Menu

Kuumailmapallot Serengetin yllä

Updated 15.3.2020

Taivas Serengetin kansallispuiston yllä hehkuu aamuauringon valossa vienosti oranssia ja purppuraa. Letka norsuja vaeltaa savannin aamussa, ja kauempana kaksi naarasleijonaa katoaa ruohikkoon. Ja kun kuumailmapallomme kohoaa tuulen virtausten mukana yhä ylemmäksi, minä melkein hihkun ääneen onnesta: yksi suurista unelmistani on juuri toteutumassa.

Tansania Serengetin kansallispuisto

Olen noussut aamulla unettoman yön jälkeen jo klo 3.40. Edellisaamuna kiukuttelemaan alkanut vatsapöpö on pitänyt minua hereillä läpi yön. En kestä ajatusta, että joutuisin perumaan aamun retkeni, sillä olen maksanut itseni kipeäksi päästäkseni toteuttamaan tätä suurta pallounelmaani.

Niinpä kello 4.30 hyppäämme maastoautoon, joka on tullut noutamaan meidät hotelliltamme Four Seasons Serengetistä.

On vielä pilkkopimeää.
Minä nuokun silmät puoliummessa ja havahdun vain hetkittäin, kun kuulen, että vastaamme tulee jotain mielenkiintoista: tien ylittävä korvakoirapariskunta tai saalistusmatkalla hiipivä hyeena, jonka silmät kiiluvat pimeydessä.

Sitten taas jatkan nuokkumista, kunnes tunnin pomppuisen ajomatkan päästä olemme vihdoin perillä.

Kuumailmapallolla yläilmoihin

Tansania Serengetin kansallispuisto

Perillä pääsemme todistamaan, kun yön harmaus alkaa saada violetin ja oranssin sävyjä, ja samaan tahtiin kun aamu sarastaa, täyttyy kuumailmapallomme kylmällä ilmalla – hirmuisen hurinan säestämänä.

Tansania Serengetin kansallispuisto
Kuumailmapallon vihreä väri kuvastaa savannin värejä sadekauden aikaan, keltainen taas kuivan kauden.

Kun Tansanian savannin väreissä koreileva pallomme alkaa olla täynnä, saamme lyhyen ohjeistuksen ja meidät jaetaan neljän hengen ryhmiin. Jokainen ryhmä saa korista oman osastonsa, joita on neljä. Niinpä meitä mahtuu saman pallon kyytiin yhteensä 16 jännittynyttä oman pallounelmansa toteuttajaa.

Sitten onkin jo aika kömpiä omille paikoillemme ja kiinnittää meille annetut turvavyöt koriin. Minä saan kunnian nousta koriin ihka ensimmäisenä.
Vähän jännittää!

Kun me kaikki 16 istumme korissa omilla paikoillamme, aletaan palloon puhallettua ilmaa lämmittää ja pikku hiljaa pallo alkaa nousta pystyyn. Ja sitten me leijummekin jo ilmassa!

Tansania Serengetin kansallispuisto

Kuumailmapallolento Serengetin yllä on ikimuistoinen safarikokemus

Serengetin kansallipuisto eroaa monista muista tunnetuista kuumailmapallolentokohteista, sillä täällä kyse ei ole vain auringonnousun tai maisemien ihailusta ilmasta käsin vaan Serengetissä kuumailmapapallolennolla pääsee tarkkailemaan villiä luontoa ja savannin eläimiä maisemien ohella.

Tansania Serengetin kansallispuisto

En kuitenkaan ole etukäteen juuri osannut edes unelmoida siitä, että oikeasti näkisin lentomme aikana villieläimiä, mutta jo ensimmäisten minuuttien aikana, kun lentäjämme Mohamed viittelöi kohti norsuletkaa, ymmärrän, että kyseessä todellakin on kuumailmapalloSAFARI!

Minut tekisi onnelliseksi jo tämän satumaisen kauniin aamun ihailu, mutta että vielä norsujakin!

Tansania Serengetin kansallispuisto

Samalla kun minä yritän seurata sekä norsulauman etenemistä että taaksemme jäävien kuumailmapallojen täyttymistä, lentäjämme Mohamed selittää, että vaikka kuumailmapallo lentääkin vapaasti ilmavirtausten mukana, pystyy taitava lentäjä ohjaamaan sitä haluamaansa suuntaan käyttämällä hyväkseen tuulen virtauksia.

Auringon aiheuttamia pystysuuntaisia virtauksia on kuitenkin syytä varoa, joten Serengetissä kuumailmapallolennot lennetäänkin aina varhain aamulla. Ja onhan juuri aamu kaikkein kauneinta aikaa savannilla, ja silloin onnekas palloilija voi jopa bongata leijonan saalismatkallaan.

Tansania Serengetin kansallispuisto

Serengetin kansallispuiston lumoava aamu

Tansania Serengetin kansallispuisto

Serengetin aamu on lumoavan kaunis – ja hiljainen. Vain polttimen ääni, kun pallon sisällä olevaa ilmaa lämmitetään, rikkoo välillä hiljaisuuden. Sekä tietysti me matkustajat, jotka hihkumme aina, kun näemme jotain mielenkiintoista.

Tansania Serengetin kansallispuisto
Tansania Serengetin kansallispuisto

– Tuolla on seeproja!
– Missä, missä?
– Tuolla joen toisella puolella. Tuolla!

Tansania Serengetin kansallispuisto

Kuumailmapallomme kohoaa yhä ylemmäs. Kun korkeimmalla kohdalla, noin 350 metrissä, kurkkaan suoraan alaspäin, meinaa vähän kauhistuttaa, mutta muuten meno on niin tasaista, että unohdan kokonaan pelätä.

Tansania Serengetin kansallispuisto

Silloin voin keskittyä tähän Serengetin aamun kauneuteen, josta alhaalla roikkuvat pumpulimaiset pilvet tekevät erityisen lumoavan, melkein mystisen.

Tansania Serengetin kansallispuisto
Tansania Serengetin kansallispuisto

Kuumailmapallosafarilla pääsee tarkkailemaan eläimiä lintuperspektiivistä

Parasta on kuitenkin, kun lentäjämme laskee kuumailmapallomme korkeutta ja pystymme paremmin erottamaan, kuinka savannin ruohikko kätkee sisäänsä villiä elämää.

Tansania Serengetin kansallispuisto

Ja kun näemme kaksi naarasleijonaa aamuisella saalistumatkalla, en voi oikein edes uskoa tätä todeksi.

Tansania Serengetin kansallispuisto

Seuraavassa hetkessä taas näemme topiantilooppeja, jotka valppaina seuraavat ympäristöään.

Tansania Serengetin kansallispuisto

Eikä mene kuin hetki, kun leijonat ovat jo löytäneet mahdolliseen saaliinsa. Alkaa ajojahti, jota me kuumailmapallolaiset seuraamme jännittyneinä.

Tansania Serengetin kansallispuisto

Tällä kertaa topiantiloopit ovat onnekkaita, tai ovelampia ja ketterämpiä kuin leijonat.
Leijonat luovuttavat, ja me nostamme taas korkeutta.

Tansania Serengetin kansallispuisto

Kauempaa bongaamme kirahveja, lennämme impaloiden ja sitten virtahepolammen yli.

Reilun tunnin ja 19 lentokilometrin kuluttua, on aika ruveta laskeutumaan.
Meille on edellispäivän infossa sanottu, että suositeltavaa on panna jalkaan housut ja umpikengät, sillä voi olla, että laskeudumme jonnekin pusikkoon, kauas tiestä.

Tansania Serengetin kansallispuisto
Tansania Serengetin kansallispuisto
Muut tämän aamun kuumailmapallot laskeutuvat heinikkoon, reilun matkan päähän tiestä.

Mutta meidän lentäjämme Mohamed, jolla on jo 18 vuoden lentokokemus, laskeutuu tottuneesti keskelle tietä!

Tansania Serengetin kansallispuisto

Aivan uskomattoman taitava suoritus!

Tansania Serengetin kansallispuisto

Tiellä ovat odottamassa jo apujoukot, jotka rientävät tyhjentämään palloa, joten me matkustajat saamme keskittyä olennaiseen – kuplivan kuohuvaan shampanjaan, perinteeseen, joka sai alkunsa Pariisissa 21. marraskuuta 1783, kun ensimmäinen miehitetty kuumailmapallolento Ranskassa lennettiin. Tällöin kuumailmapalloa lentäneet kemian ja fysiikan opettajana toiminut aatelismies Jean Francoise Pilâtre de Rozier sekä tykistöupseeri, markiisi Francois Laurent d’Arlandes juhlistivat onnistunutta 25 minuutin mittaista lentoaan pullollisella shampanjaa.

“The Winds have welcomed you with softness. The Sun has blessed you with its warm hands….”

Minä nautin shampanjani savannidrinkkinä eli mangomehun kera.

Voiko aamu enää olla täydellisempi!

Shampanja-aamiainen keskellä savannia

Shampanjalasillisten jälkeen hyppäämme safariautoihin ja ajamme noin 15 minuutin matkan savanniaamiaiselle. Yksinäisen akasiapuun alla meitä odottaa valmiiksi katettu pöytä ja Out of Africa -shampanja-aamiainen.

Mutta aamiaispaikalla odottaa meitä toinenkin yllätys – sellainen, jota emme olisi osanneet villeissäkään unelmissamme kuvitella!

Ennen kuumailmapallolentoamme mielessäni on käynyt, että entä jos kuumailmapallo laskeutuisi vahingossa keskelle leijonalaumaa. Onneksi taivaalla liidellessämme olen unohtanut täysin tämän pelkoni. Mutta eipä tullut mieleeni pelätä, että kuumailmapallolennon jälkeen päätyisin syömään aamiaista leijonien seurassa!

Sillä näin todellakin tapahtuu!

Vastapäätä aamiaspöytäämme varjostavaa akasiapuuta on toinen puu, siinä noin sadan metrin päässä, ja puussa loikoilee kolme leijonaa!

Niin, siis imperfektissä loikoili kolme leijonaa, sillä yksi niistä päättääkin hypätä puusta maahan ja kadota savannin pitkään ruohoon (saalistusmatkalle?).

Tansania Serengetin kansallispuisto
Tansania Serengetin kansallispuisto
Toinenkin leijona nousee jo pystyyn, ja täällä minä kävelen, ihan suojattomana…. enkä tiedä yhtään, minne se kolmas leijona katosi…

Tarkkailtuani tovin leijonia huomaan, että kaikki muut ovat jo siirtyneet kauemmas aamiaispöydän ääreen, niinpä minäkin päätän unohtaa leijonat ja siirtyä muiden seuraan – pois eturintamasta.

Tansania Serengetin kansallispuisto

Täällä akasiapuun alla meille tarjoillaan lisää shampanjaa ja perinteinen englantilainen aamiainen pekoneineen, papuineen ja trooppisine hedelmineen.

Ja vaivihkaa minä yritän välillä kurkkia olkani taakse sille toiselle akasiapuulle…

Tansania Serengetin kansallispuisto

Aamiasen jälkeen on todistusseremonian aika.
Aurinkoinen lentäjämme Mohamed jakaa meille todistukset, ja sitten on poseerausten vuoro.

Tansania Serengetin kansallispuisto

Todistus on hauska muisto tästä ihanasta elämystenaamusta, mutta kuumailmapallolento Serengetin yllä aamuauringossa on jotain niin ainutlaatuista , todellinen kerran elämässä
-kokemus, jonka varmasti muistaisin loppuelämääni ilman todistustakin.


Serengeti Balloon Safaris – Tansanian vanhin kuumailmapallofirma

Kuumailmapallosafarimme järjesti Serengeti Balloon Safaris, joka on järjestänyt Tansaniassa kuumailmapallolentoja jo vuodesta 1989 ja onkin Tansanian ensimmäinen kuumailmapallolentoja järjestävä yritys. Ja itse asiassa meidän taitava lentäjämme Mohamed Masumi on Tansanian ensimmäinen kaupallinen kuumailmapallolentäjä.

Serengeti Balloon Safaris on panostanut erityisesti sekä vastuullisuuteen että lentämisen turvallisuuteen ja on esimerkiksi ensimmäinen yritys, joka on tehnyt matkustajien turvavyöt pakollisiksi. Serengeti Balloon safaris osallistuu useisiin hankkeisiin, joilla pyritään kehittämään luonnonsuojelua, estämään salametsästystä ja tukemaan paikallisia yhteisöjä ja kouluja.

Kuumailmapallolentoja Serengetin kansallispuistossa ympäri vuoden

Kuumailmapallolentoja järjestetään Serengetissä päivittäin. Pohjois- ja Länsi-Serengetissä lentoja järjestetään kesäkuusta lokakuuhun, Keskisessä-Serengetissä läpi vuoden ja pohjoisessa Ndutun alueella joulukuusta maaliskuuhun.

Mitä maksaa kuumailmapalloilu Serengetin kansallispuistossa?

Kuumailmapallolento Suomessa tai Turkissa Kappadokian yllä on selvästi edullisempaa kuin Serengetissä. Tämä on tietysti ymmärrettävää: Serengetin syrjäinen sijainti ja tyyriit kansallispuistomaksut nostavat kuumailmapalloilun hintaa. Lisäksi yhtä kuumailmapalloa varten tarvitaan lentäjän lisäksi kuuden hengen miehistö + kymmenen muuta kulissien takana häärivää työntekijää.

Noin tunnin kuumailmapallolento, kyydit lentopaikalle ja sieltä pois sekä shampanja-aamiainen maksoi yhdeltä hengeltä (helmikuussa 2020) 500 dollaria.

Mistä kuumailmapallounelmani sai alkunsa?

Olin alkanut haaveilla kuumailmapallolennosta jo vuosia sitten nähtyäni kuvia näistä värikkäistä palloista Kappadokian yllä. Näky oli satumainen! Ja kun vuosi sitten palasin kotiin elämäni ensimmäiseltä safarilomalta Afrikasta ja sain Kohteena maailma -blogin Ramilta haasteen osallistua kertomaan kymmenestä matkaunelmastani, päädyin kirjaamaan haaveeni ylös:

Minä en ole extreme-lajien ystävä, mutta tällainen kuumailmapalloilu savannien yllä Afrikassa kuulostaisi minusta ihan täydelliseltä luksus-extremeltä, joka pitäisi kerran elämässä kokea. Selvitin jo hinnankin. Ihan järkyttävän kallista. Mutta kerran elämässä! Miksei?

Niin, miksei. Unelmat on tehty toteutettaviksi. Ja taas kerran sain huomata, että unelmat kannattaa uskaltaa lausua ääneen.

Lähtisinkö uudestaan kuumailmapallolennolle?

Kuumailmapallolento Serengetin yllä oli lomani ehdoton kohokohta – eikä yhtään niin pelotavaa, kuin olin sen ajatellut olevan. Eli kyllä, lähtisin ehdottomasti uudestaan. Ehkä jonain päivänä vielä sinne Kappadokiaan…

PS. Ne minut loput yhdeksän reissu-unelmaani pääset kurkkaamaan täältä: Kymmenen reissu-unelmaa: savanneilta vuorille ja takaisin

Lue kuumailmapalloilusta muista blogeista:

Travellover: Kuumailmapallolla Kappadokian yllä
Travellover: Paluu Kappadokian taivaalle. Kuumailmapalloilu on minun addiktioni
Maisemaonnellinen: Kuumailmapallolento – ja einiinohutta yläpilveä


Matka- ja tunnelmakuvia sekä pieniä matkatarinoitani pääset seuraamaan blogini lisäksi Facebookissani.
Käy kurkkaamassa myös Instagramiani, jonne tallentuvat ne kuvistani kauneimmat.
Blogiani pystyt nyt näppärästi seuraamaan Blogit.fi-sivuston kautta.

Follow my blog with Bloglovin

Tervetuloa mukaan matkoilleni.

Copyright © 2020 Maailman äärellä – Heidi Lehtosaari. All rights reserved.

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

26 Comments

 • Maisemaonnellinen Johanna
  8.3.2020 at 18:22

  Voi miten upea kokemus teilla onkaan ollut! Täytyy kyllä todeta, että tuollainen elämys on hintansa arvoinen. – Siinä ei tarvitse miettiä laskeutumisen jälkeen, tuliko rahalle vastinetta. Vaikka kuten omassa jutussani totean, elämys se on pettymyskin. Mutta kyllä minä mieluummin olisin itsekin ottanut mieltä nostattavan elämyksen pettymyksen sijaan…

  Ja kiitos linkityksestä! <3

  Reply
  • Heidi - Maailman äärellä
   9.3.2020 at 09:50

   Kiitos Johanna! Tämä oli tosiaan jokaisen dollarin väärti. Eikä se kokemus päättynyt edes siihen laskeutumiseen vaan aamiainen savannilla leijonia katsellen oli sekin huima kokemus ja upea päätös tälle retkelle. Pettymykseksi kääntyneessä kuumailmapallolennossa voi kuitenkin olla yksi hyvä puoli: seuraavalla kerralla on iso todennäköisyys, että retki on edellistä parempi. Minun taas varmaan olisi parempi jättää tämä tähän yhteen kertaan, koska on aika epätodennäköistä, että tästä parempaa kokemusta voisin saada.

   Reply
 • Me ollaan muutamaan kertaan harkittu kuumailmapallolentoa esimerkiksi juuri Serengetissä ja Masai Marassa, mutta vielä ei olla toistaiseksi sitä toteutettu. Jotenkin ollaan oltu niin innoissaan safariajoista, että ei ole maltettu tehdä muuta, mutta varmaan kuumailmapallolento on aika ikimuistoinen kokemus!

  Oliko oppaan kanssa muuten puhetta noista leijonista, jotka olivat puussa? Sehän ei ole lainkaan lajille tyypillistä eikä kuulu niiden käyttäytymiseen.

  Reply
  • Heidi - Maailman äärellä
   9.3.2020 at 10:00

   Voin kyllä suositella kuumailmapallolentoa, oli upea kokemus, ja koska se tehdään niin aikaisin aamulla, siitä ehtii vielä hyvin kokopäiväsafarille tai iltasafarille.

   Perinteisestihän Tansaniassa Manyaran kansallispuistoa on mainostettu puistona, jossa leijonat kiipeävät puihin. Mutta nykyään Manyarassa tämä tapa on vähentynyt mutta vastaavasti yleistynyt Serengetissä ja Tarangiressa. Me nähtiinkin Serengetissä leijonia puissa useammankin kerran. Oppaamme ei pitänyt sitä mitenkään ihmeellisenä. Taisi puhua jotain, että erityisesti sateen jälkeen savannin ruohikko tuntuu niin ikävältä, että parempi on kiivetä puuhun. Mutta en oikeasti tiedä, miksi juuri täällä tällainen tapa on muodostunut.

   Reply
 • Anna | Muuttolintu
  9.3.2020 at 02:58

  Me kuumailmapalloiltiin Kappadokiassa ja se on kyllä jäänyt mieleen yhtenä parhaista matkakokemuksista. Vaikka olen korkeanpaikankammoinen, niin tosiaan kyyti on niin tasaista, että sekin unohtui. Tämä vaikuttaa ihan mielettömältä kokemukselta! Aika tyyristä kieltämättä, mutta ehdottomasti pidän mielessä sitten kun tuohon suuntaan lähdetään.

  Reply
  • Heidi - Maailman äärellä
   9.3.2020 at 10:04

   Ehkä se Kappadokia pitää minunkin vielä kokea. Niistä Kappadokian pallokuvista kun koko palloinnostukseni sai alkunsa. Korkeanpaikankammoinen mieheni sanoi ihan samaa, että ei yhtään tuntunut tämä pahalta. Serengeti oli kyllä upea paikka kumailmapalloiluun. Toki älyttömän kallis, mutta samalla työllistää tosi paljon paikallisia. Suosittelen siis todella!

   Reply
 • Elina Marjaana Travel
  9.3.2020 at 09:08

  Upea aamu ja ihan mieletön kokemus! Serengetin kansallispuistosta olen muutenkin kuullut ja lukenut paljon hyvää, joten sinne olisi ihana päästä joku päivä. Tähän mennessä olen käynyt Krugerissa muutaman kerran ja siitäkin pidin todella paljon.

  Reply
  • Heidi - Maailman äärellä
   9.3.2020 at 10:06

   Oli todella upea kokemus! Ja Serengeti on upea, varsinkin kun siellä pääsee vielä (oikeaan aikaan ollessaan) todistamaan Great Migrationia, mikä on aika mieletön. Serengetiin on myös helppo yhdistää Ngorongoro, Tarangire ja Lake Manyara, joten safarilomasta Tansaniassa saa halutessaan tosi monipuolisen!

   Reply
 • Paratiisireportteri
  9.3.2020 at 14:25

  Ihana postaus! Toi mieleen omat muistot kuumailmapallolennolta Masai Maran yllä jotain 15 vuotta sitten. Vaikka aikaa on jo aika paljon, niin muistan sen edelleen elävästi, koska tosiaan, kuten kirjoitit, yksi elämän huippuhetkistä. Ja varmaan parhaiten käytetyt 300 dollaria tähän mennessä. Kuumailmapallon kyydistä pääsee tarkkailemaan savannin elämää mahtavasta perspektiivistä. Eli et varmasti unohda tätä elämystä ikinä! Silloin muuten ajattelin, että kuumailmapallolentäjän homma savannilla olisi todellinen unelmaduuni. Juttelinkin siitä lentäjän kanssa. Hän kertoi, että puolet vuodesta koko ajan duunia, toinen puoli vapaata. Kiitos vielä mahtavasta postauksesta!

  Reply
  • Heidi - Maailman äärellä
   9.3.2020 at 22:41

   Kiitos sinulle kivasta kommentistasi!
   Oli kyllä ehdottomasti hyvin käytetyt dollarit ja varmasti vielä kiikkustuolinkiin riittää tästä muisteltavaa! Meidänkin lentäjä nautti edelleen, 18 lentovuoden jälkeen, lentämisestä ihan täysillä. No, kyllähän se tavallisen toimistoarjen voittaa mennen tullen :). Siitä ei ollut puhetta , että bonukseni olisi vielä näin pitkä loma! Kelpais!

   Reply
 • INDIVUE
  9.3.2020 at 18:14

  Mukavasti kirjoitettu, hienoilla kuvilla elävöitetty tarina. Vaikka itse tykkäänkin kuvailla yläilmoista käsin, niin en ole kuumailmapallolennon lähettyvillä koskaan käynytkään. Näin rohkaisevan kertomuksen jälkeen lupaan kuitenkin harkita asiaa.

  Reply
  • Heidi - Maailman äärellä
   9.3.2020 at 22:42

   Kiitos paljon! On kyllä niin ainutlaatuinen kokemus, että lämpimästi suosittelen. Eikä ollenkaan pelottava, vaikka etukäteen vähän jänskätti!

   Reply
 • Jenni / Unelmatrippi
  9.3.2020 at 19:13

  Upeita kuvia ja ilmiselvästi upea kokemus! Tyyristä toki, mutta ymmärrän hyvin, että tuollaisen unelman haluaa toteuttaa. Ilmeisesti palloja ei ollut taivaalla ihan älytöntä määrää..? Olen joskus nimittäin miettinyt Kappadokian kohdalla, että mitenhän turvallista se on, kun palloja on kuvien perusteella siellä yhtä aikaa ilmassa aivan ruuhkaksi asti.

  Reply
  • Heidi - Maailman äärellä
   9.3.2020 at 22:49

   Meidän lisäksi tältä firmalta lähti kolme muuta palloa, ja kaukana horisontissa näkyi yksi jonkin toisen firman pallo, joten ei kyllä ruuhkaa ollut! Mutta mukava, että edes muutama muu lähti samaan aikaan, niin sai niistä otettua pallokuvia. Kappadokia todellakin vaikuttaa jo ruuhkaiselta, en tiedä, onkohan siellä sattunut läheltä piti -tilanteita.

   Reply
 • Sini matkakuumeessa
  9.3.2020 at 21:36

  Huikeat maisemat. Ihan toista kuin oma ensilentoni ja toistaiseksi ainokainen Mäntsälän yllä. Myanmarin Baganin yllä lento olisi haavelistalla. Nyt kun tuon on kerran kokenut, uskaltaa lentää toisenkin kerran. Kyyti kun on niin rauhallista. ?

  Reply
  • Heidi - Maailman äärellä
   9.3.2020 at 22:54

   Joo, vaikka ei Mäntsälän Suomi-maisemissa varmasti mitään vikaa ole, niin onhan Serengeti eläimineen nyt ainakin aika paljon eksoottisempi palloilukohde :D. Ja ihan totta – itsekin olen valmis kyllä uudestaankin kuumailmapallolennolle, oli se sen verran ihanaa eikä yhtään edes pelottavaa!

   Reply
 • Reeta / Tarinoita valoisista maisemista
  13.3.2020 at 06:02

  Voin vaan kuvitella tuon aamun tunnelman kun savanni alkaa herätä ja erotat jotain liikettä kaiken kasvillisuuden keskeltä. Serengeti on varmasti monen muunkin kaltaiseni Afrikka-fanin unelma, mutta että kuumailmapallolla, wau! Kiitos mahtavan kuuloisesta matkakertomuksesta!

  Reply
  • Heidi - Maailman äärellä
   13.3.2020 at 09:26

   Tämä oli kyllä elämys, johon kannatti sijoittaa. Vaikka edellisyö meni hereillä, väsymys kaikkosi taivaan tuuliin saman tien, kun päästiin katsomaan, kuinka palloja täytetään. Uskomattoman hieno aamu, joka nyt täällä mustien koronauutisten keskellä tuntuu jo melkein epätodelliselta.

   Reply
 • Siis wau! ❤ Upeita maisemia ja kuvia! Ihana unelma tämä ja vielä hienompaa, että olet sen nyt saanut toteutettua. Selvästi sen arvoista! Alkoi ihan itseänikin houkuttaa tuollainen kuumailmapalloilu ja safareista olen toki haaveillut jo muutenkin pitkään, niin miksipä ei yhdistäisi näitä myös joskus. Ihan satumaisen hienot maisemat ja ja mikä ihana sattuma, että nuo leijonat olivat noin lähellä teitä aamiaisen aikaan. Mahtava kokemus varmasti. ?

  Reply
  • Heidi - Maailman äärellä
   13.3.2020 at 20:08

   Kannattaa kyllä yhdistää safari- & kuumailmapallohaave, jos vaan mahdollista. Oli niin hieno reissu, jonka kruunasi tämä aamu Serengetin yllä. Ehdottomasti jokaisen dollarin arvoinen. Ja oli kyllä tuuriakin, kun saatiin ihailla puussa lepäileviä leijonia aamiaispaikalta käsin! Vaikka vähän toki mietitytti, minne se yksi hiippaili…

   Reply
 • Kohteena maailma / Rami
  14.3.2020 at 11:55

  Kun tarinan luki ja kuvat katseli, sekä tieto omasta muutamasta safarikokemuksesta, uskon tämän kuumailmapallolennon olevan jokaisen taalan arvoinen! Todella mahtavia värejä ja voin vain kuvitella, millaista on tuolla pallossa ollut katsoa luonnon kauneutta.

  Aivan mahtavaa on kuulla, että tähän upeaan elämykseen omalla blogillani on ollut pienen pieni vaikutus <3

  Mahtava juttu, meni juuri omalle bucket-listalleni!

  Reply
  • Heidi - Maailman äärellä
   14.3.2020 at 14:28

   Joo, kyllä jutullasi todella oli vaikutusta unelmani toteutumiseen, eikä ehkä ihan pienikään vaikutus. Samalla kun kirjoitin haavettani ylös ja vieläpä kaikkien nähtäville, mietin, että tottahan tämä haave pitää toteuttaakin, jos mahdollisuus tulee. Ja kappas, Afrikka-kuumeeni vei minut yllättävän pian takaisin Afrikkaan. Pitäisi varmaan uudestaan ruveta kirjaamaan haaveita ylös…

   Ja kun tiedän, mitä mieltä olet safareista, niin todellakin tää kuumailmapallolento safarikohteessa kuuluu sun bucket-listallesi!

   Reply
 • Taina
  14.3.2020 at 17:32

  Oijoijoi! Olen niin lumoutunut varsinkin noista kuumailmapallokuvista. Voisin tuijotella niitä loputtomiin. Livenä kokemus on ollut varmasti kuviakin maagisempi.

  Reply
 • Travelloverin Annika
  14.3.2020 at 21:41

  Aivan mieletön kokemus! Näyttää niin kauniilta. Eihän näihin pallohommiin tahdo löytyä sanoja. ❤ Kolme kertaa Kappadokian taivaalla liidelleenä osaan kuitenkin varsin hyvin arvella, miltä sinusta on tuolla taivaalla tuntunut.

  Reply
 • Victor
  22.5.2020 at 22:29

  Super hyvin kirjoitettu! – Olen lukenut tekstin muutaman kerran. Hyvin tehty!

  Reply
  • Heidi - Maailman äärellä
   23.5.2020 at 06:17

   Kiitos paljon Victor. Tämä oli upea kokemus.

   Reply

Leave a Reply