Menu

10 ihanaa Islanti-vinkkiä

Updated 31.1.2020

Islantiin ei voi olla rakastumatta. Ei ainakaan jos on syntynyt maastokengät jalassa, reppu selässä ja on saanut luontoihmisen sydämen. Islannissa kun ei voi olla kohtaamatta sielua sivelevää kauneutta – meni sitten minne päin Islantia tahansa. Kymmenen päivää ja 2850 kilometriä Islantia riittivät vakuuttamaan minut täysin,  ja Islanti päätyikin TOP 3 -kohteideni listalle.

Nyt on sitten minun vuoroni yrittää vakuuttaa sinut. Siispä listasin sinulle reissuni kymmenen ihaninta elämystä, kokemusta ja paikkaa, jotka saivat sydämeni pamppailemaan hieman lujempaa.

Islannin TOP 10 nähtävyydet ja elämykset

1. Pohjois-Islannin lumoava Eyjafjörður ja Svalbarðseyrin pikkukylä

Islannin toiseksi suurin kaupunki, pohjoisen Akureyri, on oiva tukikohta Pohjois-Islannin ihmeiden tutkimiseen, mutta jos haluat päästä todelliseen luontoparatiisiin, minulla on sinulle vinkki:  mene Eyjafjörðurin vuonon rannalla sijaisevaan Svalbarðseyrin pikkuriikkiseen kylään. 

Islanti

Jo vuonon vartta seuraileva maisematie Svalbarðseyriin on elämys. Vuonon rannalla laiduntaa islanninhevosia ja vastaan tulee lauma iltakävelylle lähteneneitä lampaita.

Islanti

Islanti

Kylä itsessään ei ole kovin kummoinen, ja sieltä on turha etsiä huvituksia. Liekö siellä edes kauppaa. Mutta se ei haittaa, sillä Akyreyrin palvelut ovat vuonon vastarannalla, vain muutaman kilometrin päässä. Svalbarðseyrissa keskitytäänkin huvittelun sijaan luontoelämyksiin. 

Islanti

Kylän suloisin nähtävyys on ehdottomasti viehättävä pikku majakka Eyjafjörðurin rannalla. Täydellinen paikka nauttia skumppaa kuksasta.

Islanti

Islanti

Meidän skumppatuokiomme keskeyttää  kuitenkin nainen, joka viittilöi meille ja huitoo kohti vuonoa. Tähystelemme naisen osoittamaan suuntaan  ja iloksemme huomaamme, että siellä toden totta on valas! Eyjafjörðurin vuono ja Svalbarðseyrin edusta onkin suosittu valaiden bongauspaikka ja monet valassafareista suuntautuvat juuri tänne. 

Islanti

Koska kylä on niin pieni, majoitustarjonta on lähes olematonta. Svalbarðseyrista ei tietenkään hotellia löydä, mutta sitä vastoin tarjolla on jotain paljon parempaa. Nimittäin suloiset Airbnb-mökit . Majoittuminen tällaisessa pikku mökissä, jonka ikkunasta pystyimme kiikaroimaan valaita, oli ehdottomasti yksi Islanti-lomamme ikimuistoisimpia kokemuksia. Mutta mökkejä on vain kolme, joten varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin!
(Kesällä 2017 Airbnb-mökki maksoi kahdelta yöltä 358€.)

2. Hauganesin valassafarilla bongataan valaita ja kalastetaan

Pohjois-Islanti on maailman paras paikka nähdä valaita.

Näin minulle on väitetty.
Yksi Islannin matkan suurimmista unelmistani olikin päästä kunnon valassafarille. Edelliskesän Azoreiden reissullahan valassafari päättyi pieneen pettymykseen, kun usemman tunnin tiiviin tähystelyn jälkeenkään emme nähneet vilaustakaan valaista.

Vaikka sattumalta pääsimmekin bongailemaan valaita jo Svalbarðseyrin kylässä, halusimme lähteä testaamaan oikeaa islantilaista valassafaria – sellaista maailman parhaaksi väitettyä.

Islannin tunnetuin valassafarikylä on Pohjois-Islannissa sijaitseva 2500 asukkaan Húsavík, Islannin valaspääkaupunki. Húsavíkissa valassafareita järjestävät North Sailing ja Gentle Giants. Toinen merkittävä Pohjois-Islannin valaskylä on Dalvík, josta valassafarille pääsee pienemmän perheyrityksen Artic Sea Toursin kyydissä.

Me päätämme kuitenkin lähteä valassafarille Hauganesin pikkukylästä, joka sijaitsee 30 kilometrin päässä Akureyristä. Olemme saaneet vinkin  Hauganesin safareista brittipariskunnalta, jonka olemme tavanneet muutamaa päivää aiemmin.

Whale Watching Hauganes on Islannin vanhin valassafareiden järjestäjä. Se on erikoistunut valassafareiden lisäksi merikalastukseen.

Hauganesin valassafarit tehdään kahdella perinteisellä islantilaisella tammiveneellä. Kapteeneina toimivat ammattikalastajat  Árni, Gardar ja Halli, jotka ovat olleet mukana yrityksen perustamisesta lähtien.

valasretki

Islannin valassasafarilla on mahdollista nähdä ryhävalaita, lahtivalaita, pyöriäisiä, valkokuonodelfiinejä, miekkavalaita ja sinivalaita.

2016 we had 99,8% viewing success on our Whale Watching tours, only for one day the the whales were occupied somewhere else. They do love our little bay.

Sataprosenttista takuuta ei voi koskaan antaa, kun ollaan tekemisissä villin luonnon kanssa, mutta 99,8%:n varmuus kuulostaa oikein lupaavalta.

Eikä minun todellakaan tarvitse pettyä! Jo retkemme alku lupaa paljon: näemme ensimmäisen valaan, kun olemme olleet vesillä vasta viitisentoista minuuttia.

valasretki

Mutta paras on vielä edessä. Olemme nähneet jo kolme ryhävalasta, kun ne kaikkein leikkisimmät saapuvat. Ne sukeltelevat veneemme ympärillä ja selvästi nauttivat näytöksestään.

valassafari

Viiden ryhävalaan lisäksi näemme myös useamman delfiiniparven.

Safarin päätteeksi pääsemme vielä kalastamaan, ja voit uskoa, että itse saalistettu ja grillattu tuore turska maistuu hyvältä pikku mökillämme.

Voiko lomapäivä tästä enää paremmaksi muuttua!

Islanti

islanti kalastus

Valassafareita järjestetään toukokuun alusta lokakuun loppuun saakka.
Kesällä 2017 valasristeily maksoi 78€/hlö.
Lisää tietoa Whale Watching Hauganesin valassafareista voit lukea täältä.

3.Skálasnagin suloinen majakka Snæfellsnesin niemennokassa

Islannin länsiosasta, Snæfellsnesin niemimaalta löydän monta ihastuksen aihetta. Yksi hurmaavimmista on Skálasnagin oranssi majakka, joka seisoo majesteetillisena monttuisen tien päässä. Täällä me saamme ihmetellä aaltoja ilman muita turisteja. On vain tuuli, tyrskyjen kuohunta, me ja ne 250 paria pohjankiisloja, jotka ovat tulleet tänne Saxhólsbjargin kallioille pesimään.

Onnekas saattaa merelle tähyillessään bongata jopa miekkavalaan.

Islanti

Islanti

Islanti

Islanti

1950-luvulla lähikylien miehet tulivat Saxhólsbjargin kalliolle keräämään lintujen munia.

Islanti

Snæfellsnesin suloiset lampaat.

Islanti

Kun jatkaa majakalta himpun matkaa pohjoiseen, tulee vastaan upea Skarðsvíkin ranta.

Islanti

Matkalla Skálasnagin majakalle kannattaa kivuta myös tänne Saxhöllin kraaterille, mistä avautuvat vaikuttavat maisemat.

4. Dritvíkin ja Djúpalónin mustahiekkaiset rannat

Vaikka Islanti ei olekaan varsinainen rantalomakohde, kannattaa lomalla piipahtaa ainakin muutamalla rannalla. Nämä kaksi, Dritvík ja Djúpalón, ovat yhdet dramaattisimmista – ja kaukana turistimassoista.

Islanti musta ranta

Islanti musta ranta

Islanti

Islanti

13. maaliskuuta 1948 brittiläinen laiva haaksirikkoutui Dritvíkin rannalle. Oransseiksi ruostuneet laivan jäännökset ovat dramaattinen muisto tapahtuneesta.

Islanti musta ranta

Mustalla rannalla tulee vastaan trolleja, jättiläisiä, jotka ovat öisillä, turhan pitkäksi venähtäneillä  seikkailuillaan joutuneet auringon yllättämiksi ja  jähmettyneet jättimäisiksi kivipatsaiksi.

Islanti musra ranta

5.Snæfellsnesin pikkukylät Arnastapi ja Hellnar

Kun aurinko laskee ja valaisee kauempana häämöttävät lumihuippuiset vuoret en voi olla lumoutumatta Arnastapin kauneudesta. Olemme tehneet tänne reilun kolmen kilometrin pikku patikan läheisestä Hellnarin kylästä, jonne olemme majoittuneena. Sen lisäksi, että Hellnar on loistava tukikohta Snæfellsnesin niemimaan tutkimiseen on sen ympäristö jo itsessään poikkeamisen arvoinen.

Islanti

Olemme patikoineet Arnastapiin ihaillen Atlantin tyrskyjä, laavakenttiä ja näitä rosoisia maisemia.

Islanti

Islanti

Islanti

Islanti patikointi

Islanti

Patikkamatkan päätteeksi palkitsemme itsemme kaakaolla ja kakuilla tässä suloisessa pikku kahvilassa Hellnarin rantapoukamassa.

6. Mystisen Mývatnin värit

Palataan vielä takaisin pohjoiseen. Valaiden lisäksi kun Pohjois-Islannilla on muutakin ihanaa tarjottavana. Minä rakastun erityisesti Mývatnin geotermiseen alueeseen. Näihin väreihin:

Islanti

Kauneimmat värit löydän täältä, Kraflan tulivuorelta, jonka päälle pääsee kävelemään ja ihailemaan Viti-kraaterijärven hehkuvaa turkoosia.

Islanti Myvatn

Islanti

Islanti Myvatn

Leirhnjúkurin laavakentät – tunnelma kuin maailman lopun jälkeen.

Islanti Myvatn

Hveririn avaruusmaisema hohtaa oranssia. Täällä rikkipitoiset mutalähteet pulppuavat, sähisevät  ja  – haisevat.

Lisävikki: Jos menet Mývatnin geotermiselle alueelle, muista käydä ihailemassa myös Euroopan voimakkaimmin virtaavaa vesiputousta Dettifossia sekä lyhyen matkan päässä Deittifossilta sijaitsevaa Selfossia.
Lupaan ettet kadu!

7. Sumuisen idän Borgarfjörður Eystri ja suloiset lunnit

Islannin koilliskulmalle sijaitsee Borgarfjörður Eystri, pieni tuppukylä, joka on oiva tukikohta maastokenkäisille luontomatkailijoille, sillä täältä lähtee kuutisenkymmentä erilaista päiväpatikkaa, joista kaunein on neljän tunnin mittainen Stórurðin reitti.  Lisäksi Borgarfjörður Eystrissä pesivät sadat lunnit.

Islanti

Islanti

Meillä on hieman epäonnea, sillä monen päivän mittainen sade on katkonut patikkareittejä muuttamalla pienet vuoripurot vuolaana virtaaviksi joiksi. Mutta kyllä me silti patikoimme, kaatosadetta uhmaten. Ja näemme ne sadat pikkupingviinejä muistuttavat lunnit Borgarfjörður Eystrin satamassa, jonne on lintutarkkailua helpottamaan rakennettu lunniparveke. (Harmillisesti kuvat näistä veikeistä hurmureista jäävät ottamatta, koska sade on tuhonnut kamerani eikä kännykkäkameran tehot riitä lunnien taltioimiseen.)

8. Jökulsárlónin jäätikkölaguuni ja Diamond Beach

Islannin kaakkoisrannalla, siellä missä Breiðamerkurjökullin jäätikön kärki työntyy mereen, sijaitsee  Jökulsárlónin häikäisevän kaunis turkoosina hohtava jäätikkölaguuni.

Kun saavumme laguunille, tuulee ja sataa vaakasuoraan. Mutta harmitus harmaasta säästä unohtuu hetkessä, kun pääsemme laguuunin rantaan kuuntelemaan, kuinka Vatnajökullilta irronneet  jäälautat meille kuiskivat ja näemme pyöreäsilmaisen hylkeen, joka käy rannassa meitä tervehtimässä.

Islanti

Mutta ehkäpä vieläkin enemmän lumoudun, kun kävelen laguunilta tien toiselle puolelle rantaan, jonne tuhannet jäänkappaleet ovat ajelehtineet.

Mustalla hiekalla sähkyvät sadat jättimäiset timantit.

Islanti

Islanti

9. Islannin ihanat vesiputoukset – Skógafoss ja Seljalandfoss

Skógafoss-vesiputous on yksi Islannin kauneimmista, ellei jopa se kaunein. Kerrotaan, että yksi Islantia asuttaneista viikingeistä olisi haudannut aarteen tämän vesiputouksen alle. Minusta kauneinta on kuitenkin putouksen yläpuolella, kukkulalla, mistä patikkapolku lähtee kiemurtelemaan läpi vihreyden. Innokkaat patikoijat kävelevöt Skógafossista aina Þórsmörkiin asti (22 km).

Islanti vesiputous

Islanti

Toinen upea vesiputous on Seljalandfoss. Se on siitä erikoinen, että sen taakse pääsee kävelemään. Minä vahingossa missasin koko paikan. Älä sinä tee tätä samaa virhettä.

Pääset kurkkaamaan, miltä Seljalandfoss näyttää täältä Kaukokaipuun matkablogista.

10. Fjaðrárgljúfurin uskomaton kanjoni

Kaakkois-Islannissa, lähellä Kirkjubæjarklausturin kylää  sijaitsee Fjaðrárgljúfurin uskomattoman  kanjoni. Se on noin 100 metriä syvä ja reilut 2 kilometriä pitkä. Yksi ehdottomista nähtävyyksistä Kehätien varrella!

Islanti

Islanti

Lisävinkki: Islannin upeat uimalat

Islannin tunnetuin kylpylä on lähellä Keflavíkin lentokenttää sijaitseva Blue Lagoon, joka on valtavan suosion myötä muuttunut rentouttavavasta kylpylästä ruuhkaiseksi turistirysäksi. Siksipä me päätämmekin jättää Blue Lagoniin testaamatta ja valitsemme hieman tuntemattomammat vaihtoehdot.

Infinity Blue

Islanti uimalat

Pohjois-Islannissa, pienssä  Hofsóssin kylässä Skagafjördur-vuonon rannalla, mielettömän kauniissa maisemissa, sijaitsee  Infinity Blue. Tämä on ehdottomasti vierailun arvoinen, eikä hintakaan päätä humaa (8€/hlö).

Mývatn Nature Baths eli Jarðböðin

Islanti kylpylä

Mývatnin uimala on vielä (onneksi) paljon rauhallisempi kuin eteläinen sisarensa Blue Lagoon. Maisemakin on kauniimpi ja hinta järjellisempi. Jos päädyt reissullasi Mývatnin geotermiselle alueelle, suuntaa päivän päätteeksi rentoutumaan Mývatnin altaille ja höyrysaunaan.

Sisäänpääsy Myvatnin uimalaan maksaa 38€/hlö.

Islannin ihanuudet kartalla

[googlemaps https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1Bn-dwHU62CVRV1C6W-dd2onBTs8&w=740&h=555]

Lisää ihanaa Islantia

Jos olet kiinnostunut patikoinnista, lue myös päiväpatikointivinkkini Islantiin.
Kymmennen päivän road tripin kulupostauksen taas löydät täältä.

Islantia lisää muissa blogeissa:
Víkin musta ranta, Seljavallalaugin salainen uima-allas ja hylätty lentokone Lotan Watia.fi-blogissa.
Kultainen kierros Lauran Irtiottoja-blogissa ja Rimman ja Lauran blogissa.
Paikallisten vinkkejä Kultaisen kierroksen varrelle Emman ja Kaisan Mutkia matkassa -blogissa.
Reykjavik Suvi Höydénin blogissa.
Reykjavikin kahviloita Tiian Tiiantai-blogissa.
Lumoavan kaunis talvi-Islanti Maarit Helenan blogissa.
Talvinen Etelä-Islanti Ansku BCN -blogissa.
Vesiputouksia ja mustahiekkainen ranta Marjan Matkoja, retkiä, hetkiä -blogissa.
Islannin pittoreskeja kyliä Nooran Kerran poistuin kotoa -blogissa.
Vinkkejä road trippailuun Saanan Live now – dream later -blogissa.
Patikkamatka Glymurin vesiputoukselle Marinellan Kaukokaipuu-blogissa.
Seikkailijoille: Miten onnistuu sukellus mannerlaattojen välissä, selviää Kulkutautiset-blogista.
Islannissa asuvan Satu Rämön valikoidut vinkit Islantiin.

Toivottavasti näiden vinkkien avulla saat suunniteltua itsellesi ikimuistoisen Islanti-loman.
Reissuterveisin,
Heidi ♥


Matka- ja tunnelmakuvia sekä pieniä matkatarinoitani pääset seuraamaan blogini lisäksi Facebookissani.
Käy kurkkaamassa myös Instagramiani, jonne tallentuvat ne kuvistani kauneimmat.
Blogiani pystyt nyt näppärästi seuraamaan Blogit.fi-sivuston kautta.
Maailman äärellä -matkablogini on myös Twitterissä.
Tervetuloa mukaan matkoilleni.

Copyright © 2017 Maailman äärellä – Heidi Lehtosaari. All rights reserved.

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

36 Comments

 • Matkoja, retkiä, hetkiä
  8.10.2017 at 11:24

  Kiitos Heidi linkkauksesta ja tästä aivan mahtavasta koosteesta! Tässä on monta paikkaa, jotka ovat vielä näkemättä, erinomainen muistilista siis seuraavaa reissua ajatellen. Upeita kuvia jälleen kerran:)

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   8.10.2017 at 12:20

   Kiitos Marja! Hyviä juttuja on aina ilo linkata muidenkin iloksi. Vähän harmittaa, että tämä Víkin musta ranta jäi minulta näkemättä. Mutta onpahan syitä palata vielä takaisin. Islannissa on niin paljon kaikkea ihanaa, että ei sitä yhdellä tai kahdellakaan reissulla ehdi tyhjäksi koluta. Joskus on minunkin siis pakko palata…

   Reply
 • Milla
  8.10.2017 at 11:43

  Komppaan edellistä kommentoijaa: kiitos aivan mahtavasta koosteesta! Tuo kartta, joka havainnollistaa paikkojen sijainnin tekee tästä aina vain helpompaa, tai vaikeampaa…Mihin sitä oikein menisikään 😀 ? Välillä meinaan jo unohtaa, että Islanti odottaa meitä ensi kesänä, joten suunnittelu pitäisi saada käyntiin. Ja vaikeaa tämä on ehkä sen vuoksi, että meillä on käytettävissämme todellakin ne 9 päivää, ja edelleen pähkäilen kannattaako edes yrittää kiertää koko saarta tai keskittää retkensä tietylle alueelle…

  Kuvat ovat aivan mielettömiä, mutta tuo Eyjafjörðurin pikku majakan kuva on aivan mielettömän ihana!

  Ihanaa viikonloppua <3

  Reply
  • Milla
   8.10.2017 at 11:44

   Kiitos muuten myös vinkeistä muihin blogeihin!

   Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   8.10.2017 at 12:26

   Ihana jos jutusta on iloa, kun suunnittelet reissuasi. Olit mielessäni, kun juttua kasasin <3. Sinun pitää nyt päättää, mitä kaikkea haluat nähdä ja sen perusteella valita, kiertääkö koko saari vai ei. Kyllä sen yhdeksässä päivässä ehtii, mutta jos haluat antaa enemmän aikaa jollekin tietylle alueelle, niin sitten voi olla järkevää keskittyä pienempään alueeseen. Eyjafjörðurin majakka oli niin ihana – ja ne mökit! Menkää sinne! Se oli reissuni ykköskohde. Toki tunteeseeni saattaa vaikuttaa sääkin, sillä ensimmäisen kerran reissumme aikana nämmme aurinkoa, kun ajelimmemeidän pikku mökille.
   Ihanaa viikonlopun jatkoa myös Sinulle <3.

   Reply
   • Milla
    10.10.2017 at 22:17

    <3 Kaivoin heti suunnitelmat kansioista ja muistilokeroista, ja… Koskaan ei voi olla liian ajoissa!

    Reply
    • Maailman äärellä / Heidi
     11.10.2017 at 10:03

     Milla, Islannin kanssa ei todella voi olla ajoissa. Mitä lähemmaksi matkan ajankohta tulee, sitä kalliimmaksi hinnat käyvät. Suosittelen oikeasti varaamaan jo nyt auton ja majoitukset. Me varattiin kesän lopussa seuraavan kesän alkuun ja osa majoituksista oli jo täynnä! Flunssapäivän voit siis viettää etsimällä teille ihania majoituksia. Jos menette pohjoiseen, pidä mielessä ne mökit <3. Ja koillisessa on se ihana guesthouse, jossa on minispa (pääsee pulikoimaan merenrantaan – oli ihan mieletön. Ja aallot kuuluvat huoneeseen asti, koska meri on ihan alapuolella. Siellä olisi niitä lunneja <3.

     Reply
 • Sateenmuru
  8.10.2017 at 11:52

  Vau, hieno vinkkilista ja upeita valokuvia. Kartta oli myös mitä mainioin lisä. Islanti on itselleni sellainen kohde, että kun sinne joskus vihdoin pääsen, niin jään varmasti sille tielle, vaikuttaa niin upealta paikalta.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   8.10.2017 at 12:30

   Kaunis kiitos! Islanti on tosiaan maa, joka ei voi jättää kylmäksi. Jätti valtavan kaipuun. Joskus vielä palaan <3.

   Reply
 • Johanna @ Out of Office
  8.10.2017 at 18:01

  Aivan uskomattoman upea kooste, mistä löytyy varmasti ihan kaikki, mitä kukaan Islantiin menevä voi koskaan toivoa. Upeaa linkitystä, sharing is caring <3

  Edelleen, kolmannella kuvien katselukerralla, en voi ymmärtää että joku reklamoi että horisontit on vinossa. Ja mä olen sentään pitänyt itseäni horisonttinatsina 😀 Ehkä nuo kauniit maisemat romuttavat mun havaintokykyni.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   8.10.2017 at 18:34

   No niin, nyt on puolukat siivottu ja ehtii hetken istahtaa ennen kuin pitää pakata ja hyvästellä mökkielämä. Kiitos ihana Johanna <3. Halusin kirjoittaa jutun, jollaista itse olisin kaivannut, kun suunnitelin omaa Islanti-kierrostani. Ja nyt näitä ihania muiden Islannin kävijöiden juttuja lukiessa ja linkittäessä tuli kyllä taas ikävä Islantiin. 10 päivässä ei kaikkea ihanaa millään ehtinyt näkemään.

   Horisonttikommentin jälkeen pieni perfektionisti minussa rupesi jo kuiskimaan, että pitäisi panna kuvat takaisin kuvankäsittelyohjelmaan ja ruveta oikomistöihin :O. Mutta en nyt kuitenkaan. Puolukoiden siivoaminen tuntui hyödyllisemmältä puuhalta :D.

   Reply
 • Outi
  8.10.2017 at 19:45

  Onhan nuo maisemat ihan hurjan kauniita. Jylhää, jotenkin arvokkaan näköistä. Olet nähnyt valaita, wau! Varmasti ikimuistoinen tapahtuma ja matka!
  Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   8.10.2017 at 20:41

   Islanti on todella uskomattoman kaunis maa – todellinen luontoparatiisi, ja valaiden näkeminen oli kyllä upea kokemus, ehdottomasti jokaisen euron arvoinen.
   Ihanaa iltaa myös sinulle Outi <3.

   Reply
 • Saara
  8.10.2017 at 21:12

  Huoh! Nyt tiedän mihin lähtisin, jos haluaisin taas joskus matkustaa. Aivan mahtava kuvakooste. Kartta oli myös hyvä, vaikkei aikoisi matkustaakaan, siitä hahmottaa kivasti missä mikin on.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   9.10.2017 at 10:11

   Kiitos Saara ihanasta kommentistasi <3. Islanti on kyllä uskomattoman lumoava maa. Toivottavasti joskus saat vielä matkakipinän. Varmasti sinäkin rakastusit tähän tulen, jään ja tuulen maahan.

   Reply
 • Marinella
  9.10.2017 at 07:44

  Kiitos ihanasta jutusta ja linkistä <3 Islanti on vaan niin hurmaava!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   9.10.2017 at 10:17

   On se, hurmaavista hurmaavin.
   Mutta arvaas harmittiko jälkikäteen, kun missasin tämän Seljalandfoss-putouksen. Olin juuri hajottanut kamerani ja kiukuissani päätin, että nyt mennään hotellillle. Mutta ei me sitten lopulta vielä hotellille mentykään: Skógafossilla olin jo leppynyt Islannille.
   Ja sitten Glymurin putousretkikin meni pieleen, kun kuvittelin, että sinne noin vaan hetkessä kävelee. Noh, ei kävelly. Ensi kerralla sitten paremmalla ajalla uusi yritys <3. Mutta pääsinpähän sinun blogin kautta kurkkaamaan nämäkin ihanuudet <3.

   Reply
 • Martina
  9.10.2017 at 13:51

  Aah, tuo Islannin valo ja upeampaakin upeampi luonto! En tiedä ketään joka ei olisi pitänyt Islannista siellä käytyään. Tämä postaus oli aivan ihanaa kuvaterapiaa tähän harmaaseen syysmaanantaihin. 🙂

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   10.10.2017 at 09:38

   Jos ihminen ei tykkää Islannissa, on ihmisessä oltava jotain vikaa :). Vaikka ensimmäisinä päivinä Islanti minua kovasti koetteli ja mietin jo, voinko muka tähän ihastua, niin kyllä, ihastuin hiusjuuria myöten. Islannissa on värejä, vaikka päivä olisikin kuinka harmaa, mutta sitten kun aurinko vihdoin tulee esiin, on maa kuin sadusta.

   Reply
 • En kestä kuinka upeita kuvia ootkaan napannut ? kerrassaan ihania! Hyviä vinkkejä ja lähetän heti tämän ystävälleni joka on Islantiin suuntaamassa! Tuo jääpalat mustalla hiekalla on uskomton näky! Ja kaikki mitä listasitkaan oli varmasti niin mielettömiä juttuja kokea!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   10.10.2017 at 09:39

   Voi kiitos Sandra! Ihanaa, jos jutusta on konkreettista hyötyä. Diamond Beach oli kyllä uskomaton. Päivä oli aivan hurja, satoi kaatamalla ja tuuli niin, että tuntui että auton ovi irtoaa, mutta ehkäpä juuri sen takia rannalla ei ollut ketään muita. Oli uskomatonta saada ihan omaksi tämä ranta täynnä timantteja.

   Reply
 • Jenna / Huge passion for life
  9.10.2017 at 20:23

  Vitsi, mikä kooste! Tässä on jo muutamallekin Islannin reissulle jo vinkkejä. Noita valaita olisi kiva päästä ihastelemaan. Ja höpöhöpö horisontit, kun on tuollaiset maisemat 😉

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   10.10.2017 at 09:41

   Niinpä. Kuka noita maisemia ihaillessa muistaa keskittyä horisontteihin :D. Valassafari oli tosi, tosi upea kokemus. Ehdottomasti suosittelen, jos tilaisuus tulee. Joskus haluan minäkin vielä uudestaan!

   Reply
 • Tiina / Makuja ja seikkailuja
  10.10.2017 at 19:59

  Islanti on kieltämättä alkanut kiinnostaa minuakin kun siitä on lukenut niin paljon matkablogeista – ja onhan se nyt upea tämän(kin) kirjoituksesi ja kuviesi perusteella! Minua puhuttelivat eniten Diamond Beach ja tuo aivan huikean hienon näköinen kanjoni! Luulenpa että Islanti täytyy ottaa to do -listalle lähi vuosina, olenhan tällainen maisemabongailija ja -haaveilija. Niinniinniin ihanalle siellä näyttää <3

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   11.10.2017 at 10:40

   Islanti on kyllä todellinen maisemabongailijan paratiisi! Se olisi kaunis varmasti myös ruska-aikaan ja talvella lumikuorrutettuna. Diamond Beach ja Fjaðrárgljúfurin kanjoni todella olivat mielettömän upeita! Eli ei kun vaa reissua suunnittelemaan <3.

   Reply
 • Reetta / Matkasto
  10.10.2017 at 20:45

  Tästäpä saakin mukavasti vinkit seuraavaan Islanti-reissuun! Kaksi kertaa olen nyt käynyt maaliskuussa, jolloin vaeltaminen ei ole mahdollista, Mývatn’in ihmeet näyttivät aika paljon valjummilta kun kaikki oli lumen peitossa, ja valaitakaan ei nähty (Dalvíkissa oli ainoa pohjoisrannikon valasretkijärjestäjä talvella). 😀 Monta upeaa kohdetta on siis vielä käymättä – kiitos hienoista kuvista ja erityisesti kartasta, josta paikat on helppo hahmottaa. 🙂
  PS. Blogiin tulossa vielä lisää Islanti-postauksia… 😉 http://matkasto.net/blog/category/reetta-naatanen/islanti-reetta-naatanen/

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   11.10.2017 at 10:43

   Talvisaikaan islannissa on varmaan taas sitten oma viehätyksensä. Ja silloin siellä voisi nähdä revontuliakin. Näitkö? Mutta valasretkille se kesä on tosiaan parasta aikaa, samoin kuin lunnien tarkkailuun. Täytyypä käydä kurkkaamassa myös sinun Islanti-kokemukset. Kiitos linkistä :).

   Reply
 • Saana
  11.10.2017 at 11:04

  Kiitos linkkauksesta! <3 Eikä uskoisi, että koit heti retken alussa kamerakatastrofin, sen verran silmiä hiveleviä otoksia on taas postauksen kaverina. Mua harmittaa edelleenkin ettei päästy tuonne kanjonille, kun se tie oli suljettu meidän reissun aikaan. Mutta kuten aina, se on vain yksi hyvä syy lisää matkustaa takaisin Islantiin! 🙂

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   11.10.2017 at 11:11

   Islanti oli onneksi niin upea, että känykälläkin sai joitain kelpo otoksia – paitsi niistä lunneista. Noh, ehkä joskus vielä pääsen lunnejakin kuvailemaan. Kanjoni oli kyllä niin upea, että kyllä sinun on vielä Islantiin palattava. Minua taas jäi kaivelemaan Vikin musta ranta ja patikka Glymurin putoukselle sekä Seljalandfoss-putous. Ne siis ensi keralla! Vaikka toisaalta myös Länsivuonot houkuttaisivat!

   Reply
 • Outi / Maa Quzuu
  11.10.2017 at 16:00

  No onpa kyllä sellainen lista, jonka perusteella voisin sanoa etten ole Islannissa käynytkään. Siispä takaisin on päästävä! Vaikka kiersimme koko saaren ympäri ja kulutimme siihen lähes viikon on monet upeudet vielä näkemättä. Tästä voi taas vaan todeta, että on se maa vaan hieno!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   12.10.2017 at 10:11

   Islannin ihmeet eivät tosiaan ihan heti lopu ja ihailtavaa varmasti riittää monelle reissulle. Vaikka paljon minäkin yhden reissun aikana ehdin, niin paljon jäi vielä näkemättä ja kokematta. Ja nyt kun islannin kesä on koettu, pitäisi päästä vielä talveen ja syksyyn <3.

   Reply
 • Tiia(ntai)
  11.10.2017 at 20:53

  Voi Islanti! Olen käynyt kahdesti, mutta tosiaan – tämän listan perusteella ihmettelen, mitä oikein olen tehnyt siellä 😀 Julkisilla liikkuessa mahdolliset on tietty harmillisesti rajallisemmat. Akureyri, Mývatn ja se Blue Lagoon sentään olivat tuttuja nimiä, ja onneksi maa tosiaan teki sen verran syvän vaikutuksen, että tuskin nämä visiitit vielä tähän jäävät. Ensi kerralle täytynee kuitenkin nakittaa mukaan joku ajokortillinen kaveri 😀 Valasmökkikin kiinnostaa!

  Niin ja kiitos linkityksestä!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   12.10.2017 at 10:15

   Ajokortillisesta kaverista Islannissa on kyllä hyötyä. Monet ihanuudet kun sijaitsevat hankalien kärryteiden perällä, jonne julkisilla ei pääse. Mutta onneksi jo Reykjavikin lähellä on paljon kaunista niille, jotka ovat lyhyemmällä reissulla ja julkisten varassa. Se valasmökki oli todellinen idylli! Siihen ei voi olla ihastumatta <3.
   Ja kiva oli linkittää hienoja juttuja blogini lukijoiden iloksi (ja itsellekin vinkiksi tulevia Islanti-seikkailuja varten).

   Reply
 • Heidi / Fiiliksiä & hetkiä
  12.10.2017 at 22:18

  Tää lista pitää ottaa talteen, kiitos! Täytyy myös tsekata sun päiväpatikointijuttu (oonkohan sen aiemmin lukenutkaan). Ja täytyy nyt varmasti ryhdistäytyä toteutukseenkin Islannin osalta. Ihania kuvia 🙂

  Reply
 • Kohteena maailma
  13.10.2017 at 21:39

  Voi vitsi, tekisi mieli mennä Islantiin… Täytyy laittaa tämä kirjanmerkiksi, kun olit linkannut vielä kaikkien muidenkin postaukset mukaan!

  Reply
 • Oi Islanti, sinne pitäisi päästä ja pian! Tosin aikaa sinne täytyisi varata rutkasti että ehtisi koluamaan näitä kaikkia kiinnostavia paikkoja. 🙂

  Reply

Leave a Reply