Menu

Kuvaterveiset Portugalin romanttisesta Portosta!

Updated 31.1.2020

Voi tätä hyvän olon tunnetta. Vihdoin, pitkän ja kylmän kevään jälkeen, istun aurinkoisella patiolla. Lasissa hehkuu portugalilainen viini ja huulilla maistuu kesä. Edessä monta päivää ihanaa vapautta, kesken kiireisimmän kevään. Sekin tuntuu syntisen hyvältä. Niin kuin aina kaikki sellainen, missä on kielletyn hedelmän maku.

Ja entä tämä kaupunki! Hehkuvia värejä ja elämää. Douro-joki kimmeltää timantteja, kadunkulmassa soi saksofoni, terasseilla nauretaan. Minä solahdan helposti tähän kaikkeen. Unohdan hetkeksi kiireen. Etsin Ribeiran rantaterassilta pöydän ja tilaan kuplivaa turistihintaan.

Parasta täällä Portossa, romantikkojen kaupungissa, on päämäärätön kuljeskelu pitkin viehättäviä kujia. Niin, ja se viini. Kuplivan sijaan kannattaa valita vinho verdeä tai sitten tätä makeaa ja täyteläistä portviiniä, jota  mennään maistelemaan Douro-joen toiselle puolelle, Vila Nova da Gaian portviinikellareihin.

Porto on sopivan pieni käveltäväksi ja sopivan suuri pitkäksi viikonlopuksi. Joka päivä löydän jotain kaunista ja ihanaa ihmeteltävää. Yhtenä päivänä kävelen Douron rantaa pitkin Atlantin rannalle, missä vietetään rentoa rantapäivää. Minäkin uskaltaudun kastamaan varpaat – mutta vesi on vielä melkein yhtä kylmää kuin Saimaalla.

Kauneinta on kun aurinko laskee. Ihan satumaisen kaunista.
Luulenpa, että olen tainnut vähän ihastua.

Porto Portugali

Porto Portugali

Porto Portugali

Porto Portugali

azulejo

Porto Portugali

Porto Portugali

Porto Portugali

Porto_Portugali

Porto Portugali

Porto Portugali

Matkaterveisin Heidi ♥


Matka- ja tunnelmakuvia sekä pieniä matkatarinoitani pääset seuraamaan blogini lisäksi Facebookissani.
Käy kurkkaamassa myös Instagramiani, jonne tallentuvat ne kuvistani kauneimmat.
Blogiani pystyt nyt näppärästi seuraamaan Blogit.fi-sivuston kautta.
Maailman äärellä -matkablogini on myös Twitterissä.
Tervetuloa mukaan matkoilleni.

Copyright © 2017 Maailman äärellä – Heidi Lehtosaari. All rights reserved.

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

15 Comments

 • Kaukokaipuun Nella
  24.5.2017 at 21:10

  Voihan Porto! Me emme päässeet sinne saakka, mutta onneksi edes näiden kuvien kautta.. Ihana tunnelma!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   26.5.2017 at 13:17

   Voihan Porto tosiaan. Niin ihastuttava kaupunki. Tällainen ikiromantikko oli kyllä täysin myyty. Ehkä sinunkin pitää vielä joskus… <3

   Reply
 • Johanna @ Out of Office
  24.5.2017 at 21:20

  Voi mitä kuvia! Ehkä parhaimmat kuvasi ikinä! Mielettömän hienoja!

  Ja tuo punainen mekko <3

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   26.5.2017 at 13:19

   Voi kiitos Johanna <3. Porto oli kyllä niin kuvauksellinen, varsinkin ihanassa iltavalaistuksessa. Ja punainen mekko oli löytö viime Kuopion reissultani (kun piti mennä vaan ostamaan kummipojalle synttärilahjaa… :D).

   Reply
 • Sisko
  25.5.2017 at 15:13

  Näyttää kyllä upealta! Saa nähdä miltä kuukauden päästä Etelä-Portugalissa näyttää.. 🙂

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   26.5.2017 at 13:20

   Ihan varmasti etelässäkin näyttää ihanalta! Minulla Etelä-Portugali on vielä koluamatta. Mutta joskus vielä sinnekin <3.

   Reply
 • Outi
  25.5.2017 at 18:50

  Oikein ihanaa lomaa sinne kauniiden maisemien, hyvän viinin ja ruoan maahan!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   26.5.2017 at 13:23

   Kiitos Outi <3. Nyt Portugalin maisemat ehtivät jo vaihtua kimmeltävään Saimaaseen ja kohta lähdetään bongailemaan norppia :). Mutta onneksi täälläkin on jo himppu kesää.

   Reply
 • Katja/jumalainenseikkailu
  29.5.2017 at 11:52

  Kaipaan Kreikkaa, ja katselen Porton kuvia. Vielä pitäisi yli vuosi jaksaa odottaa!
  Komeita kuvia, kuten aina. Ja kauheasti taloja!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   29.5.2017 at 12:40

   Oi, minäkin kaipaan Kreikkaan – ja Italiaan ja Espanjaan ja Portoon. Vaikka on täällä Saimaallakin hyvä, tosin turhan koleaa juuri nyt. Portossa oli tosiaan paljon taloja, ihania värikkäitä, ränsistyneitä ja koreita. Taloja täynnä tarinoita.

   Reply
 • Christa Tauro
  18.7.2017 at 20:31

  Kiitoksia kivasta postauksesta! Ja juuri huomasin että täällä onkin useampi Portugali-aiheinen postaus joita tulen varmasti hyödyntämään oman reissun suunnittelussa, kovasti itsellä kiinnostusta sinne suuntaan 🙂 Ihan mielenkiinnosta kyselen että mitä teet arkielämässä työksesi? Kiinnostaa tietää että millainen työ mahdollistaa noin aikataulun puolesta tällaisen ihanan säännöllisen seikkalun, itsellä kovasti tulevaisuudenhaaveena että pääsisi säännöllisesti seikkailuun 🙂

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   2.8.2017 at 15:48

   Kiitos Christa kommentistasi. Anteeksi, että vastaukseni tulee vasta nyt. Olen mökkihöperöitynyt ja viettänyt aikaa välillä ilman tietokonetta (ja blogia). Pikku hiljaa yritän palata sivistyksen pariin :): Porto oli kyllä tosi ihana kohde. Minun on ollut tarkoitus kirjoittaa Portosta ja Porton ympäristöstä enemmänkin, mutten ole vielä ehtinyt.
   Minä olen opettaja, joten arki todellakin lähestyy ja pitkä tiivistahtinen syksy ja talvi. Onneksi kesällä on taas ehtinyt ladata akkuja niin reissussa kuin ihan täällä Suomen suvessakin.

   Reply
 • Matkalla lähelle tai kauas
  9.12.2017 at 16:59

  Portosta haaveillaan juuri kovin. Kiitos tästä jutusta!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   9.12.2017 at 17:00

   Porto on ihana ❤️. Minun piti kirjoittaa siitä paljon enemmänkin, mutten ole harmillisesti ehtinyt. Mutta lämpimästi sitä suosittelen!

   Reply

Leave a Reply