Menu

Madridin kauneimmat puistot

Updated 31.1.2020

Retiro
Puistoissa vaeltelu saattaa kuulostaa hieman mummomaiselta puuhalta, mutta Madridissa se ei ole lainkaan mummomaista. Väitän, että Madridin puistot voivat olla aivan yhtä trendikkäitä kuin tapasbaaritkin. Vaikka puistoja ei ole sentään ihan niin paljon kuin tapasbaareja, voisin myös väittää, että Madridia voi kutsua todelliseksi puistojen kaupungiksi. Puistoja Madridissa on nimittäin lukuisia, ja ainakin tällainen metsien ja järvien kasvatti niitä kaipaakin. Kun kaupungin vilske ja meteli alkavat kyllästyttää, minä suuntaan kamerani kanssa johonkin näistä Madridin useista vehreistä keitaista.

Madridin länsiosassa sijaitsee kaupungin kaikkein suurin puistoalue, Casa de Campo, joka on kuninkaan entistä metsästysaluetta. Nykyään tässä maaseutumaisessa metsikössä voi lenkkeillä ja maastopyöräillä tai vaikka tehdä veneretken järvelle. Casa de Campolla on myös eläintarha ja huvipuisto.

Casa de Campon koillispuolella on taas Parque del Oeste, laaja viheralue, joka 1800-luvulla oli vielä Madridin virallinen kaatopaikka. Alue muutettiin 1900-luvun alussa kaupungin pääpuutarhurin Celio Rodriquezin sunnitelmien mukaisesti puistoalueeksi. Parque del Oestessa on muun muassa ruusutarha Rosaleda ja muutamia terasseja, joissa on mukava lepuuttaa jalkoja ja nauttia café con lecheä tai lasi viiniä aurinkoisena päivänä. Parasta puistossa on mielestäni Templo de Debodin alue, joka on suosittu paikka auringonlaskun ihailuun. Parque del Oestesta pääsee kätevästi Casa de Campolle köysirataa pitkin.

Kiven heiton päässä Parque del Oestesta sijaitsevat Campo del Moro sekä Jardines de Sabatini. Tästä englantilaistyylisestä romanttisesta Campo del Moron puistosta on hienot näkymät kuninkaanlinnalle.

Madridin kauneimmat puistot ovat kuitenkin mielestäni Parque del Retiro, Parque del Capricho ja Real Jardín Botánico. Jos tykkäät valokuvata ja (jos ja) kun päätät lähteä tutustumaan näihin pikku paratiiseihin, älä vaan unohda kameraasi!

 1. Parque del Retiro

IMG_3090
Retirosta tuli minun ehdoton suosikkipaikkani Madridissa. Retirossa on ihana kuljeskella pitkin rauhallisia lehtipuiden varjostamia käytäviä, istahtaa lammen kupeessa sijaitsevaan kahvilaan, katsella veneilijöitä ja kuunnella paikallista jazz-bändiä. Aurinkoisena päivänä Retiro houkuttelee myös levittämään viltin nurmelle ja nauttimaan piknikeväistä ja auringon lämmöstä.

IMG_3012

Retiron puisto Madridissa

IMG_3029

Retiro

2. Parque de El Capricho

Capricho_puisto-1
Romanttinen El Capricho sijaitsee Madridin keskustan ulkopuolella, mutta sinne pääsee näppärästä metrolla. Linjalla 5 pääset lyhyen kävelymatkan päähän puistosta, kun jäät kyydistä El Capricho -nimisellä pysäkillä. Huono puoli tässä puistossa on, että se on auki vain viikonloppuisin. El Capricho on rakennettu vuosina 1787 – 1839, ja se on saanut englantilaisia, ranskalaisia ja italialaisia vaikutteita.

Capricho-puisto Madridissa

Capricho puisto

Capricho puisto Madridissa

Capricho-puistossa Madridissa

Capricho-puisto Madridissa

Capricho-1-5

Capricho puisto Madridissa

3. Real Jardín Botánico

Real Jardin Botanico
Real Jardín Botánico eli kuninkaallinen kasvitieteellinen puutarha sijaitsee Prado-museon vieressä. Tämän puutarhan on perustanut Kaarle III vuonna 1774. Puistossa on monipuolinen puu- ja kasvikokoelma sekä ruusutarha. Minä kävin puistossa joulukuussa, kun kukka-aika oli jo täysin ohi ja ruskastakin oli enää rippeet jäljellä, mutta silti puisto teki minuun vaikutuksen. Voin vain aavistaa, miten kaunis se on alkukesästä kukkien puhjettua kukkaan. Real Jardín Botánico on Madridin puistoista ainut, jonne on sisäänpääsymaksu (3 €). (Jos olisin tajunnut ottaa mukaan oaj:n korttini, olisi päässyt ilmaiseksi, sillä opettajille on ilmainen sisäänpääsy!).

Real_Jardin_Botanico-1-2

Real Jardin Botanico

Real_Jardin_Botanico-1-4

Real Jardin Botanico
Ennen tätä Madridin matkaani en ole ollut puistoihminen. Olen pitänyt puistoja tylsinä. Kaupunkilomillani olenkin mieluummin suunnannut kahviloihin istuskelemaan, kun olen kaivannut lepotuokiota kaupungin vilskeeltä. Onneksi tällä kertaa tein toisin ja annoin Madridin puistoille mahdollisuuden hurmata minut.

Sillä ne todella hurmasivat!

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

9 Comments

 • Outi
  8.12.2015 at 11:33

  Parque de El Capricho näyttää puistolta, jossa haluaisin hempeillä tuon oman mieheni kanssa ♡♡♡

  Reply
  • maailmanaarella
   8.12.2015 at 11:34

   Se oli tosiaan kuin tehty romanttisia hetkiä varten ❤️.

   Reply
 • innu1606
  8.12.2015 at 12:24

  Huimia kuvia <3

  Reply
 • Johanna @ Out of Office
  23.5.2016 at 20:07

  Ihana juttu tämäkin <3

  Yritän aina kaupunkilomillakin löytää hotellin puiston vierestä. Syitä on kolmei: vihreys ja rauha ja hyvät kuvausmahdollisuudet, ja mahdollisuus päästä juoksulenkille paikallisten joukkoon. Lontoossa Hyde Parkit ja Kensington Gardensit on juostu moneen kertaan ristiin rastiin, ja se on kyllä mahtava tapa jalkautua nauttimaan raittiista ulkoilmasta 🙂

  Reply
 • Milla
  28.9.2016 at 07:50

  Aivan mielettömän ihanan näköistä <3 Tahdon syksyllä tuonne!

  Reply
 • Maailman äärellä / Heidi
  28.9.2016 at 08:02

  Madridin syksy on ihana ❤️.

  Reply
 • katja/jumalainenseikkailu
  17.2.2017 at 11:18

  Mitä puita, kukkia ja värejä! Puistot ovat maailman parhaita paikkoja 🙂 Jos saisin valita, Tampereellekin tulisi puisto Ratinaan sen sijaan, että siihen rakentuu juuri joku typerä ja turha ostoskeskus. Puita me tarvitsemme, emme tavaraa!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   17.2.2017 at 11:25

   Ihan samaa mieltä. Maailma on roinaa täynnä, mutta parhaimmat elämykset tarjoaa luonto. Onneksi sitä on täällä Savonlinnassa, Saimaan rannalla yllin kyllin. Arvaa mihin minulla tällä viikolla yksi päivä tuhraantui? Meidän rannassa oli norppa auringossa köllöttelemässä, joten päivä meni sitä tarkkaillessa – työt vähän häiriintyi ?.

   Reply

Leave a Reply