Menu

Saimaan äärellä

Maaliskuun 18. päivä elämäni muuttui.
Kaikki vuoden aikana punotut suunnitelmat löysivät tiensä roskakoriin ja lähiluonnosta tuli päivieni pelastaja.

Sulkava linnavuori

Hyvästit saivat niin metsäkaronkat, Sisilian vuoret ja viinitilat kuin Irlannin road tripitkin. Eristäydyin omaan poterooni ja lopetin matkaunelmoinnin.

Kun sitten olin ehtinyt viettää eristyselämää jo ikuisuudelta tuntuvan ajan, sain sähköpostiviestin. Se muutti suunnitelmani lopullisesti. Oli aika siirtää ajatukset maailman ääreltä maailman parhaalle paikalle: Saimaan äärelle.

Sulkava Linnavuori
Sulkavan linnavuori oli kesän ensimmäinen retkikohteeni. Paikka, jonne aion vielä tämän kesän aikana palata!

Erityisesti tällaisena epävarmuuden aikana tämä Savonlinnan seutu ja Saimaa todella tuntuvat maailman parhaalta paikalta. On tilaa hengittää. On turvallinen olo.

Ja katso nyt, millaisissa maisemissa me täällä Saimaan äärellä saammekaan olla. Savonlinna Live! -hanke, johon kesäksi lupauduin mukaan, on vienyt minut jo muutaman viikon aikana paikkoihin, joista en juuri mitään tiennyt aiemmin.

Tuntuu uskomattomalta – ja niin nololta! – , että olen asunut Savonlinnassa jo kymmenen vuotta enkä ole tiennyt monista näistä helmistä aiemmin mitään. On tosiaankin jo aika katsoa tarkemmin lähelle.

Sulkavan linnavuori, Mustalammen laavu, omat lähisaaret – esimerkiksi sellaiset kuin Paskosaari, Pyttysaari ja Sulosaari – olisivat kaikki oman tarinansa arvoisia. Ehkäpä niistä kirjoitankin. Jos en kaikkea omaan blogiini ehdi, niin kesän aikana kannattaa seurata niin Visit Savonlinnan Facebook-sivuja kuin Instagramiakin, sillä kirjoittelen sinne paljon ihania vinkkejä sitä mukaan kuin ehdin kotiseutuani koluta ja kuvata.

Ja toki kuuntelen teidänkin toiveita.

Ensi viikolla Saimaa-kierrokseni vie minut ainakin Rantasalmelle ja Punkaharjulle.
Niistä ja kaikesta tästä Saimaan luontoluksuksesta lupaan sinulle raportoida – vaikka jotkin paikat täällä onkin niin ihania, että ne melkein tekisi mieli pitää omina salaisuuksinani ;).

Terveisin Heidi Saimaan ääreltä


Matka- ja tunnelmakuvia sekä pieniä matkatarinoitani pääset seuraamaan blogini lisäksi Facebookissani.
Käy kurkkaamassa myös Instagramiani, jonne tallentuvat ne kuvistani kauneimmat.
Blogiani pystyt nyt näppärästi seuraamaan Blogit.fi-sivuston kautta.Follow my blog with Bloglovin

Tervetuloa mukaan matkoilleni.

Copyright © 2020 Maailman äärellä – Heidi Lehtosaari. All rights reserved.

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

4 Comments

 • Saimaan alue on kyllä kaunis. Pitkän matkan vuoksi ei kovin usein tule vierailtua, mutta hiljattain tuli taas tehtyä kierros siellä: Linnansaari, Kolovesi ja Punkaharju. Todella kauniita paikkoja. Eilen puolestaan kävimme Päijänteen kansallispuistossa ja Pulkkilanharjulla, niin vaikka sekin ihan hieno on, niin ei se ollut lähelläkään yhtä upea kuin Punkaharju.

  Reply
  • Heidi - Maailman äärellä
   5.7.2020 at 17:25

   Linnansaari ja Punkaharju onkin aivan mielettömän upeaa seutua. Mutta nyt täytyy nolona myöntää, etä Kolovesi on minulla vielä kokematta. Toki se on tämän kesän vierailulistalla! Jospa ehtisi ihan pariinkin otteeseen, sekä patikoimaan että melomaan. Linnansaaressa ja Punkaharjulla olenkin tänä kesänä jo ehtinyt käydä, ja ainakin Punkaharjulle aion vielä uudestaankin. Upeita kesäretkiä sinulle Mikko! (Pahoittelut, että kommentointi viivästyi!)

   Reply
 • Paratiisireportteri
  11.6.2020 at 07:59

  Ihania kuvia! Tuli paha ikävä. Mulla oli kesälomasuunitelmissa kierrellä ja meloa juurikin Saimaan maisemissa, mutta ne peruuntuivat koronan takia. Jäin nalkkiin tänne kotiini Vientianeen. No, kierretään sitten tämä kesä Laosia. Hassua on se, että monesta se voisi varmaan kuulostaa jännältä ja seikkailulliselta, mutta mulle on just päinvastoin. Saimaa olisi nyt rautaa!

  Reply
  • Heidi - Maailman äärellä
   5.7.2020 at 17:27

   Kiitos paljon! Saimaa on kyllä kesällä ihan paratiisi, mutta varmasti siellä Laosissakin on upeaa, eri tavalla toki. Jospa sitten ensi kesänä saat toteutettua Saimaa-suunnitelmasi!

   Reply

Leave a Reply