Menu

Kymmenen matkakuvaa maailmalta

Istun tietokoneen ääressä ja ulkona paistaa aurinko. Olen tunteja naputtanut töitä ja ajatukset alkavat harhailla. Pakko tehdä välilillä jotain muuta. Mieleeni muistuu Meriharakan kymmenen matkakuvaa -postaus, jonka luin muutama päivä sitten. Nyt on hyvä aika minunkin kaivaa vanhat albumini esiin ja osallistua tähän matkakuvahaasteeseen,  jonka Journey Diaryn Jenna aloitti.

1. Kuva lentokoneen siivestä

siipi
Viime viikonloppuna lensin Geneveen. Sveitsin Alppi-maisemat hurmasivat minut täysin. Jo laskeutuessamme Geneveen sain ihastella kauniita maisemia: valkohuippuisia vuoria, sinisenä hohtavaa Geneve-järveä ja vehreää laaksoa. Geneven lentokentän miljöö on varmasti yksi kauneimmista näkemistäni. 

2. Paras vahingossa onnistunut otos

CIMG0289Maastopyöräilyä Aruballa: ryhdyin kuvaamaan miestäni, kun hän halusi esitellä taitojaa, ja kuinka sitten kävikään…

3. Matkakuva, joka saa hyvälle tuulelle

P1050342
Oma rakas, ihana ystävä, ranta ja edessä huolettomat päivät – tämän hetken muisto ei haalistu.

4. Luontokuva

IMG_2498
Olin ensin sovittelemassa tähän jotain vuori- tai merikuvaa, mutta sitten muistin viimesyksyisen mökkiviikonloppuni Pellossalossa. Herättyäni sunnuntaiaamuna menin ulos nuuskimaan raitista ilmaa.  Järvi oli peilityyni, teeret kukersivat ja sumu nousi järven pinnasta – siinä hetkessä oli jotain maagista.

5. Kuva yläilmoista

IMG_2500
Barcelona on minulle erityisen merkityksellinen paikka: elämäni ensimmäisen kerran matkustin yksin ulkomaille juuri Barcelonaan, kun menin sinne lukion jälkeen au pairiksi. Tästä Antoní Gaudín suunnittelemasta Casa Milàsta on upeat maisemat Barcelonan kattojen ylle ja La Sagrada Famílialle.

6. Postikorttimaisema

Santorini
Tämä kuva on yli kahdeksan vuoden takaa, jolloin olin mieheni kanssa Välimeren risteilyllä. Risteilyn aikana näimme paljon kauniita postikorttimaisemia, mutta Santorini lienee postikorteista kaikkein postikortein valkoisiksi kalkittuine taloineen.

7. Kuva matkaseurasta

Linda_Formentera
Nykyään matkustan useimmiten mieheni kanssa, mutta viime kesän alussa lähdin reissuun kummityttöni kanssa. Vein hänet ylioppilaslahjaksi viikoksi Ibizalle. Tämä kuva on otettu Formenteralta, jossa vietimme yhden päivän. Seikkailimme polkupyörillä pitkin saarta, nautimme auringosta ja ihastuimme Formenteran valkohiekkaisiin rantoihin.

8. Fiilistelykuva palmun alla

CIMG1319
Hawaijilla Mauin hotellin ranta oli juuri sellainen, mistä olin haaveillut, mutta vaikka ranta ja uima-allasalue olivat täydelliset, emme ehtineet juuri lainkaan loikoilla aurinkotuoleissamme seikkailuiltamme.

9. Hyvää huomenta -kuva

CIMG1094
Ensimmäisenä aamuna Los Angelesissa uuvuttavan pitkän lennon ja lyhyeksi jääneen yön jälkeen menimme aamupalalle hotellin vastapäiseen kuppilaan. Aamupalalta jatkoimme amerikkalaiseen tapaan kahvimukit käsissämme läheiselle rannalle, missä meitä odotti yllätys: delfiiniparvet uivat aivan rannan tuntumassa. Täydellinen aamu ja loman aloitus!

10. Lempikaupunkini

CIMG0646
Rakastan pikkukaupunkeja enkä yleensä kiinny suurkaupunkeihin, mutta kukapa ei voisi olla rakastamatta tätä elokuvien kaupunkia, jossa Carrie Bradshawkin asuu.

 

 

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

10 Comments

 • Jari / Hit the road -matkablogi
  16.5.2015 at 12:20

  Kyllä, NYC on ylivoimainen ykkönen meilläkin!

  Reply
 • Saana · Live Now - Dream Later
  17.5.2015 at 21:59

  Ihania kuvia, ja kiva kun muistutit tästä kuvahaasteesta. Olen lukenut näitä useammasta blogista ja ajatellut, että tämä antaisi hyvän syyn kaivella vanhoja kuva-aarteita. Toi sun luontokuva on erityisesti aivan käsittämättömän upea! Ja maastopyöräilykuva myös, heh! 🙂

  Reply
  • maailmanaarella
   17.5.2015 at 22:04

   Kiitos Saana ja kiva jos sinäkin innostut nyt kuvahaasteesta. Aamu jolloin otin tuon luontokuvan oli kyllä niin hieno! Pitäisi useammin jaksaa nousta ylös kuvaamaan heti auringonnousun aikaan. Olen vaan vähän liian aamu-uninen :).

   Reply
   • Saana · Live Now - Dream Later
    17.5.2015 at 22:09

    Se on kyllä totta, parhaat asiat tapahtuu auringonnousun aikaan. Joko pitää nousta ylös aikaisemmin tai vaihtoehtoisesti mennä nukkumaan vasta sen auringonnousun jälkeen! 😉

    Reply
    • maailmanaarella
     17.5.2015 at 22:12

     Ihan totta :)! Luulen vaan että jos nykyään valvon auringonnousuun asti, voi kuvista tulla aikamoisia – en ehkä olisi skarpimmillani…

     Reply
 • Voi että, tuo Pellossalon kuva on tosi makee! Just täydellinen suomikuva 🙂 Santorini olisi mulle kyllä paikka, jossa haluisin käydä, tosin mieluiten hiljaisempaan aikaan. Se näyttää kaikissa kuvissa ihan uskomattoman kauniilta!

  Reply
  • maailmanaarella
   24.5.2015 at 23:23

   Kiitos Laura :). Pellossalo-kuva on minunkin ehdoton suosikkini ja Pellossalo on muutenkin merkityksellinen paikka minulle. Santorinille ei kannata mennä elokuussa, niin kuin minä tein. Voit varmaan arvata, mikä ryysis siellä oli, kun muiden turistien lisäksi meidän ristelijältä kaikki nousivat maihin ja taisipa satamassa olla toinenkin iso alus. Syksyllä tai keväällä varmasti olisi kivempi vierailuaika.

   Reply
 • Annika Ruohonen
  3.6.2015 at 10:49

  Pellossalo menee ykköseksi minullakin. <3 Matkoilla on ihana käydä, ja Suomeen on aina kiva palata. <3

  Reply
  • maailmanaarella
   3.6.2015 at 19:24

   Näinpä juuri, ja Suomessa on kyllä myös niin paljon kauniita paikkoja ja maisemia kuvattavaksi!

   Reply

Leave a Reply