Menu

Islannin road trip alkaa katastrofilla

Updated 30.1.2020

Islanti

Islanti ei ole päästänyt minua helpolla. 

Jo lentokentällä vastassa on monikerroksinen harmaa pilvipeite, piiskaava sade ja tuuli. Ihan mahdoton tuuli. Tukka menee sotkuksi hetkessä ja tuntuu, että auton ovi irtoaa, jos sen avaan varomattomasti. Lentokoneessa olenkin kuullut, että Islanti on maailman kolmanneksi tuulisin maa. Autovuokraamossa taas varoitetaan, että seuraavaksi päiväksi on luvassa kunnon myräkkää. Sadetta ja vielä enemmän tuulta.

Islanti ei todellakaan aio päästää minua helpolla.

Varsinainen katastrofi  koetaan heti ensimmäisenä varsinaisena road trip -päivänä, kun ollaan keskellä sateenvarjojen kanssa heiluvia aasialaisturisteja Islannin pahimmalla turistivyöhykkeellä, Kultaisen kierroksen ensimmäisellä etapilla, Pingvellirin kansallispuistossa – siellä missä Islanti halkeaa kahtia, kun Euraasian ja Pohjois-Amerikan mannerlaatat etääntyvät toisistaan 2,5 sentin vuosivauhtia.

Vielä 1500-luvulla täällä mannerlaattojen repeämislaaksossa hukutettiin aviorikokseen syyllistyneitä naisia, ja 1600-luvulla Pingvellerissä paloivat noitaroviot.

Nyt, yli 400 vuotta myöhemmin, minä seison vesisateessa ja ikuistan muistikortille tätä historiallista maisemaa. Silloin se tapahtuu.
Katastrofi.

Islanti

On minun ensimmäinen Islanti-päiväni ja kamerani on kuollut. Ei suostu ottamaan kuvan kuvaa.

Kierrämme Golden Circlen loppuun. Näemme vuolaana virtaavan Gullfossin ja arvaamattomalla rytmillä vesisuihkuja pärskivän Geysirin. Ilman kameraani tunnen kuitenkin itseni tyhjäksi. Turistimassatkin ärsyttävät.

Islanti

Kultaisen kierroksen jälkeen näen kuitenkin jotain niin kaunista, että unohdan hetkeksi kamerakatastrofini: Skógafoss-vesiputous on yksi Islannin kauneimmista, ellei jopa se kaunein. Kerrotaan, että yksi Islantia asuttaneista viikingeistä olisi haudannut aarteen tämän vesiputouksen alle. Minusta kauneinta on kuitenkin putouksen yläpuolella, kukkulalla, mistä patikkapolku lähtee kiemurtelemaan läpi vihreyden. Täällä ei ole enää turistimassoja. On vain vesiputouksen pauhu ja ilma täynnä kosteutta ja raikkautta.

Islanti

Islanti

Lyhyen patikkakierroksen jälkeen tuntuu niin hyvältä, että uskallan jo toivoa parasta.
Mutta kamera on edelleen mykkä.

Islanti

Matkalla hotellille (aivan ihanalle hotellille, jonka ikkunan takana laiduntavat lampaat) näen ensimmäistä kertaa Islannin auringon valossa. Jopa känykkäkamera saa taltioitua edes osasen tästä kauneudesta. Ja olen valmis antamaan Islannille anteeksi ikävän kepposen, jonka se teki minulle jo heti ensimmäisen Islanti-päiväni aamuna.

Terveisin Heidi tulen, jään ja tuulen maasta ♥

PS. Tätä kirjoittaessani on toisen Islanti-päiväni ilta. Ulkona sataa ja kamerani on edelleen mykkä. Olen yrittänyt löytää kameran korjaajaa, selvittää mahdollisuutta jopa hankkia täällä uusi kamera ja saanut vinkkejä uuden kameran ostoon Islannissa aivan ihanalta valokuvaajabloggaajalta Maarit Helenalta (miljoonat kiitokset avustasi Maarit!). Mutta  nyt näyttää harmillisesti siltä, että tällä matkalla otetaan vain kännykkäräpsyjä ja käytetään jalkazoomia (vesisateessa, jota ennuste lupaa seuraaviksikin päiviksi).

Islanti ei selvästikään aio päästää minua helpolla.

PPS. (Kaikki tämän jutun kuvat olen kuvannut mieheni iphonella. Kiitos rakas, että saan lainata kännykkääsi kuvaamiseen ja kiitos että olet kestänyt kamerani rikkoutumisen aiheuttaman angstini. Olet ihan paras ♥.)

 

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

38 Comments

 • Matkoja, retkiä, hetkiä
  23.6.2017 at 13:10

  Voi itku mikä säkä, että tuollaista sattuu juuri Islannissa, noiden maisemien äärellä ja josta on vaikea löytää kauppoja ja palveluja pääkaupungin ulkopuolella:( Toivottavasti pystyt nauttimaan matkasta ja maisemista. Onneksi kännykkä pelastaa ja saat osan kauneudesta talteen.
  Muistan miten pelkäsin lähteä ajamaan tuolla, kun ensin oli autovuokraamossa peloteltu sijoiltaan menevistä autonovista ja ikkunat rikkovista hiekkamyrskyistä. Olin jostain blogista myös lukenut miten tuuli voi keikuttaa isoakin autoa, ja minulla oli ajossa pieni kevyt japanilainen. Onneksi sää suosi reissuamme ja uhkakuvat jäivät toteutumatta. Parempaa onnea teille loppumatkaan!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   24.6.2017 at 02:02

   Kiitos Marja lohdun sanoista. Kyllä minua edelleenkin harmittaa, ihan mahdottomasti. Olen useammassa liikkeessä käynyt kyselemässä apua. Tänään jo hypistelin yhtä kameraa: ostaako vaiko eikö ostaa. En ostanut. Päätin, että tästä reissusta on nyt selvittävä kännykällä. Mutta päätin samalla, että lohdutukseksi Suomeen palattuani aion ostaa itselleni uuden, entistä ehomman kameran! Oikein täyskennoisen. Jotain lohtua tämän kokemuksen jälkeen täytyy saada.
   Ja tänään on ollut taas tuulta. Ja sadetta. Hotellissa oli jopa varoitus, että idässä (jonne tänään tulimme) voi tulla mutavyöryjä ja tuulta pitää autolla ajaessa varoa. Ja toden totta: tuuli on heilutellut pikku Fiestaamme. Ihan hurja sää ja vissiin jatkuu vielä ainakin huomenna. Mutta eihän näille mitään voi. Otetaan nyt vastaan islanti sellaisena kuin se meille haluaa näyttäytyä.

   Reply
 • Menninkäinen
  23.6.2017 at 13:33

  Voi, ei miten huono mäihä… Hienoja kyllä nuo kännykkäkuvatkin, en mä varmaan sais tommosia kamerallakaan… Nauttikaa kuitenkin Islannista sen kaikkine puolineen!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   24.6.2017 at 02:04

   Kiitos Menninkäinen. Kyllä me nautitaan, vaikka toki harmittaa. Erityisesti kamera, vähän myös se, että myrsky vaan jatkuu ja jatkuu. Huominen patikkaretki taitaa jädä tällä kelillä haaveeksi. Onneksi hotellissa on ihana spa, jossa voi viettää laiskaa päivää :).

   Reply
 • Lumikallion Outi
  23.6.2017 at 13:49

  Upeita kuvia nämäkin. <3 Oi miten kiehtovalta Islanti kuulostaa. Tsemppiä kameran kanssa ja ihanaa juhannusta Heidi. <3

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   24.6.2017 at 02:05

   Kaunis kiitos Outi! Kaunis valo auttaa aina. Tänään valoa ei juuri ole ollut, sillä myrsky on riepotellut niin kovasti, mutta nautitaan nyt sitten tällaisesta erilaisesta, myrskyisästä Islannista. Ihanaa juhannusta myös sinulle Outi!

   Reply
 • virpis (@taynnatieontar1)
  23.6.2017 at 14:38

  Nyt voin niin samaistua sun fiilikseen tuosta kamera-episodista. Harmillista, todella harmillista. Minä olen joskus miettinyt jonkun pienen digikameran ostoa varakameraksi jota kuljettaisin reissussa varmuudeksi mukana, mutta nykyajan kännyköilläkin saa jo onneksi ihan hyviä räpsyjä.
  Tsemppiä kuitenkin reissulle! 🙂 <3

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   24.6.2017 at 02:08

   Kyllä minäkin päätin, että jatkossa mukana on kaksi kameraa. Ja kotiin palattua ostan itselleni lohdutukseksi uuden, entistä paljon paremman kameran! Ja ehkäpä alan suunnitella jotain uutta kuvausmatkaakin… :). Jos vaan saan miehen taas suostuteltua… Sainkin tänään aivan ihania vinkkejä mm. Skotlantiin. Se voisi olla aika kiva kuvauskohde.

   Reply
 • Inari
  23.6.2017 at 17:21

  Dear Heidi <3
  Hyviä kuvia olet onnistunut ottamaan, mutta ymmärrän kyllä hyvin harmituksen. Toivottovasti rakas ystäväsi kamera saadaan kuntoon. PS. On se sun siippas kyllä ihana:)

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   24.6.2017 at 02:11

   Kiitos ihana <3. Siippa on ihana, ja hyvin se minua kestää, vaikka välillä olen ollut kuin myrskyn merkki ja välillä harmista mykkä. Kävin tänään taas yhdessä liikkeessä kameran kanssa ja huonon ennusteen Canonini sai. Eli tällä reissulla sillä ei nyt ainakaan kuvata. Höh ja pöh. Mutta on täällä silti ihanaa. Erilaista kuin olin odottanut (kun tämä mahdoton myrsky) mutta ihanaa kuitenkin.

   Reply
 • Sonja | FIFTYFIFTY
  23.6.2017 at 17:57

  Voi kurjuus, muakin kauhistuttaisi ja harmittaisi, jos kamera ei yhtäkkiä toimisi. Siitä tulee kyllä jotenkin vähän orpo olo tosiaan, vähän kuin jos kännykkä tai lompakko olisi jäänyt kotiin. Mutta aivan ihania kuvia olet saanut kännykällä! Varsinkin tuo kuva, jossa aurinko kajastaa tunturin (?) takaa ja tien laidalla on lupiineja! Upea! 🙂

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   24.6.2017 at 02:15

   Kiitos Sonja! Siinä kuvassa oli niin kaunis valo, että se auttoi paljon. Tänään aurinko on pysytellyt piilossa joten kuvaaminen on ollut vieläkin haastavampaa kännykällä… Mutta tästä katastrofista aion ottaa opiksi ja jatkossa kuljetan mukana kyllä varakameraa – ainakin jos lähden erityisesti tällaiseen kohteeseen, jossa kuvattavaa olisi ihan joka kulmalla.

   Reply
 • Elina | Vaihda vapaalle
  23.6.2017 at 18:31

  Voi ei! Painajainen! Pystyn hyvin tuntemaan tuskasi, koska ottaisi aivan järjettömästi päähän, jos noin tapahtuisi. Meillä canonin alle vuoden vanha järkkäri lopetti toimintansa Etelä-Afrikassa viimeisenä Kruger päivänä. Se oli ihan kamala takaisku. Meillä tilannetta kuitenkin helpotti, että meillä oli vanha canon varakamerana mukana, mutta se teki ihan surkeaa jälkeä. Onneksi mukana oli vielä kolmaskin kamera, olympus, mutta siinä taas ei ollut zoomia, joten ei sillä paljon safarilla kuvailtu. Toivottavasti saisit jostain taiottua uuden kameran tai kameran korjaajan! Nautihan silti upeista maisemista.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   24.6.2017 at 02:20

   Kiitos Elina! Ihana, että on ihmisiä, jotka voivat ymmärtää, mikä kamala katastrofi kameran rikkoutuminen todella voi olla. Olen ollut ihan hajalla. Vällillä saan unohdettua asian, mutta kun eteen tulee jotain jotain satumaista (tapahtuu aika usein!), jonka haluaisin tallennettua eikä kännykkä taivu siihen millään, niin taas harmittaa. Harmittaa ihan pirusti. Ja kun se hajosi vielä minun eka päivänä! Nyt vielä näyttää siltä, että en tämän reissun aikana taida saada kameraa kuntoon. Sellaista pientä järkkäriä tänään yhdessä liikkeessä jo katselin, mutta oli sen verran kallis sellaiseksi pieneksi, etten sitten kuitenkaan raaskinut.
   Mutta kyllä minä näistä maismeista silti nautin, vaikka nyt on kyllä aika myrskyisää… Islanti edelleen siis koettelee…

   Reply
 • Outi
  23.6.2017 at 23:48

  Voi miten huono tuuri ollut heti matkan alussa. Toivottavasti loppu matka sujuu paremmissa merkeissä.
  Ihanaa juhannusta sinnekin!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   24.6.2017 at 02:22

   Kiitos Outi ja ihanaa juhannusta Suomeen! Toivotaan, että onni vielä muuttuisi tai ei nyt ainakaan mitään suurempaa katastrofia enää sattuisi. Myrsky täällä edelleen on. Tuulee mahdottomasti ja sataa välillä taivaan täydeltä, mutta on täällä silti komeaa!

   Reply
 • Maarit
  24.6.2017 at 10:18

  Tsemppiä loppulomaan ja toivotaan, että parempi onni potkii! Tärkeintä varmaan, että joku päätös on selvinnyt ja mieli pääsee rauhoittumaan. Kyllä Islanti meitäkin koetteli kovasti. 🙂

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   24.6.2017 at 10:27

   Kiitos Maarit! Kävin siellä Höfnin liikkeessä. Mittasi akkuni arvoja ja nekin kuulemma kummalliset joten vika voi olla patterissakin, mut kuulemma ei ole todennäköistä, ettei kamera olisi samalla vahingoittunut. Suomessa siis edessä uuden kameran hankinta. Mutta ihan varmasti tämä reissu jättää sellaiset muistijäljet, että muistan ilman kuviakin ?. Kiitos vielä sinulle kaikista tiedoista! Oli siellä liikkeessä yksi pieni Canon, jota hypistelin, mutta tuntui niin oudolta, että en sitten ottanut. Tänään vielä myrskyää, mutta huomenna saattaa aurinkokin jo näyttäytyä ?.

   Reply
 • Saara
  24.6.2017 at 10:40

  Voi ei! Ymmärrän angstisi. Ehkäpä kuitenkin, jos pääset kameran yli, voit jollain tapaa nauttia Islannista vähän eri tavalla kuin yleensä – ei kameran linssin läpi, vaan livenä.
  Ihanat kuvat olet kyllä miehesi laitteellakin ottanut.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   24.6.2017 at 10:49

   Kiitos Saara! Kyllä tämä kamerattomuus vähän totuttelua vaatii. Mutta onneksi pahinta kuvaustuskaa voin lievittää ottamalla miehen kännykällä edes jotain räpsyjä. Mutta kyllä minä Islannista ja Islannin upeudesta nautin – vaikka myrsky voisi jo vähän laantua, että uskaltaisi lähteä pitemmälle patikalle.

   Reply
 • Saana
  24.6.2017 at 10:54

  Inhottavan huonoa tuuria, mutta olen edelleen helpottunut, ettei kyse ollut kuitenkaan tämän vakavammasta katastrofista (tai siis vakava tilannehan tämä ilman muuta on, mutta henkilövahingoilta sentään vältyttiin) <3 Ihania kuvia olet kännykälläkin saanut ikuistettua. Toisaalta, Islannista ei huonoa kuvaa saakaan, oli sää tai kamera millainen tahansa. Toivottavasti myräkkä helpottaa pian.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   24.6.2017 at 10:59

   Joo, tämä on onneksi katastrofi, jolle jälkikäteen voi (ehkä) nauraakin. Ei oikeasti vakavaa vaikka niin pirusti harmittaakin. Eilen ajeltiin tänne Islannin koilliskulmalle aika hurjassa kelissä. Hotellilla varoiteltiin mutavyöryistä mutta onneksi päästiin turvallisesti perille. Myrsky kyllä edelleen jatkuu, joten tämä päivä ehkä lepäillään hotellin omasss spassa.

   Reply
 • Johanna @ Out of Office
  24.6.2017 at 15:58

  Ou nou! Kuvia katsomalla ei kyllä voisi uskoa mitä on tapahtunut – upeita kuvia olet iPhonella ottanut! 🙂

  Nyt kyllä tiedän että omaa kotirintamakriitikkoani en Islantiin pakota, siitä voisi noilla keleillä tulla melkoinen aviokriisi…

  Mikä siihen sun kameraasi meni? Mielenkiinnolla seuraan mihin kameraan päädyt. Minullekin tulee kameran hankinta lähemmäs päivä päivältä, vaikka taistelen koko ajan vähän vastaan ajatuksella “paras kamera on se joka on mukana”. Tähän asti on ollut niin helppoa, kun kännykkäkamera menee sateellakin suojaan kuoritakin taskuun. Kunnon kamerasta joutuu huolehtimaan ihan eri tavalla.

  Hyvää loman jatkoa, kaikesta huolimatta! <3

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   24.6.2017 at 20:24

   Kiitos ihana Johanna!
   Suurin osa kännykkäkuvista on niin kamalia, että ne menee saman tien roskiin. Melkein itkua täällä väännän aina kun puran kuvat koneelle… Muutama julkaisukelpoinen sentäs on tullut. Lisäksi kuvausta hankaloittaa sade ja mahdoton sumu, joka myös peittää komeat maisemat alleen.
   Täällä oli siis ihan kamala sade eka päivänä (samoin kuin aika monena muunakin päivänä). Olin kuvannut ensin yhtä vesiputousta, josta varmaan myös roiskui vettä ja sitten yhtäkisti kamera vaan lakkasi toimimasta. Yrtettiin hiustenkuivaajallakin sitä kuivatella, mutta eipä se siitä vironnut. Ja kun ei täällä ole mitään kamerankorjaajiakaan eikä edes liikettä, josta saisi ostettua uuden akun, jos sattuisi oleman niin hyvä tuuri, että akun vaihdoilla tilanne korjaantuisi (vaikka minua kyllä varoiteltiin jo yhdessä liikkeessä, että todennäköisesti kamera on sökö eikä virkoa pelkällä akun vaihdolla). Kunnon kännykkäkamera olisi kyllä myös aika hyvä olla varalla. Jatkossa pitää nimittäin varautua paremmin! Myös se vara-akku pitää hankkia ja ottaa aina reissulle mukaan. Olen ollut aivan liian huoleton kamerani kanssa ja nyt se sitten kostautui. Kotiin palattua alkaa siis pähkäily, minkä kameran ostan. Onneksi seuraava reissu on vasta elokuussa, että ehdin uuden kameran hankkia :).
   Kelit on kyllä olleet aika hurjat. Tämän päivän minipatikka päättyi siihen, kun vastaan tuli niin leveä vuoripuro, että turvallinen ylitys olisi ollut täysi mahdottomuus. Ja nyt on kaikki vaatteet ja kengät aivan läpimärät, vaikka päällä olikin kuoritakki ja sadehousut… On tämä hurja maa – mutta silti aika rakastettava <3.

   Reply
   • Johanna @ Out of Office
    25.6.2017 at 22:17

    Oijoi, sää kuulostaa kyllä aika rajulta! Vaikka täällä Tammisaaren saaristossakin on kyllä ollut aika kauhea sää, tuulee niin että veneilyä ei voi ajatellakaan, mistään suppailusta puhumattakaan.

    Seuraan tuota kameraprojektiasi suurella mielenkiinnolla, sillä tosiaan minunkin on hankittava jossain vaiheessa ihan oikea kamera. Kotona kaapissa pölyttyy Canonin EOS500, objektiiveja on monta – ja akkujakin kaksi 🙂 Eli voi kyllä hyvinkin olla että päädyn sellaiseen ratkaisuun johon olemassaolevat objektiivit sopivat.

    Toivottavasti sää paranee siellä, jotta loma tuntuu enemmän lomalta – ja kuvaussääkin paranee <3

    Reply
    • Maailman äärellä / Heidi
     25.6.2017 at 23:26

     No nyt paistaa aurinko ja tultiin iki-ihanalle “kesämökille” jonka ikkunasta voi hyvällä tuurilla nähdä valaan ❤️. Nyt on siis hyvä aika korkata skumppa ?. Suomessa tosiaan alkaa kameran metsästys. Aurinkoisempia kesäpäiviä myös sinne!

     Reply
 • Leo
  24.6.2017 at 16:26

  1200 luvulla uskonpuhdistuksen jälkimainingeissa…. 🙂 Nyt et ole Heidi oikein ajantasalla. Tänä vuonna 2017 vietetään rtämä protestanttisuus johon Suomen ev.lut. kirkoneformaation eli uskonpuhdistuksen 500 juhlavuotta jonka tähden esim. Savonlinnan seurakunnassa on jo ollut tapahtuma Savonlinna- salissa ansiokkaine esitelmineen ynnä muine tapahtumineen. Siis uskonpuhdistus eli reformaatio alkoi perimätiedon mukaan kun Martti Luther naulasi nuo 99 teesiänsä katolisen kirkon anekauppaa vastaan Wittenbergin kirkon oveen ja näitten tapahtumien ja sitä seuranneitten vuoksi syntyi tämä protestanttisuus johon Suomen Ev.Lut. kirkkokin osana kuuluu. Niin myöskin islannissa.

  Reply
  • Leo
   24.6.2017 at 16:29

   Sorry! Meni senat sakasin eli sanat sekasin..mutta toivottavasti tuli asia selväksi 500 vyotta uskonpuhdistuksesta eli reformaatiosta 2017 täyteen.. 🙁

   Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   24.6.2017 at 20:08

   Kiitos Leo kovasti tästä! Olinpas minä tosi huolimaton. Lähteiden mukaan Pingvellerissä tehtiin päätös kristinuskoon siirtymisestä vuonna 1000 ja parisataa vuotta sen jälkeen alkoi tämä aviorikoksen tehneiden naisten hukuttaminen mutta erityisesti tosiaan 1500-luvulla uskonpuhdistuksen jälkeen. Minulla jäi vuosiluvut sinne ihan miten sattuu, mutta kiitos sinun, ne on nyt korjattu. Kiva että jaksat seurata blogiani ja kommentoida. Oikein hyvää juhannusta sinulle täältä myrskyisästä Islannista.

   Reply
   • Leo
    25.6.2017 at 09:57

    Kiva seurata reissaavaa kotikaupunkilaista jolla taito kertoa sanoin ja kuvin maailman kauneudesta kaiken tämän ihmisten suorittamien kauheuksien ja katastrofien keskelläkin kauniimmastakin…

    Reply
    • Maailman äärellä / Heidi
     25.6.2017 at 10:02

     Kaunis kiitos kauniista sanoistasi Leo ja mukavaa sunnuntaita! Meillä jatkuu matka tänään Islannin pohjoisosaan. Toiveissa siellä nähdä valaita.

     Reply
 • Nomadi
  24.6.2017 at 22:23

  Ai apua, ollaan tulossa Islantiin maanantaina! Toivottavasti pahin myrsky olisi siihen mennessa ohi… Janskattaa muutenkin lahtea kiertamaan hirveista keleistaan tunnettua maata autolla. Joka tapauksessa olet onnistunut ottamaan mahtavia kuvia ja reissusta voi nauttia, oli sitten kameraa tai ei! Tsemppia loppulomaan!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   25.6.2017 at 00:09

   Kiitos kovasti! Huomenna pitäisi kai olla jo parempi keli ja ensi viikolla ehkä jo aurinkoa, joten hyvään aikaan tulet! Sade on ainakin täällä idässä tehnyt paikoin monttuja tiehen ja mahdollisista maanvyöryistäkin meitä varoitettiin mutta kun varovasti ajaa, ei pitäisi olla ongelmia. Tervetuloa Islantiin, on tämä ihana kaikesta oikuttelusta huolimatta ❤️.

   Reply
 • Marinella
  28.6.2017 at 12:28

  Kirjoitat niin kauniisti kaikesta harmista huolimatta! Joskus kamera hajoaa, joskus muistikortti hajoaa käsiin kotona (eikä reissukuvia saa koneelle kuten kävi Portugalin ja Jenkkien reissullanni), mutta onneksi on muistot!

  Ehkä luonnostelet maisemat väriliiduin tai lainaat miehen kuvia, pyydät niitä Visit Icelandilta tai muilta tahoilta, mutta saat varmasti ihanat seikkailusi välitettyä kaikille meille. <3

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   29.6.2017 at 03:02

   Voi kiitos Nella <3. Mutta ai kauheaa, mitä sinulle on sattunut muistikorttisi kanssa ja vieläpä kahdesti! Mutta onneksi tosiaan kukaan ei voi viedä muistojamme meiltä. Ja olen minäkin jo Islannille antanut anteeksi. On tämä maa hyvitellyt minua jo monin kerroin. Niin uskomaton maa. Kaunis ja arvaamaton. Ja olen saanut lainata mieheni kännykkää, jolla sentäs joitain kuvamuistojakin olen saanut talteen. Ja ehkäpä tämä myös tarkoittaa, että tänne on vielä palattava – uuden kameran kanssa :).

   Reply
 • katja/jumalainenseikkailu
  29.6.2017 at 12:13

  Apua! Voiko kamera hajota! Ei ole tullut mieleenikään 😀 Omaa järkkäriäni olen kiikutellut kielloista huolimatta rannalle ja joka paikkaan. Jaa mutta, alkoihan meidän kahden kuukauden Aasian reissu epämääräisen sumuisilla kuvilla ja jouduimme heti ostamaan uuden objektiivin. Onneksi olimme Canon-mekassa, Japanissa. Kovasti tsemppiä sateeseen ja tuuleen, mahtavia ovat kuvat silti!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   29.6.2017 at 23:00

   No eipä ollut tullut minunkaan mieleen. Tai no, hieman ennen kuin kaikki pimeni (tai no, siis vain kamerani pimeni), olin juuri sanonut miehelleni, että mitähän kamerani tykkää tästä kaikesta kosteudesta, putouksien roiskeista ja sateesta. No, ei tykännyt. Jatkossa varaudun paremmin – kunhan nyt saan sen kameran hankittua. Sinä satuit todella oikeassa paikassa hajottamaan kamerasi objektiivin :D.
   Onneksi me näimme Islannista myös tyynemmän puolen ja aurinkoiset päivät. Mutta näin jälkikäteen, ne tuuliset ja sateiset olivat sitten aika ihania. Jotenkin ne sopivat tänne rosoiseen islantiin. Ihana, ihana maa. Ja olen jo täysin antanut anteeksi Islanille sen, että se meni hajottamaan kamerani (okei, ehkä minun huoleton käyttäytymiseni oli siihen ostiitain syyllinen, myönnettäköön).
   Ja kiitos! Tämä on niin kaunis maa, että väkisinkin jotain kauneutta tarttuu myös kännykkäräpsyihin.

   Reply

Leave a Reply