Menu

Ihana idyllinen talvi-Porvoo

Porvoo
Voi Porvoo minkä teit!
Viime viikonloppuna jouduin toteamaan, että olen kaikki nämä vuodet ollut väärässä. Olen nimittäin pitänyt Porvoota vain ihastuttavana kesäkaupunkina.  Talvinen viikonloppu osoitti jotain ihan muuta. Porvoon talvi on nimittäin aivan pökerryttävä ihana! Katso nyt näitä lumen kuorruttamia värikkäitä puutaloja. Voiko näitä olla rakastamatta?

Porvoo
Aiemmassa postauksessani hehkutin Savonlinnaa lumoavana talvikaupunkina. Mutta kyllä Porvookin on lumoava!  Kun Savonlinnasta tekee satumaisen upea luonto ja sijainti saarilla sekä keskiaikainen linna, niin Porvoossa ihastuttavat nämä Vanhan Porvoon puutalokorttelit idyllisine putiikkeineen ja kahviloineen.

Porvoo
Kulkiessa Vanhan Porvoon lumisilla kujilla on hauska ajatella, että näitä samoja katuja ovat aikanaan astelleet myös J.L. Runeberg, Albert Edefelt, Ville Valgren ja Louis Sparre sekä tietysti keisari Aleksanteri I:n Porvoon valtiopäivien aikaan. Täällä voi vielä aistia keskiaikaisen kaupungin tunnelman, ja päivä Porvoossa onkin kuin hyppy menneisiin päiviin.

Porvoo_2016-14
Punamultamaalilla maalatut ranta-aitat vitivalkeaa lunta vasten eivät voi olla ihastuttamatta. Hehkuvan punaisen värinsä nämä aitat ovat saaneet jo 1700-luvulla, kun Porvoossa valmistauduttiin Ruotsin kuningas Kustaa III:n saapumiseen kaunistamalla kuninkaan kulkureitille sattuvia taloja.

Porvoo
Porvoolaiset kauppiaat ovat koristaneet puotiensa ikkunat ja ovet niin houkutteleviksi, että on melkein mahdotonta olla astumatta näihin putiikkeihin tekemään löytöretkiä.

Porvoo

Porvoo_2016-9

Porvoo_2016

Porvoo

Porvoo_2016-6

Porvoo_2016-7

 

Porvoo_2016-10

Pääkaduilta me poikkeamme myös  syrjäisemmille kujille. Täällä on niin rauhallista.

Porvoo

Porvoo

Porvoo

Porvoo
Kun turistit ihastelevat Vanhan Porvoon kujia, tekevät ostoksia pikku puodessa ja herkuttelevat kahviloissa  runebergintortuilla, paikalliset ovat tulleet Linnamäelle pitämään hauskaa! Mäenlasku näyttää niin hulvatoman riemukkaalta touhulta, että melkein tekisi mieleni varastaa sen pienen lettipäisen tytön pulkka ja hurauttaa itsekin mäkeä alas.

Porvoo

Porvoo
Illan hämärtyessä kaupunki hiljenee, mutta juuri silloin, sinisellä hetkellä, kaupunki on kaikkein kauneimmillaan.

Porvoo

Porvoo

Porvoo

Porvoo

Porvoo

Porvoo
Pittoreskien puutalojen ja historiaa kuiskivien kujien lisäksi Porvoossa pääsee kokeilemaan erilaisia gastronautintoja. Meidän ravintolavalintamme on tällä kertaa Tuomiokirkon naapurissa, keltaisen puutalossa sijaitseva fine dining -ravintola  SicaPelle, joka on saanut nimensä kuvanveistäjä Ville Vallgrenin lemmikkipossulta Sikapelleltä. Villen lemmikkipossulle kävi kyllä melkoisen ikävästi, kun Akseli Gallen-Kallelan lemmikkisusikoirat Kova ja Kiivas päättivät pistää sen suihinsa.

SicaPelle Wining & Dining on kunnianosoitus luovuudelle, hulluudelle, rohkeudelle ja ennenkaikkea Ville Vallgrenin lemmikkiporsaalle, Sikapellelle.

Sicapelle
Surullisesta tarinasta huolimatta meidän ravintolailtamme on enemmän kuin onnistunut. Viiden ruokalijin menu viineineen saa minun poskeni hehkumaan. Voin melkein vieläkin maistaa täyteläisen tryffelirisoton maun suussani. Entä se artisokasta tehty jälkiruoka. Se oli ehkä erikoisuudessaan yksi parhaista saamistani jälkkäreistä, vaikka useimmiten mieluiten valitsisinkin aterian huipennukseksi jotain suklaista.

Porvoo
Talvinen Porvoo oli ihana – värikäs, tunnelmallinen ja romanttinen. Ehdottomasti yksi minun suosikkitalvikaupungeistani!

About Author

Hei! Olen Heidi, luontoluksusta rakastava outdoor- ja luontokuvaaja sekä matkakirjoittaja. Blogissani kirjoitan erityisesti luonto- ja patikointireissuista sekä road tripeistä Suomessa ja maailmalla.

19 Comments

 • Annika Ruohonen
  29.1.2016 at 14:03

  Satumaisen kauniit kuvat! Ihana muisto! <3

  Reply
 • Outi
  29.1.2016 at 15:58

  Porvoo on kyllä aivan huikean kaunis kaupunki. Mulla tulee aina Astrid Lindgrenin sadut Porvoosta mieleen.
  Ihanaa viikonloppua.

  Reply
  • maailmanaarella
   29.1.2016 at 16:07

   Talvinen Porvoo oli tosiaan kuin satukirjasta. Ihanaa viikonloppua myös sinulle Outi?.

   Reply
 • Ansku BCN
  29.1.2016 at 21:29

  Todella kauniita kuvia!! Täällä katsellaan näitä lasten kanssa ja he haluavat Suomeen just nyt 😀

  Reply
  • maailmanaarella
   29.1.2016 at 21:33

   Ihana! Nyt teidän pitää sit ruveta suunnittelemaan Suomen matkaa :).

   Reply
 • Anna / Muuttolintu
  30.1.2016 at 09:31

  IHANAN näköistä. Pakko käydä joskus Suomen matkalla, ennen joulua vaikka. Muistutti kyllä myös siitä, miten nolottavan huono Suomen historian tuntemus miulla on…

  Reply
  • maailmanaarella
   30.1.2016 at 12:55

   Joulun aikaan Porvoo on varmasti oikein supertunnelmallinen. Historian kertaus tekee itselleki aina välillä hyvää… 🙂

   Reply
 • Huli
  30.1.2016 at 12:38

  Huh, aivan huikeat kuvat. Porvoo on niin kaunis! Ja SicaPelleä voin minkäkin suositella, kuten myös ravintolan yhteydessä toimivaa hotellia Onnea. Hurmaava paikka. ❤️

  Reply
  • maailmanaarella
   30.1.2016 at 12:47

   Kiitos Huli <3. Ensi kerralla olisikin mukava jäädä yöksi vaikka tähän Onniin! Mukavan lyhyt matka olisi sitten illalliselta petiin :).

   Reply
 • Annika Ruohonen
  30.1.2016 at 22:22

  Katselen uudestaan näitä kuvia ja tekis niin mieli tuota risottoa ja jälkkäriä! <3

  Reply
 • Kati /Villa Valko
  31.1.2016 at 10:45

  Ihania kuvia! Ohan kuin jostain satukirjasta ja vielä sininen hetkikin! Upeaa!

  Reply
  • maailmanaarella
   31.1.2016 at 13:03

   Kiitos Kati! Porvoon sininen hetki oli kyllä niin ihana <3

   Reply
 • Mari Jokinen
  31.1.2016 at 16:30

  Ihanuus onkin sitten siinä Wanhassa Kaupungissa. Suurin osa kaupunkia on vähemmän ihanaa ja kaunista.

  Reply
  • maailmanaarella
   31.1.2016 at 16:43

   No näinhän se on melkein missä tahansa. Miten se onkin niin, että 1950-luvun jälkeen ei juuri ole osattu rakentaa enää mitään kaunista. Porvoossa on kuitenkin säilynyt paljon vanhaa, toisin kuin useimmissa Itä-Suomen kaupungeissa. Vanhat puutalot tuhotaan kiireen vilkkaa rumien kerrostalojen tieltä. Surullista.

   Reply
 • Leena
  1.2.2016 at 14:30

  Upeat kuvat ja tunnelma välittyy kuvista aistittavaksi. Porvoo on myös yksi omista suosikkikaupungeista ?

  Reply
  • maailmanaarella
   1.2.2016 at 15:12

   Kiitos Leena! Luin juuri tänään jutun, jonka mukaan japanilaiset matkanjärjestäjät ovat listanneet 30 maailman kauneinta kaupunkia ja Porvoo oli joukossa mukana! En kyllä ihmettele yhtään ❤️

   Reply
 • Tuija
  4.12.2016 at 17:02

  ?

  Reply

Leave a Reply