Menu

Kun matka meni pieleen ennen kuin ehti alkaakaan

Luganossa
Voi apua! Olen odottanut keväistä viikonlopun matkaamme Sveitsiin jo maaliskuusta lähtien ja nyt näytää pelottavasti siltä, että koko matka menee mönkään!

Minulla on tosi rasittava tapa kytätä säätiedotuksia. Olen asentanut puhelimeeni parikin sovellusta, joilla voin seurata säätä eri puolilla maailmaa. Tulevan matkakohteeni asetan seurattavaksi usein heti, kun varaan matkan. Tai totta puhuakseni seuraan useita kohteita jo ennen kuin matkaa on varattu, jo siinä vaiheessa, kun se on vasta pienenä haaveen alkuna päässäni. Toisessa sovelluksessa seuraan tällä hetkellä esimerkiksi Geneven lisäksi Napolia, Sorentoa, Madridia, Victoriaa ja Maléa. Joo, Madridiin ja Sorrentoon tiedän pääseväni, mutta Victoria ja Malé ovat vasta kaukaisia haaveita.

Koska rakastan aurinkoa, suuntaisin mielelläni aina sinne, missä aurinko paistaa. Kun muutama viikko sitten rupesin seuraamaan Geneven säätä, totesin kauhistuneena, että siellähän sataa, ja paljon. Mutta vappupäivänä sään kytäämiseen tuli pieni katkos, sillä huomasin Facebookista uutisen, joka toi säämurheen tilalle uuden murheen murehdittavaksi. Joku oli postannut Fb:iin Ilta-Sanomien uutisen, ja etusivulla kysyttiin “Oletko varannut lennot ensi viikolle? Kymmenien tuhansien matk…”. Enempää FB:n sivulta ei paljastunut, ja DNA:n temppuileva nettiyhteys ei suostunut avaamaan Ilta-Sanomien uutista. Kun mieheni vihdoin sai omalla puhelimellaan uutisen ladattua (olin sitä ennen tainnut ehtiä luetella muutaman kirosanan ja manata DNA:n liittymän suohon), pääsin lukemaan koko masentavan totuuden. “Ilmailualan Unioni on jättänyt varoituksen Finnairiin ja Finnairin alihankkijoihin kohdistuvasta tukilakosta. Tukilakon ajankohdaksi on ilmoitettu 7.5. ja 8.5. klo 6 – 18.00. ” Niinpä tietysti, juuri silloin, kun meidän lentomme lähtisi. Varmuutta lentojen peruuntumisesta ei kuitenkaan vielä ollut, vaan nyt piti malttaa odottaa seuraavan viikon alkuun.

Sunnuntaina, kun palaamme mökiltä kotiin, tulee lisää huonoja uutisia. Yle-uutiset raportoi, että rankkasateiden aiheuttamat tulvat ovat aiheuttaneet Sveitsissä maanvyörymiä ja ovat jo vaatineet kuolonuhreja, ja pahin on kuulemma vielä edessä. Jos siis Finnairin lentokoneet kulkevat, meitä voi olla vastassa harmaiden sadepäivien lisäksi tulvivat kadut.

Tänään, maanantaiaamuna, Finnairin sivulla ei ole vielä luettavana mitään uutta tietoa lennoista. Siellä sanotaan, että matkustusajankohtaa saisi muuttaa, mutta tämän yhden pitkän viikonlopun järkkääminen on jo ollut aikamoisen työn takana. Hotellikin on jo varattu ja maksettu. Siispä päätämme vielä odottaa, mitä Finnair ilmoittaa.

Kävin Sveitsissä ensimmäistä kertaa pari vuotta sitten Milanon reissullamme. Piipahdimme silloin Luganossa, mistä artikkelin kuva on otettu. Niin, silloinkin satoi! Ja ensimmäiseksi juna-asemalta juoksimme H&M:ään ostamaan sateenvarjoja.

Jos Sveitsin matkamme todella menee aivan mönkään, alan jo miettiä, tuoko tämä matkabloggaaminen epäonnea. Aloitin bloggaamisen nimittäin tänä talvena Abu Dhabin reissultamme. Ystäväni oli suositellut Abua aurinkovarmana paikkana, mutta niinhän siinä kävi, että kun me menimme sinne, siellä oli hiekkamyrsky ja muutamana päivänä sadekuurokin yllätti meidät. Uima-altaalla ei silloin tarennut kuin pyyhkeen alla.

Tiedetään: nämä matkamurheet on melkoisen pieniä, jos ne pannaan oikeiden murheiden rinnalle. Mutta kyllä ketuttaa, jos reissu menee mönkään!

(Maanantaina klo 14.12 saan lukea Finavian tiedotteesta, että lakko siirtyy. Uudet päivämäärät ovat 19. ja 20. toukokuuta. Nyt minun tarvitsee jännittää siis enää vaan säätä…)

 

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

9 Comments

 • Syö Matkusta Rakasta
  4.5.2015 at 23:38

  Oi voi. Nää on näitä juttuja, mille ei mitään voi! Pitää vaan toivoa parasta. 🙂 Itselläkin olis paluu Pariisista tuolloin 19.5… Toivottavasti koko lakko peruuntuu.

  Reply
 • Mitä enemmän reissua odottaa, sen suurempi on harmitus, kun esteitä syntyy. Onneksi lakko siirtyi, ja toivon mukaan pääsette Sveitsiin suunnitelmien mukaan. Auringosta tykkään minäkin, mutta kyllä sateisellakin kelillä kelpaa reissata. Oltiin reilu kuukausi sitten Kööpenhaminassa, ja saatiin ihanasti irti upeita kokemuksia sateesta huolimatta. Toivottavasti kuitenkin kelit ovat kohdillaan, mahtavaa reissua!

  Reply
  • maailmanaarella
   5.5.2015 at 12:30

   Kiitos Saana ?. Ihan oikeassa olet: reissaaminen on mukavaa myös sateella! Toivottavasti kuitenkin saan viikonlopun kuviini vangittua hieman myös aurinkoa!

   Reply
   • Toivottavasti aurinko näyttäytyy! 🙂 Itsekin tässä juuri etsiskelen mukavan hintaista äkkilähtöä seuraavalle viikonlopulle. Kuitenkin niin, että ehtii takaisin kotiin ennen lakon alkua! 😉 Jään odottelemaan sun reissukuviasi! Ja kiitos muuten blogin seuraamisesta.

    Reply
    • maailmanaarella
     5.5.2015 at 13:30

     Toivottavasti löydät kivan reissun! Tutustun tarkemmin postauksiisi, kun kiireiltäni ehdin?.

     Reply
 • […] ennen reissuamme alkoi kuitenkin kasaantua eteen mustia pilviä ja näytti siltä, että matka menisi pieleen ennen kuin ehtisi alkaakaan. Mutta onneksi tällä kertaa selvisin säikähdyksellä ja perjantaiaamuna yhdeksän aikaan […]

  Reply
 • Annika Ruohonen
  3.6.2015 at 11:17

  Hienoa, että teidän reissu onnistui kaikesta huolimatta! Eipä sillä etukäteen huolehtimisella taida mitään voittaa… silti uutisia on tietysti pakko seurata. Matkaan liittyy aina niin paljon sellaista, mihin ei voi oikein itse vaikuttaa.

  Reply
  • maailmanaarella
   3.6.2015 at 19:34

   Ei voita, ei… Mutta ei sille murehtijan sielulle mitään voi..

   Reply

Leave a Reply