Menu

Tolstoin kyydissä Moskovaan

Updated 31.1.2020

Moskova
Tolstoi-juna on näppärä ja mukava tapa matkustaa Moskovaan. Ei tarvitse kuin etsiä oma hytti, istahtaa sohvalle nauttimaan matkanteosta ja ihailla ikkunasta vilahtelevia maisemia. Kaikki on tehty vaivattomaksi: passi- ja rajatarkastus hoituvat omassa hytissä, hyttiemäntä tarjoilee teetä ja kahvia ja jopa aamiainen  tarjoillaan suoraan omaan hyttiin. Voiko matkustaminen olla enää helpompaa?

Keskiviikko-iltana hyppään Tolstoin kyytiin Vainikkalassa. Asemalle tultuani pääsen suoraan junaan, ilman jonottamista.
Klo 22.15 juna lähtee nytkähtäen liikkeelle.
Vähän jännittää.

Jännitän kuitenkin ihan turhaan. Kaikki sujuu mutkattomasti. Vaikka hyttiemäntämme ei osaakaan englantia ja minun venäjän taitoni rajoittuu kyrillisten kirjainten HITAASEEN lukemiseen ja muutamiin tervehdyksiin, jotka hätäpäissäni matkaa edeltävänä päivänä olen tankannut muistiini (suomen opiskelijani Nadjan avustuksella), ymmärrämme loppujen lopuksi toisiamme vallan mainiosti – elekielen avulla.

Saadessani käteeni höyryävän teekupin uskaltaudun kokeilemaan venäjän taitojanikin.
Спасибо!

Juna kolistelee kohti Viipuria.
Rajaviranomainen tulee tarkastamaan passimme ja maahantulokorttimme, jotka olemme saaneet hyttiemännältämme täytettäviksi. Lopuksi rajamies vielä tivaa, paljonko meillä on euroja. Onneksi ei ole paljon – en nimittin ole ottanut selvää, paljonko saisi olla.

Lähdin tälle matkalle hieman vastahakoisesti. Venäjä kun ei ole keikkunut koskaan millään listoillani, ei ainakaan haavematkalistoillani. Edellisestä reissusta Venäjälle onkin varmasti vierähtänyt yli 20 vuotta ellei jopa 30. Liekö ollut Neuvostoliiton aikoja.  Jostain syystä muistan paremmin lapsuuteni Kanarian kuin naapurimaani. Sen kuitenkin muistan, että bussilla mentiin Viipuriin ja matka kesti ikuisuuden. Varsinkin tulomatka, kun muutaman (?) rohkaisevan ryypyn jälkeen äänekkäät (ja omasta mielestään varsin vitsikkäät) suomalaismiehet päättivät ruveta tullissa öykkäröimään.
Siihen pysähtyi bussijono.
Eikä ketään päästetty rajan yli.
Tuntikausia istuttiin bussissa.
Se oli hauskaa se.

Lieko lapsuuteni bussimatkan syytä (vai isovanhempieni tarinoiden), että Venäjä ei ole minua koskaan erityisesti houkutellut.

Nyt kuitenkin istun  junassa ja seikkailu Venäjällä odottaa.

Kun maisema ikkunan takana muuttuu pimeydeksi, vedän peiton korviin ja yritän nukkua. Juna tärisee ja kolisee. Olisi pitänyt ottaa edes korvatulpat.

Herkkäunisena vietän yön hyttini kapeahkolla sängyllä kierien ja kolinaa kuunnellen,
mutta huonosti nukuttu yö unohtuu nopeasti, kun aamulla saan eteeni munakasta ja venäläisiä pannukakkuja sekä ison kupillisen teetä.
Ikkunan takana aurinko jo pilkottaa, vaikka säätiedotus on luvannut rankkasadetta.

Kohta ollaan perillä,
ja perillä minua odottaa suuri ja mahtava Moskova.
Ihan erilainen kuin olen kuvitellut.

Moskova

Moskova

Marian kuolonuneen nukkumisen kirkko Kremlissä

Moskova

Vasili Autuaan kirkko 1500-luvulta.

Mitä olen tehnyt ennen Moskovan-matkaani?

Olen (tai mieheni on) hankkinut kertaviisumit Saimaa Travelin kautta.
Viisumia varten olen

 • käynyt passikuvassa (tarvitaan värillinen passikuva)
 • pyytänyt vakuutusyhtiöltäni todistuksen matkavakuutuksesta
 • täyttänyt viisumianomuksen.

Viisumit kotiin toimitettuina kahdelle hengelle maksavat yht. 185 €.

Olen (siis mieheni on) varannut netistä junaliput Moskovaan Tolstoi-junassa. Junamatka Vainikkalasta Moskovaan 1. luokan hytissä maksaa meille yht. 172 €. Juna lähtee liikkeelle Helsingistä ja matkan varrella junaan voi hypätä myös Lahdesta tai Kouvolasta.

Hytin hintaan kuuluu aamupala. Tilaamastame teestä (4kpl) joudumme kuitenkin maksamaan,  yht. noin kolme euroa. Jos olisimme pihtailleet ja matkustaneet 2. luokassa, olisimme saaneet seuraksi hyttiimme muitakin turisteja. Businessluokan hytissä taas olisi ollut oma vessa ja suihku.

Olen (mieheni on) varannut hotellihuoneen 4,5 tähden hotellista. Hotellihuone maksaa 133 € kahdelta yöltä (siis vain 66,50/yö!). Tosin Hotelli Marriot on jo nähnyt parhaat päivänsä ja huoneen sisutus kaipaisi päivittämistä 2000-luvulle, mutta huone on tilava ja hiljainen, sänky mukava ja palvelu ystävällistä. Tervetuliasshampanjaa kyllä jään kaipaamaan…

Me yhdistimme Moskovan-matkaan reissun Pietariin, ja Moskovasta matkaamme Pietariin nopealla Sapsan-junalla (junalippu 220€/2 hlö). (Matka kestää vajaat neljä tuntia).  Halvemmallakin Pietariin olisi päässyt, jos olisi valinnut jonkin hitaamman junan. Pietarista takaisin Suomeen matkustamme Allegrolla (hintaan 99€/2 hlö).

Niin, ja Pietarissa yövymme ihanassa Indigo-hotellissa, jossa saamme sitä shampanjaakin… Minibaarikin kuuluu hotellihuoneen hintaan (205€/2 yötä). Toki huoneen hinta on selvästi tyyriimpi kuin Moskovan Marriotissa.

Yhteensä Moskovan ja Pietarin matkamme kulut (ilman ruokia ja sisäänpääsylippuja) on siis 507€/hlö. Ei loppujen lopuksi ihan halpaa lystiä, mutta ehdimme viettää molemmissa suurkaupungeissa kaksi upeaa päivää, kävellä jalkamme kipeiksi, nauttia venäläisiä herkkuja, nähdä ja kokea –  ja tärkein: matkustaa  mahtavan Tolstoin kyydillä!

<3

Seuraavassa postauksessa selviää, millainen on se Suuri ja Mahtava Moskova.
Saat uusimmat matkajutut suoraan Facebookisi uutisvirtaan seuraamalla Maailman äärellä -matkablogin Facebook-sivuja.

 

 

 

 

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

39 Comments

 • Sade
  12.5.2016 at 18:30

  Storiesfrommoscow.blogspot.fi -blogissa lisää tarinoita Moskovasta ja vähän muualtakin.

  Reply
 • Outi
  12.5.2016 at 20:02

  Juhlavan näköisiä kuvia. Nuo sipulitornit ovat upeita.

  Reply
  • maailmanaarella
   12.5.2016 at 20:45

   Kiitos Outi! Juhlava-sana kuvaakin hienosti Moskovaa. Seuraavassa postauksessa lisää kuvia ?.

   Reply
 • ikilomalla
  16.5.2016 at 08:25

  Olipa mielenkiintoinen ja informatiivinen postaus!

  Me aloitettiin ikiloma tällä klassisella Tolstoi junalla. Ehdin tässä jo hetken kadehtia, että miksi me ei saatu aamupaloja hyttiin ? mutta johtui varmaan siitä, että me hypättiin kyytiin Helsingistä klo 18 paikkeilla ja saatiin nauttia iltaeväspussukat hytissä.

  Meillä oli neljän hengen hytti ja matkaseuraksi sattui mukava suomalainen perheen äiti tyttärensä kanssa.

  Rajatarkastusvirkailija oli töykeä ja hakkasi sängynlaitaa vihaisesti herättäen matkustajan. Päästiin kuitenkin mukavasti Moskovaan.

  Jatkettiin Moskovasta Venäjän ja Mongolian halki Kiinaan Trans-Siberian junalla, josta editoitiin tämä matkadokumentti: https://youtu.be/ld0TJT8jlY4

  Titta & Thomas / IKILOMALLA

  Reply
 • maailmanaarella
  16.5.2016 at 08:36

  Kiitos Titta ja Thomas!
  Te olettekin junamatkailussa jo kunnon konkareita. Minun mies on aina silloin tällöin ottanut puheeksi tämän Trans-Siberian junan, mutta minä olen tyrmännyt idean aina saman tien. Ja vaikka junakokemus Moskovaan olikin mielenkiintoinen ja yllättävän mukava (jos ei huonosti nukuttua yötä lasketa), en vieläkään taida olla valmis tämän pitempiin junaretkiin. Katson kyllä mielenkiinnolla samantien matkadokumenttinne. Olenkin innolla seurannut upeaa ikilomaanne ja erityisesti tähän mennessä olen ihastunut telttaretkeilyynne Uudessa-Seelannissa!

  Meillä oli 1. luokan hytti (ne kahden hengen hyttejä) ja siihen kuului sen eväspussukan lisäksi ihan lämmin aamupala oman valinnan mukaan. Teillä onkin sitten ollut hieman töykeämpi rajatarkastaja :D.

  Ihanaa ikiloman jatkoa teille!

  Reply
 • Miraorvokki/Pöndekengissä
  16.5.2016 at 15:23

  Hei olipa kiva että oli myös piilotettu viisumiasiaa ja hinnastoa tähän! 🙂 Olen siis hankkimassa viisumia reissun toivossa. Viimeinen käynti on muutama vuosi sitten viisumivapaalla risteilyllä. Kaksi yötä Pietarissa. Eli siis Moskova ja Venäjä kiinnostaa paljon tämän lisäksi. Kiva että olit lisännyt myös junalippujen hintaa – osaa jo tämän pohjalta vähän miettiä budjettia!

  Reply
  • maailmanaarella
   17.5.2016 at 09:55

   Mahtavaa, jos suunnitetlet matkaa Venäjälle ja Moskovaan! Tolstoi-juna oli kyllä niin näppärä, että ehdottomasti suosittelen matkustamaan lentokoneen sijasta junalla. Ja Moskova oli minulle tosi suuri positiivinen yllätys, ja nyt siellä on halpaakin, kun ruplan kurssi on niin alhaalla.

   Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  16.5.2016 at 17:35

  Joskus “pitäisi” vielä käydä Moskovassakin – PIetarissa olen pari kertaa jo käynytkin, mutta nykyisen Venäjän politiikka ei ole meitä oikein innostanut nyt tuolle suunnalle. Toisaalta kuka sen tietää meneekö tuo paremmaksi tai pahemmaksi, että sillä logiikalla ehkä kannattaisi käydä nyt 🙁

  Reply
  • maailmanaarella
   17.5.2016 at 09:57

   Kyllä minä voin suositella matkustamaan Moskovaan. Minäkin lähdin matkaan hyvin vastahakoisesti, mutta sitten kaikki osoittautui ihan muuksi kuin olin ajatellut. Ruplan kurssikin on niin suosiollinen euro-alueelta matkustavalle juuri nyt.

   Reply
 • Anna Koskela
  17.5.2016 at 09:51

  Väittäisin, että moskova yllättää melkein jokaisen. Mielikuvat siitä ovat usein ihan erilaisia, kuin kaupunki sitten todellisuudessa on : )

  Tolstoilla on tullut matkustettua muutamaan otteeseen ja on se kyllä mahtava tapa edetä. Ehdottomasti suositeltava kokemus.

  Reply
  • maailmanaarella
   17.5.2016 at 09:59

   MInun mieleikuvani harmaasta, ankeasta suurkaupungista heitti kyllä häränpyllyä. Voisin lähteä uudestaankin, eihän kaksi päivää mihinkään riittänyt. Ja seuraavallakin kerralla valitsisin taas Tolstoin. Hieno kokemus!

   Reply
 • Sandra
  17.5.2016 at 10:27

  Kiva kuulla, että reissu muutti hieman aiempia mielikuviasi Venäjästä. En ole itse käynyt Moskovassa, mutta Pietarissa pari kertaa. Odotankin mielenkiinnolla postaustasi Moskovan kaupungista.

  Harmi, un tuo viisumi nostaa hintaa sen verran, että helposti samalla hintaa lähteekin sitten jo kauemmaksi Eurooppaan. Muuten tulisi kyllä käytyä vähintään kerran vuodessa Venäjällä.

  Reply
  • maailmanaarella
   17.5.2016 at 22:38

   Totta, viisumi nostaa matkan hintaa. Jos Venäjällä kävisi usemammin kuin kerran vuodessa, kannattaisikin ottaa joko monikertaviisumi tai vuosiviisumi tms. Tulisi halvemmaksi. Pietarista minäkin olin kuullut, että se on tosi kaunis, mutta Moskova pääsi yllättämään. Kiva kuulla, että odotat Moskova-postaustani – yritän tällä viikolla ehtiä kirjoittamaan! 🙂

   Reply
 • Jonna / Lempipaikkojani
  17.5.2016 at 15:56

  Mäkin luulen, että yllättyiisn Moskovasta, jos sinne menisin. Ihan pienesti on alkanut kiiinnostaa venäjäkin matkakohteena. Ja ehdottomasti junalla!

  Reply
  • maailmanaarella
   17.5.2016 at 22:39

   Kyllä, ehdottomasti kannattaa junalla mennä. Ja nyt on hyvä aika, koska ruplan kurssi on eurolaisille niin edullinen. Oli tosi edullista käydä ravintoloissa.

   Reply
 • salaine
  17.5.2016 at 19:38

  Juuri vastaavanlaisia kokemuksia täälläkin neukku ajoista. Kerran äitini kanssa Suomen tullissa Suomeen tultaessa aloimme tullissa nauraa väärässä kohtaa, eikun laukut auki ja kaikki syyniin. Aika kallis oli tuo viisumi. Onko hinta totta? Minua alkoi kiinnostaa Moskova, Pietarissa on tullut niin useasti oltua. Odotan siis seuraavaa juttuasi jo.

  Reply
  • maailmanaarella
   17.5.2016 at 22:48

   Voi apua, että ihan nauramisestakin tällanen show!
   Joo, viisumi tuli tosiaan yhdeltä hengeltä maksamaan hieman yli 90€ postikuluineen kotiin toimitettuna. Täältä Savonlinnasta ei ole oikein järkevää lähteä suurlähetystöön Helsinkiin asti hakemaan viisumia, sieltähän sen saisi jonkin verran edullisemmin. Mutta sitten pitäisi varata sinne aika ja olisi vähän hankalampaa.
   mahtavaa, että Moskova alkoi jo kiinnostaa. Pitääkin yrittää löytää huomenna aikaa kirjoittamiselle :).

   Reply
 • Lotta Watia | Unagidon
  18.5.2016 at 23:11

  Olen matkustanut samaisella junalla Moskovaan vuonna 2002. Kovin paljoa en matkasta muista, mutta suhteellisen miellyttävä se taisi olla. Olin 2. luokan hytissä, mutta kavereiden kanssa, joten tuntemattomien seurassa ei tarvinnut nukkua.

  Viime aikoina junamatka Moskovaan ja siitä mahdollisesti eteenpäin on alkanut uudelleen kiehtoa, joten mielenkiinnolla lueskelen kokemuksiasi ja hintatietoja. Tosi edullinen tuo hotellikin ollut. Junailu Pietariinkin on pyörinyt mielessä ja hyvä idea teillä onkin ollut yhdistää nuo molemmat.

  Reply
  • maailmanaarella
   21.5.2016 at 14:45

   Minunkin melestä oli hyvä idea yhdistää molemmat kaupungit, kun kerran joutui viisumin hankkimaan. Tosin kaksi päivää per kaupunki oli aika lyhyt aika, mutta kyllä siinäkin ehti yllättävän paljon. Ja molemmat kaupungit ovat todella käymisen arvoisia!

   Reply
 • jpkukkonen
  19.5.2016 at 13:28

  Moskova on keikkunut itsellä jo listoilla todella pitkään, mutten vaan ole sinne asti vielä päässyt! Meikäläistä luullaan yleensä ulkomailla poikkeusetta venäläiseksi, niin pitäähän sitä lähteä sitten kotikaupungissa käymään… Paljon uusia hyviä majoitusvaihtoehtoja on kaupunkiin noussut viime vuosina ja ruplan kurssi on ihan kohdillaan ajatellen lomaa. // Sir Bizler

  Reply
  • maailmanaarella
   21.5.2016 at 14:47

   No tottahan sitten pitää lähteä “kotikaupunkia” katsastamaan. Ja Moskovasta varmasti löytyy myös kunnon luksusmajoituksia – ja vieläpä melko kohtuuhintaan juuri nyt.

   Reply
 • Katja / Lähtöselvitetty
  19.5.2016 at 23:17

  Minä olen haaveillut Trans Siperian junamatkasta jo kauan, mutta pienten lasten kanssa en ole siihen vielä rohjennut ryhtyä. Tolstoilla sen sijaan voisin hyvinkin lähteä, lapset kun tykkäävät yöjunista kovasti.

  Allegrolla olen mennyt Pietariin, ja se on niin nopeaa ja näppärää, ettei oikein edes huomaa olevansa matkalla. Tolstoissa ehkä on vielä vähän jäljellä sitä vanhaa charmia.

  Reply
  • maailmanaarella
   21.5.2016 at 14:50

   Tolstoi olisi hyvä alku, jos suunnitteilla on Trans Siperia. Allegro Pietariin on kyllä nopea ja näppärä myös. Varsinkin kun me matkustettiin Pietarista vaan Vainikalaan, niin se oli yksi pieni tuokio ja sitten oltiinkin jo perillä :).

   Reply
 • Itse olen Pietariin mennyt junalla ja kaikin puolin miellyttävä kokemus, juurikin tuon rajanylityksen helppouden takia. Ihan uskomatonta, että muutamassa tunnissa matka taittuu ja silti Pietari tuntuu niin kaukaiselta ja eksoottiselta. Moskovassakin olisi kiva käydä, vaikka ei minuakaan Venäjä erityisemmin sykähdyttänyt. Ja se Transsiperia, se olisi upeaa päästä joku päivä kokemaan. Sääli, että naapurimaassa matkailu käy kalliiksi överihintaisten viisumien takia.

  Reply
  • maailmanaarella
   21.5.2016 at 14:52

   Pietarissa varmasti tulisin käytyä useammin, jos ei tarvitsisi viisumia hankkia. Täältä kotikaupungistani kun Pietariin pääsee yhtä näppärästi ja nopeasti kuin Helsinkiin. Minun mieheni on yrittänyt saada minua innostumaan Trans Siperiasta. Vielä en ole innostunut, mutta ei pidä koskaan sanoa ei koskaan…

   Reply
 • Simo
  20.5.2016 at 08:21

  Mulla ei ollut mitään faktatietoa noista hinnoista, mutta johonkin tohon luokkaan olisin varmaan hintahaitarin jättänyt miettiessä viikonloppuloman budjettia. Kiva nähdä, että tolla summalla se about onnistuiskin!

  Reply
  • maailmanaarella
   21.5.2016 at 14:54

   Minut yllätti Moskova-Pietari-välisen junan kalleus. Muuten, esim. hotellit, olikin kivan edullisia.

   Reply
 • Laura
  20.5.2016 at 11:55

  Mielenkiintoinen postaus, sillä junamatkailu kiinnostaa ja Venäjällä en ole vielä käynyt. Kuulostaa siltä, että junamatka sujui simppelisti passintarkastuksineen. Moskovaa enemmän tällä hetkellä kiinnostaa kuitenkin Pietari ja Allegro-juna.

  Reply
  • maailmanaarella
   21.5.2016 at 14:55

   Pieterikin on tosi hieno, ja sinne tietysti pääsee vieläkin näppärämmin kuin Moskovaan. Voin kyllä suositella :).

   Reply
 • lizainlondon
  20.5.2016 at 15:29

  Jee, ihana postaus ja erityisen ihana kuulla, että Venäjä ylitti odotuksesi 🙂 Tolstailla matkustaminen on tosi kivaa, voittaa mun mielestä lentämisen 10-0! Viisumeiden hankkiminen on kyllä ärsyttävää, etenkin kun me mennään aina hotellin sijasta mummon luokse, mikä tarkoittaa, ettemme voi tilata viisumeita miltään yritykseltä, vaan mummon pitää ensin käydä tekemässä meille kutsut, sitten lähettää ne tänne, ja sitten meidän pitää mennä paikan päälle lähetystöön tai viisumikeskukseen hoitamaan asia… tänä vuonna yritän ensi kertaa hankkia tavallisen turistiviisumin, toivottavasti onnistuu :).

  Reply
  • maailmanaarella
   21.5.2016 at 14:58

   Kiitos Liza! Totisesti Venäjä ylitti odotukseni :). Ja junamatka oli niin näppärä ja mukava. Ei tarvinnut lentokentällä jonotella.
   No on tosiaan hankalaa toi sinun viisumin saanti! Toivottavasti ensi kerrala saat turistiviisumin, pääsisit edes hieman helpommalla!

   Reply
 • Itselläkään itänaapuri ei ole kyllä koskaan kummemmin kiinnostanut muuten kuin yhden uuden maan saamisella käytyjen maiden listalle, mutta kyllähän tuo vallan vaivattomalta kuulostaa. Itse asiassa yllättävänkin hinnakkaaksi nousee tuollaisen pyrähdyksen hinta, joten voi olla, että Venäjä saa vielä hetken odottaa…

  Reply
  • maailmanaarella
   21.5.2016 at 14:59

   Viisumi ja junamatka Moskovasta Pietariin nosti matkan hintaa. Muuten olisikin ollut hyvinkin edullista. Minut sekä Moskova että Pietari yllätti positiivisesti, joten voi olla, että sinne mennään uudemppankin kerran – nyt kun ennakkoluulot on voittettu ;).

   Reply
 • Tiia(ntai)
  21.5.2016 at 00:48

  Mielenkiintoinen juttu, kiitos tästä! Koskaan en ole Venäjällä käynyt, mutta noin teorian tasolla olen vähän pyöritellyt ajatusta juna- tai laivamatkasta Pietariin. Moskova olisi tietysti ihan varteenotettava vaihtoehto. Samoin se Trans-Siperia kiinnostaa… Kieli kuitenkin vähän huolettaa, itse kun en käsitä edes niitä kyrillisiä kirjaimia.

  Reply
  • maailmanaarella
   21.5.2016 at 15:01

   Moskovassa olisi tosiaan hyötyä, jos viitsisi vaivautua opsikelemaan ne kyrilliset. Eikä ne mitään mahdottomia ole – minäkin opin 🙂 Vaikkakin lukeminen on vielä aikamoisen hidasta :). Mutta mikä ilo, jos sanan luettuaan hoksaa, että kyseessä onkin tuttu sana jonka ymmärtää :). Uuden oppiminen on aina antoisaa.

   Reply
 • Kohteena maailma
  21.5.2016 at 14:19

  Tolstoilla en ole mennyt Moskovaan, lentokoneella kylläkin. Omalla tavallaan tuo junamatkakin kiehtoisi. Joka tapauksessa Moskova on käymisen arvoinen paikka, yksi suosikkikaupungeistani maailmassa. Kaupunki yllätti todella positiivisesti, kun siellä kävin. Tässä omia Moskovan juttujani kiinnostuneille: http://kohteenamaailma.fi/?s=moskova

  Reply
  • maailmanaarella
   21.5.2016 at 14:43

   Näin todella kävi minullekin! Uskomattoman hieno kaupunki – ja etukäteen en todellakaan olisi uskonut, että voisi olla ja voin tykätä. Kiitos linkistä, käynpäs katsomassa :).

   Reply
 • Meri / Syö Matkusta Rakasta
  22.5.2016 at 12:29

  Muakin kutsuu pian Venäjä, tosin ihan toiset seudut. Olen pitkään haaveillut junamatkasta Pietariin. Mua vaan sapettaa se, että junalippujen ollessa kohtuuhintaiset, nousevat kustannukset kuitenkin about tuplasti, kun täytyy maksaa se hiton kallis viisumikin.

  Reply

Leave a Reply