Menu

Punaisten chilien ravintolassa

Habanero
Muutama viikko sitten huomasin Facebookissa, että Jyrki Sukula oli laittamassa kuppilaa kuntoon Savonlinnassa.  Kahdeksan kuukautta sitten Savonlinnan keskustassa Olavinkadulla avattu Tapas Bar Habanero ei ollut löytänyt yleisöään, joten apuun kutsutiin Sukula kuvausryhmineen. Muutoksessa Habaneron ruokalista pantiin uusiksi ja tapakset vaihtuivat trendikkäästi street foodiksi eli suomalaisittain katuruoaksi.

Täytyy myöntää, etten itsekään ollut käynyt maistamassa Habaneron tapaksia. Vaikka tapakset maistuvat aina Espanjan matkallani, en kaipaa niitä täällä Savonlinnassa, mutta street food -idea kuulosti kivalta. Tätä piti päästä kokeilemaan. Niinpä käskin mieheni varata meille vappuaatoksi Habanerosta pöydän myöhäistä lounasta varten.

Vappuaattona kolmen aikaan suuntasimme siis Habaneroon. Savonlinnan kaduilla oli kolmen aikaan vielä todella hiljaista. Vastaamme ei tullut yhtään iloista vappuseuruetta. Ravintola-Habanerossakin oli vielä rauhallista. Yläkerrassa oli muutama pieni seurue ja alakerran puolella oli vain yksi pöytä varattuna. Saimme siis vapaasti valita pöydän itsellemme.

Tarjoilijamme Heidi oli iloinen ja puhelias, ja hän mielellään kertoili meille ravintolan ideasta. Street food -listalla oli pääruoaksi valittavana joko pehmeitä maissitacoja, kiviarinalla paistettua leipää tai salaattia, joiden seuraksi valittiin listalta täyte, salsa ja kastike. Heidi sanoi, että mahdollista oli tilata myös pitsaa, mutta emme kaivanneet pitsalistaa edes nähtäväksi: olimme tulleet syömään ravintolaan Sukulan mainostamaa street foodia.

Mieheni kanssa me molemmat valitsimme pääruoaksi nämä kiviarinalla paistetut levät, joiden sisään minä valitsin täytteeksi kanaa, salsaksi maissi-ananasta ja kastikkeeksi hieman epäröiden tarjoilijan suosittelemaa piparjuurijugurttia. Mieheni taas valitsi täytteeksi grillattua naudanfileepihviä, salsaksi tomaati-chiliä ja kastikkeeksi chipotlea. Jokaiseen annokseen kuului lisäksi avokadoa, punasipulia, marinoituja papuja, salaattia ja vihreää riisiä. Täytettyjä leipiä kuului yhteen annokseen aina kaksi kappaletta, joten me teimme niin, että vaidoimme toiset leivät keskenämme, jotta molemmat saimme maistaaa sekä kanaa että nautaa.

Annokset olivat todella isoja – tarjoilija-Heidin mukaan “puluille kanssa” -periaatteella. Tällä kertaa puluille ei kyllä jäänyt mitään, vaikka annokset olivatkin suuria, sillä oli ne myös niin herkullisia! Piparjuurijugurttikastike oli nappivalinta kanan kanssa. ¡Qué rico!

que rico
Jos haluaa syödä hienosti kauniisti katetulta lautaselta, ei kannata mennä Habaneroon. Habanerossa kattaus on tehty ronskisti ja jättimäisten täytettyjen leipien syöminen on jopa vähän sottaista puuhaa. Onnistun sotkemaan pöytäliinankin ahmiessani leipääni. Myös ravintolan sisustus on ronskin rouhea. Vapun kunniaksi paikkaa on koristeltu ilmapalloin ja serpentiinein. Ravintolan ikkunalla omistaja kasvattaa hehkuvan punaisia chilejä. Hän on kuulemma suuri chilin ystävä ja saanut sen takia itselleen lempinimen Habanero.

mosaicc59a80431e8ca9a3c05ba3ca2872f5f133ae850f
Vaikka pääruoka olikin niin täyttävää, minun oli saatava kokeilla vielä Habaneron suklaafondantia, joka tarjoiltiin mustikoista tehdyn salsan kanssa. Sain kuulla, että paikan omistana Halife Kaya on itse käynyt keräämässä jälkiruokamustikat.  Melkein aina valitsen jälkiruoaksi suklaakakkua, joten elämäni aikana olen maistanut jo melkoisen monet suklaakakut. Tämä oli ehdottomasti suklaakakkujen kärkikastia. Ehkäpä yhtä hyvää kuin omatekemäni :). Luulen että jonain päivänä menen Habaneroon ihan vaan päiväkahville syömään suklaafondantia.

Ravintola tarjoaa minulle vielä maistettavaksi kotitekoista rooibois-granaattiomena-jääteetä. Vihreän ja valkoisen teen ystävänä pidän tästä  terveellisen makuisesta juomasta, mutta vielä parempaa se olisi helteisenä kesäpäivänä.

Tämä uusi ravintola tuo tuulahduksen Etelä-Amerikkaa Savonlinnaan ja on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Näin sympaattiseen pikku paikkaan, jossa vallitsee mutkaton ja rento tunnelma, on helppo mennä syömään. Minä ainakin ihastuin!

 

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

8 Comments

 • Inari Savola
  1.5.2015 at 16:17

  Kiitos vinkistä:)

  Reply
 • Sandra
  2.5.2015 at 00:09

  Kiitos vinkistä, täytyy pitää mielessä, jos joskus poikkeaa Savonlinnaan. Kävin kerran Kouvolassa myös paikassa, jonka Sukula oli laittanut “kuntoon”, mutta silti omistajat olivat hivuttaneet samaa vanhaa takaisin ruokalistaan ja palauttaneet porkkanasalaatti-herne-maissi-paprika-suolakurkku alkusalaatin. Siellä oli muuten samaisia arinaleipiä ja hyviä olivat!

  Reply
  • maailmanaarella
   2.5.2015 at 08:36

   Täytyy toivoa, että Habanerossa ei käy samoin kuin Kouvolan ravintolassa! Tämä street food -idea on ainakin minusta niin toimiva?. Kesällä kannattaa ehdottomasti poiketa Savonlinnassa, onhan tämä Suomen upeampia kesäkaupunkeja! ❤️?

   Reply
 • Annika Ruohonen
  3.6.2015 at 11:20

  Vesi herahti kielelle. 🙂 Ensi kerralla tuonne kun olen Savonlinnassa käymässä? Lurps!

  Reply
  • maailmanaarella
   3.6.2015 at 20:10

   Juu, mennään! Paitsi jos tulet kesällä niin sitten täällä on niitä ihania rantaravintoloita, joissa on myös pakko käydä ?.

   Reply
 • Laura Annika
  12.7.2015 at 11:34

  Vaikuttaa kivalle paikalle! Entisenä Savonlinnalaisena olen aina ohikulkiessani miettinyt pitäisikö käydä kyseinen ravintola kokeilemassa. Tapakset eivät houkutelleet mutta tuo street food kyllä kuulostaa herkulle! 🙂

  Reply
  • maailmanaarella
   12.7.2015 at 11:38

   Oli tosiaan mukavan rento paikka! Kannattaa käydä. Tosi kiva on, että Savonlinnan ravintola- ja kahvilatarjonta on viime aikoina lisääntynyt! Ja varsinkin kesällä täällä on paljon ihania terassiravintoloita.

   Reply

Leave a Reply