Menu

Saimaa – eksoottisia elämyksiä ja luonnon lumoa

Luontoelämyksiä janoavalle matkailijalle Saimaa on todellinen luontoparatiisi. Täällä luonto tarjoaa parhaimmat elämykset niin rauhaa rakastavalle maisemien metsästäjälle kuin reippaampia aktiviteetteja kaipaavalle elämysmatkailijallekin.

Tunnenkin itseni etuoikeutetuksi saadessani asua täällä Saimaan rannalla, missä luonto odottaa heti ulko-oven takana. Voin työpäivän päätteeksi vaihtaa pikkukengät maastokenkiin ja pujahtaa metsään hengittämään kuusen neulasten tuoksua tai antaa askelten kuljettaa minut Saimaan rantaviivaa myötäilevälle lenkkipolulle, missä työkiireet unohtuvat ja hyvänolon hormonit alkavat hyrrätä.

Jos Suomeen syntyminen on lottovoitto, on Saimaan sydämessä, täällä lumoavan järviluonnon ympäröimänä asuminen vähintäänkin Eurojackjättipotti! 

Jos ei ole niin onnekas, että omistaa täältä Saimaalta omaa pesää, kokovuotista tai kesäaikaista, kannattaa tänne matkustaa lomailemaan vaikka edes viikonlopuksi. Jo yhdessä viikonlopussa Saimaalla saa helposti kerättyä repullisen energisoivia kokemuksia ja elämyksiä koko loppuvuodeksi muisteltavaksi.

Saimaan eksoottisimmat elämykset

Saimaa retki

Kesän ensimmäinen skumppapiknik Saimaalla.

Auringonlaskut Saimaalla ovat näin vaatimattomattomasti sanoen maailman kauneimpia. Auringonlaskupiknik Saimaan rannalla onkin elämys, jonka muistaa pitkään.

Tai miten olisi kesäinen souteluretki ahvenia narraamaan?

Kauneutta janoavan maisemabongarin minä herättäisin jo ennen kukonlaulua, sillä jos kaipaa jotain auringonlaskujakin kauniimpaa, kannattaa herätä jo auringonnousulle.
Sillä Saimaan aamut todella ovat sen arvoisia!

Saimaa

Loppukesän aamu, hetki ennen auringonnousua.

Erähenkisen luonnonystävän veisin kesäyöksi saareen. Kokoaisin teltan saaren komeimmalle kohdalle, nokka kohden aamuaurinkoa. Juuri näin me minun parhaan reissukaverini kanssa viime kesänä teimme. Ja voi että minä nautin!
(Lue viimekesäinen tarinani ikimuistoisesta saariretkestä täältä).

Nauttisitko sinä aamusta tällaisissa maisemissa?

telttailu

Ja aamukahvista luonnonhelmassa?

Saimaa

Mutta ei Saimaa ole ihana ainoastaan kesällä.
Tämäkin kevät on tarjonnut sellaista luontoluksusta, etten usko, että jotain näin ainutlaatuista voi olla tarjolla missään muualla.

Esimerkiksi olen saanut nauttia tällaisista päivistä, joita varmasti vielä kiikkustuolissakin muistelen:

Työpäivän jälkeen vaihdan jalkaan nastakengät, nappaan kameran kaulaan ja lähden taas kerran koluamaan Saimaan rantoja. Ehdin juuri sopivasti ennen auringonlaskua niemen nokkaan nauttimaan luonnon omasta värishow’sta. Ja tänä iltana luvassa on paljon muutakin.
– Katso tuolla, tuolla oikealla! Näetkö?
– Ei voi olla totta. Onko se? Onko se ihan oikeasti?
– On, on. Siellä se on.
– Onkohan se Pullervo?

Saimaa

Saimaan parhautta: auringonlaskut ja norpat (kuvassa norppa näkyy tummana pisteenä oikeassa laidassa horisontin alla).

Ehkei se kuitenkaan juuri tämä maankuulu norppaliven Pullervo ole, mutta saimaannorppa joka tapauksessa. Eikä me millään maltettaisi nyt palata kotiin. 

Kun aurinko painuu saaren taakse ja maisema hämärtyy, on pakko palata.
Mutta “Pullervo” jää vielä jäälle kellottelemaan: se taitaa tietää jotain, mitä minä en. 

Auringonlaskun jälkeen tälle samalle kalliolle saapuu toinen luonnonystävä, savonlinnalainen Henna, joka pääsee kokemaan jotain vieläkin erityisempää.

Kello kymmenen jälkeen syttyvät nimittäin yön valot: miljoonat tähdet ja leiskuvat taivaantulet.
Ja Pullervo on edelleen asemissaan.

revontulet Saimaa

Kuva: Henna Astikainen

Missä muualla kuin Saimaalla voi yhtä aikaa ihailla tähtikirkasta taivasta, missä revontulet tanssivat, ja tarkkailla saimaannorpan puuhia?

Hennalle kiitos, että sain julkaista tämän upean kuvan täällä blogissani. Lisää Hennan Saimaa-kuvia löydät Instagramista, missä Henna on nimellä @hennamaarita.

Savonlinna – saarikaupunki, jossa järviluonto on aina läsnä

Täällä Saimaan ympäröimässä saarikaupungissa järviluonto on aina läsnä. Useimmat lenkkipolkuni kulkevatkin Saimaan rantoja myötäillen. Yksi suosikkipaikoistani, jonne lenkkitossuni minut yhä uudestaan kuljettavat, on Sulosaari – pieni luontohelmi melkein keskellä kaupunkia –  vain kivenheiton tai toisin sanoen kahden kauniin kaarisillan päässä Savonlinnan keskustasta ja torista.

Näin keväällä tämä Savonlinnan suloisin kesäkahvila, Sulosaaren Kalliolinna, ei vielä ole auki, mutta on saari silti vierailun arvoinen: saaren ympäri kiertävä lenkkipolku koukkaa välillä rantaan, missä pääsee ihailemaan laskevaa aurinkoa. Ja on täällä lintubongareillekin tekemistä, kun kuulemma valkoselkätikkakin täällä majailee (näin minulle kerrottiin).  Onpa saareen rakennettu myös hieno nuotiopaikka retkeilijöitä varten.

Huhtikuinen auringonlasku Sulosaaressa.

Ei hullumpi levähdyspaikka tämäkään.

100 kuvaa Saimaalta -valokuvanäyttely

En ole täällä Savonlinnassa suinkaan ainoa, joka on menettänyt sydämensä Saimaalle. Ja tänä keväänä minun ja kolmen muun savonlinnalaisen Saimaa-hullun ja harrastajavalokuvaajan rakkaus Saimaan järviluontoon jalostuu pyykkinaruille ripustettavaksi valokuvanäyttelyksi.

100 kuvaa Saimaalta -valokuvanäyttely on neljän savonlinnalaisen harrastajavalokuvaajan ylistys Saimaalle. Tuolle viehättävälle monimuotoiselle vesistölle, joka kietoo ihmiset pauloihinsa.

Näyttelyn kuvissa tuodaan esille kunkin kuvaajan näkemys Saimaan parhaista paloista, unohtumattomista hetkistä ja niistä  upeista elämyksistä, joita vain Saimaalla voi kokea.

100 kuvaa Saimaalta -näyttely on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaa. Näyttely starttaa 19.5. ja on nähtävillä eri puolilla Savonlinnaa läpi koko kesän.
Lue lisää valokuvanäyttelystämme Parasta Saimaalta -sivustolta.

Täydellinen retkipäivä Saimaalla

Mennään vielä hetkeksi metsään –  ja toki myös sinne Saimaan rannalle.
Tämä on taas yksi tavallinen päivä Saimaalla, kun me Saimaa-rakkauden yhdistämät luontoihmiset päätämme lähteä retkeilemään kamerat kaulassa ja reput selässä. Tällä kertaa suuntaamme Kesamonsaareen, missä meitä odottaa Väkevälänvuori.

Sieltä meidän on tarkoitus ottaa vuoden komeimmat auringonlaskukuvat.
Aina kaikki ei mene kuitenkaan suunnitellusti. Löydämme kyllä oikean vuoren ja kipuamme vuoren korkeimmalle kohdalle otsa hiessä, mutta aurinko onkin ihan väärässä paikassa. Tai me olemme täällä ihan väärään aikaan, ainakin kuukautta liian aikaisin.

Mutta metsä on komea, vaikka totta puhuen se on tainnut päästä liiaksikin rehottamaan. Joku saisi ottaa moottorisahan ja käydä avaamassa maisemaa, ettei kesäkuussa, kun palaan uudelle kuvausreissulle, tarvitsisi kirota Saimaa-näköalan edessä ikävästi törröttäviä mäntyjä.

luontokuva

metsä

Mutta sitten meillä on jo kiire. Aurinko laskee 20 minuutin kuluttua ja me olemme vielä keskellä metsää, mistä ei näe mitään. On aika panna juoksuksi.

Juostaan kilpaa auringon kanssa. Ja löytyyhän se kaunis kuvauspaikkakin. Aurinko on kyllä ehtinyt painua jo metsän taa, mutta Saimaan pinnalta heijastuva valo on edelleen kaunis ja kuvauksellinen.

Saimaa

Aurinko on jo laskenut, mutta retkipäivän seikkailut ovat vasta alussa. Termarissakin on vielä reilusti lämmintä kaakaota jäljellä.
Mutta kun ajatus vastaantulevasta karhusta alkaa kaihertaa meidän kaupunkilaislikkojen mieltä, päätämme, että on aika kuitenkin palata kaupunkiin.

Mutta ei me kotiin lähdetä, vaan suuntaamme taas Sulosaareen.

Olen jo pitkään haaveillut revontuliretkestä Lappiin, mutta kun se Lappi on niin kaukana. Eikä oikein kalenterissakaan ole tilaa.
On siis tilattava revontulet Saimaalle.

Aina ei tarvitse lähteä kauas
– ei edes Lappiin asti.

Olen elämäni ensimmäistä kertaa lähtenyt kamera kaulassa jahtaamaan revontulia.
Enkä oikein voi uskoa todeksi tätä onnea! On pakko hieraista silmiä.

Ensin ne ovat vain vaalea heleästi erottuva raita vastarannan yllä, mutta sitten alkaa tapahtua: taivaantulet yhtäkkiä kirkastuvat ja alkavat loimottaa.  Ne toden totta ikään kuin tanssivat .
Ja me hihkumme Hennan kanssa onnesta ja ihastuksesta.

Voiko olla upeampaa kuin huhtikuun yö leiskuvien revontulten loisteessa!

Pieniä luksuselämyksiä Saimaan rannalla

Saimaa

Kun haluan viettää viikonloppuani erityisen loistokkaasti, termarin sijaan reppuun sujahtaa pullo kuohuvaa.  Tämän vuoden retkihitti onkin skumppaa kuksasta ♥.
(Haaste sinulle: tägää oma #skumppaakuksasta kuvasi Instagramiin seuraavalla luksusretkelläsi luontoon.)

Kesä Saimaalla

Ja paras on vielä edessä: kesä Saimaalla.
Vaikka kaukokaipuun riivaamana aion matkustaa kesällä myös uusiin maisemiin Suomen rajojen ulkopuolelle,  suurimman osan kesästäni aion viettää juuri täällä Saimaan rannalla.

Sillä Saimaalla voi tehdä vaikka mitä ihanaa!

Toukokuussa otan varaslähdön kesään, kun lähden toteuttamaan yhtä unelmaani Saimaa Holiday Oraviin:   olen nimittäin jo kauan halunnut oppia melomaan enkä nyt aio enää odottaa. Ihana bloggaajakollegani Live now dream later -blogin Saana tulee länsirannikolta tänne Saimaalle, ja me lähdemme yhdessä testaamaan Oraviin Iisi Norppamelonta -pakettia. Luvassa on siis melontaa Saimaan sokkeloisilla vesillä ja hyvässä lykyssä norppiakin.

Kesäloman alottajaiset aion taas viettää työkavereideni kanssa Saimaan rannalla saunoen. Saunakin on jo varattu  Norppa-Majoilta upeista Saimaa-maisemista. Eikä tietenkään mikä tahansa sauna, vaan ehta savusauna. Silloin viimestään heitetään talviturkit Saimaaseen!

Haaveilen myös kesäisestä hemmottelulomasta vasta avatussa Järvisydämen järvikylpylässä sekä pyöräretkestä Punkaharjulle, joka on muuten valittu Suomen retkikohteeksi 2017. Punkaharjulla maisemien ihailun lisäksi haluan ainakin käydä herkuttelemassa Saimin ihastuttavassa ravintola Punkaharjussa.

Viime kesän yksi kohokohdistani oli suppailuretki Saimaan Pihlajavedellä. Se oli niin ihana, että tänäkin vuonna on pakko päästä suppailemaan koko päiväksi! Ehkä jopa vietän taas ainakin yhden yön saaressa telttaillen.

Jottei koko kesä menisi Saimaalla läträtessä, olen päättänyt, että yksi tämän kesän retkistäni menee ainakin metsään – tai siis Suomen Metsämuseo Lustoon. Miten voi olla mahdollista, ettei tällainen metsäpeikko ole seitsemän Savonlinna-vuoden aikana sinne vielä ehtinyt. Mutta tänä kesänä tilanne korjataan!

Ja onhan täällä Saimaalla vielä paljon muutakin ihanaa. Lue vaikka lisää Savonlinnan ja Saimaan tarjoamista ihanuuksista tästä postauksesta Kesä-Savonlinnan helmet.

suppailu Saimaa

Viime kesän ihanimman päivän vietin Saimaalla suppaillen.

Tänä iltana aion taas lähteä nauttimaan Saimaan tarjoamasta ilmaisesta luontoluksuksesta. Pakkaan reppuun mukaan termarikaakaot ja kuksan ja lähden valloittamaan Linnavuorta ja Haukkavuorta Ikoinniemelle. Siellä pitäisi olla ikiaikaisia kalliomaalauksia eikä kai maisemakaan ole hullumpi.
Niin, eikä tämäkään paikka ole kuin varttitunnin ajomatkan päässä kotioveltani.


Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, ja kaikki nämä blogipostaukseni kuvat on julkaistu aiemmin Instagramissa. Instagramini löydät nimellä @heidimaailmanaarella. Instagram Travel Thursdayn ideana on jakaa matkailuinspiraatiota ja hyvää reissufiilistä Instagram-kuvien avulla. Tämän kuun tempauksessa teemana oli lempipaikkani.

Tempauksen järjestäjinä toimivat TravelloverMuru Mou ja Skimbaco.
Lue ohjeet täältä.

Instagramin lisäksi Maailman äärellä seikkailee myös ahkerasti Facebookissa. Oletko jo liittynyt tähän iloisten seuraajien joukkoon?

Tervetuloa matkoilleni,

Heidi ♥

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

42 Comments

 • Johanna @ Out of Office
  4.5.2017 at 09:25

  Iisi norppamelonta kuulostaa siltä että haluaisin todella olla mukana! Voi mikä retki teille Saanan kanssa tuleekaan. Norppakummina toivon että näette Pullervon tai kolleegansa.

  Ja #skumppaakuksasta tulee käyttöön, heti kun ensimmäinen tilaisuus tarjoutuu. Kenties Sveitsistä, jolloin voin tägätä myös #päiväpatikoimassamaailmalla? Eikä nekään maisemat hullumpia ole, vaikka eivät toki Saimaalle vedä vertoja 🙂

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   4.5.2017 at 09:33

   Kyllä Johanna Sinunkin on joskus tultava tänne Saimaalle! Pakkohan norppakummin on päästä norppia bongailemaan <3. Vähän minua jänskättää se norppamelonta, kun en ole ennen melonut. Mutta jospa ne siellä Oravissa osaisivat opastaa minulle melonnan saloja ja Saanakin on kyllä konkari, että varmasti häneltäkin saan ohjausta.

   Ja mahtavaa, että #skumppaakuksasta tulee käyttöön Sveitsin komeissa maisemissa! Minunkin täytyy pakata kuksa mukaan Islannin reissulle – ja sitten ehdottomast myös #päiväpatikoimassamaailmalla käyttöön.

   Reply
 • Rouva Sana
  4.5.2017 at 09:41

  Olen ehdottomasti nii-iin kanssasi samaa mieltä, että Saimaa ja Savonlinna on ihmisen parhautta. Olen löytänyt seudun jo noin 30 vuotta sitten ja menetin sille heti sydämeni. Sieluni halajaa sinne aina ja aina joka vuosi uudestaan.

  Enkä voisi olla enempää samaa mieltä Sulosaaren ihanuudesta. Löysimme tiemme sinne viime Savonlinna-reissullamme ja ihastuimme täydellisesti. Myös Kalliolinna on <3.

  Jos ihmisen ei ole mahdollista asua Saimaan rannalla, onnellista on, että hän saa asua Tuusulanjärven rannalla. Tätä nykyä en maisemaa vaihtaisi enää pois. Mutta onneksi aina aika ajoin keskiuusmaalainenkin pääsee yhä vierailulle Saimaalle <3.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   4.5.2017 at 09:51

   Minun elämäni parhaita päätöksiä oli kyllä 7 vuotta sitten muuttaa tänne Saimaalle! Ei toki Kallavesikään huono ollut, mutta, mutta… tämä on vielä enemmän minun paikkani. Uskon, että Tuusulanjärvikin on ihana. Onko sinulla suunnitelmissa matkaa Kesä-Savonlinnaan tänä vuonna? Olisi niin huippua nähdä täällä, ja saattaisin jossain vaiheessa kaivata Tuusulajärvi-opasta. Ottaisitko pestin vastaan?

   Reply
 • Inari Savola
  4.5.2017 at 10:47

  <3 <3 <3

  Reply
 • Maailman äärellä / Heidi
  4.5.2017 at 10:48

  Saimaa on ❤️. Ja norpat ❤️.

  Reply
 • Jenni / Unelmatrippi
  4.5.2017 at 11:28

  Saimaalla on ilman muuta todella kaunista. Se on itse asiassa mielestäni Suomen näteintä seutua. Olen kasvanut Imatralla, joten Saimaan maisemat ovat tuttuja vuosien ajalta. 🙂 Vähän haaveilen, jos sitä tänä kesänä ehtisi piipahtaa vaikka viikonloppureissulla Saimaan luonnosta nauttimassa, mutta katsotaan toteutuuko.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   4.5.2017 at 11:35

   Saimaa on todella luontoystävän aarreaitta ja tänne muutettuani olen yhä enemmän ruvennut viettämään aikaa luonnossa. Tänäänkin on tosiaan tarkoitus lähteä auringonlaskuretkelle ja niin odotan, että pääsen toukokuun lopussa kokeilemaan melomista. Mahtavaa, jos ehdit lomalla tännekin suunnalle vierailulle :).

   Reply
 • Jenni / Unelmatrippi
  4.5.2017 at 11:30

  Kommenttini taisi kadota bittiavaruuteen. Joka tapauksessa: Saimaa on minusta Suomen näteintä seutua. Olen kasvanut Imatralla, joten Saimaan maisemat ovat hyvinkin tuttuja vuosien ajalta. 🙂 Vähän haaveilen, josko tänä kesänä ehtisin käydä vaikka viikonloppureissulla Saimaan maisemia ihailemassa, mutta katsotaan nyt, toteutuuko tämä.

  Reply
 • idahhh
  4.5.2017 at 20:22

  Aivan upeita kuvia kerta kaikkiaan! Erityisesti lumouduin tuosta usvaisesta järvi-kuvasta ja teltta-kuvasta <3 Olen kyllä käynyt Saimaalla, mutta siitäkin on ihan liian pitkä aika että pitää ehdottomasti ottaa harkintaan, jospa kesällä pääsisi siellä pyörähtämään 🙂

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   10.5.2017 at 20:31

   Kaunis kiitos Ida <3. Usvaiset aamut ovatkin minun suosikkejani täällä Saimaalla ja tämä telttaretki oli kyllä myös ikimuistoinen. Tänä kesänä on tarkoitus ottaa uusiksi. Tervetuloa Saimaalle lumoutumaan :).

   Reply
 • Noora | Kerran poistuin kotoa
  4.5.2017 at 21:09

  Suomi <3 Vaikka asutaan eri puolilla Suomea, meitä yhdistää kauniiden järvimaisemien läheisyys. Mulle taas Pyhäjärvi on henkireikä ihanan lähellä kotoa. Mä haluan ehdottomasti tulla joskus käymään Savonlinnassa ja rakastua Saimaan maisemiin! Nähdä linna ja upeat järvimaisemat. Musta tuntuu, etten edes kamalasti haluaisi tehdä tuolla mitään. Siis aktiviteetteja. Mulle riittäisi se, että istuisin rannalla, ihmettelisin ja välillä valokuvaisin 🙂 Kun keksin edullisen keinon päästä Tampereelta sinne, tulen viivana!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   5.5.2017 at 14:11

   Tule ihmeessä Noora ihastumaan kesä-Savonlinnaan ja Saimaaseen! Onnibussilla pääsee varmasti edullisesti. Ja ilmoita kun tulet, jos kaipaat Savonlinna-opasta, joka osaa viedä parhaille kuvauspaikoille :).

   Reply
 • Jari Mäkilä
  5.5.2017 at 13:46

  Tulin vorkimaan ? Upeita kuvia, kateeksi käy.Jos olisin kunnossa vielä, voisin julkaista vastaavia, mutta meren rannoilta.jatka tyttö samaan malliin,niin jatkan katselua tuolla Ig-puolella kateellisena, mutta hyvällä tavalla

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   5.5.2017 at 13:54

   Voi kiitos Jari ?. Meren rannoilta saisi varmasti aivan upeita kuvia myös. Lupaan yrittää jatkaa samaan malliin ?. Ihanaa kevättä sinulle!

   Reply
 • Hanna / Ranskatar reissaa
  5.5.2017 at 15:38

  Upeita kuvia! Aina ei todellakaan tarvitse matkata kauas upeiden paikkojen perässä. Tosin hävettää tunnustaa, etten ole ikinä käynyt Saimaalla, ehkä olisi jo korkea aika 🙂

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   5.5.2017 at 15:40

   Voi kauhistus Hanna ? nyt on jo siis korkea aika! Kesäksi siis suunnittelemaan reissua Savonlinnaan tänne Saimaan rannalle ❤️.

   Reply
 • Saana
  6.5.2017 at 17:53

  Voi, mitä luonnon omaa ilotulitusta tämäkin juttu on taas täynnä. En malta odottaa, että pääsen sun kanssa meloskelemaan näihin maisemiin. Norppien lisäksi toivon yli kaiken, että Saimaan auringonlaskut olisivat retken aikana puoliksikaan niin kauniita, mitä näissä sinun kuvissasi! <3

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   10.5.2017 at 20:34

   Kiitos Saana ihana :). Sain eilen kuulla kauhujuttuja melontareissuista ja siitä, miten jopa kalastusalus oli yksi kevät melkein hukkunut kalastajineen juuri siellä, minne ollaan menossa. Toivon siis kovasti tyyntä säätä. Myrskyisällä tuulella taidan pysytellä siellä saunassa joogailemassa :D. Mutta nyt on ollut niin pitkään jo kylmää ja ankeaa, että on kyllä meille oltava jo kaunis kesäinen päivä ja tietysti se auringonlasku on tilauksessa! <3.

   Reply
   • Saana
    10.5.2017 at 20:46

    Älä usko kaikkia kauhukertomuksia. Kajakilla pääsee kätevästi rantoja ja suojaisia poukamia pitkin, ja jos aivan jäätävä myrsky on järvellä, niin eihän silloin ole järkeä edes työntää kajakkia vesille! 🙂 Ja kyllä, kesä on ottanut niin monta kertaa takapakkia, että pakkohan sen sieltä hiljalleen on tulla!

    Reply
    • Maailman äärellä / Heidi
     10.5.2017 at 20:49

     Yritän olla uskomatta ?. Ja panikoimatta täällä etukäteen ?. Ihan huippua joka tapauksessa saada sinut tänne, satoi sitten räntää tai vaikka pikku ukkoja… ❤️

     Reply
     • Saana
      10.5.2017 at 20:55

      Jesss… en malta odottaa. Tein sunnuntaina täsmäretken Raision XXL:ään , ja nyt on sitten riippumatto viimein plakkarissa, sain vähän täydennettyä melontakamavarastoakin. Taidanpa ottaa riippumaton mukaan, tiedäpä sitä, kuinka pitkäksi tämä reissu venähtää! 😉 Testaan sitä kuitenkin tulevana viikonloppuna ensin.

     • Maailman äärellä / Heidi
      10.5.2017 at 20:56

      Vau, kuulostaa mahtavalta ❤️.

 • Matkoja, retkiä, hetkiä
  6.5.2017 at 22:42

  Aivan uskomattoman kaunista, ja nuo kuvat on niin upeita! Isäni muistelee vieläkin erästä muinaista Itä-Suomen reissua, kun minä ehkä noin kuusivuotiaana Savonlinnassa huokaisin syvään ja sanoin teatraalisesti “Savonlinna on ihana kaupunki”. No onhan se ja luonto siellä etenkin?

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   7.5.2017 at 09:54

   Minäkin kävin joskus pikkulikkana Savonlinnassa ja ihastuin tähän kaupunkiin. Oltiin silloin yötä Casinolla, joka tuntui niin hulppean hienolta. Enää se ei häikäise mutta Savonlinnan luonto ei petä koskaan.

   Reply
 • Saara
  7.5.2017 at 22:50

  Voi kuinka kaunista! Jäin ihan sanattomaksi. Ehkäpä pitäisi harkita joskus käymistä kotipihan ulkopuolellakin – vaikka kaunista on sielläkin 🙂

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   9.5.2017 at 11:22

   Voi kiitos Saara <3. Erityisesti näin keväällä tosiaan ihmeteltävää riittää omalla kotipihallakin. On ihana seurata silmujen kasvua ja ensimmästen kukkien puhkeamista. Mutta joskus tekee hyvää lähteä vähän kauemmaksikin, vaikka sitten sinne oman kylän rannoille ja metsiin :). Tulisi vaan jo edes himpun lämpimämpää niin lähiretkeilykin olisi mukavampaa…

   Reply
 • Katja/jumalainenseikkailu
  9.5.2017 at 11:55

  Kuten instagramissakin jo kirjoitin, kyllä kateeksi käy noita maisemia! Tampereella tuntuu, että tärkeämpää on rakentaa kauppakeskuksia kuin säästää luontoa tai tehdä vaikkapa puistoja. ( Terveisiä vaan Tampereen päättäjille!) Täytyy muistaa mainostaa Saimaan seutua Maailmannäyttelyssä ja laittaa ensi vuoden kesäsuunnitelmiin itsellekin <3 Ihana juttu!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   9.5.2017 at 12:50

   Kai täälläkin niitä kauppakeskuksia tehtäisiin, jos olisi varaa! Mutta vielä onneksi täällä on upeaa luontoa joka puolella. Mahtavaa jos mainostat Saimaan seutua näyttelyssä ja minä jo kovasti odotan, että pääsen esittelemään sinulle joku päivä näitä Saimaan helmiä ❤️.

   Reply
 • Terhi / Muru Mou
  10.5.2017 at 07:08

  Ihana ylistys Saimaalle! Itsekin olen muutaman vuoden asunut Saimaan rannalla, mutta eipä niitä läheisiä luontoelämyksiä osannut silloin arvostaa. Voi kun voisikin mennä ajassa taakse päin ja sanoa sille tytönhupakolle, että nyt luontoon siitä!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   10.5.2017 at 20:35

   Kiitos Terhi! Näinpä, ei sitä nuorempana osannut luontoa arvostaa. Ja metsä oli varmaan tylsintä mitä tiesin 😀

   Reply
 • Mika / Lähtöportti
  10.5.2017 at 19:06

  Kertakaikkisen upeita kuvia jälleen! Onneksi mainitsit että kesä on sittenkin paras aika Saimaalla, sillä heinäkuussa olen sinne suunnalle tulossa. Näin sydämeltään karjalaista hieman kirpaisee majoittua tällä kertaa vuokramökkiin Savon puolelle, mutta tiedän nuo Puruveden rannat tosi kauniiksi aiempien kokemusten perusteella 🙂 Täytyypä jonain päivänä tulla lörtsynsyönnin lomassa tutustumaan myös teidän valokuvanäyttelyyn! Jos muuten Tuusulanjärvi-opastus ei jostain syystä sopisi Minnan aikatauluun, niin mäkin saattaisin pystyä ikäni täällä asuneena jotain järven ympäristöstä kertomaan.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   10.5.2017 at 20:40

   Kiitos Mika! Mahtavaa, että tulet kesällä Saimaalle! Heinäkuun olen aikonut pyhittää Savonlinnan seudulle, joten laitahan viestiä kun olet täällä niin käydään Saimaan rannassa ottamassa maljat kesälle. Ja tosi kiva kuulla, jos käyt katsomassa meidän näyttelyn! Tässä heinäkuun aikataulu:
   30.6. – 14.7. Muotitalo Puki
   14. – 28.7. Herttua
   28.7. – 11.8. Osuuspankki
   Ja ehdottomasti pannen korvan taakse lupauksesi opastuksesta Tuusulanjärvellä!

   Reply
 • Annika | travelloverblogi
  11.5.2017 at 18:53

  Olet kyllä kotikaupunkisi ehdoton matkailupromoottori kuvinesi. Kai sulle Visit Savonlinnasta kohta aletaan maksaa palkkaa. Syytä olisi. Ei näiden kuvien jälkeen voi kuin ottaa taas kerran harkintaan Saimaan. Mutta norppien kanssa. Minä. Haluan. Nähdä. Pullervon. Sukulaissielutkin kelpaavat. Mutta koska olen nyt nähnyt poron, on sen vielä söpömmän aika.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   11.5.2017 at 18:59

   Samaa mieltä, syytä olisi tulla jo ropoja… mutta lienee turha toivo! ? Totta kai sinun pitää tulla Saimaalle! Joko sovitaan norppatreffit ensi keväälle? Kuinka haluat nähdä norpan – kera revontulien/auringonlaskun/potkuritetkellä/melontaretkellä … just name it ?.

   Reply
 • Katja / Lähtöselvitetty
  11.5.2017 at 23:31

  Saimaa on mun jokakesäinen matkakohde, kun käyn appiukon mökillä Taipalsaarella. Siellä ei valitettavasti norppia näy muualla kuin kuvassa huussin seinällä, mutta muuten maisemat ovat ihanat.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   12.5.2017 at 13:55

   Ihana kuulla Katja, että sinullakin on tänne Saimaalle siteitä. Piti ihan tarkistaa, minne Taipalsaari tarkalleen ottaen sijoittuu, mutta on näköjään siellä Lappeenrannan suunnalla. Ehkä sinun pitää joskus retkeillä sieltä tänne Savonlinnan seudulle asti bongailee niitä norppia <3.

   Reply
 • Kohteena maailma
  12.5.2017 at 07:38

  Itsellä on Saimaan kierros ohjelmassa joko tänä tai ensi kesänä. Liikkuvia osia on paljon, mutta tarvitsee ensi viikolla alkaa työstämään loman aikatauluja. Kyllä näitä maisemia jaksaisi livenä katsella useammankin reissun verran 🙂

  Hieno juttu tuo teidän näyttely, iso peukku sille!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   12.5.2017 at 13:57

   Hienoa Rami! Ilmoittelehan, jos tulet Savonlinnaan niin mennään lörtsyille :D. Ja valokuvanäyttely on kyllä yksi kesään odotettuja juttuja. Erityisesti näyttelyn avajaisbileet Suomen komeimmassa shampanjabaarissa…

   Reply
 • Kati / Lähinnä Kauempana
  21.5.2017 at 18:36

  Upea juttu teidän näyttely! Saimaa on valitettavasti jäänyt todella vieraaksi, enkä Savonlinnassakaan ole koskaan käynyt. Kotimaassakin on niin paljon huikeita paikkoja, mitkä ansaitsisi enemmän vierailuja.

  Reply

Leave a Reply