Menu

Kymmenen reissu-unelmaa: savanneilta vuorille ja takaisin

Updated 7.3.2020

Kun on juuri palannut elämänsä matkalta ja tuntuu, ettei mikään voi enää tämän jälkeen tuntua miltään, osoittautuu matkaunelmienkin listaaminen lähes mahdottomaksi, vaikka tavallisesti pääni onkin unelmista täynnä. Mutta tämä hetki on erilainen. Nyt en  haluaisi muuta kuin lähteä takaisin Afrikan savanneille.

Mutta kun Kohteena Maailma -blogin  Rami on aloittanut tämän reissu-unelmahaasteen ja Lähtöportti-blogin Mika sen minulle välittänyt, en oikein uskalla kieltäytyäkään.  Yritän siis edes hetkeksi saada ajatukseni muuallekin kuin Afrikkaan, ettei listastani tulisi aivan liian yksipuolinen.

Reissu-unelmien kategoriat ovat paikka, tapahtuma, kotimaan kohde, kaupunki, maa, saari, extreme, majoitusmuoto, luontokohde sekä ruoka & juoma.

1. Paikka: Patagonia

Torres del Paine
Torres del Paine, Patagonia, Chile

Paikkani on Patagonia –  jos siis ei saa valita Afrikan savannia, sillä sinnehän minä oikeasti kaikkein mieluiten  nyt haluaisin. Mutta kyllä minä haluan Patagoniaankin. Tai ainakin ennen Afrikan-matkaani halusin. Ehkä jostakusta tämä haave tuntuu hullulta, sillä minähän olen käynyt siellä ennenkin. Eikä sinne matkustaminen ole ihan pikku juttu. Silti. Sinne minä haluan uudestaan. Mutta seuraavalla kerralla ajattelin mennä Argentiinan puolelle, koska siellä minä en ole vielä käynyt. Kävisin ihmettelemässä Perito Morenon jäätikköä ja patikoisin Fitz Royn vuorelle. Nämä nyt ainakin alkuun.

2. Tapahtuma: Viininkorjuu Toscanassa ja Cadizin karnevaalit

viininkorjuu
Kuva: Jill Wellington / pixabay.com

En ole mikään tapahtumien ystävä, mutta jos viininkorjuu Toscanassa lasketaan, niin se! Ehdottomasti se. Vaikka todennäköisesti lopulta mieluummin haluaisin keskittyä siihen viinin juontiin kuitenkin…
Ja kyllä minä Cadizin karnevaalit Andalusiassa myös  kerran elämässä haluaisin kokea.

3. Kotimaan kohde: Lappi

Riisitunturi
Riisitunturi

Ennen minulla oli tapana joka kesä valita lomalleni jokin Suomi-kohde, mutta kun minä asun täällä paratiisimaisen Saimaan rannalla, ei täältä oikeastaan kesällä minnekään kaipaa. Mutta Lapissa minä haluan edes kerran käydä kesäaikaan. Haluan  minä sinne syksylläkin – ihmettelemään hehkuvaa ruskaa – eikä talvikaan olisi huono.

Ja jos totta puhutaan, tämä Lappi-haaveeni taitaa toteutua jo ensi kesänä.

4. Kaupunki: Buenos Aires

tango
Kuva: Nikki Vargas / pixabay.com

Tangokaupunki Buenos Aires on ollut pitkään minun haaveeni. Ja se olisikin aika näppärä yhdistää Patagonia-haaveeseeni.

5. Maa: Peru

machu picchu
Kuva: Skeeze / pixabay.com

Peruun haluaisin lähteä tutkimaan Perun uskomatonta luontoa. Totta kai haluaisin käydä siellä missä kaikki muutkin eli Machu Picchulla. Matkustaisin sinne Cuscosta luksusjuna Belmond Hiram Binghamin kyydissä. Mutta haluaisin minä nähdä ja tehdä paljon muutakin. Ainakin matkustaisin pohjoisemmaksi Huarazin seudulle päiväpatikoimaan.

6. Saari: Réunion

reunion
Kuva: Schland / pixabay.com

Réunion saari Intian valtamerellä näyttää todelliselta luontoparatiisilta. Luontolomailuun voisi siellä yhdistää myös muutaman rantapäivän. Kuulostaa aika täydelliseltä!

7. Extreme: kuumailmapallolento Serengetin yllä

serengeti
Kuva: pixabay.com

Minä en ole extreme-lajien ystävä, mutta tällainen kuumailmapalloilu savannien yllä Afrikassa kuulostaisi minusta ihan täydelliseltä luksus-extremeltä, joka pitäisi kerran elämässä kokea. Selvitin jo hinnankin. Ihan järkyttävän kallista. Mutta kerran elämässä! Miksei?

8. Majoitusmuoto: luksusteltta, lasi-iglu ja veden päällä oleva bungalow

Maldives
Kuva: Français / pixabay.com

Kaikki erikoiset majoitusmuodot, joissa on ripaus luksusta kelpaa! Löysin esimerkiksi aika ihanan luksusteltan Tansanian Serengetistä (kurkkaa vaikka täältä), jonne olisin vaikka heti valmis lähtemään. Myös lasi-iglu, josta voisin ihailla revontulia, pitäisi kerran elämässä kokea. Niin myös overwater bungalow Malediiveilla.

Mutta ei perusteltta Saimaan saaressakaan huono ole. Ja siihen minulla ainakin on varaa!

9. Luontokohde: Lofootit ja Senja

Lofootit
Kuva: Deutsch / pixabay.com

Olen haaveillut Lofooteista ja Senjan saaresta siitä asti, kun olen nähnyt sieltä näitä mielettömiä luontokuvia. Ja tämä on haave, jonka ensi kesänä aion toteuttaa! Jos en kaipaisi niin paljon Afrikkaan, olisin jo aika innoissani tästä!

10. Ruoka ja juoma: pitsaa, pastaa ja viiniä Italiassa

pizza
Kuva: Zuzana Gazdikova / pixabay.com

Minä en oikeastaan koskaan matkusta ruoan perässä, PAITSI Italiaan! Aina välillä on pakko varata lennot Italiaan, ihan vaan että pääsee ahmimaan pitsaa, pastaa ja viiniä. Toki minä ahmin muuallakin paikallisia herkkuja, mutta en minä niiden perässä koskaan matkusta. Mutta Italia, ah!
Luulenkin, että jos nyt varaisin tällaisen ruokamatkan Italiaan, se vähän auttaisi minun Afrikka-ikävääni. Kenetkähän saisin suostuteltua mukaan matkaan…

◊◊◊◊◊

Haastan mukaan seuraavat blogit:

Kerro siis omista reissu-unelmistasi ja laita postauksen linkki Kohteena maailma -blogin Kymmenen reissu-unelmaa -postauksen kommentteihin. Kopioi nämä lyhyet säännöt oman postauksesi loppuun ja haasta siinä viisi bloggaajaa kertomaan reissu-unelmistaan.


Matka- ja tunnelmakuvia sekä pieniä matkatarinoitani pääset seuraamaan blogini lisäksi Facebookissani.
Käy kurkkaamassa myös Instagramiani, jonne tallentuvat ne kuvistani kauneimmat.
Blogiani pystyt nyt näppärästi seuraamaan Blogit.fi-sivuston kautta.
Maailman äärellä -matkablogini on myös Twitterissä.
Tervetuloa mukaan matkoilleni.

Copyright © 2019 Maailman äärellä – Heidi Lehtosaari. All rights reserved.

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

15 Comments

 • Mika / Lähtöportti
  6.3.2019 at 19:40

  Kerrassaan upeita unelmia! Tunnistan hyvin tuon tunteen, että kun on palannut joltain upealta reissulta, niin ajatukset ovat vain samalle suunnalle suuntautuvissa uusissa matkoissa. Niin minullekin kävi viime Aasian-matkan jälkeen, mutta nyt pari kuukautta myöhemmin katse alkaa kääntyä jo muihinkin ilmansuuntiin 😀 Patagonia ja koko Chile on yksi suurimpia haaveitani, kaikki Italiaan liittyvä kiinnostaa aina ja Réunion oli hyvä muistutus mahdollisesta matkakohteesta minullekin. Lofooteilla olen käynyt kesällä -86, joten sieltä ei ole antaa kovin tuoreita vinkkejä 😀

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   6.3.2019 at 19:46

   Ehkäpä minunkin pitäisi malttaa antaa vähän ajan kulua eikä nyt epätoivon vimmalla yrittää löytää itselle sopivaa uutta safarilomaa! Patagonia on kyllä upea, pelkään toki, että se Argentiinan puoli ei ole niin upea kuin Torres del Paine, mutta koska en nyt ihan samaankaan viitsi lähteä, niin olen suunnannut katseeni Argentiinaan. Ja samalla pääsisin katsomaan myös, millainen tämä tangokaupunki on.
   Italia on kyllä sellainen ehtymätön lähde, että sieltä löytää aina jotain uutta, ja toisaalta, tekee mieli mennä jo aiemmin koluttuihinkin paikkoihin.

   Reply
 • Jenna / Huge passion for life
  6.3.2019 at 21:34

  Aivan mielettömän upea lista! Toivottavasti pääset Lappiin kesällä. 🙂 Tuo Italia on kyllä kerrassaan herkullinen matkakohde. Mä toivon myös, että pääsen tuonne Senjan saarelle ensi kesänä.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   7.3.2019 at 08:20

   Kyllä nyt tosiaan tekisisi mieli varata lohtuherkkumatka Italiaan <3. Saisi elämän raiteilleen, kun olisi edes yhdet lentoliput varattuna :D. Tämä on niin kummallinen tilanne: tavallisesti minulla on ainakin kolmet liput varattuna, nyt ei yksiäkään – kun sinne Lappiinkin pääsee autolla.
   Senja näyttää ihan mielettömän upealta. Meillä on sieltä majoituksetkin jo hankittu, joten jos vaan ei mitään satu, niin tämän unelman pääsen vihdoin toteuttamaan. Toivottavasti sinäkin <3..

   Reply
 • Menninkäinen
  6.3.2019 at 22:26

  Ihania paikkoja ja haaveita, osa samoja kuin minulla. Taidanpa “varastaa” tämän haasteen, oli mielenkiintoinen ja vaa’athan ovat niitä suurimpia haaveilijoita! 🙂

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   7.3.2019 at 08:24

   Totta kai voit haasteen tästä napata! Välitän sen nyt näin viestillä sinulle. Koska toki olisin laittanut sen muutenkin, jos vaan olisin hoksannut, ettet sitä ollut vielä saanut :).
   Minä muuten olen luullut, että kalat on suurimpia haaveilijoita 🙂 . Ehkä me sitten ollaan molemmat <3.

   Reply
 • Katja/jumalainenseikkailu
  7.3.2019 at 09:44

  Tuon Patagonia-haaveen olet saanut tartutettua minuunkin 🙂 Lofootit on toki myös listallani.
  Täytyi oikein tarkistaa, missä Reunion on: hauska juttu, mutta jostain mieleeni tuli outo unelma matkustaa Madagaskarille, Mauritiukselle ja Seychelleille – ja tuo pikku saarihan on siellä Madagaskarin ja Mauritiuksen välissä!
  Lappi on kanssa minulla sellainen ikihaave, jonne täytyy välillä päästä.
  Ja nuo majoitushaaveet osuvat aika hyvin meillä yksiin 🙂
  Mutta yhdestä huolestuin – missä on Uusi Seelanti??
  Kiitos, kirjoitan oman listaukseni.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   7.3.2019 at 10:07

   Minä olen juuri seurannut Instassa, kun @mari_katriina_ on ollut toteuttamassa tätä unelmaasi ja kiertänyt nämä kaikki: Madagaskarin, Mauritiuksen, Seychellit ja Réunionin. Minä olen aiemmin käynyt Mauritiuksella. Todella paratiisimainen saari. Réunion on käsittääkseni aika paljon rouheampi ja ainakin vuoristoisempi. Ja Marin mukaan näyttää vähän Madeiralta :).
   Kyllä minä edelleenkin haaveilen myös Uudesta-Seelannista. Älä huoli. Mutta se pitkä vapaani nyt siirtyy niin päätin olla myös hetken ajattelematta uutta-Seelantia. Ja ehkä minä olen viime aikoina saanut blogeja lukiessa jo hetkellisen ähkyn Uudesta-Seelannista :D. Niin moni tuttu siellä nyt lähiaikoina on käynyt.
   Mutta kyllä minä sinne vielä joskus…

   Reply
   • Katja/jumalainenseikkailu
    7.3.2019 at 15:26

    Ai jaa, hauskaa! Täytyypä katsoa Instagramista lisää 🙂
    Vai et pääse vielä vapaalle, mutta kyllä se sitten edessä odottaa <3
    Huono juttu, jos Uudessa-Seelannissa on ollut matkaruuhkaa. Matkustan mielelläni vähän kummallisiin paikkoihin ja Uusi-Seelanti on varmaan tavallisin matkahaaveeni. Epäilyttävää 😀

    Reply
    • Maailman äärellä / Heidi
     8.3.2019 at 15:41

     Joo, pitää pitää se paremmalla ajalla, silloin kun mieskin on valmis irtautumaan töistä. Ei kai Uudessa-Seelannissa siellä kuitenkaan matkaruuhkaa sentäs (ainakaan suomalaisista). Oma matkamaailmankuva vaan taitaa vähän vääristyä, kun on niin paljon bloggaavia ja instgrammaavia tuttuja, jotka matkustavat niin paljon. Ei minun muista ystävistäni kukaan ole tainnut käydä Uudessa-Seelannissa. On se sen verta kaukana.

     Reply
 • Maisemaonnellinen Johanna
  8.3.2019 at 22:13

  Upeita haaveita nämä sinun! <3

  Taisin muuten tästä saada yhden uuden itselleni: Peruhan on ollut sellainen täältä äärettömään -haave, joka on jotenkin ollut liian eteerinen edes haaveiltavaksi. Olemme joskus miettineet Rovos-railin kyytiin nousemista Etelä-Afrikassa, mutta siellähän olemme jo käyneet. – Joten tuo junamatka olisi jotain ennen kokematonta. Tosin tietty turvallisuushakuisena ihmisenä menen enemmän kuin mielelläni tuttuihin, jo hyviksi havaittuihin paikkoihin 🙂

  Tuo Senja/Lofootit on kyllä tosi ikoninen paikka. Luulenpa että kesällä 2020 Lapin vaellusviikko vaihtuukin Norjassa vietettyyn kaksiviikkoiseen. Tähän tosin pitää puhua sisko ja veli ympäri, mutta aikaa onneksi on 😉

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   9.3.2019 at 09:53

   MInun pitäisi ihan lähipäivinä päättää, rupeanko toteuttamaan Peru-unelmaani, sillä ylimääräinen loma, jonka tähän unelmaan tarvitsisin, pitäisi päättää pian. Perun-reissun suunnittelu tuntuu vaan niin työläältä, koska haluaisin samalla matkalla kokea niin päiväpatikointia, ehkä luksustelttailua (kuulin että sekin olisi Perussa mahdolllista), luksusjunailua jne. Loma Euroopassa olisi paljon yksinkertaisempi vaihtoehto – ja tietysti kukkaro- ja ilmastoystävällisempikin. Myös ruskamatka Lapissa kiinnostaisi tosi paljon, ja sekin pitäisi toteuttaa minun oikeiden lomien ulkopuolella. Lomahaaveiden miettiminen, ja varsinkin kun ryhtyy miettimään, miten ne saisi toteutettua, onkin yllättävän raskasta puuhaa :D.
   Ihan mahtavaa, että sinä olet innostunut nyt vaeltamisesta! Minä luulen, että miusta ei sellaiseen olisi. Saas nähdä, miten Norjassa käy, kun siellä on sitten tarkoitus tehdä pieni yhden yön telttaretki… Todennäköisesti juuri silloin sataa kaatamalla ja päädymme viettämään yön epämukavasti autossa…

   Reply
 • Kohteena maailma
  15.3.2019 at 19:20

  Tosi kivoja matkahaaveita sinulla ja ymmärrän hyvin, että kerran safarilla käytyään haluaa sitä aina uudestaan lisää! Hienointa mitä matkailussa voi olla on Afrikan safarit, niin olen monelle asiasta sanonut, kun on kyselty mikä on ikimuistoisimmat matkat.

  Lofootit on kyllä jossakin välissä nähtävä itsekin ja Peru, toki tuo Patagoniakin on tullut blogien kautta omalle isolle bucket-listalle mukaan.

  Omasta listastani sen verran, että varasin tänään lennot Lontooseen, joka oli kaupunkikohteeni. Eli toisin sanoen, kun kirjoittaa unelmia ylös, niin ne on askeleen lähempänä toteutumista 🙂

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   15.3.2019 at 20:57

   Luulenpa, että minäkin jatkossa voin yhtyä kommenttiisi siitä, että parasta matkailussa on Afrikan safarit! Monta vuotta haaveilin vain patikoista eri puolilla maailmaa, mutta nyt kaikki safarikohteet ovat ruvenneet kiinnostamaan jopa patikointikohteita enemmän.
   Peru-haaveen kanssa kävi toistaiseksi niin, että se piti panna jäähylle. Rupesin nimittäin lukemaan Perun rikostilanteesta ja kauhistuin. Se taitaakin olla kohde, jonne ei ihan noin vaan lähdetä omatoimimatkalle.
   Mutta wau, upeaa reissua sinulle siis Lontooseen! Ehkäpä minäkin jo pian huomaan kuumailmapalloilevani Serengetin yllä :D.

   Reply
 • Olemme käyneet omatoimimatkalla Perussa ja me koimme matkaamisen turvalliseksi. Minun puolen vuoden espanjan opintonikin olivat riittävät paikallisten kanssa kommunikointiin. Tosin Limassa emme käyneet. Pidimme kovasti Perusta, sen kauniista luonnosta ja ystävillisistä ihmisistä. Peru on yksi parhaista maista tehdä retki Amazonin sademetsään! Me kävimme telttailemassa ja kokemus oli upea.

  Patagonia on meidänkin mielestämme upea paikka. Kuten sinäkin, me olemme käyneet Torres del Painessa ja maisemat ovat kauniit ja monipuoliset. El Chalten voisi olla meilläkin seuraava patikointipaikka Etelä-Amerikassa. Uskomme, että sielläkin maisemat ovat upeita ja lisäksi El Chalten on helpommin saavutettavissa kuin Torres del Paine. Perito Moreno on hieno, erityisesti mikäli on aurinkoinen päivä ja ainakin meidän päivämme siellä oli onnistunut. Buenos Aires on mukavanoloinen kaupunki, erityisesti pidimme kaupunginosista Palermo ja San Telmo.

  Me emme tehneet kuumailmapallolentoa Serengetissä emmekä Masai Marassa. Halusimme käyttää kaiken aikamme safariajoihin. Tulevalla reissullamme tänä syksynä harkitsemme lentoa pienkoneella Okavango Deltan yllä. Saapumispäivänä Maun kaupunkiin meillä on vapaata aikaa juuri sopivasti tähän aktiviteettiin.

  Reply

Leave a Reply