Menu

Huolettomat matkalla läpi ihanan Sisilian

Updated 31.1.2020

Joskus tekemisissäni on enemmän intoa ja näkemisen nälkää kuin järkeä. Kun keväällä sain päähänpiston, että haluan Sisiliaan, en juuri miettinyt, mikä olisi järkevää tai käytännöllistä.

Matkasuunnitelmat tehtiin tälläkin kertaa sydämellä ja intuitiolla.

Löysin ensin meren rannalta ihanan hotellin, jonne halusin.
Sen jälkeen löysin Sisilian toiselta laidalta ihanan pikkuriikkisen kylän, jonne halusin.

Varasin huoneen tästä ihanasta hotellista meren rannalta.
Etsin hotellin tästä pikkuriikkisestä kylästä, Sisilian toiselta laidalta.

Enkä hetkeäkään miettinyt, miten tähän pikkuriikkiseen kylään Sisilian toiselle laidalle (sieltä ihanasta hotellista meren rannalta) pääsisin.

En ennen kuin tämän pikkuriikkisen kylän hotellin signora sitä minulta kysyi.

Scopello Sisilia

Scopellon idyllisessä kylässä, Sisilian länsiosassa, Trapanin maakunnassa, asuu vain 118 asukasta.

Sanotaan, että parisuhteen saa parhaiten kestävyystestiin ryhtymällä rakentamaan taloa tai lähtemällä reissuun.

Meidän vuosia kestänyt talonrakennusprojektimme ei saanut suhdettamme horjumaan (eivätkä lukuisat matkammekaan sitä ole horjuttaneet), sillä työnjakomme on aina ollut selvä: minä hoidan haaveilun ja ideoinnin ja mies hoitaa käytännön (ja torppaa ne kaikkein mielettömimmät ideani) – niin rakentaessa kuin matkustaessakin. Tällä reseptillä olemme välttyneet suuremmilta karikoilta.

Mutta kun miehen sijaan reissukaveriksi lähtee ystävä, ei karikoilta aina vältytä.

Sisilia

Bussimatkalla läpi Sisilian – itälaidalta länsilaidalle, kohti pikkuriikkistä Scopellon kesäparatiisia.

Tällä kertaa ei siis ollut ketään torppaamassa suuruudenhullua ideaani nähdä Sisilia viikossa – selviytyä saaren toiselta laidalta toiselle ilman vuokra-autoa. Jos olisin lukenut etukäteen opaskirjaa, olisin saanut selville, miten hankalaa ja aikaa vievää Sisiliassa liikkuminen julkisilla voi olla. Ainakin jos haluaa päästä länteen.

Mutta en lukenut opaskirjaa.

Loma Sisiliassa alkaa Syrakusasta

Onneksi meitä oli Syrakusassa vastassa napolilaissyntyinen signora Sabrina, ihastuttavan hotelli Giugguilenan tomera emäntä, jolle mikään ei ollut ongelma.

Sisilia Syracusa

Syrakusan helmi on tämä Ortygian saarella sijaitseva kaunis vanhakaupunki.

Signora Sabrina lupasi huolehtia kaikesta.

Ja sillä välin kun Sabrina huolehti käytännöstä, me huolettomat kesätytöt saimme keskittyä nauttimaan auringon paahtamista päivistä, merituulesta, hitaista aamiaisista meren äärellä, lasissa helmeilevästä Prosecosta, tahmeaa ricotta-juustoa pursuilevista cannoloista ja jauhelihalla ja tomaattikastikkeella täyteyistä riisipalloista eli arancinoista.

Elimme täydellistä italialaista dolce vitaa, vailla huolta – ja annoimme Sabrinan hoitaa arkiset käytännön seikat.

Sisilia Syracusa

Hotelli Bed & Breakfast Giuggiulena oli niin ihana kuin olin toivonut. Ja oikeastaan vielä enemmän.

Syracusa Sisilia

Aamiainen Syrakusassa, Sabrinan ihastuttavassa hotellissa, meren aaltoja kuunnellen. Voiko päivää paremmin aloittaa?

Sisilia_Syracusa

Ortygian pittoreskeilla piazzoilla ja kujilla aika pysähtyy.

Sracusa Sisilia

Aamu Syrakusassa.

Sisilia Syracusa

Aamu-uinnilla. Kiitos kuvasta Annika Ruohonen.

Syracusa Sisilia

Nautintojen äärellä, osa 1.

Sisilia arancini

Nautintojen äärellä, osa 2.

Matkalla Sisilian toiselle laidalle

Ja Sabrina todella järjesti kaiken.
Charmantisti harmaantunut taksikuski Giorgio, joka oli tuonut meidät muutamia päiviä sitten Sabrinan ovelle, oli meitä aamulla odottamassa. Saatiin kyyti bussiasemalle. Giorgio nosti laukkumme bussiin ja reilun kolmen tunnin kuluttua olimme Palermon paahteisella bussiasemalla, missä Giorgion nuorempi versio odotti meitä nimikyltin kera.

Jo puolen päivän jälkeen olimme Scopellon pikkuriikkisessä kesäparatiisissa, sinistäkin sinisemmän meren äärellä.

Scopello hurmaa huolettomat

Scopello Sisilia

Zingaron luonnonsuojelualueella polku mutkittelee pitkin Castellammarenlahden vuoristoista rannikkoa ja polulta voi välillä puikahtaa johonkin lahden poukamaan kastautumaan vilvoittavassa meressä.

Scopellossa meitä oli vastassa loman kauneimmat kesäpäivät ja -illat. Satumaiset auringonnousut, kultaa hehkuvat pellot, tuulessa kevyesti kahisevat oliivipuut, täydenkuun illat ja se meri –  sinistäkin sinisempi meri!

Scopello Sisilia

Scopellon satumainen aamu.

Scopello Sisilia

Ilta Scopellossa.

Scopello Sisilia

Scopellon sinistäkin sinisempi meri.

Paluu kesäparatiisista kaupunkiin

En olisi millään halunnut hyvästellä Scopellon kesäparatiisia ja huolettomia, raukeita lomapäiviä. Pitkiä lounaita ja illallisia sekä skumppapiknikkejä tämän sinistäkin sinisemmän meren äärellä.

Onneksi Cataniassa odotti leppoisa kaupunkitunnelma ja hurmaava UNA-hotelli, jonka kattoterassi oli niin ihana, ettei sieltä oikein meinannut edes malttaa seikkailuille.

Sisilia Catania

UNA-hotellin kattoterassilla Cataniassa voi ihailla komeaa Etnaa auringonlaskussa.

Huolettomin kesälomaterveisin Heidi ♥


Matka- ja tunnelmakuvia sekä pieniä matkatarinoitani pääset seuraamaan blogini lisäksi Facebookissani.
Käy kurkkaamassa myös Instagramiani, jonne tallentuvat ne kuvistani kauneimmat.
Blogiani pystyt nyt näppärästi seuraamaan Blogit.fi-sivuston kautta.
Maailman äärellä -matkablogini on myös Twitterissä.
Tervetuloa mukaan matkoilleni.

Copyright © 2017 Maailman äärellä – Heidi Lehtosaari. All rights reserved.

 

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

48 Comments

 • Päivi Kettunen
  17.6.2017 at 14:06

  Olen törmännyt samoihin pulmiin Italiassa. Julkisilla ei vain pääse kaikkiin ihaniin hotelleihin ja paikkoihin. Mutta toisiin kaupunkeihin taas kannattaa mennä junalla tai bussilla ennemmin kuin autolla. Ihanasti Sabrina järjesti niin että kesätytöt saivat keskittyä rentoutumiseen. Siitä on syntynyt kauniita kuvia!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   17.6.2017 at 14:13

   Kun tämän Scopellon pikkuriikkisen kylän hotellin signora antoi ohjeita julkisilla tuloon, järkytyin. Siirtymiseen olisi mennyt koko päivä. Ruvettiin miettimään jo auton vuokraamista mutta samalla olisi saanut hylätä Prosecco-lounaat ja minusta ei olisi ollut apua ajohommissa kun en ole vuosikausiin Suomessakaan ajanut kuin polkupyörällä. Mutta onneksi asiat lopulta järjestyi niin kivasti, ja tuli vielä halvemmaksi kuin auton vuokraus. Kiitokset tosiaan ihanan tomeralle ja sympaattiselle Sabrinalle ❤️.

   Reply
 • Johanna @ Out of Office
  17.6.2017 at 15:44

  Ihania kuvia, ihania tunnelmia ❤

  Tuskin maltan odottaa seuraavaa tarinaa!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   17.6.2017 at 15:47

   Kiitos Johanna <3. Luulen että joudun rikkomaan kronologiaa ja maltamattomana hyppäämään ensin suoraan jälkiruokaan eli Scopelloon, joka ei jätä minun mieltäni rauhaan.

   Reply
   • Johanna @ Out of Office
    22.6.2017 at 23:53

    Se tässä matkabloggaamisessa juuri onkin hankala: pitäisi olla joku kronologinen järjestys, mutta oma mieli suosii jotain väliin kiilaavaa kohdetta, jotain ihania asioita jossain paikassa, joka ei tottele aikajärjestystä. Minunkin pitäisi kirjoittaa Sveitsin vuortenvalloituksista, mutta mieli jäi Kolille. Ja viime viikonloppuinen veneellä Tallinnaan – retkemme oli edellistä paljon jännittävämpi – siitä pitää melkein kirjoittaa ensin.

    Harmimme meilläkin 😉

    Reply
 • Annika Ruohonen
  17.6.2017 at 15:47

  On aika ihanaa tulla kutsutuksi tytöksi näin reilusti yli nelikymppisenäkin. Se kertoi ehkä juuri siitä huolettomuudesta ?? Kiitos matkaseurasta rakas ystävä. ❤️

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   17.6.2017 at 15:50

   Kyllä minulla oli tällä reissulla ihan tyttöolo <3. Unohtui kerralla kaikki kevätkiireiden painolasti ja taisipa muutama ryppykin suoristua (vaikka huoliryppyjen tilalle saattoi kyllä tulla uusia naururyppyjä :D). Luulen, että pitää pian taas ruveta haaveilemaan uudesta seikkalusta :).

   Reply
 • Milla
  17.6.2017 at 15:49

  Tämä ihana postauksesi ei yhtään helpottanut Sisilian kuumettani 😀 On vain pakko päästä, joskus…Kunpa olisi loputtomasti lomaa ja rahaa…Mutta onneksi ovat haaveet, jotka aivan yht’äkkiä voivat tulla todeksi <3

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   17.6.2017 at 15:55

   En ole yhtään pahoillani, että tartutin sinuun Sisilia-kuumetta :). Matkahaaveet voivat tosiaan muuttua joskus yllättävän nopeastikin todeksi. Ja minulle käy itse asiassa usein jopa niin, että matkahaave syntyy hetkessä kuin tyhjästä ja kaiken innon sokaisemana huomaan, että olenkin jo varannut lentoliput tai sen ihanan hotellin meren ääreltä… (tai vaikka keskeltä viidakkoa… sadekauden aikaan… spontaanisti ilman järjen häivää. Mutta odottaapahan minua sitten taas talvella yksi seikkailu).

   Reply
 • Outi
  17.6.2017 at 21:57

  Loppu hyvin kaikki hyvin!
  Ihanaa viikonloppua sinulle Heidi ❤️

  Reply
 • Veera Junnila
  18.6.2017 at 13:24

  Ihania kuvia! Sisilia on kyllä ilmeisesti todella kaunis paikka. Itse en ole vielä päässyt siellä käymään, mutta ehkä joku päivä 🙂
  https://byveera.blogspot.fi/2017/06/from-porto-to-pinhao-by-boat.html

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   18.6.2017 at 16:18

   Kiitos Veera kommentistasi. Sisilia on todella upea ja sieltä löytää paljon kauniita paikkoja, onneksi vielä sellaisiakin, joissa ei (ainkaan näin lomakauden alkumetreillä) ole edes juuri turisteja.

   Reply
 • Heli / Heli voyage
  18.6.2017 at 16:32

  Oi, Sisilia! Teidän matka kuulostaa täydelliseltä. Ja pointsit Sabrinalle saaren sisäisen siirtymän järjestämisestä.

  Siracusa on mulle jo tuttu muutaman vuoden takaa, mutta takaisin tekisi mieli päästä ja niin paljon on Sisiliassa vielä nähtävää.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   18.6.2017 at 17:43

   Sabrina oli kyllä oikea aarre. Me saimme keskittyä lomailuun, kun Sabrina selvitteli, miten järkevimmin pääsemme toiselle puolen saarta. Sisiliassa on minullakin paljon vielä näkemättä, vaikka olenkin ollut siellä jo pari kertaa. Ensi kerralla voisi mennä sinne miehen kanssa ja panna hänet rattiin. Näin siirtyminen paikasta toiseen olisi yksinkertaisempaa. Vaikka isojen kaupunkien välillä bussit ja junat kulkevat vallan mainiosti, on näihin pieniin paratiiseihin hieman vaikeaa päästä ilman vuokra-autoa.

   Reply
 • Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta
  19.6.2017 at 12:25

  Italiassa on kyllä harmilllisen vaikea liikkua ilman omaa autoa ja moni ihana paikka jää näkemättä, jos on julkisen liikenteen varassa. Onneksi ette kuitenkaan joutuneet luopumaan suunnitelmissa. Kyllä täällä kaikki yleensä järjestyy, aina löytyy joku sukulaismies, jolla on kuljetusbisnestä. Sisilia kuuluu mun kestohaavekohteisiin, mutta taas tuli sen verran muutoksia kesäsuunnitelmiin, ettei matka mahtunut tähän alkukesään. Mutta ehkä syksyllä…merihän pysyy lämpimänä pitkään.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   19.6.2017 at 13:13

   Ja vielä se meri ei oikein ollutkaan lämmennyt. Syksykin on varmasti aivan ihanaa aikaa Sisiliassa. Siellä olisi myös niitä ihania pikku saaria, johin vielä joskus haluan. Eli kyllä minäkin vielä Sisiliaan joskus palaan.
   Onneksi tosiaan siirtymisetkin paikasta toiseen järjestyivät aika vaivattomasti, vaikka ensin näytti huolestuttavalta. Mietittiin jo, pitääkö Instagramissa ruveta huutelemaan kyytejä tai kuitenkin vuokrata se auto, mutta ei sitten onneksi tarvinnut.

   Reply
 • Elina | Vaihda vapaalle
  19.6.2017 at 14:53

  Huhhuh, miten rentouttava tunnelma tästä postauksesta jäikään. Saankohan tämän jälkeen enää mitään hommia aikaiseksi, kun tuli ihan lomamuudi päälle. 😀 Sisilia kuulostaa ja näyttää aivan ihanalta! Tuli heti tunne, että tuonne on päästävä ensi kesänä. Mahtavan turkoosia vettä ja nuo kahvilat / ravintolat ihan tuossa rannassa kiinni… Voi jestas. Hyvä, että liikkuminen paikasta toiseenkin järjestyi!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   19.6.2017 at 17:38

   Hih, onpa kiva jos lomamuudi tarttui :). Sisilia ON ihana! Kaikki nämä merenrantaravintolat ja -kahvilat oli kyllä niin houkuttelevia, että taisipa muutama kilo tarttua kotiintuomisiksi. Mutta luulen, että Islannisa ravatessa (ja köyhäillessä, kun kuulemani mukaan siellä ruokakin niin kallista) nämä kilot nopeasti karisevat. Tai ainakin toivon niin.

   Reply
 • virpis (@taynnatieontar1)
  20.6.2017 at 09:57

  Oi mikä ihana seikkailu teillä on ollut. Kiitos näistä ihanista kuvista, joiden ansiosta sain palan Sisiliaa tähän sateiseen aamuun! <3 Uusia tarinoita odotellessa.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   20.6.2017 at 10:00

   Kiitos Virpi ❤️. Oli meillä tosiaan ihana seikkailu. Sisilia on ihana ja voi että siellä on hyvää ruokaa ?.

   Reply
 • pschildt
  20.6.2017 at 22:07

  Menihän se noinkin 🙂 Me tapaamme kyllä yrittää selvittää siirtymätkin etukäteen ja tarvittaessa vuokraamme auton, etenkin jos kyse on länsimaaksi luokiteltavasta maasta. Sisilia oli enimmäkseen kuitenkin aika helppo ajettava, paitsi kaupunkien ja kylien vanhat keskustat, jossa kadut olivat kapeita ja näkyvyys risteyksissä joskus ihan onneton. Myös paikoitus, esimerkiksi Taorminassa oli vähän haastava juttu: parkkitaloja oli, mutta nekin olivat arkkitehtuuriltaan aikamoista pyöritystä.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   20.6.2017 at 22:41

   Onneksi onnistui näinkin – huolettomalla asenteella. Selvitimme matkantekoa kyllä jo Suomessa mutta totesimme, että julkisilla tosi hankalaa ja aikaa vievää ja olimme varautuneet että tiukan paikan tullen vuokraamme auton. Mutta ei sitten onneksi tarvinnut. Miehen kanssa kun olemme reissussa, otamme melkein aina auton, ja se tosiaan helpottaa siirtymisiä kyllä paljon. Nyt juuri ajeltiin Islannissa eka määränpäähämme ?, vähän erilaisissa maisemissa kuin Sisiliassa.

   Reply
 • Oi oi, ihana Italia, ihana Sisilia! Ihan tuli tässä vesi kielelle noita kuvia italialaisherkuista ja prosecco-lasillisesta katsellessa. Eli terkut vaan täältä Aasiasta, alkaa jo riisiruuat hieman kyllästyttää. 🙂

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   24.6.2017 at 01:34

   Sisilia oli todella ihana, ihana lomaparatiisi. Ja herkkuja siellä oli tarjolla vähän liikaakin :D. Sinulla on siellä Aasiassa aivan huima matka menossa, mutta ymmärrän, jos välillä jo kaipaisi riisien ja nuudelien sijaan jo vaikka kunnon pitsa- tai pasta-annosta.

   Reply
 • Meri / Syö Matkusta Rakasta
  21.6.2017 at 13:10

  Ihanan rouhea Sisilia on mulle sellainen unelmien paikka. Eikä yhtään vähempää tämän postauksen jälkeen!

  Meillä menee muuten työnjako aika pitkälle samalla lailla. Riidoilta on vältytty ja homma toimii. 🙂

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   24.6.2017 at 01:38

   Sisilia on kyllä sellainen, että sinne voisin matkustaa vielä kolmannenkin kerran. Ei viikossa ehtinyt läheskään kaikkea kokemaan ja koluamaan.
   Mahtavaa, että teilläkin on tämä sama työnjako ja toimii! Ja on kyllä ihana, että on mies, joka innostuu minun matkasuunnitelmista, joita ei sitten ihan vähän olekaan :D.

   Reply
 • Johanna / Fin Nomads
  22.6.2017 at 13:51

  Voi miten kaunista, ja hyvin kirjoitettu juttu! Sisiliaan on pakko päästä joku päivä, juurikin tuollaiselle täydelliselle terasille siemailemaan valkkaria ja syömään Italian herkkuja 🙂

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   24.6.2017 at 01:40

   Voi kiitos Johanna <3. Italian herkut täydellisellä terassilla meren äärellä on kyllä parasta lomailua. Ja Syracusan ja Scopellon terasseja voin suositella lämpimästi.

   Reply
 • Kohteena maailma / Rami
  22.6.2017 at 16:27

  Mahtava juttu, että voi lähteä lomalle ilman isompia “suunnitelmia”. Näytti kyllä todella viehettävältä paikalta tämä kylä ja ennen kaikkea oli kauniisti kirjoitettu tarina jälleen kerran kivasta lomasta 🙂

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   24.6.2017 at 01:41

   Kiitos Rami. Scopello oli kyllä viehättävä, pieni mutta silti siellä oli kaikki, mitä hyvään lomaan kaipaa! Jopa upea luonnonpuisto, jonne pääsi tekemään päiväpatikoita!

   Reply
 • Sofia
  22.6.2017 at 16:59

  Oi miten ihanat kuvat ja tunnelma matkakertomuksesta välittyy! Sisilia on itselleni vielä vieras kohde, mutta varmasti nousevien kohteiden listalla 🙂

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   24.6.2017 at 01:42

   Kiitos Sofia kauniista kommentistasi. Sisilia on ihana ja monipuolinen saari, joten varmasti löytäisit sieltä jotain, mihin ihastua <3.

   Reply
 • Todella upean näköistä! Mä oon kyllä niin samanlainen matkaaja! Löydän juurikin ekana jonkun hotellin, jonka kautta lähden avaamaan reissua 😀 Topias aina vähän torppailee.. jos kerkeää 😀 Nyt elokuussa kun lähdenkin reissuun veljeni kanssa, niin mulle taitaa käydä vähän samalla tavalla kuin sulle 😀 Oon säntäämässä läpi euroopan kolmessa viikossa 😀 Taidan olla hullu. 😀

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   24.6.2017 at 01:46

   Heh, ihan mahtavaa! Hulluus on hyvä! Me ajettin juuri tänään aikasta monta tuntia tälltä Islanissa pikku kyläpahaseen, kun olin taas saanut hyvän (?) idean, että tänne pitää päästä. Tällä kertaa meillä on sentään auto käytössä. Sinun Euroopan reissusta tulee varmasti ihan mahtava!!

   Reply
 • Heidi / Fiiliksiä & hetkiä
  23.6.2017 at 00:20

  Tuo Sabrinan B&B näyttää niiiiin ihanalta! Just sellainen tunnelma, mistä tykkään. Sisiliassa olen ollut pari viikkoa lähinnä Cefalun maisemissa, tykkäsin kyllä 🙂

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   24.6.2017 at 01:47

   Sabrinan B&B OLI niiiin mahtava! Ihan täydellinen. Samoin kuin ihana, auttavainen Sabrinakin. Sisiliassa on tosiaan mnen monta ihanaa paikkaa. Luulen että sinne on minunkin vielä palattava.

   Reply
 • Anna K.
  23.6.2017 at 12:06

  Ihanan tunnelmallisia kuvia! Ja kannatti olla spontaani, koska kaikki kääntyi parhain päin!
  Tuo ensimmäinen hotelli on kertakaikkisen ihana! Just tällaisista persoonallisista paikoista tykkään. Ja tuo näkymä huoneesta! Pure love!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   24.6.2017 at 01:48

   Kiitos Anna! Ensimmäinen hotellimme oli todellakin helmi. Pieni ja sympaattinen – ja se meri ja merimaisema! Ihan taivaallista.

   Reply
 • Matkoja, retkiä, hetkiä
  23.6.2017 at 13:22

  Näyttää todella houkuttelevalta, nyt menee kyllä Sisilia toivelistalle. Ihania paikkoja olet löytänyt, nyt en saa tuota aamiaiskuvaa millään mielestäni!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   24.6.2017 at 01:50

   Ja toinen ihana aamiainen koettiin sitten Cataniassa. Maksoi maltaita, mutta oli todellakin sen arvoista. Sisilia, kuten melkein mikätahansa kolkka Italiassa, on kyllä niin ihana. Ei vaan voi olla rakastamatta.

   Reply
 • Kaisa
  23.6.2017 at 18:36

  Ihania kuvia ja fiiliksiä! Viime viikolla Palermossa työmatkalla emäntämme sanoi, että Sisilia on hc-italia. En ole ihan varma mitä hän tarkoitti enkä ymmärrä mitä erityistä selviämistä Sisilia vaatii ainakaan turistilta… 🙂 paitsi liikenne.

  Kirjoitan omia Palermon kokemuksia blogiin pian.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   24.6.2017 at 01:52

   En kyllä minäkään ymmärrä, mitä ihmeellistä ja hankalaa siellä olisi. Julkisilla kulkeminen on hankalaa, se todettiin. Mutta kaikesta selvittiin. Ja ihmiset olivat niin auttavaisia. Ihana, ihana saari!

   Reply
 • Annika | travelloverblogi
  23.6.2017 at 19:01

  Ah, Syracusa! Siellä vietin taannoin kaksi viikkoa, kun ensin olin Sisilian-kierroksella siihen rakastunut. Minä taisin vihjata Syracusan. Nyt sain vastalahjaksi Scopellon. Pitääkö jo ruveta pakkaamaan? Olen julkisilla kulkenut vain itäosassa saarta, ja voi mahdoton, että se oli hidasta. Mutta onneksi signorina fiksasi. ja onneksi matka näytti ihan täydelliseltä.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   24.6.2017 at 01:54

   Kyllä, juuri sinun ansiosta päädyimme Sisiliaan! Kiitos siis sinulle ISOSTI <3. Kun olen selvinnyt Islannista, kirjoitan lisää Scopellosta. Luulen, etä saattaisit tykätä… Pienihän se on. Mahdottoman pieni. Mutta siellä on omat ihanuutensa. Sellaiset, että se sai minut rakastumaan <3.

   Reply
 • lifeofmenta
  28.6.2017 at 20:27

  Onpa upean näköistä, Sisilia taisi juuri nousta monta pykälää mun unelmien reissukohteet listalla 🙂

  Reply
 • emiliajaa
  3.9.2017 at 12:08

  Aivan ihana postaus! Tuo teidän hotellinne Syrakusassa näyttää täyttävän kaikki täydellisen hotellin kriteerit. Kyllä kelpaisi aamiainen noissa maisemissa meren aaltoja kuunnellen!<3

  Reply

Leave a Reply