Menu

Lombokin parhaat infinity pool -hotellit

Updated 31.1.2020

Koska lomaviikkoni ovat rajatut, haluan viettää ne paratiiseissa. Sellaisissa, jotka tekevät minut onnelliseksi. Minusta onkin tullut jo aika taitava löytämään lomaparatiiseja.  Joskus paratiisini on pieni hirsimökki tuhansien tähtien alla, metsän keskellä; joskus pikkuruinen loma-asunto, jossa on ikioma kattoterassi kanavamaisemineen; joskus skandinaavistyylinen designmökki isoine ikkunoineen, joista luonto pujahtaa sisään. Tällä kertaa löysin lomaparatiisini Indonesiasta, kauniilta Lombokin saarelta.

Ehkä jo luitkin tarinani siitä, miten päädyin lomallani Lombokille.
(“Kaikki alkoi siitä, kun näin sen kuvan netissä.”)

Kuva Rinjani Lodgen infinity pool -altaasta sai minut ottamaan esille kartan. Tutkimaan tarkemmin Lombokin saarta. Ahmimaan netistä kaikki löytämäni Lombok-tarinat. Etsimään lisää Lombokin paratiiseja.

Löysinkin kolme ihanaa – eri puolilta saarta.
Lomasuunnitelma alkoi olla valmis.

Lombokin lomaparatiisi numero 1 :

Sempiak Villas – luontoparatiisi Lombokin eteläosassa

“Remember, this is the jungle! “

Olemme saapuneet Singaporesta Indonesian vehreyteen, keskelle viidakkoa, niin kuin villamme opaskirja meitä muistuttaa ja antaa ohjeita, miten kohdata apina:

– Älä hymyile apinalle niin, että hampaat näkyvät: apina tulkitsee sen aggresiivisuuden merkiksi.
– Vältä katsekontaktia apinan kanssa: apina kokee sen uhkaavaksi.
– Älä missään nimessä rupea kirkumaan!

Ensimmäinen kohtaaminen tapahtuu jo ensimmäisenä lomapäivänäni, uima-altaalla. Ruskea veikeän näköinen pitkähäntä astelee altaan reunaa sen näköisenä, että on ollut paikalla ennenkin. Minä sitä vastoin jähmetyn paikalleni. En edes kameraa uskalla kaivaa esiin.
-Turisti! apina varmasti ajattelee.
Minä taas yritän muistella lukemiani ohjeita: Älä näytä hampaita. Älä katso silmiin.
Seuraavat kohtaamiset sujuvat jo hieman rennommin, vaikka se kuva jää edelleen ottamatta.

Lombok

Maisema Villa Okepin terassilta.

Sempiak Villas on todellinen luontoluksusta ja rauhaa kaipaavan keidas. Täällä luonto on läsnä kaikkialla.
Villamme suurista ikkunoista tulvii sisään valoa ja maisema, johon ei voi kyllästyä koskaan. Ympärillä on uskomaton rauha: vain sirkkojen siritys yltyy välillä niin voimakkaaksi, että melkein korviin sattuu.

Iltaisin kosteassa kuumuudessa istumme villamme terassilla, ihailemme auringonlaskua ja katsomme, kun ilta pimenee ja taivaan täyttävät tuhannet tähdet.

Joskus taas kuuntelemme vienoa sateen ropinaa, joka yhtäkkiä saattaa yltyä rankkasateeksi.

Mutta villan oven me pidämme aina visusti lukossa, sillä nämä veikeät pitkähännät ovat kuulemma niin ovelia, että osaavat itse avata ovetkin.

Lombok Sempiak Villas

Auringonlaskun aikaan omalla terassilla.

Sempiak villas

Kohta syttyvät tähdet.

Sempiak villasiin kuuluu 6 uniikkia villaa, joista yhdessä, Villa Kesambissa, on ikioma infinity pool -allas. Kun me melkein vuotta ennen omaa matkaamme olemme varaamassa meille villaa, huomaamme jonkun ehtineen ennen meitä: Villa Kesambi on jo varattu. 

Villa Kesambia ja ikiomaa infinity poolia emme siis saa, mutta meidän yhden makuuhuoneen villa – Villa Okep – on sekin ihana! Parasta on tietysti häkellyttävän kaunis maisema sekä näiden kuuden villan yhteiseen käyttöön tarkoitettu infinity pool -allas, joka on ihan siinä vieressä – ja vaikka on sesonkiaika, se on miltei aina tyhjillään! Ja me saamme nautiskella siitä kaksin. 

Lombok

Hotellin altaalta on maisema Selong Belanakin lahdelle.

Lombok

Uima-altaalla, ennen sadetta.

Lombok

Hotellin ravintola sijaitsee kauniilla rannalla.

Sempiak Villas on kuin tehty rentouttavaan lomaan. Täällä voi nauttia upeasta hiekkarannasta, ottaa surffitunteja, loikoilla omalla villalla, nauttia illallista rantaravintolassa ja käydä hotellin spassa hemmotteluhoidoissa.

Vaikka nautinkin lomallamme näistä rennoista kesäpäivistä omalla villallamme ja tällä kauniilla valkohiekkaisella rannalla, sittenkin parhaat muistoni saan, kun vuokraamme päiväksi skootterin ja lähdemme seikkailemaan…
Mutta se on jo toinen tarina.

Lombok

Selong Belanakin valkohiekkainen ranta on yksi Lombokin kauneimmista.

Lombok

Hotellin rannalla auringonlaskussa.

Yksi pieni juttu vielä (jos olet seurannut Facebook-sivujani, ehditkin jo kuulla tästä):
Villi luonto ei ollut pelkästään niitä veikeitä (ja hieman pelottaviakin apinoita) vaan jotain muutakin. Katon rajassa vipeltäviä gekkoja osasinkin jo odottaa, mutta kohtaaminen villamme keittiössä rottaa muistuttavan (kylläkin selvästi sympaattisemman näköisen) olennon kanssa oli hieman epämiellyttävämpi. Rottajahti onneksi päättyi meidän kannalta onnekkaasti ja saimme häädettyä mokoman otuksen villastamme.
Myös pesuhuoneen seinällä vipeltävän jättihämähäkin saimme hätistetyä matkoihinsa.

Mutta villistä, villaamme asti tunkeutuvasta luonnosta huolimatta Sempiak Villas oli minulle todellinen paratiisi, joka teki minut onnelliseksi!

♦♦♦

Hintaesimerkkejä (tammikuu 2018):
Villa Okep (yksi makuuhuone): 170€/yö
Villa Kesambi (kaksi makuuhuonetta ja oma infinity pool -allas): 232€/yö

Lisätietoa ja kuvia eri villoista voit katsoa täältä:
Sempiak Villasin kotisivut

Lombokin lomaparatiisi numero 2:

Rinjani Lodge – maisemahotelli tulivuoren kupeessa

Lombokin eteläosasta matkamme jatkuu saaren pohjoisosaan, Senarun kylään, missä sijaitsee Rinjani Lodge. Tämä Rinjanin kansallispuiston reunamilla sijaitseva hotelli on täydellinen tukikohta, jos haluaa lähteä muutaman päivän vaellukselle Rinjani-tulivuorelle tai lyhyemmälle päiväpatikalle Sendang Gile  ja Tiu Kelep -vesiputouksille.

Mutta on täällä ihana viettää rentoja lomapäiviäkin: ihailla hotellin uima-altaalta avautuvaa maisemaa Rinjani-tulivuorelle, riisiterasseille ja kauempana häämöttävälle Intian valtamerelle.

Lombok

Aamupalalla hotellin ravintolassa.

Lombok

Näkymä meidän bungalovin patiolta.

Lombok

Melkein epätodellisen kaunista .

Lombok

Taustalla kohoaa Rinjani-tulivuori.

Lombok

Keskellä vehreyttä.

Rinjani Lodgeen kuuluu 13 bungalovtyyppistä yksinkertaisesti mutta kauniisti sisustettua huonetta. Meidän kahden hengen delux bungalovissa pesuhuone sijaitsee ulkona pienessä puutarhassa, mikä tuo lomaan oman eksoottisen lisävärinsä.

Tämä on yksi ikimuistoisimmista hotelleista, jossa olen koskaan ollut. Todellinen luonnonystävän ja maisema-addiktin unelma. Lomaparatiisi, jossa ei voi olla onneton!

Niin, ja niitä upeita infinity pooleja on tässä hotellissa muuten peräti kaksi.

♦♦♦

Hintaesimerkkejä (tammikuu 2018):
Kahden hengen deluxe bungalov: 61€/yö
Kaksikerroksinen “perhebungalov”: 91€/yö

Lisätietoa ja kuvia hotellista voit katsoa täältä:
Rinjani Lodgen kotisivut

Lombokin lomaparatiisi numero 3:

Qunci Villas – luksusta Lombokin länsirannikolla

Pohjoisesta jatkamme Lombokin länsirannikolle, rauhalliselle Mangsitin rannalle, missä sijaitsee Qunci Villasin lomaparatiisi. Tämä hotelli tarjoaa perinteisempää luksusta: tyylikkäitä ravintoloita, saaren parhaimmaksi kehutun span ja useita infinity pool -altaita aivan meren rannalla.

Lombok

Lombok

Rento rantapäivä uima-altaalla.

Hotellin sijainti on ihanteellinen, jos haluaa yhdistää lomaan vierailun Gili-saarilla. Hotellista on nimitäin vain puolen tunnin ajomatka satamaan, mistä lähtevät pikaveneet Gileille, eikä venematka Gili Airille, saarista lähimmälle, kestä kuin kymmenen minuuttia!

Lombokin ranta

Volkaaninen hiekka tekee lännen rannoista mustasävyisiä.

Lombok

Happy hour.

Lombok

Vastarannalla häämöttää Balin Agung-tulivuori.

Qunci villasin bungalovit sijaitsevat rannan tuntumassa. Osasta bungaloveista on puutarhanäköala ja osasta merinäköala. Muutamissa bungaloveissa on myös oma uima-allas.

Lisäksi Qunci villasilla on kolme villaa, jotka sijaitsevat noin puolen kilometrin päässä rannasta, kukkulan laella. Me olemme halunneet maksimoida mahdollisuuden rauhalliseen lomaan, joten olemme valinneet villan kukkulalta.

Villalle pääsisi autokyydillä, mutta me mieluummin kävelemme. Eikä matka hotellin rannasta tai ravintolasta ole koskaan tylsä, sillä matkan varrella on aina katsottavaa. On lehmiä, vuohia, kanoja, kukkoja, tipuja ja epäileväisiä kissanpentuja.

Paikalliset lapset tervehtivät ja toivottavat tervetulleiksi Lombokille. Kysyvät nimeä ja kansallisuutta. Kojun mummo yrittää myydä sharoneita ryöstöhintaan.

Lombok

Elämää matkalla omalle villallemme.

Lombok

Kukkulan laella meitä odottaa yksityinen lomaparatiisimme: kaksikerroksinen villa, joka on valtava! Itse asiassa se on aivan liian suuri meille kahdelle. Yläkerran makuuhuone olisi jo itsessään riittävän iso.

Ja sitä haluamaani rauhaa täällä on – yllin kyllin! Aamiaisenkin voisi valita tuotavaksi tänne villalle, jos haluaisi täysin eristäytyä muusta maailmasta. Me menemme kuitenkin aamiaiselle merenrantaan.

Hotellin aamupala idea on muuten vallan mainio: a la carte -listalta valitaan erilaisia aamiaiskokonaisuuksia. Minun suosikkejani ovat healthy tasty, sweet healthy ja jälkiruoaksi taivaalliset pannukakut.

Qunci villas

Villan makuuhuone sijaitsee yläkerrassa.

Yksi asia minua hieman jännittää: kun tulopäivänämme meille esitellään meidän villaamme, on ensimmäinen esiteltävä asia security-nappi, jota pitäisi painaa, jos jotain sattuisi. Turvamiehet olisivat kuulemma sitten hetkessä paikalla.
En voi olla miettimättä, mitä se jotain voisi olla.
Kaikki sujuu kuitenkin hyvin, emmekä tällä kertaa kohtaa villallamme edes niitä epämiellyttäviä jättihämähäkkejä tai sympaattisen oloisia rottia.

Lombok

Villan omalla infinity poolilla.

Parasta tässä omassa villassa on rauhan lisäksi oma infinity pool -allas.
Vaikka rannalla on useita komeita infinity pooleja, joista yksi on tarkoitettu pelkästään aikuisille, pulahdan minä kaikkein mieluiten tämän oman villamme altaaseen.
Se tekee minut onnelliseksi ♥.

♦♦♦

Hintaesimerkkejä (tammikuu 2018):
Bungalov, josta puutarhanäköala : 135€/yö (tammikuu 2018)
Bungalov, josta merinäköala: 195€/yö
Bungalov, jossa oma uima-allas: 225€/yö
Luxury villa, jossa oma infinity pool -allas: 235€/yö
Kolmen makuuhuoneen hulppea luxury villa, jossa 25 metriä pitkä infinity pool (+ oma butler) : 660€/yö

Lisätietoa ja kuvia hotellista voit katsoa täältä:
Qunci Villasin kotisivut

♦♦♦

Monet reissaajat sanovat, etteivät halua maksaa kalliista hotelleista, koska eivät aio viettää lomaansa hotellihuoneessa vaan tutustumalla ympäristöön – seikkailemalla. Mutta vaikka minunkin suurimmat lomaelämykseni syntyivät tälläkin Indonesian reissulla vene- ja skootteriretkillä sekä päiväpatikoilla, oli jokaisen retken jälkeen aika taivaallista palata omalle villalle, pulahtaa uima-altaaseen ja nauttia hiljaisuudesta sekä lumoavan kauniista luonnosta.

Tämä on minun luksusta, johon lomillani haluan satsata.
Sillä lomalla haluan elää hieman mukavammin ♥.

♦♦♦

Muita paratiiseja Suomessa ja maailmalla, joita voin Sinulle lämpimästi suositella:

Azorit ja skandinaavistyylinen designmökki isoine ikkunoineen, joista luonto pujahtaa sisään
Venetsia ja pikkuruinen loma-asunto, jossa on ikioma kattoterassi kanavamaisemineen
Patvinsuo ja hirsimökki tuhansien tähtien alla
Islanti ja suloinen airbnb-mökki, jonka ikkunoista voin kiikaroida valaita
Itävallan Hallstatt ja ne ihanat sviitit ja lumoavat maisemat
Sisilia ja Sabrinan suloinen Bed & Breakfast-hotelli Syrakusassa
Barbados ja itärannikon rauhaisa keidas villin meren puolella
Kreikan Naxos ja ne maman piirakat ja papan viini
Norppa-Majojen idyllinen kelomökki Saimaan sydämessä
Pohjois-Espanja ja hotelli Asturiasissa myrskyävän meren rannalla


Matka- ja tunnelmakuvia sekä pieniä matkatarinoitani pääset seuraamaan blogini lisäksi Facebookissani.
Käy kurkkaamassa myös Instagramiani, jonne tallentuvat ne kuvistani kauneimmat.
Blogiani pystyt nyt näppärästi seuraamaan Blogit.fi-sivuston kautta.
Maailman äärellä -matkablogini on myös Twitterissä.
Tervetuloa mukaan matkoilleni.

Copyright © 2018 Maailman äärellä – Heidi Lehtosaari. All rights reserved.

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

6 Comments

 • Johanna @ Out of Office
  28.1.2018 at 17:37

  Huh miten lämmittävä juttu. Kirjoitin juuri (sormet kohmeessa) jutun melkein kolmenkymmenen pakkasasteen Kuusamosta, joten tämä trooppinen juttu tuli tarpeeseen <3

  Kuinka kaipaankaan tropiikin lämpöä, silkinpehmeää hiekkaa varpaiden alla – ja niitä suloisia gekkoja!

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   28.1.2018 at 19:19

   Vaikken pidäkään itseäni tropiikki-ihmisenä, niin kylläpä pääsi Lombokin paratiisit hurmaamaan. Oli melkein epätodellisen ihanaa. Niin ihanaa, että olen jo suunnittelemassa uutta tropiikkimatkaa ensi joululomaksi – kun se suuri unelmani siirtyy edelleenkin, ainakin vuodella.
   Mutta ah, näin jo kauniin – epätodellisen kauniin – kansikuvan jutussasi. Seuraavaksi menen ahmimaan pakkasjuttusi. Pelkäänpä vaan, että lukemisesta saattaa iskeä maisemakateus :D. Ja jos minun Kuusamon reissulla sataa vettä, en ehkä voi kestää.

   Reply
 • Outi
  28.1.2018 at 18:09

  Voisin viettää viikkoja noista hotelleista jokaisessa 🙂
  Niin kaunista ja uima-altaat on aina plussaa!

  Reply
 • Anne / FinnsAway
  28.1.2018 at 22:09

  Huikeita kuvia ja maisemia, kaukokaipuuta pukkaa vaikka ollaankin periaatteessa reissussa koko ajan! ? Lombok on ehdottomasti listalla sitten joskus kun Indonesiaan asti päästään, ja niin monta muutakin paikkaa että joutuu varmaan varaamaan ihan reilusti aikaa… Nuo teidän majoitukset vaikuttaa kyllä aivan ihanilta.

  Reply
  • Maailman äärellä / Heidi
   5.2.2018 at 12:55

   Kiitos Anne! Lombok oli kyllä niin kaunis luontoparatiisi, että sitä voin suositella lämpimästi, ja kaikki nämä maidän majoitukset nappasivat kyllä sydämestäni palaset. Ihanaa reissun jatkoa ja seikkailuja teille!

   Reply

Leave a Reply