Auringonnousu Madeiran kauneimmalla huipulla

Madeira Arieiro

En olisi ikinä arvannut, että Madeira olisi tällainen. Totta kai olin kuullut Madeiraa sanottavan kauniiksi kukkaissaareksi. Tiesin myös, että mummoturistien lisäksi Madeiralla olisi lukuisia polkuja ja levadoja houkutuksiksi patikoijille. Mutten koskaan olisi arvannut, että näkisin Madeiralla kauneutta, jollaista en koskaan ennen.  Ja että kokisin elämäni kauneimman aamun. Jopa kauniimman kuin Patagoniassa.

Olin pannut herätyskellon soimaan aamukuudelta. Saanut suostuteltua miehen lähtemään aamun pimeydessä ajamaan mutkaisia teitä kohti korkeuksia, 1818 metriin kohoavaa Pico do Arieiroa. Repussa eväsleivät, kartta ja rutkasti seikkailumieltä.

Madeira Arieiro

Olin ennen meri- ja rantaihminen. Rakastin vitivalkoisia hiekkarantoja ja laiskoja päiviä merta kuunnellen. Mutta sitten tapahtui jotain: rakkauteni teki äkkikäännöksen. Enää lomaonnea eivät ole laiskat päivät meren äärellä ja myöhäiset aamuherätykset, vaikka toki niistäkin nautin. Nykyään janoan elämyksiä, niin ahnaasti, etten kunnolla malta edes nukkua.

Usein ne loman parhaimmat muistot syntyvätkin juuri aamuvarhaisella.

Sellaisina aamuina kuin aamu Pico do Arieirolla, auringonnousun aikaan, pilvimeren yllä.
Aamuna joka on kuin surrealistinen maalaus. Aamuna joka on kuin unta.

Madeira Arieiro

Madeira Arieiro

Madeira Arieiro

Millainen on ollut sinun elämäsi aamu? Se kaikista kaunein?

PS. Kun aurinko oli noussut pilvimeren ylle ja maltoin vihdoin laskea kamerani käsistäni, alkoi Madeiran reissun jännittävin seikkailu jalkapatikassa kohti Madeiran korkeinta, 1861 metriin kurkottavaa Pico Ruivoa. Siitä lisää myöhemmin…


Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka ideana on jakaa matkailuinspiraatiota ja hyvää reissufiilistä Instagram-kuvien avulla. Tempauksen järjestäjinä toimivat
TravelloverMuru Mou ja Skimbaco.
Lue ohjeet täältä.

Minut löydät Instagramista nimellä @heidimaailmanaarella
Maailman äärellä seikkailee myös ahkerasti Facebookissa. Oletko jo liittynyt tähän iloisten seuraajien joukkoon?

Tervetuloa matkoilleni,

Heidi ♥

 

42 Comments

Add yours →

 1. Sanattomaksi vetää, auringonnousu ❤

  Liked by 1 henkilö

 2. Aamun hetket ovat rusinoita elämän pullassa ❤

  Yleensä niistä saa nauttia ihan rauhassa, riippuen auringonnousun kellonajasta. Viimeisimmän nautin La Gomeran saarella, katselin kun aurinko ensin kultasi Teiden ylle ankkuroituneet pilvet, ja vasta sitten nousi meren horisontin ylle. Mutta kaikkein kauneimmat olen kuitenkin elänyt omissa mökkimaisemissa Tammisaaressa, toukokuisena aamuna. Linkitän ne ikimuistoiset hetkeni tähän, jos sallit: https://johannasuomela.com/2015/10/13/breaking-the-darkness/

  Liked by 1 henkilö

 3. Niin kaunista, huoh!

  Liked by 1 henkilö

 4. Jestas miten kaunista!! Kyllä vain tuollainen aamu kelpais! 🙂

  Kyllä Itellä se kaunein aamu on tainnut olla häämatkalla Balilla, kun sai ensimmäistä kertaa heti herättyään pulahtaa oman villan uima-altaaseen katsomaan auringonnousua oman kullan kainalossa. Ainakin se on ollut se ikimuistoisin (ja romanttisin!) aamu tähän mennässä. 😉

  Liked by 1 henkilö

  • Oi, aamu Balilla auringonnousua ihaillen kuulostaa paratiisilta. Minäkin olen kokenut Balin aamun omalla villalla, mutta se auringonnousu ei siihen näkynyt vaan piti kävellä rannalle sitä katsomaan. Mutta oli sekin ihanaa ❤. Teidän häämatka kyllä kuulostaa täydellisen romanttiselta.

   Tykkää

 5. Olipas upeaa ❤ Nuo pilvet näyttivät parissa kuvassa ihan vaahtoavalta vedeltä! Kaunein aamumaisemani on varmasti ollut Machu Picchulla. Sinne tuli lähdettyä kiipeämään, kun maailma oli vielä pimeyden kätköissä. Sitten aamu alkoi varkain sarastaa ja paljasti sielläkin vuoria ympäröivät pilvet. Huh, niihin maisemiin voisin lähteä uudelleenkin aamua ihmettelemään! http://www.rantapallo.fi/kerranpoistuinkotoa/2016/06/04/machu-picchu-maailman-kauneimpien-maisemien-aarella/

  Liked by 1 henkilö

 6. Katja of Skimbaco 2.3.2017 — 17:43

  Madeira on siis niin mieletön!! Ihan mahtavia kuvia, oli varmaan ihan mieletön elämys.

  Liked by 1 henkilö

 7. Mahtavia tunnelmia! Voin vain kuvitella millaiselta auringonnousu tuntuu tuolla, kun paikka on iltapäivälläkin ihan uskomaton. Mukava kuulla, ettei Madeira ole pettänyt odotuksia 😉

  Liked by 1 henkilö

 8. Ai että, miten upean näköistä! Madeira näyttää varmasti kauniilta mistä kulmasta vain, ja etenkin tästä. 🙂 Kauneimmat auringonnousut olen tainnut tähän mennessä nähdä Afrikan savanneilla. Tulevaisuus tuo toivottavasti vielä sen kaikkein kauneimman vuorelta nähdyn aamunkoitonkin!

  Liked by 1 henkilö

 9. Annika | travelloverblogi 2.3.2017 — 20:26

  No nyt kyllä! Voi hyvä tavaton! Olisin halunnut edelleen ajatella Madeiran mummosaareksi, mutta viimeistään näiden jälkeen on unohdettava se. Vai oliko siellä monta mummoa aamuvarhaisella, rajasit vain pois kuvista? Mun valokuvaidoli iski taas! Nämä vain ovat ihan huikeita!

  Liked by 1 henkilö

 10. Kyllä nuo pilvikuvat on aivan mielettömän komeita! Kyllä mun elämäni aamut on juuri niitä, kun aurinko on vasta nousemassa. Oli sitten maisemana meri, kaupungin siluetti taikka komea vuoristo.

  Liked by 1 henkilö

 11. Millä te kiipesitte vuorelle? Minun kaunein aamu on kesä, aurinko ja aamukahvi omalla kuisitlla yöpaita päällä. Voi kun olisi kesä!

  Liked by 1 henkilö

  • Pico do Arieiro on siitä helppo, että sinne pääsee ihan autolla! Mutta tämä oli vasta meidän seikkailupäivän alku. Arieirolta nimittäin aloitimme yli kuuden tunnin mittaisen patikkapäivän henkeäsalpaaville, ja välillä jopa pelottaville, patikkapoluille. Mutta se retki vaatiikin jo ikioman postauksensa.

   Kesä, aurinko ja aamukahvi kuulostaa kyllä täydeliseltä arjen luksukselta. Näitä Suomen kauniita kesäaamuja minäkin jo odotan.

   Liked by 1 henkilö

 12. Onpas komeet aamaisemat. Aamuhetki kullan kallis… Voi miks mä en ole vielä käynyt Madeiralla satunnaisista ajatuksista huolimatta.

  Liked by 1 henkilö

 13. miijamaaria 3.3.2017 — 09:36

  Huh huh! Nää kuvat veti ihan sanattomaksi. Aivan mieletöntä!
  En olekaan muuten blogiisi aiemmin eksynyt, mutta nyt on pakko laittaa seurantaan. Tykkään todella paljon tavastasi kirjoittaa ja ulkoasu miellyttää todella paljon silmää. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 14. Mitä kuvia! Juurikin epätodelliset maisemat ❤ En ole oikein aamuihmisiä, aamulla täytyy saada nukkua, mutta joskus harvoin herään hyvin aikaisin, ja edessä onkin sitten eriskummallinen seikkailu. Kuten tämä aamu Varanasissa.
  http://www.jumalainenseikkailu.fi/2017/02/16/aurinko-nousee-varanasissa/

  Liked by 1 henkilö

  • Minulle on jotenkin viime vuosina käynyt niin, etten osaa reissussa ollenkaan nukkua pitkään. Jotenkin olen matkoilla aina niin täynnä energiaa ja intoa, että pako päästä hyppäämään aamulla aikaisin sängystä. Luen ehdottomasti tämän varanasin seikkailusi. Kiitos kun linkitit sen tänne :).

   Tykkää

 15. Vihdoinkin pääsin blogiin asti ihastelemaan näitä kuvia, jotka jo Instagramin puolella ovat saaneet mut rakastumaan Madeiraan. Aivan jumalaisia maisemia, ja todellakin aikaisen herätyksen arvoisia. Jos nyt yhtäkkiä pitää keksiä joku aamu, jolloin olen herännyt läpionnellisena, heittäisin viimekesäisen melontaretkeni Kylmäpihlajan majakalle täällä Rauman saaristossa. Ystäväni epäonninen sattumus koitui mulle onnenpotkuksi, ja pääsin neljäksi yöksi majakan ylimmän asuinkerroksen sviittiin. Ikkunat avasivat maisemat joka ilmansuuntaan, ja majakan näköalatasannekin oli vain yksien rappujen päässä. Siellä olen nähnyt elämäni kauneimmat auringonlaskut ja -nousut, ja todellakin tuntui siltä, että ei, en edes halua nukkua, vaan kierrellä pienen pientä majakkasaarta ja nauttia sviittini näköaloista ihan ympäri vuorokauden! ❤

  Liked by 1 henkilö

 16. En ole enää pitkään ajatellut, että Madeira olisi mummoturistien saari, sillä niin paljon sitä on eri ikäiset kehuneet. Ja upealta siellä tosiaankin näyttää kuviesi perusteella, joten säälihän se olisi, jos pitäisi odottaa mummoikää ennen kuin noita maisemia pääsisi ihastelemaan 😀

  Liked by 1 henkilö

 17. Tekikö mieli sukeltaa pilvimereen? On kyllä varmasti ollut ihan mieletön kokemus! Me oltiin melkein 7 vuotta sitten Balilla häämatkalla ja kiivettiin aamuyöllä, ihan pilkkopimeässä, Mt Baturille. Kun oltiin päästy huipulle (hikeä valuen) nähtiin aivan mieletön auringonnousu. Siinä oli muutaman päivän vanha rouva vähän herkillä. 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • Hih, olihan se pilvimeri aika houkuttelevan näköinen, mutta kyllä minä tiukasti halusin kuitenkin pysyä maankamaralla enkä kurkotella turhia reunan yli. Kiipeily pilkkopimeässä Mt Baturille kuulostaa kyllä tosi huimalta, mutta ihan varmasti kaiken vaivan arvoinen! Auringonnousut korkeuksista ovat niin uskomattomia, etten ihmettele yhtään, jos herkistytti useammaksi päiväksi :).

   Tykkää

 18. Upeita kuwia, oon kade! Oon harkinnut Madeiraa monesti ja nyt täytyy laittaa kunnolla takataskuun tää 🙂

  -pinaycoco

  Liked by 1 henkilö

 19. Klaus Pesonen 25.9.2017 — 10:35

  Kuvasi ovat upeita. Olemme mamman känssa käyneet Madeiralla eri vuodenaikoina yht 7 kertaa ja aina sinne tekee mieli uudelleen. Nyt vietämme joulun siellä ja katsomme heidän joulunvieton. Mm. Kukkaisviikot nähty samoin olemme olleet marraskuussa. Mutta nyt innostuin tuosta auringonnoususta, miten luulet, ei varmaankaan ole mitään vuodenaikarajoitteita tuon auringonnousun kokemiseen? Sää täytyy tarkistaa ed päivänä tuosta hyödyllisestä linkistä – kiitos siitä!

  Liked by 1 henkilö

  • Kiitos Klaus kommentistasi! Oi, te olettekin jo Madeira-konkareita, mutta enpä ihmetele yhtään, että Madeiralle haluaa kerran käytyään takaisin yhä uudestaan! Vei kyllä minunkin sydämen. Ja menkää ihmeessä katsomaan tämä maagisen kaunis auringonnousu Pico do Arieirolta! En usko, että vuodenaika vaikuttaisi siellä auringonnousun näkemiseen. Kannattaa vaan tosiaan tarkistaa, mitä säätä lupaa huipulle. Ihanaa tulevaa reissua teille Madeiralle!

   Tykkää

   • Klaus Pesonen 21.12.2017 — 22:41

    Tänään tuo sitten koettiin, en hehkuta enempää. Totean vain, että aivan uskomaton alku päivälle. Tuulista ja vilpoisaa oli, vaimokin osti hansikkaat. Mutta ei haitannut kylmyys, maisemat todella lämmitti. Kiitos vielä tästä vinkistäsi – ja myös säälinkistä. Huomenna Camara da Lobosiin….

    Liked by 1 henkilö

Jättämällä kommentin piristät päivääni.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: