Viikonloppuloma idyllisillä Norppa-Majoilla

Norppa-Majat

Hiihtoretken jälkeen posket punoittavat. Muutama tunti raikkaassa pikku pakkasessa on saanut unohtamaan kaikki työkiireet. Tällä kertaa olen hiihtokilometrien haalimisen sijaan keskittynyt nauttimaan luonnon kauneudesta ja hiljaisuudesta.

Ulkoilun jälkeen on ihana palata sisälle lämpimään mökkiin, keittää kuppi kuumaa kaakaota ja istahtaa takkatulen ääreen. Olo on melkein taivaallinen.

Norppa-Majat, Savonlinna
Norppa-MajatNorppa-Majat
Olen tullut viettämään viikonloppua keskelle puhdasta luontoa, Saimaan Pihlajaveden rannalle, noin 35 kilometrin päähän Savonlinnasta. Täällä sijaitsevat Norppa-Majojen idylliset lomamökit. Minä olen tällä kertaa majoittunut Povenlahden Keloon. Se on yksi Norppa-Majojen neljästä talviasuttavasta lomamökistä. Talviasuttavien mökkien lisäksi Norppa-Majoilla on myös sellaisia perinteisiä, ihan oikeita kesämökkejä, joissa kaikissa ei ole edes sähköjä. Täydellisiä pakopaikkoja arjen kiireiltä siis.

Norppa-Majat

Norppa-Majat-1-16

Norppa-Majat on pieni perheyritys. Se aloitti lomamökkien vuokraamisen jo 1980-luvulla. Aluksi vuokrattiin vain yhtä mökkiä, possujen kasvattamisen ja viljan viljelyn ohessa. 1990-luvulla porsaista luovuttiin ja mökkibisnes alkoi laajeta. Silloin Norppa-Majat rupesi saamaan jo vakiasiakkaitakin. Nykyään Norppa-Majoilla käy lomalaisia, jotka ovat tulleet mökeille lomanviettoon jo yli 15 vuoden ajan – ihan joka vuosi. Enkä ihmettele yhtään: Norppa-Majat sijaitsee Natura-alueella, niin upean luonnon keskellä, että täällä tuntee olevansa keskellä suomalaista paratiisimaisemaa. Vaikka minä tavallisesti haluan joka lomalla kokea jotain uutta, matkustaa uusiin maisemiin, uusien kokemusten ja elämysten äärelle, huomaan minäkin palaavani tänne Norppa-Majojen mökeille kerta toisensa jälkeen.

Norppa-Majat

Norppa-Majat
Norppa-Majat on täydellinen lomakohde erityisesti luontoihmiselle. Talvella täällä voi hiihtää, lumikenkäillä, ajaa potkukelkalla, tehdä pitkiä kävelyretkiä jäällä tai metsän keskellä, käydä pilkkimässä lohia tai lähteä vaikkapa Norppa-Majojen isännän mukaan verkkokalalle. Jos on onnekas, voi sattua laavulle juuri silloin, kun Norppa-Majojen Markku ja Ritva ovat siellä keittämässä nokipannukahveja. Innokkaan avantouimarin kannattaa pyytää Markkua tekemään oma avanto mökin rantaan. Norppa-Majoilta ei ole pitkä matka myöskään Punkaharjun Tuunaansalmen (noin 30 km) upealle retkiluisteluradalle.

Norppa-Majat

Norppa-Majat

Norppa-Majat
Kesäaikaan Norppa-Majoille saapuva lomalainen voi kokea tulleensa todelliseen paratiisiin. Saimaan välkkyessä auringon paisteessa on ihana viettää kesäpäivää rennosti lokoillen mökin laiturilla ja välillä pulahtaa Saimaan viilentäviin aaltoihin. Aktiivisempaa lomailua kaipaava pelaa tennistä, lähtee suppailemaan tai vaikkapa veneilemään lähisaarille. Mökin vuokraan kuuluu aina oma soutuvene. Moottorivenettä taas voi vuokrata erillistä maksua vastaan. Jos tekee mieli vesille, muttei itse halua tarttua airoihin eikä moottoriveneellä ajelukaan tunnu omalta puuhalta, kannattaa Norppa-Majojen Markulta kysäistä retkeä vaikkapa historialliseen Kongonsaareen, jonka eteläpäässä on Salpa-aseman tukikohta ja kallioon louhittuja luolia.

Veneretken jälkeen onkin ihana sytyttää tuli rantasaunaan ja nauttia puusaunan pehmeistä löylyistä. Norppa-Majoilla on myös oma savusauna, jota mökkiläisetkin saavat vuokrata – valmiiksi lämmitettynä tietenkin.

Norppa-Majat

IMG_6501 - Versio 2

Norppa-Majat

Norppa-Majat, Saimaa

Norppa-Majat

Norppa-Majat, Saimaa
Sen lisäksi, että Norppa-Majat sijaitsee Pellossalon saaren luontoparatiisissa, on Norppa-Majojen alue myös historiallisesti mielenkiintoinen. Pellossalon saareen kuljettiin talvisodan aikoihin asti höyrylaivalla, jonka laituri oli Laiturniemessä, juuri siellä, missä on Norppa-Majojen ihka ensimmäinen vuokramökki. Talvella saareen tultiin hevosella jäätä pitkin. Sota-aikaan, jolloin sotilaat tekivät Salpalinjan linnoitustöitä Pellossalossa, saareen rakennettiin vihdoin myös tie. Mutta alueen historia menee vielä paljon kauemmaksi. Jo 2000 – 5000 eKr. kampakeramiikan ajalla Norppa-Majojen alueella, itse asiassa juuri siinä, missä Povenlahden Kelo nykyään sijaitsee, oli asutusta. Mökkien sijaan paikalla oli ainakin neljä kotaa, joista muistona on nykyisen mökin takana sijaitsevat neljä kodanpohjaa sekä museoviraston kaivauksissa löytyneitä ruukunpaloja ja nuolenkärkiä.

Norppa-Majat, Saimaa

Norppa-Majat-1-9
Kiinnostavan historian lisäksi lomalaista kiinnostavat tietysti myös norpat. Kukapa ei haluaisi ainakin kerran elämässään kohdata norppaa. Norppien bongaaminen täällä on hyvinkin mahdollista. Saimaan noin 320 norpasta noin 120 asustaa täällä Pihlajavedellä. Moni mökkiläinen onkin kesäisellä veneretkellään nähnyt norpasta ainakin vilauksen. Viime kesänä, kun minä tein veneretken mökiltä Kalamajan saarelle, näin norpan jopa kolme kertaa. Voit uskoa, että olin innoissani!

Norppa-Majat, Saimaa
Ehkä kauneimmillaan Norppa-Majojen luonto on kuitenkin syksyllä. Silloin auringonlaskut ovat kaikkein värikkäimmillään ja aamut, jolloin sumu nousee Saimaan pinnasta, teeret kukertavat ja luonto pikku hiljaa heräilee uuteen päivään, tunnelma on taianomainen. Eikä haittaa vaikka päivä olisi sateinen: silloin sieni- tai marjaretken jälkeen on hyvä syy sytyttää tuli takkaan, viettää raukeita tunteja sohvalla viltin alla ja lukea suosikkikirjaa. Tällaisina pieninä, onnellisinä hetkinä, jolloin arki tuntuu olevan tuhansien kilometrin päässä, ainakin minä olen kaikkein onnellisin.

Norppa-Majat

Norppa-Majat

Norppa-Majat, Savonlinna

Norppa-Majat

Norppa-Majat

Mökkiviikonlopun arvonta (päättynyt)

Haluaisitko sinä viettää lomaasi Norppa-Majojen idyllisillä mökeillä? Jos haluaisit, nyt kannattaa osallistua Norppa-Majojen ja Maailman äärellä -matkablogin järjestämään arvontaan, jossa yksi onnekas voittaa pitkän viikonlopun (to-su/pe-ma) Norppa-Majojen mökeillä (B-hintakauden aikana  28.3. – 10.6. tai 14.8. – 16.12. 2016).

Kuinka osallistua arvontaan

Käy tutustumassa Norppa-Majojen verkkosivuilla Norppa-Majojen mökkitarjontaan. Valitse Norppa-Majojen kahdeksasta mökistä se sinulle kaikkein mieluisin, jossa lomaasi haluaisit viettää. Kirjoita sitten tämän blogipostauksen kommenttikenttään, mikä on valitsemasi mökki ja miksi juuri sinun pitäisi voittaa viikonloppu tällä valitsemallasi mökillä. Arvontaan osallistuvat vain ne, jotka ovat kirjoittaneet kommenttinsa tähän blogipostaukseen ja jättäneet yhteystietoihin myös sähköpostiosoitteensa (huom. osoite ei näy muille lukijoille). Voittajan nimi julkaistaan täällä blogissa, mutta voittajalle ilmoitetaan voitosta myös henkilökohtaisesti sähköpostitse. Osallistumisaika päättyy ke 23.3. klo 24.00  ja arvonta suoritetaan pe 25.3.

Onnea arvontaan!

Tämä artikkeli on toteutettu yhteistyössä Norppa-Majojen kanssa.
Kaikki mielipiteeni ovat kuitenkin omiani.

4 Comments

Add yours →

  1. Valintani olisi Povenlahti Kelo, mukaan lähtisi liikuntaesteinen isäni ja sisarukset. Tuo maasto näyttäisi helpoimmalta liikkua. Pellossalo on tuttu vuosien takaa ja olisi ihana päästä fiilistelemään sielunmaisemia ja voimapaikkoja! Liian harvoin tulee kokoonnuttua perheen kanssa ja tämä olisi siihen loistava tilaisuus 🙂

    Liked by 1 henkilö

  2. Pirkko Reuna 23.3.2016 — 12:03

    Soukanniemi on valintani, olen siellä kerran käynyt ja nyt mukaani tulisi poikani perhe pääsisivät katsomaan ihanaa Saimaan maisemaa ja nauttimaan aivan ihanasta rauhaisasta paikasta.

    Liked by 1 henkilö

Jättämällä kommentin piristät päivääni.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: