Menu

Reissusuunnitelmia ja -unelmia omassa luontoparatiisissani

Sateisen harmaan viikon jälkeen tämä viikonloppu on ollut yhtä hurmosta. Miljardeja tähtiä ja sumuisia aamuja. Tämän aamun kuvausretkellä löysin vielä uuden kantarelliapajankin.

Kaiken sen kauneuden keskellä en jaksanut sitten jäädä edes harmitteleman, ettei tullut kori mukaan. Ei edes muovipussi. Ehkä löydän apajalle takaisin tai sitten en.  Mutta sainpahan kokea järjettömän kauniin aamun.

Tällaisen viikonlopun jälkeen en voi kuin ihmetellä  omaa kesänlopun kipuiluani. Lomanlopun ahdistuksessa kun aina unohdan, miten kaunis syksy voikaan olla ja millainen on syysonni. Se on aivan eri kuin kesän. Odottamaton eikä koskaan itsestään selvä.

aamusumu

Tänä syksynä olen ehkä tavallistakin enemmän kaivannut tänne omaan luontoparatiisiini. Metsän keskelle, aaltojen äärelle. Kuuntelemaan hiljaisuutta ja omia ajatuksiani. Tulevaisuuttakin olen tämän syksyn aikana ehtinyt miettiä uusiksi useampaan kertaan.

aamusumu

syyssumu

Syksyllä kalenteri täyttyy unelmista

Syksy on siitäkin ihana, että silloin voi alkaa täyttää kalenteria unelmilla. Ja tietysti reissuilla.

Itse asiassa minun vuoteni alkaa aina syksyllä. Silloin kun illat alkavat viiletä, tähdet syttyvät taivaalle ja käyn ostamassa kirjakaupasta upouuden kalenterin. Paperisen. Sen verran vanhanaikainen olen.

Tämän vuoden ensimmäiset tärkeät olen kirjannut kalenteriini lokakuulle. Tai onhan sitäkin ennen paljon tärkeää ja rakasta. Muun muassa kantarelleja, herkkutatteja, torvisieniä ja suppiloita. Mutta niitä minun ei tarvitse kirjata ylös. Metsä on aina vierellä odottamassa hyvää hetkeä. Mutta se lokakuun ensimmäinen tärkeä vie minut Italiaan. On aika palata Venetsiaan.

Päätin jo vuosi sitten syksyllä kiertäessäni Kööpenhaminan parhaita herkkutoreja ja ravintoloita, että seuraavana syksynä on Italian vuoro. Oikeasti minun piti lähteä Roomaan, mutta romantikko minussa päätti sittenkin toisin. Haluan nähdä Venetsian aamut ja pimenevät illat, eksyillä pienillä kujilla ja juoda ystävän kanssa oman pikku asunnon kattoterassilla punaviiniä (Varasin nimittäin meille aivan ihastuttavan pienen yksiön kanaalin varrelta. Mutta siitä kerron tarkemmin, kun pääsen perille Venetsiaan). Ehkä hyppään Burchiellon kyytiin ja risteilen Venetsiasta Padovaan. Saas nähdä.

syysmetsä

rannalla

Saimaalla

Syksy kansallispuistossa

Ennen Venetsiaa haluaisin kuitenkin ehtiä nauttimaan ruskasta jonnekin kansallispuistoon. Viime vuonna sumuinen Koli hurmasi. Oikeasti haluaisin Oulankaan. Kiertämään Pienen Karhunkierroksen myötä- ja vastapäivään aivan niin kuin Out of Officen Johanna teki. Mutta en kuitenkaan haluaisi tuhlata viikonlopun arvokkaista tunneista niin montaa autossa istumiseen. Patvinsuo olisi paljon lähempänä. Olisikohan siellä jotain, mistä hurmaantua?

laavulla

syksy

syysilta

Joululahjaksi lentoliput

Joskus lomakohteen valinta on pitkällisen haaveilun ja suunnittelun tulos. Joskus jotain ihan muuta. En minä oikeastaan edes halunnut palata Indonesiaan. En varsinkaan sadekauden aikaan. Päinvastoin. Vuosia sitten Balilla päätin, etten koskaan halua joulun aikaan sinne päinkään. Enkä muuallekaan missä on tukahduttavan kuumaa ja kosteaa.

Mutta sitten näin valokuvan, joka sai minut unohtamaan kaikki tekemäni päätökset. Saman tien ostin lentoliput Singaporen kautta Indonesiaan. Tällä kertaa Lombokille.

Jos sinulla on jotain ihania vinkkejä Lombokille tai Singaporeen, niin kerro ihmeessä. Singaporen hotelli on edelleen varaamatta. Mutta Lombokista niitä on varattu jo kolme  – eri puolilta saarta. Ehkäpä käymme samalla kurkkaamassa ainakin yhden Gili-saarista.

auringonlasku

Voisiko siellä sittenkin olla jotain myös minulle?

Seuraavan talvilomankin kohde on jo päätetty. Eikä tämäkään kohde tosiaankaan ole koskaan kuulunut toivelistalleni. Oli myös työn takana, että sain mieheni vakuutettua, että loma Kanarialla voi olla ihan hyvä juttu. Talvilomani missiona onkin selvittää, mitä tarjottavaa Kanariansaarilla on luontoluksusta kaipaaville maastokenkämatkailijoille. Saarista valitsin La Palman, jota on ylistetty Kanariansaarista luonnonkauneimmaksi.

Pieniä (?) esteitä tälle reissulle on kyllä jo ilmaantunut, kun Air Berlin, jonka siivin meidän piti loma aloittaa, meni rötväämään rahansa ja hakeutui konkurssiin.

auringonlasku auringonlasku

Ja sitten on ne kaikki unelmat

Talviloman jälkeiselle ajalle kalenterissa ei ole vielä tarkkoja merkintöja, mutta unelmia on sitäkin enemmän. Haaveilen ainakin Skotlannista, Färsaarista, Dolomiiiteista, Cádizista, Menorcasta tai jostain kauniista Kreikan saaresta.

Ja näiden lisäksi on vielä tämäkin rimpsu haaveita, jotka viime syksynä kirjasin muistiin. Vuoden aikana kun näistä ehdin toteuttamaan vasta Chilen ja Islannin. Mutta voi huh miten järjettömän upeita paikkoja nämä molemmat olivatkaan! Sellaisia, joihin on joskus vielä pakko palata.

linnunrata

Jos sinulla on vinkata tai linkata jotain ihanaa Venetsiasta, Singaporesta, Lombokista, Gileistä, La Palmasta, tai jotain, mikä auttaa minua päättämään, minkä muun matkaunelmani toteuttaisin tässä vuoden aikana, otan riemumielin ja sydän ilosta pamppaillen vinkit vastaan!

Unelman kevein terveisin,
Heidi

PS. Syksystä hurmaantuneena taisin perjantaisella shoppailureissulla (ennen mökille kurvaamista) Savonlinnan Muotitalo Pukissa mennä vähän sekaisin, kun piti saada neuleet syksyn kaikissa ihanissa väreissä (Nii-in, koska en tietenkää osannut päättää, minkä niistä ihanuuksista valitsisin). Mutta oli kerrankin kiva kun mökillä oli muutakin päälle pantavaa kuin iän ikuiset retkikamppeet ja sadetakki. Kaikki kuvien neuleet hankin siis kotikaupunkini ihanasta Pukista, jossa on aina niin super hyvä palvelu. Kiitos vielä Jaana ja kumppanit ♥.

Niin, ja kaikki tämän postauksen kuvat olen ottanut täällä Savonlinnan Pellossalossa – omassa luontoparatiisissani.


Matka- ja tunnelmakuvia sekä pieniä matkatarinoitani pääset seuraamaan blogini lisäksi Facebookissani.
Käy kurkkaamassa myös Instagramiani, jonne tallentuvat ne kuvistani kauneimmat.
Blogiani pystyt nyt näppärästi seuraamaan Blogit.fi-sivuston kautta.
Maailman äärellä -matkablogini on myös Twitterissä.
Tervetuloa mukaan matkoilleni.

Copyright © 2017 Maailman äärellä – Heidi Lehtosaari. All rights reserved.

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

46 Comments

 • Matkalla lähelle tai kauas
  24.9.2017 at 17:09

  Hienoja matkoja teille tulossa sekä unelmia, joita voi toteuttaa yksi kerrallaan! Vinkkejä en osaa juurikaan antaa paitsi Venetsiaan. Käykää ihmeessä Muranossa, Buranossa ja Lidossa. Kaikki nuo saaret ovat kauniita omalla tavallaan. Minut Venetsia sytytti vasta jälkeenpäin käynnin. Ihmispaljous joka samaan aikaan talloi niitä katuja vei innon. Varmaan ei sesonkiaikana kaupunki olisi mielenkiintoisempi.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   25.9.2017 at 10:51

   Kyllä, Muranoon ja Buranoon pitää kyllä suunnata! Lidossa olen joskus viettänytkin kauniin aurinkoisen kesäpäivän. Katsotaan, mennäänkö nyt sinne uudestaa, ystäväni ei ole siellä vielä käynyt. MInä olen käynyt Venetsiassa aina kesällä – pahimpaan sesonkiaikaan, mutta silti olen Venetsian lumoissa. On siellä varmasti näin syksylläkin paljon porukkaa, mutta en anna sen haitata. Öisillä kaduilla saa varmaankin ainakin kokea hiljaisen Venetsian <3. Joskus haluan kyllä Venetsiaan talvellakin… mutta katsotaan nyt ensin Venetsian syksy.

   Reply
 • Nea Saarinen
  24.9.2017 at 18:10

  La Palmaa voi erittäin lämpimästi suositella!!! On ihan totaalisen toinen maailma kuin tyypilliset Kanariansaarten lomakohteet!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   25.9.2017 at 10:52

   Ihana kuulla! Ja tällaiseen ajatukseen olin itsekin päätynyt tutkaillessani vaihtoehtoja. Pitää vaan toivoa, että lento La Palmalle järjestyy tavalla tai toisella.

   Reply
 • tubettini
  24.9.2017 at 18:20

  Lomien suunnittelua täälläkin? Ihania kuvia sulla!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   25.9.2017 at 10:53

   Kaunis kiitos! <3 Minne päin reissuja suunnittelet? Reissusuunnittelu ja -unelmointi on kyllä aina niin ihanaa.

   Reply
 • Menninkäinen
  24.9.2017 at 18:44

  A) Järkyn kauniita kuvia. Taas.
  B) Mekin varattiin hiihtolomalle matka Kanarialle – kotiin Gran Canarialle. <3
  C) Pientä kuvakiusausta La Palmalta: http://paivansateenmenninkainen.blogspot.fi/2014/08/la-palma-kuvina-la-palma-en-fotos.html
  La Palmalla on paljon kaunista nähtävää, autonvuokraus on enemmän kuin kannattavaa.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   25.9.2017 at 11:03

   A) Miljoonasti kiitoksia. Oli kyllä aivan mielipuolisen kaunis viikonloppu!
   B) Olen kyllä vähn kateellinen kodistasi Kanarialla. Sain muuten Gran Canarialle kivoja patikointivinkkejä, joten ehkä joskus sinnekin… Olen pikku likkana ja parikymppisenä käynyt, mutta silloin on ollut eri intressit kuin nykyään 😀 .
   C) Kiitos kuvakiusauksesta. Totta kai heti piti käydä ihastelemassa. Ja tarkoitus on tosiaan vuokrata auto koko viikoksi. KUnhan vaan lennot jotenkin järjestyy ensin…

   Reply
 • Outi
  24.9.2017 at 18:47

  Ihania matkoja teillä tuloillaan. Venetsia on paikka, jonne itsekin haluaisin mennä käymään.
  Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   25.9.2017 at 11:09

   Kiitos Outi! Vaikka Venetsiassa olen käynyt jo useamman kerran, niin se on paikka, jonne on aina ihana palata. Ei sellaista ole toista! Ihanaa, aurinkoista viikkoa Sinulle <3.

   Reply
 • Milla
  24.9.2017 at 19:39

  Miten ihania hetkiä…? Toivottavasti La Palman unelmasi toteutuvat, odotan kuvia ja juttua innolla!

  Minä suuntaan tänä vuonna syyslomalla Köpikseen. Talvelle unelmoin (edelleen) Venetsian tyhjistä kaduista ja keväälle Lissabonin ja Porton yhditelmälomaa. Ehkä joku jokeri yllättää ja päätyykin aivan jonnekin muualle?!

  Mutta tänään aion laskea kaikki iltataivaan tähdet. Ja hengittää syvään. Ihana sininen hetki tähtikaton alla kuvassasi.

  ?⭐️?

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   25.9.2017 at 11:16

   Toivottavasti todellakin päästään La Palmalle jollain konstilla. Hotelli on nimittäin varattu eikä sitä voi edes perua. Ja olen nähnyt sieltä aika ihania kuvia, joten haluan päästä itse näkemään…
   Köpis on ihana herkkukaupunki. Tai sellaiseksi se ainakin meille muodostui. Meidän reissulla oli aika hurjat kelit, siksikin oli “pakko” aika usein pyrkiä sisälle ruoan tai juoman ääreen :). Tivoli on muuten silloin upeassa Halloween-asussa! Käykää ihmeessä! Minunkin piti alun perin palata Venetsiaan talvella, mutta sitten päätin kuitenkin, että haluan talvella lämpöä. Mutta ehkäpä joskus talvellakin. Se on varmasti silloin lumoava. Ja Porto <3. Se on niin ihana. Ja nyt tajuan, etten ole siitä muistanut kirjoittaa juuri mitään…

   Niin, nämä syksyn tähtitaivaat ovat jotain uskomatonta. Ja sitten tulee ilta, kun lähtee kuvaamaan tähtitaivasta ja saakin ruudulle revontulet! Voi tätä syksyä ja syysonnea <3.

   Reply
 • Johanna @ Out of Office
  24.9.2017 at 22:04

  Kiitos linkityksestä, Muru <3

  Viimeksi menimme Venetsiaan päiväretkelle privaattiveneellä, jostain pikkupaikasta jonka nimeä en muista. Mutta kun menet, mene päiväretkelle Buranoon. Ja mukaasi aikaa ja vara-akku. MInulta loppui järkkäristä akku, ja jouduimme menemään seuraavana päivänä uudelleen… Ne kuvat pitäisi kaivaa naftaliinista ajalta ennen kuin blogini näki päivänvalon.

  Ja se Patvinsuo…. Kolme pikkurengasreittiä tein siellä viime kesänä. Oi, sekin on ihana.

  Ja niin ihania nämä kuvat tässä(kin) jutussa. (onkohan niitä muitakin adjektiiveja olemassa kuin ihana? 😉 Mutta se on nyt niin sormenpäissä, tämän ihanan viikonlopun jälkeen.)

  Syyskuu yllätti meidät. Kiitos syyskuu. Ja se paperinen kalenteri on ainoa oikea!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   25.9.2017 at 11:22

   Kiitos Sinulle, että olet kirjoittanut niin ihanasti Karhunkierroksesta, että minunkin on pakko päästä <3. Kyllä, menne Buranon. Sinä joskus lähetitkin minulle kuvan Buranon värikkäistä taloista. Siitä lähtien se on ollut mielessäni. Ja nykyisen pokkarini akku on niin onneton, että olisi todella katastrofi lähteä minnekään illman vara-akkua. Selviänköhän edes yhdellä…
   Oletko kirjoittanut Patvinsuosta… jos olet, olen kyllä varmasti lukenut, mutta nyt en saa päähän. Täytyy käydä katsomassa. Olitteko jossain yötä? Olen yrittänyt etsiä sieltä kivaa majapaikkaa, mutten ole mitään löytänyt. Olisiko jotain vinkkiä?

   Tämä viikonloppu tosiaan oli IHANA. Eikä silloin voikaan ottaa muunlaisia kuvia kuin IHANIA. Ja arvaapas mitä, kun viikonlopun päätteeksi lähdin katsomaan tähtitaivasta ystäväni houkuttelemana, pääsinkin ihastelemaan tanssivia reposia. Niin uskomatonta!

   Ja mahtavaa. Ajatelin, että olen varmasti ainut bloggaaja, joka elää dinosaurusaikaa paperisen kalenterinsa kanssa :D. Paperiset kirjat ja kalenterit ja aamunlehti. Niistä en luovu.

   Reply
   • Johanna @ Out of Office
    6.10.2017 at 23:27

    Tulin tänne takaisin kun odotan jo kuumeisesti uusia kirjoituksiasi. Paperiset kirjat, kalenterit – ja aamun lehti. Analogista käyttöliittymää ei voita mikään. Hihkun nykyisin onnesta kun Facebookissa näkyy kaukaisten kavereiden postaamissa kuvissa kirjahyllyjä. Tiedän niin monen jo kirjoista luopuneen, mutta minä en siihen pysty. Päinvastoin, ne lisääntyvät koko ajan 🙂

    Reply
    • Maailman äärellä / Heidi
     8.10.2017 at 18:39

     En minäkään pysty kirjoistani luopumaan. Rakastan jo kirjojen tuoksua. (Nykyään vaan on ihan liian vähän aikaa lukemiseen!) Mutta koska hylly on täynnä ja rahat menevät nykyään lahjakkaasti matkoihin, yritän hyödyntää enemmän paikallista kirjastoa kuin kirjakauppaa. Paitsi että tälläkin hetkellä haaveilen Lonely Planetin Venetsia-oppaasta. Paperiset matkaopaskirjat kun on yksi monista heikkouksistani <3.

     Reply
 • Elina | Vaihda vapaalle
  25.9.2017 at 15:11

  Niin hienoja kuvia taas! Onpa ihanan paljon suunnitelmia ja reissuja tiedossa. Meillä on vain yksi, eikä sekään ihan 100% varmistunut. Me käytiin parissa paikassa Lombokilla kesän risteilyn yhteydessä. Valitettavasti niistä paikoista on postaukset vasta tuloillaan. Ehkäpä vielä ennen teidän reissua ne valmistuu. 😀

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   26.9.2017 at 09:28

   Kiitos Elina, tämä syksy on kyllä valokuvaukseen niin ihanaa aikaa (ehtisii vain töiltä useammin metsään ja rannoille). Minulle iskee ahdistus, jos ei ole aina lentolippuja varattuna – mieluiten useampia :). Ikävästä vaan lomia on turhan vähän… Toivottavsti ehdit kirjoitella Lombokista ennen minun reissua. Siitä en kovin paljon ole nimittäin löytänyt juttuja.

   Reply
 • Vaaleanpunaiset utuiset kuvat olivat aivan loistava johdaus Venetsiaan ja sen pastellinsävyisiin iltoihin! <3 Venetsia on täälläkin kummitellut ajatuksissa jo hyvän aikaa, sillä edellisestä visiitistä on kulunut jo aivan liian monta vuotta. Siipallani on tulossa työmatka niille kulmille syksyn aikana ja vaivihkaa olen vihjaillut, josko lyöttäytyisin matkaan mukaan ja yhdistettäisiin matkaan viikonloppu Venetsiassa!

  Upeita syksyisiä kuvia jälleen ja ihania matkoja Sinulla odotettavissa!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   26.9.2017 at 09:31

   Kiitos Mia. Voi kunpa tosiaan Venetsiassa pääsisin näkemään pastelli-illat ja -aamut. Minunkin viime reissusta on jo useampi vuosi. Ja Italiaan nyt aina on ikävä, joten kovasti kyllä odotan. Kuulostaa kyllä mahtavalta, jos työmatkalla pääsisi tollaisin maisemiin! Minä voisin tänä syksynä päästä miehen mukaa työmatkalle Ouluun :D. Taidan skipata :D.

   Reply
 • Suunnaton
  28.9.2017 at 09:41

  Minäkin olen yllättänyt itseni harkitsemassa Kanariansaaria talvilomakohteeksi. Olen tähän asti kiertänyt ne kaukaa, mutta niiden potentiaali luontolomakohteena on alkanut kiinnostaa. Teidän reissu osuu siis aivan mainioon saumaan. Mielenkiinnolla odotan sieltä kuulumisia!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   28.9.2017 at 09:46

   Onpa hauska kuulla, että on muitakin, joita Kanaria on alkanut kiinnostaa uudella tavalla. Viime talvilomalla olin Madeiralla ja se kyllä sai minut ihastumaan täysin. Aivan mieletön patikointikohde. Toivotaan, että La Palmakin yllättää positiivisesti.

   Reply
 • Katja/jumalainenseikkailu
  28.9.2017 at 09:55

  Tuttuja mietteitä, monenlaisia. Itse pääsin juuri Kazakstanista kotiin ja totesin, että nyt on vain aika olla. En ole ehtinyt vielä edes sulatella viime vuoden 2 kuukauden Aasian matkan kokemuksia, saati Kazakstania. Nyt haluan ottaa aikaa sille – sen kokemukseni ansaitsevat.
  Mutta mahtavia reissuja sinulla tulossa ja tuota Savonlinnan kauneutta en lakkaa ihailemasta. Jospa ensi kesänä ehtisin sinne!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   28.9.2017 at 10:02

   Sinulla on ollut kyllä takana huimia reissuja, joissa varmasti onkin sulattelemista. Mietinkin juuri sinua tätä reissusuunnitelmajuttua tehdessäni. Sinä Kreikkaan rakastunut voisit ehkä osata vinkata jonkin ihanan saaren sieltä, jos sinne ensi kesänä päätyisin. Ja sinun täytyy päätyä Savonlinnaan. Vien sitten sinut Sulosaareen letuille lempikesäkahvilaani ❤️.

   Reply
 • Heidi / Himomatkaajan Turinoita
  28.9.2017 at 09:59

  IHANIA kuvia, ja niin aiheeseen sopivia!!
  Kesä ja alkusyksy ovat aikaa jolloin maailma ei ihmeemmin minua kutsu. Mutta kun pimeys ja kylmyys alkaa painaa päälle, maailman ja valon kutsu alkaa olla hyvin voimakas. On mukava tehdä matkaunelmia ja -suunnitelmia, vaikka kaikki eivät aina heti toteutuisikaan. Onpahan varastossa jotain mistä unelmoida! Ja eikös sitä sanota, että kun kirjoittaa unelmat ylös ja ulos, niillä on tapana toteutua! Toivossa on hyvä elää!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   28.9.2017 at 10:06

   Näin minäkin uskon, siksi minusta onkin tullut melkein puolipäiväinen haaveidenkirjaaja ?. Olin valvomassa eilen kolme tuntia yo-kirjoituksia, siinä ajassa ehti taas aika monta haavetta syntyä ?. Yksi suuri haaveeni on, että voisin järjestää elämäni niin, että sen kaikkein pimeimmän ajan vuodesta olisinkin etätöissä jossain muualla kuin täällä. Valoisammassa ja himpun lämpimämmässäkin. Nyt sekin haave on (ensimmäistä kertaa) kirjoitettu näkyväksi. Ehkäpä pian jotain alkaa tapahtua … ❤️

   Reply
 • Annika | travelloverblogi
  28.9.2017 at 11:49

  Voi miten kaunista! aika kauas saisin kotoa lähteä päätyäkseni tuollaisiin maisemiin. Toisaalta en mökkeile, että jätetään haaveet sikseen. mutta tulevana sunnuntaiaamuna herään Kolilla. Jospa silloin, tapojeni vastaisesti, olisin luonnossa jo aamutuimaan.

  Kohteiden valinta on melkoista arpapeliä. Olin ihan vakuuttunut, että seuraavan loman pysyn Euroopassa, olinhan niin pitkään keväällä ja kesällä Aasiassa, mutta kas, huomasin ostaneeni liput Thaimaahan. 🙂 Joskus lentovaraussivut – tai jotkin yksittäiset kuvat – yllättävät kokeneenkin reissutytön.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   28.9.2017 at 12:01

   Olen aika onnellinen, kun voin viikonloppuisin paeta omaan luontoparatiisiini. Ja nyt Annika, sinä panet sunnuntaiaamuksi herätyskello soimaan hyvissä ajoin. Ukko-Kolin sumuinen aamu voi olla kokemus, joka voittaa kaiken maailman Kappadokiat sata nolla ;). Pidän peukkuja, että saat kauniin auringonnousun <3. Minun viime syksyisellä Kolin reissulla sumua oli välillä turhankin paljon, mutta oli silti ihanaa ja kaunista. Ja shampanja-spa kruunasi illan, varsinkin kun spa olikin tavanomaisia aukioloaikoja pitempään auki ja saatiin sitten viimeinen tunti olla siellä miehen kanssa melkein kaksin. Kerrankin oli tuuria.
   Naureskelinkin, kun huomasin, että olet taas lähdössä Aasiaan. Osoittaa, että sinulla oli super ihana Aasia-kevät ja -kesä.

   Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  28.9.2017 at 12:42

  Hyvin on reissusuunnitelmat jo pitkälle kasassa! Me olemme oikeasti – ja ajatus on jopa jo useampana vuotena toteutunut – päättäneet, että joulu on paras kotona. Ei siksi, että Etelä-Suomen talvi olisi niin ihana, mutta siksi, että ruuhkat monessa kohtaa maailmalla niin kentillä,kuin kohteissa eivät houkuttele, joten nykyisin suht vapaalla aikataululla voimme tehdä tämän valinnan. Indonesiasta niin monet puhuvat, että ehkä siihen tässä vielä josku pitäisi paneutua 🙂

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   28.9.2017 at 15:00

   Minä olen aika kova suunnittelemaan lomille ohjelmaa :D. Jos minulla olisi mahdollisuus itse valita loma-aikani, tekisin varmaan niin kuin tekin: jäisin jouluksi kotiin. Mutta kun vuoden toiseksi pisin loma satttuu juuri jouluun, on silloin mentävä. Vähän enemmän joulureissun suunnittelu vaatii aina työtä, jos ei halua maksaa maltaita. Yhtenä vuonna haluttiin lähteä Mauritiukselle, mutta loman hinnaksi yhdeltä olisi tullut 9000€! Ihan järjettömyyttä. Samaan hotelliin päästii sitten seuraavana syksynä alle 3000€:n panoksella. Ei edelleenkään halpaa, mutta jotain muuta kuin jouluna. Indonesiassa ollaan oltu jouluna aiemmin juuri sen takia, että sinne pääsee joulunakin järkihintaan. Viime vuonna Patagonia taas oli sellainen, että se on varmaan aina yhtä kallis, meni milloin tahansa. Tai siis ne majoitukset Torres del Painen kansallispuiston sisällä ovat aina arvokkaita. Mutta joskus luksuksesta ja erityisistä kokemuksista olen valmis vähän maksamaankin.

   Reply
 • Tiina / Makuja ja seikkailuja
  29.9.2017 at 16:44

  Syksy on kyllä ihana ja niin ovat ihania nämä kuvasikin! Itsekin olen miettinyt tälle syksyä vielä Patvinsuon reissua, en ole vuosiin siellä käynyt ja jo viime vuonna piti mutta se jäi. Kuvat sieltä ovat aina niin huikeita että tekisi kyllä mieli palata (lapsuudesta) tuttuihin maisemiin! Muutenkin reissusuunnitelmasi kuulostavat vallan mahtavilta. Meillä on joulukuulle varattu lennot New Yorkiin ja sen jälkeen on kaikki lomat käytetty, kevättalvella pitää varmaan neuvotella että pääsisi pariksi viikoksi jonnekin lämpimään meren rannalle, Aasian suuntaan ehkä. Kieltämättä myös Kanaria on käynyt mielessäni.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   30.9.2017 at 14:47

   Oi, jouluinen New York on minun lemppari. Olen ollut siellä kahdesti jouluna, ensimmäisen kerran menin siellä naimisiin <3. Jos vaan Kanarialta köytyy jotain ihanaa, niin se olisi ihanan lähellä oleva talvilomakohde. MInua vaan vähän jänskättää, miten meidän lentojen käy…
   Ihanaa reissua sinulle New Yorkiin!

   Reply
 • Johanna / Fin Nomads
  30.9.2017 at 02:40

  Ihanan tunnelmallinen postaus, ihan tulee ikävä Suomen luontoa vaikka ei täällä Uudessa-Seelannissakaan valittamista ole 🙂 hyvältä kuulostaa reissusuunnitelmat! Kävin vuosi sitten Italian Padovassa ja tykkäsin kovasti, tosi kaunis kaupunki. Tässä vähän juttua vielä Gili Airista, josta tykättiin kovasti https://www.finnomads.com/fi/2017/09/rentoa-rantaelamaa-gili-airin-paratiisisaarella.html. Blogista löytyy myös budjettivinkkejä Singaporeen, mutta hotelleista meillä ei ole sieltä kokemusta.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   30.9.2017 at 14:53

   No, täytyy kyllä sanoa, että Uusi-Seelanti maisemineen todellakin kelpaisi minulle! Olen haaveillut siitä jo vuosikaudet! Ja onpa kiva kuulla, että Padova on kaunis, pitää siis mahduttaa se meidän Venetsia-lomaan. Sinun tosi kivat Singapore-vinkit olinkin jo käynyt lukemassa. Ja nyt menenkin kurkkaamaan Gili Airin. Kiitos linkistä :).

   Reply
 • Paula - Viinilaakson viemää
  30.9.2017 at 03:00

  Ihana Suomi! Tosi kauniita kuvia! Blogeissa tietysti näkee aina ne kuvista kauneimmat, ja Suomen kylmä ja sateinen syksy on mielessä joutunut taka-alalle, ja aina miettii, että olisinpa tuolla. Näin ulkomailta katsottuna näyttää täydelliseltä! Upeat matkasuunnitelmat sinulla.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   30.9.2017 at 14:57

   Totta, blogiin tulee talennettua ne kaueimmat Suomi-hetket. Ehkä pitäisi tehdä joskus synkkä marraskuupostaus :). Se on minulle aina se vaikea kuukausi Suomessa, ja olenkin ruvennut miettimään, miten voisin viettää jatkossa marraskuut muualla kuin täällä pimeässä. Mutta onneksi marraskuussa voi sitten vaikka sytyttää takkaa tulen ja haaaveilla niistä tulevista reissuista <3.

   Reply
 • Emilia/Matkan varrella
  30.9.2017 at 11:49

  Wau miten upeita kuvia, erityisesti tuo tähtitaivaasta napattu! Kyllä teidän luontoparatiisissanne kelpaa <3__<3 Matkasuunnitelmasi kuulostavat ihanilta!

  Minäkin aloitan usein vuoden syyskuusta, inspiraatio on usein silloin aina huipussaan. Hyvää syksyn jatkoa sinne!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   30.9.2017 at 14:59

   Kiitos Emilia! Matkasuunnittelmien teko on kyllä aina yhtä ihanaa kuin syyskauneuden taltiointi kuviin. Ihanaa syksyn jatkoa myös sinulle <3.

   Reply
 • Kiinnostavan kuuloisia reissusuunnitelmia ja -unelmia. Toivottavasti niistä moni toteutuu! 🙂 Näitä listoja onkin nyt syksyn tullen näkynyt useammassakin blogissa – mahtava tapa kasvattaa omaa reissukuumetta, on juuri lueskella näitä muiden Bucket List – paikkoja. 🙂

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   1.10.2017 at 14:22

   Reissulistojen lukeminen ja laatiminen todella kasvattaa reissukuumetta. Niin kauan kuin matkaa ei ole varattu, oma listani saattaa vaihtua mielialan mukaan. Tai jos näen jonkin kuvan, joka saa taas unelmoimaan jostain uudesta. Tai jos käy niin kuin tänään, ja ystävä ehdottaa kohdetta, jossa en ole ennen käynyt…

   Reply
 • Henna / Kulkutautiset
  30.9.2017 at 22:42

  Ihania matkoja tiedossa, monipuolinen setti ja varmasti upeita paikkoja! <3 Me vietimme kuluneena kesänä Venetsiassa viikon Dolomiittien reissun yhteydessä ja ihastuin kaupunkiin kovasti. En ollut aiemmin käynyt, mutta ei varmasti jää viimeiseksi kerraksi. En ole vielä ehtinyt Venetsiasta kirjoittamaan, Dolomiittien jutut ovat olleet työn alla ja niitä olen jonkin verran saanut puskettua ulos. Singaporessa olen pariin otteeseen ollut, mukava kaupunki, joka ottaa tulijat lämpimästi vastaan. Singapore ei ole minua samalla tavalla säväyttänyt kuin suurin rakkauteni Hongkong, mutta siis mahtava ja helppo kaupunki kuitenkin turistille kuljeskella ympäriinsä ja tutustua eri alueisiin parin päivän ajan. Kannattaa hankkiutua johonkin paikallisten paikkaan syömään kuuluisaa chilli crabia 🙂 Me yövyimme viimeksi Swissotel The Stamfordissa, jossa huoneesta oli aivan mieletön näköala kaupunkiin ja oma parvekekin, mutta kuitenkin hinta edullisempi kuin esim. Marina Bay Sandsissa.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   1.10.2017 at 14:25

   Olenkin lukenut jo sinun kokemuksista Dolomiiteilla ja katsonut kuvia kaiholla. Dolomiitti-kuvat ovat saaneet minut haaveilemaan jopa koko syksystä jossain vuorimökissä. No, tänä syksynä sellaista haavetta ei ole mahdollista toetuttaa, mutta toivottavasti joskus. Pidän mielessä chilli crabin (kiitos vinkistä) ja nyt menen heti katsomaan, miltä wissotel The Stamford näyttää.

   Reply
 • Matkoja, retkiä, hetkiä
  1.10.2017 at 18:04

  Upeita kuvia, hienoja suunnitelmia. Meillä vasta syysloma Sloveniassa varattuna. On vähän levoton olo, kun ei ole sen jälkeen mitään edes suunniteltuna?

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   1.10.2017 at 21:37

   Kiitos Marja. Ymmärrän levottomuuden, mutta eikös sekin ole aika ihanaa, että kaikki ikkunat on vielä auki ja voi päätyä ihan mihin vaan ihanaan <3. Minä täällä juuri googalailen Singaporen hotelleja…Liian monta hyvää vaihtoehtoa olen löytänyt enkä osaa päättää :).

   Reply
   • Matkoja, retkiä, hetkiä
    2.10.2017 at 10:56

    Me yövyimme yhden yön (taisi olla vuonna 2004 eli vähän on vierähtänyt aikaa) Singaporen Chinatownissa pienessä tyylikkäässä hotellissa, jossa oli yllättäen Marimekon vuodevaatteet. Se oli oikein kiva paikka, harmi, kun en muista nimeä:) vaikka tuskin se enää olisi entisellään.

    Reply
    • Maailman äärellä / Heidi
     2.10.2017 at 11:03

     Kuulostaapa kivalta ❤️. Minä olen saanut karsittua listaa mahdollisista nyt neljään (ellei uusia ihanuuksia ilmaannu). Pitää illalla tehdä vielä vertailua ja yrittää tehdä ratkaisu.

     Reply

Leave a Reply