Menu

Kaipuu vie takaisin Havaijille

Updated 31.1.2020

Havaiji
Kesäkaipuu, kaukokaipuu, seikkailukaipuu.
Kevät on minulle kaipuun aikaa.
Näin käy joka vuosi.
Kun joillekuille iskee kevätväsymys, minä kärsin kevätkuumeesta, joka ilmenee levottomuutena ja kaipuuna.
Mitä ohuemmaksi Saimaan jääkerros hupenee, sitä voimakkaammaksi käy minun kaipuuni.

Päädyin kaukokaipuussani valokuva-arkistoilleni. Vuoden 2012 vaihtuessa vuodeksi 2013 päätin, etten ihan heti palaa Havaijille: 12 tunnin aikaero tuntui jäytävänä väsymyksenä, kun loman jälkeen yritin palata arkeen. Kolmessa vuodessa väsymys on kuitenkin unohtunut ja huomaan kaipaavani takaisin näihin maisemiin.

Havaiji

Havaiji

Havaiji

Havaiji

Havaiji

Havaiji

Havaiji

Havaiji

Havaiji
Kuten huomaat, Havaiji ei ole suinkaan pelkkiä palmurantoja. Kuvia selatessa itse asiassa itsekin hämmästyin, miten vähän olinkaan rantoja kuvannut. Hiekkarantojen sijaan kuvamuistot veivät minut takaisin vehreisiin laaksoihin, sademetsiin, vesiputouksille, savuaville kraatereille ja jylhille rantatörmille.

Havaiji

Havaiji
Muutama rantakuva kuitenkin, vaikka perinteisen rantamakailun sijaan Havaijin rannoilla keskityimmekin bongailemaan merikilpikonnia, delfiinejä ja valaita. Ainut kelvollinen kuvatodiste kuitenkin vain kilpikonnasta. Blogiseulani ei kelpuuttanut delfiinien eviä eikä valaan pyrstöjä.

Havaiji

Havaiji

Havaiji

Havaiji

Havaiji

Havaiji
Joulu 2016 on minulle erityisen merkityksellinen. Vaikka kesäkaipuun kaiherruksessa ajatukseni ovat enimmäkseen 8 viikon päästä alkavassa kesälomassani, mieli rientää välillä jo jouluunkin, sillä silloin haluan tehdä jotain erityistä. Vaikka jouluna 2012 vannoin, että Havaiji on nyt nähty, olen tullut toisiin ajatuksiin. Olen käynyt Havaijin saarista vasta Big Islandilla ja Mauilla, mistä tämän postauksen kuvat ovat. Muun muassa upea luontoparatiisi Kauai on näkemättä. Ja senhän voisi hyvin yhdistää haaveilemaani San Franciscoon. (Kauai-kuume on kasvanut lukiessani mm. Muuttolinnun Havaiji-postauksia). Tai ehkä sittenkin lennän jouluksi New Yorkiin. Onhan minulla siihenkin kaupunkiin erityinen suhde, ja jouluna -16 juhlimme New Yorkin kanssa kymmenvuotistapaamispäiväämme. On minulla vielä muitakin haaveita ja kaipuita…

Sellainen se kevät on. Panee minut kaipaamaan.
Enkä millään malttaisi odottaa.

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

7 Comments

 • Paula - Viinilaakson viemää
  8.4.2016 at 16:08

  Viikon päästä tuolla! Ihanaa! Joten jos haluat kasvattaa kuumetta, sitten tulee postauksia suoraan paikan päältä. 🙂

  Reply
  • maailmanaarella
   8.4.2016 at 16:09

   Vau! Ihanaa reissua sinulle?. Mille saarille menette? Ehdottomasti haluan kasvattaa kuumetta ❤️.

   Reply
 • Johanna @ Out of Office
  8.4.2016 at 19:27

  No onpa upeita kuvia kauniista maisemista! ?

  En ole aiemmin ollut erityisen innostunut Hawaijista, mutta juurikin Muuttolinnun Kauai- juttu herätti kiinnostuksen.

  Reply
  • maailmanaarella
   8.4.2016 at 20:54

   Kiitos Johanna <3.
   Minä olin jo aiemmin miettinyt tätä Kauaita, kun jäi jotenkin kaihertamaan, kun ei siellä Havaijin-matkallamme käyty. Mutta olen tyrmännyt aina ajatuksen, kun olen muistellut sitä järkyttävää aikaeroa. Nyt kuitenkin jyrkkä ei on muuttunut ehkäksi :).

   Reply
 • Anna | Muuttolintu
  9.4.2016 at 09:00

  Kiitos linkistä Heidi! Ihania kuvia ja muistoja siullakin Havaijilta! Kauailla ainakin se muu luonto, vesiputoukset ja kanjonit, päihitti ne rannat ylivoimaisesti. Siitä huolimatta, että ne rannatkin oli usein ihania palmurantoja. Se on kyllä kieltämättä rankka reissu Suomesta, vähän niin kuin tänne Australiaankin lähteminen. Monta päivää menee toipumiseen, miulla ainakin molempiin suuntiin matkustaessa, joten ihan viikoksi ei voi lähteä. Harmi, että harvoin on niin paljon aikaa, että voisi koluta kaikki saaret kerralla. Meillä on hirveä kuume takaisin, Maui ja Oahu varmaan ensi kerralla!

  Reply
  • maailmanaarella
   9.4.2016 at 11:11

   Juuri se upea luonto Kauailla kiinnostaa. Joo, viikko ei riitä millään, kyllä siellä muutama viikko pitäisi olla ja Suomessakin pitäisi sitten olla muutama päivä aikaa toipua ennen töihin paluuta. Austraaliaankin olisi ihana päästä. Voi, voi… onhan noita kaipuita, vähän joka suuntaan <3.
   Mauilla on mielenkiintoinen se Road to Hana. Ehkä mutkaisin ajamamme serpentiinitie, ja olikohan matkan varrella jotain 50 vesiputousta ja yli 50 yksikaistaista siltaa ylitettävänä…

   Reply

Leave a Reply