Terveiset Etelä-Afrikasta – leijonien mailta

Tarinoita Etelä-Afrikasta, osa 1

Olen saapunut tänään Etelä-Afrikkaan. Lähes 24 tunnin matkustamisen jälkeen. Perillä minua on odottamassa lähes tukahduttava kuumuus. Olen kuvitellut, että pitkän matkustamisen jälkeen oikaisisin perille lodgelle päästyäni itseni mukavasti sohvalle, mutta kun saavun, minulle kerrotaan, että iltasafari alkaa puolen tunnin päästä. Safarilla unohdan kuitenkin väsymykseni hetkessä. Olen todellakin Afrikassa, keskellä villiä luontoa.

Palaamme lodgelle vasta auringon laskettua. Sirkat sirittävät ja pään yllä levittäytyy Linnunrata.

auringonlasku_impala_afrikka

auringonlasku_etela_afrikka

Illalla valvon aivan liian myöhään, ja yöllä minua valvottaa ukkonen, joka on täällä jotain ihan muuta kuin Suomessa. Välillä mietin, mitenkä todennäköistä on, että salama iskee mökkiimme. Sitten nukahdan vaan herätäkseni siihen, että mökkimme pihamaalla kasvavasta marulapuusta rapisee hedelmiä kauhealla metelillä katolle ja terassille.

Ennen viittä onkin sitten herätys ja puoli kuudelta istumme jo jeepin kyydissä. Ukkonen on jossain kaukana ja pian näemme yhdeksän raukeaa leijonaa makaamassa keskellä tietä. Eikä minua enää väsytä yhtään.

leijona

leijona_safari


Matka- ja tunnelmakuvia sekä pieniä matkatarinoitani pääset seuraamaan blogini lisäksi Facebookissani.
Käy kurkkaamassa myös Instagramiani, jonne tallentuvat ne kuvistani kauneimmat.
Blogiani pystyt nyt näppärästi seuraamaan Blogit.fi-sivuston kautta.
Maailman äärellä -matkablogini on myös Twitterissä.
Tervetuloa mukaan matkoilleni.

Copyright © 2019 Maailman äärellä – Heidi Lehtosaari. All rights reserved.

 

18 Comments

Add yours →

 1. Ihaillen täällä hengessä mukana seuraan matkaanne, sillä Afrikan safari on vaan niin upea kokemus! Ja ihan mielettömiä bongauksia olette jo ehtineet tähän mennessä tekemään, ainakin mitä instagramin tarinoita on uskominen. Täällä kaiholla Etelä-Afrikan safareita muistellen ja hirvittävän safarikuumeen keskellä toivottelen nautinnollista loppureissua! ❤

  Liked by 1 henkilö

 2. Aivan upeita kuvia olet ottanut! Kerrassaan fantastisia ❤

  Meillä oli vähän erilainen Etelä-Afrikan matka silloin kun siellä kävimme viitisen vuotta sitten. Lensimme Kapkaupunkiin, eikä siinä lähettyvillä ole oikein säällisiä safaripaikkoja. Kruger on ainoa oikea valinta jos tuolla haluaa nähdä elämiä. Minne te lensitte? Maputoon???

  (Nyt ihmettelen miksen ole saanut meiliini tätä postausta, tämähän on tullut jo 25.2?!)

  Liked by 1 henkilö

  • Kiitos Johanna <3. Safarikuvia on tainnut kertyä sellaiset kolmisentuhatta. Niin uskomaton on tämä Afrikka. Me lensimme ensin Johennesburgiin ja sieltä Hoedspruitiin, mistä oli vielä parin tunnin ajo meidän ensimmäiselle lodgelle.
   Minun WordPress meni vissiin myös Afrikasta sekaisin ja muutti päivämäärän. Kyllä minä tämän jutun kirjoitin ja julkaisin vasta 27. päivä.

   Liked by 1 henkilö

 3. Oi mikä elämysmatka. Ihanaa lomaa ❤

  Liked by 1 henkilö

 4. Oi vau! Upeita jellonia! Hyvää Afrikan matkaa, jatko-osia odotellessa…
  (minullekin tämä näkuu vasta 27.2.)

  Liked by 1 henkilö

 5. Ai vitsi, kyllä safari olisi hieno kokemus! Upeita kuvia ja tunnelmia. Safari Afrikassa on ollut jo pitkään yksi matkaunelmistani. Täytyy lukea nämä sinunkin juttusi tarkkaan, jos vaikka lähivuosina tuo unelma tulisi lopultakin toteutettua.

  Liked by 1 henkilö

 6. Ah, ihania kuvia! Kävin joitain vuosia sitten Etelä-Afrikassa ja se on yksi upeimmista maista, joissa olen vieraillut. Ajelin ystävän kanssa Johannesburgista tuonne Hoedspruitiin, ja sieltä Krugerin puolelle, missä tuttavallani on oma bush campinsa, eli meidän suomalaisten kesämökkiä muistuttava kakkosasunto. Outoa oli olla mökkitunnelmissa niin, että tiesi että lähipuskissa saattoi lymytä vaikkapa leijona! Olisinpa vain osannut valokuvata yhtä hyvin kuin sinä. ^_^ Jään odottelemaan lisää postauksia!

  Liked by 1 henkilö

  • Kruger on kyllä niin mieletön! Sellainen kohde, että haluan kyllä palata, toivottavasti mahdollisimman pian. Sitä ennen kyllä ajattelin, että voisin käydä myös jossain toisessa Afrikan maassa safarilla. Ja wau, tuttavallasi on siellä oma bush camp! Niin hienoa. Juttuja tulee kyllä lisää, niin paljon uskomattomia asioita safareilla tapahtui <3.

   Tykkää

 7. Vau, mitä kuvia! Unelma Afrikan safarista on omalla kohdallani vielä toteutumatta, mutta elää vahvana. Viimeistään kun täytän muutaman vuoden kuluttua pyöreitä…

  Liked by 1 henkilö

 8. Oi, leijonia! Safari on itselläni vasta haaveissa, mutta olisi upeaa päästä lähivuosina toteuttamaan tämä haave! 🙂

  Liked by 1 henkilö

 9. Anna Koskela 10.3.2019 — 02:40

  Afrikka ei ole koskaan sytyttänyt minua, mutta afrikkalaiset eläimet kylläkin. Sisareni on tehnyt lukemattomia safareita ja niitä kuvia katsoessa ja kertomuksia kuunnellessa, tulee tunne, että kai se kerran elämässä itsensä tuonne raahattava. Mutta ei ihan vielä. Sillä aikaa katselen ja luen muiden matkantekoa netistä : )

  Liked by 1 henkilö

  • Varoitan vaan Anna, että siinä saattaa käydä niin, että kun luulee tekevänsä sen kerran elämässä -matkan safarille, löytää itsensä safarin jälkeen etsimästä jo uutta safarikohdetta! Safarikokemus on niin voimakas, että sitä on vaikea edes selittää. Se pitää kokea itse – ainakin sen kerran elämässä <3.

   Tykkää

Jättämällä kommentin piristät päivääni.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: