Menu

Täydellinen loma Italiassa

Updated 31.1.2020
IMG_4528

Ranta Sorrentossa

Vietin juuri täydellisen loman Italiassa. Täydellinen ei tarkoita sitä, että koko loma olisi ollut pelkkää auringonpaistetta eikä matkalla olisi sattunut yhtään kommellusta, sillä juuri nämä pienet säröt paratiissa ja tapahtumien arvaamatomuus tekivät lomastani täydellisen.

IMG_4604

Sorrenton uimalaituri aamuauringossa

Lomallani nautin yksinkertaisista asioista. Esimerkiksi allaspäivän jälkeen pilvien kerääntyessä taivaalle oli ihana palata takaisin hotellihuoneeseen, ottaa lasi kuohuvaa ja mennä parvekkeelle katsomaan, kuinka valkeat pilvet muuttuivat hetki hetkeltä tummemmiksi ja  salamat välkkyivät vastarannalla häämöttävän Vesuviuksen yllä.

IMG_4572

Ilta saapui uimalaiturille

Joskus kesken täydellisen aurinkoisen kesäpäivän tuli ukkonen ja näytti äkeän luonteensa. Kun Napolin matkalla kirkas auringonpaiste vaihtui minuuteissa rankkasateeksi, satama, jossa olin odottomassa laivaa Sorrentoon, oli yhdessä silmänräpäyksessä yhtä suurta lammikkoa. Juostessani kymmenen metrin matkan katoksesta laivaan sandaalini ja kesämekkoni kastuivat litimäriksi. Onneksi laivan moottori piti niin kovaa meteliä, etteivät myrkyn äänet kuuluneet sisälle asti ja täten päässeet säikyttämään myrskyihin tottumatonta matkailijaa.

Myös Vesuviuksella luonto näytti mahtinsa. Myrsky puhkesi tälläkin kertaa varoittamatta. Sitten taas juostiin. Tällä kertaa juoksin alas Vesuviuksen rinnettä kohti täpötäydeksi pakkautuvaa pientä myymälää, josta onneksi lämikkeesi sai ostaa kupin kuumaa kaakaota.

IMG_4584

Sorrenton kalastajasatama herää uuteen aamuun

Tietysti täydelliseen lomaan kuului paljon onnellisia pieniä hetkiä. Onnea oli juttutuokio hyvän ystävän kanssa herkullisen aterian äärellä, auringonlasku oman kullan kainalossa kattoterassilla ja rantalaiturilla, pulahdus raikkaaseen meriveteen kuuman päivän päätteeksi, lasi punaviiniä sadekuuron jälkeen rantaterassilla, täydellinen sitruunajäätelö iltakävelyn kunniaksi, lyhyt keskustelu italiaksi hauskan tarjoilijan kanssa, piristävä espresso tuhdin pastalounaan jälkeen, täydellinen valokuva aamuauringon kultaamasta maisemasta…

IMG_4588

Kalastajat iltaruskossa

Pienten onnenhetkien lisäksi täydellinen loma vaatii seikkailuja.  Vaikka Sorronto ei turistikatuineen kuulosta seikkailijan lomaparatiisilta, oli Sorrento tällä kertaa täydellinen lomakohde. Sen lisäksi, että ihastuin Sorrenton kalastajasataman uneliaaseen aamuun, sympaattisiin uimalaitureihin ja aamun hiljaisiin kujiin, Sorrentosta pääsi helposti omille seikkailuille sekä Amalfin rannikolle että Napolinlahden upeille saarille.

IMG_4546

Näköala Amalfin satamaravintolan terassilta

Niin, ja tietysti täydelliseen lomaan kuuluu hyvä ruoka. Kuinka kukaan voisikaan matkustaa Italiaan syömättä niitä suussa sulavan täydellisiä pastoja, pitsoja ja jäätelöitä.  En minä ainakaan! Täydelliseen lomaani kuului siis laskematon määrä pitsoja, pastoja ja jäätelöitä. Myös muutama (heh) espresso ja Prosecco tuli lomalla nautittua.

IMG_4654

Taiteilija ikuistaa Positanon kauneutta

IMG_4593

Positanossa talot on rakennettu päällekkäin

IMG_4591

Positanon maisemia

IMG_4558

Napolilaista elämää

IMG_4581

Vene rantautuu Corricellan kalastajakylään Procidan saarella

IMG_4785

Kesän riemua Corricellalla, Procidan saarella

IMG_4554

Matkalla Caprille

IMG_4541

Caprin kalkkikivikalliot

IMG_4643

Maisema Caprilta

IMG_4662

Pompeji

IMG_4524

Onnellinen lomalainen

Täydellinen lomani oli vastakohta kiireiselle arjelleni, johon kuuluu liuta tylsiä rutiineja. Italian lomalla rutiinit saivat väistyä nautintojen tieltä. Lomalla en siis syönyt aamupalaksi terveyssmoothieta enkä juonut pakuriteetä. En fillaroinut kuntosalille hikoilemaan – en edes käynyt katsomassa, millainen hotellini kuntosalisi olisi ollut. En lukenut sähköpostia ja yritin jopa olla käyttämättä Whatsappia. Täysin en kyllä malttanut sosiaalisesta mediasta pitää taukoa: pitihän minun päivittää edes muutama kuva Instagramiin ja kirjoittaa hieman blogiakin. Mutta mikäpä siinä oli kirjoitellessa hotellihuoneen parvekkeella, kun aurinko paistoi, vastarannalla häämötti majesteetillinen Vesuvius, mansikat ja kirsikat tuoksuivat kipossa ja Prosecco-pullo odotti nauttimista.

IMG_4681

Kotiinpaluu

Kun loma Italiassa päättyi, minulla ei ollut haikea eikä surullinen olo: olihan minulla matkalaukullinen ihania muistoja kotiinviemisiksi.

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat
Destination UnknownKaukokaipuu ja Veera Bianca.
Lue ohjeet täältä.

Minut löydät instagramista nimellä @heidimaailmanaarella
Tein myös vihdoinkin blogilleni Facebook-sivut https://www.facebook.com/maailmanaarella

 

 

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

13 Comments

 • Jenna
  2.7.2015 at 13:21

  Nää kuvat ei yhtään helpota mun Italia-kuumetta 😀 Upea loma ollut teillä. Just sopivan rentoa, mutta kuitenkin tekemistä ja näkemistä. Whatsappista on hyvä pitää taukoa lomalla.

  Reply
  • maailmanaarella
   2.7.2015 at 13:24

   Oli kyllä ihana loma! Yritettiin tosiaan pitää myös ihan laiskottelupäiviä. Nekin tekee reissulla hyvää. Minulla on myös ikuinen Italia-kuume❤️.

   Reply
 • säppä
  2.7.2015 at 13:33

  Täydelliseltä tuo kyllä kuvien perusteella toden totta näyttääkin. 🙂 Ihana Italia!

  Reply
  • maailmanaarella
   2.7.2015 at 13:34

   Italia on kyllä niin ihana. Sinne täytyy päästä aina vaan uudestaan!

   Reply
 • Annika Ruohonen
  2.7.2015 at 17:21

  Tähän artikkeliin pitää vielä palata monta kertaa uudestaan fiilistelemään! <3 Kiitos täydelliselle matkakumppanille! <3

  Reply
  • maailmanaarella
   2.7.2015 at 17:29

   Oi, kiitos Annika sinulle! Ja pian reissataankin yhdessä ympäri Porvoota :).

   Reply
 • Kea | Deep Red Blues
  2.7.2015 at 19:19

  Tunnelmallisia kuvia! Tuo rantakuva aurinkovarjoineen on lähes ikoninen!

  Reply
 • Satu VW I Destination Unknown
  2.7.2015 at 21:56

  Ihania reissutunnelmia, kuvia ja värejä! Voisin lähteä itsekin jonnekin parvekkeella maistelemaan kuohuvaa ja päivittämään blogia 😉

  Reply
  • maailmanaarella
   2.7.2015 at 22:08

   Kiitos Satu! Joo, parveke tollasilla maisemilla ei ollut yhtään hullumpi paikka päivittää blogia :D.

   Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  3.7.2015 at 18:48

  Ihania värejä ja kauniita maisemia. Italiasta vähemmän innostunutkin melkein harkitsee …

  Reply
  • maailmanaarella
   3.7.2015 at 18:50

   Kyllä sun Pirkko pitää nyt lähteä Italiaan ja houkutella miehesikin mukaan ?. On se oikeasti niin ihana ja valokuvauksellinen maa.

   Reply
 • […] Pompejin ja Vesuviuksen lisäksi vierailimme Napolissa (lue retkestämme täältä), Caprilla (pääset juttuun täältä), Procidan saarella (juttu Prosidasta on täällä) ja Amalfin ranikolla. Ihanista Italian tunnelmista juttua ja kuvia on myös täällä. […]

  Reply

Leave a Reply