Menu

Terveiset Etelä-Afrikasta – leijonien mailta

Updated 31.1.2020

Tarinoita Etelä-Afrikasta, osa 1

Olen saapunut tänään Etelä-Afrikkaan. Lähes 24 tunnin matkustamisen jälkeen. Perillä minua on odottamassa lähes tukahduttava kuumuus. Olen kuvitellut, että pitkän matkustamisen jälkeen oikaisisin perille lodgelle päästyäni itseni mukavasti sohvalle, mutta kun saavun, minulle kerrotaan, että iltasafari alkaa puolen tunnin päästä. Safarilla unohdan kuitenkin väsymykseni hetkessä. Olen todellakin Afrikassa, keskellä villiä luontoa.

Palaamme lodgelle vasta auringon laskettua. Sirkat sirittävät ja pään yllä levittäytyy Linnunrata.

auringonlasku_impala_afrikka

auringonlasku_etela_afrikka

Illalla valvon aivan liian myöhään, ja yöllä minua valvottaa ukkonen, joka on täällä jotain ihan muuta kuin Suomessa. Välillä mietin, mitenkä todennäköistä on, että salama iskee mökkiimme. Sitten nukahdan vaan herätäkseni siihen, että mökkimme pihamaalla kasvavasta marulapuusta rapisee hedelmiä kauhealla metelillä katolle ja terassille.

Ennen viittä onkin sitten herätys ja puoli kuudelta istumme jo jeepin kyydissä. Ukkonen on jossain kaukana ja pian näemme yhdeksän raukeaa leijonaa makaamassa keskellä tietä. Eikä minua enää väsytä yhtään.

leijona

leijona_safari


Matka- ja tunnelmakuvia sekä pieniä matkatarinoitani pääset seuraamaan blogini lisäksi Facebookissani.
Käy kurkkaamassa myös Instagramiani, jonne tallentuvat ne kuvistani kauneimmat.
Blogiani pystyt nyt näppärästi seuraamaan Blogit.fi-sivuston kautta.
Maailman äärellä -matkablogini on myös Twitterissä.
Tervetuloa mukaan matkoilleni.

Copyright © 2019 Maailman äärellä – Heidi Lehtosaari. All rights reserved.

 

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

18 Comments

 • Laura / Irtiottoja
  27.2.2019 at 18:03

  Ihaillen täällä hengessä mukana seuraan matkaanne, sillä Afrikan safari on vaan niin upea kokemus! Ja ihan mielettömiä bongauksia olette jo ehtineet tähän mennessä tekemään, ainakin mitä instagramin tarinoita on uskominen. Täällä kaiholla Etelä-Afrikan safareita muistellen ja hirvittävän safarikuumeen keskellä toivottelen nautinnollista loppureissua! ❤

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   2.3.2019 at 09:07

   Kiitos Laura! Tämä reissu on ollut kyllä niin paljon enemmän kuin ikinä uskalsin unelmoidakaan. Nyt ymmärrän niitä, jotka palaavat Afrikkaan ja safareille yhä uudestaan <3. Ehkä minustakin tulee yksi heistä.

   Reply
 • Maisemaonnellinen Johanna
  27.2.2019 at 19:27

  Aivan upeita kuvia olet ottanut! Kerrassaan fantastisia <3

  Meillä oli vähän erilainen Etelä-Afrikan matka silloin kun siellä kävimme viitisen vuotta sitten. Lensimme Kapkaupunkiin, eikä siinä lähettyvillä ole oikein säällisiä safaripaikkoja. Kruger on ainoa oikea valinta jos tuolla haluaa nähdä elämiä. Minne te lensitte? Maputoon???

  (Nyt ihmettelen miksen ole saanut meiliini tätä postausta, tämähän on tullut jo 25.2?!)

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   2.3.2019 at 09:12

   Kiitos Johanna <3. Safarikuvia on tainnut kertyä sellaiset kolmisentuhatta. Niin uskomaton on tämä Afrikka. Me lensimme ensin Johennesburgiin ja sieltä Hoedspruitiin, mistä oli vielä parin tunnin ajo meidän ensimmäiselle lodgelle.
   Minun WordPress meni vissiin myös Afrikasta sekaisin ja muutti päivämäärän. Kyllä minä tämän jutun kirjoitin ja julkaisin vasta 27. päivä.

   Reply
 • Outi
  27.2.2019 at 19:42

  Oi mikä elämysmatka. Ihanaa lomaa <3

  Reply
 • Menninkäinen
  27.2.2019 at 23:28

  Oi vau! Upeita jellonia! Hyvää Afrikan matkaa, jatko-osia odotellessa…
  (minullekin tämä näkuu vasta 27.2.)

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   2.3.2019 at 09:15

   Kaunis kiitos! Nämä jellonat oli kyllä upeita. Niin kuin kaikki eläimet täällä. Jatko-osia on tulossa kyllä monta, jos vaan ehdin kirjoittamaan. Niin paljon on nähty ja koettu. Yksi jatko-osa onkin jo norsuista julkaistuna…

   Reply
 • Jenni / Unelmatrippi
  3.3.2019 at 16:50

  Ai vitsi, kyllä safari olisi hieno kokemus! Upeita kuvia ja tunnelmia. Safari Afrikassa on ollut jo pitkään yksi matkaunelmistani. Täytyy lukea nämä sinunkin juttusi tarkkaan, jos vaikka lähivuosina tuo unelma tulisi lopultakin toteutettua.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   3.3.2019 at 16:53

   Ehdottomasti suosittelen toteuttamaan safariunelman! Oli ehkä elämäni hienoin reissu. Yhtä tunteiden myllerrystä. Ja nyt haaveilen jo uuden safariloman varaamisesta <3.

   Reply
 • Sateenmuru
  4.3.2019 at 11:06

  Ah, ihania kuvia! Kävin joitain vuosia sitten Etelä-Afrikassa ja se on yksi upeimmista maista, joissa olen vieraillut. Ajelin ystävän kanssa Johannesburgista tuonne Hoedspruitiin, ja sieltä Krugerin puolelle, missä tuttavallani on oma bush campinsa, eli meidän suomalaisten kesämökkiä muistuttava kakkosasunto. Outoa oli olla mökkitunnelmissa niin, että tiesi että lähipuskissa saattoi lymytä vaikkapa leijona! Olisinpa vain osannut valokuvata yhtä hyvin kuin sinä. ^_^ Jään odottelemaan lisää postauksia!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   4.3.2019 at 17:46

   Kruger on kyllä niin mieletön! Sellainen kohde, että haluan kyllä palata, toivottavasti mahdollisimman pian. Sitä ennen kyllä ajattelin, että voisin käydä myös jossain toisessa Afrikan maassa safarilla. Ja wau, tuttavallasi on siellä oma bush camp! Niin hienoa. Juttuja tulee kyllä lisää, niin paljon uskomattomia asioita safareilla tapahtui <3.

   Reply
 • Maarit - niceMatkaaja
  5.3.2019 at 08:37

  Vau, mitä kuvia! Unelma Afrikan safarista on omalla kohdallani vielä toteutumatta, mutta elää vahvana. Viimeistään kun täytän muutaman vuoden kuluttua pyöreitä…

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   8.3.2019 at 16:05

   Voin kyllä lämpimästi suositella safarimatkaa. Mutta pieni varoitus: safarilomiin voi jäädä koukkuun. Täälläkin nyt näppis savuten etsitään uusia safarikohteita… 😀

   Reply
 • Sofia
  8.3.2019 at 09:29

  Oi, leijonia! Safari on itselläni vasta haaveissa, mutta olisi upeaa päästä lähivuosina toteuttamaan tämä haave! 🙂

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   8.3.2019 at 16:06

   Sabi Sands oli ihan mieletön! Nähtiin kyllä kaikki eläimet, mitä kuvitella voi – ja niin uskomattomia tilanteita myös. Ehdottomasti suosittelen toteuttamaan safarihaaveen.

   Reply
 • Anna Koskela
  10.3.2019 at 02:40

  Afrikka ei ole koskaan sytyttänyt minua, mutta afrikkalaiset eläimet kylläkin. Sisareni on tehnyt lukemattomia safareita ja niitä kuvia katsoessa ja kertomuksia kuunnellessa, tulee tunne, että kai se kerran elämässä itsensä tuonne raahattava. Mutta ei ihan vielä. Sillä aikaa katselen ja luen muiden matkantekoa netistä : )

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   10.3.2019 at 11:54

   Varoitan vaan Anna, että siinä saattaa käydä niin, että kun luulee tekevänsä sen kerran elämässä -matkan safarille, löytää itsensä safarin jälkeen etsimästä jo uutta safarikohdetta! Safarikokemus on niin voimakas, että sitä on vaikea edes selittää. Se pitää kokea itse – ainakin sen kerran elämässä <3.

   Reply

Leave a Reply