni Patagonian-matkalleni ovatkin nähdä pingviinejä ja guanakoja (mutta kuten tulen huomaamaan, Patagonia on paljon muutakin ihanaa – mutta muista ihanuuksista sitten myöhemmin, nyt niitä pingviinejä).

Jotta varmasti pääsisimme toteuttamaan pingviiniunelmaamme, olemme varanneet retken Magdalenan saarelle jo hyvissä ajoin  Solo Expediciones -retkenjärjestäjältä. Sitten tarvitsee jännittää enää säätä. Huonolla tuurilla Patagonian tuulet voivat nimittäin yltyä niin riehakkaiksi, että retki voitaisiin joutua perumaan. Mutta onneksemme sään jumalat ovat meille suosiollisia ja pääsemme heti aamuvarhaisella matkaan.

Kello 6.45 olemme jo matkanjärjestäjän toimistolla. Sieltä hurautamme noin puolen tunnin matkan satamaan, josta veneretki tälle tuulen riepottelemalle saarelle alkaa. 45 minuuttia venekyytiä delfiinien saattelemana ja olemme perillä – tällä kummallisella pingviinisaarella.

Ennen saareen astumista meitä ohjeistetaan kulkemaan vain merkityillä poluilla ja antamaan pingviineille tietä, jos ne päättävät lähteä vaappumaan polun ylitse.

Eikä sitten metriä lähemmäksi pingviinejä!

Meillä on saarella tunti aikaa.
Tunti vajaan kilometrin mittaisen polun kiertämiseen tuntuu ruhtinaalliselta. Mutta totuus on, että tunti ei meinaa riittää mihinkään. Huomaamme nimittäin, että jo muutaman metrin kulkemiseen vierähtää helposti vartti.

Näitä suloisia frakkitakkeja ei niin vain ohitetakaan.

pingviini

pingviini

Me olemme saarella hyvään aikaan, sillä ensimmäiset poikaset ovat jo kuoriutuneet.
Ja voi että ne ovatkin suloisia!

Tosin eivät nämä pienet vielä juuri emon helmoista uskalla lähteä maailmaa valloittamaan.

pingviini

Kun minä keskityn kuvaamaan pingviinien touhuja, tallentaa mieheni saaren äänimaailman videolle. Ja onhan se meteli aikamoinen, kun yli satatuhatta pingviiniä yrittää saada äänensä kuuluviin. Kaikilla tuntuu olevan tänään meille jotain sanottavaa.

Pingviiniretki maksaa lähes 90 euroa, mutta on mielestäni jokaisen lantin arvoinen. Matka tälle pingviinien asuttamalle saarelle jää yhdeksi mielenpainuvimmista.
Ja ehdottomasti kummallisimmista.

pingviini

Paluumatkalla käymme vielä kurkistamassa Martan saarta asuttavia merileijonia, mutta pingviinit ovat niin vieneet sydämeni, ettei merileijonille siellä ole enää tänään sijaa.

Matkaterveisin Heidi ♥

PS. Mikä on muuten kummallisin matkakohde, missä sinä olet käynyt?


Jos Patagonia kiinnostaa, käy kurkkaamassa myös Facebookiani ja Instagramiani, jonne olen jo ehtinyt päivittää kuulumisia upeasta Patagoniasta ja Torres del Painen kansallispuistosta.

Maailman äärellä -matkablogini on myös Twitterissä.
Tervetuloa mukaan matkoilleni.

Copyright © 2016 Maailman äärellä – Heidi Lehtosaari. All rights reserved.

 

15 Comments

Add yours →

 1. Teillä on ollut uskomaton reissu!
  Kyllä maailma on ihmeellinen ja täynnä uskomattomia paikkoja! ❤

  Liked by 1 henkilö

 2. Voi hyvänen aika minkälainen porukka sitä saarta asuttaakaan!

  Niin tiedän tuon tunteen. Pitäisi kävellä eteenpäin, mutta nauliinnut paikoillesi tarkkailemaan ”alkuasukkaiden” touhuja, ja aika hujahtaa ohi kuin huomaamatta 🙂

  En kai ole kovin kummallisissa kohteissa käynytkään, mutta joskus on kyllä tullut tehtyä outoja asioita outoon aikaan. Kuten eräänä vappuaatttona Jerseyn saarella. Seisoskelimme rannalla ja katselimme kuinka vesi nousi ja peitti polun jolla olimme vain hetkeä aiemmin kulkeneet. Ja viime äitienpäivänä olin Sveitsissä huuhtomassa kultaa. Noistakin voisi kirjoittaa jutun 😀

  Liked by 1 henkilö

  • Kun opas varoitteli siitä, ettei pidä jämähtää ensimmäisiä pingviinejä tuijottelemaan, ettei tule kiire, minä vaan hymähtelin. ”Kai nyt kilometrin lenkin ehtii tunnissa ympäri vaikka moneen kertaan.” Mutta niinpä vaan kävi, että jossain vaiheessa huomasimme olevamme ryhmän häntäpäässä ja opas joutui jo käymään varoittelemassa, ettemme jää liiaksi muista jälkeen. Ja viimeisinähän me laivaan sitten takaisin kömmittiin. Oli ne vaan niin valloittavia kavereita.

   Vau, kultaa huuhtomassa! Kuulostaa mielenkiintoiselta seikkailulta <3.

   Liked by 1 henkilö

 3. Täällä myös yksi pingviineihin ihastunut ilmoittautuu! On ne vain niin suloisia! 🙂 en ole kuullutkaan tuollaisesta paikasta. No nyt mie haluan tuonne! 😀 täytyy siis lukea enemmänkin teän seikkailusta Patagoniaan..

  Liked by 1 henkilö

 4. Tui tui! Haluaisin vaan laittaa tän kommentin täyteen sydämiä ja sydänsilmähymiöitä. Tonne(kin) on sitten aikanaan päästävä ❤ En keksi mitään kummallista kohdetta nyt, kun mun pää on täynnä pörröisiä pingviinivauvoja 😀

  Liked by 1 henkilö

 5. Hih, pingut, en ihmettele vaikka tunti kilometriin ei riitä.

  Liked by 1 henkilö

 6. Aivan ihania! Ja Patagonia vaikuttaa todella kiinnostavalta, upeita kuvia!
  Kummallisin matkakohteeni on ehkä Shihezi Länsi-Kiinan Xinjiangissa, ei mikään turistikohde…siellä jouduin mm. tansseihin, shortsit jalassa. En oikein kuulunut joukkoon.

  Liked by 1 henkilö

 7. Aivan ihania, noitahan voisi tuijottaa pienen ikuisuuden <3! Mieletön kohde ehdottomasti!

  Liked by 1 henkilö

 8. Oli kyllä niin ihana paikka ❤. Ja pingviinit on kyllä mahdottomia hurmureita 😊.

  Tykkää

 9. Ihania! käymisen arvoinen kohde

  Liked by 1 henkilö

Jättämällä kommentin piristät päivääni.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: