Menu

Madridin parhaat nähtävyydet ja elämykset – TOP 10

Updated 6.10.2022
Madrid


Kaksi kuukautta Madridissa sai minut rakastumaan tähän Espanjan sydämessä sijaitsevaan metropoliin. Madrid on niin monipuolinen, että sen tutkimiseen ei yksi viikko riitä, saati sitten viikonloppu (edes kahdessa kuukaudessa en ehtinyt kaikkea haluamaani näkemään ja kokemaan). Jos kuitenkin päätät lähteä viettämään viikonloppua Madridiin, kokosin tähän kymmenen vinkkiä, mitä ainakin kannattaa tehdä.

Madridin parhaat nähtävyydet ja elämykset

1. CentroCentro

Cibeles


Ensimmäinen Madrid-päivä kannattaa aloittaa suuntamalla askeleet Plaza de Cibelesille. Siellä sijaitsee CentroCentron kulttuurikeskus, josta saa mukaan nipun hyödyllisiä Madrid-esitteitä. CentroCentrossa on myös vaihtuvia nykytaiteen näyttelyitä, joihin on ilmainen sisäänpääsy. Ja mikä parasta, CentroCentrossa on näköalatorni, josta on upeat näkymät Madridin kattojen ylle. Näköalatorniin on kahden euron sisäänpääsymaksu.

2. Parque del Retiro

Retiro


Lyhyen kävelymatkan päässä CentroCentrolta sijaitsee Madridin kaunein ja suosituin puisto Parque del Retiro. Vaikka Retiro houkuttelee joka päivä satoja turisteja, löytää sieltä helposti myös rauhallisia vaahteroiden varjostamia kujia. Lämpimänä päivänä Retiroon voi tulla piknikille, mutta hyvä vaihtoehto on myös istahtaa yhteen Retiron useista ulkoilmakahviloista, joissa voi nauttia kupin café con lecheä. Jazzin ystävä valitsee kahvilan, jonka kulmalla soittaa paikallinen jazz-bändi.

(Jos rakastat puistoja, kannattaa lukea myös postaukseni Madridin kauneimmista puistoista.)

3. Vaeltelu kaupunginosasta toiseen

Madrid nähtävyydet


Madridissa kannattaa vaellella kaupunginosasta toiseen ja aistia erilaisia tunnelmia. Jos ei koko aikaa jaksa kävellä, voi välillä hypätä metroon. Kaupungin keskellä sijaitsee Solin aukio, joka on tupaten täynnä turisteja, mutta vain lyhyen matkan päästä Solilta löytää rauhallisempia aukioita, joissa on kiva istahtaa vaikka terassille juomaan kupin kahvia tai lasin viiniä. Käy ainakin Santa Anan aukiolla, joka on Santa Anan kaupunginosan sydän. Santa Anan aluetta madridilaiset kutsuvat Barrio de las Letrasiksi, koska täällä on asunut kirjailjoita ja taiteilijoita 1500-luvulta lähtien. Muun muassa Espanjan kulta-ajan tunetuin runoilija ja näytelmäkirjailija Lope de Vega (1562 – 1635) asui täällä. Muita kiinnostavia alueita ovat esimerkiksi rento Latina ja hipstereiden Malasaña kiinnostavine ravintoloineen. Toki kannattaa käydä aistimasssa myös newyorkimaista tunnelmaa Madridin tunnetuimmalla kadulla Gran Víalla, jonka varrella on lukuisten kauppojen lisäksi useita elokuvateattereita.

4. Madridin taidemuseot

Madrid taidemuseot


Taiteen ystävä ei voi olla rakastamatta Madridia! Perinteisen taiteen ystävä valitsee tutustumiskohteeksi Pradon, jonka lukemattomissa saleissa saisi vietettyä vaikka kokonaisen päivän, kun taas modernin taiteen ystävä suuntaa Reina Sofialle, jossa on muun muassa Picasson kuuluisin teos, valtavan kokoinen Guernica. Yksi kiinnostava, paljon Pradoa ja Reina Sofiaa tuntemattomampi taidemuseo on Sorolla. Se on omistettu Joaquín Sorolla y Bastidan maalauksille. Sorolla oli espanjalainen impresionista ja valon maalari, ja ainakin minä ihastuin hänen meriaiheisiin teoksiinsa.

5. Herkkusuiden Madrid – ihanat ravintolat

Madrid ravintolat


Madrid pursuaa ihania ravintoloita, ja ainakin suomalaisesta vinkkelistä ne ovat myös todella edullisia. Minun suosikkejani olivat Malasañan alueella sijaitseva Ochenta Grados, jossa tarjolla on astetta rouheampaan fine dining tyyliin herkullisia pieniä annoksia trendikkäässä ympäristössä. Juoma, kolmen annoksen ateria + jälkiruoka ja kahvi maksaa täällä vain 13,90€.

Hampurilaisfani hurauttaa metrolla Calle Bretón de los Herrerosille, missä sijaitsee Meat by Don Oscar. Söin siellä ehkä elämäni parhaan hampurilaisen. Herkullista kasvisruokaa on taas tarjolla Artemisassa, joka sijaitsee Barrio de las Letrasin alueella. Samalla kadulla (Calle Ventura de la Vega)  on useita muitakin ihania ravintoloita, mm. perulainen ravintola, johon ainakin minä ihastuin. Jos pidät mustekalasta, suosittelen El Chacónia. Tämän ravintolan sisustus ei ole kovin kummoinen mutta pulpo a la gallega (mustekalaa galicialaisittain) on sitäkin herkullisempaa, varmasti Madridin parasta pulpoa!

6. Circulo de Bellas Artes

Circulo de Bellas Artes


Viimeistään auringonlaskun aikaan kannattaa nousta Circulo de Bellas Artesin kattoterasille juomaan kuohuvaa tai coctaileja ja nauttimaan auringonlaskusta. Täältä on kaupungin upeimmat näköalat! Aurinkoisena päivänä Circulo de Bellas Artesin kattoterassille voi tulla myös ottamaan aurinkoa, sillä terassilla on ravintolan ja baarin lisäksi aurinkotuolit.
Sisäänpääsymaksu kattoterassille on 5 euroa. Hintaan kuuluu erinomaisesti toimiva wifi.

7. Templo de Debod

Templo de Debod


Jos päätät mennä Bellas Artesin kattoterassille jo päivällä, voit ihailla auringonlaskua vaihtoehtoisesti Templo de Debodilla. Aina auringonlaskun aikaan tälle egyptiläiselle temppelille kokoontuu joukko niin madridilaisia kuin ulkomaalaisiakin auringonlaskun ihailijoita.

8. Tapakset

Tapakset


Olisi synti jättää Madridissa käymättä tapasravintoloissa. Auringonlasku jälkeen on siis aika suunnistaa tapasbaareihin. Tee niin kuin madridilaiset, ja ota yhdessä tapasbaarissa yksi olut tai viini ja yksi tai kaksi tapasta, tai jos olet nälkäinen, voit valita vähän isomman racionin ja jakaa sen ystäväsi kanssa. Kun olutlasi on tyhjä, jatka seuraavaan tapasbaariin. Turistit valitsevat tapaspaikaksi Mercado de San Miguelin mutta minä suosittelisin madridilasten suosimaa Calle Ponzanoa, jonne pääsee kätevästi metrolla. Hyppää metrosta pois Alonso Canon pysäkillä. Täällä et törmää muihin turisteihin. Mikä tahansa kadun tapasbaareista on hyvä valinta.

9. Huippujalkapalloa a la La Liga

Madrid jalkapallo


Vaikka jalkapallo ei olisi suosikkilajisi, jos sinulla on aikaa, suosittelen, että menet katsomaan Real Madridin tai Atlético de Madridin peliä – ihan jo huikean tunnelman vuoksi. Real Madrid pelaa Santiago Bernabeún stadionilla, jonne useimmat jalkapallosta innostuneet turistit menevät, mutta paikalliset suosittelivat minulle Atléticon matsia Vicente Calderónen stadionilla. Turistit kun eivät innostu laulamaan kannustuslauluja, on Bernabeúlla paljon hillitympi tunnelma kuin Atléticon pelissä, jossa Los Colchonerot (eli Atléticon kannattajat) hoilottavat suureen ääneen omia kannustuslaulujaan:
Atleti, atleti, Atletico de Madrid
Jugando, ganando, peleas como el mejor
Porque siempre la afición
Se estremece con pasión!

10. Päiväretki Toledoon

Toledo


Madridista on helppo tehdä myös päiväretkiä lähikaupunkeihin. Nopean junayhteyden ansiosta Madridista hurauttaa jopa itärannikon merenrantakaupunkiin Alicanteen parissa tunnissa. Rantaloman yhdistäminen Madridin humuun ei siis suinkaan ole mahdotonta. Jos rakastat luontoa, kannattaa lähteä Madridin vuoristoon. Mutta jos vuoret tai meri eivät kiinnosta, suosittelen Toledoa, jonne Madridista pääsee junalla puolessa tunnissa. Toledo on niin viehättävä, että jos vaan mahdollista, sinne kannattaa jäädä yöksi. Sitä paitsi auringon laskiessa Toledo on kaikkein kauneimmillaan. Toledon ympäri pääsee kiertämään kävellen, ja on ihana seurata, kuinka kaupungin valot syttyvät illan pimetessä.

Psst. minulla on sinulle myös aivan ihana hotellivinkki: vanhan kaupungin sydämessä sijaitseva hotelli Antídoto Rooms on oikea helmi. Hotellissa on vain kymmenen huonetta. Valitse huone numero kymmenen, sillä se on ainut, jossa on oma kattoterassi (se on u-p-e-a!!!). Hotellin lähellä on gourmet market, josta voit käydä ostamassa herkkuja, ja marketin viinimyymälästä saat lainaan viinilasit, kun kerrot olevasi yötä tässä hotellissa (hotelli huolehtii kyllä viinilasit takaisin  viinimyymälään). Ilta Toledossa on ihana päättää kattoterasiille tähtiä ihaillen ja espanjalaista viiniä siemaillen.  Ja voiko aamua aloittaa paremmin kuin syömällä aamiaista (joka on hankittu läheisistä pikku myymälöistä ja gourmet marketilta) kattoterassilla aamuauringossa!

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

49 Comments

  • Inari
    27.2.2016 at 10:22

    Mikähän siinä on, että mitä enemmän ikää kertyy, sitä enemmän ruokakulttuuri kiinnostaa 🙂 Hyviä vinkkejä taas tarjosit <3

    Reply
    • maailmanaarella
      27.2.2016 at 14:31

      No niinpä! Ruoka on kyllä niin tärkeä osa minunkin reissuja. Saa nähdä, millaisia herkkuja Karibia tarjoaa?.

      Reply
  • Outi
    27.2.2016 at 10:28

    Jos meidän perhe lähtisi Madridiin, pitäisi tuolla jalkapallo matsissa Ronaldoa käydä ehdottomasti katsomassa 🙂
    Ihania kuvia kauniista kaupungista.
    Mukavan aurinkoista viikonloppua.

    Reply
    • maailmanaarella
      27.2.2016 at 14:32

      Madrid oli kyllä ihana – paljon ihanampi kuin olin kuvitellut edellisten lyhyiden Madrid-reissujen perusteella. Aurinkoista viikonloppua myös sinulle Outi❤️.

      Reply
  • Marjukka Katariina
    28.2.2016 at 15:45

    Upeita kuvia, Madrid näyttää ihanalta! Kivoilta kuulostavia vinkkejä olit kyllä kerännyt 🙂

    Reply
  • Teija / Lähdetään taas
    28.2.2016 at 15:55

    En ole koskaan käynyt Madridissa, eikä minulla oikein ole ollut siitä minkäänlaista käsitystäkään. Mielenkiintoa kuitenkin siellä käymiseen löytyy. Ainakin tämän postauksen jälkeen 🙂

    Reply
    • maailmanaarella
      28.2.2016 at 16:16

      Ehdottomasti kannattaa käydä! Ihana, monipuolinen kaupunki.

      Reply
  • Kiira Kalmi
    28.2.2016 at 22:14

    Mukavaa lukea vinkkejä myös Madridiin, kun yleensä näkee enemmän Barcelona-postauksia… Ehkä sen vuoksi elokuussa meidän interrail alkaa sieltä eikä Madridista. Onneksi kuitenkin varmaan ehdin vielä joku päivä sinnekin (toivottavasti!) 🙂

    Reply
    • maailmanaarella
      28.2.2016 at 22:22

      Kannattaa käydä Madridissakin. Sieltä tietysti puuttuu se meri, mutta muuten vetää kyllä vertoja Barcelonalle.

      Reply
  • Saana Jaakkola
    29.2.2016 at 08:22

    Madrid on yksi Espanjan kohde, mikä on toistaiseksi jäänyt vielä käymättä. Pitääkin tallentaa vinkit johonkin hyvään jemmaan tulevaisuuden varalle! 🙂 Mielenkiintoinen listaus. Aina on hyvä selvittää etukäteen vähintäänkin yksi näköalatorni tai vastaava, mihin pääsee ihailemaan kaupunkikuvaa yläilmoista käsin. Tässä se tulikin heti ensimmäisessä vinkissä.

    Reply
    • maailmanaarella
      29.2.2016 at 12:48

      Jos haluat käydä vain yhdessä yläilmapaikassa, valitse kuitenkin Circulo de Bellas Artes sillä sitä ei kannata jättää välistä!

      Reply
  • Veera
    29.2.2016 at 09:53

    Puutarhamatkailusta kiinnostuneena toi Parque del Retiro kuulostaa ihan mun paikalta! 🙂

    Reply
    • maailmanaarella
      29.2.2016 at 12:51

      Se onkin ihana! Ja jos puutarhat kiinnostaa, Madrid on kyllä oikea kohde, sillä siellä on paljon ihania puistoja!

      Reply
  • Anne
    29.2.2016 at 11:24

    Salainen Espanja-kuumeeni ei ainakaan hellittänyt tästä postauksesta 🙂 Maistan jo kaikki ihanat tapakset suussani! Madrid vaikuttaa mukavalta kaupunkikohteelta esim. pidennetylle viikonlopulle.

    Reply
    • maailmanaarella
      29.2.2016 at 12:53

      Kyllä, sitä se on, vaikka kyllä siellä viihtyy paljon pitempäänkin! Ja mitä paremmin sen oppii tuntemaan, sitä enemmän siihen ihastuu.

      Reply
  • Ansku BCN
    29.2.2016 at 14:58

    Kiitos tästä postauksesta! Toivottavasti pian pääsen hyppäämään AVE:n kyytiin ja tulemaan taas Madridiin, edellisestä kerrasta on ihan liikaa aikaa!

    Reply
    • maailmanaarella
      1.3.2016 at 12:58

      Olen kyllä ihan kateellinen sinulle Ansku, kun sinulla on niin hyvät mahdollisuudet seikkailla siellä junalla toinen toistaan upeampiin kohteisiin – ja eikä Barcelonakaan tietenkään hullumpi ole :).

      Reply
  • Martta / Martan Matkassa
    29.2.2016 at 21:13

    Ihan pahaa tekee katsoa noita kuvia, sillä tulee NIIN kova ikävä Madridiin! Onneksi toukokuussa taidan päästä käymään siellä pitkästä aikaa! Asuin Madridissa 3 vuotta kaikki mainitsemasi kohdat ovat rakkaita <3 Ihana nähdä kuinka upea tuosta kauppahallista on tullut, ei ollut valmistunut kun muutimme pois. Tuo Sorollan museo on aivan ihana, jo itse rakennus sekä tykkään kovasti noista tauluista!

    Reply
    • maailmanaarella
      1.3.2016 at 13:00

      Oi, ihana! Kolmessa vuodessa ehtiikin jo sitten vielä ihan eri tavalla sukeltaa vida madrileñaan. Minä muuten luulin, että se kauppahalli on ollut siinä iät ja ajat! Näin sitä aina oppii. Sorolla oli tosi ihana, se oli vielä aika lähellä minun Madridin “kotiani”.

      Reply
      • Martta / Martan Matkassa
        2.3.2016 at 23:41

        Kyllä se on ollut siinä iät ja ajat, mutta siinä alkoi jossain vaiheessa remontti kun asuimme siellä ja en ehtinyt nähdä sitä valmiina. Näyttää siltä että se ei ole vain entisöity vaan siinä on tehty isompi remontti! Täytyy käydä kurkkaamassa 😉

        Reply
  • Laura / My Passport Pages
    29.2.2016 at 23:44

    Loistavia vinkkejä! Kävin reilu vuosi sitten Madridissa parin päivän työreissulla ja silloin pintapuolelsesti kaupunkia nähtyä tuli tunne että sinne pitäisi päästä uudestaan. Jossain kohtaa jo reissua tuonne suunnittelin tarkemminkin ja nopeasti totesin että etenkin nuo päiväretkikohteet kauniin kaupungin lisäksi kiehtoisi niin paljon, että en minä tuosta ihan muutamassa päivässa selviäisikään.

    Reply
    • maailmanaarella
      1.3.2016 at 13:02

      Madridin lähellä on tosiaan niin plajon ihania päiväretkikohteitakin. Minä tykkäsin Toledon lisäksi erityisesti vuoristosta, mutta vuoristoa varten joutuu tietysti jo pakkaamaan vähän enmmän kampetta (minä sain onneksi lainaan osan madridilaiselta uudelta ystävältäni). Ja Toledossa tosiaan kannattaisi ehdottomasti olla yötä. Illalla se on ihanin!

      Reply
  • ihan loistokooste! Prado veisi sydämeni, mutta olisihan se Guernica kerran elämässä nähtävä…

    Reply
    • maailmanaarella
      1.3.2016 at 13:03

      MInä kävin ensi kertaa Pradossa vuonna 1992, silloin Guernica oli vielä siellä. Pahukset menivät siirtämään sen :).

      Reply
  • pschildt
    1.3.2016 at 17:11

    Pradossa kävimme kerran ilmaispäivänä – kun Madridin matkallamme se jäi ainoaksi päiväksi enää museolle. Ei olisi kannattanut, oli nimittäin sen verran pitkät jonot – mieluummin olisimme maksaneet ja nauttineet museosta hiukan väljemmin 🙂

    Reply
  • Mirka/ Reason for a Season
    1.3.2016 at 21:47

    Olipa hyviä vinkkejä. Ihanan kuulosia ravintoloita ja mahtavan näköinen kattobaari.. En ole koskaan käynyt Madridissa, mutta tämän tekstin perusteella voisin kyllä kuvitella siellä viihtyväni. Ihana hotellivinkki myös. Oma kattoterassi kuulostaa ihan luksukselta 8).

    Reply
    • maailmanaarella
      1.3.2016 at 21:53

      Kiva jos tykkäsit vinkeistä! Toledon hotelli oli niin ihana, että voisin palata Toledoon jo ihan tämän hotellin takia!

      Reply
  • Noora | Kerran poistuin kotoa
    2.3.2016 at 10:02

    Hyviä vinkkejä! Madridia olen viime aikoina pyöritellyt paljonkin mahdollisten reissukohteiden listalla, mutta joku muu on sitten aina voittanut lentojen hinnoissa tai paremmissa lentoaikatauluissa. Mutta kyllä mä velä sinnekin eksyn! Rakastan näköalapaikkoja ja puistoja, ja tuo Toledokin näyttää just ihanalta paikalta. Varsinkin pidemmillä reissuilla tykkään tehdä päiväretken tai pari jonnekin lähiseudulle, koska miksi tyytyä yhteen 🙂

    Reply
    • maailmanaarella
      2.3.2016 at 12:56

      Kannattaa ehdottomasti joskus eksyä myös Madridiin! Sillä on paljon tarjottavaa – ja ehdottomasti, jos on aikaa, kannattaa yhdistää reissuun jokin lähikohde, tai Espanjassa on niin nopeat junat, että siellä pääsee Madridista nopeasti kauemmaksikin! Vaikka meren rannalle…

      Reply
  • Johanna Hulda
    2.3.2016 at 18:36

    Voi, Madrid on ihana kaupunki! Tämän jutun luettuani tuli oikein ikävä sinne ja soveltamaan näitä vinkkejä käytäntöön! Paljon siellä riittäisikin vielä tutkittavaa, sillä olen käynyt kaupungissa vain parin alle vuorokauden mittaisen välilaskun verran. Ja joo, se halpa ja hyvä ruoka ja oluen kanssa tarjoiltavat naposteltavat oli kyllä parhautta! Etenkään Väli-Amerikassa koetun ranskanperuna-papu-kananmuna-kuurin jälkeen en voinut lakata hymyilemästä raikkaalle eurooppalaiselle ruualle, oli niin kotoisa olo siellä. Kävin ihailemassa näköaloja jonkin keskustassa olleen hylätyn liikerakennuksen katolta. Tuo Toledokin näyttää kauniilta paikalta!

    Reply
  • Mira / Exploras
    3.3.2016 at 12:05

    Paljon kivoja, testaamisen arvoisia vinkkejä Madridiin, kiitos! Olen ollut kaupungissa useasti, mutta kuten sanoit, eihän siihen kovin nopeasti kunnolla perehdy – ja varsinkaan kun monet paikat vielä muuttuvat kaiken aikaa. Nyt voisin istahtaa terassille Madridin kattojen ylle!

    Reply
    • maailmanaarella
      3.3.2016 at 12:20

      Madridin kattoterassit on kyllä ihania! Kaikkia en päässyt testaamaan, koska osa sulki harmillisesti ovensa syksyllä vaikka Madridin syksy oli lämpimämpi kuin Suonen kesä ?.

      Reply
  • lizainlondon
    3.3.2016 at 19:34

    Oi, ihana Madrid! Kohtien 2,3,4,5, 7 ja 8 upeus tuli todettua jo kesäisellä Madridin-matkalla. Loput neljä pitää päästä testaamaan pikimmiten! 🙂

    Reply
  • Meidän matkassa / Monna
    3.3.2016 at 20:23

    Wow! Madrid on to do-listalla melko korkealla, eikä tää postaus nyt helpottanut kuumetta ollenkaan 😀 Ja varsinkin jalkapallokulttuuri ja Real Madrid ovat lähellä sydäntä. Kuulostaa mahdottoman upealta toi pieni ihana majoituspaikkakin. Espanjaan on päästävä!

    Reply
  • Kiira L
    3.3.2016 at 20:46

    Kiitos tipseistä! Mulla on haaveena, että veisin miehen joskus Madridiin yllätysmatkalle, kun on kerran kova futismies. Muistaakseni jopa Madridin joukkue taisi olla miehen suosikki. Täytyy laittaa tää postaus kirjanmerkkilistalle! 🙂

    Reply
  • Laura
    4.3.2016 at 11:24

    Todella hyviä vinkkejä, nyt tekisi mieli varata heti matka Madridiin! Tuo puisto näyttää tunnelmalliselta ja hotellisuositus kattoterasseineen kuulostaa ihanalta. Madrid on minulla vielä näkemättä, tämän postauksen perusteella näyttää siltä että sinne on kyllä jossain kohtaa ehdottomasti päästävä 🙂

    Reply
  • Outi/Maa Quzuu
    4.3.2016 at 11:36

    Akuutti Espanja-kuume nousee! Tällaiset vinkit on kyllä tarpeen. Ravintolasuositukset jäivät pyörimään kieleni päälle 😛

    Reply
  • Aivan mahtavat vinkit jotka täytyy kyllä tallentaa ylös mahdollista Madridin reissua varten!
    Jalkapallosta tuli mieleen, että työporukan kanssa tehdyillä reissuilla osa porukasta on käynyt aina perinteisesti paikallisessa jalkapallo ottelussa esim. Roomassa ja Barcelonassa. Ehkä hienokseltaan harmittaa etten ole otteluihin lähtenyt mukaan, tunnelma on kuuleman mukaan niin huikea, että kannattaisi mennä vaikka ei itse ottelusta paljoa ymmärtäisikään. 🙂

    Reply
  • Annika Ruohonen
    4.3.2016 at 18:03

    Upeat heijastukset Templo de Debod -kuvassa! Ihanaa, että pääsit tutustumaan Madridiin pintaa syvemmältä. Se on aina huippua kun pääsee asumaan johonkin vähän pidemmäksi aikaa.

    Reply
    • maailmanaarella
      4.3.2016 at 20:50

      No niinpä! Haaveissa jo seuraava vaihto – Italia olisi aika unelmakohde…

      Reply
  • Meri / Syö Matkusta Rakasta
    5.3.2016 at 10:39

    Olin Madridissa joskus vuosia sitten, kun en ollut vielä näin valveutunut matkailija vaan tyyliin 19v. ja otettiin vaan lennot minne halvalla sai. Että jäipä suurin osa tämänkin listan asioista kokematta. 🙁 Biletettyä tuli sitten senkin edestä. Ja riitaannuttua kaverin kanssa. 😀 Ensi kerralla meen sitten tän listan mukaan! ;D

    Reply
  • Kati / Lähinnä Kauempana
    23.2.2017 at 08:51

    Keväinen Madrid oli kyllä ihana! Me käytiin huhtikuisessa Madridissa miehen kanssa kahdestaan yksi viikonloppu ja hieman epävakaisista säistä huolimatta sää, kaupunki ja fiilis olivat just hyvät! Ja kiitos tästä koosteesta, lisäsin sen myös omaan postaukseeni. Mehän ei tietenkään kaikkea mahdollista ehditty kaupungissa tehdä, mutta muutama hauska kokemus ruokanautintojen lisäksi. Halutessasi pääset vilkaisemaan meidän juttua tästä linkistä
    Lähinnä Kauempana: Madrid

    Reply
    • Maailman äärellä / Heidi
      25.2.2017 at 04:42

      Ei tosiaan yhdessä vkonlopussa vielä ehdi koko Madridia koluta, kun ei kahdessa kuukaudessakaan, mutta varmasti jo kivasti fiilikseen pääsi. Madrid on kyllä upea! Ja ruokanautinnot parhautta. Menenkin heti kurkkaamaan sinun postaustasi ?.

      Reply
  • Tita
    18.9.2017 at 09:38

    Kiitos näistä vinkeistä! Madridin matka häämöttää lokakuussa 🙂

    Reply
    • Maailman äärellä / Heidi
      18.9.2017 at 09:41

      Ihanaa reissua sinulle Tita Madridiin! Madrid on ihana <2. Ja lokakuussa siellä on varmaan jo ruska. Retiro on silloin satumaisen kaunis mutta varmasti on vielä lämmintä ja kattoterasseilla tarkenee hyvin nauttia auringosta ja herkuista :).

      Reply

Leave a Reply