Menu

Valon pilkahduksia ja Blogger Recognition Award -tunnustus

Marraskuu on kuukausista mustin. Mustin ja julmin. Kun on syntynyt kevättalven kirkkaimman valon aikaan, kun päivät ovat valoa tulvillaan, saa marraskuun valottomuus ja ikkunan takana väijyvä pimeys mielen synkäksi.
Pimeys ei todellakaan sovi minulle.

Jos voisin, hyppäisin mieluusti lokakuun ruskasta suoraan jouluun.
Tai ainakin kääntäisin kylkeä herätyskellon soidessa.

Tämä marraskuu on ollut tavallista oudompi. On ollut sielua runtelevaa mustaa ja vastapainoksi hämmästyttävää valoa – päiviä, joissa helmikuun kirkkaus.
Ja sitten kesken mustan päivän tulee viesti. Ja millainen viesti!
Niin kauniit sanat, että ne saavat poskeni punehtumaan.

luontokuva

Olen saanut tunnustuksen – Rouva Sanalta!
Tarkemmin sanottuna Blogger Recognation Award -tunnustuksen.

Siis mikä ihmeen Blogger Recognation Award?

blogger recognition award

Blogger Recognation Award on tunnustus bloggaajalta bloggaajalle.
Ajatuksena on, että tunnustuksen saanut bloggaaja siirtää tämän tunnustuksen 10 muulle blogille ja bloggaajalle, niille ihanille, jotka tuovat iloa jopa marraskuun mustimpina päivinä, niille jotka liikuttavat, inspiroivat, saavat ajattelemaan, tuntemaan, itkemään tai nauramaan.
Niin, ja näin matkabloggaajan näkökulmasta,
tietysti suunnittelemaan uusia matkoja uusiin ihaniin kohteisiin!

Haluatko kuulla, miten kauniilla sanoilla Rouva Sana minua ilahdutti?

Näin:

Tämä blogi on maailman kauneimmat matka- ja tunnelmakuvat omaava reissublogi. Tarinoiden parissa viihtyy, vaikka ei koskaan ikimaailmassa reissuun lähtisikään. 
Blogi toimii siis kuin paras matkakertomus tai kaunokirjallinen teos: antoisana ja myös esteettisenä nojatuolimatkana. Blogien ehdotonta parhautta monellakin tavalla – myös Instagramissa.
Kiitos Rouva Sana ♥.

talvinen Saimaa

Koska Rouva Sanalla on sana hallussa, lainaan (näin laiskuuksissani) Rouvaa vielä hieman lisää: 
“Blogger Recognition Awardin vastaanottaminen velvoittaa kahteen asiaan: avaamaan, mistä kaikki oman blogin osalta alun perin alkoi, sekä antamaan vähintään muutaman ohjeen bloggaamisesta. ”

Mistä kaikki siis alkoi?

Kaikki alkoi noin kaksi vuotta sitten. Tarkasti laskettuna 650 päivää sitten.
Päivänä jolloin valoa oli kaikkialla. Niin paljon, että oli pakko lähteä liikkeelle. Kuvaamaan tätä kauneutta:

Valoa on kaikkialla.
Auringon valo heijastuu lumen pinnasta ja melkein häikäisee.
On pakko lähteä ulos. Otan pyörän ja suuntaan keskustaan. Lähden turistiksi omaan
kotikaupunkiini.
(7.2.2015)

Kotona kuvat muuttuivat tarinaksi, jonka jostain mielen oikusta päätin julkaista.
Oli siinä muitakin syitä, sellaisia arkisia.
(Olin luvannut teettää opiskelijoillani blogiprojektin, ja olisi tuntunut hassulta opettaa jotain, mistä itsellä ei olisi ollut mitään kokemusta. )

Niin syntyi Maailman äärellä. Blogi, jonka piti olla hetken oikku, sellainen joka eläisi vain pienen hetken. Ihan kokeilumielessä.

Toisin kävi.
Joka päivä blogista on tullut isompi osa minua. Valokuvaamisesta on tullut intohimo. Kamerasta rakkain esineeni. Sanoista toinen kotini.

retkeily Saimaalla

Ja muutama ohje bloggaamisesta

Kirjoita itsesi näkyväksi, osaksi tekstiä, rivin väleihin. Etsi oma äänesi ja käytä sitä rohkeasti. Ole rohkeasti Sinä. Tähän minäkin pyrin, pikku hiljaa, askel askelelta, kohti sitä ominta.

Visualistina rakastan kauniita kuvia. Jätä sinäkin ne suttuiset kuvat julkaisematta. Kuka sellaisia haluaa katsoa?
En ainakaan minä. Ja jos et sinäkään, niin ehkei lukijasikaan.

Pilkunviilajana tartun kieleen. Yhdyssanavirheet ja karkeat pilkkuvirheet ovat minulle kauhistus. Opettele edes perusjutut. Laiskasti kirjoitetulla tekstillä aliarvioit lukijaasi.

Tarjoa lukijallesi nautinto, niin visuaalinen kuin sanallinenkin.
Mutta tärkeintä on tietysti sisältö, se että on jotain sanottavaa.

talvi Savonlinna

Lopuksi se kaikkein tärkein: bloggaajat, joille haluan antaa tunnustuksen.
Tiedän, että moni teistä on tunnustuksen saanut jo aiemmin, mutta se ei haitanne mitään. Positiivisia sanoja ei koskaan voi olla liikaa. Ei ainakaan marraskuussa, kun päivät ovat mustaa tulvillaan.

Out of Office
Out of Officen ihana Johanna on maisemaonnellinen maastokenkänainen. Hän kuvaa niin kauniisti ja hauskalla otteella retkiään, että saa minut aina matkakuumeen valtaan: milloin haluan lähteä Johannan jalanjäljissä Kuusamoon eräilemään, milloin Italiaan tai Englantiin luksuslomailemaan. Ihana, ihana blogi!

Kun taivaalta sataa valkoisia hiutaleita
Millan blogi tuoksuu pipareilta, tuulelta, sadepisaroilta ja auringolta. Kauniin sanoin maalatut tuokiokuvat saavat minut aina hyvälle tuulelle. Blogissa arjesta tulee juhlaa. Pienistä asioista suuria. Milla taitaa suomalaisen hyggen taidon.

Annika Ruohonen Photography
Annika on tarkkasilmäinen havainnoija, joka kirjoittaa niin elämän pienistä kuin suuristakin asioista hienovireisen pelkistetysti. Blogin upeat valokuvat koskettavat ja aistivoimaiset tekstit ovat todellinen lukuelämys. Jokainen blogijuttu on todellakin kuin pieni taideteos!

Travellover
Travelloverin Annika on intohimoinen matkaaja, joka on matkustanut yli sadassa maassa. Kun googletan aina jotain uutta matkakohdetta, melkein joka kerta törmään Annikan kirjoittamaan juttuun. Hän on käynyt jo melkein kaikkialla, minne minäkin haluan. Travelloverin matkatarinat ovat niin mukaansatempaavia, että olen alkanut unelmoida myös sellaisista kohteista, joihin en aiemmin olisi kuvitellut koskaan edes haluavani.

Ikilomalla
Ikilomalla-blogin Titta ja Thomas lähtivät reilu vuosi lomalle, joka on todellinen seikkailu. He ovat reissanneet Mongoliassa, Kiinassa, Uudessa-Seelanissa ja Afrikassa ja tehneet matkan aikana niin huimia juttuja, joihin minusta ei ikikuuna päivänä olisi. Onneksi ei tarvitsekaan, vaan voin kotisohvalla ihaillen ihmetellä tämän nuoren parin seikkailuja. Parasta ovat Titan ja Thomaksen upeat videot reissun päältä! Niin huima pari!

Live now dream later
Live now dream later -blogin Saana rakastaa luontoa ja seikkailuja ja reissaa niin Suomessa kuin maailmallakin. Hänenkin hurjia tempauksia (esim. arktista purjehdusta) minä seuraan silmät pyöreinä ihmetellen.

Vaihda vapaalle
Elinan ja Tomin Vaihda vapaalle -blogia lukiessa tulee aina aivan mahdoton matkakuume. Tämä pariskunta liikkuu niin hämmästyttävän upeissa luontomaisemissa, että tällainen luontoihminen ei voi kuin huokailla ihastuksesta. Viimeisimpinä olen ihaillut blogin upeita Kanada-kuvia, ja arvatkaa vaan, haluaisinko päästä Kanadaan. Siis nyt. Heti.

Täynnä tie on tarinoita
Virpi kirjoittaa niin elämänmakuista ja aurinkoista matkablogia, että näistä jutuista ei voi kun tulla hyvälle tuulelle. Ihana hyvänmielen blogi!

Lähtöportti
Blogimaailma tuntuu välillä kovin naisvaltaiselta, mutta onneksi matkabloggaajissa on myös upeita miestarinankertojia. Yksi näistä sujuvasanaisista on Lähtöportin Mika, joka rakastaa muun muassa pikku kyliä, ihanaa Italiaa ja patikkapolkuja – aivan niin kuin minäkin. Viime aikoina olen ahminut Mikan tarinoita kauniilta Madeiran saarelta, jonka poluille minäkin vihdoin ensi vuonna pääsen vaeltamaan.

Beach House Kitchen
Tästä Heli-Hannelen pitämästä ihastuttavasta ruokablogista olen löytänyt monta aarretta, reseptiä, joilla olen hurmannut niin mieheni kuin vieraanikin. Lisäksi blogin kuvat ovat niin upeita, että niitä on kiva katsella, vaikkei aikoisikaan itse kokkailla. Esteetikko kiittää!

Kiitos teille ihanat tarinoista, elämyksistä ja inspiraatiosta! ♥

luontokuva

Lopuksi vielä lyhyesti Blogger Recognition Award -tunnustuksen saajan ohjeet:
1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen.
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen.
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille.
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi.
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi.

luontokuva


Matka- ja tunnelmakuvia sekä pieniä matkatarinoitani pääset seuraamaan blogini lisäksi Facebookissani.
Käy kurkkaamassa myös Instagramiani, jonne tallentuvat ne kuvistani kauneimmat.
Maailman äärellä -matkablogini on myös Twitterissä.
Tervetuloa mukaan matkoilleni.

Copyright © 2016 Maailman äärellä – Heidi Lehtosaari. All rights reserved.

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

26 Comments

 • Inari
  18.11.2016 at 20:02

  <3

  Reply
 • Milla
  18.11.2016 at 20:29

  Heidi, Rouva Sana ei voisi sanoillaan olla enemmän oikeassa! Ja kiitos omista sanoistasi: kiitos tuntuu varsin pieneltä kirjoitettuna, mutta tarkoitan sitä suurensuurella sydämellä❤️

  Milla

  Reply
 • Mika / Lähtöportti
  18.11.2016 at 20:55

  Kiitos ja syvä kumarrus! Otan totta kai haasteen vastaan ja kirjoitan postauksen, kunhan vain ehdin. Tämä lämmittää mieltä paljon 🙂

  Reply
 • Johanna @ Out of Office
  18.11.2016 at 21:19

  Ihana, ihana kirjoitus! ❤

  Ja niin kauniita sanoja! Kaunis kiitos, tämä tunnustus sinulta on erityisen arvokas!

  En tiennytkään että blogimme ovat näin saman ikäiset. Aloitin marraskuussa 2014 , mutta tarkoitus oli kirjoittaa vain omaksi iloksi. Paljastan lisää kun otan kopin tästä.

  Ihanaa viikonloppua sinulle Heidi, ja lämpimät terveiset Lontoosta! ?❤?

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   19.11.2016 at 08:38

   Kiitos ihana!
   Nauti Lontoosta! Lähdit sinne niin hyvään aikaan. Täällä on ihan mahdottoman kamala keli. Taidankin pysytellä koko viikonlopun sisällä.
   Ja jään mielenkiinnolla odottamaan paljastuksiasi :). Mutta sitä ennen, vietä ihanaa, ihanaa lomaa.

   Reply
 • Outi
  18.11.2016 at 21:55

  Ansaittu oli tämä tunnustus.
  Ihanaa viikonloppua <3

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   19.11.2016 at 08:40

   Voi kiitos Outi, ihana ilopilleri.
   Olisin sinutkin mielelläni omien tuunustuksen saajien joukkoon ottanut, mutta huomasin, että olit saanut jo aiemmin niitä useita.
   Ihanaa viikonloppua myös Sinulle!

   Reply
 • virpis (@taynnatieontar1)
  19.11.2016 at 00:19

  Voi ihana Heidi olet! <3 Tulin juuri töistä, takana pitkä iltavuoro ja sitten näen tämän. Tämä piristää ja tuo valoa minun maailmaani vielä pitkään! Kiitos ja kumarrus! Otan tottakai haasteen vastaan!

  Ja Rouva Sana on täydellisen oikeassa kuvaillessaan blogiasi!
  T: Virpi/Täynnä tie on tarinoita

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   19.11.2016 at 08:41

   No onpa ihana, että sain tuotua valoa marraskuuhusi! Tämä ilahduttaa minua <3.
   Ja kiitos niin kauniista sanoistasi.

   Reply
 • Annika Ruohonen
  19.11.2016 at 09:02

  Kiitos Heidi! <3

  Reply
 • Maailman äärellä / Heidi
  19.11.2016 at 09:03

  ❤️

  Reply
 • Rouva Sana
  19.11.2016 at 10:05

  Sinä ihanainen, jolle jo Instagramiin vastasinkin, että olet luova, aito prosaisti, joka tekee oikeutta ja kunniaa paitsi rakkaalle äidinkielellemme myös ihanalle luonnollemme ja sitä ympäröivälle todellisuudelle – asioille, jotka eivät ole itsestäänselviä, ja joiden kauneutta eivät läheskään kaikki huomaa.

  Olen ollut jo kauan vakuuttunut siitä, että luovat kuopat ja matalapaine luovassa työssä ovat kuin oman työn siivouspäiviä: tarvitaan monta mustaa maanantaita tai mustaa marraskuuta peräkkäin, jotta luovan työn tekijä ymmärtää pysähtyä oman työn äärelle ja arvioi sitä uudestaan.

  Ja kuten kotoakin, myös työstä on heivattava jotain pois, että voi ottaa vastaan jotain uutta: kehittyä, uudistua, nähdä asiat ehkä piirun verran uudesta näkökulmasta.

  Kummallista kyllä, usein nämä luovat matalapaineet kytkeytyvät muihin vastoinkäymisiin. Pitää räytyä, jotta kokee taas ilon. Elämä on..

  Vinkkisi bloggaajille ovat niin kauniit ja samalla ytimekkäät, että pidän ne itsekin mielessäni ja saatan siteerata sinua vielä jossain :). Paremmin tuskin voisi sanoa.

  Ja upeille blogeille – ja tälle rouvalle osin uusille tuttavuuksille – olet siirtänyt tunnustuksen eteenpäin. Tämä on osa tunnustuksen parhautta: tutustuttaa lukijat mielenkiintoisin blogeihin.

  Iso halaus <3!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   19.11.2016 at 15:16

   Voi miten viisaita ja kauniita sanoja! Kiitos! Iso kiitos.
   Ja olen erittäin otettu, jos joskus siteeraat ohjeitani.
   Näinhän se on, että ei voi olla valoa ilman varjoja ja nämä työn siivouspäivät ovat todellakin tärkeitä. Välillä on hyvä pysähtyä katsomaan asioita eri vinkkelistä. Ja kun olisi vielä tarpeeksi rohkeutta lähteä myös niille tuntemattomimmille poluille…
   Lämmin rutistus myös Sinulle <3.

   Reply
 • Tuija
  19.11.2016 at 14:37

  Blogisi on ihastuttava! Oma postaukseni samasta aiheesta hautumassa. Valoa marraskuuhun löydät Samos in my mind -blogistani ja joulufiilistelyä vähitellen tarjoaa Koti meidän. Sydämellisin terveisin Tuija

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   19.11.2016 at 15:17

   Kiitos Tuija, tällaiset kommentit tuovat kummasti valoa marraskuuhun!
   Kävin heti ihastumassa Kreikka-kuviisi – ja tietysti sain ikävän aurinkoon ja kesään.

   Reply
 • ikilomalla
  19.11.2016 at 14:43

  Voi Kiitos Heidi ihanasta tunnustuksesta! Kylläpä sait sanoillasi meille hyvän mielen aikaiseksi! ?
  Me ollaan täydellisesti hurahdettu noiden videoiden tekemiseen ja niiden kanssa näpertelyä tulemme jatkamaan tulevaisuudessakin. Toivottavasti ihan ammatiksi saakka! ?
  Taidamme tänään nostaa maljan tälle tunnustukselle täällä Etelä-Afrikassa. ? Paljon terkkuja – me seurailemme tarinoitasi ja etenkin huikean kauniita valokuviasi instan puolella! ?

  Titta ja Thomas

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   19.11.2016 at 15:21

   Teidän innostus todellakin näkyy niissä videoissa. Tavallisesti en välitä vlogeista, koska nautin sanoista ja kuvista, mutta teidän videot ovat vaan niin huikeita ja teidän seikkailu vie sellaisiin paikkoihin, joihin itse ei varmasti tulisi lähdettyä. Tai no, sinne Uuteen-Seelantiin minäkin ehdottomasti haluan ja Etelä-Afrikkaan ja safareille.
   Toivottavasti teidän Ikiloma jatkuu vaikka ryhtyisittekin tekemään videoita ihan ammatiksi! Olen kyllä ihan varma, että tämän unelmanne te vielä toteutatte <3.
   Nauttikaa Etelä-Afrikasta ja Kippis!

   Reply
 • Lumikallion Outi
  19.11.2016 at 17:21

  Kirjoitat niin kauniisti ja osuvasti. Blogin pitäminen on ollut itselleni kehitystarina kuvaamisessa ja kirjoittamisessa. On hauska katsoa vanhempia postauksia ja huomata, että kehitystä on tapahtunut, ainakin vähän, molemmilla alueilla. Upeat kuvat! Ihanaa viikonloppua. <3

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   19.11.2016 at 17:28

   Kiitos paljon Outi.
   Ihan sama juttu, ja kun tätä bloggausta tekee (kirjoittaa ja kuvaa), haluaa koko ajan kehittyä lisää ja löytää sen omimman juttunsa.
   Ihanaa viikonloppua myös Sinulle <3.

   Reply
 • Saana
  22.11.2016 at 10:44

  Kiitos vielä tätäkin kautta tunnustuksesta ja kauniista sanoista, Heidi! <3 Ja myös minä allekirjoitan sanasta sanaan kaiken, mitä Rouva Sana blogistasi ja kuvistasi runoili! 🙂

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   22.11.2016 at 10:51

   Eipä kestä Saana. Kiitos vaan sinulle <3. Sinun blogisi oli ensimmäisiä ihania löytöjä, kun aloitin oman blogiharrastukseni ja etsin muita matkablogeja. Tykkään! Isosti! Ja taisivat muuten olla sinun Islanti-kuvasi, jotka lopullisesti vakuuttivat minut Islannista, ja nyt on liput ja majoitukset Islantiin varattu. Jee.

   Reply
   • Saana
    22.11.2016 at 11:22

    Onpa ihana kuulla näin kauniita kehuja! <3 Mulla olisi niin paljon tarinoita Islannistakin vielä kerrottavana, oi kun voisikin käyttää kaiket päivänsä niiden rustailuun! 😀 Samalla haaveilen uudesta, hurjasti paljon pidemmästä reissusta sinne. Harva matkakohde oikeasti jättää näin lähtemättömän vaikutuksen kuin Islanti. Sulle tulee aivan mieletön reissu!

    Reply
 • Maailman äärellä / Heidi
  22.11.2016 at 11:24

  Meillä on kymmenen päivää Islannille varattu mutta luulen, ettei sekään riitä mihinkään❤️.

  Reply

Leave a Reply