Menu

Unelmat kuin hattarat

Minulla on unelma.
Itse asiassa minulla on montakin unelmaa.

Nämä unelmat, joista nyt puhun, ovat kevyitä unelmia – matkabloggaajan kokoisia unelmia -,
hattaraunelmia:  kepeitä, keimailevia ja konstailemattomia.

IMG_8756

Helpoin tapa päästä tylsyydestä on unelmointi. Se tuli todistettua taas tänään: Olin vajoamassa tylsyyden syövereihin. Kuuntelin kellon matelevaa raksutusta ja odotin, että viisarit armollisesti asettuisivat kello yhden asentoon. Oli nimittäin taas se aika vuodesta. Vuoden tylsin työtehtävä. Istua paikallaan ja katsoa, että rivit pysyvät ojennuksessa, että kaikki katsovat vain omia papereitaan. Olla valmiina rientämään paikalle, jos joku tiputtaa kynän tai paperin  pöydältä.

Sori vaan abit, tiedän, että tämä on teille yksi vuoden tärkeimmistä päivistä (tai ainakin pitäisi olla), mutta eikö tähän yo-valvontaan voitais keksiä jo jokin muu ratkaisu. Kolme tuntia paikallaan istumista on oikeasti kidutusta. Ulkona paistaa aurinko ja tekemättömät työt odottavat työpöydällä, mutta minun pitää istua paikallani tekemättä mitään.

Onneksi pelastaja saapuu: taito unelmoida. Teen mielessäni listaa unelmistani. Kaikki liittyvät matkoihin.  Tässä on työpäiväni tulos (sen lisäksi, että kävin nostamasta yhden lattialle pudonneen kynän ja käytin viittä opiskelijaa vessassa!):

Kymmenen matkakohdetta, joista NYT unelmoin

1. Hanko
Yksi Suomen ylistetyimmistä kesäkaupungeista lienee Hanko, enkä minä ole siellä vielä koskaan käynyt. Tämä vääryys pitää korjata. Pian. Toivottavasti jo ensi kesänä. Olisiko jollakulla  hyvää vinkkiä siitä, mistä saisin lomalleni varattua halvalla ihanan pitsihuvilan meren rannasta?

2. Galicia
Olen luultavasti matkustanut Espanjassa enemmän kuin kotimaassani Suomessa. Olen tehnyt tutkimusmatkoja pohjoisessa, koillisessa, idässä, kaakossa, etelässä ja sisämaassa, mutta en ole koskaan käynyt Luoteis-Espanjassa. Galicia on minulle täysin tuntematon alue, josta olen jo muutaman vuoden haaveillut. 29.8.2015  Helsingin Sanomissa julkaistu artikkeli Kappale kauneinta Espanjaa saa minut yhä vakuuttuneemmaksi:

Espanjan vihreä kehto houkuttelee jylhillä maisemillaan, ruokakultuurillaan, viinitiloillaan ja luonnontilaisilla rannoillaan.

Minä haluan Galiciaan!

3. Toscana
Tänä kesänä olen kuullut niin monelta tuttavaltani ja matkabloggaajalta Toscana-hehkutusta, että Toscana-kuume on vallannut nyt minutkin. Sain myös eräältä ystävältäni lainaan Toscana-aiheisia elokuvia ja kirjoja, että kuume ei vaan pääsisi laantumaan. Olisikohan Toscana siis ensi kesän matkakohteeni? Tai olisiko jollain kokemuksia Toscanan lokakuusta?

4. Lofootit
Onko kenellekään muulle käynyt niin, että matkabloggauksen (tai blogien lukemisen) myötä matkahaaveet olisivat saaneet aivan uuden suunnan? Vuosi sitten, kun en vielä blogannut enkä lukenut muidenkaan matkablogeja, ei olisi tullut mielenkään haaveilla Lofooteista. Miksi ihmeessä matkustaa jonnekin kylmään, kun Suomessakin saa suurimman osan vuodesta palella? Kuvat Lofooteilta ovat saaneet muuttamaan mieleeni.
Katsopa vaikka näitä Deep red blues -blogin kuvia.

5. Alaska
Myös Alaska-unelmani syypää on kuvat, joita Instagramissa ja blogeissa olen ihaillut. Pakko myöntää: kylmä kauneus kiehtoo.

6. San Fransisco
Olen matkustanut Balille ja Napoliin Eat, pray, love -elokuvan inspiroimana (kannatti!), joten ei liene yllätys, että haluan Sideways-elokuvan katsottuani Kaliforniaan kiertämään viinitiloja. Olen jopa jo vilkuillut hieman ensi kesän lentojen hintoja… (Vinkkejä otetaan vastaan.)

7. Malediivit
Tänä syksynä olin jo vähällä varata lennot Malediiveille, kunnes tulin järkiini. Ei minulla nyt olisi ollut varaa sellaiselle Malediivien lomalle, josta unelmoin. Jos joskus matkustaisin Malediiveille, haluaisin majoittua overwater bungaloviin ja elää viikon todellisessa matkailumainoksessa.

8. Buenos Aires
Etelä-Amerikka on ollut haaveissani jo vuosikausia, mutta jostain syystä en ole koskaan päässyt Meksikoa tai Karibiaa lähemmäksi tätä unelmaani. Ai miksikö juuri Buenos Aires? Kaksi syytä: Astor Piazzola ja tango nuevo. Tarvitaanko muita? Tanssimme muuten häissämme perinteisen häävalssin sijaan Carlos Gardellin tangon Por una cabeza. (Kiitos siitä kuuluu kärsivällisille tango-opettajillemme, sillä luonnostamme emme todellakaan ole mitään tangotaitureita!)

9. Uusi-Seelanti
Tämän unelman toteutus vaatii jo hieman enemmän aikaa ja rahaa. Viikon tai kahden takia en Uuteen-Seelantiin asti lentäisi. Uusi-Seelanti on matkahaaveistani pitempiaikaisin. Aloin haaveilla tästä Hobittien maasta nimittäin jo vuonna 1997, kun olin yliopisto-opintojeni ohessa opettamassa Rotary-vaihto-opiskelijoille suomea. Kaikkein kirkkaimmin näistä opiskelijoista muistan sen yhden sinisilmäisen uusseelantilaisen pellavapään, joka näytti minulle kuvia Uudesta-Seelannista – ja mikä tärkeintä –  sanakirjan avulla kirjoitti minulle lapun, jossa luki: Silmäsi loistavat kuin tähdet. Jos kaikki uusseelantilaiset (miehet) ovat yhtä ihania, maan täytyy olla paratiisi!

10. Cookin saarten Aitutaki
Sain vinkin eräältä maailmanmatkaajalta. Googletapa Aitutaki, tai kurkkaa vaikka tästä.

Olen huomannut, että kirjaamalla unelmia paperille, unelmat todellakin alkavat toteutua. Joskus tosin saattaa käydä niinkin, että unelmat ehtivät muuttaa muotoaan ennen toteutumistaan. Saa nähdä, miten näiden matkaunelmieni käy.

Entä mistä sinä unelmoit?

IMG_8653
IMG_8671
IMG_8675

IMG_8659
IMG_8694
IMG_8759
IMG_8768

PS. Kaikki vinkit ja linkit liittyen matkaunelmiini ovat tervetulleita.
PPS. Kuten varmasti huomasit, postauksen kuvituksessa käytetyt kuvat eivät todellakaan liity yhteenkään näistä matkahaaveistani. Kuvat otin mökillä Savonlinnassa tänä aamuna. Tulimme nimitäin eilen illalla mökille ja päätin viimeistellä postaukseni täällä. En vaan ollut hoksannut ottaa mitään juttuun sopivia kuvia mukaan, joten oli pakko panna kaikki toivo sunnuntaiaamuun. Panin herätyskellon soimaan klo 6.10, hieman ennen auringonnousua. Yöunet jäivät kyllä armottoman lyhyiksi, sillä innostuin illalla lukemaan tuoreinta Finlandia-voittajaa eli Jussi Valtosta aamukahteen asti. (On muuten hyvä! Suosittelen, jos suomalainen nykykirjallisuus vähääkään kiinnostaa.)

Klo 6.10 herätyskello pirahtaa soimaan. Onko pakko nousta ylös? On pakko. Housut jalkaan, paita päälle, missä sukat, tuolla, ja missä se kamera on. Klo 6.15 olen ulkona. Sen jälkeen menetän ajantajuni.

 

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

44 Comments

 • Annika Ruohonen
  13.9.2015 at 10:03

  Tämä on minun mielestä paras juttusi tähän mennessä Heidi! Kuvailet aivan täydellisesti minullekin niin tuttuja asioita. Unelmointi on parasta mitä on! Kuvat on aivan ihania ja sopivat täydellisesti juttuun! Kiitos ihanasta lukukokemuksesta ❤️ Nyt jatkan unelmointia ?

  Reply
  • maailmanaarella
   13.9.2015 at 10:11

   Voi kiitos Annika❤️. Unelmointi on kyllä pelastanut monelta tylsältä odotuksen hetkeltä. Ja tänään oli kyllä aivan mielettömän kaunis aamu. Näin jopa ukkometson!

   Reply
 • Miika ♥ Gia | matkakuume.net
  13.9.2015 at 10:59

  Terveisiä San Franciscosta. 🙂 Blogissa yksi tuore postaus eiliseltä onkin juuri täältä ja lisää tulossa – myös juurikinniiltä viinitiloilta.! Samoin Uudesta-Seelannista löytyy parin kuukauden takaa vaikka ja mitä. Ja se maa oli kuin olikin aivan huikea! Kuukauden road tripiltä ei olla vieläkään ehditty kirjoittaa kaikkea!

  Toscana on sellainen paikka myös minne jätin sydämeni, ja voisin hyvin kuvitella muuttavani sinne vanhoilla päivillä.

  Malediivit on ja pysyy kaikkien nähtyjen paikkojen jälkeenkin parhaana rantakohteena ikinä – overwaterbungalowia me ei oltaisi edes saatu, siellä on lapsiraja. Oli se varsin kelpo paikka ilmankin.

  Buenos Airesilla on meillä aina erityinen paikka sydämessä, sillä sieltä meidän yhteinen taival alkoi. ❤️

  Juuri nyt unelmoin omasta kodista ja sängystä. Maailmaa on nähty hetkeksi aikaa tarpeeksi. Joskus se unelmointi menee näinkin päin. 🙂

  Kuvat on ihania!

  Reply
  • maailmanaarella
   13.9.2015 at 15:25

   Ihanaa! Ahmin varmasti kaikki teidän San Francisco -postaukset! Ja niitä teidän Uusi-Seelanti-postauksia olenkin lukenut ja arvaa vaan, onko teidän huikeat kuvat kasvattaneet Uusi-Seelanti-kuumettani. Ihana kuulla, että minun haavekohteista teillä on niin ihania kokemuksia ja muistoja. Ja vau, olette kohdanneet Buenos Airesissa! Voiko olla romanttisempaa❤️. Ihanaa kotiinpaluuta teille – en ihmettele yhtään jos koti ja oma sänky jo kutsuvat. On teillä niin huima reissu tehtynä, että siitä riittää muisteltavaa kiikkutuoliin asti ?.

   Reply
 • Jenna
  13.9.2015 at 13:17

  Nyökyttelen päätäni noille sun matkakohteille.
  Upeita kuvia. Noita maisemia katsoessa ei ole ihme, jos menettää ajantajunsa. Täyttä timanttia!

  Reply
  • maailmanaarella
   13.9.2015 at 15:28

   Kiitos Jenna! Aurinko oli jo aika korkealla, ennen kuin maltoin kuvaamisen lopettaa. Unihiekat karisi nopeaan, kun näin usvaisen maiseman. ❤️

   Reply
 • Stacy
  13.9.2015 at 16:14

  “Hanko
  Yksi Suomen ylistetyimmistä kesäkaupungeista lienee Hanko, enkä minä ole siellä vielä koskaan käynyt. Tämä vääryys pitää korjata. Pian. Toivottavasti jo ensi kesänä. Olisiko jollakulla hyvää vinkkiä siitä, mistä saisin lomalleni varattua halvalla ihanan pitsihuvilan meren rannasta?”

  Asun Hangossa ja Appelgrenintiellä, siellä, missä ne pitsihuvilat on, on kyltti Villa Dorikselle. Yhtään enempää en siitä tiedä kuin sen kyltin verran.
  Olen aika jäävi sanomaan Hangosta mitään. Silmä on tottunut Hankoon. Onhan täällä hiekkarantaa, tietysti.

  “3. Toscana”

  Käynyt vain Firenzessä.

  “4. Lofootit
  Kuvat Lofooteilta ovat saaneet muuttamaan mieleeni.”

  Ehdottomasti Lofooteille pitää mennä! Vaikka olen matkustanut ympäri maailman, kun miettii hienoimpia paikkoja, missä olen ikinä ollut, niin “kotoiset” Lofootit on korkealla sillä listalla.

  “6. San Fransisco
  Olen matkustanut Balille ja Napoliin Eat, pray, love -elokuvan inspiroimana (kannatti!), joten ei liene yllätys, että haluan Sideways-elokuvan katsottuani Kaliforniaan kiertämään viinitiloja. Olen jopa jo vilkuillut hieman ensi kesän lentojen hintoja”

  San Francisco on minusta tylsä kaupunki, ehkä siitä syystä, että olen ollut siellä niin monta kertaa. Ajatus on, miksi tulla Euroopasta asti näkemään kaupunki, joka on eurooppalainen. Ilmasto on pilvinen, tuulinen, sumuinen, kolea ja sateinen aika usein. Kaliforniassa on kivempiakin paikkoja. San Franciscosta kuitenkin pääsee näppärästi viinitiloille Golden Gaten kautta. Monet Alkostakin tunnetut merkit tulevat Napa Valleystä, Beringer ja Gallo on niistä tunnetuimpia. Itseäni enemmän kiinnosti Tamalpaisin mammuttipetäjämetsä ja geysir Calistogassa.

  Reply
  • maailmanaarella
   14.9.2015 at 09:54

   Kiitos Stacy Hanko-vinkistä! Otan ehdottomasti selvää tästä Villa Doriksesta. Todallakin nyt on minunkin jo korkea aika lähteä Lofooteille. Uskomatonta, että niin lähellä on sellaista kauneutta, enkä siellä ole velä käynyt. San Fransiscoon on aikeissa yhdistää juuri nämä viinitilakierrokset. Luulen kyllä, että minä ihastuisin myös itse kaupunkiin. Toki otan mielelläni vinkkejä Kalifornian muista kaupungeista vastaan!

   Reply
 • Maarit Johanna
  13.9.2015 at 17:08

  Alaska, joo! Uusi Seelanti. joo! Ihan sopivan kokoisia unelmia, tällainen postaus olisi mukava tehdä pian itsekin… 🙂

  Reply
  • maailmanaarella
   14.9.2015 at 09:58

   Maarit, tee ihmeessä postaus samalla idealla. Tätä oli kiva tehdä, ja kaiken lisäksi luulen, että nyt kun olen kirjannut ylös matkahaaveeni, alan tehdä aktiivisemmin töitä sen eteen, että ne oikeasti toteutuvat. Alaska ja Uusi Seelanti taitavat olla tosi monen bloggaajan haavelistalalla.

   Reply
 • sarrrri
  13.9.2015 at 17:20

  Aika paljon yhteneväisyyksiä, mulla on tällä hetkellä päällimmäisinä näistä tässä mainituista Toscana, Buenos Aires ja Lofootit, listan ulkopuolelta olen huomannut haaveilevani viime aikoina Kanadasta. Toisaalta haaveilen myös paluusta Meksikoon ja Brasiliaan, ja viime yönä näin unta että olin matkalla Peruun. Kolumbiakin on vielä käymättä… Huoh. Haaveilu olisi vähän vähemmän tuskallista, jos olisi määrättömästi rahaa. 🙂

  Reply
  • maailmanaarella
   14.9.2015 at 10:00

   Ai niin Kanada! Siitäkin olemme mieheni kanssa viime aikoina puhuneet. Itse asiassa suunniteltiin, että Kanadan voisi (sitten joskus) yhdistää Alaskaan. Lenkillä myös muistin, etä olen haaveillut jo muutaman vuoden Seychelleistä. Perukin on ollut mielessä… ja Chile… Onhan näitä – haaveita.

   Reply
 • Ansku BCN
  13.9.2015 at 17:46

  Monta haavetta jaan kanssasi: Uusi-Seelanti, Lofootit ja Alaska ainakin. Haaveilla on paha tapa toteutua, jos niiden eteen vaan tekee jotakin, edes jotain pientä ja tavallaan tekee valintoja niiden suuntaan 🙂

  Reply
  • maailmanaarella
   14.9.2015 at 10:03

   Niinpä, ajattelinkin juuri niin, että jos kirjaan haaveeni paperille, olen jo tehnyt jotain niiden eteen ja ehkä pian huomaan jo olevani jossain unelmieni kohteessa. Vuoden päästä on mielenkiintoista palata tähän listaan ja katsoa, onko missään tullut käytyä. Useampi reissu on nyt varattuna, mutta mikään ei ole kyllä juuri näihin kohteisiin! Mutta seuraavana kerran kun ryhdyn reissua varaamaan, niin sitten muistan nämä oikeat haaveeni! 🙂

   Reply
 • Henna /suurin onni
  13.9.2015 at 19:29

  Kauniita kuvia! Listallasi on aika monta paikkaa, joista minäkin unelmoin… Alaska, Aitutaki, Lofootit, San Francisco, Buenos Aires… ja vain Hanko ja Malediivit, joissa olen käynyt! Salamatkustaja-blogin Satu vietti tänä kesänä lomaa Hangossa ja sieltä oli joitain postauksia, muistaakseni vuokrasivat talonkin, ehkä vinkkejä löytyisi sieltä!

  Reply
  • Henna /suurin onni
   13.9.2015 at 19:31

   Ja Uusi-Seelanti tietysti kuuluu myös unelmalistalle!! 😀

   Reply
   • maailmanaarella
    14.9.2015 at 10:08

    Uusi-Seelanti on tosiaan pakko päästä kokemaan. Itse ajattelin, että samalla reissulla voisi käydä Aitutakilla, kun ovat vähän samalla suunnalla :).

    Reply
  • maailmanaarella
   14.9.2015 at 10:07

   Kiitos Henna! Haa, olet eka matkabloggaaja, joka tunnustaa haaveilevansa Aitutakista. Se on vaan niiiiiiin kaukana. Kiitos myös tästä Salamatkustaja-blogin vinkkauksesta. Käyn ehdottomasti tutustustumassa. Tämä on ihan parasta bloggauksessa: saa aina muilta niin hyviä ideoita ja vinkkejä.

   Reply
 • Laura
  14.9.2015 at 13:26

  Kyllä, moni noista paikoista kuuluu, tai on kuulunut myös omalle haavelistalleni. Osassa on jo käyty, jonnekin on jo lennot varattu ja muista vielä haaveillaan.

  Haaveilu on ehkä halvin tapa matkustaa ja siihen voisin käyttää aikaa kyllä rajattomasti. Harmi vain että huomaan haavelistani vain kokoajan kasvavan kun matkustustahti ei pysy haaveilutahdin kyydissä 🙂

  Reply
  • maailmanaarella
   14.9.2015 at 13:28

   Voi ihanaa, sinulla jo lentoja tiedossa minunkin haavekohteisiin! Minun täytyy myös pian ruveta tekemään jotain, että listani lyhentyisi (ainakin hetkellisesti, sillä kuten sanoit, mitä enemmän matkustaa, sitä nopeammin lista rupeaa venymään?).

   Reply
 • pschildt
  14.9.2015 at 14:42

  Monta suosikkipaikkaani tuollakin listalla. Galiciaa kiertelimme hiukan viime syksynä osana Camino de Santiago de Compostellan reissuamme – voin suositella.
  Samoin Uusi-Seelantia, ihan ehdottomasti. San Franciscoonkin haluaisin palata vielä kerran. Miksei Malediiveillekin. Alaska on kuitenkin vielä näkemättä ja siksi kiilannee jonossa. Kuten Lofootitkin.

  Reply
  • maailmanaarella
   14.9.2015 at 14:46

   Kiitos Pirkko Galicia-linkistä! Tutustun siihen?. Luulen, että Galicia-haaveeni saattaa toteutua jo pian… Muita joudun odottelemaan hieman kauemmin.

   Reply
 • Mirka/ Reason for a Season
  14.9.2015 at 15:11

  Aivan mielettömän ihania ja upeita kuvia! Kyllä Suomessa onkin kaunista. Minä haaveilen akuuteimmin juuri nyt Suomen Lapista, Kaliforniasta, Austraaliaan palaamisesta, reppureissaamisesta Aasiassa ja jostain rentoutumislomasta missä tahansa. Näiden lisäksi minulla tietenkin on miljoona muuta haavetta :D. Tilin saldo lähentelee nollaa, joten saattaa olla, että haaveilu myös pysyy haaveiluna hetken aikaa. Onneksi unelmat ovat ilmaisia.

  Reply
  • maailmanaarella
   20.9.2015 at 12:23

   Kiitos Mirka ?. Onneksi aina voi unelmoida – vaikka kukkaro ammottaisi tyhjyyttään. Australian voisin kyllä itsekin haavelistalleni lisätä.

   Reply
 • Mia / Elämää ja Matkoja
  14.9.2015 at 17:51

  Ihanan utuinen haavepostaus, parasta pakoa arjen ankeudesta!
  Toscanan maisemiin ja matkamuistoihin ajatukset harhailevat useinkin, Malediivien haave oli kuin omista mietteistäni….. josko vielä jonain päivänä…

  Reply
  • maailmanaarella
   20.9.2015 at 12:25

   Kyllä, jonain päivänä ehdottomasti myös Malediiveille.

   Reply
 • Anna Koskela
  15.9.2015 at 06:45

  “Vuosi sitten, kun en vielä blogannut enkä lukenut muidenkaan matkablogeja, ei olisi tullut mielenkään haaveilla Lofooteista. Miksi ihmeessä matkustaa jonnekin kylmään, kun Suomessakin saa suurimman osan vuodesta palella? ”

  Heh, mulle kävi päinvastoin. Eli Lofootit oli haaveissa vuosia. Sitten pari tuttua kävi siellä, ja heille osui huono sää.

  Tämän jälkeen tuli matkailuautokamppis, ja kymmenet bloggarit ryntäsi sinne tämän kamppanjan vauhdittamana. Blogit pursusi/pursuaa kaikki samanlaisia kuvia, samoista paikoista. Hitusen rupesi kirkas haave himmenemään.

  Meilläkin oli auto varattuna ( matkailuauto, tietty kuten muillakin), mutta lopulta peruttiin pois. Ei enää vaan napannut koko paikka, ja raportit matkailuautoilusta olivat saaneet mut heräämään todellisuuteen, että ei liene meidän juttu : )

  Reply
  • maailmanaarella
   20.9.2015 at 12:28

   Minun haavetta ei himmennä yhtään se, että monet muut bloggarit ovat jo Lofooteilla käyneet ja sieltä kuvia ottaneet. Yhdet tuttavani olivat Lofooteilla kesällä omalla autolla ja yöpyivät Airbnb-kämpissä, joten sekin on vaihtoehto, jos matka-autoelämä ei nappaa?.

   Reply
 • Annika | travelloverblogi
  15.9.2015 at 17:34

  Alaskasta minäkin aloin haaveilla käytyäni Grönlannissa. Pitkään mietin, miksi mennä johonkin kylmään, saahan kylmyydestä kylliksi Suomessakin, mutta Grönlanti oli niin hieno! Buenos Airesista olen myös haaveillut vuosia, mutta aina lennot ovat olleet joko vuorokauden mittaisia tai liian kalliita. Omien unelmieni kärjessä on Rovos rail Afrikassa.

  Reply
  • maailmanaarella
   20.9.2015 at 12:34

   Oo, Grönlanti ois kyllä mahtava! Mun lista taitaa kasvaa vaan koko ajan, niin, ja Afrikkaan safarille tahdon myös… Itsekin olen joskus katsellut niitä Buenos Airesin lentoja ja tosiaan, aika pitkiä lentoaikoja ne useimmiten on, harmillisesti.

   Reply
 • Mirje / Kotona kaikkialla
  18.9.2015 at 14:04

  Upean utuisia kuvia (ja haaveita)! Kyllä kannatti nousta aikaisin tuon nähdäkseen 🙂
  Hattaraunelmia minullakin on, monesta maailman kolkasta. Jostain syystä sitä usein päätyy kuitenkin jonnekin ihan muualle ja on tyytyväinen niinkin. Miettii, mikseivät ne paikat olleet unelmissa…
  Vielä Sideways-leffasta vinkkinä se, että sitä ei ole kuvattu Kalifornian tunnetuimmilla viinialueilla Napa Valleyssä tai Sonomassa (San Franciscon pohjoispuolella), vaan Santa Barbaran lähistöllä Keski-Kaliforniassa. Me käytiin siellä helmikuussa pyöräilemässä viinitilalta toiselle ja suosittelen kyllä 😀

  Reply
  • maailmanaarella
   18.9.2015 at 14:17

   Kiitos Mirje! San Francisco-haave ei ole vielä edennyt konkreettisiin suunnitelmiin, joten tämä oli hyvä vinkki! Kunhan ehdin, ryhdyn tarkemmin tutkimaan Kalifornian viinialueita ja tekemään todellisia matkasuunnitelmia! Pyöräily viinitilalta toiselle kuulostaa super hyvältä! ❤️

   Reply
 • Loputon on se lista paikoista joihin veri vetäisi- niin se vie mennessään. PS. Ihanan unenomainen tunnelma noissa mökkikuvissakin <3

  Reply
  • maailmanaarella
   20.9.2015 at 13:23

   Kiitos Erja, mökkiaamun utu oli kyllä melkein taianomaista. Kuvissa välittyy vain pieni osa aamun tunnelmasta.

   Reply
 • Kohteena maailma
  19.9.2015 at 19:33

  Kaikessa kauneudessaan postauksen paras osuus oli kuva hämähäkin seitistä – kaunis kuva kaiken kaikkiaan ja muistutus siitä, että ei aina tarvitse lähteä kauas nähdäkseen kauniita maisemia. Paljon oli samoja listalla missä itsekin haluaisin käydä, mm. San Francisco ja Toscana molemmat uudemmankin kerran. Toscanassa suosittelen kiertelemistä eri kylissä ja kaupungeissa sekä ruokailemista pienissä laadukkaissa ravintoloissa. Tuo lokakuu saattaisi olla sinne hyvä aika, olisi suurimmat turistijoukot kaikonneet. Siena ja Lucca on ainakin todella kivoja paikkoja, San Gimignano on aikansa Manhattan. Chianti viini ja ruoka, muutama yö jossain maaseudun rauhassa 🙂

  Reply
  • maailmanaarella
   20.9.2015 at 13:25

   Ihania ideoita Toscanaan! Kiitos Rami ?. Niin, ja usein kauneutta voi löytää yllättävistäkin paikoista, kun vaan pitää mielen avoimena.

   Reply
 • Liza in London
  20.9.2015 at 04:44

  Iso peukku Toscanalle ( ei sillä, että sun muutkaan unelmakohteet kuulostaisi pahalta)! Olin vaihdossa Firenzessa ja reissasin ympari maakuntaa, ja se on kyllä taynna toinen toistaan ihastuttavampia pienia kylia, renesanssikaupunkeja, taideaarteita ja superkauniita maisemia. Lokakuun on yleisesti ottaen hyva aika matkustaa Italian, etenkin kun Toscanassa uiminen ei yleensa ole se ykkosaktiviteetti muutenkaan 🙂 Ruuhkien pitaisi olla pienempia kuin kesaaikaan, ja lampoakin luultavasti riittaa. Siis suosittelen!

  Reply
  • maailmanaarella
   20.9.2015 at 14:11

   Näiden kommenttien myötä Toscana-kuume vaan kasvaa, ja olen yhä vakuuttuneempi että ensi syksyn matkakohde on jo nyt valittu ?. On sinulla muuten ollut upea vaihtokohde!

   Reply
 • WWW.OTTOIZAKAYA.COM / OTTO
  20.9.2015 at 10:08

  Unelmoinnin lahja on valtava, oli sitten unelmat suuria tai pieniä, ne on aina yhtä arvokkaita! 🙂 Malediivit on myös omalla unelma-bucketlistillä, samoin kuin Lofootit. Oma suurin ykkös matkaunelma tällä hetkellä on ehdottomasti Costa Rica ja Galapagos!

  Reply
  • maailmanaarella
   20.9.2015 at 14:12

   Costa Ricaa olen itsekin välillä katsellut ja juu, Galapagoskin kelpaisi?.

   Reply
 • Mä niin samaistun tuohon tunteeseen 🙂 Moni noista kohteista löytyy myös omalta unelmointilistalta.

  Reply
  • maailmanaarella
   20.9.2015 at 15:15

   Ja kaikkien kommenttien jälkeen munkin unelmalista on vaan venynyt… Unelmointi on ❤️.

   Reply
 • Kea | Deep Red Blues
  12.3.2016 at 18:09

  Kiitos linkkauksesta! 🙂 Taisin olla reissussa juuri silloin kun olet tämän postannut… mun reissuhaaveet pyörii lähes aina näillä kylmillä leveysasteilla… Alaska, Norja, Kanada, Skotlanti… seuraavaksi suuntaan Alaskaan taas toukokuussa!

  Reply
  • maailmanaarella
   12.3.2016 at 18:15

   Minun matkahaaveeni ovat nyt bloggauksen ja varmaan myös ikävuosien myötä selvästi muuttuneet ja ensi kertaa elämässä olen ruvennut unelmoimaan myös kylmistä kohteista, vaikka toki edelleen myös lämmöstä tykkään! Mahtavaa, pian pääsen siis ihailemaan sinun Alaska-kuviasi, sillä Alaska on myös noussut haavelistalleni – samoin kuin Kanada ja Norja ❤️.

   Reply

Leave a Reply