Menu

Vinkit kiinnostavimpiin majoituksiin Savonlinnassa – TOP7

Updated 4.9.2022

Ylellinen sviitti Saimaa-näköaloin Punkaharjun lumoavassa kansallismaisemassa, hurmaava putiikkihotelli Olavinlinnan kupeessa, Saimaan laineilla kelluva igluvene, luksusta tarjoava höyrylaiva, puussa roikkuva teltta komeassa kansallispuistossa, ekologinen mökkimajoitus tai hulppea, moderni villa omassa niemessä Saimaan rannalla tai aikuisille suunnattu B & B kartanomaisessa miljöössä – ja totta kai Saimaa-maisemissa. Mitkä ovat kiinnostavimmat majoitukset Savonlinnassa?

Savonlinnassa matkaileville on tarjolla ihastuttavia majoituselämyksiä niin kaupungin sydämessä kuin pitkin Saimaan rantojakin. Omaa rauhaa etsivä suuntaa Saimaan rannalla sijaitsevalle huvilalle, jossa on pitkä oma ranta ja oma rauha. Seikkalunhaluinen vuokraa igluveneen ja lähtee tutkimaan Saimaan rantoja ja sopukoita. Helppoa hotellielämää kaipaava taas valitsee ylellisistä tunnelmaa huokuvan putiikkihotellin, jossa pääsee helposti notkuvan herkkupöydän äärelle ja kaupungin huvituksiin.

Listasin mielestäni ne kaikkein kiinnostavimmat majoitukset Savonlinnassa, hyviksi koetut suosikkini, auttamaan sinua majapaikan valinnassa.

Savonlinnan kiinnostavimmat majoitukset – TOP 7

1. Hotelli Punkaharju ja ihanat aitat – vaaleanpunaisia unelmia kansallismaisemassa

Hotelli Punkaharju

Keskellä kauneinta kansallismaisemaa, harjun laella, seisoo ylväänä ihana vaaleanpunainen unelma Hotelli Punkaharju, jonka tarina ulottuu aina vuoteen 1845 asti, jolloin keisari Nikolai I määräsi, että tälle komealle harjulle rakennettaisiin metsänvartijan talo ja matkailijahuoneita. Siitä lähtien Punkaharju on vetänyt puoleensa matkailijoita, jotka ovat kukin vuorollaan ihastuneet ikihyviksi näihin kauniisiin harjumaisemiin.

Hotelli Punnkaharjua ei voikaan kutsua tavalliseksi hotelliksi, jossa käydään vain nukkumassa, vaan tämä vaaleanpunainen komeiden honkien mailla sijaitseva hotelli on elämys, jonka muistaa varmasti pitkään. Tämä onkin kohde, jonne kannattaa suunnata ainakin kerran elämässä.

Vanamo, Mesi, Kaste, Muikku, Norppa
Jo huoneiden nimet kertovat, että kyse on jostain uniikista.

Jokainen hotellin huone on omanlaisensa. Hotelli Punkaharjuun saapuva romantikko valitsee mieluusti herkästi sisustetun Vanamo-sviitin, josta on näköalat sinisenä kimmeltävälle Saimaalle, ja luksusta kaipaava ihastuu esimerkiksi erillisessä Keisarinnan huvilassa sijaitsevaan upeaan Herrasväki Duberg -sviittiin.

Luksusvivahteista eräfiilistä kaipaavalle Hotelli Punkaharju taas tarjoaa suloisia metsähuoneita, jotka sijaitsevat täysin omassa rauhassa, kauniin niemen nokassa.

Metsähuone Hotelli Punkaharju
Suloiset metsähuoneet sopivat pientä retkifiilistä kaipaaville luonnosta nauttijoille.

Metsähuoneissa parasta on ihana luonnonläheinen aittafiilis ja maisema, joka tulvii sisään aittojen ikkunoista. Mutta perinteisistä aitoista poiketen näissä on super mukavat sängyt ja laadukkaat vuodevaatteet. Mukavuuden haluisille nämä aitat eivät ehkä kuitenkaan sovi, sillä näissä ei ole juoksevaa vettä ja huuska-asiat pitää hoitaa läheisessä puuceessä tai vähän matkan päässä sijaitsevassa huoltorakennuksessa.

Metsähuone
Metsähuoneet on sisustettu yksinkertaisen tyylikkäästi.

Hotelli Punkaharjun plussat ja miinukset

+ Hotelli Punkaharjun aamiainen on taivaallinen – jo sen vuoksi haluaisin yöpymään Hotelli Punkaharjuun.
+ Hotellin ravintola on valittu yhdeksi Suomen sadasta parhaasta – eikä syyttä! Tähän paikallisuuteen panostavaan ravintolaan kannattaa tulla syömään, vaikkei hotellissa yöpyisikään.
+ Hotellivieraiden on mahdollista varata rannassa sijaitsevaa poreammetta ja saunaa omaan käyttöön.
+ Hotelli Punkaharjuun pääsee kätevästi Savonlinnan keskustasta vaikka kiskobussilla tai elämyksellisesti höyrylaivalla.
+ Maisema on yksi Punkaharjun parhaista!

– Hinta saattaa hirvittää budjettimatkaajaa. Edullisin on metsähuone, joka maksaa kesän sesonkiaikaan 163€/vrk.

Erityistä

 • Hotelli Punkaharjulla on oma mielenkiintoinen viikko-ohjelma, joka vaihtelee viikoittain. Tarjolla on esimerkiksi villiyrittiretkiä, olut- tai viinitastingeja, meditatiivisia metsäkylpyjä ja talon historiakierroksia. Kurkkaa vaihtuva viikko-ohjelma täältä.
Hotelli Pun kaharju poreamme
Varaa illaksi rannasta sauna & poreamme ja tee lomastasi vielä asteen verran luksuksempi!

2. Hotelli Saima – uniikki putiikkihotelli Olavinlinna-maisemissa

Saima-sviitti on Saima hotellin suurin huone, alk. 150€/vrk.

Jos Punkaharjun sijaan haluat päästä uniikkiin hotellitunnelmaan ihan Savonlinnan ytimessä, suosittelen tutustumaan ihastuttavaan Hotelli Saimaan, joka sijaitsee Wanhassa Savonlinnassa, aivan Olavinlinnan kupeessa.

Tässä pienessä, hurmaavassa hotellissa on yhteensä kuusi uniikkia huonetta. Minun suosikkejani ovat ylimmässä kerroksessa sijaitseva The Saima Suite ja The Balcony Room, jonka parvekkeelta on hieno näkymä Olavinlinnalle.

The Green Room henkii menneiden aikojen tunnelmaa.
Hotellia pyörittää hurmaava ja aina niin iloinen pariskunta Johanna & David.

Saima-hotellin plussat ja miinukset

+ Saima hotellin sijainti keskellä kauneinta Wanhaa Savonlinnaa, Olavinlinnan kupeessa ei voisi olla parempi.
+ Kaikki hotellihuoneet ovat uniikkeja ja sisutettu persoonallisen kauniisti.
+ Herkullinen aamiainen tarjoillaan alakerran viehättävässä kahvilassa.
+ Hotellissa on myös kiva kesäterassi.

– Parvekkeellisia huoneita on saatavana vain yksi.

Erityistä

 • Hotellista on mahdollista varata perinteinen englantilainen iltapäivätee, johon kuuluu perinteisiä skonsseja ja lajitelma herkullisia kerrosleipiä. Lue lisää täältä.

3. B & B Taipaleenniemi – viehättävä aikuisille suunnattu B & B Saimaan rannalla

Taipaleenniemen kaunis päärakennus edustaa poikkisalityyppistä jugend-tyyliä.

B & B Taipaleenniemi sijaitsee luonnonkauniilla paikalla, Saimaan rannalla, 18 kilometrin päässä Savonlinnan keskustasta. Tämä kartanomaista tunnelmaa henkivä entinen meijeri ja koulu, joka on remontoitu aikuisille tarkoitetuksi ylelliseksi Bed & Breakfast -majataloksi, sopii erinomaisesti rauhaa etsiville pariskunnille tai miksei myös ystäväporukoille.

Taipaleenniemessä on monenlaisia huoneita, kolmessa eri rakennuksessa. Päärakennuksessa on kaksi ylellistä ja tilavaa sviittiä, huvilarakennuksessa kaksi huoneistoa, joissa on omat keittiöt, ja vierastalossa kahdenhengen huoneita sekä yhteiskeittiö, jota myös sviiteissä majoittuvat saavat käyttää. Kaikki B & B Taipaleenniemen huoneet on kauniisti sisustettuja ja osasta on upea järvinäköala.

B & B Taipaleenniemi on tarkoitettu yli 18-vuotiaille, joten paikka sopii täydellisesti aikuisten omaan lomaan.

B & B Taipaleenniemen plussat ja miinukset

+ Sijainti Saimaan rannalla on upea ja osasta huoneista on hienot näköalat järvelle.
+ Kaikki huoneet ovat persoonallisia ja kauniita.
+ B & B :n vieraat saavat käyttää grillikotaa, soutuveneitä ja rantasaunaa. 
+ Huonehintaan sisältyy runsas aamiainen, joka on valmistettu paikallisista raaka-aineista.

– B & B Taipaleenniemi sijaitsee hieman syrjässä ja ilman omaa autoa on vaikeasti saavutettavissa.

Erityistä

 • Taipaleenniemessä järjestetään silloin tällöin kiinnostavia joogaviikonloppuja.
B & B Taipaleenniemessä järjestetään joogaviikonloppuja.

4. Norppa-Majat – ekologista luontoluksusta tai hulppeaa huvilaelämää Saimaan rannalla

Jos kaipaat omatoimiselle mökkilomalle omaan rauhaan, keskelle kauneinta Saimaa-maisemaa, sinun valintasi voisi olla Norppa-Majojen ihanat huvilat tai yksinkertaisemmat kesämökit. Norppa-Majoilla on yhteensä 9 huvilaa/kesämökkiä, jotka kaikki sijaitsevat täysin omassa rauhassa Saimaan rannalla.

Minun suosikkini Norppa-Majojen valikoimasta on ekologinen Laiturniemen mökki, joka sijaitsee kauniissa, rauhallisessa niemessä, mistä on ihana ihailla auringonnousua. Laiturniemen mökissä on aurinkosähkö, näppärä pikku keittiö, perinteinen puusauna, biokäymälä ja aivan ihastuttava maisema-aitta, jonka suuresta ikkunasta on ihana ihailla kaunista Saimaata.

Laiturniemen sijainti kauniissa niemessä on ihan täydellinen.
Laiturniemen maisema-aitan ikkunasta voi ihailla edessä kimmeltävää Saimaata.

Toinen suosikkini on vastavalmistunut moderni Norppaniemen huvila, joka sekin sijaitsee kauniissa niemessä, totta kai upeissa Saimaa-maisemissa. Norppaniemi on sisustustettu skandinaavisen tyylikkäästi, mutta samalla kivan tunnelmallisesti, joten huvilalla on ensi hetkestä alkaen ihanan lämmin ja kotoisa fiilis.

Parasta on isot maisemaikkunat ja hulppea rantapatio veden päällä.

Suurelle laiturille mahtuu useampikin kesäpäivästä nautiskelija.
Ympäröivä luonto tulee osaksi sisustusta suurista maisemaikkunoista.
Norppaniemi on sisustettu kauniin skandinaavisesti.
Parasta on tietysti nämä hulppeat maisemat ja oma, pitkä rantaviiva.
Norppa-Majojen plussat ja miinukset

+ Jokaisella huvilalla/mökillä on oma rauha, oma rantaviiva ja oma puusauna (isommissa huviloissa myös sähkösauna).
+ Soutuvene kuuluu aina mökkivuokraan.
+ Norppa-Majoilla on oma luontopolku kauniissa harjumaisemissa, ja luontopolun varrella on laavu ja kota.
+ Norppa-Majoilta on mahdollisuus vuokrata sup-lautoja, kajakkeja ja moottorivenettä sekä erilaisia retkiä.
+ Sijainti saimaannorpan ydinalueella mahdollistaa norpan bongaamisen veneretkellä.

– Perille ei ole julkista liikennettä, joten oma auto on lähes välttämätön.

Erityistä

 • Norppa-Majoilta on mahdollisuus varata upea savusaunaelämys.

5. Savonlinnan hulppeat laivamajoitukset – luksusta laineilla

Savonlinnassa on tarjolla myös jotain todella spesiaalia, nimittäin erilaisia laivamajoituksia. Ehkäpä sitä kaikista luksusmaisinta laivamajoitusta tarjoaa Vuoden Kotimaan Matkailuyritys 2021 -tunnustuksella palkittu höyrylaiva S/S Paul Wahl. Oikeastaan kyse ei ole pelkästä majoituksesta vaan kokonaisvaltaisesta kahden vuorokauden mittaisesta elämyksestä. Tällä valkokylkisellä S/S Paul Wahl -höyrylaivalla nimittäin tehdään luksusristeilyjä, joihin kuuluu niin kapteenin samppanjavastaanotto ja neljän ruokalajin illalliset kuin mielenkiintoiset taide-elämykset, saunakokemukset ja vesiaktiviteetitkin.
Lue lisää täältä.

Jos kaikki tämä kuulostaa liian yltäkylläiseltä, mutta kaipaat silti majoittumaan Saimaan aalloille, sinua saattaisi kiinnostaa Houseboat Villa Big Cat Oravissa tai House Boat Järvisydämessä.

Sekä Oravin että Järvisydämen House Boatissa on tilava olohuone, keittiö, erillinen makuuhuone, WC, suihku ja sauna. Ja mikä parasta, katolla on upea aurinkoterassi.

Houdeboat Järvisydän
House Boatin aurinkoterassilla kelpaa viettää kaunista kesäpäivää.
houseboat Järvisydän
House Boatin suurista ikkunoista on esteetön näkymä Saimaalle.

Laivamajoitusten plussat ja miinukset


+ Kaikki nämä laivamajoitukset on erinomaisesti varusteltu.
+ Saimaa-maisemat on hulppeat.
+ Sekä Oravissa että Järvisydämessä on tarjolla paljon aktiviteetteja ja ravintolapalvelut on lähellä.
+ S/S Paul Wahl on todellinen aisteja hellivä elämys aktiviteetteineen ja makuhermoja hivelevine aterioineen.

– Kahden päivän luksusristeily höyrylaiva S/S Paul Wahlilla keventää kukkaroa melkoisesti.
– Molemmat House Boatit on ankkuroitu satamaan, joten omaa rauhaa kaipaava voi kokea paikan liian vilkkaaksi ja meluisaksi.

Erityistä

 • Majoitus Saimaan aalloilla on itsessään erityinen elämys.

6. Aurora Hut – erilainen seikkailuelämys Saimaalla

Seikkailunhaluinen majoituselämysten etsijä saattaisi ihastua Saimaan laineilla kelluvaan Aurora Hutiin. Savonlinnassa Aurora Hut -igluveneen voi vuokrata Activity Makerilta, melkein kaupungin keskustasta. Aurora Hutin upein puoli lienee se, että siinä on helppokäyttöinen sähkömoottori ja sitä saakin itse ohjata! Igluveneen idea onkin juuri siinä, että se ajetaan itse itselle mieluisimpaan paikkaan Saimaalla ja ankkuroidaan sitten yöksi. Minä valitsin tietysti meidän ankkurointipaikaksemme sellaisen tyynen saaren rannan, josta saimme ihailla rauhassa sekä auringonlaskua että -nousua.

Aurora Hutissa on pieni terassi, missä on kiva vaikka grillailla ja nauttia kuplivaa, sekä uimaportaat, jotta pulahdus Saimaan aaltoihin olisi helppoa.

Aurora Hutin plussat ja miinukset

+ Suurien maisemaikkunoiden ansiosta upea maisemaelämys on taattu.
+ Sänky on erinomaisen mukava.
+ Activity Makerin Aurora Hutissa odottaa ihana herkkukori, joka sisältää mm. Muhosen maukasta ruisleipää, paikallisen panimon tuotteita ja mansikoita.

– Aurora Hutissa ei ole suihkua ja vessa on todella pieni. Tilat on muutenkin melko ahtaat, joten Aurora Hut sopii parhaiten lyhyeen viipymään.

Erityistä

 • Aurora Hut on igluvene, jonka saa itse ohjata itselle mieluisimpaan paikkaan ankuroitavaksi. Saattaapa omalla veneretkellä bongata vaikka yhden Savonlinnan citynorpista.

Huom. Savonlinnan seudulla Aurora Hutia vuokraa Activity Makerin lisäksi Kerimaan Lomakeskus Kerimäellä.

7. Tentsile eli puussa riippuva teltta – unohtumaton yö kansallispuiston sydämessä

Linnansaaren kansallispuisto

Pientä luksusta kaipaava retkeilijä ihastuu ikihyviksi Linnansaaren kansallispuistoon ja siellä puissa roikkuviin telttoihin. Linnansaaren kansallispuistossa on toki mahdollista yöpyä myös yksinkertaisissa vuokrattavissa aitoissa tai omassa teltassa joko Sammakkoniemen tai Perpulanluhdan telttailualueella, mutta yö keveästi keinuvassa tentsilessa on ihana kerran elämässä -kokemus, joka nostaa perinteisen telttayön tasoa melkeinpä luksukseksi.

Linnansaaren kansallipuistossa sijaitseva pääsaari, jonka kiertää ihastuttava luontopolku, on jo itsessään upea luontoelämys, mutta kun saareen jää viettämään koko yön ja ehkäpä ennen unia saunoo rannassa sijaitsevassa vuokrattavassa puusaunassa, jää elämys mieleen varmasti yhdeksi kesän parhaimmista.

Linnansaaren kansallispuistoon pääsee näppärästi Oravista ja Järvisydämestä reittiveneen kyydissä.

Linnansaaressa sijaitsevan tentsilen plussat ja miinukset

+ Linnansaaren tentsile sijaitsee upeassa Saimaa-maisemassa.
+ Erityisesti auringonnousun aikaan ja aurinkoisen aamun ensi tunteina maisema tentsilelta näyttää satumaisen kauniilta.
+ Tentsilessa yöpyminen on retkeilijälle helppo telttakokemus, kun ei tarvitse raahata mukana omaa telttaa, vaan täällä odottaa valmiiksi kasattu teltta. Lähellä on myös puucee, grillauspaikka ja keittokatos sekä kioski ja erikseen vuokrattava rantasauna.

– Linnansaari vetää retkeilijöiden lisäksi puoleensa hyttysiä. Kannattaa siis varautua hyttysmyrkyin.
– Mitä useampi henkilö yöpyy samassa tentsilessa, sitä varmemmin teltta yön aikana heiluu. Heiluva teltta ja telttaan kantautuvat äänet saattavat häiritä unta. Herkkäunisen kannattaakin pakata mukaan korvatulpat, eikä lisäretkipatjasta ole ainakaan haittaa!

Erityistä

Norppa käy usein Linnansaaren rannassa kurkkimassa, joten sinulla on hyvät mahdollisuudet nähdä vierailusi aikana uhanalainen saimaannorppa.

♡♡♡♡♡

Millainen olisi sinun unelmamajoituksesi Savonlinnassa? Jos oma suosikkisi puuttuu listaltani, voit kirjoittaa sen kommentteihin! Mielelläni kuulisin muitakin ajatuksiasi ja kokemuksiasi Savonlinnan majoituspaikoista.

Lue lisää Savonlinnan mahdollisuuksista

Jos kaipaat vinkkejä Savonlinna-lomaasi, kannattaa lukea aiempi artikkelini
Savonlinnan parhaat nähtävyydet ja kesäelämykset – TOP 15

Jos taas olet kiinnostunut erityisesti Saimaan luontokohteista ja -elämyksistä, kannattaa lukea tämä:
10 Saimaan luontokohdetta, jotka on pakko kokea

Kannattaa tutustua myös Visit Savonlinnan sivuihin ja lomakoneeseen. Siellä on muuten arvonta, jossa on mahdollisuus voittaa loma Savonlinnassa!


Matka- ja tunnelmakuvia sekä pieniä matkatarinoitani pääset seuraamaan blogini lisäksi Facebookissani.
Käy kurkkaamassa myös Instagramiani, jonne tallentuvat ne kuvistani kauneimmat.
Blogiani pystyt nyt näppärästi seuraamaan Blogit.fi-sivuston kautta.
Follow my blog with Bloglovin

Tervetuloa mukaan matkoilleni.

Copyright © 2021 Maailman äärellä – Heidi Lehtosaari. All rights reserved.

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

7 Comments

 • Sanna / Välimatkoja
  30.6.2021 at 14:51

  Olipas mielenkiintoinen kooste ja kivat kuvat! Punkaharjua ja Saimaa olen joskus katsellut, mutta nuo muut olivat uusia.

  Reply
  • Heidi - Maailman äärellä
   30.6.2021 at 16:01

   Kiitos Sanna! Kiva kuulla, että jutusta löytyi sinulle uusiakin kohteita. Ja niin ihanaa, että Suomessakin pikkuhiljaa kehitellään uusia majoitusideoita, eikä aina vain samanlaisia ketjuhotelleja.

   Reply
 • Hotelli Punkaharju on kyllä sellainen majapaikka, jossa ilman muuta haluan joskus yöpyä. Muutamaan kertaan olemme hotellin pihapiirissä liikkuneet, mutta emme vielä ole ehtineet tuolla yöpyä. Jos oikeastaan kyllä nuo muutkin vaihtoehdot mukavilta vaikuttavat. Joskus eräs tuttuni suositteli jotain, keskustassa, järven välittömässä läheisyydessä. Harmi, että en enää muista mikä se oli. Kovin suositulta paikka kuitenkin vaikutti ja tilaa ei enää meidän matkustusaikaan ollut, vaikka olimme varsin hyvissä ajoin liikkeellä.

  Reply
  • Heidi - Maailman äärellä
   4.7.2021 at 19:58

   Hotelli Pukaharjua voi kyllä tosi lämpimästi suositella. Itsekin olen ensi viikolla menossa taas sinne. Tosin tällä kertaa vaan syömään ja nauttimaan viineistä. Olisikohan tämä ystäväsi suosittelema hotelli ollut Lossinranta Lodge -putiikkihotelli. Sen sijainti on ainakin upea, järven rannalla (tai kävelytie on siinä hotellin ja rannan välissä) ja Olavinlinna näkymillä. En ole itse majoittunut täällä, mutta verkkosivujen påerusteella huioneet on kivan persoonallisia ja on mahdollisuus vuokrata myös poreammetta, mikä on kiva lisä.

   Reply
 • Markus
  4.7.2021 at 17:03

  Upeita kuvia ja monipuolinen kooste. Oletko kuullut uudesta paikasta Enonkosken puolella nimeltä Olo Centre? Suosittelen tutustumaan jos ei ole vielä tullut vastaan. Ekologinen elämyskeskus Koloveden kansallispuiston liepeillä.

  Reply
  • Heidi - Maailman äärellä
   4.7.2021 at 20:26

   Kiitos Markus! Kiitos myös kivasta vinkistä! Kävin katsomassa Olo Centren verkkosivut, ja vaikuttaa tosiaan ihan kiinnostavalta paikalta. Olisi varmaan mukava tukikohta esim. tutkia Koloveden kansallispuistoa, jos kaipaa jotain telttamajoitusta mukavampaa. Olenkin itse menossa ensi viikolla melomaan Kolovedelle, mutta tällä kertaa ihan päivän reissulle vain.

   Reply

Leave a Reply