Menu

Hotelli Asturiasissa tyrskyävän meren rannalla

Updated 31.1.2020

Hotelli Torre de Vllamoros

Tarinan toisen päivän aamu

jolloin minulle valkenee, millaiseen paratiisiin olen päässyt.

Asturias_2015-13
Hotelli Torre de Villademoros sijaitsee pikkuruisessa Villademorosin kylässä. Myös hotelli on pikkuruinen: siinä on yhteensä vain kymmenen huonetta sekä 1300-luvulta oleva roomalainen  torni, joka on muutettu luksussviitiksi. Torni taitaakin olla kylän ainoa “nähtävyys”. Niin kuin Villademorosin kylä, samoin tämä hotelli on pieni ja pelkistetty.

Hotellissa ei ole tarjolla kuntosalia, uima-allasta, saunaa eikä lasten leikkihuonetta, mutta sitä vastoin tarjolla on hiljaisuutta ja rauhaa. Huoneista on näköalat maalaismaisemiin, vuorille tai merelle, aamiashuoneessa (joka on sen verran pieni, ettei sitä mitenkään voi kutsua ravintolaksi) on puhtaan valkeat liinat ja taustalla soi klassinen musiikki,  illalla alakerran olohuoneen takassa roihuaa tuli.

Minulle hotelli Torre de Villamoros on enemmän kuin olen osannut uneksiakaan.

Kun olemme edellisiltana saapuneet hotelliin (vuoriseikkailulta mielettömän kauniista maisemista) ,  meitä on ollut vastassa alakerrassa loimuava takkatuli ja pitkä ja komea espanjalainen, joka on esitellyt meille hotellia ja johdattanut meidät huoneeseemme, hotellin ylimpään kerrokseen. Pitkä ja komea espanjalainen on myös tarjonnut mahdollisuutta tulla syömään illallista (joka tarjoillaan siellä pienessä aamiashuoneessa), mutta olemme tyytyneet juomaan huoneessamme Cudillerosta ostettua halpaa punaviiniä, joka maistuu viinimarjamehulta.

Hotelli Asturias

23 neliöisessä superior-huoneessamme on moderni,mutta lämminhenkinen sisustus.

Asturias_2015-15

Huoneen toisessa päässä on oleskelualue ja isot ikkunat.

Asturias_2015-12

Huoneestamme on näköala vuorille ja pelloille.

Asturias hotel Tore de Villademoros

Alakerran viihtyisissä yhteisissä tiloissa voi kuunnella musiikkia, katsella televisiota tai juoda vaikka viiniä takkatulen ääressä.

Asturias_2015-11

Aamiainen ja illallinen tarjoillaan hotellin yksinkertaisessa ruokasalissa.

Aamupala ei kuulu huoneen hintaan, mutta totta kai me haluamme testata sen (8€/hlö). Eikä se ole pettymys: tarjolla on lämpimiä sämpylöitä ja croissanteja, kakkuja, pikkuleipiä, espanjalaisia kinkkuja, makkaroita ja juustoja, luonnonjogurttia, hedelmiä, mysliä ja hilloja. Sama pitkä ja komea espanjalainen, joka on illalla esitellyt meille hotellia, tarjoilee meille nyt pöytään vastapuristettua appelsiinituoremehua, paahtoleipää sekä lettuja!

Asturias_2015-10

Ruokasalin ikkunasta on näköala tornille ja merelle.

Asturias_2015-9

Polku vie puutarhan läpi.

Aamupalan jälkeen olemme valmiita lähtemään seikkailulle. Saamme hotellilta mukaan kartan, johon espanjalainen kirjoittaa meille suosituksia: kauniita rantoja, kyliä ja ravintoloita.

Asturias_2015-17

Hotellin viereisellä pellolla laiduntaa lehmiä.

Hotellista olisi mahdollista lainata myös polkupyöriä, mutta koska meillä on aikaa vain yksi viikonloppu, lähdemme matkaan autolla. Ensimmäisenä ajamme muutaman kilometrin päähän Cabo Bustolle, mistä aloitamme päivän seikkailun Asturiasin huumaavan kauniilla rannikolla.

Asturias rannikko

Seikkailu alkaa täältä…

Seuraavassa postauksessa kierretään Asturiasin rannikkoa, johon ei voi olla rakastumatta!
Seuraamalla Maailman äärellä -matkablogin Facebookia, saat uusimmat matkajutut suoraan uutisvirtaasi.

***

Superior-huoneemme maksoi 104 €/yö.
Tavallinen kahden hengen huone olisi maksanut 86 €/yö.
Sviitiksi muutettu torni olisi maksanut 278€/yö.

Toisen päivän iltana testasimme myös hotellin illallista. Söimme  turskaa, häränlihaa ja kasviksia. (Espanjalaiseen tyyliin jaoimme molemmat annokset) Yhden aterian hinta oli alle 15€ (kala-ateria 11€ ja liha-ateria 13€). Lasi punaviiniä maksoi pari euroa. Ruoka oli todellakin hintansa väärti!

Löysin tämän ihastuttavan hotellin SecretPlaces-sivustolta. SecretPlaces kokoaa sivustolleen romanttisia Boutique-tyylisiä hotelleja eri puolilta maailmaa, erityisesti Euroopasta. Olin jo aiemmin testannut yhtä SecretPlaces -hotellia Espanjassa, Riojan viinialueella. Sekin oli aivan ihastuttava! Katso vaikka!

 

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

14 Comments

 • Outi
  17.12.2015 at 12:56

  Onpa kauniit maisemat ♡

  Reply
  • maailmanaarella
   17.12.2015 at 12:58

   Ootapas kun seuraavassa postauksessa olen siellä tyrskyävällä rannalla! Siihen EI voinut olla rakastumatta! ❤️

   Reply
 • Jael
  18.12.2015 at 13:48

  Luulen että olen ollut tuossa kylsää mutta ihan pikaisesti. Kesällä 2007 teimme eksäni kanssa matkan läpi koko Espanjan pohjoisen puolen rannikkoa pitkin ja monta kertaa eteläisessä Espanjassa olleena rakastuin täysin pohjoiseen Espanjaan,joka mielestäni onkin sitä kauneinta Espanjaa.

  Reply
  • maailmanaarella
   18.12.2015 at 17:55

   Minulle kävi Jael ihan samoin! Vaikka olen niin paljon aiemminkin Espanjassa reissannut, Pohjois-Espanja Baskimaata lukuun ottamatta oli aiemmin täysin kokematta. Ja nyt kun sinne pääsin, rakastuin ja kunnolla! Tämä on Espanja, jonne haluan palata! <3

   Reply
 • Susanna
  19.12.2015 at 23:13

  Kiva erilainen majoitus!
  torni toi heti mieleeni ikivanhan tornin Sisiliassa, jossa järjestettiin kerran pieni taidenäyttely. Kurkistin aidanraosta tornin sisäpihalle, jolloin minutkin kutsuttiin mukaan ja sain syödä herkkuruokia. Tornissa oli kapeat rappuset ja muutama kerros

  Reply
  • maailmanaarella
   19.12.2015 at 23:23

   Ihana muisto sinulla! Pitää muistaa jatkossakin rohkeasti siis kurkkia sisäpihoille. Minua vähän harmittaa, etten tajunnut pyytää, että olisin päässyt katsomaan tornisviittiin sisälle. Mutta hotelli oli kyllä niin minun mieleen – ihastuttava kerta kaikkiaan ❤️.

   Reply
 • […] laskeuduttua on aika palata hotellille, sinne ihanaan salaiseen paikkaan, jossa takkatuli ja herkullinen illallinen jo […]

  Reply
 • […] toisena päivänä paljastuu, millainen hotelli monen mutkan takaa löytyy ja mitä tunteita Asturiasin rannikko […]

  Reply
 • Annika Ruohonen
  20.12.2015 at 19:55

  Mikä löytö! Tuli nälkä… ?

  Reply
 • Aika kiva paikka! Pitääpä tutustua tuohon Secret places sivustoon, boutique hotellit ovat ihania elleivät aivan hinnalla pilattuja, eikä tämä sitä ainakaan ollut 🙂

  Reply
  • maailmanaarella
   26.1.2016 at 20:44

   Olen ollut kaksi kertaa Secret Placen kautta käyttämässäni hotellissa ja molemmat ovat olleet ihania! Voin siis suositella lämpimästi ?.

   Reply
 • Johanna @ Out of Office
  4.4.2016 at 20:35

  Hiljaisuus ja rauha <3

  Jos hotellin kuvissa näkyy muovisia leikkikenttälaitteita, valitsen jonkun toisen… Tuo torni huutaa nimeäni 🙂 Läntisellä Uudellamaalla Mustiossa on myös torniin rakennettu sviitti, sen kävimme testaamassa joulukuussa: http://johannasuomela.com/2015/12/16/mustion-linnan-lumoissa/ ja ihana oli. Ja se Linnankrouvin ruoka!

  Reply
  • maailmanaarella
   4.4.2016 at 21:34

   Joo, torni olisi kyllä ollut ihana. Mutta päätimme pihistellä ja ottaa halvemman huoneen. Mutta oli toi meidänkin ihana. Täytyykin käydä kurkkaamassa tämä teidän löytö:)

   Reply

Leave a Reply