Menu

Toisen blogivuoteni parhaat palat

Ensi  viikolla on aihetta juhlaan, kun blogini viettää kaksivuotissynttäreitä. Koska kyseessä on tietysti vuoden suurin juhla, oli syytä aloittaa juhliminen jo ennakkoon, näin viikonloppuna. Samalla oli kiva muistella, mitä kaikkea toisen blogivuoteni aikana tapahtuikaan.

Koska viimevuotinen juttusapluuna osoittautui niin toimivaksi, päätin plagioida omaa juttuani ja valita, tuttuun tyyliin, vuoden parhaat palaset.

Toisen blogivuoteni parhaat

 1. Parhaat matkat

  Patagonia
  Tavallisesti matkojen parhautta on vaikea mennä arvottamaan. Jokainen matka kun voi olla omalla tavallaan paras. Mutta tällä kertaa yksi matkoista ylsi ylitse muiden ihan kaikilla mittareilla mitattuna, tai no, ainakin luontoelämysmittareilla. Patagonian villi, moninainen luonto sai minut miltei mykäksi onnesta. Jos et ole lukenut vielä Patagonia-juttujani, niin suosittelen, että aloitat vaikka tällä. Lisääkin juttuja on tulossa.

  Mutta mahtui blogivuoteeni muitakin ihania. Kuten tämä Norja.

  norway in a nutshell

  Nærøy-vuonon maisemissa

  Tai sitten Azorit, joista voit lukea lisää täältä.

 2. Parhaat kuvamuistot

  Savonlinna
  Instagram-yleisöni mielestä paras kuva oli tämä talvenhuuruinen kuva Saimaan rannalla, joka keräsi yli 700 sydäntä <3 . Mutta sydämien keräilyn lisäksi tänä vuonna kuvilla on tehty myös hyväntekeväisyyttä. Yksi Patagonia-kuvani pääsi esille Matka 2017 -messuille Travel Bloggers Give Back -hyväntekeväisyysnäyttelyyn, jolla saatiin kerättyä yli 3000€ Laosin lasten koulunkäyntiä varten. Oli upeaa olla mukana näin hienossa tempauksessa!

  saimaa

  Telttaretkellä Pihlajavedellä, Saimaalla.

  Hyväntekeväisyysnäyttely ei jää tänä vuonna ainoaksi näyttelyksi, jonne saan esille kuviani, sillä pääsin mukaan myös 100 kuvaa Saimaalta -näyttelyyn, jossa tulee olemaan nähtävillä minun ja kolmen muun savonlinnalaisen valokuvaajan Saimaa-kuvia. Näyttely on osa virallista  Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. On ihana päästä esittelemään Saimaa-rakkauttani ja näyttämään ihmisille, miten hieno paikka Saimaa ja erityisesti Savonlinna on.

 3. Parhaat jutut

  Porvoo

  Aivan niin kuin viime vuonnakin, myös tänä vuonna suosituimpia olivat juttuni koti-Suomesta. Ja osan näistä vuoden luetuimmista olin kirjoittanut jo ensimmäisenä blogivuonnani. Kotimaan matkailu selvästi kiinnostaa.

  Sentään yksi Madrid-postaus pääsi kärkiviisikkoon kiilaten samalla  nipin napin ohi Hangon.
  Tässä jutut luetuimmuusjärjestyksessä:

  Ihana idyllinen talvi-Porvoo
  Savonlinna – lumoava talvikaupunki
  Kalajoen salatut helmet
  Madridin parhaat nähtävyydet ja elämykset
  Ihanimmat vinkit kesä-Hankoon

  Oma suosikkini, ja ehkä sen harvan yleisön, joka juttua ylipäänsä oli eksynyt lukemaan, taisi olla kuitenkin tämä Muistot jotka jäävät -teksti (jos blogikommentteihin on uskominen).

  sup

  Näin ihanasti yksi lukijani, Out of Officen Johanna, juttuani kommentoi:

  Luin. Pysähdyin. Katsoin kuvia. Luin lisää. Iho nousi kananlihalle ihastuksesta ja tekstin välittämästä tunnelmasta. Liikutuksesta. Sanoinkuvaamattoman kaunista tekstiä! Jos blogijutulle voisi antaa Artikkeli-Finlandian, tässä olisi ehdokkaani!

  4. Parhaat tsemppaajat

  Lago Gray

  Vuoden paras matkaseuralainen ja paras matkakohde.


  Parhaat tsemppaajat olette tietysti te, ihanat blogini lukijat, joita ilman Maailman äärellä olisi jo ajat sitten kuollut, kuopattu ja unohdettu. Yksinpuhelu ja tuuleen huutelu kun ei ole kovin hedelmällistä.
  Mutta ihania olette myös te muut bloggaajat, joista osan pääsinkin vihdoin tapaamaan matkamessuilla. Enpä olisi kaksi vuotta sitten arvannut, miten paljon uusia ihania ihmisiä tämä harrastus tuo elämääni.

  Mutta kaikkein suurimmat kiitokset haluan tänään, blogisynttäreideni aatonaattona, sanoa maailman parhaalle reissukaverilleni, omalle rakkaalleni, joka on se kaikkein tärkein tsemppaajani (myös) blogivillityksessäni.
  Kiitos että jaksat oikolukea joka ikisen blogitekstini, kommentoida kuvat, odottaa kärsivällisesti, kun otan sen viidennenkymmenennen kuvan samasta maisemasta, ja mikä parasta, jaksat innostua kaikista uusista matkaideoistani (joita ei kovin vähän olekaan). Me tehdään vielä niin monta huippumatkaa yhdessä!

  5. Parhaat yllätykset

  Tätä ei tarvinnut kauan miettiä: Yllätys, joka tiputti minut jaloiltani. Yllätys, jota vieläkään en ole oikein uskonut. Mutta niinpä se Cision listaus edelleen väittää, että blogini on yksi Suomen parhaista matkablogeista. (Enpä olisi kaksi vuotta sitten tätäkään arvannut !)
  Kiitos ja kumarrus.

  Aika huikea blogivuosi, sanoisinko.

  Unelmia ja suunnitelmia

  Tasan vuosi sitten kirjoitin unelmistani näin:

  “Unelmani muutti muotoaan. Halusinkin Islantiin. Lainasin tukun Islanti-oppaita ja ostin omakseni Rämön palkitun matkakirjan. Kysyin vinkkejä matkamessuilla ja rupesin jo ideoimaan roadtripiä ympäri Islannin. Sitten tuli kuitenkin epäilys: Kaikki muutkin matkustavat nyt Islantiin. Haluanko minäkin sinne todellakin juuri nyt? Sitten tuli uusi haave. Kuulin Azoreista. Katsoin kuvia ja löysin ihanan hotellin. Ihastuin. Hurmaannuin. Voisiko Azorit olla yksi kesälomani kohteistani. Ainakin se on vakavasti harkinnassa. Harkinnassa ovat myös Kreikan saaret.”

  Azoreista tuli todellakin yksi kesälomani kohteista. Ja se oli ainakin niin ihana, kuin olin kuvitellut ja kuvista katsellut. Niin, ja jos kaipaat hotellivinkkiä Azoreille, jotain persoonallista, niin kurkkaa vaikka täältä.

  Pääsin kesällä myös Kreikan saarille ja löysin oman salaisen paratiisini Koufonissin saarelta.

  Tänä vuonna minulla on uusia unelmia. Ja vanhoja uudelleen elvytettyjä unelmia. Islanti-oppaille ja Rämön matkakirjallekin tulee käyttöä, kun rupean tarkemmin suunnittelemaan roadtrippiämme ympäri Islannin. Tällä kertaa liputkin on jo varattu, jotten pääse enää mieltäni muuttamaan. Muitakin reissuja on jo suunnitteilla. Ja varattukin. Ensimmäinen niistä suuntautuu Madeiralle. Ihan pian.
  Luulen, että tästäkin vuodesta on tulossa aika kiva reissu- ja blogivuosi.

  Synttäriterveisin, Heidi ♥

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

13 Comments

 • Pirkko / Meriharakka
  5.2.2017 at 11:53

  Tuttuja elementtejäkin tässä: Azoreista mekin pidimme ja siinä missä Sinulla Madrid Euroopan kohteista on ollut suosittu, niin meillä Lissabon. Ja niinhän se on, kotimaassa matkailevia on enemmän kuin kaukokohteisiin lähteviä, joten vaikka Patagonian juttusi olisivat miten upeita tahansa (ja ovathan ne sitä), niin Suomi-jutut helposti hakkaavat ne 🙂 Mutta onhan se hyvä Suomi-matkailulle!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   5.2.2017 at 12:05

   Näinhän se on: vaikka moni on Patagonia-kuviani katseltuaaan todennut haluavansa sinne matkustaa, on se aika pieni osa suomalaisista, jotka sinne lopulta matkaavat. Mutta ehdottomasti on hyvä Suomi-matkailulle, että Suomi-aiheet kiinnostavat. Itsekin olen lisännyt viime vuosina myös Suomi-matkailua, vaikka nuorempana en osannut sitä edes matkailuksi laskea. Oikeaksi matkaksi laskin ennen vain sellaisen, jonne lenneltiin lentokoneella. Mutta onhan täällä kotimaassakin niin paljon kaikkea ihanaa.
   Azorit oli tosiaan tosi kiva, ja nyt odotan jo innolla Madeiraa, kun muun muassa Lähtöportin Mika on sitä minulle kovasti hehkuttanut.

   Reply
 • Johanna @ Out of Office
  5.2.2017 at 15:29

  Kiitokset linkityksestä ja kommenttisitaatista 🙂 Menin uudelleen lukemaan tuon ihanan “Muistot jotka jäävät” -juttusi, ja se nosti taas ihoni kananlihalle. Ihan kuten ensimmäiselläkin kerralla. (aiempaan kommenttiini sisältyi yksi kirjoitusvirhe, yli ylimääräinen a-kirjain, joka nyt pääsi tuohon sitaattiinkin. Apua 😀 Voit kyllä mielellään korjata sen, ja muokata tätäkin)

  Ihana vuosi sinulla ollut, ja parempaa on tulossa. Tällaisia, muita ihmisia ilahduttavia asioita syntyy, kun tekee sitä mitä rakastaa <3 <3 <3

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   5.2.2017 at 15:45

   Ops, enpä ollut huomannutkaan ylimääräistä a:ta. Kävin sen poistamassa. Kiitos.
   Blogivuoteen mahtui ihania asioita. On ollut ihana päästä tekemään tosiaan niitä asioita, joita todella rakastaa. Ja vaikka välillä miettii, onko tässä harrastuksessa mitään tolkkua, kun vie niin mahdottomasti aikaakin, mutta on tässä. Ja tuskin enää osaisin ollakaan ilman. Minne kaikki kuvanikin tunkisin, jos en niitä blogiini saisi panna :). Ja parasta tietysti kaikki ihanat ihmiset, jotka olen löytänyt blogini kautta – sallaiset kuin sinä <3.

   Reply
 • Matkalla lähelle tai kauas
  5.2.2017 at 16:10

  Hienoja asioita on vuoteesi mahtunut! Onnea sinulle kaksivuotiselle!

  Reply
 • Milla
  5.2.2017 at 16:53

  Onnittelut iki-ihanalle kaksivuotiaalle jo ennakkoon!

  Ihania menneitä matkoja ja muistoja, ja paljon mitä me lukijatkin odotamme 🙂 (se Islanti nimittäin….;)). Pitikin oikein käydä lukemassa juttuja, joita olit tähän postaukseesi linkittänyt: yht’äkkiä kaipaan ihan kamalasti kesää! Muistan miten ihanan upea Azorit olikaan: me tosin olimme siellä maaliskuussa, mutta haluaisin sinne kesällä…Ja Patagonia…jo kuvat salpaavat hengityksen!

  Ihania reissuja ja sylikaupalla kauniita muistoja kolmannellekin blogivuodelle <3

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   6.2.2017 at 10:07

   Kiitos Milla ihanasta kommentistasi.
   En oikeastaan edes vielä uskalla ajatella Islantia ja kesää. Ne tuntuvat niin kaukaisilta, vaikka tänään vihdoinkin, pitkän harmauden jälkeen, taivas on kristallin kirkas ja hanki kimaltaa timantteja. Ihan uskomaton on tämä valo – kuin pieni lupaus tulevasta kesästä (ainakin näin ikkunan takaa katsottuna, kun ei tunne, miten kylmä siellä ulkona oikeasti onkaan).
   Patagonian reissua tulen kyllä muistelemaan vielä pitkään…. ja kuviakin on niin paljon jakamatta, että kunhan vain ehdin, tulee vielä monta Patagonia-juttua <3.
   Ihanaa aurinkoista päivää ja viikkoa sinulle!

   Reply
 • virpis (@taynnatieontar1)
  6.2.2017 at 13:18

  Onnea kaksivuotiaalle! <3
  Innolla täällä odotellaan jo kuvia ja kertomuksia Madeiralta. Islantikaan ei kuulosta huonolta. Ja tuo mainitsemasi Johannan kommentti kiteyttää ajatukset blogista ja sen kirjoittajasta.
  Onnea tulviin hetkiin ja retkiin blogin parissa!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   6.2.2017 at 13:27

   Kaunis kiitos Virpi <3. Ihana kommentti. Tulipas hyvä mieli.
   On kyllä mukava päästä katsomaan, onko Madeira vaan mummojen kukkasaari, niin kuin siitä on välillä saanut kuvan… Paitsi nyt olen kyllä nähnyt sellaisia kuvia levadareiteistä, että huimaa jo katsominen. Eli ei ihan mummomateriaalia :).
   Ihania retkiä ja hetkiä myös sinulle!

   Reply
 • Hanne
  20.2.2017 at 17:43

  Oli hyvä kooste, minä en ollutkaan lukenut talvisen Savonlinnan kirjoitusta. Upeita kuvia ja pieniä, herättäviä yksityiskohtia. 11 vuotta sitten olen tänne savolaisten keskelle muuttanut ja yhä Savonlinnan kauneus ihastuttaa, viimeksi viikonloppuna itsekin taas havahtui asiaan kun ystävääni etelä-Suomesta kierrätin Punkaharjulla ja keskustassa. Ja onnea synttärisankarille!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   20.2.2017 at 19:59

   Kiitos Hanne! Sinulla onkin siis Savonlinnasta jo pitempi kokemus kuin minulla. Mutta niin samaa mieltä: on täällä ihastuttavan upea luonto. Pitäisipä minunkin joku kerta tehdä kunnon reissu Punkaharjulle ja kijroittaakin siitä. Olisi varmasti blogijutun arvoinen :).

   Reply

Leave a Reply