Menu

Pohjois-Espanjan lumoava Asturias

Updated 31.1.2020

Asturias_2015-21

Tarinen toinen päivä: Lumoutuminen.

Cabo Busto

Asturias ranta
Ajamme Villademorosin pikkuriikkisestä kylästä aamuauringon noustua  pitkin pohjoisrannikkoa länteen. Puristan kädessäni pitkältä komealta espanjalaiselta saamaani karttaa. Se on minun aarrekarttani. Karttaan raapustettu lähin rasti on Cabo Buston kohdalla. Eikä suotta. Cabo Buston tyrskyisä rantaviiva saa minut melkein sanattomaksi.

Näyttökuva 2015-12-19 kello 22.25.10

Pohjois-Espanjan kartta
Seison rannalla ja katson tyrskyäviä aaltoja. Aamun sumu sekoittuu aaltoihin ja näköala on vielä utuinen, mutta niin kaunis. Jyrkänteen vierustalla kulkee polku, joka johdattaa meidät Cabo Buston majakalle. Koko ranta on autio. Turistisesonki on päättynyt aikoja siten.

Tiedän, että me olemme onnekkaita: joulukuussa Asturias saattaisi olla ihan toisen näköinen. Mutta vaikka sade piiskaisikin maisemaa, niin kuin se vehreydestäkin päätellen tekee täällä aika usein, uskon, että siltikin ihastuisin tähän maisemaan. Mutta tänään meitä hellii aurinko. On käsittämätöntä, että on jo joulukuu ja Suomessa televisioiden äärellä valmistaudutaan itsenäisyyspäivän vastaanottoon.

Koko parin kilometrin kävelykierroksen aikana vastaamme tulee vain yksi koiranulkoiluttaja ja yksi maastopyöräilijä. Muuten saamme olla ihan kaksin – me kaksi ja tämä maisema.

Asturias_2015-22

Asturias_2015-23

Asturias_2015-24

Asturias_2015-26

Asturias_2015-27

Puerto de Vega

Asturias_2015-29
Cabo Bustolta jatkamme matkaamme Puerto de Vegaan. Kartassa Luarcan kohdallakin olisi rasti ja muutama ravintolasuositus, mutta kaikkeen ei millään ole aikaa. Myöhemmin luen opaskirjasesta, että Luarca, toiselta nimeltään Villa Blanca, olisi pohjoisrannikon kauneimpia kaupunkeja, ja minua tietysti harmittaa. Sama opaskirja ei sano sanaakaan Puerto de Vegasta, joka osoittautuu oikein viehättäväksi kalastajakyläksi, jota hallitsee pieni kalasatama sekä rinteelle rakennetut värikkäät talot. Sataman vieressä on muutama ravintola, joissa tarjoillaan erityisesti tuoretta kalaa ja mereneläviä. Puerto de Vegan kupeesta lähtee polku, joka mutkittelee pitkin jylhää rantaviivaa.

Asturias_2015-28

Asturias-1-9

Asturias rannikko
Tälläkin kertaa saamme ihastella maisemia kaikessa rauhassa. Luontopolulla näemme vain yhden iäkkään pariskunnan ja yhden ratsastajan. En melkein voi uskoa todeksi tätä kaikkea kauneutta! Rantaviiva jatkuu silmän kantamattomiin yhtä jylhänä ja koskemattomana. Vain tämä polku muistuttaa siitä, että me emme ole ainoita, jotka ovat vuosien varrella tulleet tänne ihailemaan meren tyrskyjä.

Asturias rannikko

Asturias_2015

Asturias_2015-2

Asturias-1-5

Asturias-1-8

Asturias-1-7

Asturias_2015-4
Kartan mukaan polkua pitkin pitäisi päästä Puerto de Vegan majakalle, mutta koska majakkaa ei ala ilmaantua, päätämme kääntyä takaisin, onhan jo lounasaika. Löydämme karttaan kirjoitetut ravintolat (La Marina ja Casa Jorge) helposti. Casa Jorgen aurinkoinen terassi näyttää kutsuvalta. Kun kysyn tarjoilijalta, mikä mahtaa olla menussa mainittu päivän kala, tarjoilija luettelee ainakin kymmenen eri kalalajia, joista tunnistan ehkä kaksi. Päätämme kuitenkin ottaa mustekalaa.

Asturias-1-4

Viavélez

Viavélez
Puerto de Vegasta jatkamme matkaa Viavéleziin. Kylä on kummallisen hiljainen, melkein autio. Kesäaikaan Viavélezin kalasatama on kuitenkin suosittu kesänviettopaikka.

Viavélez

Viavélez

Figuera

Asturias_2015-30
Reittimme läntisin pysähdyspaikka on aivan Asturiasin ja Galician rajalla. Täällä Río Eo erottaa Galician ja Asturiasin toisistaan ja tänne Asturiasin vihreä rannikko Costa Verde päättyy.  Täällä rantahiekka on pehmeää ja auringossa välkkyvä meri melkein houkuttelee pulahtamaan Atlantin aaltoihin.

Asturias_2015-31

Playa del Silencio

Asturias_ranta-1
Asturiasin läntisimmältä reunalta lähdemme ajamaan takaisin kohti hotellia. Koska joulukuussa aurinko laskee Espanjassakin jo ennen kuutta, ei yhden päivän aikana ehdi mahdottomasti. Ehdimme kuitenkin vielä ennen hämärää etsiä Playa del Silencion (=Hiljaisuuden rannan), yhden Asturiasin kauneimmista rannoista, jonne menemme ihailemaan auringonlaskua. Kesäaikaan auringonlasku olisi täällä vielä upeampi, sillä silloin aurinko laskee suoraan mereen. Nyt aurinko ehtii tipahtaa vuorten päälle.

On täällä silti kaunista.
Auringon viimeiset säteet punaavat kevyesti taivaan ja aallot pirstoutuvat rantakallioihin.

Olen lumoutunut.

Asturias_ranta-1-5 Asturias_ranta-1-7 Asturias_ranta_kauris-1 Asturias_ranta-1-6 Asturias_ranta-1-2 Asturias_ranta-1-4
Hämärän laskeuduttua on aika palata hotellille, sinne ihanaan salaiseen paikkaan, jossa takkatuli ja herkullinen illallinen jo odottavat.

*****
Seuravaana päivänä, tarinan kolmentena päivänä, matka jatkuu kohti itää ja kohtaan lisää kauneutta mutta myös valtavan pettymyksen…

Seuraamalla Maailman äärellä -matkablogia Facebookissa, saat uusimmat matkajutut suoraan uutisvirtaasi.

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

44 Comments

 • […] Seuraavassa postauksessa kierretään Asturiasin rannikkoa, johon ei voi olla rakastumatta! Seuraamalla Maailman äärellä -matkablogin Facebookia, saat uusimmat matkajutut suoraan uutisvirtaasi. […]

  Reply
 • Mika / Lähtöportti
  20.12.2015 at 17:42

  Nämä sun viime postaukset on todella hyvää matkailumainosta Espanjalle. Mielikuvieni Espanjasta on puuttunut hieman karismaa, mutta nuo tyrskyiset kalliorannat ja kalastajakylät vastaa täydellisesti siihen huutoon. Paljon Espanjaa kiertäneet ystävät on vihjanneet Picos de Europasta ja Galician Costa da Mortesta, mutta koko Pohjois-Espanjan rantaviiva taitaa olla tutkimusmatkan arvoinen.

  Reply
  • maailmanaarella
   20.12.2015 at 17:56

   On, ehdottomasti! Minäkin ihastuin Picos de Europaan Astiriasin lisäksi. “Kuoleman rannikko” on minulla vielä koluamatta, mutta joskus vielä sinnekin! Pohjoinen Espanja on kyllä minusta niin paljon särmikkäämpi kuin etelä, vaikka toki etelässäkin on kaikkea ihanaa, esim. minulle niin rakkaat Cádiz ja Granada.

   Reply
 • Lotta Watia | Unagidon
  20.12.2015 at 18:15

  Todella kaunista rantaviivaa! Roadtripit on ihan parhaita, kun saa mennä omaa tahtia ja pysähtyä ihmettelemään silloin, kun siltä tuntuu. Tosi hyvä kelikin teille sattunut. 🙂

  Reply
  • maailmanaarella
   20.12.2015 at 18:22

   No näin juuri! Olen ihan ihastunut roadtrippailuun. Ainut huono puoli että aina käy niin, että aika loppuu kesken eikä ehdi puoliakaan nähdä, mitä haluaisi.

   Reply
 • Teea | Curious Feet
  20.12.2015 at 19:18

  Lumoutunut olen minäkin jo näistä kuvista. Upeita! Vaikka Espanjaa on tullut kierrettyä ympäriinsä, niin pohjoisemmat osat ovat vielä käymättä ja se on joskus korjattava. Olisi ihanaa lähteä tuonne joskus autolla matkustamaan.

  Reply
  • maailmanaarella
   21.12.2015 at 04:29

   Kiitos Teea! Minäkin haluan sinne vielä palata! Oli kyllä ihanaa seutua.

   Reply
 • Henna /suurin onni
  20.12.2015 at 19:35

  Voi video! Olen niin sucker tuollaiselle maisemalle, että voisin vaikka tältä istumalta lähteä tuonne road tripille. Voiko mikään olla parempaa kuin tuollaiset tyrskyt!? Aivan fantastisen näköistä seutua, huoh… Muistuttaa itse asiassa aika paljon Etelä-Afrikan rannikkoa Garden Routen varrella, johon siihenkin rakastuin ihan silmittömästi ♥

  Reply
  • maailmanaarella
   21.12.2015 at 04:31

   Kuulostaa Etelä-Afrikkakin kyllä huikealta! Mutta ihana että lähempääkin löytyy tällaisia maisemia.

   Reply
 • Outi
  20.12.2015 at 19:44

  Aivan mahtavia kuvia ja maisemia. Ihania kallioita ja meri <3

  Reply
 • Annika Ruohonen
  20.12.2015 at 19:53

  Ihania maisemia!

  Reply
 • Tiina, Kinttupolulla
  20.12.2015 at 20:11

  Todella upean näköistä! Tuollainen ranta on patikointihullulle unelma 🙂 Itse vuoden Andalusiassa asuneena Espanja kutsuu varmasti tulevaisuudessakin ja ehkä silloin vuorossa on pohjoinen 🙂

  Reply
  • maailmanaarella
   21.12.2015 at 04:34

   Voin kyllä lämpimästi suositella luonnonystävälle pohjoista! Aivan mahtavat ulkoilumahdollisuudet!

   Reply
 • Maarit
  20.12.2015 at 20:29

  Katselin jo Instagramissa kuviasi Asturiasista, upean näköistä seutua. 🙂

  Reply
  • maailmanaarella
   21.12.2015 at 04:35

   Joo, vieläkin panee sydämen pamppailemaan hiukan lujempaa … ❤️

   Reply
 • Virpi /Täynnä tie on tarinoita
  21.12.2015 at 22:00

  Jos ei näistä postauksista ja kuvista tule ihan mieletön Espanja-kuume, niin ei sitten mistään! Aivan ihanaa varmasti löytää tuollainen paikka, nauttia rauhasta, auringosta ja merestä. Ja ennenkaikkea maisemista! Oi oi, ei voi kuin haaveilla! 🙂

  Reply
  • maailmanaarella
   22.12.2015 at 03:35

   Oli ihanaa! Tämä Asturiasin rannikko oli ehkä ihaninta, mitä Espanjan syksynäni kohtasin. Ja oli kyllä mahtavaa, että siellä sai olla niin rauhassa: ei todellakaan tarvinnut taistella muiden turistien kanssa parhaasta kuvauspaikasta ?.

   Reply
 • Asturias on näiden postausten perusteella lumonnut varmasti itse kenetkin. Aivan älyttömän kaunista! Ja täuohon aikaan on varmasti todelakin sanaut ihastella ja tutkailla kaikkea ihan itsekseen <3

  Reply
 • Tiia/ReiseReise
  22.12.2015 at 11:31

  Siinä on ollut erilainen itsenäisyyspäivä. On kyllä kaunis tuo kalastajakylä, tuli sentään se nähtyä jos se kaunein jäi tällä kertaa väliin.

  Reply
  • maailmanaarella
   22.12.2015 at 11:56

   Oli tosiaan tämäkin kalastajakylä kaunis ja seuraavana päivänä näimme vielä toisenkin ihanan. ❤️

   Reply
 • Miika ♥ Gia | matkakuume.net
  22.12.2015 at 17:59

  Huikeita maisemia! Paikallisilta kuulee aina parhaat vinkit, omillakin reissuilla olisi monta helmipaikkaa jäänyt löytymättä jos ei olisi saatu vastaavanlaisia aarrekarttoja käyttöön 🙂

  Reply
 • Kohteena maailma / Rami
  22.12.2015 at 23:33

  Ajattelin tuonne jossain vaiheessa tehdä viikon kiertomatkan autoillen. Voisi tehdä kyllä pidemmänkin maisemien puolesta, mutta eiköhän viikossa jo jollakin tavalla pääsi noista maisemista nauttimaan! Iltaisin sitten ruokailut pitkän kaavan mukaan 🙂

  Reply
  • maailmanaarella
   23.12.2015 at 16:13

   Viikko on jo paljon parempi kuin viikonloppu! Minulla jäi monta rastia aarrekarttaani, joihin en ehtinyt, joten itsekin joskus haluan palata näihin maisemiin – vähintään viikoksi!

   Reply
 • Laura
  23.12.2015 at 16:01

  Vau mitä rannikkomaisemia ja ihanan hiljaista! Nyt muuttui taas minun mielikuvat Espanjasta, kyllä tuolla kelpaisi road trippailla :))

  Reply
  • maailmanaarella
   23.12.2015 at 16:15

   Pohjois-Espanja on kyllä roadtrippailijan paratiisi! Ja kesäkuukausien jälkeen hyvin tilaa. Heinä- ja elokuu varmasti pahinta sesonkia.

   Reply
 • Arja / Haavematkoja
  24.12.2015 at 00:16

  Kauniit kuvat ja tarina, tuollainen paikka houkuttelisi patikoimaan ja miksei alue tosiaan roadtrippailemaankin, vaikkei se mulle omin matkustustapa olekaan. Mulla on Espanja ihan kokonaan tutkimatta ja täytyy myöntää että maata kohtaan jonkin verran ennakkoluulojakin (en oikeastaan tiedä miksi), mutta tämän perusteella lähtisin pohjoisrannikolle vaikka heti!

  Reply
  • maailmanaarella
   24.12.2015 at 03:21

   Pohjois-Espanja sopii erinomaisesti patikointiin. Sieltä pääsee hyvin tekemään retkiä sekä juhlille rannoille että vuorille. Myös pohjoisen pikku kylät ja kaupungit vaikuttavat viehättäviltä.

   Reply
 • Sanna | Siveltimellä
  25.12.2015 at 20:49

  Ihanan rauhassa ootte saaneet olla ja miten kauniita merenrantoja. Tykkään!

  Reply
  • maailmanaarella
   26.12.2015 at 02:54

   Oli tosiaan rauhallista, me taidettiin olla ainoat ulkomaalaiset turistit!

   Reply
 • Elina | Vaihda vapaalle
  26.12.2015 at 12:24

  No onpa upeaa rannikkoa! Ekoista kuvista tuli ihan Etelä-Afrikan Kapkaupungin rannikko mieleen. Olisi kiva kiertää joskus koko Espanjan rannikko ympäri asuntoautolla. 🙂

  Reply
  • maailmanaarella
   26.12.2015 at 14:35

   Se ois tosiaan ihanaa! Tai minä ehkä kuitenkin valitsisin henkilöauton ja majoittuisin pienissä hotelleissa, mut Espanjan ja miksei samalla Portugalin rannikon kiertäminen ois kyllä upea idea! Ja sinne Etelä-Afrikkaan minä myös joskus haluan?.

   Reply
 • Simo Ikävalko
  27.12.2015 at 04:17

  Näyttää aivan mahtavilta vaellusmaisemilta!

  Reply
 • Jenna / Journey Diary -matkablogi
  27.12.2015 at 10:59

  Nää kuvat on kuin suoraan jostain Mondon aukeamalta, niin hyvältä näyttää maisemat! 🙂

  Reply
  • maailmanaarella
   27.12.2015 at 11:02

   Kiitos Jenna, ei tosiaan voinut valittaa maisemista?. Kaunista oli! Melkein epätodellisen kaunista.

   Reply
 • veerabianca
  30.12.2015 at 12:45

  Ihan uskomattoman kauniita maisemia! Wow, etenkin nuo jylhät kalliot ja villi merivesi! Voikohan noissa paikoissa vierailla ilman omaa tai vuokra-autoa?

  Reply
 • Heli
  8.1.2016 at 16:31

  Oi onnea, että löysin tänne blogiisi Instagramista. Mikä paikka! Tuonne on pakko päästä! Meillä suunnitellaan miehen kanssa automatkaa Ranskaan, Bretagneen ensi kesänä 🙂

  Reply
  • maailmanaarella
   8.1.2016 at 16:54

   Hieno juttu että jutustani oli sinulle iloa! Asturias on niin helmi! Ehdottomasti kannattaa mennä. Ja jos on aikaa, niin käykää myös Picos de Europalla!

   Reply
 • Vai on Espanjan pohjoisrannikko näin kaunista! Pakko myöntää etten oikein tiennyt minkänäköistä siellä on, kaikkihan käyvät aina vain eteläpuolen hiekkarannoilla. Käyn nyt urakalla näitä postauksiasi läpi ja sohvamatkailen oikein kunnolla ?

  Reply
  • maailmanaarella
   26.1.2016 at 20:39

   Ihana että löysit Pohjois-Espanja-postaukseni! Se on niin helmi. Pakko mennä joskus uudestaan❤️.

   Reply

Leave a Reply