Menu

Ensimmäisen blogivuoteni parhaat palat

Savonlinna

Savonlinna 7.2.2015

Tasan vuosi sitten lumouduin talvipäivän kauneudesta ja valosta niin, etten voinut olla lähtemättä kamerani kanssa ulos pienelle kuvausretkelle. Kuvausreissusta syntyi ensimmäinen blogitekstini Turistina kotikaupungissa – my hometown. En vielä silloin aavistanut, että bloggaaminen veisi minut täysin mukanaan ja vielä vuoden päästäkin kirjoittaisin blogiani.

Bloggaamisesta on itse asiassa tullut yksi rakkaimmista harrastuksistani. Se  yhdistää valokuvauksen ja kirjoittamisen – minun tapani ilmaista itseäni. Matkani eivät aina suuntaudu kauas, maailman toiselle laidalle,  eivätkä edes Suomen rajojen toiselle puolelle. Useimmiten virkistäväksi matkaksi riittää kävely pitkin tuttuja kotikulmia – kamera kaulassa.  Valokuvatessa nimittäin oppii näkemään ympärilleen uudella tavalla. Tulee kiinnittäneeksi huomiota yksityiskohtiin. Valoon  ja väreihin.

Kamera on opettanut minua katsomaan tuttua maisemaan uusin silmin ja opettanut huomaamaan, että arkiset asiat ovat yllättävän kauniita.

Toki blogivuoteeni on kotikulmien kuvausten lisäksi mahtunut muitakin matkoja: matkoja Suomen ihaniin pikkukaupunkeihin, matkoja valkohiekkaisille rannoille, tyrskyävän meren äärelle, aavikolle ja vuorille.  Vuoteni on täyttynyt tuhansista valokuvista, uusista ystävistä ja tuttavuuksista, uusista matkahaaveista, blogiyhteistyön virittelystä, elämäni ensimmäisistä matkamessuista ja kutsusta radiohaastatteluun.

Ei siis yhtään hullumpi eka blogivuosi.

Vaikka parhaita hetkiä, parhaita matkoja ja parhaita muistoja onkin usein melkein mahdoton valita, niin valitsin nyt kumminkin. Tässä siis ensimmäisen blogivuoteni parhaat hetket ja lopuksi vähän paljastuksia tulevasta.

Ensimmäisen blogivuoteni parhaat

 1. Parhaat matkat

Asturias

Playa del Silencio, Asturias, joulukuu 2015

Matkustan usein mieluiten uusiin matkakohteisiin, mutta joskus matkoillani eksyn niin ihaniin paikkoihin, että sydämeni alkaa pomppia hieman lujempaa. Silloin tiedän, että tänne halua vielä takaisin. Ensimmäisenä blogivuotenani näin paljon kauneutta, näin värejä ja onnellisia hetkiä. Mutta nämä kaksi matkakohdetta veivät erityisesti sydämeni. Näihin minä vielä palaan:

 • Pohjois-Espanjan Asturias, josta voit lukea mm. täältä.
 • Procida, saari Napolinlahdella. Pääset lukemaan tästä ihanuudesta täältä.

Monet matkabloggaajat lukemani mukaan haaveilevat Galiciasta. Kävin minä sielläkin, mutta ei, ei se vetänyt vertoja Asturiasille – ei sitten lainkaan. Niin, ja yhdistä Asturiasin-matkaan Picos de Europa, jos tykkäät vuorista. Katso täältä, miten upeaa sielläkin on!

 1. Parhaat kuvamuistot

Emäsalo
Vaikka joskus tulisi aikoja, etten ehtisi kirjoittaa, etten ehtisi tulla blogini äärelle, en ehtisi vastata blogikommentteihin tai lukea muiden blogeja, niin kuvaamisesta en kuitenkaan pystyisi luopumaan. Visuaalisena ihmisenä olen aina rakastanut kuvia ja bloggaaminen on saanut minut hurahtamaan kuvaamiseen lopullisesti. Olen tämän vuoden aikana kuvannut varmasti enemmän kuin aiempina vuosina yhteensä. Instagram-tilini avasin kymmenisen kuukautta sitten.

Blogivuoteni ihaninta kuvaa on aika mahdoton valita, mutta ehkä se on tämä: täydellinen aamu omassa kotikaupungissani.

Savonlinna

 1. Parhaat jutut

IMG_5426 - Versio 2
Blogivuoteni kirkkaasti suosituimpia juttujani ovat olleet Suomi-jutut. Ja arvatkaahan, mikä Suomi-juttu kiinnosti kaikkein eniten?

Juttuni ihanasta länsirannikon pikkukaupungista Kristiinankaupungista. Sitä on luettu reilusti yli kolmetuhatta kertaa! Terkkuja  teille  ihanat kristiinankaupunkilaiset! Voi miten kiva, että tykkäsitte.
Jos et ole vielä lukenut tätä juttuani, pääset sinne täältä. Voisiko Kristiinankaupunki olla sinun ensi kesän matkakohteesi?

Hyvänä kakkosena tulee talvi-Porvoosta kertova juttuni, johon pääset täältä ja kolmantena talvijuttuni kotikaupungista eli Suomen kauneimmasta talvikaupungista.

Yhden ihanan blogikommentin perusteella paras juttuni voisi kuitenkin olla Eräänä päivänä Sorrentossa. No, täytyy myöntää, oli se minustakin aika ihana.

 1. Parhaat tsemppaajat

Sekä kirjoittaminen että kuvaaminen  ovat aika yksinäisiä harrastuksia, mutta bloggaamalla harrastuksesta tulee vuorovaikutteisempaa. Olen blogivuoteni aikana tutustunut muihin bloggaajiin, päässyt mukaan ihanaan 40+blogit-yhteisöön ja, mikä tärkeintä,  saanut teiltä ihanilta lukijoiltani niin kaunista palautetta, että se todella  innostaa minua jatkamaan.  Juuri tällä viikolla sain yhden ihanimmista palautteista, kun lukijani  kertoi lumoutuneensa blogistani niin, että oli lukenut sitä useamman tunnin kerralla.

   5. Parhaat yllätykset

Kaksi viikkoa sitten sähköpostissani odotti minua viesti. Ylen radiotoimittaja oli kiinnostunut tekemään radio- ja nettijuttua kuvaamisesta ja bloggaamisesta. Halusi kuulemma kuulla, miten kuvaaja katsoo maailmaa. Hieraisin muutaman kerran silmiäni. Kuvaaja. Kutsuiko Ylen toimittaja minua kuvaajaksi. Tällaisesta tilaisuudesta ei voinut kieltäytyä, vaikka radiohaastattelu totta puhuakseni kammottikin. Runeberginpäivänä me toimittajan kanssa sitten syötiin runebergintorttuja ja puhuttiin bloggaamisesta ja kuvaamisesta. Ja nauhoitusten jälkeen aika paljon matkustamisesta. Ja sainpa minä taas uuden matkahaaveenkin. Kiitos siitä sinulle Paavo!

(Ylen verkkojuttu on luettavissa täällä.)

Mukava oli myös, että Kotiblogit-lehti kiinnostui blogistani ja halusi minulta jutun Italiasta.

Unelmia ja suunnitelmia

Norppa-Majat

Viikonlopun vietin tässä ihanassa Norppa-Majojen mökissä.

Lauantai-iltana, blogisynttäreiden aattona, ulkona on lumimyräkkä. Yritän lähteä lenkille Leevi-hauvani kanssa. Eihän siitä mitään tule tässä myräkässä. Leevin tassutkin uppoaa hankeen niin, että parempi on palata takaisin mökin lämpöön. Itsekin olen uupunut päivän hiihtokilometreistä (joita kertyi muuten 20!). Sisällä mökissä lisään takkaan tulta, otan lasin kuohuvaa, skoolaan blogilleni  ja palaan unelmiini.

Tänä viikonloppuna olen nimittäin unelmoinut seuraavista lomista ja suunnitellut matkoja. Tällä hetkellä tälle vuodelle on varmistunut vain yksi matka: helmikuun lopussa lähden Karibialle, Barbadoksen saarelle. Alun perin haaveilin lähteväni kesällä  Kaliforniaan. Ajattelin, että haluan kiertää viinitiloja, mutta viinitilakierrokselle pääsinkin yllättäen jo viime syksynä Pohjois-Espanjassa, Riojan viinialueella. Unelmani muutti muotoaan. Halusinkin Islantiin. Lainasin tukun Islanti-oppaita ja ostin omakseni Rämön palkitun matkakirjan. Kysyin vinkkejä matkamessuilla ja rupesin jo ideoimaan roadtripiä ympäri Islannin. Sitten tuli kuitenkin epäilys: Kaikki muutkin matkustavat nyt Islantiin. Haluanko minäkin sinne todellakin juuri nyt? Sitten tuli uusi haave. Kuulin Azoreista. Katsoin kuvia ja löysin ihanan hotellin. Ihastuin. Hurmaannuin. Voisiko Azorit olla yksi kesälomani kohteistani. Ainakin se on vakavasti harkinnassa. Harkinnassa ovat myös Kreikan saaret. Muutama ihanuus on löytynytkin jo. Mitään ei kuitenkaan ole varattu, joten suunnitelmat voivat nopeastikin muuttua ja muuttaa muotoaan – ihan erinäköisiksi.

Ulkona tuuli ulvoo ja lumi peittää päivän jäljet. Ensimmäinen blogivuoteni on päättymässä. Tämä on ollut hyvä vuosi, mutta minulla on sellainen tunne, että seuraavastakin on tulossa ainakin yhtä hyvä.

PS. Ai niin, vielä yksi juttu: jotain yhteistyökuvioitakin olen viritellyt. Ensimmäiseksi on tulossa juttua Norppa-Majojen ihanista mökeistä, ja jos tykkäät mökkilomista, kannattaa jäädä kuulolle, sillä jossain vaiheessa on tulossa myös mökkiloma-arvonta…

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

72 Comments

 • Annika Ruohonen
  7.2.2016 at 10:09

  Onnea Heidi! Sinun blogisi on kyllä todella kaunis ja tarinat mukaansatempaavia! Toivottavasti saadaan vielä monta vuotta nauttia niistä! <3

  Reply
 • Onnea yksivuotiaalle blogille! 🙂 Sun kuvat kotimaasta ovat kyllä niin kaikkien kehujen arvoisia!

  Reply
 • Outi
  7.2.2016 at 11:17

  Onnea yksi vuotiaalle <3

  Reply
 • Lumo
  7.2.2016 at 11:46

  Onnea yksivuotiaalle. Kuvasi ovat niin upeita, etten yhtään ihmettele että toimittaja kutsui kuvaajaksi!

  Reply
 • sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa
  7.2.2016 at 12:37

  Onnea yksivuotiaalle! Aina ei tarvitse lähteä sinne maailman ääriin, koska aina voi olla maailman äärellä.

  Reply
 • Terhi / Muru Mou
  7.2.2016 at 13:35

  Ihanaa blogisynttäriä! Azorit on minullakin tämän vuoden haaveissa 🙂 Mutta niin on kyllä moni muukin maailman kolkka… Haaveilussa jännintä on se, että ei tiedä mikä haaveista oikeasti toteutuu!

  Reply
  • maailmanaarella
   7.2.2016 at 14:07

   Kiitos Terhi! Totta, niin kauan kuin lippuja ei ole varattu, suunnitelmat voi muuttua moneen kertaan. Mutta onhan tää haaveilu puolet matkustamisen ihanuudesta ❤️

   Reply
 • Life Without Seasons
  7.2.2016 at 17:26

  Oikein mukavasti tiivistetty bloggaajan vuosi… Tulkoot vielä monia! 😉

  Reply
  • maailmanaarella
   7.2.2016 at 18:04

   Tällä hetkellä kirjoitusintoa ainakin vielä riittää vaikka aikamoinen aikasyöppö tämä harrastus onkin.

   Reply
 • Teija / Lähdetään taas
  7.2.2016 at 17:39

  Kivaa, Barbadokselle! Minä olen ollut siellä kahdesti. Ensin yhden päivän verran Karibian risteilyn yhteydessä ja toisella kertaa, vuosi sitten jouluna, olimme siellä babymoonilla. Viime vuoden alku blogissani onkin täynnä Barbadosta, jos haluat fiilistellä matkaa jo ennakkoon 🙂

  Reply
  • maailmanaarella
   7.2.2016 at 18:05

   Jee, ehdottomasti haluan fiilistellä! Kiitti vinkistä Teija!

   Reply
 • Mia / Elämää ja Matkoja
  7.2.2016 at 19:31

  Voih, Barbados ja Azorit…. niihin maisemiin minäkin olen viime aikoina matkahaaveissa suunnannut. ?

  Toimittaja kutsui Sinua ihan ansaitusti kuvaajaksi, sillä sinulla on siihen silmää, samoin blogiasi on mukava lukea.

  Tuhannesti onnea yksi vuotiaalle blogille!

  Reply
  • maailmanaarella
   8.2.2016 at 09:37

   Kiitos Mia! Sinulla on elvästi hyvä matkamaku. Viime vuonnakin osittain samoja matkapolkuja kuljimme, mm. ihanassa Amalfissa…

   Reply
 • Eevi / Rento matkablogi
  7.2.2016 at 21:00

  Hurjasti onnea yksivuotiaalle! Ihanaa kuulla että Suomi-jutut kiinnostavat, kertoo siitä että alamme ymmärtää mikä matkailun helmimaa meillä on täällä ihan omissa käsissämme 🙂 Kun ei lähde merta edemmäs kalaan niin kenellä hyvänsä on mahdollisuus nauttia matkailusta.
  Mutta kyllä se Barbadoskin kieltämättä kuulostaa aika herkulta…! 😀

  Reply
  • maailmanaarella
   8.2.2016 at 09:38

   Kiitos Eevi! Ainakin tälläisena talvipäivänä, kun ulkona sataa vettä ja kotikatukin on yhtä luistelurataa, Karibia tuntuu erittäin houkuttelevalta.

   Reply
 • Eevi
  7.2.2016 at 21:04

  Hurjasti onnea yksivuotiaalle!
  Kiva kun kotimaa kiinnostaa, onhan meillä mainio matkailumaa täällä ihan omasta takaa. Ja kun ei lähde merta edemmäs kalaan niin kenellä hyvänsä on mahdollisuus nauttia matkailusta.
  Barbados kuulostaa toki kyllä aika herkulta myös! 😀

  Reply
 • Anna / Muuttolintu
  8.2.2016 at 00:58

  Onnea yksivuotiaalle blogille, mahtava alku! Bloggaamisen myötä myös itselle nousi valokuvaus rakkaaksi harrastukseksi. Se on myös ihana syy saada itsensä ylös ulos ja kävelemään kaupungille!

  Reply
  • maailmanaarella
   8.2.2016 at 09:39

   Kyllä, valokuvaus saa tosiaan liikkeelle, joskus jopa kukonlaulun aikaan, vaikka olenkin tosi aamu-uninen!

   Reply
 • Ihan huikea vuosi! Mahtavaa!
  Tunnistin paljon omia fiiliksiä, kun puhuit tuosta kuvaamisesta. Miten kameran linssin läpi huomaa asioita, joita ei ehkä muuten huomaisi. Ja yksinäistä puuhaa tämä kieltämättä on. Mutta niin antoisaa kuitenkin.
  Onnea vielä yksivuotiaalle! Ja paljon hyviä hetkiä ja retkiä myös tulevaan!

  Reply
  • maailmanaarella
   8.2.2016 at 09:41

   Kiitos paljon Virpi! On tosiaan antoisaa puhaa, sekä kuvaaminen että kirjoittaminen. Viikonloppuna vaan harmittelin, kun oli niin harmaata, ettei päässyt kuvaamaan valoa. Mutta kyllä minä silti jotain kävin räpsimässä. Lunta ja jäätä, joka nyt näyttää pelottaavsti hupenevan.

   Reply
 • Essi / family and a map
  8.2.2016 at 09:47

  Onnea yksivuotiaalle! Ihani kuvia blogissa onkin, joten kuvaaja-titteli on ihan ansaittu. 🙂 Itsekin juuri tuon kuvaamisen takia blogini perustin.

  Reply
  • maailmanaarella
   8.2.2016 at 11:23

   Kiitos Essi! Kuvaus on oikein hyvä syy pitää blogia. Ja säilyypähän matkamuistotkin tallessa paremmin – minulla ainakin muisti meinaa jo nyt tehdä kepposia ? .

   Reply
 • Anna Koskela
  8.2.2016 at 11:19

  Kameran läpi näkee maailman niin erilailla. Kyllä tuo kuvaaja titteli on ihan OK minusta kohdallasi 🙂 kauniita kuvia.

  Ja onnea vallan mahdottomasti 1-vuotiaalle blogille!

  Reply
  • maailmanaarella
   8.2.2016 at 11:21

   Kiitos paljon Anna! Kameran kanssa tulee katsoneeksi maailmaa paljon tarkemmin.

   Reply
 • Rouva Sana
  8.2.2016 at 11:52

  Voi Heidi, samastun kanssasi niin bloggaamisesi lähtökohtiin. Hyvin samantyyppisistä alkuasetelmista tämäkin rouva lähti aikanaan liikkeelle – ja ennen kaikkea rakkaudesta omaa kotiseutua kohtaan <3.

  Onnea, onnea yksivuotiaalle <3! Muista, että yksivuotiaana konttaaminen on taakse jäänyttä elämää ja tämän jälkeen viimeistään seisotaan ylväin päin pystyasennossa – ja vauhti sen kuin vain kiihtyy! Hyvää matkaa kohti uusia blogivuosia!

  PS. Oli Heidi muutoinkin virkistävä synttäripostaus. Merkkipäivää vietetään täälläkin ihan näillä näppäimillä. Saatan ehkä lainata mukavaa synttäripostausideaasi… :).

  Reply
  • maailmanaarella
   8.2.2016 at 11:56

   Voi miten hauska kuulla! Minulla on kyllä ihan sama – vaikka olenkin matkabloggaaja ja viihdyn eri puolilla maailmaa ja kauhea palo on koko ajan jonnekin, niin rakkain paikkani on tämä kotiseutuni ja täältä olen kauneimmat kuvanikin ottanut.

   Reply
 • pschildt
  8.2.2016 at 18:39

  Onnea yksivuotiaalle (kohta 12-vuotiaalta 🙂 )! Ihana tuo utuinen saari ja uskon helposti, että Suomi-jutut ovat suosittuja, sillä toki kotimaan matkoja tehdään paljon enemmän kuin vaikka matkoja Algeriaan tai johonkin muuhun “maabongaus”-kohteeseen!

  Reply
  • maailmanaarella
   8.2.2016 at 19:13

   Kiitos Pirkko! Sinulla on kyllä jo niin huikean pitkä blogiura takana ja tahtisi näyttäisi vaan kiihtyvän?. Saa nähdä, näkeekö minun blogi koskaan 12-vuotissynttäreitä?.

   Reply
 • Jenni / Unelmatrippi
  8.2.2016 at 19:17

  Tutulta kuulostaa tuo matkahaaveiden heilahtelu laidasta laitaan! Välillä sitä ei meinaa itsekään pysyä mukana omissa matkasuunnitelmissa. 😀 Azorit kyllä kelpaisivat, ja Barbados! <3

  Reply
  • maailmanaarella
   8.2.2016 at 19:19

   Joo, ehdittiin eilen jo miettiä Azoreiden tilalle muutakin, mutta sitten taas kallistuttiin Azoreihin – saa nähdä, minne kesällä päädytään. Ja kevätkin on vielä ihan auki. Mutta haahuilu ja haaveilu on kyllä mukavaa ❤️

   Reply
 • Teea | Curious Feet
  8.2.2016 at 21:33

  Paljon onnea :). Hienolta vuodelta kuulostaa. On muuten upeat kuvat. Tuli ehkä hetkeksi hieman ikävä kesää 🙂

  Reply
  • maailmanaarella
   13.2.2016 at 08:55

   Kiitos Teea! Ainakin tänään, kun ulkoa niin harmaata ja loskaa, on todellakin ikävä kesää. Tai sitten kunnon talvea <3.

   Reply
 • Huli
  8.2.2016 at 22:22

  Onnea! Upeasti on ensimmäinen vuotesi mennyt. Kuvasi ovat mielettömiä, joten ihan oikeassa se YLEn toimittaja oli. 😉 Kotimaanjuttuja jään odottamaan jatkossakin innoissani – Suomessa on niin upeita paikkoja!!

  Reply
  • maailmanaarella
   13.2.2016 at 08:56

   Kiitos Huli! Pitäisikin ruveta suunnittelemaan, minne sitä täällä kotimaassa seuraavaksi suuntaisi. Nyt harmaalla kelillä on tullut enemmän aktseltua lentoja aurinkoon, mm. Portugaliin 🙂

   Reply
 • beentheredondet
  9.2.2016 at 07:51

  Kotimaanjutut nousevat ihanasti tässä arvoonsa! Usein aina haaveillaan kaukomaista, mutta omassa kotimaassa ei matkusteta eikä siitä oteta selvää. Itse kuulun juurikin tällaisiin luopioihin, sillä en ikinä ole edes Pohjois-Suomessa vieraillut mistään Lapin tuntureista puhumattakaan. Kaiken kaikkiaan omituista!
  Onnittelut blogisi vuosipäivästä:)

  Reply
  • maailmanaarella
   13.2.2016 at 08:59

   No täytyy kyllä myöntää, että itsekin vasta viime vuosina olen oikeasti ruvennut ajatelemaan Suomea oivallisena matkailumaana ja ryhtynyt suunnittelemaan väliin myös kotimaan reissuja. Lappi on täältä kotikulmiltani niin vaivalloisesti saavutettavissa, että sinne ei tosiaan itsekään ole tullut lähdettyä. Pitäisi. Ja haluaisinkin. Ehkä ensi talvena?

   Reply
 • Stacy
  9.2.2016 at 10:17

  Onnea yksivuotiaalle! Aika usein ne Suomi-retket on just niitä parhaita ja kameran kanssa todella saa uutta näkemystä vanhoihin asioihin. Viimeksi kuvasin koskikaran ja tulin ajatelleeksi, että olen nähnyt vasta kaksi lajia koskikaroja, miltähän ne muut näyttävät.

  Reply
  • maailmanaarella
   13.2.2016 at 09:01

   Ja minä en edes tiedä, millainen on koskikara! Saati että tunnistaisin eri lajeja. Mutta valokuvatessa oppii todella huomaamaan ympäristöstä asioita, joihin ei muuten tulisi kiinnitettyä huomiota. Minä kuvailin viime talvena eläinten jälkiä ja yritin sitten selvittää, mikähän tästäkin sitten oli mennyt… 🙂

   Reply
 • Miraorvokki/Pöndekengissä
  9.2.2016 at 16:49

  Ihanaa lukea ensimmäisestä blogivuodesta – kun itselläkin on sellainen juuri takana! 🙂 Kiva kuulla kuinka on vienyt sinut mukanaan – niin minutkin!

  Reply
  • maailmanaarella
   13.2.2016 at 09:03

   Onnea siis sinullekin ensimmäisestä blogivuodesta! On tämä kyllä ihana harrastus, niin ihana, että harmittaa ihan kauheasti, kun väliin tulee viikkoja, ettei millään ehdi blogin äärelle. Niin kuin minulla tämä viikko, joka on täyttynyt kaikista tylsistä velvollisuuksista. Mutta tänään on jo niin pahat vieroitusoireet, että pakko päästä kirjoittamaan jo uutta blogitekstiä :).

   Reply
 • sarisaviranta
  9.2.2016 at 17:26

  Huippua, onnea vuosipäivän johdosta! Paljon olet saanut aikaan yhdessä vuodessa, hurjaa! Itsekin haaveilen kuvaustaidoista… Keep on rollin’!

  Reply
  • maailmanaarella
   13.2.2016 at 09:05

   Kiitos paljon Sari! Kyllä tämä minunkin kuvausharrastus on ihan alussa ja paljon on vielä kehitettävää… mutta kuvaamalla kai sitä kehittyy. Nyt vaan odotan, että pääsis taas uusiin maisemiin ottamaan kuvia.

   Reply
 • Meidän matkassa / Monna
  9.2.2016 at 20:33

  Olipas ihana teksti! Juuri tätä bloggaaminen on parhaimmillaan ja kuvasi ovat kyllä niin upeita että älä suotta kainostele, kutsu ihmeessä itseäsi kuvaajaksi 😉 Ja onnea! 🙂

  Reply
  • maailmanaarella
   13.2.2016 at 09:06

   Kiitos! On tämä kyllä mukava harrastus – kun saa sitten vielä näin ihania kommentteja kaiken muun ihanuuden lisäksi. Voiko aamua paremmin aloittaakaan, kun lukemalla näitä <3

   Reply
 • Johanna Hulda
  9.2.2016 at 23:40

  Voi miten kaunis kuva tuo aamusumuinen järvikuva. Paljon onnea blogillesi! Hauska sattuma, että juuri tänään on minunkin nykyisen blogini 1-vuotissynttärit 😀 Asturias menikin heti reissuidealistalle, kiitos!

  Reply
  • maailmanaarella
   13.2.2016 at 09:08

   Vau, onnea siis sinullekin ja blogillesi! Asturias on ihana! Suosittelen sitä toooodella lämpimästi! Haluan sinne itsekin takaisin.

   Reply
 • Tanja/Levoton Matkailija
  10.2.2016 at 10:39

  Onnea vuoden vanhallae blogille! 🙂
  Kauniita kuvia olet kyllä ottanut, eniten tykkään ensimmäisestä lumisesta kuvasta.

  Reply
  • maailmanaarella
   13.2.2016 at 09:09

   Kiitos Tanja! Voi että se päivä olikin ihana: aurinko hohti hangella ja lumirullat tanssivat jäällä. Ihan uskomaton näky :).

   Reply
 • anna-kaisa
  10.2.2016 at 16:29

  Tosi kaunis valo noissa sun kuvissa! Ensimmäisestä kuvasta tulee melkein talvea ikävä – syvän sininen taivas ja puhdas kylmyyttä hohkaava hanki – kun en ole tänä talvena lunta nähnyt. Azorit olisivat varmasti hieno kohde, olen kuullut niistä paljon kehuja täällä Portugalissa, kun Portugaliinhan ne kuuluvat…

  Reply
  • maailmanaarella
   13.2.2016 at 09:12

   Ollaan juuri lentoja etsimässä Azoreille, mutta kylläpäs sinne on nyt hankala päästä. Käsittämätöntä on erityisesti se, ettei Suomesta ole suoria lentoja edes Lissaboniin! Mutta hinku on kova, että mennään sitten vaikka usealla pompulla. Ja nyt suunnitelmissa, että pysähdytään hetkeksi myös Lissaboniin. Viime Lissabonin reissustani onkin jo niin monta vuotta.

   Reply
 • Tiia/ReiseReise
  10.2.2016 at 23:28

  Paljon on vuodessa tapahtunut! Onnittelut 1-vuotiaalle!
  Kristiinankaupunki on kyllä kaunis, ajan aina sen ohi, kun menen kotikotona käymään täältä Vaasasta. Kerran oli pakko pysähtyä, viettää muutama tunti kaupungissa ja ottaa myöhäisempi bussi.
  Ps. Totta, mäkin haluan myös Islantiin. Ehkä ihan hyvä, ettei kaikki mene sinne. 😉

  Reply
  • maailmanaarella
   13.2.2016 at 09:14

   Kristiinankaupunki oli ihana yllätys! Ja meillä oli aivan mahtava Airbnb-majoitus vanhassa maatalossa. Niin hieno reissu. Kyllä minäkin sinne Islantiin vielä lähden… mutta ehkä en vielä tulevana kesänä.

   Reply
 • Onnea päivänsankarille! Bloggaaminen on kyllä oman maailmansa, joka vielä mukanaan. Tuo lempparikuvasi on sitä ihan syystä – siinä on aivan ihana tunnelma!

  Reply
  • maailmanaarella
   13.2.2016 at 09:16

   Kiitos Erja! Kyllä, mukanaan vie tämä harrastus. Pitäisi nousta useammin auringonnousun aikaan, sillon on usein niin hieno tunnelma.

   Reply
 • Kohteena maailma / Rami
  12.2.2016 at 19:45

  Hienosti kiteytetty blogin ensimmäinen vuosi! Itsellä kun on noin saman ikäinen blogi, niin moneen kohtaan yhdyn täysin. Onnittelut 1-vuotiaalle 🙂

  Reply
  • maailmanaarella
   13.2.2016 at 09:17

   Kiitos Rami! Sinullakin on kyllä ollut huikea eka blogivuosi, kun pomppasit saman tien Cisionin listallekin. Onnea siis myös Sinulle ja blogillesi :).

   Reply
 • souliina
  13.2.2016 at 11:12

  Upea ensimmäinen vuosiblogillasi takana, mahtavin kuvin ja tuo haastattelu oli hieno!

  Reply
  • maailmanaarella
   13.2.2016 at 11:13

   Kiitos paljon Souliina! Vähän kyllä jänskätti mennä radioon puhumaan?.

   Reply
 • Herra Mondo
  13.2.2016 at 12:12

  Höh, pitkä kommentti katosi johonkin. Mutta siis, kuvaan itse vähän. Mieleen on tullut, että pitäisikin ruveta käyttämään toisten bloggareiden otoksia blogissa. Jos samalla credittien lisäksi linkkaisi siihen blogitekstiin, niin siitähän olisi lukijallekin hyötyä. Pääsisi lukemaan samasta paikasta kirjoitetun jutun, mutta eri kulmasta.

  Kivasti kirjoitettu. Ja onnea!

  Reply
 • veerabianca
  13.2.2016 at 21:52

  Onnea blogin ensimmäisestä vuodesta! Kuvissa on kaunis tunnelma ja kirjoitat myös hienosti <3

  Reply
 • Miika ♥ Gia | matkakuume.net
  13.2.2016 at 22:30

  Jee, onnea!

  Minusta on hienoa lukea kotimaan fiiliksiä, koska meidän matkamme suuntautuvat pääsääntöisesti ulkomaille. Kotimaa tahtoo jäädä aina odottamaan seuraavaa kesää tai millloin mitäkin tekosyytä. Ehkäpä ensi kesänä lähdemme ihan oikeasti kiertämään! Nyt ainakin tuntuu jotenkin siltä, että aika olisi kypsä :I

  Reply
 • Onnea sankarille! Hienoon alkuun olet päässyt, upeaa! Vuosia tulee varmasti vielä lisää ja blogista tulee entistä suurempi osa sinua. Itse en osaisi enää edes kuvitella elämää ilman blogiani; ilman omien seikkailuideni tallentamista kuviksi ja tarinoiksi.

  Reply
 • Tanja
  13.2.2016 at 23:21

  Upeita kuvia ja muutenkin viihdyttävä blogi. Asturias kuulosti niin upealta paikalta että pistin googleen ja yllätys, olen sinne nurkille suuntaamassa keväällä 2017 joten taidanpa hiukan kierrellä ennenkuin lähden kävelemään Leonista kohti Santiago de Compostelaa.

  Reply
 • Simo Ikävalko
  14.2.2016 at 03:54

  Näyttää ja vaikuttaa oikein antoisalta ensimmäiseltä vuodelta! 🙂 Olkoon siis seuraavakin vähintään yhtä hyvä!

  Reply
 • Out of Office
  15.2.2016 at 13:10

  Paljon Onnea! Huikea suoritus vuodessa!!!

  Reply

Leave a Reply