Menu

Hyvän mielen hotelli Balilla

Updated 31.1.2020

image001
Olen jo monta viikkoa raahustanut töihin ja takaisin unettomien öiden jälkeen tajuamatta kevään tuloa. Välillä olen polkenut loskassa, välillä auringon paisteessa ja sitten taas lumisateessa.   Työkiireiden uuvuttamana olen unohtanut, että edessä on pääsiäinen: raeruoho on kasvattamatta, mämmi ostamatta, narsissit istuttamatta ja koti kuuraamatta. Itse asiassa jouluvalotkin ovat unohtuneet pihapuiden oksille. Mutta tänään saan pienen muistutuksen pääsiäisen tulosta: postilaatikossa odottaa pääsiäiskortti – Balilta!

IMG_8441
Kortti vie minut hetkeksi takaisin Balille. Erityisesti tähän Sanurin sydämessä sijaitsevaan hurmaavaan pikku paratiisiin,  The Pavilions -hotelliin. 

Harvoin mikään hotelli saa minua huokailemaan ihastuksesta. Jättimäiset luksushotellit valtavine uima-altaineen ja lukuisine ravintoloineen paremminkin ahdistavat kuin ihastuttavat.  Hotellilla pitää olla luonnetta. Ja tällä hotellilla sitä on!

Oman villamme portille kulkee trooppisten kasvien reunustama polku. Portin päälle on nikkaroitu nimikyltti. Villa on saanut nimensä tällä kertaa sukunimeni mukaan. En voi olla huokaisematta ihastuksesta.

Portti johtaa viehättävään puutarhaan, jossa auringon paistaessa gekot vipeltävät etsien varjoisampaa lepopaikkaa.  Puutarhan keskellä on uima-allas, joka keskipäivän hiostavassa helteessä on todellinen siunaus. Puutarhan perimmäiseen sopukkaan on kätketty myös amme, joka houkuttelee sateella yksinäisiä sammakoita, joita sitten riennämme pelastamaan.

Auringon laskettua puutarhaa valaisevat kynttilät ja taivaalla loistavat tuhannet tähdet sekä kellottava kuu. Villasta kantautuva lempeä balilainen musiikki sekoittuu sammakoiden jokailtaiseen kurnutukseen. Varhain aamulla, kun sammakot ovat lopettaneet konserttinsa, on kukkojen vuoro. Koko kylän kukot taitavat aloittaa kieuntansa samaan aikaan.

IMG_0756

IMG_0066

IMG_8426
Hotellin johtaja, viehättävä korealaisnainen  Il Soon Kang, huolehtii siitä, että me varmasti tunnemme itsemme erityisiksi. Kun ensimmäisenä lomapäivänä sadepilvet peittävät taivaan ja jättimäiset pisarat ryöpsähtelevät maahan, Il Soon tarjoaa meille ilmaiset kokovartalohieronnat hotellin spassa lohdutukseksi. Jouluaattoiltana meitä odottavat pienet paketit sängyn kulmilla.

Herkullinen aamiainen, jonka voimalla jaksan illalliseen saakka, katetaan olohuoneeseemme illalla tekemämme tilauksen mukaisesti. Illallisen (tarjolla on muun muassa indonesialaisia ja korealaisia herkkuruokia) voin nauttia hotellin ulkoilmaravintola Jahessa, jossa kynttilät valaiset pieniä yksityisiä paviljonkeja. Voiko olla romanttisempaa!

IMG_0064

IMG_0084
Tämä hotelli saa minut hyvälle tuulelle! Jos joskus vielä palaan Sanuriin, palaan ehdottomasti myös tänne.

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

4 Comments

Leave a Reply